Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, το Netflix θα γνωρίζει ακριβώς τι πρόγραμμα θέλεις να παρακολουθήσεις πριν από σένα.
Ο τηλεθεατής δε θα χρειάζεται να περνάει χρόνο προσπαθώντας να βρει κάτι στην οθόνη της τηλεόρασHς του που να τον ικανοποιεί.
Αυτά τουλάχιστον ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής προγράμματος του Netflix, NeilHunt, στο συνέδριο InternetWeek που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.
Μάλιστα, σχεδόν κανείς δε θα εκπλαγεί αν όλα αυτά γίνουν όντως πραγματικότητα, γράφει η Issie Lapowsky στο TheWired.
Αν υπάρχει, άλλωστε, μία εταιρεία που να γνωρίζει για την αλλαγή στον τρόπο που παρακολουθούμε πια τηλεόραση, αυτή είναι το δίκτυο Netflix, που φημίζεται για το videostreaming αλλά και τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου.

Πώς προβλέπει, λοιπόν, ο Hunt ότι θα είναι η τηλεόραση του 2025;

  1. Θα υπάρχουν 48 εκατομμύρια τηλεοπτικά κανάλια
Όπως ανέφερε ο Hunt τα πάντα θα αλλάξουν με τη διαδικτυακή τηλεόραση (internetTV). Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι το Netflix προσπαθεί να τελειοποιήσει την εξατομικευμένη τεχνολογία στο βαθμό που οι χρήστες δε θα χρειάζεται καν να επιλέγουν τι θα θέλουν να δουν από ένα πλέγμα εκπομπών και ταινιών. Αντίθετα, το σύστημα θα προτείνει κάποιες επιλογές που θα ταιριάζουν απόλυτα με το τι θα θέλουν να παρακολουθήσουν.
  1. Μεγαλύτερη ελευθερία στη δημιουργία περιεχομένου
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πολλές από τις ταινίες και τις σειρές που περιέχονται στην εκτεταμένη βιβλιοθήκη του Netflix δεν αξίζουν.
Ωστόσο, ο Hunt έχει διαφορετική άποψη. Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν κακά προγράμματα, αλλά "σόου με μικρό, αλλά αφοσιωμένο κοινό".
Καθώς η τεχνολογία εξατομίκευσης θα γίνεται ολοένα και πιο έξυπνη, θα είναι πιο εύκολο γι’ αυτά τα μικρά κοινά να ανακαλύπτουν νέο περιεχόμενο. Αυτό, με τη σειρά του, θα δώσει το πάτημα στους δημιουργούς (σκηνοθέτες και ηθοποιούς) να παράγουν περισσότερο περιεχόμενο, σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο ελευθερίας.
  1. Πλησιάζει το τέλος των διαφημίσεων
Το Netflix έχει ήδη αποδείξει ότι είναι δυνατό να χτιστεί μια τηλεοπτική επιχείρηση… χωρίς διαφημίσεις. Η διάδοση της διαδικτυακής τηλεόρασης ίσως σημάνει το τέλος των παραδοσιακών (κι ενοχλητικών για πολλούς) διαφημίσεων.
  1. Όλοι θα έχουν "έξυπνες" τηλεοράσεις
Σύμφωνα με τον Hunt, το 2014 θα πουληθούν 100 εκατομμύρια τηλεοράσεις με σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ μέχρι το 2025 όλα τα νοικοκυριά θα διαθέτουν μια "έξυπνη" τηλεόραση.
news.gr
Είναι απίστευτο το ποσό που ζητάει η Ri Ri για κάθε της εμφάνιση!

Η διάσημη τραγουδίστρια προκειμένου να φορέσει ένα φόρεμα γνωστού οίκου μόδας ή να βρεθεί στο first row κάποιας επίδειξης μόδας, ζητάει το λιγότερα 100.000 δολάρια! Ποσό που φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να θεωρείται υπέρογκο για μία μόνο εμφάνιση της Ri ri η οποία δείχνει να έχει βρει το... νόημα και τον τρόπο για να δημιουργήσει την μεγάλη περιουσία της. Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun οι σχεδιαστές μόδας που της δίνουν ένα τέτοιο ποσό το βγάζουν και με το παραπάνω καθώς ό,τι και να φορέσει η Rihanna λίγο αργότερα γίνεται ανάρπαστο και... ξεπουλάνε!
Η “φορετή” τεχνολογία είναι το νέο... πεδίο δόξης λαμπρόν που ανοίγεται μπροστά σε εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Samsung, που έχουν ανακοινώσει ή σχεδιάζουν να λανσάρουν “έξυπνα ρολόγια” (smartwatches), τα οποία θα μπορούν να συνδέονται με το κινητό μας και θα μας επιτρέπουν να κάνουμε κλήσεις ή να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κρατάμε το κινητό στο χέρι.

Όμως η Samsung θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, σχεδιάζοντας ένα smartwatch που δε θα χρειάζεται να συνδεθεί με το κινητό, αλλά θα λειτουργεί το ίδιο ως smartphone!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το smartwatch της Samsung θα μπορεί να κάνει και να δέχεται κλήσεις χωρίς σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, θα βγάζει φωτογραφίες, θα στέλνει e-mail και θα διαθέτει GPS, Bluetooth και μετρητή καρδιακών παλμών.

Το smartphone της Samsung, που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Tizen, εκτιμάται ότι μπορεί να παρουσιαστεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Σίγουρα το μυαλό πολλών θα πάει στον γνωστό ντετέκτιβ των κόμικς Ντικ Τρέισι, ο οποίος διέθετε ένα ρολόι-τηλέφωνο ήδη από τη δεκαετία του 1940, αλλά και στον Τζέιμς Μποντ, που επίσης είχε μία παρόμοια συσκευή στην ταινία “Για τα Μάτια σου Μόνο”.
news.gr
Πόσο επικίνδυνο είναι για το δέρμα το solarium; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που εγκυμονεί το solarium;
Πολλοί είναι εκείνοι -και ιδίως οι γυναίκες- που πριν βγουν στην παραλία ή αντί της ηλιοθεραπείας προτιμούν το γρήγορο και εύκολο μαύρισμα μέσω της γνωστής μεθόδου solarium, χωρίς, ωστόσο να γνωρίζουν κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο.
Το solarium, είναι μία συσκευή με λάμπες, που είτε είναι ένας όρθιος θάλαμος, όπου ο πελάτης στέκεται όρθιος, είτε ένα σκεπαστό κρεβάτι όπου ξαπλώνει. Οι λάμπες αυτές, εκπέμπουν στο σώμα μας ακτινοβολία, παρόμοια με την ακτινοβολία που δεχόμαστε από τον ήλιο, που συμβάλλει στο μαύρισμα του δέρματός μας.
Η ακτινοβολία UVA που εκπέμπει το solarium αν και πιο «light» από την UVB (η UVB προκαλεί τα γνωστά εγκαύματα και θεωρείται ο βασικός ένοχος για τον καρκίνο του δέρματος αλλά πλέον γνωρίζουμε ότι και η UVA παίζει σημαντικό ρόλο στον καρκίνο του δέρματος), είναι αρκετά επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί και καρκινογόνος. Κάθε φορά που το δέρμα μας εκτίθεται σε τεχνητή ή μη ακτινοβολία UV, οι βλάβες στα κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αναπτυχθεί καρκίνος του δέρματος ακόμα και σε νεαρά άτομα ενώ επίσης η UVA είναι υπεύθυνη για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
Εκτεταμένη έρευνα σε 10 κράτη-μέλη της ΕΕ κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν εξονυχιστικά περισσότερα από 500 κρεβάτια solarium σε 300 spa, γυμναστήρια και στούντιο για τεχνητό μαύρισμα (tanning salons) φανερώνει ότι αφενός σε πολλές περιπτώσεις η ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος αλλά και να επιταχύνεται τρομακτικά η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

http://peiraxtiri.gr
Δεν υποδέχονται και με τον καλύτερο τρόπο τα ΜΜΕ της Γερμανίας των Τούρκο πρωθυπουργό. «Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ», είναι ο ζαρακτηριστικός τίτλος ανοιχτής επιστολής που απευθύνει η εφημερίδα «Bild» στον Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της αποψινής του ομιλίας στην Κολονία.
Την ίδια ώρα η Κοινότητα των Αλεβιτών διοργανώνει στην πόλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα.
Στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται στα γερμανικά και στα τουρκικά, η Bild αναφέρεται στη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν μετά το δυστύχημα στο ορυχείο της Σομά, στην απαγόρευση που επέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αποκαλύψεις που αφορούν διαφθορά μελών της οικογένειάς του, στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, αλλά και στην κριτική που άσκησε στον Γερμανό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.
«Στην Κολονία κάνετε σήμερα προεκλογική εκστρατεία ενώπιον 18.000 Γερμανο-τούρκων. Ίσως να πείτε ό,τι είπατε και τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο: «Να είστε περήφανοι για τη γλώσσα, για τη σημαία, για τον πολιτισμό σας» – και με αυτά να μην εννοείτε τα γερμανικά. Ή όπως το 2008 στην Κολονία: «Η αφομοίωση είναι έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας»» τονίζει η εφημερίδα και καταλήγει: «Η Γερμανία είναι μια ελεύθερη χώρα, όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ως εκ τούτου δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σας απαγορεύσουμε την επίσκεψη. Ωστόσο, ένα είναι σαφές: Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!».
Επισήμως ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Γερμανία με αφορμή την 10η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαίων-Τούρκων, την οποία στηρίζει το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού. Στην ουσία πρόκειται για προεκλογική ομιλία ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Αυγούστου, καθώς στη Γερμανία ζουν περίπου 1,3 εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής.
Μία γυναίκα ξυπνάει στη μέση της νύχτας και ανακαλύπτει ότι ο άντρας της δεν είναι δίπλα της στο κρεβάτι. Φοράει τη ρόμπα της και βλέποντας φως στη κουζίνα πηγαίνει προς τα εκεί.

Βλέπει τον… άντρα της να κάθεται στο τραπέζι με μία κούπα καφέ μπροστά του, να κοιτάζει απλανώς τον τοίχο και να σκουπίζει κλεφτά ένα δάκρυ από τα μάτια του.

- Τι συμβαίνει αγάπη μου; τον ρωτά


- Θυμάσαι τον καιρό που βγαίναμε ραντεβού πριν 20 χρόνια; της λέει.

- Βέβαια τον θυμάμαι. Γιατί με ρωτάς;

- Θυμάσαι που ήσουνα 16 χρονών και μας τσάκωσε ο πατέρας σου να το κάνουμε μέσα στο αυτοκίνητό μου;

- Έλα μωρό μου τώρα, πώς δεν το θυμάμαι!!

- Θυμάσαι που έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο, μου το έχωσε στη μούρη και μου είπε ότι ή σε παντρεύομαι ή με χώνει φυλακή για 20 χρόνια;

- Έλα αγάπη μου, περάσανε αυτά. Τι σε έπιασε τώρα?

- Σήμερα θα αποφυλακιζόμουνα, γαμώτο μου!!!

http://www.enimerwsi.gr 
«Με θέλει για σχέση ή μόνο για σεξ»; Το δίπτυχο μιας σκέψης που έχει περάσει από το μυαλό όλων των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Κάπου εκεί ξεκινούν πολύωρες συζήτησεις με την κολλητή και το μυαλό σου γυρνά χιλιάδες στροφές μέχρι να καταλάβεις τι συμβαίνει.
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ανασφαλείς. Πόσο μάλλον οι γυναίκες. Θέλουμε να είμαστε όμορφες, να αρέσουμε στον άλλον, να μας αγαπάει και να νιώθουμε αποδεκτές.
Ειδικά όταν έχουμε γνωρίσει κάποιον που μας ενδιαφέρει πολύ. Η ανυπομονησία αποτελεί ένα άλλο στοιχείο που πολλές φορές μας προσθέτει ένα επιπλέον άγχος στο αν τελικά ο άντρας που μας αρέσει μας βλέπει για κάτι παραπάνω από κάποιες σεξουαλικές συνευρέσεις.
Φαντάσου το εξής: Έχεις γνωρίσει έναν πολύ γοητευτικό άνδρα, περνάς όμορφα κάθε φορά που τον συναντάς και έχετε σεξουαλική χημεία. Όμως, νιώθεις πως εισπράττεις μπερδεμένα μηνύματα από την πλευρά του και δεν μπορείς να καταλάβεις αν σε θέλει για σχέση ή απλά για κάτι πιο εφήμερο.
Με τις κολλητές σου το συζήτησες. Το σκέφτηκες για αρκετές ώρες. Διάβασε και οκτώ σημάδια που δείχνουν κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι παραπάνω μαζί σου και βγάλε το τελικό συμπέρασμα.
1. Στο είπε
Θα ξεκινήσω από το πιο εύκολο και ξεκάθαρο σημάδι. Αν σου έχει πει ατάκες του τύπου «δεν ψάχνω για σχέση», «θέλω να περνάω καλά», «δεν είμαι σχεσάκιας», μην περιμένεις τίποτα παραπάνω. Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής, σου εξήγησε πως δεν θέλει κάτι σοβαρότερο για αυτήν την περίοδο, είτε γιατί μπορεί να βγήκε από μια σχέση, είτε γιατί είναι “ορκισμένος” εργένης, είτε γιατί δεν είναι έτοιμος να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Καλό θα ήταν να σεβαστείς την επιλογή του και εσύ να βάλεις φρένο στον ενθουσιασμό σου.

2. Η μόνη συζήτηση είναι το σεξ
Ξέρεις τα πάντα για εκείνον. Την αγαπημένη του στάση, τη χειρότερή του, ότι του αρέσει το πρωινό σεξ, ότι θέλει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα. Κάτι άλλο για αυτόν πέρα από το σεξ ξέρεις; Που μένουν οι γονείς του; Τους φίλους του; Ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια; Το αγαπημένο του φαγητό; Αν η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις είναι αρνητική, μάλλον δεν το βλέπει για πιο σοβαρά.
3. Χαμένος
Του στέλνεις μήνυμα «γεια, τι κάνεις;» και δεν σου απαντά. Για ώρες, μέρες, εβδομάδες. Είτε στο κινητό είτε στο Facebook. Μόλις, όμως, του στείλεις να βρεθείτε απαντά το επόμενο λεπτό. Μην κουράζεις τον εγκέφαλό σου με απορίες. Το «αγόρι» σε θέλει μόνο για σεξ. Μόνο.
4. Χαμένος (τα Σαββατοκύριακα)
Αν τα Σαββατοκύριακα δεν τον βρίσκεις πουθενά, δεν είναι επειδή βρίσκεται στους γονείς του ή κοιμάται. Θα σε στεναχωρήσω, αλλά μια τέτοια συμπεριφορά «δείχνει» πως υπάρχει κάτι άλλο (σταθερό) στη ζωή του ή θέλει να γνωρίσει και άλλες γυναίκες.

5. Καυτές συνομιλίες
Άντε και σου απάντησε. Άντε και σου έστειλε το πολυπόθητο μήνυμα. Σε τι φάση συνήθως είναι;  Τι διαθέσεις έχει; Αν είναι μόνο όταν έχει κάψες και όχι για να δει τι κάνεις, πως είσαι, πώς ήταν η μέρα σου, δε σε βλέπει για κάτι παραπάνω από σεξ.
6. Δεν σε καλεί πουθενά
Έχετε βγει παρέα με τους φίλους του; Σε κάλεσε στα γένεθλία του; Σου ζήτησε να τον συνοδεύσεις σε κάποια εκδήλωση; Τότε γλυκιά μου, δυστυχώς δεν σκοπεύει να σε βάλει στη ζωή του.
7. Φεύγει σαν τον κλέφτη
Όποτε τον καλείς σπίτι σου, έρχεται και μπαίνει κατευθείαν στο «ψητό». Προκαταρκτικά, σεξ και εξαφάνιση. Αν είναι κουρασμένος, άντε να κοιμηθεί λιγάκι και να φύγει μετά από λίγο χωρίς να τον καταλάβεις. Στην αντίθετη περίπτωση, συμβαίνει το εξής: πας στο σπίτι του, γίνεται η φάση και αφού συνέλθει σου λέει «να καλέσω ταξί να πας σπίτι;».
8. Μόνο τα βράδια είναι διαθέσιμος
Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό σημάδι. Αν βρίσκεστε μόνο αργά τα βράδια, δεν είναι επειδή στην προηγούμενή του ζωή ήταν νυχτερίδα. Θέλει μόνο το ποθητό κορμί σου.
Πηγή: cosmo.gr
Μια απίστευτη όσο και θλιβερή δικαστική υπόθεση απασχολεί τον νεοϋορκέζικο Τύπο: ένας 75χρονος από το Μπρούκλιν βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του επειδή του έφτιαξε φακές για δείπνο ενώ εκείνος ήθελε να φάει
κατσικίσιο κρέας!

Ο Νουρ Χουσεΐν δικάζεται για τον φόνο που έκανε το 2012, χτυπώντας πολλές φορές με σφυρί την 66χρονη σύζυγό του Ναζάρ. Την Πέμπτη εμφανίστηκε στο δικαστήριο ανέκφραστος, ενώ εκπρόσωποι της αστυνομίας έδειχναν φωτογραφίες της αιμόφυρτης συζύγου.

Ο δικηγόρος του 75χρονου παραδέχτηκε ότι ο πελάτης του χτύπησε τη σύζυγο του, όπως είπε όμως δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει. Υποστήριξε δε ότι είχε προηγηθεί καβγάς κατά τον οποίο η Ναζάρ έβρισε τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο συνήγορος είπε επίσης ότι ο ξυλοδαρμός των γυναικών συνηθίζεται στο Πακιστάν, τον τόπο καταγωγής του θύτη και του θύματος.

http://www.seleo.gr
Μην πιστεύετε ότι σας λένε οι φίλοι σας! Η αλήθεια βρίσκεται στα στατιστικά και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει!
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία προφυλακτικών Durex, σε συνεργασία με τη Harris Interactive, παρουσιάζει τον παγκόσμιο χάρτη του σεξ, αποκαλύπτοντας ποια είναι η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής σε 26 χώρες του κόσμου.
Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις ανώνυμες απαντήσεις 26.000 χρηστών, 1.000 άτομα από κάθε χώρα.
Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, η χώρα μας βρίσκεται στο ανώτατο όριο της κλίμακας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά, η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ξεπερνά τα 20 λεπτά.
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης πως το 87% των Ελλήνων κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 51% των συμμετεχόντων εξέφρασε ικανοποίηση από τη σεξουαλική του ζωή.
Πηγή: onmed.gr
Στην υπερβολική κατανάλωση βουτύρου αποδίδεται η κατάσταση του food writer Kevin Shalin...
ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά την κατανάλωση 413 αλμυρών μπισκότων...

Ο Shalin, γνωστός επίσης ως «The Mighty Rib» κατέρρευσε και άρχισε να έχει σπασμούς μέσα σε αμερικανικό εστιατόριο. Όταν πια ο οργανισμός του δεν άντεχε άλλο είχε ήδη καταναλώσει 62.000 θερμίδες.

Είχε στόχο να σπάσει το ρεκόρ κατανάλωσης μπισκότων στο εστιατόριο «Red Lobster» στο Arkansas που ήταν 415, αλλά ζαλίστηκε και έχασε τον προσανατολισμό του μόλις δύο μπισκότα πριν πιάσει την πρωτιά.

Μεταφέρθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, έβγαλαν περισσότερα από 7,5 λίτρα βούτυρο από τον οργανισμό του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Υπάρχουν άνθρωποι που ζούν μόνιμα σε έναν πολύχρωμο κόσμο με τη δυνατότητα να γεύονται τις λέξεις, να βλέπουν χρώματα όταν σκέφτονται αριθμούς και οσμές
από αρώματα να ντύνουν τις μουσικές τους.
Αυτή η «μυστήρια» σύνδεση μεταξύ των αισθήσεων ονομάζεται συναισθησία και προσφέρει σε κάποιους ανθρώπους τη δυνατότητα να βιώνουν και να αντιλαμβάνονται πιο πλούσια και διαφορετικά τον κόσμο γύρω τους.
Ο ερεθισμός και μόνο μίας αίσθησης προκαλεί την αντίδραση μιας άλλης, με αποτέλεσμα οι συναισθητικοί άνθρωποι να μπορούν να νιώθουν και να δημιουργούν από την συνεργασία των παραπάνω αισθήσεων.
Συμφώνα με τον Dr.V.S.Ramachandan από το Πανεπιστήμιο του San Diego της Καλιφόρνια, η συναισθησία συναντάται σε 1 άτομο ανά 2.000 και δεν αποτελεί σύμπτωση ότι ανάμεσα στους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες είναι περισσότερο συνηθισμένη. Καλλιτέχνες όπως ο Ρώσος Wassily Kandinsky και ο Ολλανδός Piet Mondrian παρέμειναν πιστοί αναζητώντας αναλογίες ανάμεσα στη ζωγραφική και τη μουσική, ενώ μέχρι σήμερα ο φωτογράφος David Hockney δημιουργεί θεατρικά σκηνικά παντρεύοντας ήχους και χρώματα.
Στο έντυπο New Scientist δημοσιεύτηκε έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Καλιφόρνια, όπου προέκυψαν ενδιαφέρουσες μαρτυρίες και εντοπίστηκε αριθμός ανθρώπων που άκουγαν ήχους όταν κοιτούσαν εικόνες. Οι λέξεις ανάλογα με τη σημασία τους αποκτούσαν το αντίστοιχο χρώμα, ενώ ο κάθε ήχος σκορπούσε και τη δικιά του μυρωδιά.
Το 1735 ο Γάλλος ιερωμένος Louis Bertrand Castel κατασκεύασε το πρώτο όργανο χρωμάτων στον κόσμο, όπου το κάθε πλήκτρο του ήταν καλυμμένο με χρωματιστή ταινία. Όταν κάποιος πατούσε τα πλήκτρα, δέσμες φωτός έβγαιναν από τις ανάλογες ταινίες και το χρώματα εμφανίζονταν σε μια "οθόνη".
Το ενδιαφέρον για τη σύνδεση των ήχων με τα χρώματα μας πηγαίνει στην ελληνική αρχαιότητα, όταν οι φιλόσοφοι ερευνούσαν την χροιά (το χρώμα της μουσικής) σαν φυσική ποιότητα που μπορούσε να υπολογιστεί ποσοτικά.
Πρώτος ο Πυθαγόρας το 530π.Χ. είχε αναφερθεί σε μία πιθανή συνύπαρξη των αισθήσεων, εφαρμόζοντας μαθηματικούς νόμους για τους μουσικούς τόνους, διατυπώνοντας πως ότι γίνεται αντιληπτό με τις αισθήσεις γύρω μας στη φύση είναι φτιαγμένο από δονήσεις.
Στις μέρες μας οι τύποι της συναισθησίας είναι άφθονοι πάνω στα χρώματα, τα συναισθήματα, τη μουσική, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, το άγγιγμα, τη θερμοκρασία και οι επιστήμονες ερευνώντας ανακαλύπτουν συνεχώς περισσότερα είδη.
echoes.gr
Το Open Yoga Day Thessaloniki είναι μια μη κερδοκοπική διοργάνωση και εκδήλωση η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την διάδoση της Γιόγκα στην πόλη και συνεχίζει ως σήμερα.
Δωρεάν συμμετοχή στα μαθήματα yoga κα στη συναυλία Kirtan!
Στη διδασκαλία προσφέρονται δάσκαλοι και μουσικοί της Θεσσαλονίκης μα και του εξωτερικού να μοιραστούν την αγάπη τους για την άσκηση της Yoga έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν την πρακτική της ενότητας.
Όλοι οι δάσκαλοι, μουσικοί, διοργανωτές που λαμβάνουν μέρος στo Open Yoga Day Thessaloniki προσφέρουν εθελοντικά την πολύτιμη τους βοήθεια.
Το Open Yoga Day 2014 θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουνίου στην ξύλινη εξέδρα "Φεγγάρι" μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς.

http://www.thestival.gr
Είναι μικρή, γραφική πανέμορφη και χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο καθαρές πόλεις της Κεντρικής Αμερικής.
Το όνομά της Grecia, βρίσκεται στην επαρχία Alajuela της Costa Rica και η ίδρυσή της μας μεταφέρει στο 1825. Το όνομά της αφορά εξ ολοκλήρου την Ελλάδα και δόθηκε προς τιμήν της ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο τότε νομάρχης της περιοχής και αργότερα πρόεδρος της χώρας José Rafael de Gallegos, γνωστός φιλέλληνας, επειδή είχε ακούσει για την επανάσταση του 1821 στην Ελλάδα αποφάσισε να δώσει στην νεοϊδρυθείσα πόλη το όνομα Grecia (Ελλάδα).
Οι  15.457 περίπου κάτοικοί της φημίζονται για την φιλοξενία τους και την απλότητά τους και στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, και συγκεκριμένα με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου.
Η Grecia χτισμένη σε υψόμετρο 999 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, διαθέτει υπέροχο ήπιο κλίμα και παραμένει δροσερή ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την πλούσια βλάστησή της, τα μοναδικά φυσικά τοπία της και τους καλοσυνάτους κατοίκους της συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε εποχή του χρόνου.
Από τα αξιοθέατα της πόλης, η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes που είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από προκατασκευασμένα ελάσματα χάλυβα σε ασυνήθιστο βαθύ κόκκινο χρώμα, το Περιφερειακό Μουσείο, το Μουσείο με τις πεταλούδες αλλά και το «World of Snakes» το οποίο στεγάζει πάνω από 50 είδη ερπετών από όλο τον κόσμο. Ακούγεται ίσως απίστευτο, αλλά αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι τουρίστες συρρέουν στην Grecia.
Στο κέντρο πίσω από το Δημαρχείο βρίσκεται η πλατεία Plaza Hellenica, όπου δεσπόζει η προτομή του Αριστοτέλη όπου ήταν προσφορά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού το 1997. Στην είσοδο της πόλης εκτός από την επιγραφή «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα» υπάρχει και μια προσπάθεια απομίμησης του Παρθενώνα σε μινιατούρα. Νότια της πόλης ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τους καταρράκτες Los Chorros που προσθέτουν τη δική τους πινελιά σε έναν τόπο προικισμένο από τη φύση.
Η Grecia όμως δεν είναι η μοναδική πόλη της Costa Rica με ελληνικό όνομα, αφού πολύ κοντά της υπάρχει και ένα χωριό με το όνομα Atenas. Μία Αθήνα με καθαρό αέρα, γεμάτη πράσινο, χτισμένη σε υψόμετρο 698 μέτρων, σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από καταπράσινα βουνά. Με κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 8.000, το χωριό αυτό έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο σύμφωνα με το National Geographic.
Τρίτη πόλη της Costa Rica με όνομα εμπνευσμένο από την Ελλάδα, η Esparza που όταν ιδρύθηκε το 1851 ονομαζότανε Sparta. Με το πέρασμα του χρόνου και λόγω της ισπανικής προφοράς το όνομά της μετατράπηκε σε Esparza. Είναι μία ήσυχη πόλη που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, φημισμένη για τα grecotacos της, δηλαδή τοπικές πίτες αλά ελληνικά από ντόπιους μάγειρες.
echoes.gr

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε  ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν την μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας

Το Σύνταγμα με δύο άρθρα του δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της που δημοσιεύθηκε δύο ημέρες πριν της σημερινές Ευρωεκλογές.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, αποτελεί πρόκριμα για την «τύχη» της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους, οι σχετικές αιτήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία ύδρευσης της συμπρωτεύουσας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1906/2014 απόφασή της έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας που ζητούσαν να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε χωρίς αντάλλαγμα από  το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε  ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν την μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά   και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ότι «η παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας δεν συνιστά δραστηριότητα αναπόσπαστη από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας».

Αυτό, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «ισχύει και προκειμένου περί των υπηρεσιών υδρεύσεως και αποχετεύσεως, τις οποίες δύναται να παρέχει μια δημόσια επιχείρηση που λειτουργεί υπό νομικό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου ως Ανώνυμη Εταιρεία».

Όμως, ο χαρακτήρας της δημοσίας επιχειρήσεως «αναιρείται στην περίπτωση της αποξενώσεως του Ελληνικού Δημοσίου από τον έλεγχο της Α.Ε. δια του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι της αποξενώσεως του από εκείνο το ποσοστό των μετοχών που εξασφαλίζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα».

«Η κατ΄  ουσίαν μετατροπή της δημόσιας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη την συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δη υψηλής ποιότητας, η οποία δεν εξασφαλίζεται πλήρως με την κρατική εποπτεία»,  υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση.

Δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να επισημάνουν, ότι «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ παρέχεται μονοπωλιακώς, σε μεγάλο πληθυσμό διαβιούντα υπό δυσμενείς οικιστικές συνθήκες στον περιορισμένο χώρο της Αττικής, από δίκτυα που είναι μοναδικά στην  περιοχή και ανήκουν στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας» και συνεχίζουν: «Συνίστανται δε οι υπηρεσίες αυτές στην ύδρευση και αποχέτευση που είναι αναγκαίες για την υγιεινή διαβίωση και ιδίως στην παροχή του πόσιμου ύδατος, φυσικού αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση που καθίσταται σπανιότερο συν τω χρόνω».

Αβεβαιότητα  -αναφέρεται στην δικαστική απόφαση- «ως προς τη συνέχεια της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας με αυτόν τον βαθμό αναγκαιότητας δεν συγχωρείται από το άρθρο 5 του Συντάγματος» ειδικότερα μάλιστα μετά το από 6.4.2001 ψήφισμα της Ζ΄ αναθεωρητικής Βουλής, και «κατοχυρώνει το δικαίωμα στην προστασία της υγείας, καθώς και στο άρθρο 21 παράγραφος 3 που ορίζει ότι το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών».

Συνεπώς, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μην μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος».

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια ακύρωσε την από 25.4.2012 απόφαση  της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων κατά το σκέλος εκείνο που μεταβιβάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ  το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση της Ολομέλειας, απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η αίτηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Τέλος, με άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας απορρίφθηκαν αιτήσεις του Σωματείου Εργαζομένων Εταιρείας Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και κατοίκων της συμπρωτεύουσας. Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, άλλες γιατί το καταστατικό των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν τους παρείχε το δικαίωμα και άλλες επειδή δεν νομιμοποιηθήκαν  οι δικηγόροι τους.

Κατά συνέπεια σε περίπτωση που υπάρξουν νέες προσφυγές κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ (σύμφωνα με την απόφαση για την ΕΥΔΑΠ) θα γίνουν δεκτές από το ΣτΕ.

http://www.protothema.gr 

«Συνταγματικό, νόμιμο και μη αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία» έκρινε το κλείσιμο της ΕΡΤ, τη 12η Ιουνίου του 2013, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1901/2014 απόφασή της.
Ειδικότερα, με 15 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
Η πολυσέλιδη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, κάνει μια μακροσκελή αναδρομή από το 1930 στην ιστορική πορεία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η οποία με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε και στην τηλεόραση.
Ακόμη, αναφέρεται ότι από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, οι σταθμοί δημόσιας τηλεόρασης περιελήφθησαν στον σχεδιασμό κατάργησης, συγχώνευσης ή εξυγίανσης «μη απαραίτητων δημοσίων φορέων»». Επίσης, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι από τις Συνταγματικές επιταγές (άρθρο 15) «δεν προκύπτει ότι επιβάλλεται η λειτουργία δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης».
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο νομοθέτης «έχει την ευχέρεια, συνεκτιμώντας την οικονομική δυνατότητα του κράτους σε κάθε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να επιλέξει αν, με κριτήριο την αποτελεσματική εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών για τη ραδιοτηλεόραση, είναι αναγκαίο και δυνατόν να ιδρυθεί δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης».
Οι δικαστές προσθέτουν ότι «σε περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί η ίδρυση δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτός επιβάλλεται να έχει πλουραλιστική δομή, να οργανώνεται με τρόπο που αποτρέπει κυβερνητικές και κομματικές επιρροές και λειτουργεί αυστηρά με βάση της αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της πολυφωνίας».
Η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι η κατάργηση της ΕΡΤ έγινε, πέραν των δημοσιονομικών λόγων, με σκοπό να ιδρυθεί νέος φορέας δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με τον νόμο 4173/2013, ενώ μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα, άρχισε να λειτουργεί μεταβατικός φορέας δημόσιας τηλεόρασης.
Αντίθετα, δέκα σύμβουλοι Επικρατείας μειοψήφησαν υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση της ΕΡΤ και των θυγατρικών της προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος. Η μειοψηφία των 10, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι «ο νομοθέτης δεν επιτρέπεται να καταργήσει το φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και δη επ' αόριστον». Μάλιστα, προσθέτουν οι δέκα, «η υποχρέωση αυτή του νομοθέτη, συναπτόμενη και με την τήρηση της αρχής της συνεχούς λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, καθίσταται ακόμη εντονότερη στην προκειμένη περίπτωση, λόγω του ότι οι ιδιωτικοί φορείς ραδιοτηλεόρασης λειτουργούν παρανόμως μέχρι σήμερα με την ανοχή της Πολιτείας».
Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η κατάργηση της ΕΡΤ «δεν παραβιάζει το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ και ειδικά όταν καταργήθηκε για να ιδρυθεί νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ούτε προσκρούει η κατάργηση αυτή στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρωτόκολλο 29 σχετικά με το σύστημα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη).
Το ΣτΕ ομόφωνα έκρινε ότι τόσο ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις (Ν. 1387/19830), όσο και η ευρωπαϊκή οδηγία 75/129/ΕΟΚ που αφορά και πάλι τις ομαδικές απολύσεις, δεν καταλαμβάνει εργαζόμενους «που απασχολούνται σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου που ασκούν δημόσια εξουσία».
Κατά συνέπεια, τονίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας, οι νομοθετικές διατάξεις (Ευρωπαϊκές και εθνικές) «περί ελέγχου των ομαδικών απολύσεων δεν εφαρμόζονται στο προσωπικό που απασχολείται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, που ασκούν δημόσια εξουσία εξυπηρετώντας δημόσιο σκοπό».
Επομένως, καταλήγει η Ολομέλεια, «η ΕΡΤ εξαιρείται από την εφαρμογή τόσο της οδηγίας για τις ομαδικές απολύσεις, όσο και του νόμου 1387/1983».

http://www.naftemporiki.gr
Καθοριστικό ρόλο για την καλή υγεία του κατοικίδιού μας παίζει η διατροφή του. Ξηρά τροφή διαφόρων ειδών, ανάλογα με τη ράτσα και την ηλικία του σκυλιού είναι συνήθως
αυτό που προτείνουν οι κτηνίατροι στους ιδιοκτήτες να τα ταΐζουν. Σχεδόν όλοι, όμως, δίνουν στα σκυλάκια τους ως λιχουδιά λίγο από το δικό τους φαγητό. Υπάρχουν, όμως, τροφές, που μπορεί στον άνθρωπο να μην προκαλούν κανένα πρόβλημα, ωστόσο, είναι πιθανό ακόμη και να σκοτώσουν τα σκυλάκια.
Οι 12 τροφές που μπορεί να σκοτώσουν ένα σκύλο είναι οι εξής:

Σοκολάτα
Γάλα (μπορεί να τους προκαλέσει εμετούς, διάρροιες και άλλα γαστρεντορολογικά προβλήματα, ενώ τα βακτήρια που περιέχει μπορούν να του προκαλέσουν διαφόρων ειδών ασθένειες)
Τυρί
Κρεμμύδι (εάν καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού μπορεί να χρειαστούν ακόμη και μετάγγιση αίματος)
Καρύδια (προκαλούν τοξική αντίδραση στους σκύλους)
Σκόρδο (προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη τοξική αντίδραση από ότι το κρεμμύδι)
Σταφύλια (προκαλούν τοξική αντίδραση)
Αβοκάντο (μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, δύσπνοια και συσσώρευση υγρού στο στήθος)
Κουκούτσι μήλου (περιέχουν μια ουσία που είναι άκρως τοξική)
Αψητη ζύμη (λόγω του ότι περιέχει μαγιά μπορεί να προκαλέσει πολλές τοξικές αντιδράσεις στο στομάχι του σκυλιού)
Καφεΐνη (λόγω του ότι είναι διεγερτική, μπορεί να προκαλέσει στα σκυλιά εμετούς, να αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς
Μπέικον (επειδή έχει πολύ λίπος μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα).

http://www.seleo.gr 
Η decima, το δέκατο, δηλαδή, κύπελλο Πρωταθλητριών της Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεγονός και ήρθε με δραματικό, αλλά και εντυπωσιακό τρόπο.

Η Ρεάλ έκλεισε στα καρέ της στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα την Ατλέτικο και η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στη Βασίλισσα παράταση ζωής για άλλα 30 λεπτά, όπου θριάμβευσε τελικά, με σκορ 4-1, επί της αντιπάλου της.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Κάρλο Αντσελότι έλαβε ένα ξεχωριστό, δικό του κομμάτι, στην ιστορία του θεσμού, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος τεχνικός με τρία κύπελλα Πρωταθλητριών στην κατοχή του, δύο με τη Μίλαν και ένα -πλέον- με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μόνο ο Μπομπ Πέισλι, με τη Λίβερπουλ, το είχε καταφέρει αυτό μέχρι το Σάββατο.

Παράλληλα, ο Αντσελότι, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που έχουν κατακτήσει Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, παρέα με τους Ερνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτζφελντ, Ζοζέ Μουρίνιο και Γιουπ Χάινκες.

Θυμίζουμε ότι ήδη με τη συμμετοχή της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, ο Αντσελότι... παίζει μόνος του σε μια κατηγορία, εκείνη των συμμετοχών προπονητών σε τελικούς Champions League, με τέσσερις, τη στιγμή που οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Μαρσέλο Λίπι και Μιγκέλ Μουνιόθ είχαν σταμτήσει στους τρεις τελικούς.

Ο τερματοφύλακας της Βασίλισσας, Ίκερ Κασίγιας, που ευθύνεται για το πρώτο γκολ, δήλωσε ότι "η decima, η συμπλήρωση δηλαδή δέκα τροπαίων στο Πρωταθλητριών, είναι σημαντικότερη επιτυχία και από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία"!

Ο τελικός του Σαββάτου ήταν ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού ανάμεσα σε ομάδες από την ίδια πόλη. Παράλληλα, ήταν ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού με τρία γκολ στην παράταση! Το πρώτο γκολ στην εξτρά διάρκεια πέτυχε ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος κόστισε όσο η αρχική ενδεκάδα της Ατλέτικο, χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος, έγινε η νωρίτερη αλλαγή σε τελικό Champions League, καθώς τελικά έδειξε ότι ήταν ανέτοιμος να αγωνιστεί και δεν μπορούσε καν να πηδήσει για να διεκδικήσει τη μπάλα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, για δύο λεπτά, απέτυχε να μπει στο κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν κερδίσει και τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια. Ωστόσο, μπορεί να το προσπαθήσει και του χρόνου, μιας και ως πρωταθλήτρια Ισπανίας, έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους.

Οι τέσσερις ομάδες είναι οι Γιουβέντους, Άγιαξ, Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι. Παράλληλα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε απέτυχε να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αργεντινών Λουίς Καρνίγια και Ελένιο Χερέρα, που είναι οι μόνοι μη Ευρωπαίοι προπονητές που έχουν κατακτήσει το Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε το δεύτερο Champions League της καριέρας του, μετά από εκείνο του 2008, στο Λουζνίκι της Μόσχας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ είναι ο μόνος παίκτης που έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στη λίστα με όσους έχουν κερδίσει τρόπαιο Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες: Σάμουελ Ετό, Φερνάντο Ρεδόνδο, Φρανκ Ράικαρντ, Ζεράρ Πικέ, Ζοζέ Μποσίνγκουα, Πάουλο Φερέιρα, Ντέκο, Τιάγκο Μότα, Όουεν Χάργκριβς, Πάουλο Σόουζα, Βλάντιμιρ Γιούγκοβιτς, Ντιντιέ Ντεσάμπ, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Κριστιάν Πανούτσι, Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, Ρόναλντ Κούμαν, Μιόντραγκ Μπελοντέντιτσι, Τζίμι Ρίμερ και Σαούλ Μαλατράσι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό στο Νουέβα Ντα Λουζ της Λισαβόνας σε τρεις προσπάθειες.
news.gr
Σχεδόν βέβαιοι ότι υπάρχει ζωή στο διάστημα είναι δύο διάσημοι Αμερικανοί αστρονόμοι και μάλιστα δημόσια δήλωσαν πως υπάρχουν εξωγήινοι μιλώντας στο Κογκρέσο.

Οι δύο αστρονόμοι παρουσιάστηκαν σε επιτροπή για να πείσουν τα μέλη της να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση προς το πρόγραμμά τους που ερευνά αν υπάρχει ζωή στο Διάστημα.

Σύμφωνα με το ABC, ο Dan Werthimer, διευθυντής του κέντρου SETI στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας υποστήριξε ότι η πιθανότητα να υπάρχει μικροβιακή ζωή εκτός πλανήτη Γη φτάνει το 100%.

«Τα τελευταία 50 χρόνια όλα τα στοιχεία που ανακαλύπτουμε δείχνουν ότι οι συνθήκες που κάνουν δυνατή τη ζωή στη Γη μπορούν να υπάρξουν και έξω από τον πλανήτη μας. Η πιθανότητα να υπάρχει και αλλού ζωή, και μάλιστα, με νοημοσύνη, είναι πιθανή και χρειάζεται να διερευνηθεί επιστημονικά» υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής.

Με τον Werthimer συμφώνησε απόλυτα και ο συνάδελφός του Seth Shostak, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή.

http://www.thestival.gr 
Με 3,73% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα τα έως τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (ενσωμάτωση 93,05 %) της καταμέτρησης στην Επικράτεια.

Αναλυτικά, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΣΥΡΙΖΑ 26,53% και 6 έδρες
ΝΔ 22,80% και 5 έδρες
Χρυσή Αυγή 9,41% και 3 έδρες
Ελιά 8,04% και 2 έδρες
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,59% και 2 έδρες
ΚΚΕ 6,08% και 2 έδρες
Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,43% και 1 έδρα
ΛΑΟΣ 2,69%
Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες 1,43%
ΔΗΜΑΡ 1,21%

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ NEWS.GR
Τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδί, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Ο λόγος είναι ότι αυτός ο βιολογικός δείκτης συνδέεται άμεσα τόσο με την καρδιοπάθεια όσο και με την υπογονιμότητα.

Οι ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία του Παιδιού (NIHHD) διαπίστωσαν ότι όταν και οι δύο σύντροφοι παρουσίαζαν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης υπήρχε σαφώς μεγαλύτερη καθυστέρηση στην επίτευξη της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, η υψηλή χοληστερόλη στη γυναίκα φάνηκε να είναι πιο καθοριστική σε σύγκριση με αυτή τη άνδρα.

Η σχέση μεταξύ χοληστερόλης και υπογονιμότητας παραμένει ασαφής, ωστόσο είναι γνωστό πως ο δείκτης αυτός επηρεάζει την παραγωγή σημαντικών ορμονών όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!