Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο Όσκαρ Ουάιλντ (πλήρες όνομα Όσκαρ Φίνγκαλ Ο'Φλάχερτι Ουίλς Ουάιλντ) γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1854 και πέθανε στις 30 Νοεμβρίου του1900. Ήταν Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και κριτικός.

Έχοντας περάσει από διάφορα είδη γραπτού λόγου καθ’ όλη την δεκαετία 1880, γεύτηκε τη δόξα σαν θεατρικός συγγραφέας στο Λονδίνο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Στις μέρες μας έχει γίνει γνωστός για τα ευφυολογήματά του, το μοναδικό του μυθιστόρημα (Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ), τα θεατρικά έργα του, τις συνθήκες φυλάκισής του καθώς και τον πρόωρο θάνατό του. Πέθανε άπορος στο Παρίσι, σε ηλικία 46 ετών, όπως αναφέρει η Wikipedia.

Μερικές από τα πιο γνωστά γνωμικά και αποφθέγματα που έχει πει είναι τα εξής:

1. Ο αληθινός φίλος σε μαχαιρώνει από μπροστά.

2. Να έχετε αγάπη στην καρδιά σας. Μια ζωή χωρίς αγάπη είναι σαν ένας κήπος που δεν τον φτάνει ο ήλιος και τα λουλούδια του είναι νεκρά.

3. Κάποιοι φέρνουν την ευτυχία όπου κι αν πηγαίνουν, ενώ άλλοι όταν φεύγουν.

4. Να συγχωρείς πάντα τους εχθρούς σου. Τίποτε άλλο δε θα τους ενοχλήσει περισσότερο.

5. Δύο τραγωδίες υπάρχουν στη ζωή: να μην παίρνεις αυτό που θες και να παίρνεις αυτό που θες.

6. Είμαστε όλοι μέσα στο βούρκο, όμως μερικοί κοιτάζουμε τα αστέρια.

7. Η αλήθεια είναι σπάνια αγνή, και ποτέ απλή.

8. Θα έκανα τα πάντα για να ξαναείμαι νέος, εκτός από γυμναστική, να σηκωθώ νωρίς ή να είμαι γίνω αξιοσέβαστος.

9. Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος που να αγοράσει το παρελθόν του.

10. Ανάμνηση είναι το ημερολόγιο που κουβαλάμε όλοι μαζί μας.

11. Δεν είμαι αρκετά νέος για να γνωρίζω τα πάντα.

12. Δεν υπάρχουν ηθικά και ανήθικα βιβλία. Τα βιβλία είτε είναι καλογραμμένα, είτε κακογραμμένα.

13. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο, όσο η αφοσίωση μιας παντρεμμένης γυναίκας. Κάτι για το οποίο ένας άντρας δεν έχει ιδέα τι είναι.

14. Είμαι τόσο έξυπνος, που καμιά φορά δεν καταλαβαίνω ούτε μια λέξη από αυτά που λέω.

15. Το μόνο καθήκον μας απέναντι στην ιστορία είναι να την ξαναγράψουμε.

http://peiraxtiri.gr 
 Αυτή η ασυνήθιστη πέτρα έχει ομόκεντρους δακτυλίους του μπλε και του πράσινα.Είναι 23,5 καρατίων και έχει διαστάσεις 28 x 22 x 5mm.
Αν έχεις φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις απίθανα πράγματα!
Μπορεί να σας ακουστεί παράξενο, αλλά έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες που πίνουν λίγο περισσότερο, σε λογικά όμως πάντα πλαίσια (π.χ. 3 ποτήρια κρασί με το φαγητό αντί για 1), έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό στη ζωή τους σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Για την ακρίβεια, το αλκοόλ αποτρέπει τη γρήγορη πήξη του αίματος και τη φραγή των αρτηριών από τη χοληστερόλη. Να θυμάστε πάντα, ωστόσο, πως άλλο είναι να πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω και άλλο ένα μπουκάλι παραπάνω, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Και για να ευχαριστηθείτε αυτά τα νέα ακόμα περισσότερο, αυτή είναι η λίστα των ειδικών με τα πιο υγιεινά ποτά που μπορείτε να επιλέξετε:

1. Κοκτέιλ χωρίς ζάχαρη
2. Μπίρες με χαμηλά λιπαρά
3. Κοκτέιλ με κύριο συστατικό τη σοκολάτα
4. Κοκτέιλ που περιέχουν φρούτα

http://www.tsekouratoi.gr
Οταν ο Βίντσεντ Ταν αποφάσισε να αγοράσει την Cardiff City FC, οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουαλίας το είδαν με καλό μάτι. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι στα χρήματα ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Μόνο που δεν ήξεραν πως θα έπρεπε να ξεχάσουν όλα όσα ήξεραν για την αγαπημένη τους ομάδα. Από τα χρώματα, μέχρι το όνομα!

Κατά την USA Today, ο Ταν είναι ο χειρότερος ιδιοκτήτης ομάδας στον κόσμο. Ο επιχειρηματίας από τη Μαλαισία έγινε δισεκατομμυριούχος φέρνοντας τα McDonald's στη χώρα του. Αποφάσισε λοιπόν το 2010 να επενδύσει κάποια από τα πολλά χρήματα του αγοράζοντας το 51% της ομάδας. Σύντομα οι οπαδοί όμως κατάλαβαν πως η συνήθειά του να φορά την ποδοσφαιρική φανέλα μέσα από το παντελόνι, ανεβάζοντάς το ως τις... μασχάλες, ήταν η μικρότερη από τις παραξενιές του.

Η Cardiff City φορούσε μπλε εμφανίσεις από... καταβολής κόσμου. Οταν όμως ο Ταν αγόρασε την ομάδα, αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματά της σε κόκκινο. Ο λόγος απλός. Είναι το αγαπημένο του χρώμα και επιπλέον θεωρούσε πως το κόκκινο θα είναι πιο εμπορικό στην αγορά της Ασίας.

Είχε κι άλλες εμπνεύσεις όμως. Η ομάδα είναι γνωστή ως «μπλε πουλιά» και ένα τέτοιο υπήρχε στο έμβλημά της. Προφανώς, ούτε αυτό άρεσε στον Ταν. Αντιθέτως, ως Ασιάτης προτιμά τους δράκους. Ενας τέτοιος επίσης υπήρχε στο έμβλημα, αλλά πολύ μικρός. Αυτό μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε όμως ο περίεργος νέος ιδιοκτήτης, που έκανε σήμα της Cardiff City τον δράκο. Γιατί ναι, και αυτός θα πουλούσε καλύτερα στην Ασία.

http://www.thestival.gr
 Όταν βλέπεις κάποια από αυτά απορείς πως τα σκέφτονται;
Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι ένα μήλο την ημέρα -που πράγματι μπορεί να κρατήσει τον γιατρό μακριά- θα μπορούσε ενδεχομένως επίσης να σώσει χιλιάδες ζωές.
Με ένα μεγάλο πάρτι, στις 31 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι, θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη το 2014, έτος κατά το οποίο θα στεφθεί «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας».

Θα παρελάσουν μία σειρά από γνωστά γκρουπ της νεανικής μουσικής σκηνής της, ενώ δημοφιλείς dj's θα «ντύσουν» με τις μουσικές επιλογές τους την εορταστική βραδιά.

Tην 1η Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με ένα εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους νέους της πόλης. Η συναυλία θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ και με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο.

Η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας θα φιλοξενήσει περισσότερες από 130 εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις, εκθέσεις) που θέτουν στο επίκεντρο τους νέους, τις δημιουργικές τους προτάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.

http://thebest.gr 
Πανελλαδική Κίνηση που εμφανίστηκε και στο Αγρίνιο αντιτιθέμενη στην μη ανταποδοτικότητα των τελών κυκλοφορίας, καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τα τέλη αλλά με την καταβολή 25 ευρώ να συμμετέχουν στην προσφυγή κατά της μη ανταποδοτικότητας αυτής.

Το ρίσκο βεβαίως αναλόγως κατανέμεται τόσο στα μέλη της Κίνησης όσο και στους πολίτες που δείχνουν να εμπιστεύονται την αμφιλεγόμενη αυτή πρωτοβουλία. Όλοι συμφωνούν όμως πως η μαζικότητα της κίνησης αυτής ίσως έχει αποτελέσματα, αν και κυρίως εκδηλώνεται σε περιφερειακές πόλεις, με το Αγρίνιο να έχει όπως φαίνεται την πρωτοκαθεδρία!

Τα μέλη της Κίνησης που εκδηλώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικά στο Αγρίνιο έχει σημαντική ανταπόκριση, τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στην ισόγεια καφετέρια της ΔΟΥ Αγρινίου παίρνουν χρήματα από πολίτες και δίνουν παραστατικά διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως όσοι συμμετέχουν δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα εάν κάποια στιγμή ελεγχθούν και διαπιστωθεί πως δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες πάντως σχετικά με την «νομική θωράκιση» όσων δεν πληρώνουν είναι τελείως διαφορετικές, αφού πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν αυτήν την οδό βρέθηκαν τελικά να επιβαρύνονται με διπλάσια τέλη και πρόστιμα...

Οι οργανωτές της πανελλαδικής Κίνησης αυτής έχουν δημιουργήσει ομάδα στο facebook και δηλώνουν: «Η συγκεκριμένη σελίδα δημιουργήθηκε προκειμένου να ενώσει Έλληνες από όλους τους νομούς της χώρας, ενάντια στα ληστρικά χαράτσια που το κράτος με νομιμοφανή τρόπο έχει εφεύρει για να αρμέγει την «ιερή αγελάδα» , δηλαδή εμάς.

http://www.thestival.gr 
Με την εξάπλωση των social media, το κακό με τις φωτογραφίες έχει παραγίνει, και δυστυχώς για εμάς, ανεβαίνουν όλες σε facebook... twitter και Instagram συνήθως κάνοντάς μας ρεζίλι! Και μπορεί να υπάρχουν αρκετές γυναίκες που βγαίνουν θεές, ναι είναι αυτές που πάνε για ποτό και βγάζουν 55 φωτογραφίες, σε όλες τις πιθανές πόζες και στάσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία πάσχει από το σύνδρομο Chandler Bing, έχω δηλαδή φωτοαγένεια, με αποτέλεσμα ακόμα και εξαιρετικής εμφάνισης να είναι, να βγαίνουν χάλια! Και τώρα που λόγω εορτών όλα και κάποιος θα βρεθεί με τη φωτογραφική μηχανή ή κινητό μπροστά μας καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω κολπάκια!
1. Μάγουλα, φρύδια, χείλια: Αυτά είναι τα σημεία κλειδιά! Μη νομίζετε ότι οι γυναίκες που βγάζουν ωραίες φωτογραφίες τα περιποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά τα έχουν περιποιηθεί τόσο καλά πριν βγουν, που δε χρειάζεται καμία επιδιόρθωση! Σιγουρευτείτε ότι τα μάγουλά σας είναι ροδαλά, όχι σε υπερβολικό
βαθμό, και τα χείλη σας υγρά, τόσο όσο, αθάνατο λιπ γκλος, το οποίο φυσικά το έχετε απλώσει ένα δευτερόλεπτο πριν το κλικ. Ένα άλλο σημείο που παίζει τεράστιο ρόλο, είναι τα φρύδια τα οποία πρέπει να είναι γεμάτα και καλοσχηματισμένα. Ένα κακό φρύδι είναι ικανό να καταστρέψει όχι μόνο μια φωτογραφία αλλά και ένα πρόσωπο!

2. Μαλλιά: Καλώς ή κακώς, αν δεν είσαι επαγγελματίας ή δεν πιάνει το χέρι σου πολύ, τα μαλλιά από ένα σημείο και μετά, ειδικά αν υπάρχει ζέστη και κάπνα, θα φριζάρουν, θα χάσουν τον όγκο και τη φόρμα τους και γενικότερα θα γίνουν χάλια! Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στην τσαντούλα σας όπου εκεί έχετε μια μικρή βούρτσα με σκληρή τρίχα και περνάτε τα ωραία σας μαλλάκια λίγο πριν φωτογραφηθείτε! Υπερβολή; Πρώτον, δεν θα σας δει κανείς και δεύτερον μιλάμε για μία μόνο… βουρτσιά! Είναι ικανή να διορθώσει κάπως την κατάσταση!

3. Χαμόγελο: Εκτός από όλα τα υπόλοιπα, οι γυναίκες που βγάζουν ωραίες φωτογραφίες αν έχετε παρατηρήσει δεν χαμογελούν ποτέ, ή τουλάχιστον όχι έντονα! Μη βγείτε και κατσούφα, αλλά μην έχετε και το χαμόγελο του μικρού παιδιού, γιατί η αποτυχία είναι εγγυημένη! Ένα ελαφρύ μειδίαμα είναι ιδανικό, και καλό θα ήταν να φαίνεται και λίγο δοντάκι, αν είναι ίσιο και λευκό φυσικά! Εναλλακτικά, μπορείτε να στέλνετε φιλάκια, να βγάζετε γλώσσα, αλλά όλα αυτά είναι επίφοβα γιατί πιθανότατα να καταντήσετε γραφική!

4. Όλα είναι θέμα… γωνίας: Ένα ακόμα προσόν που έχουν οι φωτογενείς γυναίκες, είναι ότι ξέρουν απ” έξω κι ανακατωτά τις γωνίες τους! Όπως έχουν οι διάσημες καλό και κακό προφίλ, κάπως έτσι. Αφιερώστε μία ολόκληρη μέρα στον καθρέφτη, είπαμε είναι δύσκολη η δουλειά, και βρείτε ποιο είναι το δυνατό σας προφίλ, και σε ποια στάση σώματος τα πόδια σας φαίνονται σαν της Irina Shayk, καλά υπερβάλουμε αλλά τουλάχιστον πολύ καλύτερα απ” ότι είναι! Δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που τα δίνουν όλα στις φωτογραφίες, από κοντά είναι αρκετά κατώτερες εμφανισιακά! Η πόζα κάνει θαύματα λέμε…

5. Έχει και η φορά τον ρόλο της: Αποδεδειγμένα, οι φωτογραφίες που βγαίνουν από ψηλά, είναι πάντα πολύ πιο κολακευτικές. Αφενός δε δείχνουν με λεπτομέρεια το σώμα, οπότε τυχόν ατέλειες καλύπτονται και αφετέρου πρόσωπο και μαλλιά για κάποιο περίεργο λόγο δείχνουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ” ότι πραγματικά είναι! Οπότε λοιπόν, υιοθετήστε αυτό το στιλ και δε θα χάσετε!

http://www.araxtoi.com 
Το «Rub og Stub» είναι ένα οικολογικό εστιατόριο στην Κοπεγχάγη, το οποίο λειτουργεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς κυρίως, αφού επιχορηγείται από τη δανέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Retro και ένα μέρος των εσόδων του πηγαίνει σε σχέδια ανάπτυξης και επισιτισμού στο φτωχό αφρικάνικο κράτος της Σιέρα Λεόνε.

Σε αυτό το εστιατόριο, βέβαια, συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο. Τις πρώτες ύλες για τα φαγητά που φτιάχνουν και σερβίρουν τις βρίσκουν στα σκουπίδια έξω από σουπερμάρκετ, ενώ το προσωπικό που απασχολεί επί πληρωμή είναι μόνο η σεφ και ο μάνατζερ, αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι εθελοντές.

Μια εκ των ιδιοκτητών, η Σοφί Σάλες, δήλωσε σχετικά: «Στη Δανία, όπως και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, ο κόσμος πετάει πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια, ενώ στις χώρες του Τρίτου Κόσμου τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο και βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας».

http://www.seleo.gr

Από τον Γάλλο στόπερ "Αλανί", του Γιώργου Αυτιά, μέχρι το πορνό την ώρα του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3.



Δείτε το βίντεο:




Πηγή: sportdog.gr
Ήταν δύο τύποι οι οποίοι είχαν ένα συνεργείο σε μια ερημιά. Ένα βράδυ σκάει μύτη στο συνεργείο τους μια ξανθιά. Τη ρώτησε ο ένας απ'τους δύο τι θέλει, κι αυτή του απαντάει:
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένουν και εν μέσω εορταστικής περιόδου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τουλάχιστον έως τις 3 Ιανουαρίου τις απεργίες τους στα πολυϊατρεία του Οργανισμού.
Οι γιατροί είναι σε εγρήγορση δεδομένου ότι αναμένουν εντός των ημερών να λάβουν στα χέρια τους τα έγγραφα των διαθεσιμοτήτων που θα αφορούν κοντά στα 8500 άτομα που εργάζονται σήμερα στο πρώην ΙΚΑ.
Και το ζήτημα είναι ότι οι διαθεσιμότητες θα σταλούν παρά τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου και του υπουργείου Υγείας.
Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τα αρχικά του σχέδια και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που θα αποσαφηνισθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους γιατρούς.
Κάτι βέβαια που δε γίνεται αποδεκτό από τον κλάδο γι αυτό και πραγματοποιεί τη Δευτέρα 30.12.2013 έκτακτη γενική συνέλευση.
Οι γιατροί της Αττικής θα επεξεργασθούν τα νέα δεδομένα μετά και τις τελευταίες συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Υγείας και θα αποφανθούν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Πάντως επειδή οι εκπρόσωποί τους στην τελευταία συνάντηση αποχώρησαν απολύτως απογοητευμένοι δηλώνοντας μάλιστα ότι ο διάλογος υποβαθμίστηκε αφού περιορίστηκε σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα λάβουν συνέχει ενδεχομένως και με διαφορετικές μορφές πίεσης.
 
Μια νέα μέθοδο χορήγησης της ινσουλίνης, που θα βάλει τέλος στις καθημερινές ενέσεις, αναπτύσσουν επιστήμονες στην Ινδία, οι οποίοι για πρώτη φορά κατάφεραν να χορηγήσουν την ουσία από το στόμα με κάψουλες.

Ειδικότερα, η καινοτομία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του ινδικού Εθνικού Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Εκπαίδευσης και Έρευνας, οι οποίοι εξηγούν στην έκθεσή τους ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς δεν είχε επιτευχθεί στο παρελθόν επειδή τα πεπτικά ένζυμα διασπούν την ινσουλίνη προτού απορροφηθεί από το σώμα, αλλά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να περάσει η ινσουλίνη στο αίμα από το έντερο.

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι επιστήμονες να πετύχουν κάτι τέτοιο, κάλυψαν την ινσουλίνη με λιποσώματα και πολυηλεκτρολύτες, καθώς και με φολικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες βοηθά τα λιποσώματα να απορροφηθούν τόσο από τα τοιχώματα του εντέρου, όσο και από το αίμα. Στη συνέχεια τη χορήγησαν σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό τους μειώθηκαν αρκετά και μάλιστα σχεδόν όσο μειώνονται όταν η ουσία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας θεραπείας που θα χορηγείται από το στόμα και θα απαλλάξει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω των ενέσεων που πρέπει να κάνουν σε καθημερινή βάση.

Τέλος, η έκθεση των ερευνητών δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Biomacromolecules, ενώ έναν εναλλακτικό τρόπο για την καθημερινή χορήγηση της ινσουλίνης μελετούν αυτόν τον καιρό και επιστήμονες στη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ.

http://www.thestival.gr
Ο Michael Thomasson από τη Νέα Υόρκη κατέκτησε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συλλογή video games στον κόσμο: 10.607! Το όνομά του φιγουράρει στην έκδοση Guinness World Records 2014 Gamer’s Edition.

Η συλλογή του, που καταλαμβάνει όλο το υπόγειο του σπιτιού του στο Μπάφαλο, περιλαμβάνει από παλιές «κασέτες» βιντεοπαιχνιδιών μέχρι παιχνίδια για το Xbox και το PlayStation.

Ο ίδιος λέει πως άρχισε να συλλέγει βιντεοπαιχνίδια πριν 30 χρόνια, όταν έλαβε το πρώτο παιχνίδι, το Cosmic Avenger, Χριστουγεννιάτικο δώρο από τους παππούδες του. Ήταν τότε 12 χρονών. Ωστόσο χρειάστηκε να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για να το παίξει, μέχρι οι γονείς του να του πάρουν την κονσόλα Colecovision.

Ο Thomasson πούλησε δύο φορές τη συλλογή του και την ξαναέφτιαξε από την αρχή!

Σήμερα εκτιμά πως ο «θησαυρός» του αξίζει περίπου 700.000 με 800.000 δολάρια.

Ο αριθμός των 10.607 παιχνιδιών αφήνει στη δεύτερη θέση τον επίσης Αμερικανό Richard Lecce από τη Φλόριντα που είχε 8.616 παιχνίδια το 2010.

Ο Thomasson λέει πως σήμερα η συλλογή του έχει ξεπεράσει τα 11.000 παιχνίδια, ένα χρόνο μετά την επίσημη καταμέτρηση.

http://www.aggoureos.gr

Κάποτε ήταν επανάσταση. Μία κονσόλα με την οποία μπορούσε να παίξει κάποιος video game στο σπίτι του, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσει όλο του το χαρτζιλίκι σε κέρματα στα γνωστά και ως «ηλεκτρονικά»; Τα χρόνια πέρασαν βέβαια και οι κονσόλες αυτές- αν δεν έχουν καταστραφεί προ πολλού- γεμίζουν σκόνη και αράχνες σε πατάρια και αποθήκες. Αλλά τώρα υπάρχει η ευκαιρία σε εκείνους που τις είχαν πάρει γεμάτοι λαχτάρα στα χέρια τους, να νιώσουν ξανά παιδιά.

Τα video game που έκαναν θραύση στις δεκαετίες του '70 και του '80 βρίσκονται πλέον στο διαδίκτυο, από την Internet Archive. Πρόκειται για παιχνίδια που βρίσκονται στις κονσόλες που τώρα μοιάζουν προϊστορικές, όπως το Atari που υπήρχε στα περισσότερα ελληνικά παιδικά δωμάτια.

Προς το παρόν τα παιχνίδια δεν έχουν ήχο, κάτι που θα αποκατασταθεί σύντομα σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενώ σταδιακά αυτή θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα. Τα γραφικά τους μπορεί να μοιάζουν με... μουτζούρες παιδιού μπροστά σε έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αν τα συγκρίνει κανείς με τα σημερινά. Αλλά ποιος μπορεί να πει όχι σε λίγη νοσταλγία;

http://www.iefimerida.gr

Νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα  θέτει σε εφαρμογή στις αρχές του 2014 ο ΟΑΕΔ.  Το πρόγραμμα αφορά προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες, ενώ ο ωφελούμενος θα έχει μισθό απο 586 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την Πρωτοχρονιά και πάντως εντός του Ιανουαρίου με δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ μετά την υπογραφή κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το νέο πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με τα ως τώρα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο για το επαγγελματικό τους προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής με επιδότηση.

Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, δηλαδή με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα η τελική αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τα όσα προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Βασική προϋπόθεση για την ισχύ του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή να μην έχουν μείωση προσωπικού μέσω απολύσεων ή εθελούσιας εξόδους για διάστημα τριών μηνών.

http://aftodioikisi.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!