Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Γιατί πρέπει να ξυπνάτε πριν τις 6 το πρωί
Όλοι γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα που έχει ο ύπνος στον οργανισμό μας. Μειώνει την πίεση, βελτιώνει τη μνήμη μας και μας βοηθά να χάσουμε βάρος.
Οι περισσότεροι από εμάς αγαπούν το χουζούρι και δυσκολεύονται πραγματικά να σηκωθούν από το ζεστό κρεβάτι.
Κι όμως! Όσο πιο πρωί ξυπνάτε τόσο περισσότερο επωφελείστε σωματικά και ψυχικά.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal of Psychiatric Research, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν στις 6 το πρωί ή και νωρίτερα έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη σε σύγκριση με τις «νυχτερινές κουκουβάγιες».
Σήμερα γιορτάζουν οι άντρες και οι....τουαλέτες!
Η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου σε περισσότερες από 70 χώρες, προκειμένου να υπενθυμίσει τη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών.
Η γιορτή αυτή ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου 1999 στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής.
Όμως παράλληλα την ίδια μέρα είναι καθιερωμένη και η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας!
Αυτός ο εορτασμός καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας και έχει απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινού και των χρηστών περί της καθαριότητας και της υγιεινής.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.
Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.
Στατιστικά Στοιχεία
-Ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 6-8 φορές την ημέρα, 2.500 φορές το χρόνο.
-Περνά περίπου 3 χρόνια της ζωής του στην τουαλέτα!
-2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει επαρκή αποχέτευση.
-Η αποφυγή διούρησης εξαιτίας των βρόμικων τουαλετών μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ήπαρ και την κύστη.
-Για να αποφύγει κάποιος την διούρηση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν πίνει υγρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από αφυδάτωση.
-Οι πιο πολλές τουαλέτες έχουν σχεδιασθεί λανθασμένα.
-Οι γυναίκες χρειάζονται 3 φορές μεγαλύτερη τουαλέτα απ' ότι οι άνδρες. Τις περισσότερες φορές οι τουαλέτες είναι ίδιες και για τα δύο φύλα.
-Η τουαλέτα παραμένει θέμα – ταμπού και οι άνθρωποι αποφεύγουν να το συζητούν.
Η κρίση ροκάνισε το 42% του εισοδήματος των νοικοκυριών
Σε αντίθεση με το στερεότυπο που θέλει τους συνταξιούχους να είναι οι μεγάλοι χαμένοι των μνημονίων, η έρευνα της διαΝΕΟσις αναδεικνύει τα πραγματικά θύματα της κρίσης: τους νέους που προ κρίσης ανήκαν είτε στα φτωχότερα είτε στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Η νέα έρευνα με συντονιστή τον καθηγητή στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου Μάνο Ματσαγγάνη χαρτογραφεί τις μεταβολές στα εισοδήματα και την απασχόληση και αποτυπώνει τις αδικίες και τις ανισότητες.
Συγκεκριμένα:
1 Κατά την περίοδο 2008-2016 η μέση αμοιβή στην Ελλάδα μειώθηκε κατά περισσότερο από 1/5 (-21,8%) ανά εργαζόμενο.
2 Οι άνδρες υπέστησαν μεγαλύτερες μειώσεις από τις γυναίκες, 32% έναντι 27% (Διάγραμμα 1 & 2)
3 Την περίοδο 2009-2014 το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 42%.
4 Η μείωση του μηνιαίου εισοδήματος την περίοδο 2009-2014 ήταν κατά μέσο όρο 513 ευρώ για ένα άτομο που ζει μόνο του ή 1.077 ευρώ για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά.
5 Το φτωχότερο δεκατημόριο του πληθυσμού το 2014 ήταν κατά 56% φτωχότερο από το αντίστοιχο δεκατημόριο το 2009.
6 Το πλουσιότερο δεκατημόριο το 2014 ήταν κατά 42% φτωχότερο από το αντίστοιχο δεκατημόριο το 2009 (Πίνακας 3).
7 Οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά απ’ ό,τι για τις οικογένειες χωρίς παιδιά ή με τρία παιδιά και άνω.
8 Χαμένοι της κρίσης υπήρξαν κι εκείνοι με την καλύτερη εκπαίδευση. Το μέγεθος της απώλειας εισοδήματος, σύμφωνα με την ανάλυση των ερευνητών, δείχνει να αυξάνεται ανεβαίνοντας τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
9Σε σχέση με την επαγγελματική κατηγορία προκύπτει ότι οι συνταξιούχοι έχασαν μικρότερο μέρος του εισοδήματός τους
(-32%) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον γενικό μέσο όρο (-42%) (Πίνακας 4).
10 Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, μεταξύ 2008 και 2016 εκτιμάται ότι μετανάστευσαν 427.000 άτομα και οι ετήσιες ροές εκτινάχθηκαν από 40.000 το 2010 σε 100.000 το 2016.
Την ίδια περίοδο το παραγόμενο προϊόν της χώρας δηλαδή το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26%. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό μοιάζει μικρό μπροστά στο 42% της μείωσης των εισοδημάτων. Η μείωση του ΑΕΠ εξηγεί μόνο ένα μέρος της μείωσης των εισοδημάτων. Το υπόλοιπο μέρος δεν μπορεί παρά να αποδοθεί στη μεγάλη αύξηση της φορολογίας που συνέβη την ίδια περίοδο. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους, κυρίως, το βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών στη χώρα υποχώρησε ραγδαία.
Νέοι, οι μεγάλοι χαμένοι
Οι νέοι ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της κρίσης, ενώ μικρότερο μέρος του εισοδήματός τους έχασαν οι πολίτες ηλικίας 45-64 και ακόμη μικρότερο, το μικρότερο όλων, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών (Πίνακας 5). Παρά τις περικοπές, οι συνταξιούχοι συνέχισαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, μια σταθερότητα και ένα εισόδημα που οι μισθωτοί και, κυρίως, οι χαμηλόμισθοι ήταν πολύ πιο δύσκολο να βρουν. Με αυτόν τον τρόπο οι συνταξιούχοι, κάποιοι από τους οποίους ήταν μέρος των φτωχότερων το 2009, βελτίωσαν τη σχετική θέση τους.
Αναλύοντας τη σχετική αναλογία, στο φτωχότερο 20% ανά ηλικιακή ομάδα προκύπτει ότι κατά την περίοδο της κρίσης αυξήθηκε σημαντικά ο σχετικός κίνδυνος φτώχειας των παιδιών. Αντιθέτως, μειώθηκε το ποσοστό συμμετοχής των ηλικιωμένων στο φτωχότερο 20%. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ο κίνδυνος φτώχειας μεγάλωνε για τα παιδιά, μειωνόταν για τους ηλικιωμένους. Η σωρευτική απώλεια εισοδημάτων την περίοδο 2009-2014 ήταν κατά μέσο όρο 513 ευρώ για ένα άτομο που ζει μόνο του ή 1.077 ευρώ για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά.
Πιάνοντας, όμως, το νήμα από την άλλη άκρη, στο φτωχότερο 10% τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012, βρίσκονταν νοικοκυριά που υπέστησαν στα χρόνια της κρίσης τρομακτικές απώλειες, ύψους κατά μέσο όρο 71%. Πρόκειται δηλαδή συχνά για «εκπεσόντες» από ανώτερα εισοδηματικά δεκατημόρια, που είδαν την κρίση να μειώνει δραματικά τα εισοδήματά τους και οδηγήθηκαν έτσι στο φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού. Το συμπέρασμα αυτό, δηλαδή ότι οι φτωχότεροι προ κρίσης είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται ενώ οι νεόπτωχοι προέρχονταν κυρίως από άλλες εισοδηματικές κατηγορίες, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από άλλες έρευνες, ακόμα και σε αντίστοιχες εκτός Ελλάδος.
Οπως είναι επίσης αυτονόητο, η κρίση δεν έπληξε μόνο την απασχόληση αλλά και τις αμοιβές όσων εργάζονται ή συνταξιοδοτούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι μειώσεις στις αμοιβές ήταν σημαντικές. Κατά την περίοδο 2008-2016 η μέση αμοιβή στην Ελλάδα μειώθηκε κατά περισσότερο από 1/5 (-21,8%) ανά εργαζόμενο. Αναζητώντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποιος επλήγη περισσότερο από τη μείωση των αμοιβών, οι ερευνητές ανέτρεξαν στα στοιχεία του ΙΚΑ/ΕΦΚΑ για τα έτη 2007 και 2017. Αναλύοντας τα δεδομένα αυτά βρήκαν ότι η μέση μείωση μισθού τη δεκαετία αυτή ήταν 30% (σε αποπληθωρισμένα μεγέθη).
Σύμφωνα με τους ερευνητές «οι μέσες αμοιβές αυξάνονται και το ποσοστό μείωσης φθίνει, καθώς μετακινούμαστε από τις νεαρές ηλικίες στις μεγαλύτερες. Η μέση αμοιβή ενός εργαζόμενου ηλικίας 25-29 ετών τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 613 ευρώ τον μήνα, ενώ οκτώ χρόνια νωρίτερα ήταν 997 ευρώ τον μήνα σε σημερινές τιμές (μείωση 38%). Αντίθετα, η μέση αμοιβή ενός εργαζόμενου ηλικίας 55-59 ετών μειώθηκε την ίδια περίοδο από 1.716 σε 1.227 ευρώ τον μήνα σε σταθερές τιμές Δεκεμβρίου 2017 (μείωση 26%)».
Brain drain : 2008-2016
Μετανάστες 427.000 νέοι και μορφωμένοι
Οι ασφυκτικές συνθήκες για τους νέους εργαζόμενους που έχουν αναλυθεί εκτενώς και περιγράφονται γλαφυρά και στη σχετική μελέτη της διαΝΕΟσις, οδήγησαν σε ένα φαινόμενο νέας μετανάστευσης. Η «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain), όπως έχει ονομαστεί, έχει συμβεί μαζικά και έχει επηρεάσει και αυτή το τοπίο στη σημερινή Ελλάδα.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, μεταξύ 2008 και 2016 εκτιμάται ότι μετανάστευσαν 427.000 άτομα και οι ετήσιες ροές εκτινάχθηκαν από 40.000 το 2010 σε 100.000 το 2016. Ωστόσο το πιο ανησυχητικό σε σχέση με το πρόβλημα αυτής της νέας μετανάστευσης είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα: οι τωρινοί μετανάστες είναι κυρίως νέοι, ανύπαντροι, κάτοικοι των πόλεων και υψηλής μόρφωσης. Τα 3/4 είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίων και το 1/3 από αυτούς είναι είτε κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος είτε πτυχιούχοι Ιατρικής ή Πολυτεχνικών Σχολών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της διαΝΕΟσις «το κρίσιμο ερώτημα (σ.σ.: σχετικά με τη “διαρροή εγκεφάλων”) είναι η διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό. Εάν δεν επιστρέψουν ποτέ (ή αν το κάνουν μόνο ως συνταξιούχοι) η χώρα θα έχει χάσει πολύ περισσότερα από τους διαφυγόντες φόρους ή τη δαπάνη εκπαίδευσής τους. Αν όμως επιστρέψουν -π.χ. σε 5 ή 10 χρόνια από σήμερα- θα είναι κατά τεκμήριο φορείς πολύτιμων γνώσεων και εμπειριών που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα όσων θα εργάζονται μαζί τους και θα επιταχύνουν την οικονομική ανάκαμψη».
Η ακτινογραφία των μειώσεων:
2008-2016
-32% το εισόδημα των ανδρών
-27%το εισόδημα των γυναικών

2009-2014
-56% φτωχότεροι οι χαμηλά αμειβόμενοι
-42% φτωχότεροι οι υψηλά αμειβόμενοι
pinax33
pinax44
pinax55
pinax66
pinax77

Έκκληση απηύθυνε η Πάμελα Άντερσον προς τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας για χάρη του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ που ζήτησε άσυλο και ζει εδώ και έξι χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. «Υπερασπίσου τον φίλο σου, δώσε του το διαβατήριό του και φέρτον πίσω στην Αυστραλία. Να είσαι περήφανος για εκείνον. Οργάνωσε μια παρέλαση όταν γυρίσει στο σπίτι του» είπε μεταξύ άλλων η ξανθιά σταρ που έγινε διάσημη παγκοσμίως ως ναυαγοσώστρια στο Baywatch.
Ωστόσο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν εκτίμησε την έκκληση της Άντερσον ο οποίος γέλασε, λένε οι πληροφορίες, δυνατά, και έδωσε αρνητική απάντηση.
«Έχω αρκετούς συντρόφους που με ρώτησαν αν μπορούν να γίνουν ειδικοί απεσταλμένοι μου ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την Πάμελα Άντερσον» είπε και πρόσθεσε: «Η θέση μας στο τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έχει αλλάξει».
Θλιβερή και άβολη χαρακτήρισε τη στάση του Αυστραλού πρωθυπουργού η Πάμελα Άντερσον.
Πανέμορφες κόρες που κληρονόμησαν τη γοητεία των διάσημων μπαμπάδων τους
Πολλά παιδιά κληρονομούν από τους γονείς τους όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και το ταλέντο και την γοητεία τους.
Σας παρουσιάζουμε μερικές γοητευτικές κόρες που έχουν διάσημους μπαμπάδες.
Ο Johnny Depp και η κόρη του Lily-Rose Depp

Ο Bono και η κόρη του Eve Hewson

Ο Arnold Schwarzenegger και η κόρη του Katherine Schwarzenegger

Ο Phil Collins και η κόρη του Lily Collins

Ο Gordon Ramsay και η κόρη του Matilda Ramsey

Ο Alec Baldwin και η κόρη του Ireland Baldwin

Ο Mick Jagger και η κόρη του Lizzie Jagger

Ο Jim Carrey και η κόρη του Jane Erin Carrey

Ο Jean-Claude Van Damme και η κόρη του Bianca Brigitte Van Damme

Ο Clint Eastwood και η κόρη του Francesca Eastwood

Ο Sting και η κόρη του Fuschia Sumner

Ο Sylvester Stallone και οι κόρες του Sistina, Sofia και Scarlett

Κι όμως αρκετοί βλέπουν ακόμα ασπρόμαυρη TV στη Βρετανία
Αν και η ασπρόμαυρη τηλεόραση αποτελεί μακρινό παρελθόν, πάνω από 7.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο είδος.
Οπως αναφέρει το CNBC, ο βρετανικός οργανισμός αδειοδότησης, TV Licensing, αποκάλυψε αυτό το περίεργο γεγονός την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη συντριπτική μετάβαση σε streaming και συσκευές υψηλής ευκρίνειας, ένα μικρό υποσύνολο καταναλωτών στη Βρετανία εξακολουθεί να παρακολουθεί τηλεόραση με τον παλαιό τρόπο.
Κατά το ρεπορτάζ, απαιτείται άδεια από το νόμο για την παρακολούθηση ή την εγγραφή ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε οποιοδήποτε κανάλι χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τύπο συσκευής, συμπεριλαμβανομένων τηλεόρασεων, φορητών υπολογιστών, tablet και κινητών. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του TV Licensing, οι πιο πολλές άδειες που αφορούν ασπρόμαυρες τηλεοράσεις  εντοπίζονται στο Λονδίνο (ανέρχονται στις 1.768).
Ο Jason Hill, εκπρόσωπος του TV Licensing, δεν μπορεί να εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούσαν να προτιμούν την ασπρόμαυρη εκδοχή της μικρής οθόνης. Ωστόσο, σχολίασε στο CNBC ότι «πάνω από το ήμισυ των τηλεοράσεων του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέονται τώρα με το διαδίκτυο, οπότε είναι ενδιαφέρον ότι περισσότερα από 7.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να επιλέγουν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές σε ασπρόμαυρες τηλεόράσεις».
Από τις αρχές του το 1967, πολλοί άνθρωποι έκαναν τη μετάβαση σε έγχρωμες μεταδόσεις. Ωστόσο, μέχρι το έτος 2000, εξακολουθούσαν να υπάρχουν 212.000 νοικοκυριά που παρακολουθούσαν εκπομπές χρησιμοποιώντας τις ασπρόμαυρες συσκευές τους, σύμφωνα με τα δεδομένα των τηλεοπτικών αδειών. Με τα χρόνια ο αριθμός αυτός μειώθηκε δραστικά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που απολαμβάνουν την τηλεόραση στην vintage εκδοχή της.
Ένα πλεονέκτημα της κατοχής «ασπρόμαυρης» άδειας σε σχέση μια άδεια για έγχρωμη τηλεόραση είναι το σημαντικά φθηνότερο κόστος. Ένας κάτοχος άδειας ασπρόμαυρης τηλεόρασης καταβάλλει 50,50 λίρες ετησίως ενώ ο κάτοχος άδειας έγχρωμης τηλεόρασης, πληρώνει σχεδόν το τριπλάσιο, δηλαδή £150,50 ετησίως.
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC,  κάποιοι πολύ απλά απολαμβάνουν την άχρωμη... τηλεοπτική εμπειρ
Γιατί ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ
Λίγο πολύ σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να μην θεωρείται ανησυχητικό, ωστόσο μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για την υγεία μας που δεν είχαμε εντοπίσει. Το δωμάτιο είναι σκοτεινό, αλλά βέβαια, το ρολόι δείχνει την ίδια ώρα με αυτή που έδειχνε την προηγούμενη νύχτα. Και την πιο προηγούμενη. Αλλά πώς γίνεται πάντα να είναι 3.25 π.μ.;
Σύμφωνα με το Κινέζικο Βιολογικό Ρολόι, η ενέργεια περνά μέσα από μία διαφορετική μεσημβρινό του σώματός σας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Έτσι αν διανύετε μία συγκεκριμένη ώρα της νύχτας, πιθανόν να υπάρχει κάποια απόφραξη απ' όπου η ενέργεια δεν μπορεί να περάσει, γι' αυτό και ξυπνάτε.
Η θεωρία έχει επίσης ρίζες από τη μακραίωνη κινεζική πρακτική του feng shui, η οποία συνδέει τις ώρες της ημέρας, τα μέρη του σώματος, και τις συναισθηματικές καταστάσεις.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η θεωρία προσφέρει μία συναρπαστική εικόνα για τα μηνύματα που μπορεί να σας στέλνει το σώμα σας.
Γιατί το σώμα σας αποφασίζει να σας ωθήσει ξαφνικά να ξυπνήσετε τις πρώτες πρωινές ώρες, ακόμη και αν έχετε κάνει ό,τι χρειάζεται, όπως το να κοιμηθείτε στη μεριά σας και να κρατήσετε το δωμάτιο δροσερό;
Δείτε τι είναι αυτό που μπορεί να σας στερήσει έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.
Τι είναι εσωτερικό ρολόι;

Όλοι μας έχουμε ένα εσωτερικό ρολόι.
Οι ώρες ύπνου και το πόσες φορές κοιμόμαστε, διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και επίσης αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία, με τους περισσότερους ανθρώπους να χρειάζονται λιγότερο ύπνο όσο μεγαλώνουν.
Στο feng shui και σύμφωνα με το Κινέζικο ρολόι, κάποιες ώρες της ημέρας θεωρείται ότι συνδέονται με διαφορετικά μέρη του σώματος.
Γιατί ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός;
Ξοδεύουμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας σε ύπνο, αλλά δεν είναι σπατάλη χρόνου! Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητος για να παραμείνουμε ζωντανοί.
Όσο εμείς κοιμόμαστε, το σώμα μας επιδιορθώνει ιστούς, ρυθμίζει τις ορμόνες, και βασικά, μας προετοιμάζει για την επόμενη μέρα.
Τότε, γιατί το σώμα σας, ξυπνάει τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ θα έπρεπε να απολαύσετε τον υπέροχο ύπνο σας;
Νυχτερινό εσωτερικό ρολόι.
21:00-23:00: Θυρεοειδής.

Το να ξυπνάτε αυτές τις ώρες, μπορεί να οφείλεται στο θυρεοειδή σας.
Τα πρώτα στάδια του ύπνου γίνεται αποκατάσταση του ενδοκρινικού μας συστήματος, έτσι αν έχετε πρόβλημα στο να κοιμηθείτε νωρίς τη νύχτα, μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ηρεμήσετε αρκετά ούτως ώστε να σας πάρει ο ύπνος. Τα επινεφρίδια είναι υπεύθυνα για έκκριση της αδρεναλίνης.
Το ξύπνημα εντός αυτών των ωρών θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ήρθε η στιγμή να αφήσετε ό,τι σας κρατάει πίσω και να βρείτε το εσωτερικό σας Zen.
23:00-01:00: Χοληδόχος κύστη.

H χοληδόχος κύστη παράγει χολή, η οποία είναι απαραίτητη για την πέψη και την απορρόφηση. Είναι επίσης γνωστό ότι τη χρειάζεστε για να σας βοηθήσει να κάψετε τα τάκος της Τρίτης.
Αλλά εάν ξυπνάτε εκείνες τις ώρες, μάλλον σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να αποφύγετε αυτά τα πικάντικα φαγητά.
01:00-03:00: Συκώτι.

Μεταξύ των ωρών 1 π.μ. και 3 π.μ. το σώμα απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από το αίμα και τους άλλους ιστούς.
To συκώτι σας είναι ένα μεγάλο όργανο υπεύθυνο για την αποτοξίνωση, έτσι το να ξυπνάτε αυτές τις ώρες μπορεί να σημαίνει ότι έχουν συσσωρευτεί "απόβλητα" με τη μορφή αρνητικών συναισθημάτων, και θα πρέπει να τα επεξεργαστείτε για να τα απομακρύνετε.
Να είστε καλοί με το συκώτι σας, να πίνετε άφθονο νερό και να κόψετε το αλκοόλ και την καφεΐνη.
03:00-05:00: Πνεύμονες

Αυτές τις ώρες, αίμα και οξυγόνο αντλούνται από τους μυς, αναπληρώνοντας τα κύτταρα με το απαραίτητο οξυγόνο. Αυτή η αναπλήρωση διασφαλίζει την ανανέωσή τους. Είναι η στιγμή που οι πνεύμονες προσπαθούν και καθαριστούν και να θεραπευτούν.
Σύμφωνα με το κινέζικο ρολόι, αν συνηθίζετε να ξυπνάτε αυτή την ώρα, ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας και να ωφελήσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας.
05:00-07:00: Παχύ έντερο

Όπως και το συκώτι, το παχύ έντερο καθαρίζει τα απόβλητα από το σώμα και είναι η τελική στάση για τα όποια ανεπιθύμητα τρόφιμα.
Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες, πιστεύεται ότι μπορεί να χρειάζεται να "διώξετε" κάτι, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.
Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την ημέρα σας με φρεσκάδα και σιγουρευτείτε ότι θα διώξετε ό,τι εμποδίζει την επίτευξη των δυνατοτήτων σας.

Ανάμεσα στις πετσέτες και τα υπόλοιπα ρούχα που στροβιλίζονταν στους κάδους των πλυντηρίων, αυτοί που κατέφθαναν φέρνοντας τα άπλυτά τους προς μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι από ορισμένες πόρτες των μηχανών κρέμονταν ουρές γοργόνων.
Η εγκατάσταση - γιατί περί εγκατάστασης επρόκειτο - φέρει το όνομα «Ida». Την ιδέα είχε η καλλιτέχνης Ολίβια Έρλανγκερ (Olivia Erlanger) και το έργο παρουσίασε η αίθουσα τέχνης και πολιτιστική πλατφόρμα Mother Culture του Λος Άντζελες.
«Με ενδιαφέρουν οι γοργόνες ως ένα είδος άφυλου αρχετύπου, μια αναπαράσταση της χιμαιρικής ύπαρξης που νιώθω ότι όλοι έχουμε καθώς διάφορες περιβαλλοντικές πιέσεις επιδρούν πάνω μας» δήλωσε, στο Los Angeles Magazine, η Έρλανγκερ.

«Ξεκινάμε στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, και το καλοκαίρι είμαστε Αμερική» είπε για την επερχόμενη τουρνέ.
«Έχω πολύ χρόνο και, κατά συνέπεια, μ' αρέσει να παίζω. Και βεβαίως, μιας και είμαι ντράμερ, δεν μπορώ να βγω σόλο. Αν έπαιζα κιθάρα, πιθανά θα ήμουν τραγουδιστής folk και θα έβγαινα (στη σκηνή) κάθε μέρα» πρόσθεσε, γελώντας.  
   Για το άλμπουμ φωτογραφιών - τίτλος του είναι «Another Day in the Life» - εξήγησε ότι «έψαχνα στον υπολογιστή μου, χαζολογούσα στην πραγματικότητα, και πήγα στις φωτογραφίες. Τεμπέλιαζα, και λέω "εντάξει, ας κάνουμε ένα βιβλίο". Και διαλέξαμε τις φωτογραφίες».
 Και είναι καταχαρούμενος με το remastered «White Album».
Καινούργια μιξαρίσματα, 5.1 surround sound και τέσσερις επιπλέον δίσκοι με extras τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά. «Αν νομίζατε ότι είχαν κάνει φουσκάλες τα δάχτυλα του Σταρ στο "Helter Skelter", κάντε υπομονή μέχρι ν' ακούσετε τη βερσιόν των 13 λεπτών» γράφει ο Ρομπ Σέφιλντ του Rolling Stone.
 Για το πώς και έχει τόση ενέργεια στα 78 του, ο Ρίνγκο το μόνο που είχε να πει είναι ότι έχει προσωπικό τρέινερ και ότι «η δίαιτά μου είναι δίαιτα χορτοφάγου. Τρώω μπρόκολο σε κάθε γεύμα».

Το "Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη" (Pool with two figures) εκθρόνισε το "Ballon Dog" (Orange) του Τζεφ Κουνς, που πωλήθηκε αντί 58,4 εκατ. δολαρίων το 2013, επίσης από τον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη.  
Η τιμή εκκίνησης ήταν 18 εκατ. δολάρια και το όριο των 50 εκατ. δολαρίων ξεπεράστηκε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ο πίνακας κατακυρώθηκε τελικά αντί 80 εκατ.  δολαρίων έπειτα από 9 λεπτά με την τιμή να διαμορφώνεται στα 90,3 εκατ. μαζί με τα έξοδα και τις προμήθειες.
"Σπάνια μπορούμε να πούμε: αυτή είναι η ευκαιρία για την αγορά του καλύτερου πίνακα του καλλιτέχνη. Αυτή είναι η φορά", είχε εκτιμήσει η 'Ανα Μαρία Σέλις, αντιπρόεδρος του τμήματος μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του Κρίστις, όταν παρουσίασε τον πίνακα.
Πέρα από αυτό, ο πίνακας θεωρείται "ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της σύγχρονης εποχής", είπε ο 'Αλεξ Ρότερ, συμπρόεδρος μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του Κρίστις. Το έργο ταυτίζεται με το "απόγειο" των δυο πιο διάσημων θεμάτων του Βρετανού, αριστοτέχνη της ποπ-αρτ, εξήγησε ο Ρότερ: οι πισίνες και το διπλό πορτρέτο, δηλαδή δύο πρόσωπα σε αλληλεπίδραση.
Στον συγκεκριμένο πίνακα, ένας κομψός άνδρας, όρθιος στην άκρη της πισίνας, κοιτάζει σκεπτικά έναν άλλον που κολυμπά κάτω από το νερό κατευθυνόμενος προς αυτόν. Στο φόντο διακρίνεται ένα ειδυλλιακό τοπίο με δέντρα και βουνά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!