Κυριακή 9 Ιουλίου 2017


Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι φετινές θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), στην οποία διευκρινίζεται ότι την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (16 του μηνός) τα καταστήματα θα μπορούν βάσει νόμου να παραμείνουν ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ακόμη ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε προϊόντα που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος -και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία- το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
Στείλτε μακριά κατσαρίδες και μυρμήγκια με κάτι που έχετε στο ψυγείο σας
Με τέτοια ζέστη, και με τα προβλήματα των σκουπιδιών, την εμφάνισή τους έκαναν τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες.
Αν θέλετε να φύγουν με φυσικό τρόπο μακριά από εντομοκτόνα και χημικά ... ψεκάστε το χώρο με χυμό λεμονιού! Κανένα από τα δυο ζωϋφια μπορούν να ανεχτούν τη μυρωδιά του λεμονιού!
Έξτρα τιπ
Ρίξτε ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

 
Στο εσωτερικό της βίλας του Escobar
Το όνομα του είναι μύθος. Έγινε ταινία, βιβλίο, το κυριότερο βέβαια είναι ότι δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τη φήμη του. Ο Pablo Escobar, έζησε μια ζωή ριψοκίνδυνη, αλλά ήξερε να απολαμβάνει τις προσωπικές του στιγμές.
Δεν λογάριαζε τα λεφτά και αυτό φαίνεται από τα πολυτελή σπίτια που είχε για την οικογένειά του. Ένα από αυτά, στο Μεξικό πέρασε στα χέρια καινούργιου ιδιοκτήτη, ο οποιός το έκανε ξενοδοχείο, χωρίς να πειράξει τίποτα από το προσωπικό στυλ του Escobar.
Το Casa Malca, που βρίσκεται στο μεξικάνικο παραθαλάσσιο θέρετρο του Tulum, ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο από τον Lio Malca που ασχολείται με σύγχρονα έργα μεταξύ άλλων και των Jean-Michel Basquiat και Kaws.
Φυσικά η λίστα κράτησης είναι πάντα γεμάτη. Απολαύστε τη:

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!