Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015


Στις αμήχανες στιγμές που βίωσε με αφορμή τη νέα ταινία «By the Sea» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ερωτικών σκηνών με τον σύζυγό της Brad Pitt, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Angelina Jolie. Μάλιστα, το γεγονός ότι τις σκηνοθετούσε, την έκανε να νιώθει ακόμη πιο άβολα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι το πιο παράξενο πράγμα στον κόσμο, να είσαι γυμνή, βυθισμένη σε μια μπανιέρα, με ένα iPad να σου δείχνει τις λήψεις έξω από το μπάνιο και με τον σύζυγό σου, να στέκεται στην πόρτα ενώ εσύ τον σκηνοθετείς, δίνοντάς του οδηγίες, για το πώς να μπει μέσα και να σου κάνει έρωτα. Και όλα αυτά μπροστά σε ένα σωρό άλλους άνδρες με κάμερες», δήλωσε η Jolie.

Και συνέχισε: «Οι ερωτικές σκηνές είναι έτσι κι αλλιώς περίεργες, αλλά φαντάσου όταν κάνεις μια τέτοια σκηνή με κάποιον με τον οποίο και στην πραγματικότητα κάνετε σεξ».



Στη συνέχεια της συνέντευξης αποκάλυψε και ένα περιστατικό που είχε να αντιμετωπίσει ως σκηνοθέτις της ταινίας.

«Δεν μπορούσα να βγω από το μπάνιο και να πάω στο μόνιτορ γιατί ήμουν γυμνή. Είμαστε καλλιτέχνες και θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι αλλά για τον Brad είμαι η γυναίκα του. Οπότε, είχε το καθήκον της πετσέτας. Μου κρατούσε την πετσέτα γύρω μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς όμως κατάφεραν τελικά να γυρίσουν τις ερωτικές τους σκηνές; Όπως αποκάλυψε η Angelina Jolie στο «Entertainment Weekly»: «Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρναμε, ήταν να μιλήσουμε πρώτα μεταξύ μας για τον παραλογισμό όλης αυτής της κατάστασης και να σιγουρευτούμε ότι κανείς από τους δυο δεν ένιωθε αμήχανα. Κάναμε όσο περισσότερα αστεία μπορούσαμε».

ΠΗΓΗ: antenna.gr
Νεαρός αυτοκτόνησε με «όπλο» τη δηλητηριώδη κόμπρα τουΟ θάνατος 18χρονου που βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο όχημά του σε χώρο στάθμευσης τον Ιούλιο ενώ δίπλα του υπήρχε άδειο κλουβί φιδιού, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία που διέπραξε με την χρήση της δηλητηριώδους κόμπρας την οποία είχε ως κατοικίδιο, σύμφωνα με το γραφείο του δικαστή της επαρχίας.

Ο Γκραντ Τόμπσον πέθανε από χορήγηση δηλητηρίου και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, ανακοίνωσε το γραφείο του δικαστή στην επαρχία Γουίλιαμσον, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες της έκθεσης της νεκροψίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης ένα μη δηλητηριώδες φίδι σε καφάσι, έξι αράχνες ταραντούλα και ένας βουβαλοβάτραχος που μεταφέρθηκαν στο κέντρο διάσωσης ερπετών του Οστιν.

Ο Τόμπσον είχε στο κάθε χέρι του «πολλαπλά ξεχωριστά τσιμπήματα» και τίποτε δεν έδειξε ότι προσπάθησε να αποτραβηχτεί από το φίδι, ανέφερε η εφημερίδα American-Statesman του Οστιν, επικαλούμενη τα ευρήματα της αυτοψίας και υπογραμμίζοντας πως ο 18χρονος «είχε ιστορικό αυτοκτονικού ιδεασμού».

Τα τσιμπήματα προήλθαν από κόμπρα που ανήκε στον Τόμπσον και βρισκόταν στο κλουβί μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η κόμπρα εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό και εντοπίστηκε αρκετές μέρες αργότερα στο γρασίδι εμπορικής περιοχής.
tanea.gr
Η Bild δημοσίευσε έγγραφο που «καίει» τον ΜπεκενμπάουερΣε δύσκολη θέση είναι, πλέον, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μετά τις νέες αποκαλύψεις για την εξαγορά ψήφων για την ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας, «Bild», υπάρχει στα χέρια της δικαιοσύνης έγγραφο που φέρει την υπογραφή του «Κάιζερ» και μέσω του οποίου έγινε η δωροδοκία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του παγκοσμίου κυπέλλου υπέγραψε έγγραφο, με ημερομηνία 6 Ιουλίου του 2000, δηλαδή μόλις τέσσερις μέρες πριν από την απόφαση της FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση στη Γερμανία και με το οποίο προώθησε τα 6.7 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως ο «Κάιζερ» είναι, επίσης, υπό διερεύνηση για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης έχει επικεντρώσει την έρευνά της στην «περίεργη» πληρωμή ύψους 6.7 εκατ. ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

Ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο, τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν πριν από μερικές μέρες, ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας αυτό το ποσό σε μέλη της FIFA, αλλά οι νέες αποκαλύψεις τον φέρνουν σε πολύ δυσχερή θέση.

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB), Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, υπέβαλε προχθές την παραίτησή του για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αμαύρωσε τη φήμη της DFB. Ο Νίρσμπαχ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την αμφιλεγόμενη καταβολή στη FIFA, ποσό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δωροδοκία στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Τον Ιούλιο του 2000 η Γερμανία επικράτησε 12-11 στη σχετική ψηφοφορία της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρείτο φαβορί και τελικά διοργάνωσε το Μουντιάλ του 2010, και κατέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της πολυεθνικής αθλητικής εταιρίας «Adidas», Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους, δάνεισε το ποσό αυτό, το 2000, στην επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ 2006, με σκοπό να εξαγοράσουν οι Γερμανοί ψήφους παραγόντων της FIFA.

Εντελώς «τυχαία» στη συνέχεια ο Ντρέιφους κέρδισε το διαγωνισμό της FIFA και ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική. Δικαιώματα που απέφεραν στην εταιρία του κέρδη εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Οι έχοντες Ι.Χ. αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που έχουν ταξινομηθεί και κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, καθώς και όσοι κατέχουν Ι.Χ. μεσαίου και μεγάλου κυβισμού παλαιότητας από 5 έως 10 ετών θα είναι, τελικά, οι χαμένοι των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι αυτοί, οι οποίοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2.000.000, θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας αυξημένα έως και 6,67% για το έτος 2016. Αντιθέτως, για όσους διατηρούν ακόμη αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού «ηλικίας» άνω των 15 ετών, καθώς και για όσους κατέχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και παλαιότητας 10 έως 15 ετών, τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 θα μειωθούν κατά 4,55% έως 6,82%.
Δείτε αναλυτικά τον παρακάτω πίνακα:teli

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα Τετάρτη ή Παρασκευή, προκειμένου να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό θέμα το ασφαλιστικό.
Μέρα με τη μέρα άλλωστε, οριστικοποιούνται βασικές παράμετροι του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο θα «περάσει» από το υπουργικό συμβούλιο πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου.
Στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το euro2day.gr, θα παρουσιαστούν προκειμένου να προσαρτηθούν στο τελικό σχέδιο, εναλλακτικές προτάσεις από ομάδα επιστημόνων, που θα λαμβάνουν υπόψη στις όποιες παρεμβάσεις δύο ρήτρες: 1) τη ρήτρα απασχόλησης και 2) τη ρήτρα ανάπτυξης. Στην πράξη, θα επιδιωχθεί η διασύνδεση βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού, όπως είναι το ύψος των συντάξεων και των εισφορών, με την πορεία του ΑΕΠ και την απασχόληση και όχι μόνο με τα ελλείμματα των ταμείων.
Από τις αλλαγές αναμένεται να θιγούν 1,5 εκατ. συνταξιούχοι με τις απώλειες σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνούν και το 40%. Αυτό επιδιώκει να περιορίσει το υπουργείο Εργασίας, μέσω της προσπάθειας αύξησης των εργοδοτικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα. Ο στόχος άλλωστε, παραμένει ο ίδιος, ανεξάρτητα από το μείγμα των πολιτικών που θα επιλεγούν. Εντός του 2016 πρέπει να εξοικονομηθούν 700 – 900 εκατ. ευρώ.
Μειώσεις στο δημόσιο
Στο δημόσιο τομέα, μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν μητέρες ανηλίκων που αποχώρησαν στα 50 έτη με 25 χρόνια ασφάλισης, πατέρες ανηλίκων, έγγαμες μητέρες ασφαλισμένες πριν το 1983, αλλά και τρίτεκνοι και τρίτεκνες με 20 χρόνια ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2011.
Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν και οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), καθώς δεν υπάρχει πραγματική διασύνδεση εισφορών – παροχών, αφού πάνω στο ποσό σύνταξης που λαμβάνουν βάσει των εισφορών που έχουν πληρώσει, παίρνουν επιπλέον 220 ευρώ κρατική χρηματοδότηση.
Στις ομάδες… υψηλού κινδύνου συγκαταλέγονται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα μητέρες ανηλίκων σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες που αποχώρησαν στο 50ο έτος της ηλικίας τους, αλλά και τρίτεκνες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι οποίες είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 20 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς στο πλαίσιο του επανϋπολογισμού, οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με λιγότερα έτη ασφάλισης, σε ηλικία μικρότερη των 60 ετών.
aftodioikisi.gr

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ”). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη και λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2015 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510 αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (Τ.Ε. ή Δ.Ε.), θέσεις της οποίας διεκδικούν.
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 7ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Δευτέρας.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Η απόκτηση ενός παιδιού ανανεώνει τον εγκέφαλο μιας γυναίκας, βελτιώνει την πνευματική της υγεία και την ευστροφία της. Έτσι η μητρότητα μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές που διαρκούν πολύ και προστατεύουν από τις εκφυλιστικές ασθένειες που εμφανίζονται με την πάροδο των ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο Τμήμα Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ, στην Βιρτζίνια, έρχονται να ανατρέψουν όσα πίστευαν αρκετοί επιστήμονες, ότι δηλαδή η μητρότητα περιορίζει την πνευματική οξύτητα. Μπορεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να λιγοστεύουν οι δυνάμεις μιας γυναίκας, όμως μετά τη γέννηση του μωρού αργότερα, αυτές αναπληρώνονται. Έτσι η γυναίκα εφοδιάζεται για τις μεγάλες απαιτήσεις της ανατροφής ενός παιδιού.

«Οι έγκυοι περνούν μια φάση, όπου βιώνουν τη φαινομενική απώλεια κάποιων νοητικών λειτουργιών τους», σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Κρεγκ Κίνσλεϊ. «Όμως αυτό συμβαίνει διότι ο εγκέφαλός τους προσαρμόζεται στη μητρότητα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Οι αλλαγές που αρχίζουν με την εγκυμοσύνη μπορεί να διαρκέσουν για όλη τη ζωή τους, ενισχύοντας τις νοητικές τους ικανότητες και προστατεύοντάς τες από εκφυλιστικές ασθένειες».

Η συλλογιστική

Οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συχνά παρατηρούν προβλήματα με τη μνήμη και τη συλλογιστική τους. Βρετανική έρευνα του 2002 έδειξε ότι στις αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου εγκύων παρατηρείται μείωση του εγκεφάλου κατά 4%.

Τα πειράματα της πρόσφατης έρευνας έγιναν σε ζώα και έδειξαν ότι οι μητέρες γίνονται πολύ πιο γενναίες, βρίσκουν φαγητό πέντε φορές πιο γρήγορα από πριν και διαθέτουν καλύτερη αίσθηση του χώρου από όσες δεν έχουν απογόνους. Άρα, κατέληξε ο Κίνσλεϊ, οι διαταραχές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλονται μόνο στο γεγονός ότι ο εγκέφαλος «αναδιατάσσεται», σε μια διαδικασία που τελικά αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη γυναίκα.

Ειδικότερα, τα νευρικά κύτταρα σε κρίσιμες περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μητρότητα μεγαλώνουν και αναπτύσσουν περισσότερες συνάψεις με γειτονικά κύτταρα. Επίσης δημιουργούνται νέες ομάδες εγκεφαλικών κυττάρων, στα οποία ο Κίνσλεϊ αναφέρεται ως «μητρικά κυκλώματα».

«Παρ΄ ότι τα περισσότερα πειράματα μέχρι στιγμής έχουν γίνει σε ζώα, το πιο πιθανό είναι ότι και οι γυναίκες έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη από τη μητρότητα», προσθέτει ο καθηγητής. «Τα πιο πολλά θηλαστικά μοιράζονται την ίδια μητρική συμπεριφορά, η οποία ελέγχεται από αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου τους».

Αλτσχάιμερ, αισθήσεις και μακροζωία

Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι ποντίκια που έχουν γεννήσει προστατεύονται από τις εκφυλιστικές ασθένειες καθώς έχουν χαμηλότερα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται ΑΡΡ και συνδέεται, στους ανθρώπους, με την ασθένεια του Αλτσχάιμερ.

Παρόμοιες έρευνες είναι αδύνατες σε ανθρώπους, όμως η καθηγήτρια Άλισον Φλέμινγκ που τη διεξήγαγε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο βρήκε ότι οι αισθήσεις μιας γυναίκας γίνονται πιο έντονες μετά τη γέννα, γεγονός που τη διευκολύνει να αναγνωρίζει αμέσως τη μυρωδιά και τους ήχους του παιδιού της.

Η μακροχρόνια ωφέλεια μάλλον ισχύει και για τους ανθρώπους. Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Τόμας Περλς, βρήκε σε έρευνά του ότι οι γυναίκες που γεννούν μετά την ηλικία των 40 έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να φθάσουν τα 100 χρόνια ζωής.

Πηγή: tanea.gr
Οι Ρόλινγκ Στόουνς μπαίνουν στο στούντιο
Με όρους μάρκετινγκ η είδηση ήρθε στην ώρα της: προτού ολοκληρωθεί η χρονιά, οι «Κυλιόμενοι Λίθοι» θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω σε ένα καινούριο άλμπουμ. Δεν έπεσε βέβαια σαν κεραυνός εν αιθρία -το είχε υπονοήσει και ο Κιθ Ρίτσαρντς τον Σεπτέμβριο τοποθετώντας την έναρξη των εργασιών κάπου μέσα στο 2016.

Την Πέμπτη όμως, ο Ρόνι Γουντ έθεσε το νέο χρονοδιάγραμμα: «Ίσως μπούμε στο στούντιο τον Δεκέμβριο για να κάνουμε μερικές ηχογραφήσεις και να δούμε τι θα συμβεί μετά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του αμερικανικού καναλιού ABC. «Θα είναι τα προκαταρκτικά για ένα νέο άλμπουμ. Ξεκινάμε έτσι λοιπόν και βλέπουμε. Ένα βήμα τη φορά».

Ο δισταγμός του, ίσως οφείλεται στο ότι οι «δεινόσαυροι» Rolling Stones έχουν να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο εδώ και δέκα χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το «A bigger bang» του 2005, ο οποίος είχε φτάσει στο νούμερο 2 των βρετανικών καταλόγων επιτυχιών και στο νούμερο 3 των αμερικανικών.

Έκτοτε ηχογράφησαν δύο νέα τραγούδια, που συμπεριλήφθηκαν στην επετειακή για τα πενήντα χρόνια της μπάντας συλλογή, το «GRRR!» του 2012: τα «One more shot» και «Doom and Gloom». Ρετουσάρισαν επίσης μερικά παλιά: οι deluxe εκδόσεις των «Some Girls» και «Exile on Main Street», περιλάμβαναν νέα φωνητικά από τον Μικ Τζάγκερ.

Σχολιάζοντας από τη μεριά του την πιθανότητα ενός καινούριου δίσκου, ο Τζάγκερ δήλωνε στο περιοδικό Rolling Stone μερικούς μήνες πριν: «θα ήταν πολύ ωραία, έχω αρκετά καινούρια τραγούδια που έγραψα τα τελευταία χρόνια. Έχω μερικά πολύ καλά demo και θα ήθελα πολύ να τα ηχογραφήσω. Ας το ελπίσουμε λοιπόν».

Η Apple εδώ και καιρό δουλεύει εντατικά έτσι ώστε να κάνει τις αναζητήσεις στο App Store εξυπνότερες και πιο σχετικές αναφέρει χαρακτηριστικά το TechCrunch σήμερα.

Συγκεκριμένα μεγάλοι προγραμματιστές εφαρμογών αναφέρουν πως ξεκίνησαν να παρατηρούν αλλαγές στις αρχές του μήνα και μια μεγάλη αναβάθμιση στον αλγόριθμο αναζήτησης στις 12 Νοεμβριού.

“Μόλις έκαναν αναζήτηση στο για το Twitter στο App Store και στα αποτελέσματα το Instagram δεν υπάρχει πλέον” αναφέρει χαρακτηριστικά ένας προγραμματιστής. Το “Tweetbot είναι #4, Twitterrific #5, και γενικότερα υπάρχουν πιο σχετικά αποτελέσματα”.

Επίσης όπως όλα δείχνουν πλέον έχουμε και μια παραμετροποίηση που έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά που τοποθετούν στο κείμενο μιας εφαρμογής οι προγραμματιστές της και όχι τόσο στις λέξεις κλειδιά όπως γινόταν παλαιότερα.

Η Apple εδώ και πάρα πολύ καιρό δέχτηκε μια μεγάλη και έντονη κριτική για την έλλειψη μιας καλής αναζήτησης στο App Store κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να βρουν εύκολα νέες εφαρμογές και παιχνίδια.

Πλέον λοιπόν έχουμε σημαντικές αλλαγές προς αυτό και όπως όλα δείχνουν οι πρόσφατες εξαγορές εταιρειών που έκανε η Apple στον χώρο αυτό ξεκίνησαν να αποδίδουν.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Γενικά αίθριος θα είναι και σήμερα Τρίτη ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις να σημειώνονται στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και τη νύχτα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και από τις βραδινές ώρες ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και από τις βραδινές ώρες κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα με ομίχλες τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Απίστευτο! Μόνο με αυτήν τη λέξη μπορεί να περιγραφεί αυτό που συνέβη την πρώτη μέρα της τραγωδίας στο Παρίσι, όταν στο Βόλο, η δημοτική αρχή ξεχώρισε (για μια ακόμη φορά) καθώς από λάθος «έβαψε» το δημαρχείο όχι στα χρώματα της Γαλλίας, αλλά της… πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Να σημειωθεί ότι τα χρώματα των δύο χωρών είναι ίδια, με μια διαφορά: Αντί οι τρεις λωρίδες (μπλε, λευκή και κόκκινη) να είναι κάθετες όπως είναι στη σημαία της Γαλλίας, στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι οριζόντιες.
Προφανώς, είτε από άγνοια, είτε επειδή έτσι τους… βόλευε, στον Βόλο αποφάσισαν να… βελτιώσουν τη γαλλική σημαία ως προς τη φορά των χρωμάτων.
Δείτε τη φωτογραφία από το e-volos.gr:
giougkoslavia_volos_gallia_aftodioikisi
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!