Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018


Την περασμένη Πέμπτη (29/11), την ώρα που τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ανέβηκε στη σκηνή μία ξανθιά γυναίκα ντυμένη αστυνομικός και ξεκίνησε να χορεύει αισθησιακά.
Το κέφι «άναψε» όταν η χορεύτρια, Εβίτα Χουντάλα, έμεινε μόνο με τα εσώρουχα και έκανε στριπτίζ στον διάσημο συνθέτη, με το τραγούδι «You can leave your hat on» του Τζο Κόκερ, που μάθαμε όλοι από την ταινία «9μιση εβδομάδες».










Πηγή: Ethnos.gr

Για να τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία χρειάστηκε όλη σχεδόν η τεχνολογική πρόοδος της ανθρωπότητας.
Μια εικόνα που σχεδόν συνεργάστηκαν όλες οι επιστήμες. Ατελείωτες ώρες έρευνας και επιστημονικών μελετών αποτελούν το υπόβαθρο της.
Η εικόνα είναι πρώτο ηλιοβασίλεμα που βλέπουμε από τον πλανήτη Άρη. Ο ήλιος στον κόκκινο πλανήτη φαίνεται 2/3 πιο μικρός απ’ ότι στη Γη, γιατί βρίσκεται πιο μακριά.
Την τράβηξε το ρομπότ Spirit που έχει σταλεί να εξερευνήσει τον Άρη, από το χείλος του κρατήρα Gusev.

Η Τεχεράνη, η πόλη με το μεγαλύτερο πληθυσμό στη Δυτική Ασία, βυθίζεται σταδιακά. Όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες, μερικές περιοχές της ιρανικής πρωτεύουσας «βουλιάζουν» έως κατά 25 εκατοστά ετησίως. Μάλιστα το πρόβλημα της καθίζησης φαίνεται να επηρεάζει και το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με τους γεωεπιστήμονες.
Οι ερευνητές του Γερμανικού Κέντρου Γεωεπιστημονικών Ερευνών GFZ του Πότσνταμ, που θα κάνουν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τηλεπισκόπησης του περιβάλλοντος «Remote Sensing of Environment», σύμφωνα με το «Nature», ανέλυσαν δορυφορικά δεδομένα της περιόδου 2003-2017 για να υπολογίσουν την αργή καθίζηση της πόλης των περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων (ο πληθυσμός έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 40 χρόνια).
Ήταν γνωστό από προηγούμενες έρευνες ότι η Τεχεράνη έχει πρόβλημα υποχώρησης του εδάφους, το οποίο πιστεύεται ότι σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον υδροφόρο ορίζοντα, ο οποίος συνεχώς υποχωρεί λόγω των ολοένα αυξανόμενων αναγκών για ύδρευση των κατοίκων και για άρδευση των πέριξ αγροτικών καλλιεργειών. Υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 παράνομα πηγάδια υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Τεχεράνης.
Η νέα μελέτη αποκαλύπτει καλύτερα από κάθε άλλη φορά το μέγεθος του προβλήματος. Η δυτική Τεχεράνη (ένα μείγμα προαστίων και αγροτικών γαιών) υποχωρεί με μέσο ετήσιο ρυθμό έως 25 εκατοστά το χρόνο, ενώ με τον ίδιο ρυθμό καταβυθίζεται και η αγροτική περιοχή Βαραμίν στα νοτιοανατολικά της πόλης. Οι ρυθμοί αυτοί καθίζησης είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο.

Ήταν αναμενόμενο, έγινε πλέον και επίσημο. Το VAR έρχεται από τη φετινή σεζόν στο Champions League για να μπει έτσι ένα τέλος στα μεγάλα λάθη των διαιτητών που γίνονται ακόμα και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Το μεσημέρι της Δευτέρας από το Δουβλίνο, η UEFA άναψε και επίσημα το πράσινο φως και έτσι από τη φετινή σεζόν στο Champions League, και συγκεκριμένα από τη φάση των 16 και έπειτα, οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του VAR στις αμφισβητούμενες φάσεις.
Οι τελικές οδηγίες προς τους Ευρωπαίους διαιτητές αναμένεται να δοθούν από την UEFA στο σεμινάριο που θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα στις 28 Ιανουαρίου, δύο δηλαδή εβδομάδες πριν από την έναρξη της φάσης των νοκ-άουτ του Champions League.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!