Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Οι πετσέτες της κουζίνας, με τις οποίες σκουπίζουμε τα πιάτα και τα χέρια μας, φιλοξενούν αποικίες επικίνδυνων βακτηρίων τονίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι το 90% των πετσετών κουζίνας δείγματος που συνέλεξαν από από πέντε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, αποτελούσαν εστίες βακτηρίων.
Συγκεκριμένα, όπως είδαν, το 89% φιλοξενούσε εντερικά βακτήρια και το 25,6% συγκεκριμένα E. coli.

«Η συχνή μόλυνση του σφουγγαριού της κουζίνας και των πετσετών υποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα μπορούσε να παίξει ρόλο ως προς την μόλυνση των τροφίμων και των χεριών μας» αναφέρουν οι επιστήμονες. «Στη μελέτη μας εξετάσαμε την εμφάνιση των βακτηρίων στις πετσέτες της κουζίνας, όπου πολλές φορές στεγνώνουμε τα πιάτα και τα χέρια μας, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με διάφορες επιφάνειες στον χώρο».

Η καθαριότητα στο μικροσκόπιο

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες ανέλυσαν 82 πετσέτες κουζίνας που συνέλεξαν από διάφορες πόλεις. Η πλειοψηφία τους φάνηκε να φιλοξενεί εντερικά βακτήρια, τα οποία αναπαράγονται ταχύτατα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην κουζίνα και μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

«Μπορεί να νομίζουμε ότι καθαρίζουμε τον πάγκο π.χ. σκουπίζοντάς τον με μια πετσέτα, προτού ακουμπήσουμε το φαγητό επάνω του. Αν όμως η πετσέτα που χρησιμοποιούμε είναι βρώμικη, τότε απλά μεταφέρουμε εκατοντάδες χιλιάδες βακτήρια στο φαγητό μας» εξηγεί η ερευνήτρια Κέλι Ρέινολντς.

Η ίδια υποστηρίζει πως ο μόνος τρόπος για να διατηρούμε τις πετσέτες της κουζίνας πραγματικά καθαρές είναι να τις πλένουμε μετά από κάθε χρήση. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου πρακτικό, η ίδια προτείνει τη βύθισή τους σε νερό με χλώριο και στη συνέχεια το άπλωμά τους για να στεγνώσουν πλήρως.

Πηγή: tovima.gr
Τα προκαταρκτικά θεωρούνται παραδοσιακά ως το αναγκαίο «ζέσταμα» που προετοιμάζει τη γυναίκα για τη σεξουαλική επαφή και τη διευκολύνουν να φτάσει στην κορύφωση. Αρκετοί σύμβουλοι ζευγαριών παροτρύνουν μάλιστα τους άντρες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη σύντροφό τους πριν τη σεξουαλική επαφή εάν εκείνες δεν καταφέρνουν να φτάσουν εύκολα σε οργασμό.

Ερευνητές από την Τσεχία θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η συγκεκριμένη θεωρία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine φαίνεται να καταρρίπτουν το μύθο...

Ρώτησαν 2.360 γυναίκες διαφόρων ηλικιών πόσο συχνά καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση όταν κάνουν σεξ με το σύντροφό τους, πόσο χρόνο αφιερώνουν στα προκαταρκτικά και πόσο χρόνο διαρκεί κατά μέσο όρο η σεξουαλική επαφή.

Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού συνδέεται άμεσα με τη χρονική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όχι όμως με τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

Τα αποτελέσματα έμειναν μάλιστα αναλλοίωτα ακόμη κι όταν εξαιρέθηκαν οι απαντήσεις ορισμένων γυναικών, των οποίων ο σύντροφος αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Η διαπίστωση αυτή δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο άντρας πρέπει να παραλείπει τα προκαταρκτικά, το αναπόσπαστο για πολλές γυναίκες κομμάτι του σεξουαλικού παιχνιδιού.

Πηγή: http://www.onmed.gr
Μπορεί να έχουν «φύγει», αλλά συνεχίζουν να ζουν ανάμεσά μας με τις ταινίες, τα τραγούδια και τα έργα τους.

Το εντυπωσιακό όμως είναι πως εξακολουθούν να πλουτίζουν, ακόμη και μετά θάνατον, είτε από δημοπρασίες προσωπικών τους αντικειμένων είτε από πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο λόγος για τους καλλιτέχνες και τους επιστήμονες, τα ονόματα των οποίων συγκαταλέγονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους διάσημους που έχουν πεθάνει.

Μάλιστα, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας οι 13 πρώτοι στη λίστα τους τελευταίους 12 μήνες τα ποσά που κέρδισαν ανέρχονται στα 363.500.000 δολάρια!

Όπως φαίνεται, οι απόγονοί τους συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια χάρη στο όνομα και την υστεροφημία των επώνυμων συγγενών τους.

Κορυφαίος στη λίστα, έρχεται ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον με 140 εκατομμύρια δολάρια.

Τον ακολουθεί ένας άλλος βασιλιάς, ο Έλβις Πρίσλεϊ με 55 εκατομμύρια και ο καρτουνίστας Τσάρλς Σούλτς με 40 εκατομμύρια.

Στην τέταρτη θέση η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με 25 εκατομμύρια, ο Μπομπ Μάρλεϊ με 20 εκατομμύρια, και ακολουθούν οι Μέριλιν Μονρόε, Αλμπερτ Αϊνστάιν, Τζον Λέννον, ο Θίοντορ Γκάιζελ, και ο Μπρους Λι.



real.gr
Νεαρός που στη Σκύδρα Πέλλας έπεισε 37χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη με την οποία είχε συνομιλίες μέσω βίντεοκλήσεων να… βγει από τα ρούχα της και, αφού τράβηξε εν αγνοία της φωτογραφίες, την εκβίαζε. Ο 22χρονος εκβιαστής πήρε από το θύμα 4.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Δράστης και θύμα «γνωρίστηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας, που λειτουργεί στα πρότυπα του facebook. Γεωργιανοί, και οι δύο με ελληνική υπηκοότητα, οι διαδικτυακοί φίλοι άρχισαν να συνομιλούν μέσω internet από τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάποια στιγμή η σχέση τους… ανέβηκε, σύμφωνα με την Espresso, επίπεδο και άρχισαν να συνομιλούν και μέσω βίντεοκλήσεων με το γνωστό πρόγραμμα skype. Με τη βοήθεια της κάμερας στους υπολογιστές τους είχαν την ευκαιρία να βλέπει ο ένας τον άλλο κατά τη συνομιλία. Έτσι άρχισε να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Ο νεαρός όμως, όπως αποδείχτηκε, είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Βλέποντας ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της 37χρονης, πήρε το θάρρος να της ζητήσει να γίνει πιο αποκαλυπτική κατά τη συνομιλία τους!

Όπως φαίνεται, ο αρχικός δισταγμός και οι όποιες αντιστάσεις της κάμφθηκαν και άρχισε να βγάζει ολοένα και περισσότερα ρούχα.

Εν αγνοία της την τραβούσε φωτογραφίες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Espresso, με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή και η 37χρονη άρχισε να ζει τον εφιάλτη με τους πρώτους εκβιασμούς. «Θέλω» χρήματα για να μην ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο internet και να μην τις στείλω στους συγγενείς σου» της είπε.

Η κοπέλα δεν πείστηκε και τότε ο δράστης ανέβασε για λίγο τις φωτογραφίες στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης! Έντρομη τον παρακάλεσε να τις κατεβάσει και άρχισε να καταθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα που της ζητούσε.

Συνολικά του έδωσε 4.000 ευρώ, ενώ του έστειλε και μερικά κοσμήματα, τα οποία εκείνος πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. Ο νεαρός ζητούσε και άλλα χρήματα, καθώς ήθελε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγοράσει αυτοκίνητο. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι για την 37χρονη, που απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ψηφιακά ίχνη του νεαρού και τον συνέλαβαν στη Σκύδρα, όπου κλείστηκε το ραντεβού για να πάρει επιπλέον 3.000 ευρώ.

http://www.enikos.gr
Επανέρχεται η άποψη ότι ο τρίτος θάλαμος του τάφου της Αμφίπολης είναι και ο ταφικός.
Στο μεγάλο ερώτημα «και τώρα τι; και τώρα ποιος», ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», υπογραμμίζει ότι την απάντηση θα τη δώσει η ανασκαφική ομάδα.
«Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι το επόμενο που περιμένουμε είναι να βρεθούμε μπροστά στον ταφικό θάλαμο, είμαι πεπεισμένος κατά 95% πως ο τρίτος θάλαμος είναι ο τελευταίος. Εκεί πιθανόν να βρεθεί θρόνος αν ο τάφος είναι γυναίκας ή νεκρικό κρεβάτι ή μια μαρμάρινη θήκη όπου τοποθετούνταν η χρυσή λάρνακα», λέει ο κ. Τιβέριος.
«Αυτό το τελευταίο θα ήταν ευχής έργον για την αρχαιολογία, γενικά πάντως περιμένουμε να βρούμε ό,τι συνήθως υπάρχει σε μακεδονικούς τάφους. Επίσης, θα περιμένουμε και αγγεία που οι τυμβωρύχοι δεν αφαιρούσαν, γιατί δεν είχαν ιδιαίτερη αξία γι” αυτούς», συμπληρώνει.
Στα ποτά αλλά και τις διατροφικές συνήθειες που αδυνατίζουν και δυναμώνουν το σπέρμα των ανδρών που προσπαθούν βα τεκνοποιήσουν, εστιάζουν τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα αυξάνει σταδιακά τη γονιμότητα, ενώ αντιθέτως, μόλις δύο φλιτζάνια καφέ ημερησίως μειώνουν τις πιθανότητες ενός ζευγαριού να αποκτήσει απογόνους.

Σε αυτή την έρευνα, οι επιστήμονες μελέτησαν 105 άνδρες, των οποίων οι σύζυγοι υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι άνδρες, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 37 ετών, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ και καφέ.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ, είχαν κατά 57% μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει η σύζυγός τους μια επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση. «Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επωφελής για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, είτε φυσικά είτε κατά τη διάρκεια της υποβοηθούμενης σύλληψης, διότι βοηθά στη μείωση του άγχους», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Άλαν Πέισυ.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν την ποσότητα κατανάλωσης καφεΐνης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποσοστά γεννήσεων έπεσαν κατακόρυφα, από το 52% σε εκείνους που έπιναν λίγο καφέ, στο 19% για εκείνους που κατανάλωναν πάνω από μία κούπα καφέ φίλτρου την ημέρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της άλλης έρευνας, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Loma Linda στις ΗΠΑ, οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους άνδρες που ακολουθούν πλήρες διατροφικό πρόγραμμα και το σπέρμα τους είναι κατώτερης ποιότητας.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι για το χαμηλής ποιότητας σπέρμα, στην περίπτωση των χορτοφάγων μπορεί να ευθύνονται τα προϊόντα σόγιας και τα γαλακτοκομικά υποκατάστατα.

http://www.4news.gr
Περίπου μισό χρόνο μετά την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της φινλανδικής εταιρείας Nokia, η οποία κάποτε ήταν κυρίαρχος στην αγορά κινητών, η Microsoft αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί πλέον στα νέα μοντέλα έξυπνων κινητών το όνομα Nokia.

Τα νέα μοντέλα Nokia Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia.

Το τμήμα της φινλανδικής εταιρείας που δεν έχει εξαγοραστεί από την Microsoft θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά την ονομασία Nokia.

H εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο έναντι 7,2 δισ. δολαρίων.

Η σελίδα της γαλλικής Nokia στο Facebook επιβεβαίωσε την εγκατάλειψη του ονόματος Nokia στα νέα Lumia. Η μετονομασία θα λάβει χώρα σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εγκατάλειψη του brandname της Nokia, κατά το BBC, έρχεται παρά τη συμφωνία της Microsoft να χρησιμοποιεί επί μια δεκαετία το όνομα της Nokia στα προϊόντα κινητής.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε φάση μεγάλης εσωτερικής αναδιοργάνωσης και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της Σάτια Ναντέλα ανακοίνωσε την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 12.500 θα αφορούν σε προσωπικό της Nokia.
tanea.gr
Στον ψηφιακό κόσμο η εικόνα που χρησιμοποιεί κανείς στο προφίλ του στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα αντικαθιστά την πρώτη εντύπωση, που κάποτε προκαλούσε η φυσική παρουσία ενός ατόμου.
Όπως λοιπόν, τότε, ρόλο έπαιζαν τα ρούχα και τα χρώματα που φόραγε κάποιος, οι εκφράσεις του προσώπου του και η δυναμική της χειραψίας του, τώρα καθοριστικό ρόλο παίζει η εικόνα ή φωτογραφία που προσεκτικά ή απρόσεκτα, επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσει στο διαδικτυακό κόσμο.
Τι όμως προδίδει για εσάς η profile picture σας, έχετε, όντως, επίγνωση των  πληροφοριών που δίνετε άθελά σας ή έχετε πλήρη συνείδηση και τελικά ο αρχικός σας στόχος είναι να δημιουργήσετε ψηφιακά μια τελείως διαφορετική περσόνα από την αληθινή σας προσωπικότητα...
1. Στοιχεία για τον τρόπο ζωής σας
Μπορεί να μην το είχατε σκοπό, αλλά ανάλογα με τη φωτογραφία που χρησιμοποιείτε δίνετε πληροφορίες για το πως περνάτε την καθημερινότητά σας, αν σας αρέσει να κάνετε μαθήματα χορού ή κεραμικής. Αν δε επιλέξετε μια φωτογραφία από τα παιδικά σας χρόνια, που υπεξαιρέσατε από το οικογενειακό album και σκανάρατε, τότε δείχνετε μάλλον μια προσκόλληση στο παρελθόν, ότι κάνετε τα πράγματα που κάνατε σε αυτή την ηλικία, ότι σας αρέσει η μουσική που σας άρεσε και τότε και ότι αν μπορούσατε θα γυρίζατε το χρόνο πίσω.  Σκεφτείτε πρώτα καλά αν θέλετε να γνωρίζουν οι τρίτοι γι’ αυτές σας τις δραστηριότητες και αντιλήψεις και μετά επιλέξτε τη φωτογραφία που θα ανεβάσετε.
2. Το αν είστε σε σχέση
Εάν έχετε επιλέξει μια φωτογραφία που δείχνει εσάς, με το ζευγάρι σας, σε τρυφερό ενσταντανέ ή έστω εσάς με ένα άλλο άτομο του αντίθετου φύλου, ακόμα και αν είναι φίλος σας πάλι δίνετε την εικόνα δεσμευμένου ατόμου. Μόνο εσείς ξέρετε ότι είστε φίλοι με αυτόν στη φωτογραφία και όλοι οι άλλοι απλά υποθέτουν ότι δεν είστε ελεύθεροι.
Εάν δε έχετε για προφίλ, τη φωτογραφία του γάμου σας τότε θέλετε να διατυμπανίσετε πόσο μοδάτο γάμο κάνατε και πως πια είστε δοσμένοι στον σύντροφό της ζωής σας και δεν θα ανταποκριθείτε σε online flirting.

3. Στοιχεία για τα ενδιαφέροντά σας
Ανάλογα με την εικόνα που θα επιλέξετε, είτε είστε μέσα σε αυτή είτε όχι, μπορείτε, εφόσον το θέλετε, να δείξετε ποια είναι τα χόμπυ σας, τι σας ενδιαφέρει και τις σας ευχαριστεί περισσότερο, όπως είναι η φωτογραφίες με βιβλία ή τα καινούρια σας πατίνια. Αν επιλέξετε μια φωτογραφία με εσάς να πλέκετε ή με το νέο σας εργόχειρο θα περάσετε το αντίστοιχο μήνυμα, όπως αν σας αρέσει να μαγειρεύετε και ανεβάζετε καθημερινά φωτογραφίες με τις γαστρονομικές σας δημιουργίες.
4. Το πόσο αυτοεποίθηση έχετε
Ένα άτομο που νιώθει καλά με τον εαυτό του και την εικόνα του, θα φροντίσει να έχει στο προφίλ του μια φωτογραφία του που γελάει και κοιτάει ευθέως στην κάμερα. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα, να αλλάζει συχνά τις φωτογραφίες του, γιατί έχει πολλές καλές και θέλει να τις δείξει όλες.
Από την άλλη ένα άτομο, με λιγότερη αυτοπεποίθηση, θα βάλει μόνο μια φωτογραφία του εαυτού του, και είναι πολύ πιθανό σύντομα να την αλλάξει με μια εικόνα που δείχνει κάτι τελείως άσχετο. Καλό είναι να δουλέψετε την αυτοπεποίθησή σας, όχι φυσικά για να έχετε περισσότερες γωνίες λήψης σας στο facebook, αλλά για να νιώθετε εσείς πρώτα καλά με την εικόνα σας.
5. Το πόσο καλλιτεχνικός είστε
Ανάλογα με τη γωνία λήψης της φωτογραφίας, την επεξεργασία στο photoshop, το φωτισμό και το φόντο, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σας ενδιαφέρει η απλή απαθανάτιση της στιγμής ή η δημιουργική έκφραση της καλλιτεχνικής σας φλέβας. Εάν δεν αρκείστε σε ένα selfie, τότε ανήκετε στον καλλιτεχνικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πρόσφορο πεδίο να βγάλετε το άχτι σας που δεν γίνατε ζωγράφος.

6. Ποιο είναι το στυλ σας
Εάν αλλάζετε ανά εβδομάδα εικόνα προφίλ επιδεικνύοντας το καινούριο σας φόρεμα ή τα νέα αθλητικά που πήρατε, δίνετε την ευκαίρια στους ψηφιακούς σας φίλους να ανακαλύψουν και να διαπιστώσουν πόσο ενδιαφέρεστε για την εμφάνισή σας.
Εάν αλλάζετε την εικόνα σας, επίσης συχνά, αλλά με φωτογραφίες που σας δείχνουν να ψαρεύετε, να κάνετε σκι, να τραγουδάτε σε karaoke, να ξεχορταριάζετε την αυλή και να απλώνετε τραχανά, τότε δείχνετε στον κόσμο πόσο πολυπράγμων είστε και δεν σας ενδιαφέρει διόλου η εικόνα που δίνετε στους τρίτους. Και τα δυο στυλ είναι αποδεκτά, αρκεί να κάθε φορά να είναι αυτή είναι η εικόνα, που θέλετε να λανσάρετε.
7. Πώς βλέπετε εσείς τον εαυτό σας
Ανάλογα με το πόσο εκτίθεστε στη φωτογραφία, προδίδετε και την εικόνα που έχετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Εάν αχνοφαίνεστε στη φωτογραφία, είναι πάντα υπό μια συγκεκριμένη γωνία ή επιλέγετε πάντα να φαίνεται το πρόσωπο και ποτέ το σώμα σας, αργά ή γρήγορα θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί οι φωτογραφίες σας είναι ενός συγκεκριμένου παντα στυλ.
Αν νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας, μη βιαστείτε να τον εκθέσετε στο διαδίκτυο, αλλά δώστε έμφαση στο να τον αγαπήσετε και να τον αποδεχτείτε όπως είναι.
Αν δε επιλέγετε για εικόνα προφίλ μια φωτογραφία με τα παιδιά σας και την οικογένειά σας, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δηλώνει πως ο μοναδικός τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας είναι του γονέα και μέχρι εκεί φτάνουν τα ενδιαφέροντά σας.
Δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και πάντα καλό.
clickatlife.gr

Μια αναπάντεχη οικονομική «βοήθεια» που καταλήγει σε εφιάλτη, μία κατηγορία για φόνο που ενώνει έναν δικηγόρο με τον πατέρα του, μία αλαζονική λέσχη με κακομαθημένους πλούσιους φοιτητές, μία αγαπημένη ομάδα μεταλλαγμένων ηρώων που πρέπει να σώσει τη Νέα Υόρκη, ένα μαγικό σπίτι γεμάτο χαριτωμένα πλάσματα και ένα ανατρεπτικό ταξίδι με πολλές εκπλήξεις υφαίνουν τον κινηματογραφικό ιστό αυτής της εβδομάδας.


«Άπληστοι γείτονες»

Στην πρώτη του αγγλόφωνη κινηματογραφική απόπειρα, ο Δανός σκηνοθέτης Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ, επιστρατεύει τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Χάντσον και Τομ Ουίλκινσον και τον Ομάρ Σι, γι’ αυτό το σύγχρονο θρίλερ, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάρκους Σάκεϊ. Έχοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ένα ζευγάρι Αμερικανών, που ζει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει το πτώμα ενός γείτονά του και, μαζί με αυτό, μία τσάντα γεμάτη χρήματα. Πρόκειται για δώρο εξ ουρανού ή η απρόσμενη τύχη θα μετατραπεί σε τρόμο;


«Ο δικαστής»


Μιλώντας για την οικογένεια, την αγάπη, τη θλίψη, την ενοχή, τη συγχώρεση, τη λύτρωση και τη συναισθηματική ταύτιση των ενηλίκων με τους γονείς τους, ο Ντέιβιντ Ντόπκιν δημιουργεί ένα κοινωνικό δράμα, εμπνευσμένο από τη σχέση του με τους γονείς του και τα όσα βίωσε πριν και μετά τον χαμό τους. Οι - βραβευμένοι με Όσκαρ - Ρόμπερτ Ντιβάλ και Μπίλι Μπομπ Θόρτον, οι - υποψήφιοι για Όσκαρ - Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Βέρα Φαρμίγκα και οι Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζέρεμι Στρόνγκ, Νταξ Σέπαρντ, Λέιτον Μέιστερ, Μελίσα Λίο και Κεν Χάουαρντ πρωταγωνιστούν στην ιστορία ενός αποκομμένου από την οικογένειά του μεγαλοδικηγόρου, ο οποίος, μετά τον θάνατο της μητέρας του, αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει και να υπερασπιστεί τον πατέρα του, ο οποίος είναι ο σκληρός δικαστής της πόλης και κατηγορείται για φόνο. Έτσι, οι τεταμένες σχέσεις τους παίρνουν μια άλλη τροπή.

«Πολλοί άνθρωποι, όπως κι εγώ, δεν συνειδητοποιούμε πως το να προσέχεις τους γονείς σου είναι κομμάτι της ζωής, ώσπου να μας συμβεί» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Και όταν δεν είσαι προετοιμασμένος για μια τέτοια εμπειρία, κάνεις λάθη και μετανιώνεις γι’ αυτά στο μέλλον. Σαν καλλιτέχνης, όμως, έχεις τη δυνατότητα να πας πίσω τον χρόνο, μέσω της ταινίας, και να ξαναδημιουργήσεις στιγμές από το παρελθόν, σε στιγμές που θα ήθελες να είχες ζήσει».

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας»


Η εξουσία του χρήματος συναντά τον νεανικό εκτροχιασμό στο θρίλερ της Λόνε Σέρφινγκ - με τους Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Τομ Χόλαντερ και Ντάγκλας Μπουθ - που βασίζεται στο θεατρικό έργο της Λόρα Ουέιντ, «Posh». Φάρσες, ακραίες πλάκες και εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας». Και ο έλεγχος δεν αργεί να χαθεί, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

INDUSTRIAL LIGHT & MAGIC
«Τα χελωνονιντζάκια»


Οι αγαπημένοι χαρακτήρες, που δημιούργησαν οι Πίτερ Λερντ και Κέβιν Ίστμαν και, μετά την αρχική τους εμφάνιση το 1984 σε περιοδικά κόμικς, πέρασαν σε παιχνίδια, κινούμενα σχέδια και κινηματογραφικές και τηλεοπτικές  προσαρμογές, επιστρέφουν και σε τρισδιάστατη έκδοση, μέσα από την περιπέτεια του Τζόναθαν Λίμπεσμαν, με τους Μέγκαν Φοξ, Άλαν Ρίτσαν, Νοέλ Φίσερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Γουίλ Άρνετ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Άμπι Έλιοτ και Τζέρεμι Χάουαρντ. Αυτήν τη φορά, οι 4 μεταλλαγμένες χελώνες, που προπονούνται από έναν ανθρωπόμορφο αρουραίο στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsu και ζουν απομονωμένοι  στους υπονόμους, αναλαμβάνουν μια αποστολή ζωής και θανάτου, προκειμένου να φέρουν στο φως το διαβολικό σχέδιο μιας σατανικής συμμορίας και να σώσουν τη Νέα Υόρκη.

«Το μαγικό σπίτι»


Στην οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων των Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρισόν, ένας μάγος μοιράζεται το αρχοντικό του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και άλλα αντικείμενα. Εκεί καταφεύγει και ένας μικρός γατούλης, αλλά κάποιοι προσπαθούν να τον διώξουν. Όμως, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αρρωσταίνει, όλα αυτά τα πλάσματα ενώνονται, για να σώσουν την έπαυλη, που κινδυνεύει να πουληθεί.

«Στα καλά καθούμενα»


Μετά από μία επεισοδιακή συνάντηση, ένας νέος και μία όμορφη και δυναμική κοπέλα ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, στην κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα, με τους Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσο Παλαντζίδη, Θωμαΐδα Ανδρούτσου και Γιώργο Κοψιδά. naftemporiki.gr
Υποβαθμισμένη χαρακτηρίζεται η στοματική υγεία των Ελλήνων, ιδιαίτερα σε μη αστικές περιοχές και σε κοινωνικά στρώματα με χαμηλό οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα, η κατάσταση γίνεται χειρότερη στα παιδιά ηλικίας 12 ετών, όπου επτά στα δέκα έχουν τερηδόνα, ενώ προβληματική είναι η στοματική υγεία σχεδόν στο 84% των εφήβων ηλικίας 15 ετών, με το νομό Ιωαννίνων να κατέχει την αρνητική πρωτιά όπου το σύνολο των 15χρονων έχουν τερηδόνα.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στα παιδιά μεταναστών, με μόλις το 26,2% των 5χρονων και το 10,3% των εφήβων να μην εμφανίζουν τερηδόνα.

Τα ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από την πανελλήνια επιδημιολογική μελέτη καταγραφής στοματικής υγείας, που διενεργήθηκε από επιστήμονες των Οδοντιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Το παρήγορο είναι, ότι ο δείκτης τερηδόνας παρουσιάζεται μειωμένος έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το παρελθόν (μελέτη 2004) και στις τρεις ηλικιακές ομάδες των παιδιών αλλά το ανησυχητικό είναι, ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των αθεράπευτων αναγκών, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου ο καθηγητής παιδοδοντιατρικής Κ. Ουλής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περιοχές που καταγράφεται υψηλότερος δείκτης τερηδόνας, είναι ο νομός Ιωαννίνων στα παιδιά 5 ετών και Λαρίσης στις ηλικίες 12 και 15 ετών. Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στους νομούς Χανίων και Κεφαλληνίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η κατάσταση είναι σημαντικά χειρότερη στον αγροτικό πληθυσμό και όπως είπε ο κ. Ουλής το φαινόμενο συνδέεται με κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες και έλλειψη ενημέρωσης.

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το 57,4% των παιδιών 12 ετών και το 47,3% των εφήβων 15 ετών, βουρτσίζουν μόνο μία φορά ή αραιά και ποτέ τα δόντια τους, όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες η μία φορά την ημέρα ίσον καμία.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, η μελέτη κατέγραψε κοινωνικές ανισότητες όσον αφορά στην στοματική υγεία, καθώς τα παιδιά με γονείς ανώτατης εκπαίδευσης και από αστικές περιοχές επισκέπτονται τον οδοντίατρο, για πρόληψη σε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά έναντι των παιδιών από αγροτικές περιοχές και χαμηλότερο οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο των γονέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυξανόμενου του εκπαιδευτικού επιπέδου αλλά και του μηνιαίου εισοδήματος αυξάνεται και το ποσοστό των ατόμων (ηλικίας 65-74) που είχε διατηρήσει μεγαλύτερο αριθμό φυσικών δοντιών στη στοματική κοιλότητα.

Το 38,2% των μεσηλίκων και το 42,9% των ατόμων τρίτης ηλικίας δεν είχε καλύψει τις προσθετικές του ανάγκες. Μάλιστα, στην ηλικία 65-74 ετών το ποσοστό εκείνων που είχε ανάγκη προσθετικής αποκατάστασης ήταν υψηλότερο το 2013 συγκριτικά με το 2004.

«Τα στοιχεία της μελέτης καταδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένη πολιτική υγείας από την πολιτεία, προκειμένου να καλυφθούν στο μέγιστο δυνατό, οι ανάγκες των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Κατσίκης και κάλεσε την διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να συμπεριλάβει την πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στις ασφαλιστικές καλύψεις του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες που φέρνει η νέα έκδοση OS X Yosemite σε συνδυασμό με το iOS 8.1 είναι η δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS από τον υπολογιστή.

Αρχικά οι δύο συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό iCloud και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία από το iPhone (Settings → Messages → Text Message Forwarding και στο ‘Allow these devices to send and receive text messages from this iPhone’ να επιλέξετε τον υπολογιστή σας).

Στη συνέχεια στην οθόνη του Mac σας εμφανίζεται ένας κωδικός για επαλήθευση τον οποίο πληκτρολογείτε στο iPhone. Αυτό ήταν, πλέον μπορείτε να λαμβάνετε και να αποστέλετε SMS από τον υπολογιστή σας.

ΠΗΓΗ: macuser.gr
Σε απολογία καλεί ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, επειδή δεν άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τους 560 συμβασιούχους του δήμου.
Παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην «κυνηγήσει» τους συμβασιούχους, την οποία και εφάρμοσε η Οικονομική Επιτροπή, ο κ. Καρούντζος καλεί με έγγραφό του σε απολογία τα μέλη της, όπως και τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την απόφαση να μην κινηθεί νομικά ο δήμος εναντίον των συμβασιούχων, που το δικαστήριο αναγνώρισε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μάλιστα, η κατηγορία με την οποία απειλούνται οι αιρετοί είναι «σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια».
Ο νόμος, όπως λέει ο κ. Καρούντζος, ορίζει πειθαρχικές ποινές μέχρι και έξι μηνών αργίας ή ακόμη και έκπτωσης, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι αιρετοί έχουν διαπράξει σοβαρή παράβαση καθήκοντος. Ο ίδιος δηλώνει ότι εφαρμόζει το νόμο.
Ουσιαστικά όμως εγκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους επειδή δεν τήρησαν το γράμμα του νόμου στη συγκεκριμένη περίπτωση και αποφάσισαν –εφόσον η Δικαιοσύνη το έκρινε- πως δεν πρέπει να διαλύσουν οικονομικά και ηθικά 560 εργαζόμενους…
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισημαίνει ότι θα ακολουθηθεί κοινή στάση από όλους στο δήμο και θα κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς συμβούλους απολογητικό υπόμνημα. Επισημαίνει δε ότι σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης ένα δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην εργασία.
Ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης είχε τονίσει πως ο δήμος δεν έχει έννομο συμφέρον να κινηθεί δικαστικά σε δεύτερο βαθμό εναντίον των συμβασιούχων.
Ήδη έχουν λάβει κλήσεις για απολογία οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανέστης Τελίδης, Πολυξένη Δρίτσα, Στεφανία Τανιμανίδου, Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ αναμένονται οι κλήσεις και για τα άλλα μέλη του απελθόντος δημοτικού συμβουλίου.
Αιχμηρή δήλωση έκανε πριν από λίγη ώρα και ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Η απόφαση να μην εφεσιβάλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους 560 συμβασιούχους ήταν απόφαση διαχειριστική. Αλλά ήταν και βαθιά πολιτική. Η Δικαιοσύνη έκρινε σε πρώτο βαθμό ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Προφανώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε το δικαίωμα να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό κατά της πρωτόδικης απόφασης (και κατά ομόφωνων αποφάσεών του που δικαστικά δικαιώθηκαν!). Δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει», επισημαίνει.
Ο κ. Ζέρβας θέτει όμως το ζήτημα και πολιτικά: «Όπως φαντάζομαι αναγνωρίζεται στη διοίκηση και στα διαπαραταξιακά όργανα του Δήμου το δικαίωμα να συμπεριφέρονται έντιμα και με αξιοπρέπεια απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν τη δουλειά τους για την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος, της δημόσιας υγείας. Αυτούς, που –υπενθυμίζω- δεν ήταν προσλήψεις της σημερινής διοίκησης, καθώς το 2011 τους βρήκε να εργάζονται στο Δήμο. Και προφανώς χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Τελικά ποιος αποφασίζει για το πώς, πότε και από ποιους θα γίνεται η δουλειά στην πόλη: θα μαζεύονται τα σκουπίδια, θα οδηγούνται τα οχήματα, θα κλαδεύονται τα δέντρα, θα ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι, θα επιτηρείται το διπλοπαρκάρισμα;
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν σύμφωνες με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δεν είχε κανένα έννομο συμφέρον να κινηθεί εκ νέου εναντίον αυτών των ανθρώπων. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η ανεργία μαστίζει την κοινωνία και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο που ο Δήμος έχει τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό η απουσία αυτών των εργαζομένων θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του, τη δημόσια υγεία».
Ο αντιδήμαρχος μάλιστα αφήνει αιχμές για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για «διορισμένους τοποτηρητές»: «Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης βεβαίως θα πάρει τις απολογίες μας όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτός θα αποφασίσει αν υποπέσαμε στο «πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια» θέτοντας μας σε αργία ή κηρύσσοντας μας έκπτωτους. Μπορεί και δικαιώνοντας μας!
Τελικά όμως ποιο είναι το αυτοδιοίκητο της τοπικής αυτοδιοίκησης; Έχουν οι αιρετές αρχές το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού; Το «καθήκον» τους κρίνεται στην προάσπιση ποιου συμφέροντος; Και όταν οι αποφάσεις τους δεν «εγκρίνονται» θα απειλούνται ή θα τιμωρούνται σκληρά από διορισμένους τοποτηρητές;
Οι πολίτες μας εξέλεξαν -και μάλιστα πρόσφατα- για να υπερασπίζουμε τα συμφέροντά τους, για να έχουν ένα Δήμο αποδοτικό και συμπαραστάτη στην καθημερινότητά τους κι όχι για να περνάμε τις μέρες μας στα δικαστήρια και στην αγωνία της επικύρωσης αποφάσεων.

Κάποιοι άλλοι μετρούν τα πάντα με τυπολατρία και νομολαγνεία, σ’ ένα καθημερινό έλεγχο όχι της νομιμότητας αλλά της σκοπιμότητας κάθε πολιτικής ή διοικητικής απόφασης μας. Επιθυμούν ένα Δήμο όπου βασιλεύει η διαδικασία και η προκρούστεια λογική. Ελάχιστα έξοδα, λιγότερο προσωπικό, καθόλου δουλειά. Ένα Δήμο καμάρι των γραφειοκρατών, αλλά ανυπόφορο για κατοίκους, επισκέπτες και εργαζόμενους. Περίεργοι καιροί, ενδιαφέροντες αγώνες».
voria.gr
Ήταν κάποτε σε ένα χωριό ο Βασίλης και ήθελε να παντρευτεί. Ήθελε όμως μία γυναίκα με πιασίματα.
Μία μέρα ο φίλος του ο Κώστας του είπε ότι θα του δώσει την αδερφή του.



Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα, ήταν αδύνατη.
Έτσι ο Κώστας την τύλιξε με εφημερίδες για να.....
αποκτήσει πιασίματα, και την πάντρεψε με τον Βασίλη.

Την πρώτη νύχτα που γάμου, πήγε ο Βασίλης να το κάνει με την νύφη.

Έπιασε την νύφη, της έβγαλε τα ρούχα και άρχισε να ξετυλίγει τις εφημερίδες.

Εφημερίδες, εφημερίδες, αγανακτεί ο Βασίλης και παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του και του λέει:

- Ρε συ, σε ποια σελίδα είναι το μ….ί της αδερφής σου;

http://simantra.blogspot.gr

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους στον πρώτο όμιλο του Champions League έδωσε κι άλλους βαθμούς στη χώρα μας και έφερε την Ελλάδα στη 12η θέση της κατάταξης της UEFA.
Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι, χάρη στο 1-0 επί της Μεγάλης Κυρίας στο Γ. Καραϊσκάκης, προσέθεσαν 400 βαθμούς στη συγκομιδή του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα (4-0) της Γαλατάσαραϊ από την Ντόρτμουντ, προσπέρασαν την Τουρκία, η οποία δεν έχει ξεκινήσει καλά φέτος.
Πλέον, η Ελλάδα υπερέχει 100 πόντους των Τούρκων και ταυτόχρονα έκλεισε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα από την Ελβετία, αφού η Βασιλεία ηττήθηκε 1-0 από τη Λουντογκόρετς στη Σόφια.

Στη θέση που βρίσκεται πια η Ελλάδα, δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταβολών, αφού από την 7η θέση μέχρι την 15η, όλες οι χώρες εξασφαλίζουν τις ίδιες ευρωπαϊκές θέσεις (δύο στο Champions League, τρεις στο Europa League).

Η βαθμολογία της UEFA:

1. Ισπανία 85,999 (6/7)
2. Αγγλία 72,534 (6/7)
3. Γερμανία 69,843 (6/7)
4. Ιταλία 57,176 (6/6)
5. Πορτογαλία 56,549 (5/6)
6. Γαλλία 46,250 (5/6)
7. Ρωσία 45,832 (4/6)
8. Ουκρανία 38,666 (4/6)
9. Ολλανδία 37,812 (3/6)
10. Βέλγιο 31,800 (4/5)
11. Ελβετία 30,575 (3/5)
12. Ελλάδα 29,900 (3/5)
13. Τουρκία 29,800 (4/5)
14. Τσεχία 27,875 (1/4)
15. Ρουμανία 24,799 (2/4)
16. Αυστρία 23,675 (1/4)
17. Κύπρος 22,300 (2/5)
news.gr
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, υποτάσσοντας τη “Μεγάλη Κυρία” Γιουβέντους με 1-0 και θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Η Γιουβέντους ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 12' με το πλασέ του Τέβες που έδιωξε με υπερένταση πάνω στη γραμμή ο Ελαμπντελαουί, ενώ στο 20' το γκολ του Τέβες ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ιταλίας έμοιαζαν... έξω από τα νερά τους, καθώς οι Πειραιώτες δεν τους επέτρεψαν να κάνουν το παιχνίδι τους, και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Και αν το γυριστό σουτ του Ντομίνγκες στο 27' πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν, ο βετεράνος γκολκίπερ της Γιουβέντους δεν ήταν το ίδιο τυχερός στο 36': Ο Τσόρι με προσωπική ενέργεια τράβηξε... τη μισή Γιουβέντους πάνω του, άνοιξε ωραία για τον Μήτρογλου, ο οποίος πάσαρε στον Κασάμι, και αυτός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Ιταλοί συνέχισαν να παίζουν... δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι, και στο 60' ο Κασάμι έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Μπουφόν.

Από εκεί και πέρα, οι Ιταλοί πήραν τα ηνία του αγώνα, και τότε ανέλαβε δράση ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ έσωσε τον Ολυμπιακό στο 65', αποκρούοντας το σουτ του Μοράτα, ενώ στο 74' και στο 75' ήταν σε ετοιμότητα για να επέμβει στα σουτ των Πογκμπά και Τέβες. Όμως το... αριστούργημα του Ρομπέρτο ήταν η απόκρουσή του στο 80' στο δυνατό σουτ του Μοράτα από κοντά, με τον φύλακα-άγγελο του Ολυμπιακού να απομακρύνει την μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι και μακριά από την εστία του.

Ο Ρομπέρτο φώναξε “παρών” και στο 86', αντιδρώντας σωστά στο σουτ του Τέβες και κρατώντας ξανά όρθιο τον Ολυμπιακό στο συνεχές σφυροκόπημα των “μπιανκονέρι”.
Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ, και με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην κορυφή του 1ου ομίλου του Champions League με 6 βαθμούς, όσους έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που στο άλλο παιχνίδι της ημέρας επικράτησε με 5-0 της Μάλμε.
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
1ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλμε  5-0
Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0
 
2ος όμιλος
Λουντόγκορετς-Βασιλεία 1-0
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

3ος όμιλος
Λεβερκούζεν-Ζενίτ 2-0
Μονακό-Μπενφίκα 0-0

4ος όμιλος
Αντερλεχτ-Αρσεναλ 1-2
Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ 0-4
Απίστευτη είναι η ιστορία ενός Ιταλού, πρώην ανθρακωρύχου που πήρε σύνταξη σε ηλικία 52 ετών, έχοντας καταφέρει να αποφύγει με διάφορες δικαιολογίες τη δουλειά για 35 ολόκληρα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη La Stampa.
Ο Κάρλο Κάνι ξεκίνησε να δουλεύει στο ορυχείο της εταιρείας Carbosulcis στη Σαρδηνία ωστόσο βρήκε πως υποφέρει από κλειστοφοβία, έτσι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πηγαίνει στη δουλειά, επινοώντας διάφορες ασθένειες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Telegraph, κατά καιρούς ισχυρίστηκε πως έπασχε από αιμορροΐδες, αμνησία, έτριβε κάρβουνο στα μάτια του και μετά υποστήριζε πως είχε πάθει μόλυνση, ενώ μία φορά έκανε τον μεθυσμένο, τρεκλίζοντας.
Ο εξηντάχρονος σήμερα Ιταλός, κατάφερε να παίρνει άδειες με την συνδρομή «πρόθυμων» γιατρών και έμενε σπίτι, ασχολούμενος με την τζαζ μουσική που τον εξέφραζε.
Επίσης έμενε στο σπίτι του, λαμβάνοντας μειωμένο μισθό, βάσει ενός προγράμματος που ονομάζεται «cassazione integrazione», βάσει του οποίου οι εταιρείες υποχρεώνονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους, έστω και προσφέροντας χαμηλότερο μισθό, όταν αντιμετωπίζουν κρίση.
Πάντως παρά τις μακροχρόνιες άδειες παρέμεινε στην ίδια εταιρεία ως το τέλος του εργασιακού του βίου και έτσι πήρε σύνταξη.
«Επινόησα τα πάντα, αμνησία, πόνους, αιμορροΐδες. Περπατούσα σα μεθυσμένος και μία φορά χτύπησα το δάχτυλο μου στον τοίχο και πρήστηκε. Αν έχεις πρησμένο δάχτυλο, φυσικά και δεν μπορείς αν δουλέψεις» ανέφερε στη Stampa.
«Απλώς δεν μου άρεσε η δουλειά. Δεν μου άρεσε να είμαι ανθρακωρύχος» τόνισε.
Στην... κανονική ώρα επιστρέφουμε τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, οπότε τα ρολόγια πάνε μία ώρα πίσω (από τις 04.00 στις 03.00). 
 
Στόχος της αλλαγής αυτής είναι η καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρώτος εμπνευστής ο Φραγκλίνος

Ο πρώτος που φέρεται να διατύπωσε κάποιου είδους πρόταση για εξοικονόμηση πόρων μέσω της αλλαγής ωραρίου ήταν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο οποίος σε γράμμα του σε γαλλική εφημερίδα πρότεινε να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα την θερινή περίοδο.

Πολύ αργότερα, στις αρχές του 20ου αιώνα, κατατέθηκε πρόταση στην βρετανική κυβέρνηση για αλλαγή της ώρας από τον Γουίλιαμ Γουίλετ, ο οποίος σε σχετικό άρθρο του έκανε εκτενή αναφορά στην «σπατάλη του φυσικού φωτός».

Οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν το μέτρο, το 1916, για να ακολουθήσουν σχεδόν αμέσως οι Βρετανοί.

Δύο χρόνια αργότερα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε, παράλληλα με τις ζώνες της ώρας, στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα καταργήθηκε λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Οι ελληνικές εκδοχές

Στην Ελλάδα το μέτρο εισήχθη το 1932, αλλά εγκαταλείφθηκε σύντομα λόγω προβλημάτων με την τότε ζώνη ώρας που είχε υιοθετήσει η Ελλάδα. Ακολούθησε εναλλακτικά σε κάποιες περιόδους η αλλαγή της ώρας λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα το Χειμώνα.

Το 1975 η Ελλάδα, μαζί με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών κρατών, ξεκίνησε την συντονισμένη εφαρμογή της θερινής ώρας, όπως την ξέρουμε σήμερα.

Πλέον, την τελευταία Κυριακή κάθε Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) δηλαδή στις 3.00 τα ξημερώματα, βάζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, ενώ τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς, δηλαδή στις 4.00 τα ξημερώματα.

http://www.newsbomb.gr
Ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που βελτιώνει την κοντινή όραση πρόκειται να κάνει τα γυαλιά πρεσβυωπίας είδος... μουσειακό!

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο 118ο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας καταδεικνύει ότι η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, της αναπόφευκτης αλλοίωσης της όρασης με το πέρασμα των χρόνων.

Η πρωτοποριακή μέθοδος αποκατάστασης αφορά στην εμφύτευση ενός λεπτού δακτυλίου στον κερατοειδή του ματιού. Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι το εμφύτευμα είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 80% και παράλληλα δεν επηρεάζει τη μακρινή όραση.

Όσο μεγαλώνουμε, ο κερατοειδής χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε καλά αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Η πρεσβυωπία αντιμετωπίζεται παραδοσιακά με τη χρήση γυαλιών, όμως οι εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής έχουν οδηγήσει στην εξεύρεση μόνιμων λύσεων για την αναπόφευκτη πάθηση.

Τρεις τύποι εμφυτεύματος εξετάζονται επί του παρόντος από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ένα εξ αυτών είναι το KAMRA, ένας λεπτός και ευλύγιστος δακτύλιος με μόλις 3,8 χιλιοστά διάμετρο και μια τρύπα 1,6 χιλιοστών στο κέντρο. Όταν εμφυτεύεται στον κερατοειδή, το KAMRA λειτουργεί όπως το διάφραγμα μιας φωτογραφικής μηχανής, καθώς προσαρμόζει αυτόματα το βάθος του οπτικού πεδίου. Έτσι, μπορούμε να δούμε και κοντά και μακριά.

Η διαδικασία τοποθέτησης του εμφυτεύματος διαρκεί μόλις 10 λεπτά και απαιτεί τοπική αναισθησία.

Το εμφύτευμα είναι ήδη διαθέσιμο σε ορισμένες χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!