Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο Paul Barrington αποφάσισε να πουλήσει τη σανίδα του σερφ του προκειμένου να αγοράσει ένα λάπτοπ, αλλά έπεσε θύμα μιας απίστευτης απάτης.

Ο σέρφερ από το Ντέβον της Βρετανίας πούλησε τη σανίδα του ώστε να αγοράσει μέσω eBay, ένα MacBook και να ξεκινήσει τη νέα του καριέρα σαν DJ σε γάμους.

Όμως, προς μεγάλη απογοήτευσή του, αυτό που του έστειλαν ήταν μία... φωτογραφία του υπολογιστή.

«Πούλησα αυτό που μου προσέφερε χαρά για ένα κομμάτι χαρτί», είπε ο Βρετανός στα μίντια της χώρας του. «Είναι η πρώτη φορά που δεν έχω σανίδα του σερφ από τότε που ήμουν δέκα ετών, αλλά ήθελα να αποκτήσω ένα λάπτοπ», συμπλήρωσε.

Ο 38χρονος παρέλαβε το πακέτο έπειτα από δημοπρασία στο eBay και αφού είχε πληρώσει 300 λίρες για να αποκτήσει τον μεταχειρισμένο υπολογιστή.

«Το πακέτο ήταν ελαφρύ σαν φτερό. Γιατί να μπουν στον κόπο για να στείλουν τη φωτογραφία μέσα σε ένα κουτί; Δεν βγάζει νόημα. Σχεδόν με έπιασαν τα γέλια...», λέει.

Τελικά το Ebay τον αποζημίωσε.
Το μεγαλύτερο τρωκτικό που περπάτησε ποτέ στη Γη, ζύγιζε περίπου 1.000 κιλά (ένα τόνο) και ήταν μεγάλο σαν βούβαλος, σύμφωνα με βρετανούς και ουρουγουανούς επιστήμονες...

Το ζώο ζούσε στη Νότια Αμερική πριν από περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιούσε το μεγάλα μπροστινά δόντια του όπως ένας ελέφαντας χρησιμοποιεί τους χαυλιόδοντές του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φίλιπ Κοξ του Πανεπιστημίου της Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανατομίας "Journal of Anatomy", σύμφωνα με το "Science", ανέφεραν ότι το γιγάντιο τρωκτικό (με την επιστημονική ονομασία Josephoartigasia monesi) έμοιαζε εμφανισιακά με ινδικό χοιρίδιο - αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Το δάγκωμά του ζώου (του οποίου έχει διασωθεί το απολίθωμα μόνο του κρανίου του που έχει μήκος μισού μέτρου) εκτιμάται, με βάση προσομοιώσεις σε υπολογιστή, ότι ήταν τρεις φορές πιο δυνατό από αυτό μιας σημερινής τίγρης ή ενός κροκοδείλου.

Με τα επίφοβα δόντια του, το τρωκτικό κυνηγούσε την τροφή του, αμυνόταν, αλλά και έσκαβε στο χώμα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία δρα στη βορειοανατολική Νιγηρία, έχει περίπου 4.000 έως 6.000 σκληροπυρηνικούς μαχητές, ανέφεραν την Παρασκευή, Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών.

Κατά την εκτίμηση τους η δράση της οργάνωσης δεν αποτελεί μείζονα απειλή για τα κοιτάσματα πετρελαίου της Νιγηρίας. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, πιστεύουν επίσης ότι οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ εξακολουθούν να κρατούν τις 300 μαθήτριες που απήγαγαν πέρυσι αλλά τις έχουν διασκορπίσει σε πολλαπλές θέσεις.

Η Μπόκο Χαράμ έχει εξεγερθεί στη βορειοανατολική Νιγηρία τα τελευταία πέντε χρόνια εκτελώντας ακραίες πράξεις βίας όπως σφαγές και απαγωγές χιλιάδων αμάχων καθώς και λεηλασίες στις περιουσίες κυρίως απομακρυσμένων περιοχών της βορειοανατολικής Νιγηρίας αλλά και γειτονικών της κρατών.

http://www.enikos.gr 
Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης η παροχή δωρεάν κολατσιού στο σχολείο για τους μαθητές 91 σχολείων της πόλης που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης...

Φέτος η παροχή του δεκατιανού προς τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρήζουν υποστήριξης καθυστέρησε σημαντικά, καθώς οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν αντιμέτωπες τη γραφειοκρατία. Έπειτα από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις ο διαγωνισμός, που ήταν αναγκαίος, ολοκληρώθηκε μόλις χθες με την κατακύρωση του αποτελέσματος από την οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης. Τώρα, μένει μόνο η έγκριση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Η δράση του δήμου αφορά μαθητές τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους παρέχεται σε καθημερινή βάση είτε ένα σάντουιτς είτε μία τυρόπιτα.

Με το βλέμμα στην έναρξη υλοποίησης αυτής της κοινωνικής δράσης, η αρμόδια διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού απευθύνθηκε με σχετικό έγγραφό της στους διευθυντές των σχολείων αλλά και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ καθηγητών και φοιτητών, μετά από 379 χρόνια λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ίσχυαν μέχρι τώρα στο Πανεπιστήμιο, στους καθηγητές απαγορευόταν να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις μόνο με τους φοιτητές που ήταν υπό την άμεση επίβλεψή τους.

Οι νέοι κανόνες πλέον απαγορεύουν στους καθηγητές του Χάρβαρντ να σχετίζονται ερωτικά με οποιοδήποτε φοιτητή σπουδάζει στο διάσημο Πανεπιστήμιο.

http://www.thestival.gr
Οι εθισμένοι στην κοκαΐνη δε μπορούν να αναγνωρίσουν το αίσθημα της απώλειας, όπως για παράδειγμα τις επιπτώσεις ενός...

χωρισμού ή το αν θα μπουν στη φυλακή, κι αυτό γιατί -όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί- το ναρκωτικό αυτό αλλάζει τον εγκέφαλο των χρηστών.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, μια ομάδα επιστημόνων βρήκε ότι οι εθισμένοι στην κοκαΐνη μπορεί να συνεχίζουν τη χρήση παρά τις τεράστιες προσωπικές επιπτώσεις ή αποτυχίες στη ζωή τους, επειδή έχουν επηρεαστεί σημαντικά τα κυκλώματα του εγκεφάλου τους που είναι υπεύθυνα για την πρόβλεψη της συναισθηματικής απώλειας.

Οι ερευνητές λένε ότι η γνώση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων θεραπειών και τον καλύτερο εντοπισμό εκείνων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υποτροπής.
Η μελέτη των ειδικών, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Neuroscience, εστιάζει στη διαφορά ανάμεσα σε μια πιθανή ανταμοιβή ή απώλεια, που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και την ικανότητα ενός ατόμου να προβλέψει το αποτέλεσμα αυτής –μια μέτρηση γνωστή ως «ανταμοιβή πρόβλεψης σφάλματος» (Reward Prediction Error –RPE).
Τα σήματα RPE πιστεύουν οι ειδικοί ότι συμμετέχουν στη διαδικασία της μάθησης στους ανθρώπους, καθοδηγώντας τις μελλοντικές συμπεριφορές του ατόμου.

Το πάθημα, λέμε, γίνεται μάθημα. Μετά από τη μάθηση μιας εμπειρίας, αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, οι άνθρωποι μπορούμε –στην καλύτερη περίπτωση- να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας χωρίς να χρειάζεται να ξαναπεράσουμε την ίδια κατάσταση.

Προηγούμενη έρευνα καθόρισε ότι οι προβλέψεις για την πραγματική ανταμοιβή ή ζημία διαχειρίζονται από την αλλαγή των επιπέδων της ντοπαμίνης -που παράγεται από τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου- όπου οι αλλαγές αυτές στα επίπεδα της ντοπαμίνης συνοδεύουν απρόβλεπτα οφέλη και ζημίες.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής έρευνας, οι ειδικοί κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα 75 ατόμων -50 χρηστών κοκαΐνης και 25 υγειών ατόμων- χρησιμοποιώντας ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα (EEG), τα οποία ανιχνεύουν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, ενώ οι συμμετέχοντες έπαιζαν ένα τυχερό παιχνίδι. Κάθε ένας από αυτούς έπρεπε να προβλέψει αν θα κέρδιζε ή θα έχανε χρήματα σε κάθε προσπάθεια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι η ομάδα των χρηστών κοκαΐνης εμφάνιζε μειωμένη απώλεια πρόβλεψης, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές σημαίνει ότι απέτυχαν να ενεργοποιήσουν τα σήματα RPE ως απάντηση στα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σε σχέση με τα 25 υγιή άτομα.

Οι ερευνητές δηλώνουν, ότι τα ευρήματά τους προσφέρουν μια επιπλέον γνώση στη μειωμένη ικανότητα των τοξικομανών να μαθαίνουν από τις δυσμενείς εκβάσεις των πράξεών τους, με πιθανό αποτέλεσμα τη συνέχιση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της υποτροπής, ακόμη κι αν έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Muhammad Parvaz, επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής στη Σχολή Ιατρικής Icahn School of Medicine στις ΗΠΑ, δήλωσε σχετικά: «Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στην κοκαΐνη έχουν εξασθενημένη ικανότητα πρόβλεψης, μέσω των αντίστοιχων σημάτων στον εγκέφαλό τους. Η μελέτη αυτή δείχνει, ότι τα άτομα με διαταραχή χρήσης ουσιών έχουν μια δυσκολία στον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των αναμενόμενων έναντι των μη αναμενόμενων αποτελεσμάτων, η οποία είναι κρίσιμη για τη μάθηση και τη μελλοντική λήψη αποφάσεων».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Ryanair ξαφνιάζει ευχάριστα με τη νέα της προσφορά για Θεσσαλονίκη και Ρόδο με το κόστος αεροπορικών εισιτηρίων να ανέρχεται στα 20 ευρώ, για πτήση με επιστροφή - συμπεριλαμβανομένης και χειραποσκευής.

Η προσφορά ισχύει για Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ ισχύουν ακόμη οι γνωστές προσφορές εξωτερικού της Ryanair, από 40 ευρώ για ταξίδια από Αθήνα και από 36 ευρώ για ταξίδια από Θεσσαλονίκη.

http://www.thestival.gr 
Οι δύο όμιλοι είχαν ήδη συνάψει παρόμοια συμφωνία μεταξύ 2009 και 2011. Το Twitter υπέγραψε συμφωνία με τον κολοσσό του Διαδικτύου Google που θα επιτρέψει την «αύξηση της προσέλευσης» χρηστών στο δίκτυό του,
δήλωσε ο πρόεδρός του Ντικ Κοστόλο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg News, η συμφωνία αφορά μια αυτόματη αναφορά του συνόλου των περιεχομένων που δημοσιεύονται στο Twitter από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Google.

Οι δύο όμιλοι είχαν ήδη συνάψει παρόμοια συμφωνία μεταξύ 2009 και 2011. Σύμφωνα με σημείωση της Deutsche Bank, η Google πλήρωνε τότε 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο Twitter, που τότε είχε 80 εκατομμύρια χρήστες έναντι 288 εκατομμυρίων που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το Google Search εγγράφει στη λίστα σήμερα ορισμένα προφίλ προσωπικοτήτων στο Twitter, καθώς και τα μηνύματα για τα πιο δημοφιλή θέματα, κάτι που φέρνει στο δίκτυο αντίστοιχα 200 εκατομμύρια και 75 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως, αναφέρει η τράπεζα.

Μια αυτόματη και πλήρης αναφορά στο Google Search, δύναμης 1,5 με 2 δισεκατομμυρίων χρηστών, μπορεί να υπερπολλαπλασιάσει αυτού του είδους την κυκλοφορία.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Twitter να διευρύνει το κοινό του και ταυτόχρονα να έχει καλύτερη κερδοφορία, ώστε να αμβλύνει τους φόβους για τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ο όμιλος Twitter είχε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των χρηστών, με μόνο τέσσερα εκατομμύρια νέους χρήστες, ύστερα από 13 εκατομμύρια στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο η κερδοφορία δείχνει να βελτιώνεται, με τον κύκλο εργασιών να διπλασιάζεται το τρέχον τρίμηνο και στο σύνολο του έτους.

http://www.seleo.gr 
Πού πρέπει να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι
Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία του και των Θεραπευτικών Μονάδων του, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με Ιατρούς Ψυχιάτρους Π.Ε., υπό καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του/της και ως ακολούθως:

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη αναζητά έντεκα ιατρούς ψυχιάτρους ΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, από 09/02/2015 έως και 16/02/2015.

http://www.4news.gr 
Οι πλύσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικά με υγρά απορρυπαντικά ευνοούν τη δημιουργία μικροβίων και μυρωδιάς στα πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

Για να είστε σίγουροι ότι οι κάδοι των πλυντηρίων είναι καθαροί αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:

Πλυντήριο ρούχων

-Μία φορά το μήνα βάλτε ένα πρόγραμμα πλύσης με θερμοκρασία πάνω από 60°C. Τοποθετήστε απορρυπαντικό σε σκόνη στη θήκη και αφήστε το να δουλέψει .

-Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην θέση του απορρυπαντικού δύο φλιτζάνια ξύδι και να θέσετε το πλυντήριο στο πιο θερμό πρόγραμμα, ώστε να απομακρύνετε οσμές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του.

-Μία άλλη λύση είναι ανά δύο μήνες να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, μαγειρική σόδα και να το θέτετε σε λειτουργία. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαλύσετε 4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου. Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα.

-Για τον καλύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιείστε το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων (1-3 φορές το χρόνο).

-Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε τον κάδο με καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες.

Πλυντήριο πιάτων

-Ελέγξτε την περιοχή αποστράγγισης και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα φαγητού.

-Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο πλυντήριο ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά, απολυμαίνει, και βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας. Σε μία άλλη κούπα βάλτε μαγειρική σόδα (ως τη μέση της κούπας) και τοποθετήστε την στο πάνω ράφι. Δουλέψτε το πλυντήριο για ένα κύκλο πλυσίματος με το πιο ζεστό νερό. Αφού τελειώσει το πλύσιμο, αφήστε το κλειστό για άλλα 20 λεπτά.

-Ανοίξτε την πόρτα του και στεγνώστε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα απαλό σφουγγάρι.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!