Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018


Η ηθοποιός Τζίλιαν Άντερσον θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ στη δραματική σειρά του Netflix, «The Crown».
Η 50χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός θα υποδυθεί την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου προς το τέλος της τέταρτης σεζόν της σειράς.
Η Άντερσον -που έγινε διάσημη για την ερμηνεία της ως πράκτορας Ντάνα Σκάλι στην τηλεοπτική σειρά «The X Files», είναι σύντροφος του σεναριογράφου του βραβευμένου σίριαλ «The Crown», Πίτερ Μόργκαν.
Το ζευγάρι πρόσφατα συνεργάστηκε στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος «The Last King of Scotland». Ο Πίτερ Μόργκαν υπέγραψε το σενάριο και η Άντερσον πρωταγωνίστησε στην ταινία.
Τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της επιτυχημένης σειράς «The Crown» είναι σε εξέλιξη με την Ολίβια Κόλμαν να διαδέχεται την Κλερ Φόι, η οποία υποδύθηκε την βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, σε νεαρή ηλικία.

Η Apple θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο τρία νέα iPhone: το ένα θα είναι διάδοχος του iPhone X, το δεύτερο θα είναι μία έκδοση με μεγαλύτερη οθόνη ενώ το τρίτο θα είναι αντικαταστάτης του iPhone 8 αλλά με το design του iPhone X.
Αυτή είναι η νέα αναφορά του Bloomberg, η οποία επιβεβαιώνει και ουσιαστικά συμπυκνώνει και εμπλουτίζει τις υπάρχουσες εκτιμήσεις και αναλύσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ήδη από τον Νοέμβριο του 2017.
Ναυαρχίδα της τριπλέτας θα πρέπει να θεωρείται η έκδοση με την OLED οθόνη των 6,5 ιντσών. Όπως και το σημερινό iPhone X, το νέο μοντέλο θα διαθέτει γυάλινη επικάλυψη στο πίσω μέρος, μεταλλικές πλευρές και σετ διπλής κάμερας. Σημαντικότερη βελτίωση θα είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, ο ταχύτερος και πιο αποδοτικός επεξεργαστής A12 αλλά και οι βελτιωμένοι αισθητήρες της κάμερας. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για μία λειτουργία που θα επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση δύο εφαρμογών, την μία δίπλα στην άλλη.
Το μοντέλο των 5,8 ιντσών θα έχει ρόλο αντίστοιχο με την μέχρι τώρα έκδοση S, θα είναι εμφανισιακά πανομοιότυπο με το iPhone X, άλλα όπως και το μοντέλο των 6,5 ιντσών θα διαθέτει νέο επεξεργαστή και βελτιωμένο σετ κάμερας.
Το τρίτο μοντέλο της σειράς θα διαθέτει χαμηλότερου κόστους οθόνη τεχνολογίας LCD, edge-to-edge και κάμερα με έναν φακό στο πίσω μέρος. Το Bloomberg θεωρεί ότι το εν λόγω μοντέλο, με την κωδική ονομασία N84, θα διατεθεί σε πληθώρα χρωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα θεωρεί ότι τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα θα διαθέτουν ικανότητα υποστήριξης δύο καρτών SIM.
Η πηγή που επικαλείται το Bloomberg χαρακτηρίζει το 2018 σαν «έτος S» ενώ σαν έτος όπου θα έρθουν σημαντικότερες αλλαγές και αναβαθμίσεις θα πρέπει να θεωρείται το επόμενο. Επιπλέον, με την εμφάνιση των τριών νέων iPhone να είναι απαράλλακτη τίθεται και ένα θέμα με την ονομασία των νέων μοντέλων.
Πέρα από την οικογένεια iPhone το Bloomberg θεωρεί ότι η Apple θα λανσάρει επίσης αναβαθμισμένα ασύρματα ακουστικά AirPods, τη συσκευή ασύρματης φόρτισης AirPower, ένα νέο Apple Watch και δύο νέα μοντέλα iPad Pro.
Το Apple Watch αναμένεται να διαθέτει edge-to-edge οθόνη αλλά με τις διαστάσεις του να παραμένουν ίδιες ώστε να υπάρχει συμβατότητα με τα ήδη διαθέσιμα straps της Apple. Τα δύο νέα iPad Pro θα διαθέτουν οθόνες 11 και 12,9 ιντσών, με μικρότερα περιθώρια ενώ το TouchID θα αντικατασταθεί από το FaceID.
pestaola.gr
Οι Κινέζοι είναι οι πιο γαλαντόμοι τουρίστες
Οι Κινέζοι αναδεικνύονται οι πιο «γαλαντόμοι» τουρίστες παγκοσμίως, έχοντας ξοδέψει ...αισίως 258 δισ. δολάρια το 2017 και ακολουθούν οι Αμερικάνοι με 135 δισ. δολάρια και οι Γερμανοί με 84 δισ. δολάρια. Το τοπ 5 συμπληρώνουν οι Βρετανοί με 63 δισ. δολάρια και οι Γάλλοι με 41 δισ. δολάρια.
SPENDERS
Τα στοιχεία δημοσιοποίησε χθές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού  των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), σε μία ανασκόπηση της περυσινής χρονιας, κατά την οποία μάλιστα σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 7%, ως προς τις διεθνείς αφίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2010, φθάνοντας συνολικά το 1,323 δισεκατομμύρια τουρίστες συνολικά, 84 εκατομμύρια επιπλέον σε σύγκριση με το 2016. Ο ΠΟΤ μάλιστα σημειώνει ότι η άνοδος στις αφίξεις αποτυπώνεται και στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, οι οποίες έφθασαν τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2017, καθιστώντας τον κλάδο τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγικό τομέα στον κόσμο.
Στο ...δρόμο των θετικών επιδόσεων που σημειώνονται διεθνώς κινείται και η Ελλάδα, διανύοντας μία ακόμη χρονιά υψηλών επιδόσεων σε συνέχεια του ανοδικού κύκλου που έχει ξεκινήσει από το 2012 και συνεχίζεται και φέτος. Μάλιστα, από το τοπ 5 των τουριστών που ξοδεύουν τα περισσότερα παγκοσμίως, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί αποτελούν τις δύο σημαντικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας με συνακόλουθες και τις υψηλές εισπράξεις, ενώ ψηλά στην κατάταξη του 2017 αλλά και του 2018 κατατάσσονται επίσης οι Αμερικάνοι και οι Γάλλοι: Ενδεικτικά, με βάση τα στοιχεία της περυσινής χρονιάς, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας, το 2017, διαμορφώθηκαν στα 14,6 δισ. ευρώ (+10,8% σε σύγκριση με το 2016), με τα νούμερα από τη Γερμανία να έχουν αυξηθεί κατά 20%, στα 2,553 δισ. ευρώ, ενώ αυτά από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 11,8% και διαμορφώθηκαν στα 994 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 6,2% και διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 11,8% και διαμορφώθηκαν στα 814 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα και στο πρώτο εξάμηνο του 2018, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 44,5% και διαμορφώθηκαν στα 972 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 11,9% και διαμορφώθηκαν στα 276 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ από τις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 5,4% και διαμορφώθηκαν στα 288 εκατ. ευρώ. Οι Κινέζοι, που δαπανούν τα περισσότερα παγκοσμίως, έχουν ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να πιάσουν υψηλά νούμερα και στην Ελλάδα, τόσο ως προς τις αφίξεις (που κινούνται στα πέριξ των 150.000 ετησίως) όσο και ως προς τις εισπράξεις, έστω κι αν η χώρα μας, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΤ, καταγράφει φέτος νέα αύξηση κρατήσεων από την Κίνα, διατηρώντας τη δυναμική της υψηλής αύξησης της περσινής χρονιάς (+30%).
Διεθνώς, όπως επισημαίνει ο ΠΟΤ, ο τουρισμός κατέγραψε το 2017 για όγδοη συνεχή χρονιά άνοδο από το 2010, με την Ευρώπη και την Αφρική να σημειώνουν αύξηση ξένων επισκεπτών κατά 8% και 9% αντίστοιχα. Τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% το 2017 στο 1,3 τρισ. δολάρια ή αλλιώς 4 δισ. δολάρια την ημέρα, ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του συνόλου των εξαγωγών σε όλο τον κόσμο.
αφιξεις παγκοσμιες
Οι ισχυρές επιδόσεις του 2017 αποδίδονται στην συνεχιζόμενη ζήτηση για ταξίδια σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε αυτούς που υπέστησαν απώλειες τα τελευταία χρόνια λόγω των θεμάτων ασφαλείας που αντιμετώπισαν, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περιοχή μας σε προορισμούς όπως η Τουρκία ή η Αίγυπτος.
Οσον αφορά τις κορυφαίες αγορές και προορισμούς σε όλο τον κόσμο, το 2017 η Ισπανία ανέβασε τις επιδόσεις της και είναι πλέον ο δεύτερος προορισμός με τους περισσότερους επισκέπτες, μετά τη Γαλλία, ως προς τις διεθνείς αφίξεις. Η Ιαπωνία επίσης μπήκε στη δεκάδα, όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα, μετά από έξι χρόνια διψήφιων ποσοστών ανόδου. Αντίστοιχα, οι Ρώσοι περιλαμβάνονται και πάλι στο τοπ 10 αυτών που ξοδεύουν τα περισσότερα και βρίσκονται στην όγδοη θέση.
Ποιες χώρες κέρδισαν τα περισσότερα πέρυσι; Πρώτες είναι οι ΗΠΑ με έσοδα 211 δισ. δολαρίων (+2%), δεύτερη η Ισπανία με 68 δισ. δολάρια και αύξηση 10%, ακολουθεί η Γαλλία με 61 δισ. δολάρια, η Ταϋλάνδη με 57 δισ. δολάρια και η Ιταλία με 44 δισ. δολάρια και αύξηση 8%.
earners-01
Ο ΠΟΤ κάνει αναφορά και στα νούμερα του 2018, σύμφωνα με τα οποία οι διεθνείς αφίξεις στο πρώτο τετράμηνο του έτους «τρέχουν» με ένα +6%.
newmoney.gr

Σε μια νέα έκθεση του Business Insider, υπολογίζονται οι ωριαίες αποδοχές διάσημων εκατομμυριούχων με βάση τα υψηλότερα ετήσια κέρδη που είναι γνωστά και τις πληροφορίες για τα περιουσιακά τους στοιχεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.
   Στην κορυφή της λίστας είναι ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και επιχειρηματίας, Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος κερδίζει 27.283 δολ. κάθε 60 λεπτά. Δεν πρόκειται για έκπληξη, καθώς ο Κλούνεϊ είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος ηθοποιός στον κατάλογο του Forbes το 2018.
   Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στον τομέα των καλλυντικών, τηλεοπτική προσωπικότητα Κάιλι Τζένερ, η μικρότερη σε ηλικία της οικογένειας Καρντάσιανς που κερδίζει 19.006 δολ. κάθε ώρα που περνάει.
   Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός και επαγγελματίας παλαιστής, Ντουέιν Ντάγκλας Τζόνσον, πιο γνωστός ως «The Rock» με έσοδα 14.155 δολ. ανά ώρα.
   Ακολουθούν η παρουσιάστρια του talk show «The Ellen DeGeneres Show», Έλεν ντε Τζένερις με 9.988 δολ., ο ΛεΜπρον Τζέιμς, Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής με 9.760 δολ. και η τραγουδίστρια, Τέιλορ Σουίφτ με εισόδημα 9.132 δολ. ανά ώρα.
   Η βασίλισσα της R&B Μπιγιονσέ κλείνει τη λίστα με τις επτά διασημότητες με τις αστρονομικές αποδοχές ανά ώρα με 6.849 δολάρια.
   Το Business Insider δημοσίευσε επίσης λίστα με τους δισεκατομμυριούχους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας και έχουν τα υψηλότερα εισοδήματα ανά ώρα με τον Τζεφ Μπέζος του Amazon να βρίσκεται στην κορυφή με 4.474.885 δολάρια την ώρα.

Στην απόσυρση αναφοράς του πάπα Φραγκίσκου στην ομοφυλοφιλία προχώρησε το Βατικανό υπογραμμίζοντας πως ο ποντίφικας δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν να επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια».
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ο Αργεντίνος πάπας συνέστησε στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.
Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία, είχε εξηγήσει ο πάπας, απαντώντας σε ερώτηση τι θα έλεγε στους γονείς που διαπιστώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους.
«Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν, μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Η λέξη «ψυχιατρική» αποσύρθηκε από το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού, «προκειμένου να μην αλλοιωθεί η σκέψη του πάπα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Βατικανού.
«Όταν ο πάπας αναφέρεται στην ‘ψυχιατρική’ είναι σαφές πως το κάνει ως παράδειγμα για τα διάφορα πράγματα που μπορούν να γίνουν», εξήγησε η ίδια πηγή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!