Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! O Δεκέμβριος
Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου και ο πρώτος του χειμώνα!
Το όνομά του το πήρε κι αυτός τις ημέρες του Ρωμαϊκού ημερολογίου κι επειδή εκείνα τα χρόνια ήταν δέκατος στη σειρά, τον βάφτισαν Δεκέμβριο από το λατινικό 10 (ντέσεμ).

Ο λαός παλαιότερα, τον ονόμαζε και Αντριά, από τον Άγιο Ανδρέα (κι ας γιορτάζει στις 30 Νοέμβρη), γιατί όπως λέγανε και οι μεγαλύτεροι, απο τη γιορτή αυτή άρχιζε να αντριεύει το κρύο στην Ελλάδα..
Οι μέρες του είναι χαρούμενες, στολισμένες και γιορτινές, αφού οι άνθρωποι προετοιμάζονται από νωρίς νωρίς για τα Χριστούγεννα, κάνοντας τον Δεκέμβρη τον πιο αγαπημένο μήνα των μικρών παιδιών!! (και των μεγάλων…)

Πλήθος τουριστών και πολιτών που θέλησαν να εμβαπτιστούν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα βρέθηκαν στο κέντρο του Μανχάταν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό άναμμα του δέντρου στο Rockefeller Center. Το σκηνικό που έχει στηθεί στην εμβληματική πλατεία της Νέας Υόρκης είναι πραγματικά παραμυθένιο.
Τον διακόπτη πάτησε όπως προστάζει η παράδοση ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε ΜπλάσιοΤο φετινό δέντρο έχει ύψος 75 ποδών, έχει πάνω από 12 τόνους βάρος, προέρχεται από τη Νορβηγία και έχει διακοσμηθεί με 50.000 λαμπιόνια LED. Το υπέρλαμπρο αστέρι στην κορυφή του δέντρου είναι κατασκευασμένο από πέτρες Swarovski, βάρους 250 κιλών και μήκους 2,8 μέτρων.
Από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους αλλά κυρίως τουρίστες που επισκέπτονται την πολυσύχναστη μεγαλούπολη κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Παράδοση αποτελεί πλέον και το παγοδρόμιο που στήνεται δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η 85η τελετή μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ειρωνεία της τύχης ; Ένας από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης θα ήταν ο Ματ Λάουερ, ωστόσο απολύθηκε λόγω «ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς» σε συνάδελφο.
Πόσο αλλάζει ο άνθρωπος από τα 14 έως τα 77;
Υπάρχει γενικά η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ότι τα βασικά χαρακτηριστικά τους μένουν αναλλοίωτα στην πάροδο των χρόνων. Κι όμως. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτό το σκεπτικό είναι λάθος.
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα προσωπικότητας που έχει γίνει ποτέ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychology and Ageing, η προσωπικότητα του ανθρώπου αλλάζει δραματικά, ακριβώς όπως και το σώμα του.
Η έρευνα, που ξεκίνησε, σύμφωνα με το indy100.com, το 1950 και διεξήχθη σε 1.208 14χρονα παιδιά της Σκωτίας, περιελάμβανε έξι ερωτηματολόγια που μετρούσαν έξι διαφορετικά χαρακτηριστικά των εφήβων:
Ικανότητα μάθησης
Σταθερότητα στη συμπεριφορά
Αυτοπεποίθηση
Αυθεντικότητα
Επιμονή
Ευσυνειδησία
Πενήντα χρόνια αργότερα οι ερευνητές εντόπισαν 635 εφήβους που συμμετείχαν στην έρευνα, από τους οποίους οι 174 συμφώνησαν να επαναλάβουν το τεστ.
Το αποτέλεσμα;
Η έρευνα έδειξε ότι κανένα από τα έξι χαρακτηριστικά δεν παρέμειναν σταθερά στην προσωπικότητά τους, αντίθετα, παρουσίασαν μεγάλες αποκλίσεις.
Να γιατί ξυπνάς πριν χτυπήσει το ρολόι
Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στον κόσμο. Έχεις βάλει το ξυπνητήρι να χτυπήσει νωρίς το πρωί αλλά ξυπνάς μερικά... δευτερόλεπτα πριν. Γιατί;
Αυτό οφείλεται σε μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, τον κιρκαδικό ρυθμό.
Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι στην ουσία το ρολόι του οργανισμού που σε βοηθάει να έχεις ενέργεια το πρωί και να κοιμάσαι το βράδυ.
Αλλά για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται ρουτίνα και συνέπεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάσαι την ίδια ώρα κάθε μέρα ώστε το σώμα σου να συνηθίσει στην ίδια ρουτίνα.
Ο κύκλος ύπνου ρυθμίζεται επίσης από ορισμένες πρωτεϊνες τα επίπεδα των οποίων αυξομειώνονται μέσα στην ημέρα, επηρεάζοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.
Παράλληλα, επηρεάζουν την ικανότητα προσοχής και την γνωστική ικανότητα.
Έτσι, για παράδειγμα, αν ακολουθείς μια ρουτίνα στον ύπνο σου, τα επίπεδα πρωτεϊνης θα αρχίσουν να αυξάνονται περίπου μια ώρα πριν ξυπνήσεις με αποτέλεσμα να ξυπνάς πολλές φορές πριν καν χτυπήσει το ξυπνητήρι!
Γιατί η φωτογραφία του συγκεκριμένου σκύλου «σαρώνει» το ίντερνετ
Μερικές φορές μια εικόνα «σαρώνει» το διαδίκτυο γιατό απλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι ακριβώς βλέπουν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι έχει συμβεί στο σκυλάκι της φωτογραφίας.
Με την πρώτη ματιά το κεφάλι του σκύλου φαίνεται να έχει περίεργο σχήμα.
Αν προσέξετε λίγο καλύτερα θα καταλάβετε ότι το κουτάβι απλά γύρισε το κεφάλι του όταν το φωτογράφισαν.
Τόσο απλό...
DOGY1.jpg
 perigra
DOGY2.jpg
Οι 10 πλουσιότερες, υγιέστερες και ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο
Το Ινστιτούτο Legatum δημοσίευσε τον 11ο ετήσιο δείκτη ευημερίας για το 2017 που κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με την ευημερία των κατοίκων τους.
Φυσικά τα χρήματα είναι μόλις ένας από τους παράγοντες που εξετάζει ο δείκτης. Συνολικά, τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή, είναι 104 και χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως ποιότητα ζωής, ασφάλεια, ελευθερία, επιχειρηματικό περιβάλλον, εκπαίδευση, υγεία κ.α.
1. Νορβηγία
norways.jpg
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην κορυφή βρίσκεται η Νορβηγία. Η χώρα κατέγραψε το μεγαλύτερο σκορ σε όλες τις υποκατηγορίες, ωστόσο, πέρυσι, έχασε την πρώτη θέση από τη Νέα Ζηλανδία...
2. Νέα Ζηλανδία
ziland.jpg
.... η οποία φέτος υποχώρησε στη δεύτερη θέση, υποχωρώντας μερικές θέσεις στους τομείς της ασφάλειας.
3. Φινλανδία
finlad.jpg
Η Φινλανδία κατέγραψε υψηλά σκορ στην διακυβέρνηση.
4. Ελβετία
elbeti.jpg
Η χώρα βρίσκεται συχνά στη δεκάδα του Δείκτη χάρη στην υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση.
5. Σουηδία
sweden.jpg
Η Σουηδία ανέβηκε τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι χάρη στην υψηλή βαθμολογία στην οικονομική ισότητα.
6. Ολλανδία
netherlandsa.jpg
Η χώρα της τουλίπας ανέβηκε μόλις μια θέση σε σχέση με την περσινή κατάταξη αφού κατέγραψε χαμηλά σκορ στην υποκατηγορία του περιβάλλοντος.
7. Δανία
denmark.jpg
Η Δανία κατέγραψε τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, καταγράφοντας την υψηλότερη βαθμολογία (4η) στο κοινωνικό κεφάλαιο.
8. Καναδάς
nada.jpg
Η χώρα υποχώρησε από την 5η θέση πέρυσι ωστόσο παραμένει στη 2η θέση στην προσωπική ελευθερία.
9. Αυστραλία
austr.jpg
Παρότι η χώρα έχει χαλαρό lifestyle και καλό καιρό, υποχώρησε από την 6η θέση το 2016.
10. Βρετανία
uks.jpg
Παρά τις αναταραχές από το Brexit η χώρα παραμένει στην ίδια θέση με πέρυσι καταγράφοντας την υψηλότερη βαθμολογία της (5η) στο επιχειρηματικό κλίμα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!