Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017


Τα social media ξεκίνησαν να υπάρχουν ως ένα τρόπος για να παραμένουμε σε επαφή με τους φίλους μας και να μοιραζόμαστε ευχάριστες αναμνήσεις. Ωστόσο, τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Kaspersky Lab δείχνουν ότι τα social media κάνουν πλέον πολλούς ανθρώπους να νιώθουν άσχημα. Το «κυνήγι» των likes διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να αισθάνονται άσχημα ή να νιώθουν αναστατωμένοι όταν δε συγκεντρώνουν όσα likes επιθυμούν για κάποια δημοσίευσή τους και με το 42% να δηλώνει ότι αισθάνεται ζήλια όταν οι φίλοι του συγκεντρώνουν περισσότερα likes. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ζήλια όταν βλέπουν τις φαινομενικά πιο ευτυχισμένες ζωές φίλων τους στα social media.
Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 16.750 άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο, η Kaspersky Lab εντόπισε τα συναισθήματα απογοήτευσης των χρηστών με τα social media. Οι άνθρωποι συχνά βιώνουν αρνητικά συναισθήματα τις φορές που έχουν περάσει χρόνο ασχολούμενοι με τα social media εξαιτίας διαφόρων γεγονότων, κάτι που εμμέσως εξουδετερώνει τα θετικά τους αποτελέσματα.
Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων επισκέπτονται τα social media για θετικούς κυρίως λόγους και για να νιώσουν καλά. Οι περισσότεροι άνθρωποι (65%) χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να μένουν σε επαφή με φίλους και συναδέλφους και να βλέπουν διασκεδαστικές και αστείες δημοσιεύσεις (60%). Οι άνθρωποι αφιερώνουν επίσης ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για τη δημιουργία ψηφιακών προφίλ και το τροφοδοτούν με όλα τα είδη των θετικών στιγμών, σημειώνοντας τα πράγματα που τους κάνουν να χαμογελούν (61%), και ενημερώνοντας τα δίκτυά τους για τις υπέροχες στιγμές που περνούν κατά τη διάρκεια των εορτών και των διακοπών (43%) τους.
Ενώ δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 72% των ανθρώπων ενοχλείται από τις διαφημίσεις που έχουν γίνει εξαιρετικά παρεμβατικές και διακόπτουν τις online επικοινωνίες τους, οι ουσιαστικοί λόγοι για την απογοήτευση τους είναι αρκετά βαθύτεροι. Παρά την επιθυμία να αισθάνονται καλά από τις αλληλεπιδράσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις ευτυχισμένες δημοσιεύσεις των φίλων τους σχετικά με διακοπές, χόμπι και πάρτι, συχνά μένουν με την πικρή αίσθηση ότι οι άλλοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζωή περισσότερο από τους ίδιους. Για παράδειγμα, το 59% αισθάνθηκε δυσαρεστημένο όταν είδε δημοσιεύσεις φίλων του από ένα πάρτι στο οποίο δεν είχε προσκληθεί, ενώ το 45% αποκάλυψε ότι οι ευτυχισμένες φωτογραφίες των φίλων του από τις διακοπές τους είχαν αρνητική επίδραση επάνω του. Επιπλέον, το 37% παραδέχτηκε επίσης ότι η αναδρομή σε παλιές, ευτυχισμένες δημοσιεύσεις του μπορεί να του δημιουργήσει την αίσθηση ότι το παρελθόν του ήταν καλύτερο από την τωρινή του ζωή.
Προηγούμενη έρευνα έχει επίσης δείξει την απογοήτευση των ανθρώπων με τα social media, καθώς το 78% παραδέχθηκε ότι έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί εντελώς από τα κοινωνικά δίκτυα. Το μόνο πράγμα που κάνει τους ανθρώπους να συνεχίζουν να παραμένουν στα social media είναι ο φόβος απώλειας των ψηφιακών τους αναμνήσεων, όπως οι φωτογραφίες και οι επαφές με τους φίλους τους. Καθώς η διατήρηση της επαφής με φίλους μπορεί να είναι ένα δύσκολο πρόβλημα προς επίλυση, η Kaspersky Lab εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία μιας συνολικής λύσης που θα βοηθά τους ανθρώπους να αποθηκεύουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις.
«Η σχέση μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει εξελιχθεί σε έναν φαύλο κύκλο. Θέλουμε να εισέλθουμε στις αγαπημένες μας κοινωνικές πλατφόρμες για μοιραστούμε με όλες τις επαφές μας τα θετικά πράγματα που κάνουμε και τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά», σχολίασε ο Evgeny Chereshnev, επικεφαλής των Social Media της Kaspersky Lab. «Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας κάνει το ίδιο πράγμα, έτσι όταν συνδεόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βομβαρδιζόμαστε με εικόνες και δημοσιεύσεις φίλων μας που διασκεδάζουν. Και φαίνεται σαν να απολαμβάνουν τη ζωή περισσότερο από εμάς. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό αφήνει στους ανθρώπους το αίσθημα της θλίψης και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν σκεφτεί να εγκαταλείψουν εντελώς τα social media. Η δυσκολία έγκειται στο ότι οι άνθρωποι αισθάνονται παγιδευμένοι, επειδή τόσες πολλές από τις πολύτιμες αναμνήσεις τους είναι αποθηκευμένες στα social media και δεν θέλουν να χάσουν την πρόσβαση τους σε αυτές».
Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν πιο ελεύθερα αν επιθυμούν να παραμείνουν στα social media ή να αποχωρήσουν από αυτά χωρίς να χάσουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις, η Kaspersky Lab αναπτύσσει μία νέα εφαρμογή, το FFForget, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας όλων των αναμνήσεων τους από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν και να τα κρατούν σε μία ασφαλή, κρυπτογραφημένη «αποθήκη». Αυτό θα καθιστά τους χρήστες ελεύθερους να αφήσουν οποιοδήποτε δίκτυο, όποτε το επιθυμούν οι ίδιοι, χωρίς να χάσουν ό,τι τους ανήκει, δηλαδή την ψηφιακή τους ζωή.
Η κυκλοφορία του FFForget έχει προγραμματιστεί για το 2017.
Πηγή: imerisia.gr

Ήταν σχεδόν θέμα χρόνου για να δούμε και στο Facebook το concept των stories που έκανε εμφανίστηκε στο Snapchat και στη συνέχεια στο Instagram. Όπως φαίνεται, η Facebook δοκιμάζει το concept των stories και στην μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο δουλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: χρειάζεται απλά να ανοίξετε το Facebook app και να δείτε μια σειρά από φίλους σας με τις φωτογραφίες προφίλ τους σε κύκλο.
Κάθε ένα από αυτά τα προφίλ έχει δημιουργήσει και ένα Facebook Story, το οποίο και παραμένει ενεργό για θέαση μόλις για 24 ώρες. Οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν ταυτόχρονα και μια σειρά από φίλτρα και εφέ για να εμπλουτίσουν το τελικό αποτέλεσμα.Οι φωτογραφίες και τα videos στα Facebook Stories δεν θα εμφανίζονται στο χρονολόγιο των άλλων χρηστών ούτε στον τοίχο του δημιουργού τους. Αν θέλετε να απαντήσετε σε κάποιο Facebook Story, δεν έχετε παρά να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα.
Η επιτυχία των Instagram Stories είναι δεδομένη, καθώς πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το χαρακτηριστικό μέσα στους πρώτους πέντε μήνες διάθεσης.
πηγή: gr.pcmag.com

Αν σας καλούν επίμονα στο τηλέφωνο και σας το κλείνουν υπάρχει τρόπος να ανακαλύψετε ποιος είναι.
Ζητάτε από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είστε χρήστης να μη δέχεστε κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σας παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείτε στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006). Στην δεύτερη περίπτωση όποιος καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί!
Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ο πληθυσμός της Κίνας αναμένεται να φθάσει το 1,45 δισ. γύρω στο 2030, σύμφωνα με το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον πληθυσμό της περιόδου 2016-2030 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κρατικό Συμβούλιο.

Η χώρα θα εισέλθει σε μια σημαντική μεταβατική περίοδο μεταξύ του 2021 και του 2030 σε ό,τι αφορά την πληθυσμιακή της ανάπτυξη καθώς αναμένεται μείωση του αριθμού των ατόμων σε ηλικία εργασίας, αύξηση του αριθμού των ατόμων τρίτης ηλικίας και διαφοροποιημένα μοντέλα οικογένειας, σύμφωνα με το σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Η χώρα θα εμμείνει στην πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού και θα εφαρμόσει πλήρως την πολιτική των δύο παιδιών προκειμένου να προωθήσει την ισορροπημένη ανάπτυξη του πληθυσμού, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το μηχανισμό προσαρμογής της πολιτικής για τη γέννηση παιδιών και θα βελτιώσει τις δομές στήριξης της οικογένειας προκειμένου να επιτευχθεί ένα κατάλληλο ποσοστό γεννήσεων, ανέφερε το σχέδιο.

Θα ληφθούν επίσης μέτρα για την προώθηση της αστικοποίησης, τη βελτίωση πολιτικών για τη μετακίνηση του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, την προώθηση και ανάπτυξη του ρόλου των γυναικών και τη βελτίωση της προστασίας των ανηλίκων και των αναπήρων.

Το 2015, ο πληθυσμός της Κίνας ήταν 1,375 δισ. Το 2016, η χώρα επέτρεψε σε όλα τα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί. Το 2013 είχε επιτρέψει στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο γονείς ήταν μοναχοπαίδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πολ Λέοναρντ Νιούμαν, «τα πιο διάσημα μπλε μάτια της μεγάλης οθόνης», γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1925, στο Κλίβελαντ του Οχάιο, και υπήρξε δεύτερος γιος των Άρθουρ και Θερέσα Νιούμαν.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο Μπρόντγουεϊ, ο Νιούμαν βρέθηκε στα Χολιγουντιανά στούντιο και καθόρισε με την εικόνα και τις ερμηνείες του ρόλους όπως ο Μπουτς Κάσιντι στους «Δυο Ληστές», ο Φαστ Έντι Φέλσον στις πιο ζόρικες παρτίδες μπιλιάρδου του «Ο Κόσμος Είναι Δικός Μου» και ο Χένρι Γκόντορφ στο παιχνιδιάρικο «Κεντρί». Από την πρώτη στιγμή που ο φακός έπιασε τη λεπτή σιλουέτα και το διαπεραστικό βλέμμα του στο «Ασημένιο Δισκοπότηρο» του 1954, ο Νιούμαν ήταν αναμενόμενο πως θα γινόταν ένας λαμπερός σταρ.Ο προβληματικός σύζυγος που βρίσκεται αγκυλωμένος στις γαλάζιες πιτζάμες του («Λυσσασμένη Γάτα»), ο νεαρός συνοδός ώριμων ευκατάστατων γυναικών («Το Γλυκό Πουλί Της Νιότης»), ο αμοραλιστής νεαρός («Άγριος σαν Θύελλα»), ο ασυμβίβαστος έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα («Ο Μεγάλος Δραπέτης») και το θύμα ενός πολέμου εξουσιών που στήνεται πάνω στο δικό του όνομα («Χωρίς Δόλο») «σπάνε» τη γοητευτική εικόνα του και καθιερώνουν τον Πολ Νιούμαν ως έναν ηθοποιό με μια πολυδιάστατη ερμηνευτική ταυτότητα.

Οι δεκαετίες περνούν και το όνομά του βρέθηκε σε γυαλιστερά κινηματογραφικά πόστερ, μεγάλες παραγωγές στηρίχτηκαν στο εμπορικό προφίλ του και οι ήρωες που ερμήνευσε έγιναν κλασικοί.

Πολλά τα κουστούμια που φόρεσε στις βραδιές που διοργάνωσε η Ακαδημία, πολλές οι φορές που το όνομα του ακούστηκε στις υποψηφιότητες και όμως μέχρι το 1987 κατάφερε να κερδίσει μόνο ένα Όσκαρ στην καριέρα του.

Και αυτό όχι για κάποια από τις ερμηνείες του, αλλά για την συνολική προσφορά του στην 7η τέχνη, μετά από εισήγηση του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Γουάιζ το 1986.Ένα χρόνο μετά ο Μάρτιν Σκοσέζε θα προσφέρει στο Νιούμαν αυτό που έψαχνε ο ίδιος για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Ο Φαστ Έντι Φέλσον θα εμφανιστεί και πάλι στη μεγάλη οθόνη για να παραδώσει μαθήματα μπιλιάρδου στο νεαρό Τομ Κρουζ και η Ακαδημία θα εξιλεωθεί με ένα, κατά τη γνώμη πολλών, αργοπορημένο Όσκαρ για τον Πολ.

Μόνο που αυτή τη φορά ο Έντι Φέλσον συστήνεται πλέον ως ένας χαρακτήρας αντιμέτωπος με το πέρασμα του χρόνου, με το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον γύρω του και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό.

Όταν ο μεσήλικας βετεράνος του μπιλιάρδου αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν παρορμητικό μα ταλαντούχο στην τσόχα νεαρό, η ευκαιρία που του χτυπά την πόρτα μετατρέπεται σε μια μυητική διαδικασία η οποία θα τον βοηθήσει να κερδίσει τη χαμένη του αυτοεκτίμηση και να βρει άξια θέση στην κυνική αρένα της μοντέρνας ζωής.

Με μια απολύτως επιβλητική ερμηνεία από τον Πoλ Νιούμαν, η οποία του χάρισε το μοναδικό Όσκαρ της καριέρας του, το «Χρώμα του Χρήματος» μεταφράζει ένα φαινομενικά προβλέψιμο δράμα αθλητικού περιεχομένου σε ένα θαύμα ατμόσφαιρας, διαλόγων, προσεκτικά σμιλευμένων χαρακτήρων και οικονομημένης σκηνοθεσίας, όπως εκτυλίσσεται με φόντο έναν ημιφωτισμένο κόσμο όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται και καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ατέλειωτη μοναξιά που τυλίγει τους μεγάλους ή μικρότερους αμαρτωλούς αυτού του κόσμου.Ο Πολ Νιούμαν, ένα τεράστιο κεφάλαιο για το Χόλιγουντ και το παγκόσμιο σινεμά, έφυγε από τη ζωή το 2008, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πέρα από υπέρμετρες δραματοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Ομάδα Βρετανών και Τσέχων επιστημόνων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δοκίμασε με επιτυχία ένα «super laser», το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι 10 φορές ισχυρότερο από οποιοδήποτε άλλο λέιζερ του είδους του στον πλανήτη.

Όπως αναφέρει το AFP, το αποκαλούμενο «high peak power laser» έχει μέση απόδοση ενέργειας 1.000 watt, κάτι που αποτελεί ορόσημο για συνεχόμενους, υψηλής ενέργειας παλμούς.

Επίσης, διαθέτει επαναστατικές δυνατότητες όσον αφορά στον βιομηχανικό- μηχανολογικό τομέα, όπως πχ στη σκλήρυνση μεταλλικών επιφανειών, την επεξεργασία ημιαγωγών κ.α.

Η συσκευή αναπτύχθηκε από το βρετανικό CLF (Central Laser Facility) και το HiLASE, ένα τσεχικό κρατικό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης.

«Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ, κάτι που είναι σημαντικό» είπε στο AFP ο διευθυντής του CLF, Τζον Κόλιερ. «Το πιο σημαντικό είναι ότι η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία που αναπτύχθηκε εδώ πρόκειται να αλλάξει το πρόσωπο της εφαρμογής των υψηλής ισχύος και ενέργειας λέιζερ».

To όνομα που δόθηκε στο λέιζερ είναι Bivoj (από μια μυθική φιγούρα της Τσεχίας), και είναι 10 φορές ισχυρότερο από κάθε άλλο λέιζερ του τύπου που είναι αυτή τη στιγμή σε χρήση, είπε ο φυσικός του HiLASE, Μάρτιν Ντιβόκι, στο AFP, στις εγκαταστάσεις δοκιμών κοντά στην Πράγα.

Ο διευθυντής του HiLASE, Τόμας Μόσεκ, δήλωσε επίσης πως το Bivoj έσπασε το «μαγικό φράγμα» των 1.000 watt στις 16 Δεκεμβρίου, επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Το κόστος του είναι 44 εκατ. ευρώ και το βάρος του 20 τόνοι. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην αεροναυτική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ενέργεια.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο μεγάλα λέιζερ- το Texas Petawatt Laser στο Όστιν του Τέξας (1 petawatt) και το LFEX (Laser for Fast Ignition Experiments) των δύο petawatt στην Οζάκα της Ιαπωνίας- ωστόσο, αν και έχουν πολύ υψηλή μέγιστη απόδοση ισχύος, μπορούν να την φτάσουν μόνο κάποιες φορές την ημέρα, χωρίς να έχουν κάποια «μέση ισχύ», όπως υπογραμμίζει ο Μόσεκ- τονίζοντας πως το Bivoj έχει την υψηλότερη μέση ισχύ, που είναι αυτό που έχει σημασία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση παλαιότερων δηλώσεων του με τις οποίες αποκαλούσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» λέγοντας πως οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι «τα μάζεψε». Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του «μικρού Μπερλουσκόνι», όπως αποκαλείται ο Α. Ταγιάνι λόγω των σχέσεων του και των συγγενών του απόψεων με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό «αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM)”».

Τι σημαίνει αλήθεια «καλός ύπνος»; Αρκεί να καλύπτουμε τις συνιστώμενες 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ ή πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και άλλα κριτήρια;
Για πρώτη φορά, το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα για τον Ύπνο εξέδωσε «οδηγίες» για τον ύπνο, ώστε να καταστεί σαφές στο ευρύ κοινό ποιες παράμετροι εξασφαλίζουν επαρκή και ποιοτική ξεκούραση.
Δείτε ποια είναι σύμφωνα με τις οδηγίες τα 4 «συστατικά» του καλού ύπνου.
– Πρέπει να μας παίρνει ο ύπνος μέσα σε μισή ώρα το πολύ
Εάν στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι με τις ώρες μπορεί να φταίνε δύο πράγματα: Είτε ξαπλώνουμε πολύ νωρίς (δηλαδή ο οργανισμός μας δεν είναι έτοιμος για ύπνο) είτε οι δραστηριότητες που επιλέγουμε πριν τον ύπνο μάς προκαλούν υπερένταση (π.χ. χρήση ηλεκτρονικών συσκευών).
– Δεν πρέπει να ξυπνάμε πάνω από μία φορά μέσα στη νύχτα
Για τους ενήλικες 65 ετών και άνω «επιτρέπονται» έως και δύο διαλείμματα μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η υπνική άπνοια και οι διάφοροι πόνοι στο σώμα είναι μερικές μόνο από τις αιτίες του διακοπτόμενου ύπνου.
– Εάν ξυπνήσουμε μέσα στη νύχτα πρέπει να ξανακοιμηθούμε μέσα σε 20 λεπτά το πολύ
Για τα άτομα μεγάλης ηλικίας ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος, συγκεκριμένα έως και μισή ώρα. Εάν αισθανθούμε ότι δεν μας παίρνει ξανά ο ύπνος, οι ειδικοί συνιστούν να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να κάνουμε μια χαλαρωτική δραστηριότητα, όπως να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να ακούσουμε λίγη μουσική.
– Ο ύπνος πρέπει να καλύπτει ποσοστό 85% του χρόνου που περνάμε στο κρεβάτι
Δεν πρέπει να συνδέουμε το κρεβάτι και την κρεβατοκάμαρα με άλλες δραστηριότητες πέραν του ύπνου και του σεξ, τονίζουν οι ειδικοί! Συμπληρώνουν μάλιστα πως εάν φροντίσουμε να τηρήσουμε τις τρεις πρώτες οδηγίες, η τέταρτη και τελευταία θα έρθει από μόνη της.
Να σημειωθεί ότι οι νέες οδηγίες υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων, από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, την Αμερικανική Εταιρεία Φυσιολογίας, την Εταιρεία Ανθρώπινης Ανατομίας και Φυσιολογίας, την Εταιρεία Έρευνας Ανθρώπινης Ανάπτυξης και της Εταιρεία Έρευνας της Γυναικείας Υγείας, σύμφωνα με το ΤΙΜΕ.
Πηγή: onmed.gr

Για τη χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών για όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ:
«Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ) για το διάστημα 20.01.2017 – 19.01.2018 για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες) οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σας κάνουμε γνωστό ότι οι κάρτες που λήγουν Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2017, θα ανανεωθούν αρχικά με χάρτινες (στέλεχος – κουπόνια) και στην πορεία (από Απρίλιο έως 31.12.2017) θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικές κάρτες. Για την έκδοσή τους απαιτούνται -σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ- στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στην επισυναπτόμενη φόρμα (Πίνακας Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης), με την επιφύλαξη στο ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι, αν θα αλλάξουν ή αν θα ζητηθούν περισσότερα στοιχεία.
Συγκεκριμένα η σύμβαση μας με τον ΟΑΣΑ τονίζει:
«…θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι στο προσεχές διάστημα προβλέπεται η μετάβαση στο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου. Για να εξελιχθεί η μετάβαση ομαλά παρακαλούμε για την έγκαιρη εκ μέρους σας προετοιμασία και αποστολή των στοιχείων που θα ζητηθούν, προσθέτοντας σε αυτά τόσο τον τύπο της κάρτας που προμηθεύεται κάθε εργαζόμενος/μέλος, όσο και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της προαναφερθείσας κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσωποποιηθούν οι κάρτες εύκολα και θα φορτωθούν αυτόματα με την εναπομείνασα αξία τη στιγμή της μετάβασης.»
Ο πιστοποιημένος υπεύθυνος καρτών κάθε Σωματείου-Συλλόγου, Ομοσπονδίας θα πρέπει με ευθύνη του τα στοιχεία που θα συλλέγει να τα διαφυλάσσει και διασφαλίσει. Παράλληλα, θα πρέπει να τα καταχωρεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ σε ειδική φόρμα (υπό κατασκευή) που για τη διαχείριση της θα του δοθεί αυστηρά προσωπικός κωδικός από τον διαχειριστή  της ιστοσελίδας (για τη διαδικασία αυτή θα ενημερωθείτε εκ νέου με εγκύκλιο).
Σημείωση: Όσοι δεν επιθυμούν να δώσουν τα στοιχεία τους που απαιτεί η σύμβαση συνιστούμε να μην ανανεώσουν ή για όσους σκέπτονται για πρώτη φορά να αγοράσουν κάρτα, να μην προβούν στην αγορά της γιατί κατά τη μεταβατική διαδικασία της αντικατάστασης της με την ηλεκτρονική κάρτα, θα χάσουν την εναπομείνασα αξία της κάρτας.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  170€ – 13% = 147,90 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.
Σημειώνουμε ότι όλα τα φυσικά μέλη (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη νέα κάρτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θεσμοθετήθηκε αποζημίωση επιβατών κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Συγκοινωνιακά Μέσα. Κατά τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 24ωρες απεργίες. Συνεπώς, οι κάτοχοι ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες αυτούς δικαιούνται αποζημίωση, η οποία υπολογίζεται για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα σε 5€ και για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα Αεροδρομίου σε 8€.
Οπότε, για τους κατόχους ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο 2016, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 -5 = 275,50€
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€-15% = 416,50 -8 = 408,50€
Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου πρέπει να διαπιστώσει εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιούται την επιπλέον έκπτωση των 5 ή 8 ευρώ και να τον ενημερώσει για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει.
Να σημειώσουμε ότι ο ΟΑΣΑ έχει πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για τους σημερινούς κατόχους των παλαιών καρτών που δικαιούνται την έκπτωση των 5 ή 8 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου θα πρέπει να ζητά και να βλέπει την παλαιά κάρτα του ενδιαφερόμενου για να του χορηγείται αυτή η επιπλέον έκπτωση. Αν δοθούν ψευδή στοιχεία ο ΟΑΣΑ που κάνει αυτομάτως την αντιπαραβολή θα το διαπιστώσει και το Σωματείο αλλά και ο ενδιαφερόμενος θα έχουν πρόβλημα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες τις άλλες περιπτώσεις που η κάρτα δεν συμπεριλαμβάνει όλουςτους παραπάνω μήνες, δεν υπάρχει καμία έκπτωση.
Εάν περιέχει έναν ή δύο από τους παραπάνω μήνες, τότε θα γίνεται ανάλογη έκπτωση με βάση το γεγονός ότι για το μήνα Μάρτιο 2016, η επιπλέον έκπτωση  είναι 0,50€, για το μήνα Μάιο 2016 είναι 4€, για το μήνα Ιούλιο 0,50€, όσον αφορά στις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Αντίστοιχα, για τις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών Αεροδρομίου, η επιπλέον έκπτωση είναι 0,50€ για τον Μάρτιο 2016, 6,50€ για τον Μάιο 2016 και 1€ για τον Ιούλιο 2016.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η χορήγηση των προαναφερόμενων καρτών γίνεται μόνο μαζικά – συλλογικά από τα Σωματεία – Συλλόγους, Ομοσπονδίες και όχι ατομικά.
Στην περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους τα χρήματα χάνονται.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του Δ.Σ. του Σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς δύο (2) φωτογραφίες και τα στοιχεία τους όπως αναφέρεται στη σύμβαση. Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) και τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων (φόρμα) για όλες τις κάρτες, καταθέτει το συνολικό χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό  του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK  Νο GR91 0140 3580 3580 0200 2000 717 για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη – καταθετήριο από την τράπεζα.
Μία συνολική κατάθεση  – ένα καταθετήριο!
Στη συνέχεια επικοινωνεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο τηλέφωνο 213.16.16.900 (γραμματεία) και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Η γραμματεία τον ενημερώνει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία μας για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωσηπροσκομίζοντας βεβαίωση του Συλλόγου ότι οι αναγραφόμενοι συνάδελφοι είναι μέλη του, με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ (κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού που θα κανονιστεί από τη γραμματεία της ΑΔΕΔΥ), όπου αφού προσκομίσει:
  1. την πρωτότυπηαπόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
  2. τη βεβαίωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και
  3. τον αριθμό των ετήσιων και εξαμηνιαίων καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα
θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες.
Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Σωματείου – Συλλόγου, Ομοσπονδίας προσέρχεται στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιδίδοντας το σχετικό τιμολόγιο που πήρε από τον ΟΑΣΑ και αφού επικολλήσει τις φωτογραφίες και αναγράψει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου,  τις σφραγίζει και μετά τις αποδίδει στους δικαιούχους.
Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν ακριβώς ένα χρόνο και ένα εξάμηνο αντίστοιχα.
Όλη αυτή η διαδικασία, για δική σας διευκόλυνση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί:
  • Έως και Τετάρτη 22/2/2017 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/3/2017. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 17/2/2017.
  • Έως και Τρίτη 21/3/2017 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/4/2017. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 17/3/2017.
Όσον αφορά στους κατόχους καρτών που λήγουν 31/01/2017, επισημαίνουμε ότι ισχύουν όλα όσα περιέχονται στην ανακοίνωση. Επειδή ο χρόνος έγινε πιεστικός λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης από τον ΟΑΣΑ για τα στοιχεία που χρειάζονται (φόρμα), παρακαλούμε, να γίνεται άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (τηλ. 213.16.16.950).
Για Σωματεία – Συλλόγους που έχουν μόνο ένα (1) ενδιαφερόμενο για έκδοση κάρτας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπάλληλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (τηλ. 213.16.16.950)»
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!