Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Από αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν και πάλι από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στη στάση και στάθμευση οχημάτων καθώς και ο έλεγχος των θέσεων Ελεγχόμενης Στάθμευσης, στο πλαίσιο της επανασύστασης και πλήρους επαναλειτουργίας της υπηρεσίας.

Ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν μετά από μια διετία απουσίας, είναι μόλις 68 από 170 που πραγματοποιούσαν ελέγχους πριν την κατάργηση της υπηρεσίας, ενώ οι αρμοδιότητές τους παραμένουν 35. Έμφαση θα δοθεί στο παράνομο παρκάρισμα, την κατάληψη δημοσίου χώρου και σε θέματα ελέγχου αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κυρίως στις κεντρικές οδούς Ίωνος Δραγούμη, Ιασωνίδου, Αγίου Δημητρίου, Τσιμισκή και Μητροπόλεως, καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, αρχικά από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο

Ενστάσεις και κάρτες στάθμευσης

Οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν τις έγγραφες ενστάσεις τους κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων (κλήσεων) παράνομης στάθμευσης, οι οποίες θα εξετάζονται από αρμόδιους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, στο γραφείο του Γενικού Πρωτοκόλλου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος) για διάστημα τριών ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημέρα βεβαίωσης της παράβασης. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση καρτών ωριαίας στάθμευσης για τις θέσεις - χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης για περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.ά., συνεχίζεται από το Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχείο, 2ος όροφος, γραφείο 235 Γ', τηλέφωνα 2313 317273-2313 317268) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 έως 14:30).

http://www.thestival.gr

Την πρώτη τους ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης θα ζήσουν την Κυριακοί οι κάτοικοι του Παρισιού, καθώς από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ποδηλάτες και πεζοί θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα τη βόλτα τους χωρίς να ενοχλούνται από τον θόρυβο και τα καυσαέρια.
Μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον πύργο του Άιφελ και τα Ηλύσια Πεδία, αλλά ακόμη και τα δάση της Βουλόνης και της Βενσέν, στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, θα είναι απαγορευμένη για τους οδηγούς. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα περιπολικά, τα ταξί (αποκλειστικά για να παραλάβουν ή να αποβιβάσουν πελάτες στην απαγορευμένη ζώνη), τα λεωφορεία και τα οχήματα των κατοίκων του κέντρου.
Η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» οργανώνεται στο Παρίσι δύο μήνες πριν από τη σύνοδο που θα διεξαχθεί εκεί για το κλίμα και θα δώσει μια ευκαιρία στις Αρχές να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για να αγωνιστεί κατά της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης.
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα δώσει το έναυσμα από τα Ηλύσια Πεδία, συνοδευόμενη από τους δημάρχους του Σάο Πάολο, των Βρυξελλών και του Μπρίστολ, τριών πόλεων που οργανώνουν εδώ και αρκετό καιρό παρόμοιες δράσεις.
Στο παρελθόν το Παρίσι έκλεινε περιστασιακά συγκεκριμένους δρόμους, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε μια τόσο μεγάλη ζώνη.
Η Ινταλγκό είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien ότι ο στόχος της είναι να δείξει πως «το Παρίσι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτοκίνητα».

Βίντεο 360 μοιρών θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν στο News Feed οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.
Όπως σημειώθηκε, ο κάθε δημιουργός υλικού μπορεί να ανεβάσει βίντεο 360 μοιρών στο κοινωνικό δίκτυο, αν και προς το παρόν οι δημιουργοί είναι λίγοι. Ανάμεσά τους βέβαια υπάρχουν και ορισμένα τρανταχτά ονόματα όπως το διάσημο franchise του «Πολέμου των Άστρων» (Star Wars), που ανέβασε βίντεο με μια «κούρσα» φουτουριστικών οχημάτων στην έρημο στον κόσμο της επερχόμενης ταινίας (The Force Awakens), ανάμεσα σε απομεινάρια διαστημοπλοίων, με τον χρήστη να μπορεί να «γυρίσει τα μάτια του» προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Στους υπόλοιπους δημιουργούς συγκαταλέγονται το Discovery, η GoPro, το Lebron James&Uninterrupted, το Saturday Night Live και το Vice.
Εντός των επομένων ημερών, ανακοινώθηκε, όλοι στο Facebook θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν βίντεο 360 μοιρών σε desktop υπολογιστές και συστήματα Android, ενώ παράλληλα αναμένεται η άφιξή τους στο iOS εντός των επομένων μηνών. «Πιστεύουμε στο μέλλον της εικονικής πραγματικότητας, και με βίντεο 360 μοιρών, ελπίζουμε να ανοίξουμε νέες οπτικές και εμβυθιστική παρουσίαση/ αφήγηση για όλους» αναφέρεται σχετικά.
Σύμφωνα με το Facebook, έχει διαπιστωθεί πως οι χρήστες απολαμβάνουν όλο και περισσότερο πιο «εμβυθιστικό» (immersive) υλικό στο News Feed. Για τη δημιουργία τέτοιων βίντεο, χρησιμοποιείται ένα ειδικό σετ από κάμερες, για την πλήρη καταγραφή της εικόνας μιας σκηνής.
Αυτό σημαίνει πως όταν το βίντεο παίζει στο Facebook, ο χρήστης μπορεί να δει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Σε desktop συστήματα, αυτό γίνεται μέσω του mouse, ενώ σε φορητές συσκευές κινώντας τη συσκευή.

Τα παιδιά και αρκετοί ενήλικες αγαπούν να κοιμούνται με λούτρινα ζωάκια. Ωστόσο αυτά τα γλυκούλικα και φαινομενικά ακίνδυνα κουκλιά εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία μας.
Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Dettol, μια βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει και διανέμει αντιβακτηριδιακά απορρυπαντικά, έγινε μικροβιολογική εξέταση σε λούτρινα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι άνθρωποι στον ύπνο τους και τα αποτελέσματα είναι απολύτως συγκλονιστικά.
Ενα τρομακτικό 80% των λούτρινων είχαν επιμολυνθεί με μία μορφή σταφυλόκοκκου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση όταν έρθει σε επαφή με το στόμα.
Επισης σε ένα 25% ανιχνεύθηκαν κολοβακτηρίδια, γεγονός που υποδηλώνει την ενδεχόμενη παρουσία επιβλαβών οργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες ασθένειες.
Μια άλλη δοκιμή στην ίδια μελέτη πρότεινε ακόμη ότι 1 στα 4 αρκουδάκια έχει ίχνη κοπράνων. Πώς καταλήγουν τα κόπρανα σε ένα κουκλί που σπάνια αφήνουμε από το κρεβάτι; Αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβώς το πρόβλημα. Η ανησυχητική μελέτη αποκάλυψε ότι το 90% των λούτρινων, μας πέφτουν συχνά στο πάτωμα και η μαλακή γούνα τους προσλαμβάνει περισσότερη βρωμιά και βακτήρια.
Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη 3/4 λούτρινα δεν πλένονται όταν έχουμε κοιμηθεί μαζί τους άρρωστοι και 1/5 αρκουδάκια δεν έχουν πλυθεί γενικά ποτέ.
Ένας ερευνητής περιγράφει τις αλλαγές που θα επέλθουν στην εμφάνιση των ανθρώπων σε 100.000 χρόνια από σήμερα.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος των ανθρώπων είναι σήμερα τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προγόνων μας, ενώ όσο αυτός μεγάλωνε στο πέρασμα των χρόνων, τόσο μεγάλωνε και το κρανίο τους με τα χαρακτηριστικά να γίνονται πιο επίπεδα.

Στο ερώτημα πώς θα μοιάζει αυτό σε 100.000 χρόνια από τώρα, κλήθηκε να απαντήσει ο ερευνητής Nickolay Lamm από το πανεπιστήμιο Washington. Όπως λοιπόν δηλώνει ο κ. Lamm οι αλλαγές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αλλαγές που θα έχουν προκληθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε.

Καταρχήν, όπως, αναφέρει, το μέτωπό μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει ανάλογα και με το μέγεθος του εγκεφάλου.

Επίσης, τα μάτια μας θα γίνονται αισθητά μεγαλύτερα έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα, καθώς οι άνθρωποι θα ζουν σε πιο σκιερά περιβάλλοντα μακριά από τον ήλιο.

Όσο για το δέρμα μας αυτό θα είναι πιο σκούρο σε απόχρωση για να μην είναι τόσο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

Μεγαλύτερα θα είναι επίσης τα ρουθούνια για να μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα και να επιβιώσουμε σε άλλους πλανήτες.

Μάλιστα ο ερευνητής για να δώσει στο κοινό μια πιο σαφή εικόνα του πώς θα έχουμε μεταμορφωθεί σε 100.000 χρόνια έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!