Σάββατο 29 Ιουλίου 2017


Αν κάθεστε κάτω από την ομπρέλα για να προστατευτείτε από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς να φοράτε αντηλιακό, θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Dermatology, η ομπρέλα στην παραλία δεν προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.
Η τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή μέτρησε την αποτελεσματικότητα της σκιάς από μια ομπρέλα έναντι της προστασίας ενός αντηλιακού προϊόντος με δείκτη προστασίας SPF 100.
Το 81% των συμμετεχόντων από το Τέξας έμειναν επί 3,5 ώρες στην παραλία το μεσημέρι, εξοπλισμένοι είτε μόνο με μια ομπρέλα παραλίας είτε μόνο με το αντηλιακό.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το 78% των συμμετεχόντων που είχε ως προστασία την ομπρέλα έπαθε έγκαυμα, συγκριτικά με το 25% των συμμετεχόντων που έπαθαν έγκαυμα ενώ είχαν βάλει αντηλιακό.
Παρότι οι συμμετέχοντες έμειναν συνεχώς κάτω από την ομπρέλα και οι ειδικοί προσάρμοζαν τη θέση της ώστε να βρίσκονται συνεχώς κάτω από τη σκιά, η ομπρέλα δεν μπλόκαρε αποτελεσματικά την ακτινοβολία UVB, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα.
Η μελέτη αποδεικνύει αυτό που ήδη έχει επισημάνει ο αμερικανικός οργανισμός για τον καρκίνο του δέρματος, Skin Cancer Foundation, και οι δερματολόγοι ανά τον κόσμο, ότι αν θέλετε να έχετε την πιο αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο, θα πρέπει να συνδυάζετε σκιά, αντηλιακό, προστατευτικά ρούχα και παράλληλα να αποφεύγετε την έκθεση τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.
Ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 100, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη, ουσιαστικά δεν προστατεύει περισσότερο από ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Για την ακρίβεια, ένα αντηλιακό με SPF 50 μπλοκάρει το 98% της ακτινοβολίας UV.
Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων FDA έχει ήδη χαρακτηρίσει τον υψηλό βαθμό SPF ως «παραπλανητικό» και έχει προτείνει διαφορετικού είδους διαβαθμίσεις στις ετικέτες, όπως συμβαίνει ήδη στην Ευρώπη και στον Καναδά.
πηγή: onmed.gr

Έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς η άνοδος της τιμής της μετοχής της Amazon την Πέμπτη οδήγησε τον ιδρυτή της εταιρείας λιανικού εμπορίου Τζεφ Μπέζος στην πρώτη θέση της λίστας.
Η περιουσία του 53χρονου πλέον ξεπερνά τα 90 δισ.ευρώ με τον 61χρονο Μπιλ Γκέιτς να μετρά περίπου 89 δισ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και το πρακτορείο Bloomberg, η εκτίναξη της μετοχής της Amazon άνω των 15 δολαρίων, κατά τη διάρκεια μόλις ενός 24ωρου, οδήγησε τον Τζεφ Μπέζος στην κορυφή της λίστας των πιο ευκατάστατων ανθρώπων του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς κατά ορισμένα εκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται ότι ο Μπέζος κατέχει περίπου 80 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, οι οποίες σε λίγες μόλις ώρες του απέφεραν το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων.
Φυσικά, είναι εύλογο η μετοχή της Amazon να διολισθήσει τις επόμενες ώρες και ως εκ τούτου, ο Μπέζος να υπαναχωρήσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.
Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι τελικώς, τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, θα καταφέρει να βρεθεί μόνιμα, πλέον, στην κορυφή της λίστας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ιδρυτή της Microsoft.
Με αυτό το σημάδι θα καταλάβεις αν ενδιαφέρεται για σένα
Ένα δωμάτιο, καθόλου οπτικά ερεθίσματα, 100 εθελοντές και οι ερευνητές βρήκαν πως θα γλυτώσουμε χρήμα, χρόνο, πληγές, και θα καταλάβουμε εγκαίρως αν κάποιος ενδιαφέρεται για μας.
Σύμφωνα με την Independent, τα μάτια αντιδρούν όταν κάποιος είναι αδιάφορος προς εμάς, και αλλιώς όταν τρέφουμε αισθήματα. Συγκεκριμένα το βλέμμα μπορεί να προδώσει πολλά.
Αν παρατηρήσετε το βλέμμα του να κολλάει στο πρόσωπο και το στήθος,ανεξαρτήτου μεγέθους, τότε σας βλέπει ερωτικά. Αν παρατηρεί λαιμό και πόδια, τότε δεν υπάρχει αισθηματικό παρασκήνιο.
Η έρευνα παραθέτει:
«Το βλέμμα ήταν έγκυρη απόδειξη ενδιαφέροντος για σχέση. Για τις γυναίκες, το κοίταγμα στο κεφάλι αντιστοιχούσε σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φιλία, ενώ για τους άνδρες μαρτυρούσε λιγότερο ενδιαφέρον για φιλία».
Και καταλήγει:
«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι στόχοι για σχέση και το φύλο πιθανόν να επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι ελέγχουν το περιβάλλον και ψάχνουν για σχετικές πληροφορίες που συμβαδίζουν με τους στόχους τους».
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν πως η ομορφιά δεν είναι τόσο υποκειμενική-αλλά σημασία έχει το τι ψάχνει ο ενδιαφερόμενος όσον αφορά μια πιθανή σχέση.
Άλλο στοιχείο που προέκυψε, είναι ότι αυτοί που είχαν ήδη σχέση κοιτούσαν αρκετά περισσότερη ώρα τις φωτογραφίες, το γνωστό φάτε μάτια, ψάρια, ενώ οι ελεύθεροι δεν εστίαζαν για πολύ ώρα.

 
H πρώην ομάδα μάνατζερ του Johnny Depp αποκαλύπτει τα υπερβολικά έξοδά του


Τελευταία ο Johnny Depp απασχολεί πολύ τα ΜΜΕ. Αλλά όχι για την πρεμιέρα μια ταινίας του, αλλά για άσχημους λόγους. Ο ηθοποιός που γεννήθηκε στο Κεντάκι, άρχισε την καριέρα του στο σινεμά την δεκαετία του ’80. Λίγοι ήταν αυτοί που τότε θα μπορούσαν να προβλέψουν την υπερβολικά επιτυχημένη καριέρα που ακολούθησε, αλλά και τις κατηγορίες για κατ’ οίκον βία, ένα οδυνηρό διαζύγιο και τις οικονομικές δυσκολίες.
Ο γάμος του με την Amber Heard τελείωσε όταν η ηθοποιός κατήγγειλε ότι ο Depp ήταν άστατος, της μιλούσε άσχημα και κάποια στιγμή την χτύπησε. Το επιχείρημα της συζύγου του επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ομάδα των μάνατζερ του, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι ήξεραν ότι την κακοποιούσε και πως ορισμένες φορές είχε χρησιμοποιήσει σωματική βία. Η Amber Heard δημοσιοποίησε μηνύματα που αντάλλαξε με ένα μέλος της ομάδας.
Εκτός από τον χωρισμό του, ο Depp βρίσκεται και σε δικαστική διαμάχη και για τα οικονομικά του. Ο 54χρονος λέγεται πως πλέον «δεν έχει δεκάρα», πράγμα σχεδόν αδιανόητο αν σκεφτείτε ότι ο Depp κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει κερδίσει ούτε λίγο ούτε πολύ, 650 εκατ. δολάρια! Ειδικά από την σειρά «Pirates of the Caribbean» τα έσοδά του είναι τεράστια.
Τώρα ο Depp μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του, επειδή δεν μπορεί να το συντηρήσει. Η δικαστική διαμάχη θα κρατήσει σε βάθος χρόνος με τον Depp να μηνύει την εταιρεία των μάνατζερ και εκείνη να κάνουν το ίδιο, ισχυριζόμενοι ότι ήταν το παράλογα πολυέξοδο lifestyle του που το ν έφτασε ως εδώ, κι όχι η δική τους κακοδιαχείριση όπως ισχυρίζεται ο Depp.
Η εταιρεία παρέδωσε μάλιστα και μια λίστα περιστατικών που αποδεικνύουν το εξωφρενικό lifestyle του. Η λίστα εμπεριέχει:
  • Ξόδευε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα!
  • 75 εκατομμύρια δολάρια ξοδευτήκαν για την ανακαίνιση 14 πολυτελών κατοικιών του, όπως η 4.000 τ.μ. έπαυλή του στην Νότια Γαλλία, ένα σύμπλεγμα νησιών στις Μπαχάμες κλπ.
  • 18 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε για την αγορά και την ανακαίνιση ενός γιοτ
  • 30 χιλιάδες δολάρια τον μήνα για την κατανάλωση κρασιών και την αποστολή τους σε όποιο μέρος του πλανήτη βρισκόταν
  • 3 εκατομμύρια δολάρια για να σκορπίσει της στάχτες του συγγραφέα hunter Thomson στο Άσπεν του Κολοράντο με ένα ειδικό κανόνι, που ήταν η τελευταία επιθυμία του φίλου του
  • 300.000 δολάρια τον μήνα για να συντηρήσει προσωπικό τουλάχιστον 40 υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο
  • 150.000 δολάρια σε σωματοφύλακες, για να προστατεύουν τον ίδιο και την οικογένειά του καθημερινά
Η λίστα είναι σίγουρα μεγαλύτερη! Τα έξοδα αυτά αλλά και η εμμονή του Depp με την σπατάλη, την στιγμή που όπως λέει η εταιρεία δεν άκουγε καμία συμβουλή, είναι τα στοιχεία που παρουσίασε για να τον διαψεύσουν. Ο Depp ακόμα δεν έχει απαντήσει για την δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων.
 
Οι ύπουλες σαγιονάρες!
Το αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι σίγουρα η σαγιονάρα. Μπορείς να τη φορέσεις από το πρωί εώς το βράδυ και να απαλλαγείς από το ενδυματολογικό άγχος.
Αλλά μπορεί να είναι πρακτικές, κρύβουν όμως κινδύνους για την υγεία που αμελούμε και στη σύνεχεια υποφέρουμε. Οι σαγιονάρες είναι υπέυθυνες για μυκητιάσεις των κάτω άκρων, για φουσκάλες, για κακώσεις νυχιών μέχρι και για τραυματισμούς μυών του ποδιού.
Για να αποφύγουμε στη μέση του καλοκαιριού ατυχήματα και επισκέψεις στο γιατρό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους παρακάτω κανόνες:
  • Αγοράστε το σωστό νούμερο. Οι μεγαλύτερες σαγιονάρες καπονούν τους μυς, οι μικρότερες αφήνουν εκτεθειμένο το πόδι σε βακτήρια και μύκητες.
  • Πλένετε τις συχνά. Μια επίσκεψη στη παραλία μεταφέρει μέσω της σαγιονάρας χιλιάδες βακτήρια, επικίνδυνα με επώδυνα αποτελέσματα.
  • Αλλάζετε συχνά σαγιονάρες, γιατί φθείρονται εύκολα και είναι υπεύθυνες για μικροτραυματισμούς.
  • Μην οδηγείτε με σαγιονάρες. Συχνό φαινόμενο οι θλάσεις από το οδήγημα με σαγιονάρες.

 
Γειτονιές που θυμίζουν νησί: Νέα Παραλία Θεσ/νίκης
Φιγουράρει σε πολλά αφιερώματα, σε φωτογραφίες, και πρωταγωνιστεί στην καλοκαιρινή πραγματικότητα των Θεσσαλονικέων. Αναμφισβήτητα ανέβασε το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και τους προσέφερε μια ψυχαγωγία χωρίς αντίτιμο, μια μεγάλη ανάσα πρασίνου και ανοιχτωσιάς, ένα κομμάτι για το οποίο η πόλη είναι περήφανη.
Η παραλία είναι προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν ποδήλατο, να βγάλουν βόλτα το σκυλάκι τους, να περπατήσουν ρομαντικά με το ταίρι τους ή για όσους απλώς θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο,τη θάλασσα και τον ουρανό!
Βόλτες σε κάθε πάρκο και κάθε σημείο, με πράσινο, γρασίδι και δέντρα. Βόλτες στο Πάρκο του Ήχου, των Εποχών, του Φωκά, της Μεσογείου, του Αλέξανδρου. Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα σε ένα πάρκο που φτιάχτηκε...για αυτό! Στο πάρκο του απογευματινού ήλιου η τεχνητή πλαγιά είναι το ιδανικό σημείο θέασης στη θάλασσα και ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες και το ηλιοβασίλεμα.
Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις, πλανόδιοι μουσικοί και χιλιάδες κόσμου βρίσκονται κάθε μέρα στα δρομάκια της νέας παραλίας!
Φωτογραφίες - Πρόδρομος Νικηφορίδης,Αργύρης Καράγιωργας, Φίλοι της Νέας Παραλίας
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!