Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015


Αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στον εγκέφαλο των γυναικών από εκείνον των ανδρών, είναι λάθος να μιλάμε για ξεχωριστό ανδρικό και γυναικείο εγκέφαλο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γενική δομή του εγκεφάλου και των δύο φύλων είναι ίδια, ενώ ο εγκέφαλος κάθε ανθρώπου στην πραγματικότητα είναι ένα «μωσαϊκό» τόσο από ανδρικά όσο και από γυναικεία ανατομικά χαρακτηριστικά. 'Αρα η αντίληψη πως οι γυναίκες είναι μόνο από την Αφροδίτη και οι άνδρες μόνο από τον 'Αρη, όσον αφορά τον εγκέφαλό τους, είναι απλουστευτική, αν όχι παραπλανητική.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, έκαναν μαγνητική απεικόνιση σε πάνω από 1.400 εγκεφάλους ανδρών και γυναικών. Καταγράφηκαν χαρακτηριστικά όπως η ποσότητα της φαιάς και της λευκής ουσίας, ο αριθμός των νευρωνικών συνδέσεων κ.ά., σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η βασική διαπίστωση ήταν ότι αν και ορισμένα μέρη του εγκεφάλου εμφανίζουν διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, κάθε εγκέφαλος σπάνια (από μηδέν έως 8% του συνόλου) έχει μόνο «ανδρικά» ή μόνο «γυναικεία» χαρακτηριστικά. Αντίθετα, σχεδόν πάντα αποτελεί ένα μίγμα από κάποια χαρακτηριστικά που είναι πιο κοινά στις γυναίκες, κάποια που είναι πιο κοινά στους άνδρες και κάποια που είναι κοινά και στα δύο φύλα.

Όπως είπε η ερευνήτρια, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σωστό να τραβά κάποιος μια διαχωριστική γραμμή και να κατατάσσει τους εγκεφάλους σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες ανάλογα με το φύλο.

«Υπάρχουν διαφορές, αλλά οι εγκέφαλοι δεν έχουν ανδρική και γυναικεία μορφή. Οι διαφορές που παρατηρούνται, είναι διαφορές ανάμεσα σε μέσους όρους. Ο καθένας μας είναι ένα μοναδικό μωσαϊκό. Μπορεί να έχει ένα άκρως 'ανδρικό' και ταυτόχρονα ένα άκρως 'γυναικείο' χαρακτηριστικό», δήλωσε η ερευνήτρια.

Άλλοι επιστήμονες συμφώνησαν πως ο εγκέφαλος περιλαμβάνει ένα μίγμα από ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά, χωρίς αυτό να αποκλείει πως υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος στα δύο φύλα.

Πολλές προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όντως το φύλο επηρεάζει τις λειτουργίες του εγκεφάλου των θηλαστικών και των ανθρώπων ειδικότερα. Για παράδειγμα, ορισμένες ψυχικές παθήσεις είναι συχνότερες στο ένα φύλο και κάποιες άλλες στο άλλο φύλο και οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη την αιτία, που πιθανώς οφείλεται σε διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς.

Διάφορα πράγματα μπορούν να κάνουν τις ασύρματες συνδέσεις (Wi-Fi) πιο αργές και ένα από αυτά είναι ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Μία μελέτη της βρετανικής οργάνωσης Ofcom, σύμφωνα με το BBC, προειδοποιεί ότι οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να προέλθουν από απρόσμενες πηγές, όπως τα «μόνιτορ» για το μωρό στο διπλανό δωμάτιο, από τον φούρνο μικροκυμάτων και από τα χριστουγεννιάτικα φωτεινά στολίδια.

Η Oftcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που «τσεκάρει» την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μπόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι Βρετανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι, παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι διαδικτύου και οι κατασκευαστές των συσκευών, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι - και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές, με τόσα ηλεκτρονικά λαμπάκια ολόγυρα.
real.gr

Ένα ιδιωτικό θέρετρο στα Τουρκς και Καΐκος επέλεξαν οι Σοφία Βεργκάρα και Τζο Μανγκανιέλο για να περάσουν τον μήνα του μέλιτος.

Οι νεόνυμφοι δείχνουν να περνούν υπέροχες στιγμές κάτω από τον ήλιο ενώ από τη ζωή τους δεν λείπει ο ρομαντισμός. Το ίδιο θέρετρο επέλεξαν επίσης οι Μπεν Άφλεκ και Τζένιφερ κάρνερ για να παντρευτούν όπως και ο Μπρους Γουίλις με την Έμα Χέμινγκ.



"Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε αυτό το μέρος!" έγραψε η Κολομβιάνα σταρ στους followers της στα social media.

Οι βίλες στο θέρετρο κοστίζουν 5.000 δολ./νύχτα, ενώ όπως δήλωσε πηγή στο Entertainment Tonight, το ζευγάρι επέλεξε τη μεγαλύτερη ιδιωτική πισίνα για την εβδομάδα που θα μείνει εκεί.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Rockefeller_Center_christmas_tree_cropped.jpg
Ο Δεκέμβριος είναι πρώτος μήνας του χειμώνα και η παράδοση λέει πως οι άνθρωποι τον λέγανε Χριστουγεννά, ή Χριστουγεννιάτη, λόγω της γιορτής των Χριστουγέννων..
Τα έθιμα απο παλιά, λένε πως παιδάκια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τρίγωνα   και φυσαρμόνικες γυρνάνε όλα τα σπίτια και λένε τα Κάλαντα, ενώ οι νοικοκυραίοι τα φιλεύουν με κουλουράκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χρήματα (τα οποία και προτιμούν τη σημερινή εποχή!!)
Οι νοικοκυρές στα χωριά, ζυμώναν και ψήναν την παραδοσιακή και λαχταριστή Χριστουγεννιάτικη κουλούρα, την οποία κόβει και μοιράζει ο πατέρας στα μέλη της οικογένειας, τη βραδιά των Χριστουγέννων…
Παλιά, οι νοικοκυρές φτιάχνανε και τα Κόλιντρα, τα οποία ήταν μικρές κουλουρίτσες με αλεύρι και ζάχαρη,  που ξετρελαίνανε τα μικρά παιδιά!
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το τζάκι στα χωριά συνήθιζε να μένει όλη τη βραδιά αναμμένο και με αυτό τον τρόπο συμβόλιζε τη φωτιά που άναψε ο Ιωσήφ στη φάτνη για να ζεστάνει το μικρό Χριστό..
Οι νοικοκυρές, ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων, συνήθιζαν να θυμιατίζουν το σπίτι για να κρατήσουν μακριά τους καλικάντζαρους, ενώ το τραπέζι των Χριστουγέννων ήταν νηστίσημο!! και αποτελούνταν συνήθως από ρύζι, χορτοκεφτέδες, λουκουμάδες και άλλα πολλά νηστήσιμα..
Το Δεκέμβριο (6 του μήνα), γιορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο, που οι ναυτικοί τον έχουν για προστάτη τους, γιατί υπήρξε θαλασσινός, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Άννη και ο λαός λέει πως »η μέρα παίρνει άνεση», επειδή το μήνα αυτό οι μέρες μεγαλώνουν, ενώ οι μέρες μικραίνουν!!
Πηγή: Οι δώδεκα μήνες αφηγούνται το παραμύθι τους

Μια λίστα με τις 19 χώρες τις οποίες οι εργαζόμενοι είναι ευτυχισμένοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους δημιούργησαν οι ερευνητές της εταιρείας Universam, βάση του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας του Εργατικού Δυναμικού.
Η εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα σε 250.000 εργαζόμενους από όλες τις χώρες ζητώντας τους να βαθμολογήσουν πόσο ικανοποιημένοι είναι από την εργασίας τους βάση μιας σειράς μεταβλητών, όπως κατά πόσο πιθανό είναι να παραμείνουν στην τρέχουσα εργασίας τους, έστω και αν δεν θα συνιστούσαν τη δουλειά τους σε φίλους, και πόσο καιρό σκοπεύουν να μείνουν στην τρέχουσα εργασία τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι σκανδιναβικές χώρες κυριαρχούν στη λίστα ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.
Δείτε αναλυτικά τις χώρες:
19. Αργεντινή- Παρά τις πολιτικές και οικονομικές αναταραχές που αντιμετώπισε την πρώτη δεκαετία η οικονομία της συνεχίζει να αναπτύσσεται και η ανεργία έχει μειωθεί από το 15% στο 7%.

18. Γαλλία- Το εργασιακό σύστημα στην Γαλλία είναι πολύ αυστηρό. Οι εργαζόμενοι δικαούνται πέντε εβδομάδες το χρόνο διακοπές τις οποίες και πληρώνονται ενώ καταβάλλονται ειδικά επιδόματα σε περιπτώσεις όπως ο γάμος.
17. Χιλή- Μετατρέπεται σε μια από τις πιο γρήγορες αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη την τελευταία δεκαετία.

16. Καναδάς- Η νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προστατεύει τους εργαζομένους από διακρίσεις ενώ η εργατική νομοθεσία ορίζει τον κατώτατο μισθό,ασφάλιση για την υγεία αλλά και για τον εργασιακό χώρο. Επίσης, ορίζει το ωράριο εργασίας.

15. Γερμανία- Πρόκειται για την χώρα με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη. Αν και οι ώρες που εργάζονται είναι λίγες, οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα παραφωγικοί στη δουλειά τους.
14. Ολλανδία- Διαθέτει ισχυρή εργασιακή νομοθεσία η οποία απαγορεύει στους Ολλανδούς να εργάζονται πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα και 40 ώρες την εβδομάδα.
13. Μεξικό- Δεν υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει το ωράριο εργασίας. Αυτό σημαίνει πως εργάζονται αρκετές ώρες. Ωστόσο, αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ευτυχισμένους και ικανοποιημένους με την εργασία τους.

12. Φινλανδία- Έρευνα της Κομισιόν έχει δείξει πως μόλις το 4,7% των Φινλανδών εργαζομένων είναι δυσαρεστημένοι με την δουλειά τους, συγκεντρώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.
11. Σουηδία- Οι εργαζόμενοι των Σκανδιναβικών χωρών είναι από τους πιο ευχαριστημένους στην Ευρώπη.

10. Ρωσία- Το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην αγορά εργασίας εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα. Ωστόσο, όσο συνέχισαν να έχουν δουλειά δήλωσαν ευχαριστημένοι από την εργασία τους.
9. Τσεχική Δημοκρατία- Αν και οι εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς του να μειώνονται, εντούτοις νιώθουν μια επαγγελματική ασφάλεια που τους αποζημιώνει.

8. Ελλάδα- Αν και είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, όσοι έχουν δουλειά αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευγνώμονες προς τους εργοδότες τους
7.  Ελβετία-Οι εργαζόμενοι της Ελβετίας είναι από τους πιο ευχαριστημένους και ικανοποιημένους με την εργασία τους στην Ευρώπη.
6. Αυστρία- Οι Αυστριακοί συνάπτουν συμβάσεις εργασίας. Το γεγονός πως δεν νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλής στο εργασιακό τους περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουν και υψηλούς μισθούς.
5. Νότιος Αφρική- Είναι οι πιο ευχαριστημένοι εργαζόμενοι της ηπείρου
4. Δανία- Οι ικανοποίηση των εργαζομένων τους αποτελεί την βασική προτεραιότητα των Δανών εργοδοτών.
3. Κόστα Ρίκα- Οι εργαζόμενοι στην Κόστα Ρίκα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την εργασία τους διότι το μεγάλο μέγεθος των εξαγωγών της τους εξασφαλίζει μια σταθερή και ικανοποιητική δουλειά.
2. Νορβηγία-Πρόκειται για μία ακόμα Σκανδιναβική χώρα που προσφέρει στους εργαζομένους της ικανοποίηση.
1. Βέλγιο- Το Βέλγιο έρχεται πρώτο στη λίστα της Univesum ως η χώρα με τους πιο ικανοποιημένους εργαζομένους. Διαθέτει πληθώρα ανεξάρτητων επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν στηριζόμενες σε υψηλές ηθικές παραδοσιακές αξίες.



Δοκιμές πάνω σε μία νέα μέθοδο αποστολής δεδομένων, η οποία χρησιμοποιεί το ορατό φάσμα και όχι ραδιοκύματα, πραγματοποιούν ερευνητές και όπως υποστηρίζουν οι ταχύτητες είναι εξωπραγματικές.
Συγκεκριμένα, η νέα αυτή μέθοδος με την ονομασία Li-fi παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ταχύτητες 100 φορές πιο γρήγορες από το παραδοσιακό Wi-Fi, φτάνοντας το 1Gbps (Gigabit ανά δευτερόλεπτο).
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι πρώτες δοκιμές αυτής της νέας ασύρματης τεχνολογίας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, από τη νεοσύστατη εταιρεία Velmenni.
Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια λάμπα LED με δυνατότητες Li-fi για τη μετάδοση δεδομένων σε ταχύτητα που έφτανε το 1Gbps. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι στη θεωρία η ταχύτητες αυτές μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 224Gbps.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα γραφείο μιας βιομηχανικής εταιρείας και σκοπός των οποίων ήταν να παράσχουν στους εργαζόμενους πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα οι λάμπες αποτελούσαν μια έξυπνη λύση για το φωτισμό του χώρου.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα International Business Times, ο διευθύνων σύμβουλος της Velmenni, Ντίπακ Σολάνκι, δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να φτάσει στους καταναλωτές μέσα στα «επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια».
Ο όρος Li-fi επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον καθηγητή Χάραλντ Χάας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκωτίας, ο οποίος παρουσίασε την τεχνολογία το 2011 κατά τη διάρκεια συνεδρίου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης TED (Technology, Entertainment, Design). Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Χάας περιέγραψε ένα μέλλον όπου τα δισεκατομμύρια των LED λαμπτήρων θα μπορούσαν να αποτελούν ασύρματα hotspots.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Li-fi είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με το Wi-Fi, δεν υπάρχουν παρεμβολές από άλλα ραδιοσήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των πτήσεων.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει και μειονεκτήματα, βασικό των οποίων είναι το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους διότι το φως του ήλιου θα κάνει παρεμβολές στο σήμα.
Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή δεν μπορεί να ταξιδέψει μέσα από τοίχους, οπότε αρχικά η χρήση της είναι πιθανόν να περιοριστεί για την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δικτύων Wi-Fi.

Ακόμα και τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και οι καραμέλες, χωρίς ζάχαρη, τελικά κάνουν κακό στα δόντια μας, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στην Αυστραλία.
Ομάδα ειδικών του Ερευνητικού Κέντρου Στοματικής Υγείας, με επικεφαλής τον Δρ Ερικ Ρέινολντς, έλεγξε 23 προϊόντα χωρίς και με ζάχαρη, περιλαμβανομένων αναψυκτικών και ενεργειακών ποτών και διαπίστωσε ότι μερικά με όξινα πρόσθετα και χαμηλό pH ήταν επιβλαβή για τα δόντια, ακόμα και στην περίπτωση που δεν περιείχαν ζάχαρη.
Τα περισσότερα από τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά που ελέγχθηκαν προκαλούσαν από 30% έως 50% εξασθένηση του οδοντικού σμάλτου. Το ίδιο συνέβαινε και με τα εμφιαλωμένα νερά με γεύση. Επίσης, από τα οκτώ ενεργειακά ποτά που αναλύθηκαν, τα έξι προκαλούσαν απώλεια οδοντικού σμάλτου.
Τέλος, πολλές από τις καραμέλες, χωρίς ζάχαρη, περιείχαν υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος το οποίο επίσης μπορεί να διαβρώσει το οδοντικό σμάλτο.
«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι, παρά το γεγονός ότι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης μειώνει τον κίνδυνο τερηδόνας, αλλά το χημικό μίγμα των οξέων που περιέχουν κάποια φαγητά και υγρά μπορεί να προκαλέσει εξίσου σημαντικά οδοντική διάβρωση» εξηγεί ο Δρ Ρέινολντς.
Η οδοντική διάβρωση συμβαίνει όταν το οξύ διαλύει τον σκληρό ιστό του δοντιού. Στα πρώιμα στάδια, η διάβρωση απογυμνώνει την επιφάνεια του οδοντικού σμάλτου και σε πιο προχωρημένο στάδιο μπορεί να αφήσει έκθετο τον πυρήνα του δοντιού.
«Επειδή ένα προϊόν χαρακτηρίζεται ‘χωρίς ζάχαρη’ δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές για τα δόντια μας. Χρειάζεται οπωσδήποτε καλύτερη σηματοδότηση των καταναλωτικών προϊόντων, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς επιλογές για την στοματική μας υγεία», σημειώνει ο αυστραλός ερευνητής.
Και μέχρι να συμβεί αυτό, συμβουλεύει τους καταναλωτές να διαβάζουν πιο προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων, ειδικά την περιεκτικότητα σε όξινα πρόσθετα, όπως κιτρικό και φωσφορικό οξύ. Επίσης, μετά την κατανάλωση όξινων τροφών και υγρών να ξεπλένουν καλά το στόμα τους με νερό και να βουρτσίζουν τα δόντια τους τουλάχιστον μια ώρα.
health.in.gr
Χτισμένη στην ακτή της Λίμνης και μετρώντας μόλις 58.000 κατοίκους, η γραφική και όμορφη Λουκέρνη, μεταμορφώνεται σε μια κούκλα τα Χριστούγεννα και, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, η Χριστουγεννιάτικη αγορά (Christmas Market), δημιουργεί μια εξαιρετικά επιβλητική ατμόσφαιρα, που θυμίζει άλλες εποχές..
Lucerne
Κατά τη διάρκεια του εορταστικού δωδεκαημέρου (advent), η Franziskanerplatz μετατρέπεται σε μια πόλη σε μικρογραφία, γεμάτη με χαρούμενους διακοσμημένους πάγκους που μοιάζουν με μικρά ξύλινα σπίτια..
Αντλώντας επισκέπτες από κοντά και μακριά, τα 70 περίπου ξύλινα σπιτάκια, προσφέρουν μια σειρά από αρτοσκευάσματα, διάφορα είδη τροφίμων, ποτών, αλλά και πολλά είδη δώρων, ενώ, το καρουσέλ των Χριστουγέννων κάνει βόλτες παρέα με την κατάλληλη μουσική, που δεν είναι άλλη απο σύνολα χάλκινων πνευστών, χορωδίες, παραδοσιακά κάλαντα..
Lucerne 2
Η λίμνη της Λουκέρνης διαθέτει πολλές άλλες τέτοιες εορταστικές αγορές, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων..
– η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Einsiedeln, για παράδειγμα, βρίσκεται μπροστά σε ένα λαμπρό σκηνικό, κοντά στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων του Αγίου Leodega, ενώ,
– η παραδοσιακή αγορά Christkindli στο επιβλητικό βουνό Pilatus, λαμβάνει χώρα σε 2132 μέτρα, υψόμετρο!!
Για περισσότερα, κλικ εδώ..

Κατεβάζουν ρολά από σήμερα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.
Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, απεργούν σήμερα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 το πρωί έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι της aftodioikisi.gr.
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σήμερα, αύριο και την Παρασκευή
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία σήμερα και αύριο καθώς  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιεί 48ωρη κινητοποίηση, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Τέλος, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.
Ακινητοποιούνται και τα ΜΜΜ
Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία
ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Επίσης, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τραίνα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.
Αναλυτικά:
-Λεωφορεία & Τρόλεϊ: κινούνται 09:00 έως 21:00
-Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) & Τράμ: κινούνται 09:00 έως 21:00 ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.
-ΟΣΕ & Προαστιακός: 24ωρη απεργία
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο  ΤΑΙΠΕΔ  στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηιούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Απεργούν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και… δήμαρχοι
Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα), ενώ και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλείσουν τους δήμους μετά από αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων είτε την Πέμπτη είτε το Σάββατο είτε και τις δύο ημέρες.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΟΛΜΕ με  24ωρη αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3.
Ξεχωριστές συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ  θα συγκεντρωθεί στις  10 το πρωί στην Ομόνοια. Τέλος, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθηναίων καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.
aftodioikisi.gr

Ευρυτανία, ένας τόπος που βρίθει από αξιοθέατα αλλά και ιστορικές τοποθεσίες.
Βουνά και ποτάμια, πετρόχτιστα χωριά, μοναστήρια, πέτρινα γεφύρια και μία φύση που σε προσκαλεί να γίνεις ένα μαζί της.
Από την φημισμένη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό κι από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, η Ευρυτανία σε κάθε γωνιά της, αποζημιώνει τον επισκέπτη και με το παραπάνω!
Μία από τις τοποθεσίες που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση, βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Ευρυτανίας με την Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για το φαράγγι το οποίο σχηματίζεται ανάμεσα στον ορεινό όγκο της Καλιακούδας και το όρος Πλατανάκι.
Το όνομά του; “Πανταβρέχει” ή αν προτιμάτε “Πάντα Βρέχει”!
Δυσπρόσιτο, γοητευτικό, άγριο και επιβλητικό, γεμάτο μικρούς και μεγάλους καταρράκτες που καλύπτουν τις βραχώδεις πλαγιές συνθέτοντας ένα ονειρεμένο τοπίο.
Όμορφα χρώματα, πυκνή βλάστηση και πρωταγωνιστής της περιοχής το παγωμένο νερό του Κρικελλοπόταμου που με το πέρασμα των χρόνων σμίλεψε το έδαφος δίνοντάς του διάφορα σχήματα.
Το μήκος του φαραγγιού δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα όμως αυτά είναι αρκετά για να απολαύσει ο επισκέπτης το μεγαλείο της φύσης. Εδώ ο κάθε φυσιολάτρης βρίσκει αυτό που ονειρεύεται ενώ οι λάτρεις των extreme sports, ανάλογα με την εποχή που θα επισκεφτούν το “Πάντα Βρέχει”, μπορούν να επιλέξουν διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες.
Ιδανική περίοδος για να βρεθεί κάποιος στο “διαμάντι” της Ευρυτανίας είναι από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!