Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015


Πλήθος μελών του Facebook συνέστησαν τον συνασπισμό Nameless Coalition και απαιτούν από το Facebook να αλλάξει την πολιτική που προβλέπει την χρήση του «αληθινού ονόματος» στο κοινωνικό δίκτυο, με μόνη αποδεκτή πιστοποίηση την επίσημη ταυτότητα που εκδίδεται από την Πολιτεία.

Την επιστολή διαμαρτυρίας προς την αμερικανική εταιρεία συμπληρώνει έκθεση περιστατικών που, μεταξύ άλλων, έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ελευθερία της έκφρασης για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο όταν το πραγματικό τους όνομα αποκαλύφθηκε στο Facebook, αποτέλεσμα της απαίτησης για την πραγματική ταυτότητα αλλά και του μηχανισμού αναφοράς όσων δεν την χρησιμοποιούν, μηχανισμός που αποδεικνύεται όπλο για την αποσιώπηση ή την έκθεση κάποιων.

H εταιρεία υποστηρίζει ότι η κοινότητα των μελών του Facebook παραμένει ασφαλής, ακριβώς επειδή απαιτείται να χρησιμοποιείται η πραγματική τους ταυτότητα «ώστε να γνωρίζετε πάντα με ποιον συνδέεστε».

Η Nameless Coalition όμως, επιχειρηματολογεί περί του αντιθέτου και ζητά αλλαγές που θα επιτρέψουν, μεταξύ άλλων, σε έναν κινέζο δημοσιογράφο να χρησιμοποιεί στο «αγγλοκρατούμενο διαδίκτυο» το επαγγελματικό του όνομα Michael Anti, σε αμερικανούς ιθαγενείς ινδιάνους με ασυνήθιστα ονόματα ("Kills the enemy"), σε κληρικούς να χρησιμοποιούν το προσωνύμιο «father» ή «sister», σε ακτιβιστές στο Βιετνάμ να μην αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και να μην αποκλείονται από το μέσο «μετά από μαζικές καταγγελίες για την χρήση ψευδώνυμου ώστε να τους κάνουν να σωπάσουν».

Ο συνασπισμός προσκαλεί τα μέλη του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης να συνυπογράψουν την επιστολή που τιτλοφορείται Facebook: “Authentic names” are authentically dangerous for your users («Facebook, η χρήση της πραγματικής ταυτότητας είναι πραγματικά επικίνδυνη για τους χρήστες σας»).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο παράρτημα της επιστολής της Nameless Coalition, όπως δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Μετώπου, EFF.

Πηγή: in.gr

Θέση στο δημοτικό συμβούλιο μιας μικρής πόλης στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε ένας 68χρονος με το όνομα Santa Claus.
Εγγεγραμμένος με αυτό το όνομα στο δημοτολόγιο της περιοχής, ο «Άγιος Βασίλης» με τα κόκκινα μάγουλα έθεσε υποψηφιότητα για το δημοτικό συμβούλιο στην μικρή κοινότητα… Βόρειος Πόλος, κοντά στην πόλη Φέρμπανκς, με την προεκλογική του εκστρατεία να αποδίδει καρπούς και τον ίδιο να εκλέγεται πανηγυρικά.
Ο 68χρονος άλλαξε επισήμως το όνομά του σε Santa Claus, από Τόμας Πάτρικ Ο’Κόνορ, πριν από περίπου 10 χρόνια και ενώ κατοικούσε στη Νεβάδα των ΗΠΑ.
Τις αισθήσεις του ανέκτησε ο Λαμάρ Οντομ... μετά από αρκετά 24ωρα αγωνίας έπειτα από την κατάρρευσή του σε οίκο ανοχή στη Νεβάδα.

«Ξύπνησε, μίλησε», είπε εκπρόσωπος της οικογένειάς του. Στο πλευρό του ήταν η Κλόε Καρντάσιαν, η εν διαστάσει σύζυγός του, στην οποία είπε μία κουβέντα, πριν κλείσει ξανά τα μάτια του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του, Τζιμ Χάρικ, η Καρντάσιαν του εκμυστηρεύτηκε πως ο Οντομ αντέδρασε όταν εκείνη έσκυψε και του είπε «Λαμάρ, σε αγαπώ».

Σύμφωνα με το E! News ο πρώην σταρ του NBA- που πήρε την κάτω βόλτα τα τελευταία χρόνια- άνοιξε τα μάτια του, είδε την Καρντάσιαν και της είπε «Γεια σου μωρό μου», σήκωσε τους αντίχειρές του και κοιμήθηκε ξανά. Ο 35χρονος αναπνέει πλέον χωρίς υποστήριξη.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε κατά την τριήμερη επίσκεψη του πρώην αστέρα του μπάσκετ στον οίκο ανοχής, όπου ξόδεψε 75.000 δολάρια, καθώς αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που θα δείξουν τι ακριβλώς προκάλεσε το σοκ το οποίο υπέστη. Πάντως, ο Οντομ φέρεται να είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, αλκοόλ, και 10 συμπληρωμάτων που πωλούνται ως «φυτικό Viagra». Τελικά, βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις του την Τρίτη, με λευκές και κόκκινες ουσίες να βγαίνουν από τη μύτη και το στόμα του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Με την απόφαση για την υπόθεση C-222/14 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τέταρτο τμήμα) στις 16 Ιουλίου 2015, αποφάνθηκε ότι εθνική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δημόσιος υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα γονικής άδειας σε περίπτωση κατά την οποία η σύζυγός του δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, εκτός αν, λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης, κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, αντιβαίνει στις διατάξεις των οδηγιών 96/34/ΕΚ του Συμβουλίου, της 3ης Ιουνίου 1996, σχετικά με την συμφωνία-πλαίσιο για τη γονική άδεια, που συνήφθη από την UNICE, την CEEP και την CES, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 97/75/ΕΚ του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 1997, καθώς και 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2006, για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ελλάδα) αιτήθηκε προδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της δίκης του Κ. Μαϊστρέλλη κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Κ. Μαϊστρέλλης, Έλληνας δικαστικός λειτουργός, υπέβαλε αίτηση στις 7 Δεκεμβρίου 2010 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εννέα μηνών με αποδοχές για την ανατροφή του τέκνου του, το οποίο είχε γεννηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2010. Με απόφαση στις 18 Ιανουαρίου 2011, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την αίτηση, για τον λόγο ότι, σύμφωνα με το άρθρο 44, παρ. 21 του Κώδικα Καταστάσεως Δικαστικών Λειτουργών, η ζητηθείσα άδεια χορηγείται μόνο σε γυναίκες δικαστικούς λειτουργούς. Ο Κ. Μαϊστρέλλης υπέβαλε αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με απόφαση της 4ης Ιουλίου 2011, την έκανε δεκτή, επισημαίνοντας ότι, κατά την νομολογία του, το άρθρο 44, παρ. 21 του Κώδικα Καταστάσεως Δικαστικών Λειτουργών, ερμηνευόμενο με γνώμονα την οδηγία 96/34/ΕΚ, έχει εφαρμογή όχι μόνο στην περίπτωση της μητέρας δικαστικής λειτουργού, αλλά και σε εκείνη του πατέρα δικαστικού λειτουργού.
Με απόφαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2011, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε εκ νέου την αίτηση του Κ. Μαϊστρέλλη, για τον λόγο ότι, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 53, παρ. 3, τρίτο εδάφιο, του Υπαλληλικού Κώδικα, ο αιτών δεν είχε δικαίωμα να λάβει την άδεια που προβλέπεται στο άρθρο 44, παρ. 21 του Κώδικα Καταστάσεως Δικαστικών Λειτουργών. Συγκεκριμένα, μολονότι ο πατέρας δικαστικός λειτουργός δικαιούται γονική άδεια για την ανατροφή του τέκνου του, δεν μπορεί να την λάβει αν η σύζυγός του δεν εργάζεται ή δεν ασκεί κανένα επάγγελμα. Στην προκειμένη περίπτωση, η σύζυγος του Κ. Μαϊστρέλλη, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, ήταν άνεργη. Στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Κ. Μαϊστρέλλης προσέβαλε την νέα αυτή απόφαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως γράφει το taxheaven.gr, επισημαίνει ότι όσον αφορά θέματα τα οποία δεν ρυθμίζονται ειδικώς για τους δικαστικούς λειτουργούς, εφαρμοστέες είναι συμπληρωματικώς, κατά παραπομπή, οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, και εν προκειμένω, το άρθρο 53 παρ. 3, τρίτο εδάφιο. Αιτήθηκε προδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αν η διάταξη αυτή του Υπαλληλικού Κώδικα είναι σύμφωνη με τις οδηγίες 96/34/ΕΚ και 2006/54/ΕΚ.
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επεσήμανε εξαρχής ότι η οδηγία 96/34/ΕΚ και η συμφωνία-πλαίσιο έχουν εφαρμογή στην περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου.
Από τις διατάξεις της συμφωνίας-πλαισίου προκύπτει ότι καθένας από τους γονείς του παιδιού έχει δικαίωμα, ατομικώς, γονικής άδειας ελάχιστης διάρκειας τριών μηνών. Τόσο από το γράμμα της συμφωνίας-πλαισίου όσο και από τους σκοπούς και το πλαίσιο στο οποίο αυτή εντάσσεται συνάγεται ότι καθένας από τους γονείς έχει δικαίωμα γονικής αδείας, στοιχείο που συνεπάγεται ότι τα κράτη μέλη δεν δύνανται να θεσπίζουν ρύθμιση βάσει της οποίας ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος στερείται του δικαιώματος τέτοιας αδείας σε περίπτωση κατά την οποία η σύζυγός του δεν εργάζεται ή δεν ασκεί κανένα επάγγελμα. Επίσης διαπιστώνεται ότι η επίμαχη στην υπόθεση της κύριας δίκης διάταξη εισάγει άμεση διάκριση λόγω φύλου, κατά την έννοια του άρθρου 14, παρ. 1, της οδηγίας 2006/54/ΕΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 2, παρ. 1, στοιχείο α’, της οδηγίας αυτής, σε βάρος πατέρων δημοσίων υπαλλήλων, όσον αφορά τη χορήγηση γονικής άδειας.
aftodioikisi.gr
Σαρωτικές αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το μισθολόγιο που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.
Το νομοσχέδιο προβλέπει αποσύνδεση των απολαβών από το βαθμολόγιο, αλλαγή κλιμακίων ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, αύξηση 50-100 στους προϊσταμένους και διατήρηση των επιδομάτων που δίδονται σήμερα, όπως και επίσης και της προσωπικής διαφοράς, σε περίπτωση ονομαστικής μείωσης του βασικού μισθού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα του το «Έθνος της Κυριακής».
Η εφημερίδα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα νέα κλιμάκια είναι «13 + 19» και κάνει λόγο για επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων.

Μια απίστευτη εικόνα από ένα δάσος του Ομάν σε μια έρημο που ανθίζει μόνο για τρεις μήνες τον χρόνο. Η αλλάγη γίνεται για μερικούς μήνες κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο, από τα πλέον πολυφωτογραφημένα στη χώρα.

Μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου κάθε έτους, η περιοχή Salalah Khareef ή Salalah Monsoon μεταμορφώνεται από μια άνυδρη έρημο σε ένα εκπληκτικό τροπικό δάσος.

Καταπράσινα φυτά, λίμνες με φοίνικες στις όχθες αλλά και πλήθος ανθοφόρων κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το σημείο, που μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιο χωρισουδάκι της αγγλικής επαρχίας.

Οι κάτοικοι τιμούν δεόντως την περιοχή, απολαμβάνοντας περιπάτους και βγάζοντας φωτογραφίες από αυτό το σπάνιο τοπίο. Επιπλέον καμήλες και άλλα ζώα κάνουν εδώ την εμφάνισή τους, συμπληρώνοντας ιδανικά το εξωτικό τοπίο…

Πηγή: perierga.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!