Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019


Εξωδικαστικά αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του το συγκρότημα Guns N 'Roses με την ζυθοποιία Oskar Blues του Κολοράντο, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά μπίρα με το όνομα του συγκροτήματος.
Στην αρχική δίκη της 9ης Μαΐου, η μπάντα ισχυρίστηκε ότι η ζυθοποιία δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να πωλεί παράνομα προϊόντα και να προβαίνει σε εμπορικές συναλλαγές εκμεταλλευόμενη την φήμη του συγκροτήματος χωρίς την έγκριση του.
Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πωλούσε όχι μόνο την μπίρα αλλά και άλλα προϊόντα όπως μπλουζάκια, αυτοκόλλητα και μπαντάνες.

Ο Αιγύπτιος δικηγόρος Σαμίρ Σάμπρι, που είναι γνωστός για τις αγωγές που ασκεί εναντίον διασημοτήτων, ασκεί τώρα τα βέλη του εναντίον της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τζένιφερ Λόπεζ, για τη «διαφανή» ενδυμασία της κατά την πρόσφατη συναυλία που έδωσε στο μεσογειακό θέρετρο της νέας πόλης του Ελ Αλαμέιν.
Σε δηλώσεις του σε αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cairo 24, ο Αιγύπτιος δικηγόρος δήλωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα του κράτους εναντίον των διοργανωτών, ισχυριζόμενος ότι η Λόπεζ παρουσιάστηκε στη σκηνή με την επίμαχη ενδυμασία που φέρεται –σύμφωνα πάντοτε με τον Σ. Σάμπρι– να παραβίασε τους κανόνες των Αιγυπτίων, ζητώντας μάλιστα να απαγορευθεί στη διάσημη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα να εισέλθει ξανά στην Αίγυπτο.
Να σημειωθεί πάντως ότι όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ του αιγυπτιακού τύπου, πολλά από τα φορέματα της Λόπεζ στην συναυλία της Αιγύπτου, που παρουσίασε μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, σχεδιάστηκαν από Άραβες σχεδιαστές, όπως η Αιγυπτία Νάγκουα Ζαχράν και οι Λιβανέζοι Ζουαχίρ Μουράντ και Νίκολας Ζέμπραν.Από τα αγγλόφωνα μέσα στην Αίγυπτο, την είδηση αναπαράγει η «Egypt Independent».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον Μπρους Λι στη νέα του ταινία με τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood».
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο τρόπος που έγραψε το χαρακτήρα δεν είναι τόσο ανακριβής όσο η κόρη του θρυλικού ηθοποιού ισχυριζόταν σε ανοικτή επιστολή.
«Ο Μπρους Λι ήταν ένας αλαζονικός τύπος», δήλωσε ο Ταραντίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.
Στην ταινία, ο Λι προκαλεί τον Κλιφ Μπουθ, χαρακτήρα που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ, μετά από έναν μεταξύ τους αγώνα λέγοντας ότι θα μπορούσε να νικήσει ακόμα και τον Μοχάμεντ Άλι. Επίσης τον δείχνει να χαίρεται για το ό,τι τα χέρια του θεωρούνται «θανατηφόρα όπλα».

Ο Ιούλιος του 2019 ήταν ο θερμότερος μήνας όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ατμόσφαιρας NOAA, η οποία επιβεβαίωσε με τη σειρά της τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες.
«Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη γνώρισε μια άνευ προηγούμενου ζέστη τον Ιούλιο, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί» επισημαίνει η αμερικανική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι η ζέστη ρεκόρ είχε ως αποτέλεσμα «την τήξη των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα».
Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τον Ιούλιο ήταν 0,95 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, τους 15,8 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά τον μήνα αυτό τον πιο ζεστό που έχει ποτέ καταγραφεί από το 1880. Ο θερμότερος μήνας που είχε καταγραφεί πριν ήταν ο Ιούλιος του 2016.
«Οι εννέα από τους δέκα πιο θερμοί Ιούλιοι έχουν καταγραφεί από το 2005, με τα πέντε τελευταία χρόνια να είναι τα πέντε πιο ζεστά έτη» υπογραμμίζει η υπηρεσία.
Η Αλάσκα γνώρισε τον θερμότερο μήνα Ιούλιο από τότε που ξεκίνησε τις μετρήσεις, το 2005.
Πολλές χώρες της Ευρώπης κατέγραψαν νέα ρεκόρ θερμοκρασίας, ενώ ο Ιούλιος του 2019 είναι ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!