Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016


Το τέλος του κόσμου είναι (για άλλη μια φορά) κοντά και σύντομα –δηλαδή σε δύο ημέρες- ο πλανήτης μας θα καταστραφεί και οι άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Κρίση του Θεού.

Αυτή τη φορά η Αποκάλυψη έρχεται λόγω του… Μαύρου Φεγγαριού, ενός φαινομένου που αναμένεται την Παρασκευή και έχει συνδεθεί με σχετικές προφητείες.

Εδώ και αρκετές ημέρες, σχετικές ιστοσελίδες έχουν πάρει… φωτιά και δεκάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την οργή του Θεού.

Ερευνητές από όλο τον κόσμο, όμως, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα…

Μάλιστα, διαβεβαιώνουν ότι η ημέρα θα ξημερώσει κανονικά το Σάββατο και ότι η ανθρωπότητα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με καμία καταστροφή.

«Μαύρο Φεγγάρι» ονομάζεται το δεύτερο νέο φεγγάρι μέσα σε ένα μήνα, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου κάθε 32 μήνες.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, «νέο φεγγάρι» είναι όταν βλέπουμε τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης και ο δορυφόρος μας μοιάζει λες και είναι καλυμμένος από σκιές.

Εκείνη την ώρα, η σελήνη είναι ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του Φεγγαριού «κοιτάει» προς τα έξω.

Και τι είναι τόσο… ιδιαίτερο με τη Μαύρη Σελήνη του 2016; Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, τίποτα το ιδιαίτερο.

Οι… συνωμοσιολόγοι, όμως, έχουν διαφορετική άποψη και θεωρούν ότι η καταστροφή έρχεται, επειδή στις αρχές του μήνα παρουσιάστηκε ένα ακόμη φαινόμενο, το «δαχτυλίδι της φωτιάς».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ηλιακή έκλειψη, με το φεγγάρι να καλύπτει τη Γη και τον ήλιο πάνω από την Αφρική με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο ήλιος έχει σκοτεινιάσει.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Μπορεί να επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν γνωρίζετε όμως το τηλέφωνο του ατόμου αυτού. Εάν έχει αποφασίσει να το μοιραστεί, τότε μπορείτε να το αναζητήσετε στο Gmail σας.

Μετά την είσοδo στο λογαριασμό σας, θα δείτε τη φωτογραφία σας επάνω δεξιά. Στα αριστερά της, θα δείτε το εικονίδιο ενός τετραγώνου με μερικά μαυρισμένα κουτάκια πίσω από το οποίο κρύβονται περισσότερες υπηρεσίες της Google. Εκεί θα βρείτε και τις Επαφές.

Εναλλακτικά, κάντε κλικ στη διεύθυνση https://contacts.google.com/preview/all
Το πιθανότερο είναι πως θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των αριθμών τηλεφώνου που θα δείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας, δεδομένου ότι γνωρίζετε πως δεν έχετε κάνει εσείς την εισαγωγή τους ανά επαφή.

Η Google συγκεντρώνει τους αριθμούς αυτούς με διάφορες αφορμές, μια από τις οποίες είναι η χρήση του αριθμού αυτού για την επαναφορά του κωδικού εισόδου. Κάντε λοιπόν αναζήτηση με βάση το όνομα, ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα διαπιστώσετε εάν είναι διαθέσιμος ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που σας ενδιαφέρει.

Εξαγωγή επαφών

Πάντως σημειώστε ότι εάν θέλετε να εξάγετε τη λίστα των επαφών σας, τότε πρέπει να μεταβείτε στην παλαιά έκδοση της εφαρμογής στη διεύθυνση https://www.google.com/contacts/u/0/?cplus=0#contacts Από εκεί, μπορείτε όχι μόνο να δείτε αλλά και να εξάγετε σε μορφή CSV (ένα αρχείο που διαβάζεται από εφαρμογές «λογιστικών φύλλων», όπως το Excel, κ.ά. με διαχωριστικό μεταξύ των τιμών).

Πηγή: in.gr

Αν και η Τζένιφερ Άνιστον πήρε σαφείς αποστάσεις από το χωρισμό του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, έχει καταγραφεί από κάμερες να συναντά κρυφά τον πρώην σύζυγό της, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης!

Η μυστική συνάντηση των δύο ηθοποιών, που υπήρξαν παντρεμένοι για τέσσερα χρόνια, πριν μπει ανάμεσά τους η Αντζελίνα Τζολί, έγινε τον περασμένο Ιούλιο, σε πριβέ σουίτα του ξενοδοχείου «Gansevoort», στο Μανχάταν.

Όπως αναφέρει το radaronline, οι πρώην σύζυγοι απαθανατίστηκαν από την κάμερα ασφαλείας να μπαίνουν μαζί στο ξενοδοχείο, ενώ στη συνάντηση ο Μπραντ φέρεται να συζήτησε με την Τζένιφερ τα προβλήματα στο γάμο του!

Μάλιστα, το δημοσίευμα πάει… ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για ερωτικό τρίγωνο, καθώς η 45χρονη ελληνικής καταγωγής σταρ φέρεται να μην ξεπέρασε ποτέ τον έρωτά της για τον Μπραντ κι ας είναι εδώ και ένα χρόνο παντρεμένη με τον Τζάστιν Θερού.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Με μακάβριο τρόπο προσπαθούν επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν το διαζύγιο των Μπραντζελίνα: τις τελευταίες ώρες, χαμό προκαλεί στο Ίντερνετ ψευδές δημοσίευμα περί αυτοκτονίας του ηθοποιού, το οποίο είναι… ιός.

Ουκ ολίγοι χρήστες του Facebook ανά τον κόσμο έπεσαν θύματα της μακάβριας απάτης, η οποία εμφανίζεται ως έκτακτη είδηση του δικτύου Fox News και αναφέρει πως ο Μπραντ Πιτ έβαλε τέλος στη ζωή του με αφορμή το διαζύγιο.

Κάνοντας κλικ στην «είδηση», εμφανίζεται ένα μήνυμα που ζητά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook, είναι, δηλαδή, μία απόπειρα phishing, με στόχο να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία.

«Αυτό το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι κάτι καινούργιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Facebook, Μάικλ Σάιας, προσθέτοντας πως θα ήταν καλό οι χρήστες να κάνουν αναφορά όταν εντοπίζουν την εν λόγω απάτη, η οποία φαίνεται ότι προέρχεται από χάκερς στην Κίνα.

ΠΗΓΗ: star.gr

Την καριέρα της στην πολιτική για να γίνει πορνοστάρ εγκατέλειψε η Ιταλίδα βουλευτής της Φιλομένα Μαστρομαρίνο .
Η 30χρονη είχε εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα το 2013 στην περιφέρεια της Απουλίας και πλέον συστήνεται ως «Μαλένα από την Απουλία» με τη βοήθεια του μεγαλύτερου πορνοστάρ της Ιταλίας.
Με ένα βίντεο την παρουσιάζει στους φίλους του στο Facebook.«Χαλάρωσε, σε βλέπω σφιγμένη», λέει ο έμπειρος πρωταγωνιστής στην 30χρονη.
«Θέλησα να περάσω από από την κανονικότητα σε κάτι που πάντα επιθυμούσα, να καταφέρω να εκφράσω την ερωτική μου πλευρά», απαντά στην ερώτηση του σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε την πολιτική για το πορνό.
«Πώς θα αντιδράσεις αν θα σε πουν πόρνη;», την ρωτά ο Σιφρέντι και εκείνη απαντά: «Θα μου αρέσει».
Στη συνέχεια, η φιλόδοξη πορνοστάρ προετοιμάζει τους λάτρεις του ροζ κινηματογράφου αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να πειραματιστεί ερωτικά : «Έχω ανοιχτή σεξουαλικότητα. Ελεύθερη. Όλοι κρύβουμε μία πλευρά πιο παιχνιδιάρικη. Είμαι έτοιμη για όλα και για συναρπαστικές εμπειρίες. Θα ήθελα να αποτελέσω παράδειγμα για πολλά κορίτσια».
rocco-malena rocco-malena1

Ένα 16χρονο κορίτσι, φέρεται να οδήγησε τη μητέρα της στον θάνατο όταν η τελευταία την έστειλε σε κατασκήνωση για απεξάρτηση από την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα τοπικά μίντια, η νεαρή Κινέζα ζητούσε εκδίκηση από τη γυναίκα που την έφερε στη ζωή για την απόφασή της να υποστεί σκληρές ακόμα και εξευτελιστικές δοκιμασίες στην εν λόγω κατασκήνωση. Όταν η έφηβη επέστρεψε σπίτι της, άρχισε να υποβάλει τη μητέρα της σε βασανιστήρια με αποκορύφωμα το γεγονός ότι την άφησε να πεθάνει από ασιτία.
Όπως μεταδίδει το κινέζικο site “the paper”, η 16χρονη φέρεται ότι έδεσε σε μια καρέκλα τη μητέρα της για διάστημα περίπου 7 ημερών και την άφησε αβοήθητη να “σβήσει” από έλλειψη τροφής και νερού. Μάλιστα, φέρεται ότι έστειλε φωτογραφίες και βίντεο από τη μητέρα της στην θεία της, αξιώνοντας την καταβολή λύτρων, ωστόσο μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα η άτυχη γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της και παρά το γεγονός ότι η νεαρή κάλεσε ασθενοφόρο, ήταν ήδη αργά.
Απ’ ότι φαίνεται η κοπέλα να είχε μαχαιρώσει στο παρελθόν τον πατέρα της, όταν αποβλήθηκε από το σχολείο της και αναγκάστηκε να πάει σε “στρατόπεδο” ανηλίκων. Η 16χρονη, έγραψε στα social media σχετικά: ” Είμαι θυμωμένη. Οι άνθρωποι με ενοχλούν επειδή δεν είμαι κοινωνική, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι το χειρότερο τέρας. Αυτοί  με έστειλαν στο ”στρατόπεδο”, αυτοί με χτυπούσαν, αυτοί με βασάνισαν, αλλά είναι αυτοί οι ίδιοι που μου έλεγαν ότι με αγαπούν. Φίλοι μου, εάν βρισκόσασταν στη θέση μου τι θα κάνατε;”.
Στη νεαρή κοπέλα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας υπάρχουν στην εταιρεία «Νέα Οδός» όπου και είναι παραχωρησιούχος που θα αναλάβει τη λειτουργία της Ιονίας Οδού. Οι θέσεις αφορούν εισπράκτορες διοδίων, εργάτες, οδηγούς και πλήθος άλλων ειδικοτήτων.
Οι θέσεις και οι ειδικότητες για τις θέσεις στην εταιρεία «Νέα Οδός»: Εργάτης Ομάδας Επέμβασης (Αγγελόκαστρο – Δήμος Αγρινίου) Εισπράκτορας Διοδίων (Τέροβο – Δήμος Δωδώνης) Τεχνικός Βάρδιας (Τέροβο – Δήμος Δωδώνης) Οδηγός Περιπολίας (Τέροβο – Δήμος Δωδώνης) Εξυπηρέτησης Πελατών (Τέροβο – Δήμος Δωδώνης) Εργάτης Ομάδας Επέμβασης (Τέροβο – Δήμος Δωδώνης) Toll Control Assistant Εργάτης Ομάδας Επέμβασης (Σταθμός Διοδίων Αφιδνών) Εισπράκτορας Διοδίων (Αντίρριο – Δήμος Ναυπακτίας) Τεχνικός Βάρδιας (Αντίρριο – Δήμος Ναυπακτίας) Εκπρόσωπος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (Αντίρριο – Δήμος Ναυπακτίας)
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
aftodioikisi.gr





Παράταση ενός μήνα δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές που επιθυμούν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε βελτίωση όρων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου. Επιπλέον:

-Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.

-Για όσους έχουν κάνει επέμβαση στον μετρητή (πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής), η επανασύνδεση θα γίνεται με προκαταβολή του 15% της οφειλής (αντί για 30% που ισχύει τώρα) και η εξόφληση σε 12 δόσεις (αντί για 8).

Ως τώρα, στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 400.000 πελάτες, με οφειλές άνω του 1,1 δισ. ευρώ.
H Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα Vodafone World of Difference για έβδομη συνεχή χρονιά, μέσω του οποίου παρέχει εργασία σε νέους και ταυτόχρονα συμβάλλει έμπρακτα στο έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίες για νέους, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας να επιτελέσουν σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη κοινωνία και στην ενδυνάμωση των σκοπών τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε 10 νέους να εργαστούν με τη μορφή πλήρους απασχόλησης για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιλέξουν και η Vodafone καλύπτει το μισθό τους για το διάστημα αυτό.

Με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, η Vodafone εφαρμόζει πολυετή προγράμματα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή, όσοι νέοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Παράλληλα, νέοι με όραμα, που επιθυμούν με την εργασία τους να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν αμειβόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, μέσω του προγράμματος.

Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference ενισχύεται το έργο και η δυναμική των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, καθώς για 6 μήνες διαθέτoυν στην υπηρεσία τους τις δεξιότητες ενός νέου ατόμου, χωρίς κόστος.

Φέτος, το πρόγραμμα εστιάζει στις ηλικιακές ομάδες 18-35 με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αντίβαρο στο υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας της χώρας μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Η ανθρωπιστική και κοινωφελής αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και η βιωσιμότητα του έργου αποτελούν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Μέχρι σήμερα το Vodafone World of Difference έχει αναδείξει 44 νικητές, που εργάστηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία. Οι νικητές αυτοί προσέφεραν με την εργασία τους στο έργο 41 οργανισμών όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish κ.α

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής World of Difference γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της Vodafone στο Vodafone World of Difference - Vodafone.gr, ενώ η περίοδος υποβολής είναι ανοιχτή για το κοινό και διαρκεί 4 εβδομάδες.

http://www.fpress.gr

Αφαιρούνται τα μετάλλια της Δεβετζή σε Πεκίνο και Οσάκα
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Πηγής Δεβετζή που - εκτός της Οσάκα - φέρεται να βρέθηκε θετικό δείγμα της μετά από επανέλεγχο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε από την IAAF και τη ΔΟΕ τα χάλκινα μετάλλια στο τριπλούν που κατέκτησε στο Παγκόσμιο της Οσάκα το 2007 και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Τα αποτελέσματά της για το παραπάνω χρονικό διάστημα ακυρώθηκαν και στους πίνακες των αποτελεσμάτων δεν υπάρχει το όνομά της. Η Δεβετζή, που έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, φέρεται να έχει κάνει χρήση της ουσίας «στανοζολόλη».
Το 2010 είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό για άρνηση υποβολής σε έλεγχο ντόπινγκ (της είχε ζητηθεί το 2009 στην Ουκρανία), ενώ πριν από δέκα μήνες (Νοέμβριο) ο ΣΕΓΑΣ είχε επιβεβαιώσει το θετικό δείγμα της από το 2007 μετά από επανέλεγχο. Πριν από λίγες ημέρες το «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» δημοσίευσε ότι βρέθηκε θετικό δείγμα της και για το 2008 στο Πεκίνο και πλέον η διεθνής ομοσπονδία ακύρωσε τα αποτελέσματά της από τις δύο διοργανώσεις.
Για την ιστορία είναι η δεύτερη φορά που αφαιρείται μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες από Έλληνα αθλητή μετά το χάλκινο του Λεωνίδα Σαμπάνη το 2004 στην άρση βαρών και το πρώτο από αθλητή στίβου. Η Δεβετζή στο Πεκίνο είχε πάρει το χάλκινο με άλμα στα 15.23μ, μετάλλιο που τώρα πηγαίνει στην Όλγκα Ριπακόβα από το Καζακστάν που ήταν 4η με 15.11μ. Το χρυσό παραμένει στα χέρια της Φρανσουά Μπανγκό Ετονέ (Καμερούν, 15.39μ) και το ασημένιο στην Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία, 15.32μ).
Η Δεβετζή έχει αποσυρθεί μετά το 2009 από τους στίβους, ενώ αναμένεται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει χρήση καμίας απαγορευμένης ουσίας.
Τι απαντά ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή
Σε ανακοίνωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία πειθαρχική πηγή σε βάρος της Ελληνίδας αθλήτριας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που είναι η μόνη αρμόδια να αφαιρέσει ολυμπιακό μετάλλιο, και η φερόμενη πειθαρχική κύρωση από την IAAF αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007, ενώ διαμηνύει πως ακόμα και αν οι πληροφορίες για πειθαρχικό αποκλεισμό της Πηγής Δεβετζή ισχύουν, η ολυμπιονίκης θα προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μ. Δημητρακόπουλου:
"Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008.Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη. Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF , αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε. , περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)".
Champions League: Η Ατλέτικο έριξε στο καναβάτσο την Μπάγερν
Στο καναβάτσο έριξε την Μπάγερν Μονάχου η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας στο Champions League, ενώ σαρωτική ήταν η Νάπολι κόντρα στην Μπενφίκα. Δύσκολες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ γκολ και θέαμα είχαμε στο παιχνίδι της Σέλτικ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ειδικότερα, στον 1ο Όμιλο, η Άρσεναλ “καθάρισε” από το πρώτο ημίχρονο τη Βασιλεία, με τον Γουόλκοτ να σκοράρει στο 7' και στο 26' και να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Αντίθετα, η Παρί Σεν Ζερμέν... ζορίστηκε στην έδρα της Λουντογκόρετς, που προηγήθηκε με τον Νατάναελ στο 15', όμως οι Παριζιάνοι πήραν τελικά τη νίκη με 3-1, με δύο γκολ του Καβάνι και ένα του Ματουιντί.

Στον 2ο Όμιλο, η Νάπολι έκανε... πλάκα στην Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου (αγωνίστηκε βασικός), συντρίβοντάς την με το επιβλητικό 4-2, με τον Μέρτενς να σκοράρει δύο φορές και τους Μίλικ και Χάμσικ από μία, προτού ο Γκουέδες και ο Σάλβιο μειώσουν για τους Πορτογάλους, ενώ Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Τσιγκάνκοφ να ισοφαρίζει στο 65' το γκολ που είχε πετύχει ο Κουαρέσμα στο 28' για τους Τούρκους.

Στον 3ο Όμιλο, συναρπαστικό ήταν το ματς ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν τρεις φορές (!), με τον Ντεμπελέ στο 3', το αυτογκόλ του Στέρλινγκ στο 20' και πάλι τον Ντεμπελέ στο 47', όμως οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ισοφάρισαν ισάριθμες φορές, με τον Φερναντίνιο στο 11', τον Στέρλινγκ στο 28' και τον Νολίτο στο 55', για το τελικό 3-3. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Γκλάντμπαχ στο 34' με το γκολ του Αζάρ, όμως ο Τουράν στο 65' και ο Πικέ στο 73' έφεραν... τούμπα το παιχνίδι, με τους “μπλαουγκράνα” να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Στον 4ο Όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής με την Μπάγερν Μονάχου, καθώς επικράτησε στο Βιθέντε Καλδερόν με 1-0, με το γκολ του Καράσκο στο 35' (στο 82' ο Γκριεζμάν έχασε πέναλτι για τους Μαδριλένους), ενώ στο άλλο ματς του ομίλου τα δύο γκολ του Πολόζ δεν ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στη Ροστόφ κόντρα στην Αϊντχόφεν, που ισοφάρισε δύο φορές με τους Πρέπερ και Ντε Γιονγκ και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας με 2-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος Όμιλος
Άρσεναλ – Βασιλεία 2-0
Λουντογκόρετς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3

2ος Όμιλος
Νάπολι – Μπενφίκα 4-2
Μπεσίκτας – Ντιναμό Κιέβου 1-1

3ος Όμιλος
Σέλτικ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3
Γκλάντμπαχ – Μπαρτσελόνα 1-2

4ος Όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-0
Ροστόφ – Αϊντχόφεν 2-2
Η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι εξαντλητικές δίαιτες και το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είστε πιο ευάλωτοι σε μολύνσεις και ασθένειες.

Αλλάζοντας κάποιες από τις συνήθειές σας, θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό και θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας.

Αλκοόλ

Η χρόνια υπερκατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και όταν γίνεται περιστασιακά, πέρα από τις νοητικές ικανότητες, επηρεάζει σημαντικά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ ρίχνει τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις λοιμώξεις. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ θα πρέπει να προσέχουν ώστε να μην προκαλέσουν βλάβες στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Ακραίες δίαιτες

Η υγιεινή διατροφή είναι σίγουρα ωφέλιμη για την υγεία σας αρκεί να ακολουθείται με μέτρο. Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι άνθρωποι που ακολουθούν ακραίες δίαιτες, όπως αυτές που περιλαμβάνουν πολύ λίγους υδατάνθρακες ή πολύ λίγες θερμίδες, έχουν την τάση να αρρωσταίνουν συχνότερα. Η αιτία βρίσκεται στην έλλειψη πολύτιμων βιταμινών και μετάλλων, όπως ο ψευδάργυρος, το σελήνιο το μαγνήσιο. Για να αποφύγετε αυτές τις επιπτώσεις πρέπει η δίαιτά σας να είναι ισορροπημένη και να καλύπτει όλο των φάσμα των τροφών και των θρεπτικών στοιχείων.

Συχνά επαγγελματικά ταξίδια

Πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους, υποφέρουν από χρόνια κόπωση και έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Ο λόγος είναι η έκθεσή τους σε μικρόβια και άλλους ρυπογόνους παράγοντες που υπάρχουν σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία. Επίσης η έλλειψη ύπνου και η άστατη διατροφή λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, συμβάλλουν στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσπαθείτε να ακολουθείτε τη ρουτίνα σας ακόμη και όταν ταξιδεύετε.

Μοναξιά

Η κοινωνική απομόνωση και η χρόνια μοναξιά βλάπτουν τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία.
Το γεγονός οφείλεται στο ότι η μοναξιά αυξάνει το στρες και «ρίχνει» το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού κάνοντάς τον ευάλωτο σε επιθέσεις «εχθρών» όπως οι ιοί. Μάλιστα λόγω του αυξημένου στρες, τα μοναχικά άτομα τείνουν να παράγουν περισσότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες - παράγοντες που φαίνεται να συνδέονται με την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Αντιόξινα

Η κατάχρηση φαρμάκων που ανακουφίζουν ενοχλήσεις του στομάχου, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Οι λεγόμενοι «αναστολείς αντλίας πρωτονίων» (ΡΡΙ), που λαμβάνονται για τη βαρυστομαχιά και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μετά το φαγητό, εμποδίζοντας την παραγωγή στομαχικών οξέων που προκαλούν καούρες, βλάπτουν το ανοσοποιητικό του εντέρου αλλά και συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Έρευνα της Mayo Clinic διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν πολλά αντιόξινα έχουν λιγότερη ποικιλομορφία σε βακτήρια του εντέρου τους και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων. Επίσης κάποιες ανεπάρκειες βιταμινών έχουν συσχετιστεί με τη λήψη αντιόξινων λόγω της μειωμένης απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών σε χαμηλής οξύτητας περιβάλλον. Η Β12, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη C και ο σίδηρος που είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό, επηρεάζονται από τα αντιόξινα.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!