Πέμπτη 12 Απριλίου 2018


Σίγουρα δεν είναι κάποιο από τα αναμενόμενα και το αποτέλεσμα της νέας Ολλανδικής έρευνα θα προκαλέσει έκπληξη
Κάθε δουλειά έχει το δικό της ποσοστό άγχους και πίεσης, το οποίο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο απ’ όλους. Το πρώτο επάγγελμα μάλιστα στη σχετική λίστα με το περισσότερο άγχος, σε πολλούς προκαλεί έκπληξη, αφού μάλλον δεν είναι το αναμενόμενο.
Έτσι είτε το πιστεύετε είτε όχι, από όλα τα επαγγέλματα του κόσμου, οι σεφ είναι αυτοί που, όπως φαίνεται, βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση στο χώρο της εργασίας τους. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα της Ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας.
Η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι τους γκουρού της κουζίνας ακολουθούν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μάνατζερ και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων.
Στον αντίποδα, δηλαδή στα επαγγέλματα με το λιγότερο στρες, είναι, σύμφωνα πάντα με τους Ολλανδούς, οι άνθρωποι που εργάζονται στη φροντίδα ατόμων και ακολουθούν οι ταμίες, οι κηπουροί, οι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια (σεκιούριτι).

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε στην Πόλη του Βατικανού ένα μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό, μια Formula E, σύμφωνα με φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αγία Έδρα.
Ο Ποντίφικας ευλόγησε χθες το πρωί το αγωνιστικό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του, παρουσία 50 ανθρώπων.
Μια κούρσα στην πόλη για Φόρμουλα Ε θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στη Ρώμη το Σάββατο, σε μια διαδρομή 2,8 χλμ.στη νότια συνοικία EUR (Esposizione Universale Roma).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας ευλογεί ένα όχημα. Στα τέλη του 2017 ο Φραγκίσκος ευλόγησε ένα λευκό σπορ αυτοκίνητο, μια «Lamborghini Huracan», προσφορά της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να τεθεί σε δημοπρασία και με τα έσοδα να χρηματοδοτηθούν φιλανθρωπικά προγράμματα.
Τον Ιούνιο του 2013, η διάσημη αμερικανική εταιρία Harley Davidson δώρισε στον τότε νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (Μάρτιο του 2013) δύο μηχανές και ένα ασορτί μπουφάν μοτοσικλετιστή Harley για τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυσή της. Μια από τις μηχανές της οποίας το ρεζερβουάρ υπέγραψε ο Ποντίφικας, μια «1.585 cm3 Dyna Super Glide Custom 2013» πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams και τα έσοδα δόθηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas Roma. Μάλνιστα μαζί με τη μηχανή ο αγοραστής μπορούσε να αποκτήσει και το παπικό μπουφάν μεγέθους XL που έφερε υπογραφή του Ποντίφικα με ασημένιο μαρκαδόρο στο δεξί μέρος της φόδρας.
Εκείνη την ημέρα, σε μικρή εορταστική τελετή, ο Πάπας ευλόγησε ένα ενθουσιώδες πλήθος 800 μοτοσικλετιστών που είχαν κατακλύσει με τις μηχανές τους την Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Από την άλλη ο Φραγκίσκος προειδοποίησε ότι «η δύναμη και η ευχαρίστηση, μεταξύ άλλων, τείνουν να αντικαταστήσουν τον Θεό με απατηλά ανθρώπινα είδωλα», δίνοντας αφορμή για προβληματισμό.

Ο Δημήτρης Αξουργός, δεύτερη γενιάς μετανάστης στη Γερμανία, ορκίστηκε δήμαρχος στο Schwerte.
Με ανακοίνωση του, ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το γεγονός, αναφέρει:
Είμαστε περήφανοι γιατί αφενός πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα Δήμαρχο που εκλέγεται στη Γερμανία και αφετέρου για τον πρώτο Έλληνα σοσιαλιστή Δήμαρχο της Γερμανίας.
Η πλήρης και ισότιμη πολιτική και κοινωνική συμμετοχή των ελληνικής καταγωγής πολιτών στις χώρες υποδοχής αποτελεί πάγια θέση του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε υπέρ των ανοικτών κοινωνιών που δίνουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους τους πολίτες να μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η ταξική τους καταγωγή.
Ο Ελληνισμός της Διασποράς πάντα βρίσκει τον τρόπο να δίνει θετικά το παρών του.
Καλή δύναμη Δημήτρη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου
Ευχόμαστε σύντομα να σε ακολουθήσουν και να εκλεγούν και άλλοι ελληνικής καταγωγής Δήμαρχοι και να συνεχίζουν να αυξάνονται οι Έλληνες στη Γερμανία -και σε κάθε γωνιά του πλανήτη- που έχουν θεσμικές θέσεις και συμμετοχή στα διάφορα φόρα.

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται... Από μυθικές ανατροπές στο φινάλε, μέχρι πέναλτι που μπορεί να κρίνουν μία πρόκριση, ίσως κι ένα τρόπαιο.

Στη ρεβάνς του 3-0 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Γιουβέντους ποιος θα πίστευε ότι η «Κυρία» θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα; Οι παίκτες του Αλέγκρι όδευαν προς μία μυθική ανατροπή, μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στη διοργάνωση, αλλά ο Μάικλ Όλιβερ δεν τους επέτρεψε να τη διεκδικήσουν έως το τέλος.

Με το άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε στο 93΄, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρίτο σερί Κύπελλο του Champions League, καθώς το γκολ του Ρονάλντο στην 150ή εμφάνισή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης διαμόρφωσε το τελικό 1-3 κι έστειλε τους «μερένγκες» στην επόμενη φάση. Απόλυτα δίκαια τα παράπονα των «μπιανκονέρι», οι οποίοι με μεγαλειώδη εμφάνιση είχαν το ματς στα χέρια τους...

Δείτε την φάση του πέναλτι



Η Γιουβέντους φρόντισε να «παγώσει» το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μάριο Μάντζουκιτς να σκοράρει στο 2΄ και στο 37΄ και να δίνει ένα εντελώς διαφορετικό... χρώμα στο ματς, μετά το 0-3 των «μερένγκες» στο Τορίνο.

Οι Μαδριλένοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, αρχικά με τον Μπέιλ και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον Βαράν να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με την κεφαλιά που επιχείρησε ύστερα από το φάουλ του Κρόος.

Ενώ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μπήκε... φορτσάτη στο δεύτερο μέρος και πίεσε για να σκοράρει, το τραγικό λάθος του Κέιλορ Νάβας (έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του) έδωσε την ευκαιρία στον Ματουϊντί να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) στο 61ο λεπτό. Παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, η Γιουβέντους κρατούσε καλά στην άμυνα και όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα «έλυναν τις διαφορές τους» στην παράταση.

Κι, όμως... Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όλιβερ είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μπενάτια επάνω στον Βάθκεθ, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη των Ιταλών. Ο Μπουφόν διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Άγγλο διαιτητή, που με την σειρά του απέβαλλε τον γκολκίπερ της «Γιουβε». Μετά από 3-4 λεπτά ο Ρονάλντο «εκτέλεσε» τον Στσέζνι και με το 3-1 η «Βασίλισσα» πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Κίτρινες: Καρβαχάλ, Μαρσέλο - Πιάνιτς, Μάντζουκιτς, Λιχτστάινερ, Άλεξ Σάντρο, Κόστα, Μπενάτια
Κόκκινες: Μπουφόν (90΄+3)


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαγέχο, Βαράν, Ρονάλντο, Μόντριτς (75΄ Κόβατσιτς), Κρόος, Μπέιλ (46΄ Μάρκο Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο (46΄ Λούκας Βάθκεθ), Ίσκο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο (17΄ Λιχτστάινερ), Κιελίνι, Μπενατιά, Πιάνιτς, Κεντίρα, Άλεξ Σάντρο, Κόστα, Ματουΐντί, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς

Χωρίς να δυσκολευτεί η Μπάγερν

Χωρίς να «πατήσει το γκάζι» η Μπάγερν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον 6ο ημιτελικό Champions League την τελευταία επταετία!

Το 0-0 με τη Σεβίλη στην «Αλιάνζ Αρένα», στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης (οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν νικήσει 2-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν), έστειλε τους «Βαυαρούς» στην κλήρωση της Παρασκευής (13/04, 13:00) και τους Ανδλαουσιάνους... στο σπίτι τους.

Το ρεκόρ του Γιουπ Χάινκες σταμάτησε απόψε (11/04) στις 11 σερί νίκες στο Champions League, ωστόσο, το ζητούμενο για την Μπάγερν ήταν η πρόκριση και ήρθε έστω και χωρίς να σκοράρει.

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκοτία)
Κίτρινες: Μερκάδο, Ενζονζί, Μπανέγκα

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Χούμελς, Ριμπερί (71΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι (77΄ Βάγκνερ), Χάμες Ροντρίγκες), Ρόμπεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μίλερ, Κίμιχ

ΣΕΒΙΛΗ (Βιντσέντζο Μοντέλα): Σόρια, Λενγκλέ, Μπεν Γεντέρ (65΄ Μουριέλ), Μπανέγκα, Κορέα, Ενζονζί, Νάβας, Εσκουδέρο, Βάσκεθ (81΄ Νολίτο), Μερκάδο, Σαράμπια (70΄ Ραμίρες)

Πολλά βιβλία εκδίδονται, αλλά λίγα καταφέρνουν να γίνουν τόσο ευπώλητα, ώστε να θεωρηθούν μπεστ-σέλερ. Ποια βιβλία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να το πετύχουν αυτό; Όσα είναι μυθιστορήματα (ιδίως θρίλερ ή μυστηρίου), απομνημονεύματα ή βιογραφίες, έχουν μεγάλες αρχικές πωλήσεις και εκδίδονται προς το τέλος του έτους αλλά πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ουγγρικής καταγωγής καθηγητή Άλμπερτ-Λάζλο Μπαραμπάσι του Πανεπιστημίου Νορθίστερν της Βοστόνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιστήμης των δεδομένων «EPJ Data Science», ανέλυσαν στοιχεία από τις λίστες με τα μπεστ-σέλερ των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» για την περίοδο 2008-2016, που περιλάμβαναν συνολικά περίπου 4.500 βιβλία.
Ανέπτυξαν έτσι μια φόρμουλα που προβλέπει αν ένα βιβλίο έχει τα «φόντα» να γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Αν ένα βιβλίο με το «καλημέρα» εμφανισθεί στη λίστα των ευπώλητων, έχει σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δύσκολα γίνεται μπεστ-σέλερ ένα βιβλίο που δεν είναι μυθιστόρημα ή βιογραφία και που δεν έχει κάνει καλή «εκκίνηση» στα βιβλιοπωλεία.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μολονότι τα βιβλία μυθοπλασίας (μυθιστορήματα και άλλα) πουλάνε περισσότερα αντίτυπα από τα άλλα είδη βιβλίων (δοκίμια, ιστορίας, φιλοσοφίας, επιστημονικά, ταξιδιωτικά κ.ά.), τα τελευταία είναι πιθανότερο να παραμείνουν μπεστ-σέλερ από τη στιγμή που τα καταφέρουν να το πετύχουν αυτό. Δηλαδή, είναι πιο εφήμερα τα μυθιστορήματα στην καταξίωσή τους ως μπεστ-σέλερ, ενώ τα μη λογοτεχνικά βιβλία συχνά παραμένουν περισσότερες εβδομάδες στις λίστες των μπεστ-σέλερ.
Από την άλλη, οι συγγραφείς λογοτεχνικών βιβλίων, οι οποίοι είναι συνήθως και πιο παραγωγικοί, κάνουν περισσότερες διαδοχικές εμπορικές επιτυχίες, δηλαδή αν ένας μυθιστοριογράφος κάνει ένα μπεστ-σέλερ, έχει αυξημένες πιθανότητες να κάνει και άλλα στη συνέχεια. Αυτό συνεπικουρείται και από το γεγονός ότι συχνά τα λογοτεχνικά βιβλία εντάσσονται σε κάποια σειρά. Κάτι τέτοιο δεν είναι το ίδιο εύκολο για τους μη λογοτεχνικούς συγγραφείς (ιστορικούς, φιλοσόφους, οικονομολόγους κ.α.), που συνήθως ούτε τόσο παραγωγικοί είναι, ούτε τόσο πιστό αναγνωστικό κοινό έχουν, ούτε βιβλία σε σειρές γράφουν.
Το χάσμα των δύο φύλων δεν υπάρχει στα μυθιστορήματα. Γυναίκες και άνδρες συγγραφείς έχουν ίδιες πιθανότητες να κάνουν μπεστ-σέλερ με ένα λογοτεχνικό βιβλίο τους. Αν και οι γυναίκες συγγραφείς έχουν περισσότερα μπεστ-σέλερ στον χώρο των μυθιστορημάτων με ιστορίες αγάπης και έρωτα, ενώ οι άνδρες κάνουν περισσότερα μπεστ-σέλερ σε αστυνομικά βιβλία και μυστηρίου.
Από την άλλη, υπάρχει χάσμα στα μη λογοτεχνικά βιβλία, καθώς σε αυτή την κατηγορία οι άνδρες έχουν σαφώς περισσότερα μπεστ-σέλερ σε σχέση με τις γυναίκες συγγραφείς. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν για διασημότητες και ιστορικές προσωπικότητες, καθώς και για γεγονότα με τα οποία έχουν κάποια εξοικείωση, πράγμα που βοηθά τα σχετικά βιβλία να αναρριχηθούν στις λίστες των μπεστ-σέλερ.
Όσο περισσότερα αντίτυπα πουλήσει ένα βιβλίο μόλις εκδοθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, τόσο περισσότερα αναμένεται να πουλήσει συνολικά στην πορεία του χρόνου. Βιβλία που βγαίνουν μέσα στις γιορτές, όταν οι πωλήσεις βιβλίων είναι αυξημένες γενικά αλλά και ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος, συχνά «χάνονται» και γίνονται πιο δύσκολα μπεστ-σέλερ.
Γενικότερα, οι πωλήσεις των βιβλίων ακολουθούν μια τυπική πορεία: αυξάνονται πολύ γρήγορα μετά την έκδοσή τους, φθάνουν στο αποκορύφωμά τους μέσα στις πρώτες περίπου δέκα εβδομάδες και μετά πέφτουν δραματικά.
Όπως είπε ο Μπαραμπάσι, «το πιο εντυπωσιακό εύρημα είναι ότι βρήκαμε ένα καθολικό μοτίβο για όλες τις πωλήσεις των βιβλίων. Όλες, ανεξαρτήτως λογοτεχνικού είδους, ακολουθούν την ίδια πορεία πωλήσεων, η οποία εξαρτάται από τους ίδιους παράγοντες. Αυτό μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα στατιστικό μοντέλο, που προβλέπει τις πωλήσεις ενός βιβλίου τους επόμενους μήνες με βάση τις αρχικές πωλήσεις του».

Από το Facebook δημοσίευσαν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν, όσον αφορά στην αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων των χρηστών τους.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο καταγράφει και διατηρεί το ιστορικό των τηλεφωνικών κλήσεων και των μηνυμάτων των χρηστών του.
Όσοι χρησιμοποιούν το Messenger ή το Facebook Lite σε Android, μπορούν να συμφωνήσουν στο να διατηρείται ιστορικό των κλήσεων και των μηνυμάτων τους. Με τη χρήση του ιστορικού, η πλατφόρμα θα δίνει προτεραιότητα σε όσες από τις επαφές τους οι χρήστες επικοινωνούν περισσότερο, όπως δήλωσαν από την εταιρεία.
Επίσης, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί καταγραφής των κλήσεων και των γραπτών μηνυμάτων, από την εταιρεία σημείωσαν πως επαναξέτασαν τη συγκεκριμένη λειτουργία και επιβεβαίωσαν εκ νέου πως δεν καταγράφεται το περιεχόμενο των επικοινωνιών – παρά μόνο μεταδεδομένα.
Επιπλέον, από το Facebook δήλωσαν πως θα διαγράφουν το ιστορικό των κλήσεων και των μηνυμάτων που είναι παλιότερα από ενός έτους. Παράλληλα, πως θα καταγράφονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία των επικοινωνιών που θα εξυπηρετούν την παραπάνω λειτουργία. Επομένως, στοιχεία όπως η διάρκεια των κλήσεων δεν θα αποθηκεύονται.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!