Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017


Για τον Παλαιστίνιο ψαρά Τζιχάντ αλ-Σολτάν, η ψαριά του επιφύλασσε μια έκπληξη – ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που βρέθηκε στα δίχτυα του κοντά σε μια παραλία της Γάζας. Το μπουκάλι ταξίδεψε στη Μεσόγειο για περίπου 800 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, όπου ρίχθηκε στο νερό από ένα ζευγάρι Βρετανών οι οποίοι έκαναν διακοπές στο ελληνικό νησί τον Ιούλιο.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διακοπές στη Ρόδο και θα θέλουμε να μάθουμε πόσο μακριά έφθασε αυτό το μπουκάλι, ακόμα κι αν είναι απλά η διπλανή παραλία», ανέφερε το μήνυμα που περιείχε το μπουκάλι και που έφερε τις υπογραφές «Ζακ και Μπεθ». Απαντώντας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφερόταν στο μήνυμα, ο Σολτάν ανακάλυψε ότι πρόκειται για την Μπέθανι Ράιτ, φοιτήτρια, και τον φίλο της Ζάκ Μάρινερ.
«Γεια, ευχαριστούμε που μαζέψες αυτό το μπουκάλι. Ως ανταμοιβή, να κάποια πανέμορφα λουλούδια», έγραφε το ζευγάρι στην επιστολή του.
Μέχρι το μπουκάλι να φθάσει στις ακτές της Γάζας την περασμένη εβδομάδα, τα λουλούδια είχαν μαραθεί. Αλλά ο Σολτάν δήλωσε σήμερα ότι χάρηκε στη σκέψη πως τα κύματα μπόρεσαν να μεταφέρουν ένα ξέγνοιαστο μήνυμα σε ταραγμένα νερά που τελούν υπό ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό και περιορισμούς στην αλιευτική ζώνη.
«Ως ψαράς, ένιωσα ότι αυτό το γράμμα ταξίδεψε διασχίζοντας σύνορα και διεθνή ύδατα χωρίς περιορισμούς ενώ εμείς, ως ψαράδες, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε πέρα από τα έξι μίλια», δήλωσε. «Ελπίζω μία ημέρα να γίνουμε ελεύθεροι όπως αυτό το μπουκάλι».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είσαι ένας τίμιος νεοναζί, που σε κάθε ευκαιρία παραδέχεται πόσο πολύ θα ήθελε να σκοτώσει όποιον δεν έχει το ίδιο χρώμα δέρματος με σένα; Είσαι ένας ακροδεξιός που απλά θα ήθελε να δει τη χώρα του να κάνει πόλεμο με όλους της τους γείτονες; Είσαι έστω ένας ντροπαλός νεοφιλελεύθερος που ζωγραφίζει κρυφά σβάστικες στο ημερολόγιό σου;
Ας το παραδεχτούμε. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Και μέρα με τη μέρα, η βρωμερή σου ιδεολογία, ενισχύεται και απενοχοποιείται όλο και περισσότερο. Τα κόμματα που υποστηρίζεις, δέχονται κρατικές ενισχύσεις για να εντείνουν την προπαγάνδα τους. Οι συναγωνιστές σου, μπορούν με σχετική άνεση να οργανώσουν τις εγκληματικές τους οργανώσεις, να μαχαιρώνουν ανθρώπους, να καταστρέφουν περιουσίες, να ποτίζουν με το δηλητήριό τους ανήλικα παιδιά και αν μπει σε κάποιο σημείο μία κόκκινη γραμμή, αυτή θα είναι αν έχεις σκοτώσει καμιά εκατοστή παιδιά. Σαν το συναγωνιστή Μπρέιβικ.
Τι γίνεται όμως, αν θες να πας διακοπές, αλλά ψάχνεσαι να τις συνδυάσεις κιόλας με λίγη άρεια ονείρωξη; Μάντεψε! Υπάρχει λύση! Ξανά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Πόσο ανέλπιστο αλλά και καταπληκτικό είναι αυτό;
Εκεί κάπου στα βορειοανατολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μια χώρα που λέγεται Εσθονία και η οποία είναι γνωστή για δύο πράγματα. Για το πολύ γρήγορο ίντερνετ που απολαμβάνουν οι κάτοικοί της και για την ξεδιάντροπη και συστηματική προώθηση του ναζισμού.
Είναι η χώρα που εταιρείες φυσικού αερίου βγάζουν διαφημισούλες με την εικόνα της εισόδου του Άουσβιτς και την επιγραφή “Θέρμανση με αέριο – Εύελικτη, βολική και αποτελεσματική”:
Είσαι (νεο)Ναζί; Μάθε γιατί η Εσθονία είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για σένα
Ή πρωτοκλασάτες εφημερίδες επιπέδου Πρώτου Θέματος, που βγάζουν “σατυρικά” διαφημιστικά σκίτσα, με εικόνες από στρατόπεδα συγκέντρωσης, γράφοντας πάνω τους “Ένας, δύο, τρεις. Τα χάπια του δρ. Μένγκελε κάνουν θαύματα – Δεν υπήρχαν παχουλοί στο Μπούχενβαλντ”
Είσαι (νεο)Ναζί; Μάθε γιατί η Εσθονία είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για σένα
Είναι η χώρα όπου γίνεται ανάρπαστο ένα ημερολόγιο με 12 εικόνες Εσθονών συνεργατών των ναζί, σαν αυτό:
Είσαι (νεο)Ναζί; Μάθε γιατί η Εσθονία είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για σένα
Είναι η χώρα όπου μπορείς να επισκεφτείς ένα μουσείο προς τιμή της εσθονικής λεγεώνας των SS
Είσαι (νεο)Ναζί; Μάθε γιατί η Εσθονία είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για σένα
Είναι η χώρα όπου μπορείς να επισκεφτείς τον τάφο του Alfons Rebane. Τον καινούριο του δηλαδή τάφο, αφού αρχικά ήταν χωμένος κάπου στη Γερμανία, αλλά η εσθονική κυβέρνηση τον έβγαλε, τον έφερε πίσω και τον έθαψε με όλες τις τιμές δίπλα σε ιστορικές προσωπικότητες της χώρας.
Είσαι (νεο)Ναζί; Μάθε γιατί η Εσθονία είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για σένα
Είναι η χώρα όπου αν είσαι συνεργάτης των ναζί και έχεις πάρει το μετάλλιο του Σταυρού των Ιπποτών από τα SS, τότε θα θαφτείς με όλες τις τιμές, με κρατική δαπάνη και με στρατιωτικά αγήματα να σε συνοδεύουν στον τελευταίο σου λάκκο. Να, σαν τον Harald Nugiseks, που πέθανε το 2014:
Είναι η χώρα που μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο έναν παππούλη σαν όλους τους άλλους. Περίπου. Τον λένε Mikhail Gorshkov και σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο συμμετείχε στο μάζεμα και στη δολοφονία 3,000 Εβραίων στο Slutzk της Λευκορωσίας. Σήμερα απολαμβάνει τα βαθιά του γεράματα, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις τιμής για τους συνεργάτες των ναζί στην Εσθονία.
Εκδηλώσεις δηλαδή, σαν αυτές:
Και ειλικρινά δε χρειάζεται να φοβάσαι πως κάποιος αντιφασίστας θα σου σπάσει ξαφνικά τα δόντια, αφού στην Εσθονία οι αντιφασίστες είτε φυλακίζονται, είτε απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα. Και ακόμα και αν κάποιος τους ξεφύγει, η εσθονική αστυνομία έχει αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να συλλάβει, να δείρει, να πυροβολήσει με πλαστικές σφαίρες και (γιατί όχι;) να σκοτώσει κάποιον που δε συμμερίζεται τη θέρμη για τη ναζιστική ιδεολογία.
Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση πως είσαι κρυφός ή φανερός (νεο)ναζί. Γιατί μπορεί να μην είσαι. Οπότε ψήνεσαι να πας και εσύ στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία για να μας διδάξει για τα εγκλήματα “των κομμουνιστικών καθεστώτων”; Να, μαζί με αυτόν:
estonia6
πηγή: katiousa.gr

Πόσες φορές έχετε περπατήσει στους γνωστότερους δρόμους της Αθήνας; Aναρωτηθήκατε από πού πήραν το όνομά τους και ποιοι είναι αυτοί που προς τιμήν τους ονοματοδοτήθηκαν; Με τη βοήθεια του διαδικτύου θα προσπαθήσουμε να σας λύσουμε μερικές απορίες και να σας παρουσιάσουμε την προέλευση των πιο φημισμένων δρόμων της πόλης.
Πολλές οδοί πήραν τα ονόματά τους από τουςοπλαρχηγούς του ’21 (Κανάρη, Υψηλάντου, Τομπάζη, Ζαΐμη, Μαυροκορδάτου, Τρικούπη, Δεληγιάννη, Πετμεζά, Σαχτούρη, Μαυρομιχάλη), καθώς κι από ονόματα μεγάλων μαχών(Βαλτετσίου, Ερεσού, Χίου, Καματερού, Ναυαρίνου). Την τιμητική της είχε και η «Φιλική Εταιρία» (Σκουφά, Τσακάλωφ, Αναγνωστοπούλου, Κουμπάρη κ.α.), οι ξένοι ναύαρχοι που συμμετείχαν στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (Κοδριγκτώνος, Χάιντεκ, Δεριγνύ), ξένοι ευεργέτες(Γλάδστωνος, Γκίλφορδ, Ουγώ, Διδότου, Γαμβέττα, Λένορμαν),λογοτέχνες (Κορνάρου, Ζαλοκώστα, Σούτσου, Βαλαωρίτη, Γαλανού, Σουρμελή). Ακόμα χρησιμοποιήθηκαν ιστορικά ονόματα, καθώς κι ονόματα αποθανόντων πρωθυπουργών και ηγετών του έθνους.
Ας δούμε όμως ορισμένους από τους πιο γνωστούς δρόμους.
alaxa
Αλεξάνδρας: Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Πριγκίπισσας Αλεξάνδρας, κόρης του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και της Όλγας κι αδελφή του μετέπειτα Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’. Γεννήθηκε ως Πριγκίπισσα της Ελλάδας και Δανίας στην έπαυλη Μον Ρεπό της Κέρκυρας στις 30 Αυγούστου 1870. Παντρεύτηκε στις 5 Ιουνίου 1889 τον Μέγα Δούκα της Ρωσίας Παύλο Αλεξάντροβιτς στην Αγία Πετρούπολη, όπου και εγκαταστάθηκε μετά το γάμο της. Μαζί απέκτησαν τη Δούκισσα Μαρία Πάβλοβνα και τον Πρίγκηπα Ντμίτρι Πάβλοβιτς, ενός εκ των δολοφόνων του μοναχού Γκριγκόρι Ρασπούτιν το 1916. Πέθανε αιφνιδιαστικά 2 χρόνια αργότερα, λίγες μόλις ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της (24 Σεπτεμβρίου 1891), σε ηλικία 21 ετών.
str
Στρέιτ: Ο δρόμος κοντά στην Πλατεία Κοτζιά (σ.σ.: μιας και τον αναφέραμε, χρημάτισε υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων) ήταν γιος του γεωμέτρη Γεωργίου Στρέιτ, που ήταν αξιωματικός του στρατού του Βασιλιά Όθωνα. Ο Στέφανος σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στη Γερμανία και υπηρέτησε στο δικαστικό κλάδο ως δικαστής-πρωτοδίκης, φτάνοντας στο βαθμό του εφέτη, όμως το 1865 παραιτήθηκε και έως το 1872 δικηγόρησε στην Πάτρα. Στις 28 Φεβρουαρίου 1889 εκλέχθηκε υποδιοικητής της Εθνικής και τον ίδιο χρόνο ταξίδεψε στο Βερολίνο για να υπογράψει το προικοσύμφωνο για τους γάμους του διαδόχου Κωνσταντίνου με την Σοφία, την κόρη του αυτοκράτορα Κάιζερ της Γερμανίας. Μαζί με τον Παύλο Καλλιγά, ήταν το 1891 οι εμπνευστές της ιδρύσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ ανέλαβε και πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Θεωρήθηκε κατάλληλος για να χειριστεί την υπόθεση του δημοσίου εξωτερικού χρέους και στις 18 Φεβρουαρίου 1897, κατάφερε να έρθει σε συμβιβασμό με τους δανειστές.
rv
Καραγιώργη Σερβίας: Ο Τζόρτζε “Καραγιόργεβιτς” Πέτροβιτς, ήταν ο ηγέτης της Πρώτης Σερβικής επανάστασης, ήταν ο πρώτος κληρονομικός ηγέτης, Οσποδάρος, της Σερβίας ιδρυτής της δυναστείας Καραγιώργη. Διαβλέποντας την αποτυχία της επανάστασης διέφυγε στην Αυστροουγγαρία αλλά το 1816 έρχεται σε επαφή με Έλληνες επαναστάτες, μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία, κι επέστρεψε στη Σερβία. Ήρθε σε επαφή και συνεργάστηκε με τον Μίλος Ομπρένοβιτς. Είχε συνάψει φιλία με τον Γεωργάκη Ολύμπιο ο οποίος είχε προστρέξει σε βοήθεια του με στρατιωτικό σώμα.
ermou
Ερμού: Η οδός Ερμού δεν ανήκει στις οδούς που δεν είχαν όνομα, καθώς ήταν μια από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και είχε πάρει το όνομά της από την εποχή του Όθωνα όπως η Πειραιώς και η Θεμιστοκλέους. Αντλεί την ονομασία του από τον Ερμή, αγγελιαφόρο των Θεών και προστάτη του εμπορίου και αναπτύσσεται παραλλήλως της οδού Ηφαίστου, όπου λειτουργεί το Δημοπρατήριο των Αθηνών.
stad
Σταδίου: Η Οδός Σταδίου είναι ιστορικός δρόμος στην 1η δημοτική ενότητα της Πόλης των Αθηνών. Εντάσσεται στο ρυμοτομικό πλέγμα του πολεοδομικού σχεδίου που εφαρμόστηκε βόρεια της παλαιάς πόλης, αναπτυσσόμενη περιμετρικά του ιστορικού κέντρου και παραλλήλως της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου. Η ονομασία του δρόμου προέρχεται από το Παναθηναϊκό Στάδιο στο οποίο οδηγεί πίσω από τα Παλαιά Ανάκτορα και τον Εθνικό Κήπο. Σημείο αφετηρίας είναι η Ομόνοια, ενώ διέρχεται μπροστά από την Παλαιά Βουλή και την Πλατεία Κλαυθμώνος. Για ένα διάστημα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετονομάστηκε σε Ουΐνστον Τσόρτσιλ, προς τιμή του Βρετανού ηγέτη, πριν πάρει και πάλι το αρχικό της όνομα.
mari
Μαρίνου Αντύπα: Ήταν μεγάλος λαϊκός αγωνιστής κι αγωνίστηκε σ’ όλη του τη ζωή για την αφύπνιση του λαού, και μάλιστα των αγροτικών και εργατικών τάξεων. Δολοφονήθηκε από άνθρωπο των μεγαλοκτηματιών του θεσσαλικού κάμπου (τσιφλικάδων), στις 8 Μαρτίου 1907 στον Πυργετό Λάρισας. Πήρε μέρος στην Κρητική Επανάσταση του 1896. Οργάνωσε το συλλαλητήριο της 14ης Σεπτεμβρίου 1897 στην κατηγορώντας τη βασιλική οικογένεια για την έκβαση του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 που τον οδήγησε στη φυλακή. Εφάρμοσε προοδευτικά μέτρα όπως η εφαρμογή της αργίας της Κυριακής, η αμοιβή των κολίγων με το 75% της παραγωγής (αντί του 25% που ίσχυε ως τότε) και η παραγραφή των χρεών τους. Οι τελευταίες λέξεις του Μαρίνου Αντύπα ήταν: “Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία”. Η δολοφονία του προκάλεσε λαϊκές εκδηλώσεις και αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα.
leno
Λένορμαν: Η οδός Λένορμαν ένας από τους μεγαλύτερους δρόμους της Αθήνας. Αρχίζει από το Μεταξουργείο, περνάει από τον Κολωνό και καταλήγει στην Κολοκυνθού. Πήρε το όνομά της από το Γάλλο φιλέλληνα αρχαιολόγο Φρανσουά Λενορμάν, ο οποίος το 1860 πήρε μέρος στις ανασκαφές της Ελευσίνας και η προτομή του βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου στον Κολωνό. Μολονότι ο Γάλλος φιλέλληνας από τον οποίο πήρε το όνομά της η οδός, λεγόταν Φρανσουά Λενορμάν, το όνομα που επικράτησε για την οδό είναι Λένορμαν. Το 1927, η Λένορμαν ονομαζόταν οδός Κηφισού και παλαιότερα Κολοκυνθούς.
rian
Λουίζης Ριανκούρ: Η Λουίζα Ριανκούρ ήταν Γαλλίδα θαυμάστρια της Ελλάδας με έντονα φιλελληνικά αισθήματα. Ήλθε στην Ελλάδα σε νεαρή ηλικία, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς της και συνδέθηκε με τις σημαντικότερες οικογένειες της αθηναϊκής κοινωνίας. Αργότερα επέστρεψε στη Γαλλία όπου και παντρεύτηκε τον κόμη Ριανκούρ, χωρίς να σταματήσει να υποστηρίζει τα ελληνικά εθνικά δίκαια με δημοσιεύματα και πλήθος εκδηλώσεων. Πέθανε σε βαθύ γήρας στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου του 1941. Ο Δήμος Αθηναίων, τιμώντας την, έδωσε το όνομά της σε αθηναϊκή οδό στους Αμπελόκηπους.
ralli
Πέτρου Ράλλη: Ο Πέτρος Ράλλης ήταν Έλληνας πολιτικός, ο οποίος χρημάτισε υπουργός σε αρκετές κυβερνήσεις (επί Τσαλδάρη, Γ. Παπανδρέου και Πλαστήρα) τις δεκαετίες του 1930 και του 1940. Στις εκλογές είχε τεθεί με την αντιβενιζελική παράταξη. Πέθανε τον Αύγουστο του 1945 και κηδεύτηκε στις 20 Αυγούστου.
Iliou
Ηλία Ηλιού: Ο Ηλίας Ηλιού του Φιλίππου ήταν Έλληνας βουλευτής, δικηγόρος, συγγραφέας και πρόεδρος του κόμματος Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (Ε.Δ.Α.). Προσχώρησε στο ΕΑΜ κατά την Κατοχή, και έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1945 ως νομικός με σπάνια γενική παιδεία και ως μετριοπαθής πολιτικός έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από όλες τις πολιτικές πτέρυγες της Βουλής. Προφητική υπήρξε η καταγγελία του από το βήμα της Βουλής κατά της επερχόμενης τότε “χούντας των στρατοκρατών” και συγκεκριμένα κατά του αντισυνταγματάρχη Παπαδόπουλου στις 23 Ιουλίου 1965, που δυστυχώς όλοι τότε έδειξαν ότι κώφευαν. Ακόμα και η στρατιωτική δικαιοσύνη. Πέθανε στις 25 Ιανουαρίου 1985 από επιπλοκές διαβήτη. Προς τιμήν του, έναν χρόνο αργότερα, δόθηκε το όνομά του σε νεοδιανοιγείσα τότε κεντρική λεωφόρο του Δήμου Αθηναίων στη συνοικία Νέου Κόσμου.
fwkio
Φωκίωνος Νέγρη: Ο Φωκίων Νέγρης ήταν Έλληνας Κωνσταντινουπολίτης μεταλλειολόγος, γεωλόγος, πολιτικός και πρώτος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Υπήρξε διακεκριμένος μεταλλειολόγος της εποχής, που διετέλεσε διευθυντής της Εταιρείας των Μεταλλουργείων του Λαυρίου και εν συνεχεία δήμαρχος της πόλης του Λαυρίου (1895 – 1898), καθώς και επιτυχημένος πολιτικός με πολυετή σταδιοδρομία. Ως υπουργός Οικονομικών εισήγαγε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση. Η οδός Φωκίωνος Νέγρη διαμορφώθηκε στη δεκαετία του 1930 πάνω στα ίχνη ενός παλαιού ρέματος, που άρχιζε από τα Τουρκοβούνια. Είναι ονομαστός πεζόδρομος της Αθήνας στην Κυψέλη, που αρχίζει από την Πλατεία Κυψέλης και τερματίζει στην οδό Ιωάννου Δροσοπούλου.
sina
Σίνα: Ο Γεώργιος Σίνας ήταν επιχειρηματίας, τραπεζίτης και εθνικός ευεργέτης. Ο γιος του Σίμων Σίνα γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1783 στη Νύσσα όπου είχε βρει καταφύγιο ο πατέρας του. Ορφανός από μητέρα, μεγαλωμένος φτωχικά στη κουνιάδα του πατέρα του, όταν έγινε οχτώ χρονών αποδήμησε στη Βιέννη. Μετά το θάνατο του πατρός του, ο Γεώργιος Σίνας ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την επιχειρηματική κληρονομιά. Ανέλαβε την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου, γι’ αυτό και θεωρείται πατέρας των σιδηροδρόμων της Βαλκανικής. Επίσης ως εφοπλιστής αναβάθμισε σημαντικά την ατμοπλοΐα στον ποταμό Δούναβη. Αργότερα ως τραπεζίτης έγινε πιστωτής όχι μόνο μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και δανειστής κυβερνήσεων και αυτοκρατοριών. Λόγω της τραπεζικής του οξυδέρκειας χαρακτηρίστηκε ως η «Πυθία του Χρηματιστηρίου της Βιέννης». Το αντίπαλο δέος των τραπεζικών του επιχειρήσεων ήταν η οικογένεια Ρότσιλντ. Ο Γεώργιος Σίνας συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ευεργέτες της πατρίδας μας. Δώρισε μεγάλη ποσότητα χρυσού στη νεοϊδρυθείσα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, προσέφερε αστρονομικά ποσά για τη στήριξη φιλανθρωπικών και πνευματικών ιδρυμάτων όπως το Αρσάκειο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οφθαλμιατρείο και την Αρχαιολογική Εταιρία. Υπήρξε ιδρυτής και χρηματοδότης του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Προς τιμήν της συνεισφοράς του στο πεδίο της αστρονομίας, η επιστημονική κοινότητα δώρισε το οικογενειακό του όνομα στον κρατήρα «Σίνα» του φεγγαριού. Απεβίωσε στις 18 Μαΐου του 1856 και ετάφη στην ορθόδοξη εκκλησία Rappolten Kirchen που είχε οικοδομήσει σε ένα από τα κτήματά του. Η είδηση του θανάτου του προξένησε συναισθήματα λύπης σε όλον τον κόσμο της Ευρώπης.
kate
Κατεχάκη: Ο Γεώργιος Κατεχάκης ήταν βενιζελικός στρατιωτικός και πολιτικός του 20ού αιώνα, βουλευτής, τρεις φορές Υπουργός Στρατιωτικών (1924, 1930-1932, 1933), Γενικός Διοικητής Θράκης και Γενικός Διοικητής Κρήτης. Πήρε μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα τα έτη 1904 και 1905. Ο Κατεχάκης σημείωσε εντυπωσιακές επιτυχίες ενάντια στους Βουλγάρους, με αποκορύφωμα την περίφημη ενέδρα στο Σκλήθρο. O Γεώργιος Κατεχάκης έφθασε στον βαθμό του Στρατηγού σε ηλικία 39 (τριάντα εννέα) ετών, ο νεότερος στρατηγός από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Πέθανε στις 22 Απριλίου 1939.
mixalak
Μιχαλακοπούλου: Ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος ήταν στενός συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου, γεννημένος στην Πάτρα το 1875. Το 1924 ίδρυσε το Κόμμα των Συντηρητικών Φιλελευθέρων και στις 7 Οκτωβρίου 1924 σχημάτισε κυβέρνηση μαζί με το κόμμα του Γεώργιου Κονδύλη η οποία ανετράπη στις 26 Ιουνίου 1925 από τη δικτατορία Παγκάλου. Επανήλθε το 1926 ως υπουργός Εξωτερικών με την Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη και το 1928 ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έγινε ξανά υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου τον Ιούνιο του 1929, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Κοινωνία των Εθνών και έλαβε μέρος σε πολλές διασκέψεις. Συμμετείχε μαζί με τον Βενιζέλο στις διαπραγματεύσεις για την Συνθήκη της Λωζάνης και συνυπέγραψε το Σύμφωνο Ειρήνης και Φιλίας Ελλάδος Τουρκίας στην Άγκυρα το 1930. Εξορίστηκε από την δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά στην Πάρο όπου αρρώστησε και πέθανε στην Αθήνα στον Ευαγγελισμό στις 7 Μαρτίου 1938.
Syggr
Συγγρού: Ο Ανδρέας Συγγρός ήταν Έλληνας τραπεζίτης από την Πόλη, πολιτικός και εθνικός ευεργέτης. Κατά τη διάρκεια της ζωής του πραγματοποίησε σημαντικές δωρεές σε ευαγή ιδρύματα, ενώ με τη διαθήκη του κληροδότησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο ελληνικό κράτος για την κατασκευή νοσοκομείων (Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός») και σχολείων και σε εθνικά ιδρύματα. O Συγγρός έχει χαρακτηριστεί από τους ιστορικούς ως ο πιο ισχυρός άνδρας της εποχής του μετά το Βασιλιά Γεώργιο Α΄ με αμφισβητούμενο ρόλο και αδιαμφισβήτητο φιλανθρωπικό έργο. Η σύλληψη της ιδέας κατασκευής του σύγχρονου δρόμου που ένωνε την Αθήνα με το λιμάνι του Φαλήρου έλαβε χώρα κατά το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, περίοδο εκσυγχρονισμού και μεγάλων δημοσίων έργων, επί πρωθυπουργίας του Xαριλάου Τρικούπη (1881-1895). Η κατασκευή της λεωφόρου ξεκίνησε το 1898, βάσει σχεδίων που πραγματοποίησε ένας μηχανικός του στρατού, ο Ιωάννης Γενίσαρλης. Μεγάλο τμήμα του έργου χρηματοδοτήθηκε από κληροδοτήματα του Ανδρέα Συγγρού, του οποίου και το όνομα φέρει.
πηγή: penna.gr

Ζούμε στην χώρα που η πλειοψηφία των νόμων που αφορούν στην οδική συμπεριφορά και την κίνηση στους δρόμους, έχει αξία αντίστοιχη του περιτυλίγματος της σοκοφρέτας που μόλις κατάπια να αποκτήσω έμπνευση και που πέταξα στα σκουπίδια. Κοινώς αξία μηδέν. Ενώ εφαρμογή, υπό το μηδέν.
Αν προτιμάτε να το δούμε το νόμισμα από άλλη πλευρά, κινούμαστε στους δρόμους της χώρας όπου ισχύει ο νόμος του ισχυρού, δηλαδή του μεγαλύτερου σε όγκο – κάθε φορτηγατζής ή οδηγός λεωφορείου/τρόλεϊ νιώθει πως κουμαντάρει δράκο της Daenerys Targaryen στο Game of Thrones και πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να υποταχθούν.
Η χώρα όπου ισχύει ο άγραφος νόμος που περιγράφεται όμορφα με το “μα καλά, δεν είδες που ήθελα να πάω;” και που ακυρώνει αξεσουάρ όπως τα φλας και αλάρμ. Όπου ο μπροστινός έχει δίκιο πιο συχνά κι από τον πελάτη, απλά επειδή είναι μπροστά. Όπου κάθε οδηγός κουβαλάει στα μπατζάκια περισσότερο ταλέντο και από τον Niki Lauda, νιώθοντας περίσσια σιγουριά πως θα αντιδράσει σωστά, άσχετα με το αν έχει πιο 1-2 ποτηράκια ή αν τρέχει με φθαρμένα ελαστικά και τέρμα γκάζι στα στενά της Κυψέλης.
Μην το κουράζω, στα μέρη μας ο καθένας κάνει ότι γουστάρει – απλά επειδή ελλείψει κράτους/αστυνόμευσης ξέρει ότι μπορεί! Δεν θα σταθώ στο ξενέρωτο «οι ξένοι δεν τα κάνουν αυτά» αλλά θα προχωρήσω στην παράθεση 42 νόμων που ισχύουν σε άλλες χώρες και θα σας αφήσουν να ξύνετε το κεφάλι εκφράζοντας την απορία “τι θέλει να πει ο ποιητής”. Νόμοι που αψηφούν κάθε έννοια της λογικής.
Ready; Steady, go!
#1 Στην πολιτεία της Αλαμπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαγορεύεται να οδηγεί κανείς με δεμένα μάτια!
#2 Στη Γιουρίκα της Καλιφόρνια απαγορεύεται κάποιος να κοιμάται στο οδόστρωμα!
#3 Παραμένουμε στην ίδια χώρα και την ίδια πολιτεία, πάμε όμως στην κομητεία του Γκλέντεϊλ την οποία αν επισκεφτείτε ποτέ, θα σας προτείναμε να μη πηδάτε από αυτοκίνητα όταν αυτά κινούνται με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Δεν είναι μόνο αυτοκτονικό, είναι και παράνομο!
#4 Στη Βραζιλία το να κατεβαίνεις σε πλαγιά με νεκρά φέρνει πρόστιμο 84.13 ρεάλ!
#5 Επίσης στη Βραζιλία, αν μείνεις από βενζίνη όχι μόνο πληρώνεις πρόστιμο αλλά σου παίρνει και το όχημα γερανός!
#6 Στο Νταν της Νότιας Καλιφόρνια απαγορεύεται να οδηγείς στο πεζοδρόμιο. Αυτοκίνητο. Για ‘μηχανάκια’ το θεωρούν αυτονόητο. Δεν έχουν έρθει Ελλάδα φαίνεται.
#7 Στην ίδια πόλη, απαγορεύεται να οδηγείς μέσα σε νεκροταφείο.
#8 Παραμένουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μεταφερόμαστε όμως στην πολιτεία της Τζόρτζια και την πόλη Ντάμπλιν, όπου αν οδηγήσεις μέσα σε παιδική χαρά (!) σε περιμένει βαρύ πρόστιμο.
#9 Στο Οντάριο του Καναδά κάθε μοτοσικλετιστής είναι υποχρεωμένος να έχει μόνιμα και τα δύο χέρια στο τιμόνι αλλά και τον ποπό του στη σέλα! Αν σταθείς στα πόδια για να ξεπιαστείς ή να αποφύγεις το ταρακούνημα από μία λακκούβα, μπορεί να υποχρεωθείς να πληρώσεις 2000 δολάρια σε πρόστιμο!
#10 Στην Πολιτεία του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επιτρέπεται να είσαι ξαπλωμένος σε στρώμα που βρίσκεται στην καρότσα ενός pick-up αν είσαι άνω των 18!
#11 Στην Πολιτεία της Ιντιάνα απαγορεύεται να αγοράσεις πολλά αγαθά τις Κυριακές. Μπύρα, κάρυ και αυτοκίνητο για παράδειγμα.
#12 Συνέχεια με τις ΗΠΑ όπου απαγορεύεται να βάζεις μόνος σου βενζίνη στο Νιου Τζέρσεϊ.
#13 Στο Ντένβερ του Κολοράντο, δεν θα βρεις πολλά μαύρα αυτοκίνητα. Κι αυτό διότι απαγορεύεται η κυκλοφορία τους τις Κυριακές!
#14 Στη Βραζιλία απαγορεύεται να έχεις αυτοκόλλητα στα τζάμια του αυτοκινήτου σου!
#15 Επίσης στη χώρα της Σάμπα απαγορεύεται να τροποποιείς το είδος ή το χρώμα των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου!
#16 Στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται να οδηγείς χωρίς μπλούζα. Και καλά οι άντρες, να το καταλάβω. Όμως να το απαγορεύουν και στις γυναίκες; Απαράδεκτοι!
#17 Κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο Λουξεμβούργο πρέπει να έχει υαλοκαθαριστήρες! Άσχετα αν στη χώρα αυτή υπάρχουν πολλοί συλλέκτες με οχήματα άλλης εποχής που δεν είχαν παρμπρίζ.
#18 Στην Μεγάλη Βρετανία μπορεί να πληρώσεις 1000 λίρες αν είναι βρώμικος ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.
#19 Τι κι αν στη Σκανδιναβία το μισό χρόνο δεν νυχτώνει; Όποιο όχημα κινείται στο δρόμο, πρέπει 24 ώρες το 24ωρο να έχει αναμμένα τα φώτα του.
#20 Στη Δανία πρέπει να ελέγχεις κάτω από το αυτοκίνητο σου πριν ενεργοποιήσεις τον κινητήρα, ώστε να βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει κάποιος εκεί.
#21 Ελληνάρα βγάλε εισιτήρια για Μαϊάμι! Στη Φλόριδα δεν είναι υποχρεωτικό να φοράς κράνος στη μοτοσικλέτα, μόνο προστατευτικά για τα μάτια.
#22 Στην Οκλαχόμα ο ΚΟΚ σου απαγορεύει να διαβάζεις κόμικ ενώ οδηγείς!
#23 Στην Ερμόζα Μπιτς της Καλιφόρνια, δεν επιτρέπεται να χύνεις τη Μαργαρίτα σου στο δρόμο.
#24 Στη Μινετόνκα της Μινεσότα αλλά και στον ‘αιώνιο εχθρό’ των αμερικανών, τη μαμά Ρωσία, το βρώμικο αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει έναν  ευέξαπτο εκπρόσωπο του νόμου να σου δώσει κλήση!
#25 Στο Σαγκ Χάρμπορ της Νέας Υόρκης απαγορεύεται να αλλάζεις ρούχα μέσα στο αυτοκίνητό σου.
#26 Αν τη βρίσκεις με το να κάνεις 100 και πλέον κύκλους γύρω από τη στρογγυλή πλατεία της πόλης σου, καλύτερα να μη μετακομίσεις στο Οχάιο.
#27 Στο Μιλγουώκι δεν μπορείς να καθίσεις στη μέση του δρόμου για να διαβάσεις την εφημερίδα σου.
#28 Στο Κεντάκι οφείλουν να μαθαίνουν τι θα πει πειθαρχία στα κατοικίδιά τους. Κι αυτό διότι αν το σκυλί σου γαυγίζει προς άλλο όχημα, μπορεί να σου φέρει λυπητερή!
#29 Στη Μοντάνα δεν μπορείς να αφήνεις μόνα τους τα πρόβατά σου στην καρότσα του φορτηγού σου.
#30 Στο Νιου Μέξικο, οι ταξιτζήδες δεν επιτρέπεται να τραβούν με τα χέρια τους πελάτες μέσα στα ταξί τους.
#31 Οι πυρομανείς δεν έχουν θέση στη Γιούτα! Απαγορεύεται να πετάς φλεγόμενα αντικείμενα από το αυτοκίνητό σου!
#32 Στο Σαν Φρανσίσκο μπορείς να πλένεις μόνος σου το αυτοκίνητό σου, αρκεί να μη σκουπίζεις τα νερά έχοντας αντί για πανί, εσώρουχα!
#33 Στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ, μπορεί να πληρώσεις ακριβά τα νεύρα σου, αν σε ακούσει αστυνομικός να βρίζεις άλλο οδηγό ή πεζό ενώ οδηγείς.
#34 Στην Αλάσκα δεν μπορείς να δέσεις το σκύλο σου στην οροφή του αυτοκινήτου!
#35 Το φαγητό είναι ιερό και με αυτό κατά νου, η πολιτεία του Άρκανσας σου απαγορεύει να πατάς μετά τις 9 το βράδυ την κόρνα μπροστά από μαγαζιά που πουλάνε κρύα αναψυκτικά ή σάντουιτς.
#36 Στο Κονέκτικατ απαγορεύεται το κυνήγι με το αυτοκίνητο! Αν θες να πυροβολήσεις, πρέπει να βγεις έξω από αυτό.
#37 Στο Τοπέκα του Κάνσας, δεν μπορείς να οδηγείς με νεκρά πουλερικά στο αυτοκίνητο.
#38 Και καλά τα νεκρά πουλερικά. Στη Μασαχουσέτη δεν μπορείς να οδηγείς έχοντας ζωντανό γορίλα στο πίσω κάθισμα!
#39 Στην πολιτεία της Νεβάδα απαγορεύεται να βάλεις την καρέκλα σου ή ένα παγκάκι στη μέση του δρόμου.
#40 Στο Όρεγκον μπορεί να πάρεις μπιλιέτο αν αφήσεις την πόρτα σου ανοιχτή περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται!
#41 Στο Ρόουντ Άιλαντ απαγορεύεται να οδηγείς έχοντας στο όχημά σου μπύρα. Ακόμα και σφραγισμένη.
#42 Στη Νότια Καρολίνα είτε φοβούνται τα ποντίκια είτε θέλουν να ανθίσει η αγορά των πλυντηρίων αυτοκινήτων καθώς πληρώνεις πρόστιμο αν έχεις σκουπίδια στο αυτοκίνητό σου.
Πηγή: oneman.gr

Στο Rockport της Μασαχουσέτης υπάρχει ένα σπίτι δύο δωματίων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από εφημερίδες, κόλλα και βερνίκι.
psttefmrd4Το σπίτι χτίστηκε από τον Elis Stenman το 1922 και έζησε εκεί με την οικογένειά του για έξι χρόνια.
Όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο.
psttefmrd2 psttefmrd3 psttefmrd5 psttefmrd6 psttefmrd7 psttefmrd1

Η υπεροχή της Mercedes στις πολυτελείς λιμουζίνες είναι αναμφισβήτητη. Είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, επιχειρηματιών, ηθοποιών και πλούσιων πολιτών σε όλον τον κόσμο.

Η γερμανική μάρκα ανανέωσε την S Class για να προσφέρει υψηλοτέρα ποσοστά πολυτέλειας, άνεσης και εξοπλισμού.

Επίσης, αναβάθμισε και την γκάμα των κινητήρων. Η παγκόσμια παρουσίαση της ανανεωμένης Mercedes S Class έγινε στη Ζυρίχη, τη φημισμένη ελβετική πόλη με το ιδιαίτερα υψηλό βιωτικό επίπεδο -βασικός μισθός 3.600 ευρώ- και την επίδραση της γερμανικής κουλτούρας σε όλους τους τομείς.

Ξεκίνησα τη δοκιμή με την έκδοση που θα αποκτήσουν ελάχιστοι Ελληνες, λόγω της ιδιαίτερα υψηλής τιμής της. Κοστίζει στην Ελλάδα 252.673 ευρώ!

Πάτησα το μπουτόν που ενεργοποιεί τον V8 Biturbo κινητήρα βενζίνης 4.000 κ.εκ. της Mercedes AMG S 63 4MATIC και απόλαυσα την αίσθηση που δίνει το μοτέρ, ακόμη και όταν λειτουργεί στο ρελαντί.

Πρόκειται για μια μονάδα παραγωγής ενέργειας που δίνει διαφορετικό χαρακτήρα στο πολυτελές αυτοκίνητο, μήκους 5,29 μ. Η μεγαλοπρεπής λιμουζίνα στα χέρια του έμπειρου οδηγού μετατρέπεται σε σπορ αυτοκίνητο.

Πατώντας βαθιά το γκάζι ένιωσα την ισχύ των 612 ίππων και άκουσα τον θαυμάσιο ήχο του μοτέρ.

Ολα γίνονται με μαγικό τρόπο. Το μοτέρ λειτουργεί σαν ηλεκτρικό, το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων είναι άριστο και η μεταφορά της ροπής στους τέσσερις τροχούς ολοκληρώνεται με υποδειγματικό τρόπο.

Με τον φόβο να καταγράψουν οι κάμερες τις κινήσεις μου, ξεπέρασα τα αυστηρά όρια ταχύτητας. Οσο ανέβαινε η βελόνα του κοντέρ τόσο πιο όμορφη και γλυκιά ήταν η αίσθηση.

Καλύπτει τα πρώτα 100χλμ./ώρα σε 3,5’’ και η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Κατανάλωσε 12 λίτρα/100χλμ., επίσημη τιμή 8,9 λίτρα/100χλμ. Εκπέμπει 203 γρ. CO2/χλμ.

Το βαρύ αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τους πλουσιότερους ανθρώπους, μου απέδειξε ότι έχει και μια άλλη πλευρά, την οποία όμως θα απολαμβάνει ο οδηγός του αφεντικού.

Το δεύτερο σκέλος της δοκιμής έγινε με την έκδοση S 560 4 MATIC. Εδώ το μοτέρ των 4.000 κ.εκ. αποδίδει 469 ίππους. Απουσιάζει η σπορ αίσθηση της AMG, αλλά διατηρεί τα άριστα στοιχεία άνεσης.

Το τυπικό τεστ 0- 100χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,6’’ και η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Κατανάλωσε 11 λίτρα/100χλμ., επίσημη τιμή 8,8 λίτρα/100χλμ.

Εκπέμπει 200 γρ. CO2/χλμ. Κοστίζει 171.147 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής αφορά τους φόρους, οι οποίοι έχουν αυξηθεί υπέρμετρα για τα πολυτελή αυτοκίνητα.

Η ναυαρχίδα της γκάμας της γερμανικής μάρκας έχει δεχθεί περίπου 6.500 βελτιώσεις και αλλαγές.

Εξωτερικά ξεχωρίζουν η νέα μάσκα και τα ανασχεδιασμένα μπροστινά φωτιστικά σώματα. Εφοδιάζεται με δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών και νέα κουμπιά στο νέο τιμόνι.

Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας αναβαθμίστηκε, λειτουργεί μέσω του touchpad, καθώς και με φωνητικό έλεγχο που εκτελεί πάνω από 450 εντολές.

Ο έλεγχος ενεργής απόστασης Distronic και το Active Steering Assist διατηρούν την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το Distronic χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης. Υποστηρίζει τον οδηγό ανάλογα με την επιλεγείσα διαδρομή και προσαρμόζει τη ταχύτητα του οχήματος, αξιολογώντας τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Η ανανεωμένη Mercedes S Class θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.
real.gr

Ο Τζέρι Λούις, ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του Ντιν Μάρτιν- με τον οποίο υπήρξαν από τα πλέον επιτυχημένα δίδυμα κωμικών-, προτού πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και αφήσει ιστορία με το ιδιαίτερο χιούμορ του, απεβίωσε στην οικία του στο Λας Βέγκας σε ηλικία 91 ετών, έγραψε σήμερα το περιοδικό Variety και άλλα ενημερωτικά μέσα.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα Las Vegas Review-Journal, σύμφωνα με το Variety, ενώ ο μάνατζερ του Λούις επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Ο Τζέρι Λούις πέθανε από «φυσικά αίτια» την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1926 στο Trenton του New Jersey. Ηταν κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός ταινιών, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.




Εγινε παγκοσμίως γνωστός για το "χονδροειδές" χιούμορ του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο και το ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του συμπρωταγωνιστώντας με τον Dean Martin το 1946, δημιουργώντας το φημισμένο κωμικό δίδυμο "Martin and Lewis", το οποίο εκτός από την παρουσία του σε κέντρα διασκέδασης, πρωταγωνίστησε και σε μια σειρά επιτυχημένων κωμικών ταινιών της Paramount Pictures.





O Τζέρι Λιούις ήταν επίσης γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, όπως και για τη θέση του προέδρου στο Ίδρυμα για τη Μυϊκή Δυστροφία.

Ο ηθοποιός είχε κερδίσει πολλά βραβεία από το American Comedy Awards, The Golden Camera, Los Angeles Film Critics Association, The Venice Film Festival, ενώ έχει και δύο αστέρια στον Δρόμο της Δόξας στο Hollywood.

Το 2005 τιμήθηκε με το Governors Award από την Academy of Television Arts & Sciences Board, το οποίο είναι η ανώτερη τιμή των βραβείων Emmy.





Στις 22/2/2009 η ακαδημία Motion Pictyre Arts and Sciences, απένειμε στον Λιούις το Ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε έξι γιούς και μια κόρη. Με την πρώτη του σύζυγο, την τραγουδίστρια Patti Palmer, παντρεύτηκε το 1944 και χώρισε το 1980.

Με τη δεύτερη σύζυγό του, τη χορεύτρια SanDee Pitnick, παντρεύτηκε το 1983, ενώ εκείνος ήταν 56 ετών και εκείνη 32.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!