Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πώς μας αδυνατίζει το νερό
Το νερό είναι πιθανότατα ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» για όσους θέλουν να διατηρήσουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 10.000 ενήλικες.

Οι ερευνητές, μελετώντας τα ευρήματα, συμπέραναν πως όσο πιο αφυδατωμένος είναι ένας οργανισμός, τόσο μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος έχει. Επιπλέον, έχει 50% υψηλότερες πιθανότητες να ανήκει στην κατηγορία των υπέρβαρων ανθρώπων, σε σχέση με όσους καταναλώνουν ικανοποιητική ποσότητα νερού.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η έρευνα αποτελεί ένδειξη ότι το πόσο ενυδατωμένοι είμαστε επηρεάζει το βάρος μας, αλλά δεν αποτελεί απόδειξη. «Αυτό που δείχνει, όμως, είναι ότι όσοι ακολουθούν διατροφή με άφθονη κατανάλωση νερού, ακόμη και μέσω φρούτων, λαχανικών ή ροφημάτων, τείνουν να ανήκουν στους ανθρώπους με υγιές βάρος.

Η έρευνα εντόπισε επίσης πως ένας στους τρεις συμμετέχοντες ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένος. Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Tammy Chang, επισημαίνει πως είναι πιθανό οι παχύσαρκοι άνθρωποι να ακολουθούν συνήθειες οι οποίες τους αποτρέπουν από την κατανάλωση νερού. Μπορεί για παράδειγμα, όταν διψούν… να τρώνε αντί να πίνουν νερό. Από την άλλη, όσοι πίνουν αρκετό νερό, νιώθουν συνήθως πιο γεμάτοι και χορτασμένοι, με αποτέλεσμα να τρώνε λιγότερο.

Οι ερευνητές προτείνουν έναν απλό τρόπο για να καταλαβαίνετε ότι δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα: Αν τα ούρα σας είναι κίτρινα, χρειάζεστε ενυδάτωση. Αν είναι ανοιχτόχρωμα ή διάφανα, είστε… σε καλό δρόμο.

Πηγή
Η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 89 ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της, για την υλοποίηση της δράσης Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου στο εθνικό πρόγραμμα του ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, με τίτλο Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου στον Ειδικό Στόχο 1 (Νο1) Υποδοχή/Άσυλο του Εθνικού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

Τα προσόντα των υποψηφίων αναφέρονται αναλυτικά στην ανακοίνωση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπηρεσία Ασύλου Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κανελλοπούλου 2, T.K. 10177- Αθήνα και ώρες 09:00 με 13:00 απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού υπόψιν κας Μαρίας Σουλιώτη, με την ένδειξη για την ΣΟΧ5/2016, (τηλ. επικοινωνίας: 210-6988582, 210-6988583).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως 29/8/2016. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

http://www.thestival.gr


Ποια είναι τα μυστικά του styling που οι Γαλλίδες γνωρίζουν καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
Πώς θα προλάβω τον πόνο στον αυχένα;
Ο καθένας σε κάποια στιγμή της ζωής του έχει υποφέρει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, από πόνο στον αυχένα. Ο πόνος αυτός προέρχεται κατά κύριο λόγο από τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του λαιμού γύρω από την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Χρόνιος ή παροδικός, ο πόνος στον αυχένα είναι σίγουρα… εκνευριστικός. Δείτε παρακάτω απλές συμβουλές για να τον αποφύγετε ή να τον μειώσετε.

Αγοράστε το κατάλληλο μαξιλάρι

Οι επιλογές στήριξης του αυχένα σας και άνεσης είναι δεκάδες και πιθανώς να χρειαστεί να δοκιμάσετε πριν επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχετε ένα μαξιλάρι το οποίο κρατά τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση, δηλαδή «ακολουθεί» τις καμπύλες της αυχενικής σας μοίρας. Δείτε εδώ πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο μαξιλάρι ανάλογα με το πώς κοιμάστε.

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Σε γενικές γραμμές, η… ξάπλα ανάσκελα είναι η καλύτερη θέση για την σπονδυλική σας στήλη. Άτομα με προβλήματα στον αυχένα συνήθως ξαπλώνουν ανάσκελα με κάποια υποστήριξη κάτω από τα χέρια τους έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η συγκεκριμένη περιοχή. Άτομα με αρθρίτιδα ή στέντωση βολεύονται καλύτερα σε επικλινή ανάκλιση. Αν τώρα προτιμάτε να κοιμάστε στο πλάι, φροντίστε το μαξιλάρι σας να μην είναι πολύ ψηλό. Το ύψος του θα πρέπει να αποτρέπει το κεφάλι σας από το να γυρνά ή να «σπάει» από οποιαδήποτε πλευρά.

Προσαρμόστε την οθόνη του υπολογιστή

Καθίστε άνετα μπροστά από τον υπολογιστή και κλείστε τα μάτια σας. Όταν τα ανοίξετε, το βλέμμα σας θα πρέπει να «πέφτει» ακριβώς στη μέση της οθόνης. Αν δείτε ότι κοιτάτε προς τα κάτω, τότε ανεβάστε την οθόνη έτσι ώστε το βλέμμα σας να πέφτει στο κέντρο της.

Προσοχή στο texting

Η χρήση των κινητών βλάπτει αρκετά και τον αυχένα, από τη στιγμή που έχετε συνέχεια σκυμμένο το κεφάλι. Με τον καιρό, η επιβάρυνση αυτή μεταφέρεται στις αρθρώσεις και τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης και προκαλεί μόνιμες αλλαγές στον αυχένα. Κάθε φορά που γράφετε/κοιτάτε το κινητό σας προσπαθήστε να το έχετε στο ύψος του βλέμματός σας, να μην το παρακάνετε με την ώρα και να ξεκουράζετε τα χέρια σας ακουμπώντας τους αγκώνες σε ένα μαξιλάρι.

Βάλτε hands free

Αν περνάτε ατελείωτες ώρες μιλώντας στο τηλέφωνο, καλό θα ήταν να μην γέρνετε προς τη μία πλευρά το κεφάλι σας. Καλή λύση θα ήταν να πάρετε και ένα hands free έτσι ώστε να μην χρειαστεί να «σπάτε» τον λαιμό σας για πολύ ώρα.

Δυναμώστε τον αυχένα σας

Δυναμώστε τους μύες της περιοχής με συγκεκριμένες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πιο απλή είναι το chin tuck, μια κίνηση η οποία δυναμώνει τους μύες που ευθυγραμμίζου τον αυχένα με τους ώμους. Επίσης διατείνει τους μύες της περιοχής ανακουφίζοντας από την ένταση. Δείτε περισσότερες τέτοιες ασκήσεις εδώ. 


Κουβαλήστε τα βάρη ισόποσα

Συχνό λάθος που κάνει αρκετός κόσμος: όταν κρατά μια βαριά τσάντα ή τα ψώνια ή μια βαλίτσα το κάνει μονομερώς. Αυτή η άνιση κατανομή του βάρους προκαλεί ανισορροπία στους ώμους και τεντώνει υπερβολικά τους μύες του αυχένα. Αρχικά, δοκιμάστε να ελαφρύνετε το βάρος παίρνοντας μόνο τα απαραίτητα στην τσάντα σας ή τον χαρτοφύλακα και προσπαθήστε να έχετε τους ώμους ίσιους όσο την κουβαλάτε. Εναλλακτικά, αγοράστε μια τσάντα πλάτης η οποία κατανέμει το βάρος ισόποσα και στους δύο ώμους.

Ανακουφίστε τον πόνο των trigger points

Τι είναι τα trigger points; Πρόκειται για σημεία στους μύες μας τα οποία είναι σκληρά όταν τα αγγίζουμε και μας προκαλούν πόνο. Στην αφή, τα trigger points θυμίζουν μικρούς σβώλους. Δημιουργούνται κυρίως από λάθος στάση του σώματος, από κινήσεις με πολλές επαναλήψεις, και από τραυματισμούς και ενίοτε μπορούν να προκαλέσουν πόνο και σε διαφορετικά σημεία του σώματος – επί παραδείγματι ένα trigger point στον αυχένα μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι του τένις, μπορείτε να κάνετε μασάζ στα σημεία αυτά και να μειώσετε - προλάβετε τον πόνο (και) στην περιοχή του αυχένα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!