Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018


Ο μεγαλοεπενδυτής επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιτέθηκε στα «τεχνολογικά μονοπώλια», όπως το Facebook και η Google, αποκαλώντας τα «απειλή για τη δημοκρατία».
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο 87χρονος εβραιο-ουγγρο-αμερικανικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος επέκρινε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε ανησυχία για τη δύναμη που έχουν να τραβούν την προσοχή των ανθρώπων και προέβλεψε ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες», καθώς είναι θέμα χρόνου οι φορολογικές και άλλες υπηρεσίες να στραφούν εναντίον τους.
Όπως είπε, «οι μεταλλευτικές και πετρελαϊκές εταιρείες εκμεταλλεύονται το φυσικό περιβάλλον, ενώ οι εταιρείες των μέσων δικτύωσης το κοινωνικό περιβάλλον». Επεσήμανε ότι «η δύναμη διαμόρφωσης της προσοχής των ανθρώπων, ολοένα περισσότερο συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων εταιρειών».
Ανέφερε ότι «οι εταιρείες social media επηρεάζουν το πώς οι άνθρωποι σκέφτονται και συμπεριφέρονται, χωρίς καν οι τελευταίοι να το συνειδητοποιούν, πράγμα που έχει μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις για τη λειτουργία της δημοκρατίας και ιδίως για την ακεραιότητα των εκλογών». Κατηγόρησε τις τεχνολογικές εταιρείες ότι «χειραγωγούν την προσοχή των χρηστών τους, ώστε να τους κατευθύνουν προς τα εμπορικά συμφέροντά τους» και ότι «σκοπίμως δημιουργούν εθισμό των χρηστών στις υπηρεσίες που τους προσφέρουν», πράγμα επιβλαβές ιδίως για τους εφήβους.
Αναφερόμενος κατ’ επανάληψη στη Google και στο Facebook,τόνισε ότι «χρειάζεται πια πραγματική προσπάθεια για να υπερασπίσει κανείς αυτό που ο Τζον Στιούαρτ Μιλ ονόμαζε «ελευθερία του νου». Υπάρχει πιθανότητα ότι από τη στιγμή που αυτή θα χαθεί, οι άνθρωποι που μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή, θα δυσκολευθούν να την ανακτήσουν».
Προειδοποίησε ότι αυτές οι εξελίξεις μπορεί να έχουν «ευρύτερες πολιτικές συνέπειες» και ότι ήδη έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Σόρος αποκάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ «κίνδυνο για τον κόσμο», ενώ εκτίμησε ότι έως το 2020 ή και νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει εγκαταλείψει το αξίωμά του.
Ο Σόρος επαίνεσε την Ευρωπαία επίτροπο Μαγκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, για την οποία είπε ότι θα αποτελέσει τη «νέμεση» των εταιρειών social media. Η Βεστάγκερ ήδη βρίσκεται σε κόντρα με πολλές αμερικανικές τεχνολογικές πολυεθνικές (Google, Amazon, Apple κ.α.), έχοντας ήδη επιβάλει ή απειλώντας να επιβάλει μεγάλα πρόστιμα.
Ο Σόρος επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει δικούς της διαδικτυακούς «γίγαντες» και αυτό της επιτρέπει «να προστατεύει την κοινωνία από αυτούς», ενώ αντίθετα, όπως είπε, οι αντίστοιχες ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ είναι πολύ αδύναμες.
«Τα μονοπώλια του διαδικτύου δεν έχουν ούτε τη θέληση ούτε τη διάθεση να προστατεύσουν την κοινωνία από τις συνέπειες των δράσεών τους» τόνισε ο μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος είχε γίνει για πρώτη φορά διάσημος το 1992, όταν είχε βγάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στοιχηματίζοντας με επιτυχία για την υποτίμηση της βρετανικής λίρας.
Σήμερα είναι επικεφαλής σε αρκετά φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν ως κοινό στόχο «την προάσπιση των ανοικτών κοινωνιών από τους εχθρούς τους» – κάτι που τον έχει βάλει στο στόχαστρο της κριτικής από διάφορες πλευρές. Όπως είπε και στο Νταβός, «οι ανοικτές κοινωνίες σήμερα βρίσκονται σε κρίση και διάφορες μορφές δικτατορίας και μαφιόζικων κρατών βρίσκονται σε άνοδο, όπως η Ρωσία του Πούτιν».

Οι Καναδοί ξόδεψαν 5,7 δισεκατομμύρια καναδικά δολάρια (3,7 δισεκατομμύρια ευρώ) για να αγοράσουν κάνναβη το 2017, ανακοίνωσε η καναδική στατιστική υπηρεσία.
Σε ό,τι αφορά την αξία η παραγωγή «της βιομηχανίας κάνναβης ισοδυναμεί με αυτή της μπύρας» και είναι «πιο ισχυρή από αυτή του καπνού», τονίζει η υπηρεσία.
Το μεγαλύτερο ποσό (περισσότερο από το 90%) πήγε στην αγορά κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, που προς το παρόν απαγορεύεται στον Καναδά, όμως αναμένεται να νομιμοποιηθεί από το καλοκαίρι. Τα υπόλοιπο ποσό αφορά την αγορά κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, η οποία είναι νόμιμη στον Καναδά από το 2001.
Ο αριθμός των καταναλωτών το 2017 εκτιμώταν στα 4,9 εκατομμύρια, με κάθε έναν να δίνει κατά μέσο όρο 1.200 δολάρια για την αγορά κάνναβης, διευκρινίζει η στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
«Τα έξοδα των καταναλωτών για κάνναβη αυξάνονται ετησίως κατά περισσότερο από 6% κατά μέσο όρο» από το 1961, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στην ηλιακή ομάδα 18-24 ετών περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι καταναλωτές κάνναβης το 2017. Η κατανάλωση στην ομάδα 45-64 ετών έχει σταδιακά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την ομάδα αυτή να αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο των καταναλωτών το 2017 έναντι μόλις 4% το 1975.
Η περισσότερη κάνναβη που καταναλώνεται στον Καναδά παράγεται στη χώρα, ενώ οι εισαγωγές εκπροσωπούν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια (195 εκατομμύρια ευρώ).
Αντίθετα οι νόμιμες εξαγωγές κάνναβης από τον Καναδά φτάνουν το 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια (780 εκατομμύρια ευρώ) το 2017.

Ενας νέος ιός που χτυπά τα ελάφια, σημαίνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα.
Ο ιός αυτός προκαλεί τα εξής στα ελάφια: Το ζώο θα αρχίσει να χάνει βάρος, θα σταματήσει να αλληλεπιδρά με τα άλλα ελάφια, θα σταματήσει να φοβάται τους ανθρώπους και μπορεί να αρχίσει να πίνει περισσότερο νερό, καθώς και να εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα σάλιου. Κοιτά στο κενό ενώ πεθαίνει της πείνας, χωρίς να κάνει κάτι για αυτό, εξού και η ονομασία της ασθένειας ως «ελάφι-ζόμπι».
Εξ όσων γνωρίζουμε, όμως, κανένας άνθρωπος δεν έχει μολυνθεί ποτέ από τη νόσο, που προκαλείται από την εξάπλωση πρωτεϊνών που ονομάζονται «prions».
Ωστόσο, Καναδοί ερευνητές εξέφρασαν πρόσφατα τις ανησυχίες τους, ότι η ασθένεια θα μπορούσε να μολύνει τους ανθρώπους που τρώνε ελάφια ή ταράνδους, που ενδεχομένως έχουν μολυνθεί.
Να σημειωθεί εδώ ότι μπορεί το ελάφι να μολυνθεί τώρα αλλά τα συμπτώμτα θα εμφανιστούν σε δύο χρόνια.
Τα πρώτα αποτελέσματα μιας μελέτης από έναν κλάδο της «Health Canada» δείχνουν ότι οι μακάκοι, τα πρωτεύοντα που έχουν περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα, μπορούν να ασθενήσουν, μετά από τακτική κατανάλωση μολυσμένου κρέατος.
Εξαιτίας αυτού, «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταδοθεί η ασθένεια στους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Μια παράξενη ασθένεια
Οι ερευνητές παρατήρησαν για πρώτη φορά αυτή την ασθένεια περίπου 50 χρόνια πριν στο Κολοράντο. Από τότε έχει αναφερθεί σε γειτονικά κράτη, σε όσους βρίσκονται κοντά στις Μεγάλες Λίμνες – συμπεριλαμβανομένου του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν – και στον Καναδά.
Οι ασθένειες «Prion» είναι συνήθως θανατηφόρες και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να μολύνουν διάφορα είδη ζώων – συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και ανθρώπων. Δεν είναι, όμως, σαφής ο τρόπος που εξαπλώνονται και μεταλλάσσονται.
Μια παρόμοια εκδοχή της νόσου είναι αυτή των «τρελών αγελάδων», η οποία άρχισε να αποτελεί πρόβλημα, όταν τα βοοειδή έφαγαν οστεάλευρα από πρόβατα με νευροεκφυλιστική ασθένεια. Γρήγορα πήρε το δρόμο προς στην ανθρώπινη τροφή και προκάλεσε έναν νέο τύπο νόσου, ο οποίος προκαλεί ταχεία επιδείνωση του εγκεφάλου.
Ο Mark Zabel, ένας ανοσολόγος στο κρατικό πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δήλωσε στο Colorado Public Radio, ότι επειδή οι χρόνιες ασθένειες είναι κάτι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μπορεί να εξελίσσεται ταχέως, κάτι που μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι είναι «μόνο θέμα χρόνου πριν εμφανιστεί ένα «prion» που να μπορεί να μολύνει έναν άνθρωπο.»
Προς το παρόν, εμπειρογνώμονες προτείνουν στους κυνηγούς ελαφιών στις πληγείσες περιοχές να πάρουν ένα δείγμα πριν ψήσουν το κρέας, και να το απορρίψουν αν βγει θετικό στην ασθένεια.
Πηγή: businessinsider

Το πρώτο σχολείο για το σεξ στην Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση της sex coach Ειρήνης Χειρδάρη, άνοιξε τις πόρτες του στις 13 & 14 Ιανουαρίου στο κλαμπ Lohan!
Για αυτό τον λόγο, η Ελληνίδα sex coach Ειρήνη Χειρδάρη κάλεσε μια μεγάλη γκάμα από εξειδικευμένους συνεργάτες για να διδάξουν στα σεμινάρια και στα εργαστήρια του Sex Academy. Sex coaches, σεξολόγοι, gay/ bi coaches, δασκάλες τάντρα, γυναικολόγοι, νευροβιολόγοι, exotic dancer (για μαθήματα στριπτίζ), mistress (για κοινό με BDSM σεξουαλικότητα), σεξουαλικοί βοηθοί (οι οποίοι ειδικεύονται στο σεξ των ΑΜΕΑ και των αυτιστικών) κλπ.
H πρώτη Ακαδημία Σεξ στην Ελλάδα ΤΩΡΑ καλεί να κλείσεις εισιτήριο για να παρακολουθήσεις από κοντά ένα από τα παρακάτω workshop ή σεμινάριά του:
27 Ιανουαρίου 2018 «Μαθήματα στριπτίζ»
Το τέλειο δώρο για την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου που έρχεται, είναι να χαρίσεις στον εραστή σου ένα αργό, βασανιστικό, πολύ ερωτικό στριπτίζ. Σε αυτό το workshop, αποκλειστικά για γυναίκες, θα μάθεις, βήμα βήμα, πώς.
Πώς να ανεβάσεις θηλυκή ενέργεια, πώς κινείσαι αισθησιακά, πώς στήνεις το σώμα σου ερωτικά, πώς χορεύεις σέξι, πώς βγάζεις ένα- ένα τα ρούχα σου στον ρυθμό της μουσικής, και τέλος, πώς κάνεις το περίφημο lap dance, πάνω στα πόδια του.
Ακολουθώντας τις υποδείξεις της sex coach Ειρήνης Χειρδάρη και τις χορογραφίες της συνεργάτιδάς της Evita, η οποία είναι έμπειρη, επαγγελματίας στρίπερ, θα δεις ότι το να κάνεις στριπτίζ, τελικά δεν είναι δύσκολο όπως νόμιζες.
10 Φεβρουαρίου 2018 «Αρσενική Σεξουαλική Ενέργεια»
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σεξουαλικές και ερωτικές σχέσεις στις μέρες μας, είναι ότι οι γυναίκες έχουν αναπτύξει την αρσενική τους ενέργεια, και οι άντρες την θηλυκή τους ενέργεια. Κι έτσι κανείς δε γίνεται ερωτεύσιμος για το άλλο φύλο.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο σεξολόγος sex coach και ειδικευόμενος της Ψυχιατρικής Θεόφιλος Καλλιτσάρης, δίνει στους άντρες τις απόκρυφες ασκήσεις του ταοϊσμού και του Kung Fu, που εκτοξεύουν την αρσενική ενέργεια αλλά και μεθόδους προχωρημένου squirting.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε straight άντρες και στην αίθουσα γίνεται επίδειξη με ηθοποιούς.
ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, για να κλείσεις την δική σου και για περισσότερες πληροφορίες μπες ΕΔΩ
5+1 τρελά πράγματα που δεν ήξερες για τη Ρωσία
Μια λίστα με κάποια περίεργα πράγματα που αφορούν τη Ρωσία και τα οποία δεν γνωρίζουμε.
Όπως αναφέρει το Business Insider, που παρουσιάζει το σχετικό υλικό, αν και είναι μεγάλη χώρα δεν ξέρουμε πολλά για την κουλτούρα της και τον τρόπο ζωής σε αυτή.
1.Η μπύρα δεν ήταν αναγνωρισμένη ως αλκοολούχο ποτό μέχρι το 2011 οπότε και o Μεντβέντεφ υπέγραψε σχετικό νόμο.
russia-beer-rtr31g14.jpg
2. Λένε ότι οι πάμπλουτοι της Μόσχας έχουν αγοράσει και κυκλοφορούν με ασθενοφόρα για να αποφεύγουν την κίνηση στους δρόμους.
ambul.jpg

3.Ο δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε λέιζερ στο γιοτ του ως «ασπίδα» για τους παπαράτσι.
4.Ένας στους τέσσερις Ρώσους πεθαίνει πριν τα 55.
5.Δεν βάζουν μάτια στα smileys. Βάζουν μόνο παρενθέσεις, όσο πιο πολλές τόσο πιο πολύ τους αρέσει κάτι
)))))
6.Πριν από ένα ταξίδι λένε «ας καθίσουμε για το ταξίδι». Παλιά καθόταν για λίγο σιωπηλοί κι έκαναν μια σύντομη προσευχή πριν το ταξίδι τους.
ην απόφαση του ηθοποιού Κέισι Άφλεκ να αποσυρθεί από την παρουσίαση των φετινών βραβείων Όσκαρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Ο Κέισι Άφλεκ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, που συμμετείχαν στα γυρίσματα παλαιότερων ταινιών του και όπως φαίνεται αυτό αποτέλεσε και την αιτία της πόφασής του αυτής.
Μάλιστα, ο ηθοποιός, που επρόκειτο να παρουσιάσει φέτος το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας είχε προκαλέσει αρκετά σχόλια τόσο στους κύκλους των καλλιτεχνών, όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.
Σημειώνεται πως πέρυσι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» (Manchester by the Sea).
Συνέντευξη για δουλειά; Έξι συμβουλές για να την πάρεις!
Η διαδικασία της συνέντευξης για μια δουλειά προκαλεί συχνά στρες στους υποψηφίους αλλά το γεγονός και μόνο ότι σε κάλεσαν είναι ένα θετικό βήμα. Δείχνει ότι πέρασες στο επόμενο στάδιο.
Το «κλειδί» είναι η προετοιμασία, σύμφωνα με την Ζόι Κόι, HR manager της συμβουλευτικής Mecildowie, η οποία μιλώντας στον Independent, έδωσε έξι συμβουλές για να πάρεις οποιαδήποτε δουλειά.
1. Μάθε τα πάντα για την εταιρεία στην οποία κάνεις αίτηση
Ψάξε όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας στα social media, τα posts που κάνουν, την εταιρική ιστοσελίδα και τις ειδήσεις γύρω από την εταιρεία για να καταλάβεις την κουλτούρα της.
2. Αυτοπεποίθηση
Έχε αυτοπεποίθηση για όσα μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία. Έχουν ήδη διαβάσει το βιογραφικό σου και προφανώς είδαν κάτι που τους άρεσε αρκετά για να σε καλέσουν. Αυτή είναι λοιπόν η καλύτερη ευκαιρία για να δείξεις την προσωπικότητά σου και να πείσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη ότι είσαι ο καλύτερος για τη δουλειά.
3. Τι φοράς είναι σημαντικό
Θα πρέπει να είσαι ντυμένος ανάλογα με την περίσταση, άρα επαγγελματικά, αλλά είναι σημαντικό να προσθέσεις κάτι αυθεντικό στην παρουσία σου.
4. Απάντησε... έξυπνα
Δεν έχει σημασία σε ποιον κλάδο προσπαθείς να βρεις δουλειά. Σε όλες τις συνεντεύξεις, οι περισσότερες ερωτήσεις σχετίζονται με τις ικανότητές σου. Προσπάθησε να τις απαντήσεις περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκες, το έργο που είχες να κάνεις, την ενέργεια που έλαβες και το αποτέλεσμα.
5. Απάντησε... προσωπικά
Όταν απαντάς σε ερωτήσεις να αναφέρεσαι και στο πώς σε έκαναν να νιώσεις. Αυτό θα δημιουργήσει ένα είδος προσωπικού δεσμού με τον συνεντευξιαστή, με αποτέλεσμα να σε θυμάται πιο εύκολα.
6. Οι ερωτήσεις που κάνεις είναι σημαντικές
Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον συνεντευξιαστή ερωτήσεις που θα δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις για σένα, π.χ. Ρώτα κάτι για την ομάδα στην οποία προσπαθείς να ενταχθείς ή ποιο κομμάτι της δουλειάς του αρέσει περισσότερο.

Πιο κοντά από ποτέ στην καταστροφή βρίσκεται ο κόσμος καθώς οι δείκτες του συμβολικού «Ρολογιού της Αποκάλυψης» κινήθηκαν κατά μισό λεπτό μπροστά.
Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος βρίσκεται πιο κοντά στην καταστροφή από την εποχή που ο Ψυχρός Πόλεμος είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του, λόγω της αδυναμίας των ηγετών να ανταποκριθούν στην απειλή ενός πυρηνικού πολέμου.
Είναι η δεύτερη φορά, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, που το ρολόι αυτό –δημιούργημα επιστημόνων του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists– κάνει «άλμα» προς τα εμπρός. Πλέον οι δείκτες του δείχνουν δύο λεπτά πριν από τα «μεσάνυχτα», για πρώτη φορά από το 1953. Οι λόγοι; ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος λόγω της Βόρειας Κορέας, οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία, οι εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και άλλοι παράγοντες.
«Οι υπερβολές στις δηλώσεις και οι προκλητικές ενέργειες και των δύο πλευρών αύξησαν την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου, κατά λάθος ή από κακό υπολογισμό» αναφέρει η ομάδα που εδρεύει στο Σικάγο, αναφερόμενη στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και την αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ σε αυτό.
Ένας άλλος παράγοντας που οδήγησε τους επιστήμονες να μετακινήσουν τους δείκτες προς τα εμπρός είναι οι ανεξέλεγκτοι κίνδυνοι που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.
Μια βασική ανησυχία είναι αυτό που οι επιστήμονες χαρακτήρισαν «θάνατο της διπλωματίας» υπό την κυβέρνηση Τραμπ. «Η διεθνής διπλωματία έχει περιοριστεί σε ανταλλαγή ύβρεων, προσδίδοντας μια σουρεαλιστική αίσθηση εξωπραγματικού που καθιστά ακόμη πιο απειλητική την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας».
Για να γυρίσει προς τα πίσω το ρολόι, οι επιστήμονες συνιστούν να αποφύγει ο Τραμπ την προκλητική ρητορική σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, να ανοίξουν οι δύο χώρες διαύλους επικοινωνίας και η διεθνής κοινότητα να επιδιώξει τον τερματισμό των πυρηνικών και βαλλιστικών δοκιμών εκ μέρους της Πιονγκγιάνγκ.
Το περιοδικό ιδρύθηκε από επιστήμονες που βοήθησαν να αναπτυχθούν τα πρώτα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας αποφασίζει για το πού βρίσκονται οι δείκτες του ρολογιού, αφού συμβουλευτεί το Συμβούλιο των Χορηγών, στο οποίο μετέχουν 15 Νομπελίστες. Όταν δημιουργήθηκε το ρολόι, το 1947, έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 2016 έδειχνε τρία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!