Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Γιατί είναι επικίνδυνο να κοιμόμαστε στην απογείωση (και δεν έχει να κάνει με λόγους ασφαλείας)
Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε μόλις φτάσετε στο αεροπλάνο, πριν την απογείωση προκειμένου να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.
Μάλλον όμως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς υπάρχει ένας αρκετά σοβαρός λόγος για να το αποφύγετε και δεν έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας, αλλά με λόγους υγείας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MedlinePlus, ο ύπνος κατά την απογείωση ή την προσγείωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα αυτιά των επιβατών.
Αυτό συμβαίνει επειδή η πίεση του αέρα αλλάζει και αυτό γίνεται όταν το αεροπλάνο αλλάζει ύψος με μεγάλη ταχύτητα.
Όταν κοιμάστε, μπορεί να εμποδίσετε την ικανότητα του σώματός σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πίεσης και να βλάψετε τα τύμπανα των αυτιών σας.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια ξαφνική αλλαγή ύψους, δημιουργεί την αίσθηση πως τα αυτιά τους είναι έτοιμα να σκάσουν. Συνήθως, για να εξισορροπηθεί η πίεση οι επιβάτες δέχονται συμβουλές να καταπιούν, να πιουν λίγο νερό ή να μασήσουν μια τσίχλα.
Αν κοιμούνται, δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν αυτό και να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις που ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σοβαρές.
Ο λόγος για ζαλάδες, βλάβη στο τύμπανο, ρινορραγίες και σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, σοβαρή απώλεια ακοής.
Πέντε μέρη του κόσμου που απαγορεύεται να επισκεφθείς
Κάποια σημεία στον πλανήτη μας μπορούν να τα δουν ελάχιστοι καθώς η πρόσβαση είναι απαγορευμένη στο κοινό.
1. Το σπήλαιο Λασκώ, Γαλλία
lascaux3b.jpg
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία και φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα δείγματα προϊστορικής ζωγραφικής. Ανακαλύφθηκε από μια ομάδα εφήβων το 1940 και έγινε ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, το σπήλαιο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σφραγίστηκε για το κοινό το 1963, επειδή η αναπνοή και ο ιδρώτας των επισκεπτών, η παρουσία φωτός και οι αλλαγές στην κυκλοφορία του αέρα είχαν βλάψει τα έργα ζωγραφικής. Το Λασκώ II, είναι ένα αντίγραφο των κυριότερων τμημάτων του διάσημου σπηλαίου που άνοιξε το 1983 για τους επισκέπτες.
2. Τα μυστικά αρχεία του Βατικανού
675x350_bonus-vatican.jpg

Κρυμμένα μέσα στα τείχη της πόλης του Βατικανού, τα μυστικά αρχεία του Βατικανού, κρύβουν χιλιάδες σημαντικά ιστορικά έγγραφα σε ράφια που εκτείνονται σε μήκος 52 μιλίων. Περιλαμβάνουν αλληλογραφία μεταξύ του Βατικανού και μερικών από τις πιο διάσημες ιστορικές προσωπικότητες του κόσμου μας, όπως ο Μότσαρτ, η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι και ο Αδόλφος Χίτλερ. Τα αρχεία, που είναι προσωπική ιδιοκτησία του Πάπα, δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό. Επιστήμονες διακεκριμένων πανεπιστήμιων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να να έχουν πρόσβαση σε κάποια από τα πολύτιμα έγγραφα, αλλά ακόμα και αν αυτή τους δοθεί, κανένα έγγραφο μετά το 1939 δεν διατίθεται για δημόσια προβολή.
3. Το νησί των Φιδιών, Βραζιλία
 brazil.jpg
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί στα παράλια της Βραζιλίας που φιλοξενεί πάνω από 4.000 θανατηφόρα φίδια. Το νησί θεωρείται τόσο επικίνδυνο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Βραζιλίας να απαγορεύσει την πρόσβαση στους επισκέπτες. Εξαίρεση κάποιοι επιστήμονες που περιστασιακά αποτολμούν να το επισκεφθούν για έρευνα.
4. Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας, Αγγλία
bedr.jpg
Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας στο Μπάκιγχαμ είναι απαγορευμένη ζώνη για τους επισκέπτες. Το δωμάτιο θεωρείται από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην Αγγλία, ειδικά μετά το 1982, οπότε και ο Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να μπει στο βασιλικό υπνοδωμάτιο και να μείνει εκεί για 10 ολόκληρα λεπτά, προτού η Ελισάβετ καταφέρει να σημάνει συναγερμό.
5. Δωμάτιο 39, Βόρεια Κορέα
boreia
Μυστήριο καλύπτει πολλούς τομείς της ζωής στη Βόρεια Κορέα, αλλά ακόμη πιο μυστηριώδες θεωρείται το Δωμάτιο 39 που βρίσκεται στη μακρινή χώρα. Είναι στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην Πιον-Γιανγκ και δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η πρόσβαση στο δωμάτιο είναι απαγορευμένη. Από πολλούς θεωρείται ότι έχει να κάνει με υποθέσεις υποθέσεις που αφορούν όπλα, εμπόριο ναρκωτικών και παραχάραξη χρημάτων.

Ερωτευμένος είναι σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο ο Μπραντ Πιτ, περίπου ενάμιση χρόνο μετά τον χωρισμό του από την Ατζελίνα Τζολί.
Μάλιστα, τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά κάνουν λόγο για κρυφή σχέση με γαλαζοαίματη και μάλιστα μικρότερη του κατά 32 χρόνια.
Ο 53χρονος σταρ του Χόλιγουντ φέρεται να έχει συνάψει σχέση με την με τη 31χρονη πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλότ Κασιράγκι.
Pascal Le Segretain/Getty Images
Η Μονεγάσκα πριγκίπισσα είναι η μεγάλη κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό και εγγονή της Γκρέις Κέλι. Είναι αθλήτρια ιππασίας, έχει εμπνεύσει που μεγάλους οίκους μόδας συμμετέχοντας ως κεντρικό πρόσωπο στις καμπάνιες του. Είναι μητέρα ενός γιου που απέκτησε με τον κωμικό ηθοποιό Γκαντ Ελμάλεχ από τον οποίο χώρισε.
Το 2006 είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του περιοδικού «Vanity Fair» αν και ήταν μόλις 21 ετών.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται απόλυτα φουτουριστικό. ‘Εχει όμως ήδη κατασκευαστεί και προσεχώς θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό δίπλο μας. Είναι το «έξυπνο» τρένο του μέλλοντος που παρουσίασαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι
Το «ιδανικό τρένο» της Deutsche Bahn έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα σε τεχνολογική έκθεση στη Νυρεμβέργη. Συνδυάζει την πολυτέλεια με όλες τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος στην καθημερινότητά του και φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις.
Οι κατασκευαστές του διώροφου τρένου με την προσωρινή ονομασία «Ideenzug» προέβλεψαν τα πάντα προκειμένου να καταστήσουν θελκτικό και άκρως χρηστικό το δημιούργημά τους.
Πολυτελείς θέσεις που περιστρέφονται για να απορροφούν κραδασμούς και θορύβους, ειδικό σχεδιασμό ώστε ο κάθε επιβάτης ανά πάσα στιγμή να μπορεί με ευκολία να χρησιμοποιήσει ή να φορτήσει το smartphone ή το tablet του. Ακόμη και ειδικές απομονωμένες «κυψέλες» στις οποίες μπορεί κανείς να πάρει (ή να συνεχίσει για τα πολύ πρωινά δρομολόγια) τον υπνάκο του, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.
Μέσα στο «Ideenzug» οι πιο… fit επιβάτες θα μπορούν επίσης να χαλαρώσουν και να κάνουν και την πρωινή γυμναστική τους, αφού η νέα αμαξοστοιχία είναι εξοπλισμένη με ποδήλατα γυμναστικής, αλλά και γυμναστήριο στο οποίο θα τους «αναλάβει» ένας ψηφιακός γυμναστής.
Εκτός από το να μπορύν να χρησιμοποιούν άνετα και εύκολα τις ψηφιακές συσκευές τους, οι επιβάτες θα μπορούν να κάθονται και σε θέσεις που θα τους προσφέρουν μασάζ και χαλάρωση αλλά και δυνατότητες ψυχαγωγίας, όπως το να ακούσουν μουσική ή να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή μια ταινία.
Η αμαξοστοιχία είναι εξοπλισμένη ακόμη και με αίθουσα ψυχαγωγίας, προσφέροντας κάθε πιθανή άνεση και δυνατότητα στο επιβατικό κοινό, συμπεριλαμβανομένης και ειδικής μέριμνας για εκείνους που δεν μπορούν να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους videogames, προσφέροντάς τους εμπειρία ανάλογη με αυτή που βιώνουν στο… σαλόνι τους.
Η βασική ιδέα για το «Ideenzug» προέκυψε πριν από δύο χρόνια. Στόχος του είναι να φέρει επανάσταση στις καθημερινές μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, αλλά και να αποτελέσει ένα σημαντικό αντίβαρο απέναντι στα αυτοκίνητα με αυτόματο σύστημα οδήγησης που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τις επόμενες δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρέχουν υπηρεσίες που θα διευκολύνουν όσο περισσότερο γίνεται τους επιβάτες τους, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και υπηρεσιών μετακίνησης από το σπίτι τους στο σιδηροδρομιό σταθμό και τούμπαλιν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα.

Το ότι ο κόσμος της ποπ αποδέχεται τις, ας πούμε, πιο ακραίες εμφανίσεις από τους/τις σταρ του είναι γνωστό, ωστόσο, αυτή τη φορά, μια από τις πιο διάσημες τραγουδίστριες φαίνεται ότι αποφάσισε να πάει τα πράγματα λίγο πιο… μακριά.

Ο λόγος για την γνωστή τραγουδίστρια Rita Ora, η οποία θα παρουσίαζε τα MTV Awards στο Λονδίνο. Η σταρ, λοιπόν, αποφάσισε να εμφανιστεί ντυμένη… χαλαρά, φορώντας ένα μπουρνούζι, πετσέτα στα μαλλιά και διαμάντια στο λαιμό.

Όπως είναι φυσικό, η -τουλάχιστον- εκκεντρική εμφάνισή της προκάλεσε διάφορα σχόλια στο κοινό, αλλά και στους δημοσιογράφους, ωστόσο η ίδια φάνηκε να μην ενδιαφέρθηκε για τις αντιδράσεις.

Πάντως, η Rita Ora φρόντισε να απαντήσει σε ένα ερώτημα που πλανήθηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς το μπουρνούζι άνοιξε μερικές φορές ώστε να… φανεί ότι η γνωστή τραγουδίστρια φορούσε και εσώρουχα…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!