Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι φθηνότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοίΌμορφες παλιές πόλεις και ιστορικές πλατείες. Βόλτες σε κάστρα και ποτάμια, εξερευνήσεις στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη και πάνω από όλα… καλές τιμές. Οι πέντε προορισμοί της Ευρώπης που συγκεντρώνουμε τα έχουν όλα και είναι οι «πρωταθλητές» των οικονομικών ταξιδιών.

Πώς προκύπτει αυτό; Πρώτον, από το ετήσιο chart του Price Of Travel, μιας ιστοσελίδας που υπολογίζει το μέσο κόστος ενός low budget ταξιδιώτη ανά ημέρα σε κάθε πόλη της Ευρώπης (για διαμονή, φαγητό, ποτό και είσοδο σε αξιοθέατα). Και δεύτερον, εντοπίζοντας τους προορισμούς των πόλεων αυτού του ‘top’ για τους οποίους υπάρχουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα – γιατί μπορεί για παράδειγμα η Αγία Πετρούπολη ή το Βίλνιους να βρίσκονται πολύ ψηλά στην πρώτη λίστα, αλλά με άνω των 300€ αεροπορικά εισιτήρια, low budget δεν το λες πια το ταξίδι. Ιδού λοιπόν οι «μεγάλοι νικητές»:


Βουκουρέστι

Μέσο ημερήσιο κόστος: 22€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 38€ μετ’ επιστροφής όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με τη Ryanair
Γιατί να πάτε: Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, παρά την «σκοτεινή αύρα» που άπλωσε πάνω της η πρόσφατη Ιστορία, γίνεται ένας εκ των πλέον ανερχόμενων προορισμών της εναλλακτικής Ευρώπης. Διαθέτει μια πολύβουη παλιά πόλη με βαλκανικά μαγαζάκια, μπυραρίες κρυμμένες σε αυλές παλιών πανδοχείων και όμορφες εκκλησίες. Θα δείτε επίσης το «Παλάτι του Λαού», ήτοι το κτίριο της Βουλής, που διόλου τυχαία ο Τσαουσέσκου παρήγγειλε να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Θα βολτάρετε στους καταπράσινους κήπους Cismigiu και Herestrau και θα καθίσετε για φαγητό σε hipster ατμόσφαιρα στα δρομάκια βορειδυτικά της παλιάς πόλης. Αν προλάβετε, μπορείτε να επιχειρήσετε μία ημερήσια εξόρμηση στα Κάστρα των κωμοπόλεων Sinaia και Brasov, τα «λημέρια» του Κόμη Δράκουλα.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι


Σόφια

Μέσο ημερήσιο κόστος: 23,50€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 20€ μετ’ επιστροφής όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με τη Ryanair
Γιατί να πάτε: Για να γνωρίσετε μια βαλκανική πρωτεύουσα που φιλοδοξεί να αποκτήσει σύγχρονο αέρα, χωρίς να αφαιρέσει από το «τοπίο» της τους μεγάλους τρούλους των ναών της, τα οθωμανικά τζαμιά της και τα μνημεία της ανάμεσα σε μεγάλα πάρκα και τις κεντρικές της λεωφόρους. Εδώ θα δείτε τον Καθεδρικό του Νιέφσκι, την Αγία Σοφία, τους κήπους Borisova, το Μουσείο Ιστορίας, Φυσικής Ιστορίας και Σοσιαλιστικής Τέχνης.


Βελιγράδι

Μέσο ημερήσιο κόστος: 24,60€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 94€ μετ’ επιστροφής όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με την Aegean
Γιατί να πάτε: Για να εξερευνήσετε το Κάστρο του Kalemegdan εκεί όπου συναντούνται δύο μεγάλα ποτάμια, να περπατήσετε τον ευρωπαϊκό πεζόδρομο της Μιχαήλοβα, να καθίσετε για καφεδάκι στον γραφικό – α λα Μονμάρτη – πεζόδρομο της Skadarlija, να ανακαλύψετε τη νυχτερινή ζωή στις γειτονιές του κέντρου με σούπερ τιμές (τα κοκτέιλ στοιχίζουν κάτω από 5€) και να το ρίξετε στο καλό βαλκανικό φαγητό. Για περισσότερο sightseeing, θα επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας, το Μουσείο Τέσλα και τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του κόσμου.
Διαβάστε περισσότεραΒελιγράδι: Τα top αξιοθέατα σε μία βόλτα


Βουδαπέστη

Μέσο ημερήσιο κόστος: 28,80€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 79€ μετ’ επιστροφής τον Νοέμβριο με την Ryanair
Γιατί να πάτε: Για τον αριστοκρατικό αέρα και τη ρομαντζάδα στις γέφυρες που στεφανώνουν τον Δούναβη. Για τις βόλτες στο Κάστρο της πόλης και στα μεσαιωνικά μονοπάτια του λόφου Gellert. Για την βραδινή ζωή και το ωραίο φαγητό στην Πέστη, σε πεζοδρόμους γεμάτους μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά και αρ νουβό κτίρια – στα SOS ο πεζόδρομος της Vaci Utca, η λεωφόρος Andrassy και η πλατεία Vorosmarty. Στην πλατεία των Ηρώων θα βρείτε συγκεντρωμένα τα πιο γνωστά Μουσεία της πόλης για το απαραίτητο sightseeing, ενώ επιβάλλεται και μια περιήγηση στο μεγαλύτερο κοινοβούλιο της Ευρώπης, καθώς και μια εμπειρία σπα για τα οποία φημίζεται η ουγγρική πρωτεύουσα.
Διαβάστε περισσότεραΒουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη


Βαρσοβία

Μέσο ημερήσιο κόστος: 28,90€
Οικονομικότερα εισιτήρια το φθινόπωρο: 47€ μετ’ επιστροφής τον Οκτώβριο με την Ryanair
Γιατί να πάτε: Φθηνή όσο οι μικρότερες πρωτεύουσες της βαλκανικής και ανατολικής Ευρώπης, αλλά με τον αέρα μιας δυτικής μητρόπολης, η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα – έκπληξη της Γηραιάς Ηπείρου. Διαθέτει μια γραφικότατη, πεντακάθαρη παλιά πόλη, μία εξίσου γραφική νέα πόλη, και ένα απαστράπτον σύγχρονο κέντρο γεμάτο ουρανοξύστες, άνετους πεζοδρόμους, κρυμμένες στοές με υπαίθρια μπαράκια και εξαιρετικό street food. Μη χάσετε τη βόλτα στο Βασιλικό Δρόμο, την περιήγηση στο πάρκο Lazienki και την επίσκεψη στο «Παλάτι των Επιστημών και του Πολιτισμού». Για εναλλακτικές βόλτες, επισκεφθείτε την συνοικία της Πράγας στην άλλη πλευρά του ποταμού, μια πρώην υποβαθμισμένη γειτονιά που εξελίσσεται στην πιο καλλιτεχνική, hip περιοχή της Βαρσοβίας.
in2life.gr


Το λιλιπούτειο μοτέρ είναι ετοιμοπόλεμο από τις χαμηλές στροφές και διατηρεί τη ζωντάνια του στο μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας.

Μου άρεσε και το αυτόματο κιβώτιο γιατί πραγματοποιεί γρήγορα τις αλλαγές των σχέσεων και μειώνει σημαντικά την κούραση όταν κινείσαι στην πόλη.

Πρόσθετο ατού, το πρόγραμμα Sport, το οποίο αλλάζει τις σχέσεις σε χαμηλότερο επίπεδο στροφών και ενδείκνυται για πιο γρήγορη οδήγηση.

Το αντίτιμο στην επιπλέον οδηγική ευχαρίστηση είναι η αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 5,8 λίτρα/100 χλμ., εργοστασιακή τιμή 4,3 λίτρα/100 χλμ. Θετικά σχόλια για τις σφιχτές ρυθμίσεις των αναρτήσεων, που συμβάλλουν στην ασφαλή κίνηση ακόμη και όταν το κοντέρ δείξει υψηλές ταχύτητες.

Η ισπανική μάρκα, με την καθοδήγηση των Γερμανών, δημιούργησε ένα άνετο και ποιοτικό σαλόνι, ικανό να φιλοξενήσει τέσσερις ενήλικες.

Αποθηκευτική ικανότητα 292 λίτρα. Οι παρατηρήσεις μου εστιάζονται στις αντιδράσεις του πίσω άξονα όταν αντιμετωπίζει τις ανωμαλίες του οδικού δικτύου και στο μικρό ποσοστό μαλακών πλαστικών. Από 14.150 ευρώ (3π.).
real.gr
http://blogs.sch.gr/gymefkar/files/2014/02/Ippokrates-oath-statue.jpg
Νέα ευρήματα ότι ο Ιπποκράτης είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο πόνος σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ πέρασαν μήνες παρακολουθώντας χιλιάδες εθελοντές με αρθρίτιδα, χρόνιο πόνο στη μέση και ημικρανίες, θέλοντας να εξακριβώσουν εάν τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται όταν χαλάει ο καιρός.

Όπως διαπίστωσαν, οι εθελοντές τους πονούσαν περισσότερο όταν ο καιρός ήταν κακός (κυρίως όταν έβρεχε ή είχε συννεφιά), ένα γεγονός που πρώτος είχε παρατηρήσει και καταγράψει ο πατέρας της Ιατρικής αν και εκείνος πίστευε ότι το κρύο είναι ο κύριος υπαίτιος της επιδείνωσης.

Στη μελέτη που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, συμμετείχαν έως τώρα πάνω από 9.000 εθελοντές από το Λονδίνο, το Νόργουϊτς και το Ληντς, οι οποίοι κλήθηκαν να καταγράφουν καθημερινά τα συμπτώματά τους σε ένα ειδικό app για smartphone, το οποίο ταυτοχρόνως καταγράφει αυτόματα τις καιρικές συνθήκες.

Η προκαταρκτική ανάλυση των απαντήσεών τους σε συνδυασμό με τα μετεωρολογικά δεδομένα έδειξε ότι οι πόνοι τους υποχωρούσαν τις ηλιόλουστες μέρες, αλλά εντείνονταν εκείνες με βροχή.

Έτσι, καθώς αυξάνονται οι μέρες της ηλιοφάνειας μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου οι μέρες με πόνο μειώνονταν, αλλά στη συνέχεια αυξάνονταν πάλι μέχρι τον Ιούνιο επειδή ο καιρός γινόταν πιο υγρός.

«Το ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης μας είναι ότι δεν επιδεινώνεται ο πόνος από τις χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ εαυτές, αλλά εξαιτίας της υγρασίας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουΐλ Ντίξον, ρευματολόγος και καθηγητής Ψηφιακής Επιδημιολογίας στο Μάντσεστερ.

«Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο η περιβαλλοντική θερμοκρασία αυξάνεται, αλλά αυτήν ακριβώς την περίοδο, που χαρακτηρίζεται από πολλές βροχές, είδαμε ότι υπάρχει νέα έξαρση του πόνου».

Ο δρ Ντίξον και οι συνεργάτες του αναζητούν και άλλους εθελοντές για τη συνέχεια της μελέτης τους, η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017.
Κατάφεραν για πρώτη φορά να διαβάσουν κλειστό βιβλίοΕρευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Georgia Tech των ΗΠΑ αναπτύσσουν το πρώτο σύστημα ανάγνωσης κλειστών βιβλίων. Πρόκειται για συσκευή υπολογιστικής απεικόνισης, η οποία χρησιμοποιεί κάμερα τεραχέρτς (ακτίνων-Τ) και ειδικούς αλγόριθμους για να «δει» τι κρύβεται μέσα στις σελίδες.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Μπάρμακ Χέσματ του Εργαστηρίου Πολυμέσων (Media Lab) του ΜΙΤ, που έκαναν την σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», έχουν έως τώρα πετύχει να διαβάσουν σωστά τα γράμματα στις εννέα πρώτες σελίδες μιας στοίβας σελίδων.

Το σύστημα, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και χρειάζεται χρόνο ακόμη για να βελτιωθεί, θα βοηθήσει σημαντικά στη μελέτη αρχαίων και εύθραυστων βιβλίων ή άλλων κειμένων, που οι επιστήμονες διστάζουν να ξεφυλλίσουν, μήπως τα χαλάσουν. Ηδη το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την πρωτοποριακή συσκευή.

Οι ερευνητές δεν απέκλεισαν ότι κάποια στιγμή το σύστημα θα μπορούσε ίσως να διαβάσει ακόμη και γράμμα μέσα σε κλειστό φάκελο. Θα ήταν επίσης πιθανό να «σκανάρει» πολλές μαζί σελίδες, χωρίς να χρειάζεται κανείς να τις περνά μία-μία από το μηχάνημα σάρωσης.

Ομως η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε, εκτός από τα βιβλία και χαρτιά, να αξιοποιηθεί για την ανάλυση και άλλων υλικών (χημικών, φαρμακευτικών, μηχανικών κ.α.) που είναι τοποθετημένα σε διαδοχικά στρώματα.

Η συσκευή χρησιμοποιεί ακτινοβολία τεραχέρτς (στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα βρίσκεται ανάμεσα στα μικροκύματα και στο υπέρυθρο φως), η οποία έχει πλεονεκτήματα έναντι των ακτίνων-Χ ή των ηχητικών κυμάτων στο να διαπερνά τις επιφάνειες και να διεισδύει μέσα σε αντικείμενα. Μεταξύ άλλων, οι λεγόμενες και ακτίνες-Τ μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα σε λευκή σελίδα και σε χαρτί που πάνω του έχει το μελάνι των γραμμάτων.

Όλον αυτόν τον καιρό η τραγουδίστρια έχει ακούσει πολλά για τα κιλά της, όμως εκείνη δεν δίνει σημασία. Οχι μόνο νιώθει μια χαρά με το σώμα της, αλλά το επιδικνεύει κίολας.

Διαβάστε περισσότερα στο markos.tv

Οι λύσεις πολλών χρηστριών του Github λαμβάνουν συχνά υψηλότερες βαθμολογίες από αυτές αντρών χρηστών.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, αφού ανέλυσαν τα προφίλ σχεδόν 1,4 εκατομμυρίων χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας Github, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κώδικας που παράγεται από γυναίκες, καθώς και τα σχόλια για βελτίωση ήδη υπαρχουσών υλοποιήσεων που προέρχονται από χρήστριες της υπηρεσίας, τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής από την κοινότητα, λαμβάνοντας μάλιστα και υψηλότερες βαθμολογίες, σε σχέση με αντίστοιχες προτάσεις που γίνονται από άντρες.

Δυστυχώς όμως για τις φίλες μας προγραμματίστριες, φαίνεται ότι τα παραπάνω ισχύουν μόνο όταν αυτές δεν γνωστοποιούν το φύλο τους.

"Υπάρχουν ενδείξεις προκατάληψης σχετικά με το φύλο: Η αποδοχή της εργασίας γυναικών που δεν γνωστοποιούν το φύλο τους μέσω του προφίλ τους είναι 71,8%, αλλά περιορίζεται στο 62,5% όταν αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί. Παρατηρείται μια παρόμοια πτώση και στην περίπτωση των αντρών χρηστών, που όμως δεν είναι το ίδιο δραματική", αναφέρεται στην έρευνα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι λύσεις που παρέχονται από γυναίκες προγραμματίστριες τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής. Είναι πιθανό αυτό να οφείλεται στο ότι οι προσθήκες τους είναι μικρότερες σε έκταση, γεγονός που τις καθιστά περισσότερο ευανάγνωστες και κατανοητές, ενώ δεν αποκλείεται να εξαρτάται και από τη δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού που αυτές προτιμούν.

Πάντως, τα στοιχεία της έρευνας δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα, κάτι που βέβαια αναμένεται να γίνει σύντομα.

Πηγή: e-pcmag.gr

Eδώ και λίγες μέρες έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός στο Facebook. Αν έχετε παρατηρήσει δεκάδες χρήστες ενημερώνουν τους διαδικτυακούς τους φίλους ότι έχουν πέσει θύματα του ιού και τους προειδοποιούν να αποφύγουν να ανοίξουν το βίντεο που υποτίθεται πως έχει σταλεί από αυτούς στο χρονολόγιο των φίλων τους.
Συγκεκριμένα ένας  από τους φίλους σας υποτίθεται ότι κάνει ένα post με ένα βίντεο στο χρονολόγιό σας ακόμα κι αν έχετε επιλέξει από τις ρυθμίσεις να χρειάζεται η έγκρισή σας πριν από κάθε αντίστοιχη δημοσίευση. Εάν κάποιος πατήσει το βίντεο για να το δει τότε του ζητείται να κατεβάσει κι ένα plugin extension, το οποίο, αν αποδεχτεί, επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να εισβάλει στο σύστημα του.
Για αυτό σε περίπτωση που έχετε δει κάποιο τέτοιο post ή μήνυμα από φίλο θα πρέπει να το διαγράψετε από το ιστολόγιό σας χωρίς να το προβάλετε και να κατεβάσετε το plugin και στη συνέχεια να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας για παν ενδεχόμενο.
Των θρησκειών τα παράλογα
Έχετε ακούσει για εξορκισμούς, για γυναίκες καλυμμένες με μαύρα υφάσματα από την κορυφή ως τα νύχια, για λιθοβολισμούς, ακόμα και για ανθρώπους που αυτομαστιγώνονται. Και νομίζατε πως αυτοί είναι, σε γενικές γραμμές, οι μεγαλύτεροι παραλογισμοί των σύγχρονων θρησκειών του πλανήτη. Νομίζατε. Αφήστε μας να σας διαφωτίσουμε.

Ρίψη... μωρών


Στην Maharashtra της Ινδίας, υπάρχει ένας πύργος 15 μέτρων, από τον οποίο αν πέσεις τους πρώτους μήνες της ζωής σου θα έχεις καλή τύχη για όλα τα επόμενα χρόνια. Την παράδοση ακολουθούν εδώ και 500 χρόνια Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές της περιοχής, ρίχνοντας τα μωρά τους από την κορυφή του πύργου σε ένα τεντωμένο σεντόνι, το οποίο κρατούν άνδρες κοντά στο έδαφος.

Το piercing σε άλλο επίπεδο


Το "Garudan Thookkam" είναι μια θρησκευτική-καλλιτεχνική τελετή που πραγματοποιείται στους ναούς της θεάς Κάλι στη νότια Ινδία. Σε αυτήν, οι πιστοί μεταμφιέζονται στην Garuda, μια ινδική θεότητα, και χορεύουν έναν χορό, μετά το τέλος του οποίου οι πλάτες των πιστών Ινδουιστών τρυπιούνται με γάντζους για να κρεμαστούν με σχοινιά επάνω σε μια αυτοσχέδια «κούνια».


Η ταφή του ουρανού...


...Είναι το όνομα μιας νεκρώσιμης ακολουθίας του Θιβέτ, κατά την οποία το σώμα του νεκρού κόβεται σε συγκεκριμένα σημεία και τοποθετείται στην κορυφή ενός βουνού, εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και τα ζώα, ιδίως τα αρπακτικά. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Θιβέτ ακολουθούν την βουδιστική παράδοση, σύμφωνα με την οποία το ανθρώπινο σώμα είναι απλώς ένα δοχείο, το οποίο μπορεί να πεταχτεί όταν αδειάσει. Η συγκεκριμένη πρακτική απαγορεύτηκε κάποια στιγμή, μπορεί όμως ακόμα να πραγματοποιηθεί με την άδεια της οικογένειας του αποθανόντος.

Ένα πνεύμα στο σώμα μου


Οι πιστοί του (βαθύτατα παρερμηνευμένου) Voodoo στην Αϊτή θυσιάζουν ζώα –κοκόρια, κατά κανόνα– για να «ταΐσουν» τα πνεύματα, τα οποία υποτίθεται πως χάνουν την δύναμή τους με τον καιρό, και εξαρτώνται από τους ανθρώπους για να τραφούν. Κατά τη διάρκεια μιας θυσίας, οι πιστοί είναι πιθανό να καταληφθούν από το πνεύμα το οποίο ταΐζουν. Σε αυτήν την περίπτωση, το πνεύμα θα δώσει συμβουλές, θεραπείες ασθενειών και προφητείες για το μέλλον, με την φωνή του ανθρώπου μέσα από τον οποίο μιλάει. Ο «δαιμονισμένος» συχνά θα παρουσιάσει και σωματικά συμπτώματα, όπως βίαιες κινήσεις των χεριών και του άνω κορμού, ή μυϊκές συσπάσεις, πριν τελικά λιποθυμήσει.

Η βάφτιση... αντ’ αυτού


Οι Μορμόνοι πιστεύουν ότι απόστολοι υπάρχουν και στον άλλο κόσμο, όχι μόνο στον δικό μας. Αυτοί μεταφέρουν το μήνυμα και τις διδαχές του Μορμονισμού στους νεκρούς που δεν είχαν την ευκαιρία να το ακούσουν κατά την διάρκεια της ζωής τους. Αν κάποιος από αυτούς τους νεκρούς θελήσει να ασπαστεί τον Μορμονισμό, θα πρέπει να βαφτιστεί, και εφόσον δεν υπάρχει νερό στον άλλο κόσμο, ένας εν ζωή εθελοντής θα πρέπει να βαφτιστεί εδώ στον δικό μας για λογαριασμό του νεκρού.

Οι γυμνοί καλόγεροι


Οι μοναχοί του δόγματος Digambara του Ζαϊνισμού στην Ινδία απαρνούνται κάθε ιδιοκτησία, περιλαμβανομένων οποιουδήποτε είδους ρούχων. Κυκλοφορούν γυμνοί, πίνουν νερό μόνο από φυσικές πηγές και ζητιανεύουν για το φαγητό τους –το οποίο περιορίζεται αυστηρά σε ένα γεύμα την ημέρα. Για να μένουν, επίσης, πιστοί στο δόγμα της μη βίας, χρησιμοποιούν φτερά παγωνιού για να σκουπίζουν τον δρόμο μπροστά τους, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα να σκοτώσουν μυρμήγκια ή έντομα πατώντας τα.

Ας κυληθούμε στα αποφάγια


Μια παράδοση 400 χρόνων στην Ινδία θέλει τους πιστούς να κυλιούνται επάνω σε πλατανόφυλλα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί αποφάγια από γεύματα Βραχμάνων. Η πρακτική αυτή υποτίθεται πως είναι θεραπευτική για κάθε πρόβλημα, πνευματικό, υγείας ή άλλο. Η κυβέρνηση της επαρχίας Karnataka δήλωσε πρόσφατα διατεθειμένη να τροποποιήσει το αμφιλεγόμενο έθιμο, τοποθετώντας επάνω στα φύλλα φαγητό που δεν έχει φάει προηγουμένως κανείς.

Γούρι! Γούρι!


Το να σε κουτσουλήσει περιστέρι είναι γούρι, επειδή –όπως εύκολα μαντεύετε– το περιστέρι συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, και η «φώτιση» έρχεται πάντα από τον ουρανό. Έστω και με τη μορφή κουτσουλιάς.

Πηγή: Odee.com


Ευρωπαϊκή ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε πως μια διατροφή πλούσια σε φράουλες μπορεί να εμποδίσει το αλκοόλ να προκαλέσει βλάβες στο εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου – τον βλεννογόνο του.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PloS One» και αποκαλύπτει επίσης πως οι φράουλες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την θεραπεία του πεπτικού έλκους.

Ερευνητές από την Ιταλία, τη Σερβία και την Ισπανία πραγματοποίησαν τη μελέτη σε τρωκτικά, εστιάζοντας στον βλεννογόνο του στομάχου, ο οποίος περιέχει ειδικά κύτταρα που παράγουν τα οξέα της πέψης και ταυτοχρόνως εκκρίνει βλέννα για να προστατεύεται το στομάχι από τα οξέα αυτά.

Οι ερευνητές έδωσαν στα τρωκτικά αιθανόλη (αλκοόλ), διαπιστώνοντας πως οι βλάβες του βλεννογόνου ήταν πολύ λιγότερες σε όσα είχαν χορηγήσει προηγουμένως εκχύλισμα από φράουλες.

Όπως εξήγησε η δρ Σάρα Τουλιπάνι, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, η προστατευτική δράση που παρατηρήθηκε οφείλεται σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι ότι οι φράουλες έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, επειδή είναι πλούσιες σε μια ομάδα ουσιών που λέγονται ανθοκυανίνες. Και ο δεύτερος στο ότι ορισμένα συστατικά τους ενεργοποιούν τις αντιοξειδωτικές άμυνες και ένζυμα του οργανισμού.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως η ακολούθηση μιας διατροφής πλούσιας σε φράουλες μπορεί να προστατεύσει από την εκδήλωση γαστρικών νοσημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή ελευθέρων ριζών.

Επιπλέον, είναι πιθανό να επιβραδύνει την δημιουργία πεπτικών ελκών στους ανθρώπους.

Ιώσεις και φάρμακα

Αν και ο βλεννογόνος του στομάχου συχνά υφίσταται βλάβες λόγω της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, η γαστρίτιδα όπως αυτές αποκαλούνται έχει και άλλες αιτίες.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ιογενείς λοιμώξεις αλλά και η λήψη φαρμάκων, όπως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή τα αντιβιοτικά που χορηγούνται για την καταπολέμηση της κύριας αιτίας του πεπτικού έλκους: του ελικοβακτηρίου του πυλωρού.

«Πιστεύουμε πως σε τέτοια περιστατικά, οι φράουλες στη διάρκεια της οξείας φάσης ή αμέσως μετά μπορεί να ελαττώσει τις βλάβες στον βλεννογόνο», είπε ο δρ Μαουρίτσιο Μπατίνο, συντονιστής της ερευνητικής ομάδας στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Marche της Ιταλίας.

Οι ερευνητές εντόπισαν λιγότερες εξελκώσεις στο στομάχι των τρωκτικών, τα οποία κατανάλωναν το εκχύλισμα της φράουλας επί 10 ημέρες πριν τους δοθεί η αιθανόλη.

Πάντως ο δρ Μπατίνο επεσήμανε πως η μελέτη δεν έγινε για να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, αλλά για να εντοπιστούν τυχόν μόρια στον βλεννογόνο του στομάχου που θα μπορούσαν να τον προστατεύουν από οτιδήποτε του δημιουργεί πρόβλημα.

Πηγή: tanea.gr

Το ημερολόγιο δείχνει Τρίτη και 13 σήμερα και πολλοί αμέσως σκέφτονται πως η ημέρα θα είναι γρουσούζικη, ωστόσο λίγοι από αυτούς γνωρίζουν πως προέκυψε και η συγκεκριμένη ημερομηνία φοβίζει κόσμο.
Μια από τις πιο γνωστές αιτίες γιατί η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη είναι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ηταν Τρίτη 29 Μαΐου 1453 όταν έπεσε η Πόλη, αλλά το άθροισμα της ημερομηνίας της Άλωσης (1+4+5+3=13) βγαίνει 13. Αλλη μία εκδοχή είναι πως Τρίτη και 13 του έτους 1204 οι Σταυροφόροι κατέκτησαν την πρωτεύουσα του μεσαιωνικού πολιτισμού.
Ποιοι είναι οι υπόλοιποι μύθοι για την Τρίτη και 13
  • Το 13 «κατηγορείται» γιατί «διαταράσσει» την αρμονία του αριθμού 12 αποτελώντας την απαρχή μιας καινούργιας 12άδας, ενός 12 που θεωρείται τέλειος μαθηματικά αριθμός: 12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, 12 και οι άθλοι του Ηρακλή! Επίσης ο Χριστός είχε 12 μαθητές, ο Ηρακλής έκανε 12 άθλους και τα Ευαγγέλια είναι 12.
  • Ακομα λέγεται ότι ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος ο Β’ πέθανε λίγο αφού τοποθέτησε ένα άγαλμα του δίπλα σε αυτά των θεών του Ολύμπου.
  • Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης μιλά για τον Αντίχριστο και το θηρίο, τα δημιουργήματα του Διαβόλου
  • Στα ταρώ, η κάρτα του θανάτου έχει πάνω της τον αριθμό 13.
Γενικότερα, το δεκατρία μπορεί να θεωρείται “κακός” αριθμός απλά επειδή είναι μία μονάδα πάνω απ’ το δώδεκα το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς. Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το «κακό»!
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/Andrew Harnik
Είναι κατάλληλη για υποψήφια πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον; Θα αντέξει μέχρι το τέλος της «κούρσας» για τον Λευκό Οίκο; Τι θα συμβεί αν αποσυρθεί; Θα επωφεληθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το πρόβλημά της;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία προσπαθούν να απαντήσουν τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, μετά από την κατάρρευση της Χίλαρι Κλίντον σε εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου και την ανακοίνωση ότι πάσχει από πνευμονία.
Το πρόβλημα υγείας της μπορεί να μην είναι σοβαρό, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει ένας τεράστιος διάλογος στις ΗΠΑ, με αφορμή αυτό το θέμα, που ήρθε τη χειρότερη στιγμή για την υποψήφια των Δημοκρατικών. Πολλοί ασκούν κριτική για έλλειψη διαφάνειας στο «στρατόπεδό» της- με πρόσφατο ακόμη το θέμα με τα email της, για το χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, που αποτέλεσε «πλήγμα» για την αξιοπιστία της. Επιπλέον, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ήρθε στη δημοσιότητα τη στιγμή που οι συνεργάτες της προσπαθούσαν να καλύψουν την πιο πρόσφατη γκάφα της την προηγούμενη εβδομάδα, όταν αποκάλεσε αξιοθρήνητους τους ψηφοφόρους του Τραμπ, σχόλιο για το οποίο απολογήθηκε.
Το «στρατόπεδο» της Κλίντον πάντως παραδέχθηκε ότι χειρίστηκε λάθος το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η 68χρονη- η διάγνωση της πνευμονίας ανακοινώθηκε με δύο ημέρες καθυστέρηση- και οι συνεργάτες της υποσχέθηκαν ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσουν επιπλέον λεπτομέρειες από τον ιατρικό φάκελό της.
Παρόλα αυτά, οι επικριτές της σημειώνουν ότι ο χειρισμός του ζητήματος είναι ένα ακόμη δείγμα για την τάση της Κλίντον προς τη μυστικοπάθεια. Παράλληλα, ο Τραμπ εδώ και εβδομάδες σχολίαζε ότι η αντίπαλός του δεν έχει την ενέργεια που απαιτείται για να είναι πρόεδρος, αμφισβητώντας την αντοχή της. Και το όλο θέμα «έσκασε» τη στιγμή που ο Τραμπ έχει «ροκανίσει» τη διαφορά τους στις δημοσκοπήσεις και φαίνεται ξανά «μάχιμος» στις πολιτείες όπου αναμένεται να κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.
Τα σενάρια αντικατάστασης
Αν και δεν υπάρχουν αυτές τις στιγμές ενδείξεις ότι η κατάσταση της υγείας της Κλίντον θα απαιτήσει αλλαγή πλάνου από τους Δημοκρατικούς, ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται τα πρώτα σενάρια.
Σύμφωνα με τον Guardian, ποτέ έως τώρα δεν έχει αποσυρθεί υποψήφιος από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Αν οι Δημοκρατικοί αναγκαστούν να το κάνουν αυτό, οι υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς επιμένουν ότι εκείνος θα είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει την Κλίντον. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα όμως, η ηγεσία του κόμματος πιθανότατα θα προτιμούσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Με δεδομένη τη χρονική στιγμή, τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Σάντερς θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικοί απέναντι στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, τους οποίους προσελκύει ο Τραμπ, εκτιμά ο Guardian. Κάποιοι, στο στρατόπεδο της Κλίντον, ίσως να προτιμούσαν τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, Τιμ Κέιν, ως αντικαταστάτη της. Ομως, συνεχίζει το δημοσίευμα, ακόμη και αυτή η εναλλακτική θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στον Τραμπ, σε μία δύσκολη φάση της κούρσας για τον Λευκό Οίκο.
Πάντως, όπως αναφέρει η Telegraph, η Κλίντον μπορεί να αντικατασταθεί μόνο αν αποφασίσει η ίδια να αποσυρθεί, καθώς οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν έναν υποψήφιο ακατάλληλο και να τον αποσύρουν.
Μέχρι τώρα πάντως αυτό φαντάζει απίθανο, με τους συνεργάτες της 68χρονης να διαβεβαιώνουν ότι η υποψήφια αναρρώνει και ότι η πνευμονία είναι το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

iefimerida.gr



- Πως πληρώνουν επιπλέον εκατοντάδες ευρώ όσοι θέλουν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν ένα ακίνητο
- Πέντε πιστοποιητικά και βεβαίωση για τον ΕΝΦΙΑ κοστίζουν ως και 1.000 ευρώ για κάθε ακίνητο
- Υπάρχουν πιστοποιητικά που πρέπει να ανανεώνονται αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη
- Αναλυτικά το... πενταπλό χαράτσι στα ακίνητα


Τρία νέα έγγραφα προστέθηκαν στην ήδη μεγάλη λίστα με τα πιστοποιητικά που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πρόκειται για τρία έγγραφα που θα χρειαστούν όσοι θέλουν είτε να νοικιάσουν είτε να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο.
Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς τα νέα έγγραφα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης ούτε λίγο ούτε πολύ στα 1.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τις εξαγγελίες πρόκειται για τα πιστοποιητικά:
Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου
Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας
Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).
Αυτά τα πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα:
Ενεργειακό πιστοποιητικό
Πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
Και μαζί με τον ΕΝΦΙΑ δημιουργούν ένα πραγματικό τείχος το οποίο πρέπει να υπερβούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Μάλιστα στην περίπτωση της ταυτότητας κτιρίου της οποίας το κόστος υπολογίζεται μίνιμουμ στα 300 με 400 ευρώ και θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.

newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!