Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ
Σε επίπεδα -ρεκόρ, κοντά στα 2,3 δισ. ευρώ φτάνουν πλέον οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος προς τη ΔΕΗ, ενώ τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια καταναλωτές -σε σύνολο 7 εκατομμυρίων-χρωστούν στην επιχείρηση από μικρά έως μεγάλα ποσά !

Σκεφτείτε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό, οι καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη ήταν κοντά στα 2,5 εκατ. Αλλωστε σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, αυτήν τη στιγμή το 30% των πελατών της ΔΕΗ έχει ανεξόφλητες οφειλές στην επιχείρηση.

Αλλά εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία σε επίπεδο οφειλών. Από το καλοκαίρι και μετά τα χρέη αυξάνονται διαρκώς παρά τα γενναιόδωρα προγράμματα οφειλών που εφαρμόζει η εταιρεία ή τις εντολές αποκοπής που είναι όλο και πιο συχνές.

Χαρακτηριστικό είναι πως τον Ιούνιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ ανέρχονταν σε 1,9 δισ. ευρώ, και πλέον κινούνται στα επίπεδα των 2,3 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες αυξήθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ !

Μιλάμε δηλαδή για μια “κόκκινη ζώνη” καθώς τα χρέη είναι πλέον τόσο πολλά και από τόσο πολλές διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών, που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθούν.

Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει αυτό το κύμα ανεξόφλητων λογαριασμών, που έχει φουσκώσει ξανά μετά την επιβολή των capital controls και τη φθινοπωρινή φορο-επιδρομή, η ΔΕΗ προχωρά το τελευταίο διάστημα σε χιλιάδες αποκοπές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ηδη το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αποκοπές και επανασυνδέσεις σε πολλές μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, από καταστήματα λιανικής και εμπορικά κέντρα, μέχρι συγκροτήματα γραφείων (π.χ, Atrina), τον Ιππόδρομο, μεγάλους και μικρότερους δήμους, μέχρι μεγάλες βιομηχανίες και κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες εξαιρούνται περίπου 600. 000 νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Παράλληλα, έπειτα από προσπάθεια ταυτοποίησης των περίπου 200.000 αγροτών που τυγχάνουν ευνοϊκού τιμολογίου, η ΔΕΗ προετοιμάζει αυξήσεις σε περίπου 30.000 δικαιούχους οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στις επιστολές διασταύρωσης των στοιχείων που έχουν σταλεί.

«Γίνεται κατηγοριοποίηση. Εχουμε ξεκινήσει από τους μεγάλους οφειλέτες και προχωράμε προς τις μικρότερες οφειλές», σημείωσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ.Παναγιωτάκης, φωτογραφίζοντας ως υποψηφίους για αποκοπή ρεύματος τους επιχειρηματικούς πελάτες της μεσαίας και της χαμηλής τάσης, τους Δήμους αλλά και τα νοικοκυριά με μεγάλη κατανάλωση που δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και έχουν εντοπιστεί από το νέο πληροφοριακό σύστημα της ΔΕΗ.

Κατηγοριοποιώντας τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από τη χαμηλή τάση, καθώς νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις και καταστήματα οφείλουν πάνω από 1,6 δισ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ και βιομηχανίες οφείλουν περίπου 300 εκατ. ευρώ (μέση και υψηλή τάση), ενώ το Δημόσιο χρωστά πλέον πάνω από 250 εκατ. ευρώ καθώς εδώ και καιρό δεν πληρώνει σχεδόν καμία οφειλή του για να μπορέσει να εξωραΐζει την εικόνα στον προϋπολογισμό.

tanea.gr
Οι γάτες του Ερμιτάζ: Ακοίμητοι φρουροί του μουσείου εδώ και αιώνες
Εδώ και αιώνες στην Αγία Πετρούπολη ενώ οι επισκέπτες περιηγούνται στις αίθουσες του μουσείου Ερμιτάζ, δεκάδες γάτες κυνηγούν τα τρωκτικά στα υπόγεια του μεγαλύτερου μουσείου τέχνης της Ρωσίας.

«Οι γάτες μας είναι τόσο γνωστές, όσο και η συλλογή μας» δηλώνει η Ιρίνα Πόποβετς, αρμόδια για τη «μονάδα των αιλουροειδών» του Ερμιτάζ που ασχολείται με 70 γάτες οι οποίες ζουν μέσα στα υπόγεια του μουσείου της πρώην αυτοκρατορικής πόλης.

Η 45χρονη Ιρίνα Πόποβετς κατεβαίνει κάθε πρωί να τις ταΐσει: ένα κοπάδι γατιών κάθε χρώματος και κάθε ράτσας τρέχει κοντά της, γουργουρίζει και περιμένει τροφή. Ορισμένες ημέρες, μαζί με τρεις ακόμη συνεργάτριες, η Ιρίνα εμβολιάζει τις νεοαφιχθείσες και περιθάλπει τις άρρωστες.

«Η υγεία των περισσοτέρων δεν είναι καλή» παραδέχεται η Ιρίνα μέσα στο γραφείο της, του οποίου οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι από φωτογραφίες με γάτες, κοντά στα υπόγεια που εκτείνονται σε έκταση 20 χλμ. «Ο κόσμος μας φέρνει πολύ συχνά γάτες με μεγάλη διακριτικότητα» αναφέρει.

Η ιστορία με τις γάτες του Ερμιτάζ χρονολογείται από το 1745, όταν η αυτοκράτειρα Ελισάβετ, κόρη του Μεγάλου Πέτρου, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή «Να βρεθούν στο Καζάν οι καλύτερες γάτες, οι πιο μεγάλες, ικανές να πιάνουν ποντίκια, προκειμένου να σταλούν στην αυλή της Αυτής Εξοχότητας».

Την εποχή της Αικατερίνης Β' πολλές γάτες που τότε ονομάζονταν «οι γάτες των Χειμερινών Ανακτόρων» διέμεναν επίσημα εκεί.

Οι απόγονοί τους εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένιγκραντ από τον γερμανικό στρατό μεταξύ Αυγούστου 1941 και Ιανουαρίου 1944, όταν ο πεινασμένος λαός καταβρόχθισε όλα τα κατοικίδια που υπήρχαν στην πόλη.

Ο θρύλος θέλει η φρουρά των γάτων των Ανακτόρων να επιστρέφει μετά το τέλος των εχθροπραξιών στο παλάτι, μέσα σε ένα τρένο γεμάτο με αιλουροειδή που είχαν συγκεντρωθεί από όλη τη Ρωσία. Τη δεκαετία του 1960, οι «γάτες του Ερμιτάζ» είχαν γίνει τόσες πολλές που αναγκάσθηκαν να τις εγκαταλείψουν.

Μαγνητάκια, τετράδια και καρτ ποστάλ

Ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα, οι γάτες ανέκτησαν τη θέση τους στα υπόγεια, καθώς τα ποντίκια είχαν πολλαπλασιαστεί. Παρότι δεν έχουν πρόσβαση πλέον στις 1.000 αίθουσες του μουσείου όπου εκτίθενται περισσότερα από 60.000 έργα τέχνης, το μουσείο εκτιμά ότι η παρουσία τους και μόνο αρκεί για να απομακρύνει τα τρωκτικά.

Αόρατες, οι «γάτες του Ερμιτάζ» είναι ωστόσο πασίγνωστες στα τρία εκατομμύρια των τουριστών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σύμβολα μιας παράδοσης και ταυτόχρονα ζωντανή διαφήμιση, οι γάτες απεικονίζονται σε μαγνητάκια, τετράδια και καρτ ποστάλ που διατίθενται σε όλα τα πωλητήρια του μουσείου.

«Δεδομένης της δημοτικότητας των γατών του Ερμιτάζ, ξεκινήσαμε μια διαδικασία αίτησης στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας [Rospatent] για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος 'Γάτα του Ερμιτάζ'», ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο διευθυντής του μουσείου Μιχαήλ Πιοτρόφσκι. Το εμπορικό σήμα πρόκειται να κατοχυρωθεί για 15 είδη προϊόντων και υπηρεσιών: αναμνηστικά, προϊόντα για κατοικίδια, χαρτική ύλη, εκπαιδευτικά είδη και τρόφιμα.

Μία γιορτή κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στις «γάτες του Ερμιτάζ» και ένας δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε ώστε οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης να μπορούν να υιοθετούν μία από τις γάτες αυτές που είναι διάσημες στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα.

Το τηλέφωνο της Ιρίνα χτυπά: ένας άνδρας ρωτά τι πρέπει να κάνει για να υιοθετήσει ένα γατάκι, τη φωτογραφία του οποίου είδε στον ιστότοπο. «Έχετε δίκιο, είναι τιμή να υιοθετείς μια γάτα του Ερμιτάζ» τον συγχαίρει η Ιρίνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Το Λίβερπουλ αποκτά πεζοδρόμια «ταχείας κυκλοφορίας»
Το Λίβερπουλ έγινε η πρώτη βρετανική πόλη που απέκτησε πεζοδρόμιο «ταχείας κυκλοφορίας» στο κέντρο της.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα που έδειξε ότι το 47% των πολιτών θεωρούν το αργό περπάτημα ως το πιο ενοχλητικό στοιχείο όταν βγαίνει κανείς για ψώνια στα μαγαζιά.

Η λωρίδα «ταχείας κυκλοφορίας» άνοιξε στην οδό Σεντ Τζον στο κέντρο της πόλης. Θα επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να περπατούν γρήγορα.

Η ιδέα των λωρίδων ταχείας κυκλοφορίας είναι πιο δημοφιλής με τους νέους. Το 69% των ερωτηθέντων στην ηλικία 16 έως 24 ετών εκφράστηκαν θετικά, ενώ μόλις το 37% των ερωτηθέντων πάνω από 55 είπε ότι στηρίζει την ιδέα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το κατάστημα Argos.

Η γυμναστική κάνει καλό στο μυαλό, το ξέρουμε αυτό. Οι περισσότερες σχετικές μελέτες όμως έχουν επικεντρωθεί στο τρέξιμο, στο περπάτημα και σε άλλες αεροβικές δραστηριότητες.

Τώρα, ένα νέο πείραμα δείχνει ότι και η προπόνηση με μικρά βάρη μπορεί να επιβραδύνει τη σχετιζόμενη με την ηλικία συρρίκνωση ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα δυναμικό όργανο, στο οποίο δημιουργούνται και καταστρέφονται νευρικά κύτταρα και συνδέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου, ανάλογα με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και το περιβάλλον μας. Οπως όμως ισχύει για το υπόλοιπο σώμα, έτσι και τα κύτταρα του εγκεφάλου παραμένουν ευάλωτα στις επιδράσεις του χρόνου.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι έως τα τέλη της μέσης ηλικίας οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παρουσιάσει σχετιζόμενες με την ηλικία αλλοιώσεις στη λευκή ουσία του εγκεφάλου, στην οποία συνδέονται και ανταλλάσσουν μηνύματα τα διάφορα τμήματά του.

Οι αλλοιώσεις αυτές αρχικά είναι ασυμπτωματικές, παρότι είναι εμφανείς στις τομογραφίες εγκεφάλου. Καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να διευρυνθούν και να πολλαπλασιαστούν, συρρικνώνοντας τη λευκή ουσία και επηρεάζοντας τη μνήμη και τον τρόπο σκέψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι με πολλαπλές αλλοιώσεις της λευκής ουσίας έχουν χειρότερες νοητικές δεξιότητες σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους παραμένει σχετικά ανέπαφη παρά την ηλικία τους.

Μερικές ενθαρρυντικές προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι συστηματικές, μέτριας έντασης, αεροβικές ασκήσεις όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη των αλλοιώσεων αυτών. Ωστόσο η δρ Τερέσα Λιου-Αμπροουζ, καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας και διευθύντρια του Εργαστηρίου Γήρανσης, Κινητικότητας και Νοητικής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, στο Βανκούβερ, θέλησε να δει αν εξίσου ωφέλιμη είναι και η προπόνηση με βάρη.

Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Οπως ο εγκέφαλος έτσι και οι μύες συρρικνώνονται με την ηλικία επιβραδύνοντας και κάνοντας ασταθείς τις κινήσεις μας, ενώ οι αργές και ασταθείς κινήσεις με τη σειρά τους πιστεύεται ότι συντελούν στη φθίνουσα πορεία της εγκεφαλικής υγείας.

Για να εξετάσουν αυτό τον φαύλο κύκλο, η δρ Λιου-Αμπροουζ και οι συνεργάτες της επιστράτευσαν 54 γυναίκες, ηλικίας 65-75 ετών, οι οποίες είχαν ήδη αλλοιώσεις της λευκής ουσίας.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας» (JAGS), κατέγραψαν τη σταθερότητα και τον τρόπο βάδισης των γυναικών και ύστερα τις χώρισαν σε τρεις ομάδες. Οι δύο ομάδες έκαναν ασκήσεις με βάρη μία ή δύο φορές την εβδομάδα και η τρίτη ασκήσεις διατάσεων (στρέτσινγκ) και ισορροπίας.

Εναν χρόνο αργότερα, όλες οι εθελόντριες υποβλήθηκαν εκ νέου σε τομογραφίες εγκεφάλου και αξιολόγηση της βάδισής τους.

Οσες έκαναν ασκήσεις ισορροπίας και στρέτσινγκ, αλλά και όσες έκαναν ασκήσεις με βάρη μία φορά την εβδομάδα είχαν ανησυχητική επιδείνωση των αλλοιώσεων στη φαιά ουσία τους και επιβράδυνση της βάδισης.

Αντιθέτως, όσες σήκωναν βάρη δύο φορές την ημέρα είχαν σημαντικά μικρότερη συρρίκνωση της φαιάς ουσίας και περπατούσαν πιο γρήγορα και σταθερά.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η προπόνηση με βάρη μπορεί να ωφελήσει τη δομή του εγκεφάλου, αλλά «απαιτείται ένα μίνιμουμ εξάσκησης για να επιτευχθεί αυτό» δήλωσε η δρ Λιου-Αμπροουζ. «Γιατί συμβαίνει αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά η διαφορά ήταν εντυπωσιακή. Ισως λοιπόν, εκτός από το περπάτημα ή το τζόγκινγκ, πρέπει για παν ενδεχόμενο να βάλουμε και τα βαράκια στη ζωή μας».

Πηγή: tanea.gr

To Facebook θα λανσάρει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο, αυτόνομο app Notify, το οποίο θα παρέχει ενημέρωση, γράφουν οι Financial Times.

To Notify app θα προβάλλει ειδήσεις από δεκάδες συνεργάτες του Facebook από τον χώρο των media, όπως το Vogue, η Washington Post και το CBS, γράφει η εφημερίδα.

Θυμίζουμε ότι το Facebook έχει ξεκινήσει συνεργασία με εννέα εκδοτικούς οίκους για να λανσάρει τα Instant Articles. Με τα Instant Articles οι εκδότες ποστάρουν το περιεχόμενο τους απευθείας στο News Feed του κοινωνικού μέσου.

Το Notify app θα ανταγωνιστεί το Moments του Twitter.

Πηγή: gr.pcmag.com

Προσεχώς… πουλμανάκι θα χρειαστεί γνωστός ηθοποιός, καθώς, σε ηλικία 54 ετών, θα γίνει πατέρας για ένατη φορά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, τον Μάιο που μας έρχεται ο Έντι Μέρφι θα γίνει ξανά πατέρας, από την επί τέσσερα χρόνια σύντροφό του, Πέιτς Μπούτσερ. Αυτό θα είναι το πρώτο παιδί για την 36χρονη ξανθιά καλλονή και ένατο για τον βραβευμένο κωμικό ηθοποιό, ο οποίος φαίνεται πως είναι «καρπερός»!

«Ο Έντι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος! Είναι άνθρωπος της οικογένειας και αγαπά εξίσου όλα τα παιδιά του, γι’ αυτό είναι ενθουσιασμένος για το νέο μέλος στη μεγάλη του οικογένεια», δήλωσε, στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», άτομο από το περιβάλλον του ηθοποιού.

Το μεγαλύτερο παιδί του Έντι είναι ο 26χρονος Έρικ, τον οποίο απέκτησε με την Πολέτ ΜακΝίλι και ακολουθεί ο 25χρονος Κρίστιαν, καρπός του έρωτά του με την Ταμάρα Χουντ. Πέντε παιδιά, ηλικίας 25, 22, 21, 15 και 13 ετών, χάρισε στον ηθοποιό η πρώην σύζυγός του, Νικόλ Μίτσελ, ενώ το -μέχρι σήμερα- μικρότερο παιδί είναι 8 ετών και ήρθε στον κόσμο από την σχέση του με την πρώην τραγουδίστρια των Spice Girls, Μελ Μπι!

Πηγή: star.gr


Όλοι ξέρουμε πόσο αρωματικό είναι ένα ζεστό τσάι με άρωμα λεμόνι ή καραμέλα και πόσο ευεργετικό είναι για τον οργανισμό. Κάποια είδη τσαγιού, όμως, είναι τόσο παράξενα, που θα σας κάνουν να δείτε ακόμη και το αρωματικό, πράσινο τσάι αλλιώς…
Τσάι Pu-erh
Όταν το πράσινο τσάι παλαιώνεται αργά με τη βοήθεια μύκητα, τότε παράγεται το pu-erh. Σύμφωνα με την κινέζικη κυβέρνηση, το αυθεντικό pu-erh παράγεται μόνο στην επαρχία Yunnan και πιστεύεται ότι κάνει πολύ καλό στην υγεία, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος ανάμεσα στους λάτρεις. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούν όλοι να το απολαύσουν, καθώς είναι από τα πιο ακριβά του κόσμου.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Panda Dung
Μην πάει ο νους σας στο κακό. Σε αντίθεση με αυτό που υπονοεί η ονομασία του (κοπριά πάντα), το πράσινο αυτό τσάι καλλιεργείται στη νοτιοδυτική Κίνα και ουσιαστικά χρησιμοποιείται λίπασμα από περιττώματα πάντα για την καλλιέργειά του. Βρίσκεται στη λίστα με τα πιο ακριβά είδη τσαγιού του κόσμου και η τιμή του φτάνει μέχρι και τα 3 χιλιάδες ευρώ τα 50 γραμμάρια.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Τσιχλόφουσκας
Το κρύο αυτό τσάι το οποίο «γεννήθηκε» τη δεκαετία του ’80 στην Ταιβάν και μοιάζει πιο πολύ με μιλκσέικ παρά με τσάι. Παραδοσιακά η συνταγή έχει βάση το τσάι, γάλα, φρούτα και μαστιχωτής υφής ζελεδάκια ή μπάλες tapioca (άμυλο που εξάγεται από το φυτό Cassava). Όταν το ρόφημα αυτό έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, τα café που το προσέφεραν, άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορες γεύσεις.
Kukicha
Οι Ιάπωνες έχουν τη δική τους μέθοδο παραγωγής αρωματικού πράσινου τσαγιού. Κλαδάκια, κοτσάνια και μίσχοι του φυτού, χρησιμοποιούνται όλα μαζί για να φτιάξουν το παραδοσιακό αυτό αφέψημα και λόγω του ότι η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη είναι μηδαμινή, χρησιμοποιείται και σε ροφήματα παιδιών.
Τσάι από περιττώματα εντόμων
Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι ένα τσάι από περιττώματα εντόμων θα ήταν τόσο ακριβό όσο ο χρυσός; Οι γεωργοί στην Ταιβάν μαζεύουν τις ακαθαρσίες εντόμων, τα οποία καταναλώνουν μόνο βιολογικά φύλλα τσαγιού σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, χρησιμοποιώντας μεγεθυντικά γυαλιά και τσιμπιδάκια. Σύμφωνα με την εταιρία πωλήσεων Tearroir, το αποτέλεσμα της ζύμωσης θεωρείται ότι σώζει ζωές και ότι η αξία του είναι τόσο υψηλή, ώστε να ανταγωνίζεται το χρυσό.

Σκόρδο-τσάι
Δεν ακούγεται και τόσο περίεργο για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς το ρόφημα αυτό βοηθάει στη διατήρηση του μεταβολισμού, προκειμένου να «καεί» το πλεονάζον λίπος. Συν τοις άλλοις, συμβάλλει στην αποφυγή προβλημάτων της καρδιάς και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
Σάλβια
Παρασκευάζεται από το βότανο σάλβια και είναι ένα τσάι συνηθισμένο στη μεξικάνικη κουλτούρα. Οι σαμάνοι της φυλής Mazatec, μάλιστα, ιθαγενείς της Οαχάκα, καταναλώνουν αυτό το ρόφημα για να προκαλέσουν οράματα κατά τη διάρκεια τελετουργιών.

Με βούτυρο yak
Ιδανικό για τον κρύο καιρό του Θιβέτ και του Ladakh, το αφέψημα αυτό χρειάζεται περίπου μισή μέρα για να ετοιμαστεί: το βρασμένο τσάι αναμειγνύεται με βούτυρο yak και αλάτι μέχρι να μοιάζει με ζωμό ή λάδι. Οι Θιβετιανοί το καταναλώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τους ζεσταίνει και τους παρέχει ενέργεια.
Labrador
Όχι, δεν έχει σχέση με την αξιαγάπητη ράτσα σκύλων, αλλά με την καναδική περιοχή στην οποία ανακαλύφθηκε. Παρασκευάζεται από 3 είδη φυτών της οικογένειας Ροδόδεντρων και είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις γρίπης, καούρας και… hangover. Παρ’ όλ’ αυτά, χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή του, καθώς περιέχει λεδόλη, μια δηλητηριώδη ουσία που προκαλεί κράμπες, παραλήρημα, ακόμη και παράλυση σε μεγάλες ποσότητες.

Kombucha
Γνωστό για την ξινή του γεύση, το Kombucha είναι η απάντηση της Ρωσίας στα πιο περίεργα είδη τσαγιού του κόσμου. Παρασκευάζεται με ζύμωση μαύρου τσαγιού με βακτήρια και μύκητες και οι λάτρεις του υποστηρίζουν ότι δυναμώνει το ανοσοποιητικό.
clickatlife.gr

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μισθολόγιο μέσα στο Δεκέμβριο. Με το νέο μισθολόγιο οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται, έστω και κατά μερικά ευρώ καθώς επιχειρείται να ξεπαγώσουν τουλάχιστον για το 50% των υπαλλήλων οι ωριμάνσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.
Στους πίνακες που ακολουθούν -και δημοσιεύει το newsit.gr- θα δείτε την αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.
1 2 3 4
Κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά αντίθετα θα δουν τον ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν. Για να μην είναι πραγματικές οι μειώσεις στον μισθό οι εργαζόμενοι αυτοί θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά η οποία σταδιακά θα μειώνεται για μια εξαετία ως το 2021.
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος που μπήκε στο δημόσιο το 2010, είναι βασικής εκπαίδευσης και επί πέντε χρόνια δεν έχει δει καμία αύξηση, θα δει τον μισθό του να αυξάνεται από τα 780 ευρώ στα 803 ευρώ, θα έχει δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 23 ευρώ το μήνα.
Αντίθετα ένας υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1601 ευρώ/μήνα θα καταταγεί με βάση το νέο μισθολόγιο στο 12 κλιμάκιο και θα έχει πλέον ονομαστικό βασικό μισθό 1.478 ευρώ. Για να μην χάνει τα 123 το μήνα βάσει του νέου κλιμακίου θα πάρει προσωπική διαφορά η οποία με την πάροδο των ετών θα μειώνεται.


Κάτω από τα νησάκια των Φούρνων, στην Ικαρία, βρίσκεται κρυμμένος ένας τεράστιος θησαυρός που ήρθε στο φως το καλοκαίρι από ομάδα αρχαιολόγων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου στα νησάκια των Φούρνων από αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και το RPM Nautical Foundation,  που συνεργάστηκαν με ντόπιους σφουγγαράδες, ψαράδες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης για να έρθουν μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη. Μέσα σε 13 ημέρες ερευνών εντοπίστηκαν στον βυθό 22 ναυάγια αρχαίων εμπορικών πλοίων.
Πρόκειται για ναυάγια της Αρχαϊκής περιόδου, της Κλασικής, της Ελληνιστικής, της Ύστερης Ρωμαϊκής και της Ύστερης Μεσαιωνικής περιόδου. Δηλαδή, ξεκινούν από το 700 π.Χ. και φτάνουν έως τον 16ο αιώνα. Πάνω από τα μισά είναι ρωμαϊκά (300 - 600 μ.Χ.).

Οι Φούρνοι βρίσκονται ακριβώς στη μέση μιας μεγάλης διαδρομής μεταξύ Ανατολής-Δύσης, καθώς και της διαδρομής Βορρά-Νότου, που συνέδεε το Αιγαίο με την Ανατολή. Τα πλοία που ταξίδευαν από την ελληνική ηπειρωτική χώρα προς τη Μικρά Ασία ή αυτά που απέπλευσαν από το Αιγαίο για την Ανατολή, έπρεπε να περάσουν από τους Φούρνους που ήταν το ασφαλέστερο μέρος στο οποίο θα μπορούσαν να σταματήσουν και να δέσουν τα πλοία στην περιοχή.


Τα φορτία τους αποκαλύπτουν εμπορικές συναλλαγές μεγάλων αποστάσεων ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, την Κύπρο, την Ανατολή και την Αίγυπτο. Τουλάχιστον τρία πλοία μετέφεραν φορτίο με αμφορείς ή αγγεία, τα οποία δεν έχουν βρεθεί στο παρελθόν σε άλλα ναυάγια.

Πρόκειται κυρίως για σαμιακούς αμφορείς της Αρχαϊκής περιόδου (700 - 480 π.Χ.) και της Υστερορωμαϊκής περιόδου (3ος-7ος αιώνας μ.Χ.). Επίσης, βρέθηκαν σινωπικοί αμφορείς και μεγάλοι αμφορείς της Μαύρης Θάλασσας του 2ου αιώνα μ.Χ. που περιέχουν σάλτσα ψαριού. Σε ένα από τα ναυάγια ύστερης κλασικής περιόδου βρέθηκε φορτίο χιακών αμφορέων και πίθων και σε ένα άλλο αμφορείς του 3ου-4ου αιώνα μ.Χ. από τη Συρία και την Παλαιστίνη

Οι αρχαιολόγοι - οι οποίοι χαρτογράφησαν το κάθε ναυάγιο χρησιμοποιώντας φωτογραμμετρικές μεθόδους για τη δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων του θαλάσσιου χώρου - θα επιστρέψουν του χρόνου, και θεωρούν ότι ο αριθμός των ναυαγίων θα αυξηθεί, καθώς έχει εξεταστεί μόλις το 5% των ακτών του αρχιπελάγους.
Χάθηκε στην... ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα από την Κράσνονταρ στη Ρωσία
Την ήττα με 1-2 γνώρισε στο... ομιχλώδες Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ από την ομώνυμη ομάδα, και πλέον βλέπει τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League να “ψαλιδίζονται”.

Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, και μετά από δύο καλές χαμένες ευκαιρίες με τον Άρι στο 18' και τον Λαμπόρντε στο 23' η Κράσνονταρ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Άρι, μετά από αντεπίθεση.

Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Ντίκαν, και ήταν τελικά οι Ρώσοι που διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 68', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοαοζίνιο, μετά από ανατροπή του Καλέσιν μέσα στην περιοχή από τον Χαρίση, ενώ προηγουμένως στην ίδια φάση ο Καμπορέ είχε σημαδέψει με σουτ το δοκάρι του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 72', όμως ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντίκαν στο τετ α τετ, και όταν τελικά ο Μακ μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις ήταν πια αργά για να διεκδικήσει ο Δικέφαλος του Βορρά κάτι καλύτερο...

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντόρτμουντ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Καμπάλα, την οποία συνέτριψε με 4-0.

Μετά τα αποτελέσματα αυτά, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση του 3ου Ομίλου του Europa League με 3 βαθμούς, έναντι 10 της Ντόρτμουντ (που έχει προκριθεί και μαθηματικά) και 7 της Κράσνονταρ, ενώ η Καμπάλα έχει έναν βαθμό. Πλέον, για να περάσει στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει στα εναπομείναντα παιχνίδια (με Καμπάλα στην Τούμπα και με Ντόρτμουντ στη Γερμανία) και η Κράσνονταρ να πάρει το πολύ έναν βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (με Ντόρτμουντ στη Ρωσία και με Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν).

Είναι γνωστό ότι το Facebook παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση.
Είτε πρόκειται για ένα Like που έχετε κάνει σε μία φωτογραφία, είτε για ένα σχόλιο σε μία ανάρτηση, το Facebook μπορεί να εντοπίσει την κάθε σας κίνηση, αλλά και να κρατήσει αντίστοιχα δεδομένα με βάση τη δραστηριότητάς σας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook, όμως, δεν κρατάει τα δεδομένα μόνο από τις κινήσεις σας, αλλά και από πιο παθητικές συνήθειες, όπως τα πράγματα που ψάχνετε μέσα από την «αναζήτηση».
Όπως αναφέρει το Tech Insider, το Facebook, όπως και η Google, κρατάει αρχείο για κάθε αναζήτηση που κάνετε στην πλατφόρμα. Με λίγα λόγια, αν βάλετε στην αναζήτηση το όνομα του πρώην συντρόφου σας, η ημερομηνία και η ώρα που κάνατε την αναζήτηση θα μείνει στα αρχεία τους. Αυτή η πληροφορία παραμένει στα αρχεία της ιστοσελίδας για τον ίδιο λόγο που και η Google κρατάει αυτές τις πληροφορίες: Για να μπορείτε να ξανακάνετε την αναζήτηση και να βρείτε την ίδια πληροφορία εύκολα στο μέλλον. Για παράδειγμα εάν στην αναζήτηση βάλετε «HuffPost Greece», την επόμενη φορά που θα πληκτρολογήσετε το γράμμα «Η» το πρώτο που θα σας βγάλει ως επιλογή είναι «HuffPost Greece».
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook σας και να αλλάξετε το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των αναζητήσεών σας.
Πηγαίντε στην αναζήτηση και πατήστε «edit» (Επεξεργασία, αν το έχετε στα ελληνικά).
Στο δεξί μέρος θα εμφανιστεί η φράση «Clear Searches» (Διαγραφή Αναζητήσεων).
Εάν θέλετε να «καθαρίσετε» εντελώς τις αναζητήσεις σας μπορείτε να πατήσετε το «Clear Searches», αλλιώς μπορείτε να επιλέξετε και να διαγράψετε επιλεκτικά τις αναζητήσεις σας πατώντας το σύμβολο με το απαγορευτικό.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Παρασκευή. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα:

Αττική
Καιρός: αίθριος
Ανεμοι: θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος
Ανεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 04 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες βαθμιαία 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!