Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, αρκεί να κάνει καλά και ευσυνείδητα τη δουλειά του». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος απεθυνόμενος σε υπαλλήλους του δήμου Τρίπολης, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε ημερίδα σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας.
Για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας από τους ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε ότι η αξιολόγηση των δομών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προχωρήσει κανονικά η διαδημοτική κινητικότητα, από την οποία θα προκύψουν 4.000 εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού εντός του ίδιου νομού, ενώ σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις των δημάρχων είναι πως, μέσα από τη διαδημοτική κινητικότητα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο, θα φτάσει και ξεπεράσει τις 5.000.
Στην ερώτηση εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο Λάκωνας υπουργός σημείωσε ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι απαραίτητα για την Περιφέρεια, απαιτείται πρόσθεσε, αναδιάρθρωση στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και συμπλήρωσε ότι, όπως έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι.
Με αφορμή την ημερίδα που διεξήχθη στην Τρίπολη, σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Κατά την τοποθέτηση του στην ημερίδα ο κύριος Γρηγοράκος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα έχει ετεροχρονίσει στο ραντεβού της με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και της καινοτομίας».
Στην ημερίδα που συντόνιζε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συμμετείχαν εκτός από τον κύριο Γρηγοράκο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου, Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Νίκος Λυτρίβης, το μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος ΑΕ Νίκος Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς, δήμαρχοι δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Λ. Γρηγοράκος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αρκαδία, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο δημαρχείο της Κάτω Αγοράς στην Τρίπολη που στεγάζονται επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης και το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών ενάντια στη βία.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) πως δεν θα κλείσουν και τόνισε ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε με έμφαση ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι κοινωνικές δομές των Δήμων, για τις οποίες είπε, ότι πρέπει να ενισχυθούν.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!