Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Επέζησε τρεις ώρες σε απορριμματοφόρο, ψάχνοντας για το πορτοφόλι του
Τύχη βουνό είχε ένας άνδρας από την Καλιφόρνια, ο οποίος επέζησε για περισσότερες από τρεις ώρες μέσα σε απορριμματοφόρο.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, μπήκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι του, ψάχνοντας για το πορτοφόλι του. Εκείνη την ώρα πέρασε το απορριμματοφόρο και άδειασε το περιεχόμενο του κάδου, μαζί με τον ίδιο, στο φορτηγό.

Σύμφωνα με μαρτυρία του, χρησιμοποιούσε κομμάτια ξύλου για να σταματήσει τον μηχανισμό που πολτοποιεί τα σκουπίδια, προκειμένου να μην τον διαμελίσει.

Ο άντρας βγήκε από το φορτηγό όταν εκείνο έφτασε σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων προκειμένου να αδειάσει τα σκουπίδια.

«Ο άνθρωπος είπε ότι είχε κολλήσει στο φορτηγό για περίπου μία ώρα, αλλά οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι βρισκόταν μέσα πάνω από τρεις ώρες» τόνισε τοπικός αστυνομικός.
in.gr

Οι περισσότεροι σκέφτονται πως η τεχνολογία διευκολύνει τη ζωή μας, δεν είχατε όμως σκεφτεί πως το κινητό σας μπορεί να σας σκοτώσει. Η βιομηχανία αυξάνει το επίπεδο της οικονομίας, αλλά την ίδια στιγμή είναι ο λόγος για τον οποίο δε μπορείτε να πιείτε καθαρό νερό.
Δείτε πως ο σύγχρονος κόσμος δεν είναι όσο «αθώος» όσο νομίζουμε.
Οι ενοχές σκοτώνουν
 

Κάθε Ιανουάριο οι άνθρωποι κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό. Βλέπουν τι λάθη έκαναν και προσπαθούν να μη τα επαναλάβουν στο μέλλον. Οι μήνες περνούν, αλλά τα resolutions δεν πραγματοποιούνται. Είναι εκείνη η στιγμή που τα άτομα αρχίζουν να νιώθουν ενοχές. Ενώ, λοιπόν, μια μικρή δόση «ενοχής» μπορεί να μας δώσει κίνητρο για να μην κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος στο μέλλον, οι υπερβολικές ενοχές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Το να πιστεύει κάποιος πως κάνει συνεχώς λάθος και να νιώθει ενοχές μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανοσοποιητικό του σύστημα. Έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που νιώθουν ένοχοι για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες έχουν μειωμένα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α και αντισώματα στο σάλιο τους. Αν, λοιπόν, σας αρέσει να κάθεστε τις Κυριακές στο καναπέ σας και να τρώτε πίτσα βλέποντας ταινία σκεφτείτε πριν το σταματήσετε.
Υπερβολικά φώτα
 

Σύμφωνα με τους αστροναύτες, η πλειοψηφία των Αμερικανών κάτω των 40 δεν έχουν βιώσει ποτέ το «απόλυτο σκοτάδι». Ακόμα και μέσα στα σπίτια μας υπάρχουν μικρά φώτα που είναι διαρκώς αναμμένα. Αρκεί να σκεφτείτε το πράσινο λαμπάκι των ηλεκτρικών συσκευών. Μια κατάσταση που δε μπορεί να διαχειριστεί ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος είναι έτσι «κωδικοποιημένος» ώστε να περνάει από τη σφαίρα του φωτός στη σφαίρα του σκοταδιού. Η υπερβολική δόση φωτισμού είναι συνδεδεμένη με ένα αριθμό προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων του αυξημένου κίνδυνου εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας, κατάθλιψης, καρκίνου του προστάτη και καρκίνου του μαστού.
Υπερβολική Δόση Ζάχαρης
 

Ο ανθρώπινος οργανισμός λαμβάνει την απαραίτητη ζάχαρη από τα φρούτα και τα δημητριακά, αλλά λίγοι μόνο  σταματούν εκεί. Σκεφτείτε απλά: καφέδες με ζάχαρη, ψωμί και άλλα προϊόντα βρίσκονται στη διατροφή των περισσότερων από εμάς. Το γεγονός πως η ζάχαρη κάνει κακό, είναι γνωστό. Πόσο κακό όμως; Σύμφωνα με έρευνες η υπερβολική δόση ζάχαρης συνδέεται με προβλήματα χοληστερόλης, διαβήτη, παχυσαρκίας, πρόωρης γήρανσης του δέρματος, άνοιας, εγκεφαλικής βλάβης, κακού μεταβολισμού και ηπατικής βλάβης, ακόμα και τροποποίηση του DNA.
Κλιματική αλλαγή
 

Οι κλιματικές αλλαγές έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο πάνω μας. Όσο το νερό γίνεται πιο ζεστό, τα τοξικά απόβλητα, που ευθύνονται για διάφορες αρρώστιες μέχρι και θάνατο, αυξάνονται διαρκώς. Ενώ όσο η Γη γίνεται ξηρότερη, περισσότερη σκόνη θα διοχετεύεται στον ωκεανό, ενισχύοντας την ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις προβλέψεις
(Πηγή: Fortunegreece.com)
Oxfam: Το 1% των πλουσίων θα έχει μεγαλύτερη περιουσία από το 99% μέχρι το 2016
Η περιουσία που βρίσκεται στα χέρια του 1% των πλουσιοτέρων στον κόσμο θα ξεπεράσει το 2016 εκείνη που κατέχει το υπόλοιπο 99%, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam ενόψει της έναρξης των εργασιών του οικονομικού φόρουμ του Νταβός (21-14 Ιανουαρίου), απευθύνοντας έκκληση για την «επαναδιατύπωση των κανόνων» ώστε να διορθωθούν οι «κολοσσιαίες» ανισότητες.

Σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής οργάνωσης, το μερίδιο της περιουσίας που κατέχει το 1% διαμορφώθηκε στο 44% του παγκόσμιου πλούτου το 2009, στο 48% το 2014 και θα ξεπεράσει το 50% το 2016. Αυτό σημαίνει και πως με την κρίση οι πλούσιοι έγιναν γρήγορα πολύ πλουσιότεροι και οι φτωχοί κατά πολύ φτωχότεροι...

«Το 2014, τα μέλη αυτής της παγκόσμιας ελίτ κατείχαν κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια δολάρια ανά ενήλικα. Το υπόλοιπο του ενός πέμπτου (20%) των πλουσιοτέρων κατέχει το 46% της παγκόσμιας περιουσίας, τη στιγμή που το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μοιράζεται παρά το 5,5% που απομένει», σύμφωνα με την Oxfam.

Η οργάνωση, η διευθύντρια της οποίας, η Γουίνι Μπιανγίμα, θα συμπροεδρεύει του οικονομικού φόρουμ του Νταβός, ζητεί την οργάνωση εντός του έτους παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τις χρηματοπιστωτικές-φορολογικές υποθέσεις, ώστε «να ξαναγραφτούν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί κανόνες».

«Οι διαστάσεις των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα είναι κολοσσιαίες», δήλωσε η Γουίνι Μπιανγίμα, για την οποία «το χάσμα ανάμεσα στις μεγάλες περιουσίες και τον υπόλοιπο πληθυσμό μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς» και κάλεσε τους ηγέτες των χωρών του κόσμου να πλήξουν «τα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγάλων που θέτουν εμπόδια στη διαμόρφωση ενός κόσμου μεγαλύτερης δικαιοσύνης και ευημερίας».

Η Oxfam ζητεί από τα κράτη την υιοθέτηση ενός σχεδίου καταπολέμησης των ανισοτήτων, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με την προώθηση των δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών, με την μεγαλύτερη φορολόγηση του κεφαλαίου έναντι της εργασίας, με την θεσμοθέτηση κατώτερων μισθών και με την θέσπιση μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους φτωχότερους.
tanea.gr
Αυτό είναι το ελαφρύτερο laptop στον κόσμο
Η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην αγορά τον πιο ελαφρύ φορητό υπολογιστή στον κόσμο, ο οποίος θα ζυγίζει μόλις 980 γραμμάρια.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο φορητός υπολογιστής με οθόνη 14 ιντσών θα είναι σύντομα διαθέσιμος στην αγορά της Νότιας Κορέας, αλλά και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος.

Παράλληλα, η LG ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να βγάλει στην κυκλοφορία και ένα νέο υπολογιστή γραφείου, τον πρώτο σε όλο τον κόσμο, με κυρτή οθόνη 29 ιντσών και αναλογία εικόνας 21:9.

Το όνομα του νέου μοντέλου είναι AiO PC. Η LG δεν αποκάλυψε τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου υπολογιστή γραφείου.
tanea.gr

Οι ελληνικές παραλίες βρίσκονται κάθε καλοκαίρι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και τα καταγάλανα νερά τους και οι χρυσαφένιες ακρογιαλιές αποτελούν προορισμό εκατομμυρίων τουριστών.
Η ιστοσελίδα «TheRichest.com» υμνεί τις 10 καλύτερες παραλίες λέγοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος οι Έλληνες διαθέτουν τόση αυτοπεποίθηση:  “Υπάρχει λόγος που οι Έλληνες είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους, είναι γιατί προέρχονται από ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου” γράφει η συντάκτης του άρθρου Katina Goulakoς που όπως αποκαλύπτει το όνομά της έχει ελληνικές ρίζες.
Όπως γράφει η ίδια ήταν αδύνατον να συμπεριλάβει στο αφιέρωμα όλες τις υπέροχες ελληνικές παραλίες.
Δείτε ποιες ξεχωρίζουν:
10. Πλάκα – Νάξος

9. Βουτούμι – Αντίπαξοι

8. Μύρτος – Κεφαλονιά


7. Μάταλα – Κρήτη


6. Περίσσα – Σαντορίνη


5. Πλατύς Γιαλός – Μύκονος


4. Ελαφονήσι – Κρήτη


3. Κόκκινη Παραλία – Σαντορίνη

2. Ναυάγιο – Ζάκυνθος
1. Σαρακήνικο – Μήλος
Πηγή: ΤheRichest.com

Μπορεί τον τελευταίο 1,5 μήνα αρκετοί καταθέτες φοβούμενοι το έντονο πολιτικό κλίμα να απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, ωστόσο το δείγμα δεν είναι ανησυχητικό.
Κάτι τέτοιο πιστοποίησε προσφάτως ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και παράγοντες των τραπεζών. Έχει σημασία, πάντως, με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στον κόσμο πού ακριβώς τοποθετούν τα χρήματά τους οι άνθρωποι που επιλέγουν να τα αποσύρουν. Διότι η παλιά πρακτική του… σεντουκιού ή του μαξιλαριού πλέον δεν υφίσταται.
Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Καθημερινή, οι εναλλακτικές λύσεις που επιλέγουν οι Έλληνες επενδυτές μέσα από τα private banking των τραπεζών, αλλά και των πιστοποιημένων συμβούλων διαχείρισης περιουσίας σε ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρείες, αφορούν τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, της Γερμανίας, καθώς και αρκετά αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων που είναι τοποθετημένα σε αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
Χρυσός και άργυρος
Το τελευταίο διάστημα σημαντική ζήτηση εμφανίζεται στα συμβόλαια παραγώγων του χρυσού και του αργύρου, μετά βέβαια και την ισχυρή πτώση που καταγράφει το ευρώ αλλά κυρίως τα συμβόλαια παραγώγων του πετρελαίου. Υπάρχουν, δε, και πάρα πολλοί επενδυτές που με τη βοήθεια διεθνών ηλεκτρονικών πλατφορμών να τοποθετήσουν τα μετρητά του σε μετοχές διεθνών ομίλων που διακρίνονται από χαμηλό δανεισμό και ισχυρές ταμειακές ροές. Ακόμη μεγάλη ζήτηση εμφανίζουν και τα συμβόλαια για εμπορεύματα τροφίμων, μέσω εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες (π.χ. Μεξικό, Κίνα, Λατινική Αμερική).
Μετρητά και όχι προθεσμιακοί
Λόγω της αστάθειας που έχει προκληθεί από την προεκλογική περίοδο οι περισσότεροι επιλέγουν τα μετρητά και όχι τους προθεσμιακούς λογαριασμούς, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα τρίμηνα. Οπως δηλώνουν στην «Κ» στελέχη από εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων, χρηματιστηριακές αλλά και dealing rooms των εγχωρίων τραπεζών, «το 2015 θα έχει διακυμάνσεις και πολλές εκπλήξεις, ωστόσο, όπως συνέβη και την τελευταία διετία 2013-2014, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές επιστρέφουν στις σταθερές αξίες, δηλαδή στην αξία των fundamentals, των θεμελιωδών μεγεθών των επιχειρήσεων που διακρίνονται για τη συνετή διαχείριση, την παραγωγή πλούτου, τον χαμηλό δανεισμό και τις σταθερές ταμειακές ροές».
Σύμφωνα με στελέχη χρηματιστηριακών στελεχών, σε όλα τα είδη χαρτοφυλακίων η επενδυτική προτεραιότητα δίνεται κυρίως σε ομόλογα κρατών (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία) και σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό, η Κίνα, αλλά και χώρες της Αν. Ευρώπης.
Ποιοι θα διακριθούν
Οι περισσότεροι διαχειριστές συμφωνούν ότι το 2015 θα διακριθούν και όσες επιχειρήσεις με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη εκδίδουν εταιρικά ομόλογα, προσφέροντας σημαντικές αποδόσεις σε όσους επενδυτές επιλέξουν να τοποθετηθούν σ’ αυτήν την κατηγορία των επενδύσεων. Αναμένεται τη φετινή χρονιά να υπάρξουν αρκετές εισηγμένες που θα επιστρέψουν ξανά σε κερδοφόρο πορεία έπειτα από έξι χρόνια ζημιογόνων χρήσεων λόγω της ύφεσης. Οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των μετάλλων και της ενέργειας μονοπωλούν τις επιλογές των διαχειριστών για τη νέα οικονομική χρήση.
Οπως τονίζουν στο σύνολό τους οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οι εναλλακτικές μορφές επένδυσης και το 2015 θα ακολουθήσουν την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας. Οσο πιο γρήγορα καταφέρει η χώρα μας να εισέλθει σε ομαλή πορεία μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές τόσο καλύτερες θα είναι οι εναλλακτικές αποδόσεις, αφού η Ελλάδα συγκεντρώνει πάλι υψηλό πολιτικό ρίσκο.
Το μείζον θέμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν κεφάλαια από τους επενδυτές μέσω των εταιρικών τους ομολόγων είναι το υψηλό επιτόκιο με το οποίο δανείζονται. Σήμερα οι περισσότερες εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις δανείζονται με επιτόκια που ξεκινούν από 6% και 7% και φθάνουν μέχρι και 12% και 13%. Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, η δανειοδότηση μέσω τραπεζών είναι απαγορευτική. Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν διακόψει προ πολλού τις δανειοδοτήσεις, οι εγγυητικές τους για τις συναλλαγές τους εκτός συνόρων δεν έχουν αντίκρισμα, ενώ και οι ξένες τράπεζες αρνούνται να τους ανοίξουν ροές χρηματοδότησης αφού επανήλθε εκ νέου το θέμα της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα.
aftodioikisi.gr

Βλήματα βρέθηκαν σε εργοταξιακό χώρο στο Μετρό Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια εκσκαφών στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγματος.
Η Αττικό Μετρό προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) προκειμένου να εκκαθαρίσει από πολεμικό υλικό το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», η εταιρεία καλεί το ΤΕΝΞ για «την εργασία έρευνας – εκκαθάρισης υπολειµµάτων πολεµικού υλικού στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος και σε τµήµα του Αµαξοστασίου Πυλαίας», σε μία έκταση επτά στρεμμάτων, μέσω μίας μικρής σύμβασης των 5.120 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, καθώς «η κατασκευή του Αµαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σηµαντικό τµήµα του έργου, καθοριστικής σηµασίας στην εξέλιξη του συνολικού χρονοδιαγράµµατος» είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα και εκκαθάριση από το ΤΕΝΞ ενός χώρου 2,5 στρεμμάτων «προκειµένου να συνεχισθούν µε ασφάλεια οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, µε τις το δυνατόν µικρότερες καθυστερήσεις».
Όπως σημειώνεται, «κατά τη διάρκεια εκσκαφών στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος εντοπίσθηκε εκ νέου υπόλειµµα πολεµικού υλικού και είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα – εκκαθάριση του χώρου από την αρµόδια υπηρεσία ΤΕΝΞ, σε έκταση συνολικού εµβαδού 4.600 τ.µ. της πρόσβασής της προς το Αµαξοστάσιο (περιοχή Cut & Cover) και στον παρακείµενο χώρο του πλυντηρίου του Αµαξοστασίου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το υπουργείο Υποδομών έστειλε το ΤΕΝΞ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς κατά τη διάρκεια του έργου της «Αναβάθμισης αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης» βρέθηκαν δύο παλιές βόμβες, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί, σε βάθος 2 ως 2,7 μέτρων, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών. Στις 13 Ιανουαρίου 2014, το ΤΕΝΞ εντόπισε και απενεργοποίησε δύο ακόμη βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικής προέλευσης.
Ιάπωνας μήνυσε πανεπιστήμιο γυναικών που τον απέρριψε
Ήθελε να σπουδάσει διαιτολογία, και αναγκάστηκε να κάνει αίτηση στο μοναδικό πανεπιστήμιο της περιφέρειας που προσφέρει το τμήμα: Το Πανεπιστήμιο Γυναικών της Φουκουόκα στην Ιαπωνία.

Δυστυχώς, είναι άντρας και επειδή αυτός ήταν ο λόγος που το πανεπιστήμιο δεν εξέτασε την αίτησή του, τώρα στρέφεται στα δικαστήρια.

Όπως μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο νεαρός υπέβαλε τη μήνυση εναντίον του πανεπιστημίου κατηγορώντας για το διάκριση με βάση το φύλο. Η μήνυση υποστηρίζει πως η πολιτική του πανεπιστημίου είναι αντισυνταγματική.

Εκτός από το να του επιτραπεί να δώσει τις εισαγωγικές εξετάσεις, ο επίδοξος φοιτητής ζητά αποζημίωση 660.000 γεν (περίπου 4.900 ευρώ).
in.gr


Ένας νεαρός πολίτης της Ουρουγουάης, ο οποίος έκανε οτοστόπ για να επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά του την προηγούμενη εβδομάδα, με έκπληξη διαπίστωσε ότι συνοδηγός στο όχημα που σταμάτησε για να τον παραλάβει ήταν ο… πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Μουχίκα.
Όπως δήλωσε ο Ζεράλντ Ακόστα, ο οποίος δουλεύει σε εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού, στην τοπική εφημερίδα «El Observardor», περπατούσε από το Μόντες ντελ Πλάτα προς την πόλη Χουάν Λακάζ, στη νοτιοδυτική Ουρουγουάη, και κανένα από τα 25 με 30 αυτοκίνητα που πέρασαν από το σημείο δεν σταμάτησε.
Λίγο αργότερα, ένα φορτηγάκι με κρατικές πινακίδες έκανε στην άκρη, με την οδηγό του να τον ρωτάει προς τα πού κατευθύνεται και να του λέει ότι μπορούν να τον μεταφέρουν μέχρι την Αντσορένα.

TWITTER/EL OBSERVADOR
Oδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Λουσία Τοπολάνκσι, γερουσιαστής και σύζυγος του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ μαζί τους βρισκόταν και το σκυλί τους.
Σύντομα ο νεαρός άνδρας διαπίστωσε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Λουσία Τοπολάνκσι, γερουσιαστής και σύζυγος του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ μαζί τους βρισκόταν και το σκυλί τους.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε έκπληκτος ο Ακόστα, ευχαριστώντας το προεδρικό ζεύγος για τη βοήθειά του, αλλά και για το γεγονός πως ήταν ιδιαίτερα φιλικό απέναντί του.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι την Αντσορένα, όπου κατοικεί το προεδρικό ζεύγος, ο νεαρός Ουρουγουανός κατάφερε να τους απαθανατίσει με το κινητό του τηλέφωνο, για να δημοσιεύσει λίγες ώρες αργότερα τη φωτογραφία σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Χοσέ Μουχίκα είναι γνωστός για την απλή ζωή του, καθώς παρά το αξίωμά του, συνεχίζει να κατοικεί σε ένα αγρόκτημα, ενώ έχει για αυτοκίνητο έναν παλιό «σκαραβαίο».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πριν από λίγους μήνες αρνήθηκε την δελεαστική προσφορά ενός εμίρη, ο οποίος προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει το Volkswagen Beetle του 1987.
«Δεν θα το πουλάγαμε ποτέ. Θα ήταν προσβολή για όλους εκείνους τους φίλους μας που μάζεψαν χρήματα για να μας το αγοράσουν», εξήγησε ο 79χρονος Μουχίκα, ο οποίος δίνει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
Η θητεία του Μουχίκα, που ο διεθνής Τύπος αποκαλεί «τον πιο φτωχό και ταπεινό πρόεδρο του κόσμου», άρχισε το 2010.
naftemporiki.gr
Πώς μια χήνα καταφέρνει να πετά πάνω από τα Ιμαλάια
Κανένα πουλί δεν πετά ψηλότερα από την ασιατική χήνα Anser indicus, έναν άσο των αιθέρων που μεταναστεύει πετώντας πάνω από την οροσειρά του Έβερεστ. Σύγχρονες συσκευές παρακολούθησης αποκαλύπτουν τώρα νέες λεπτομέρειες για το επικό ταξίδι.

Διεθνής ερευνητική ομάδα εμφύτευσε σε επτά χήνες συσκευές που περιλαμβάνουν δέκτη GPS, υψομετρητή, επιταχυνσιόμετρο και όργανο που μετρά τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία  σώματος.

Στο φθινοπωρινό μεταναστευτικό ταξίδι, από τη Μογγολία μέχρι την Ινδία και το Θιβέτ, τα πτηνά έπρεπε να διασχίσουν ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Ιμαλαΐων, ο οποίος εκτείνεται σε απόσταση άνω των 1.500 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, οι χήνες Anser indicus μπορούν να πετούν πάνω από το ίδιο το Έβερεστ, την ψηλότερη βουνοκορφή του κόσμου στα 8.848 μέτρα. Ωστόσο το μεγαλύτερο ύψος πτήσης που καταγράφηκε στη μελέτη ήταν λίγο μικρότερο, στα 7.290 μέτρα.

Ακόμα κι έτσι, το ταξίδι είναι πραγματικός άθλος: τα πουλιά έχουν να αντιμετωπίσουν ακραίο ψύχος, έλλειψη οξυγόνου και μείωση της άνωσης λόγω της χαμηλής πυκνότητας του αέρα σε αυτά τα ύψη.

Όπως επισημαίνει η μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, οι χήνες δεν θα ένιωθαν άβολα ακόμα και στην κορυφή του Έβερεστ, παρόλο που ατμοσφαιρική πίεση σε αυτό το ύψος είναι τρεις φορές μικρότερη από ό,τι στο επίπεδο της θάλασσας και η συγκέντρωση οξυγόνου πάνω από 14 φορές μικρότερη.

Το βασικό εύρημα της μελέτης είναι ότι οι χήνες δεν πετούν σε σταθερό ύψος, αλλά ανεβοκατεβαίνουν ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους. Αυτό φαίνεται παράλογο, δεδομένου ότι τα τα πουλιά χάνουν το ύψος που κέρδισαν με τόσο κόπο, και πρέπει να καταβάλλουν εκ νέου την ίδια προσπάθεια όταν πετάξουν πάνω από την επόμενη βουνοκορφή.

Ο λόγος που οι χήνες ανεβοκατεβαίνουν, λένε οι ερευνητές, είναι ότι η πτήση σε μεγάλο ύψος είναι πολύ κουραστική. Στον αραιό, σχεδόν ανοξικό αέρα, οι καρδιακοί παλμοί των πουλιών ανεβαίνουν κατακόρυφα, έδειξαν οι μετρήσεις.

Αυτό θα ήταν επικίνδυνο για τα πτηνά, τα οποία πρέπει να ανοιγοκλείνουν συνεχώς τα φτερά τους για να παραμείνουν ιπτάμενα στον αραιό αέρα.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η μόνη ευκαιρία ξεκούρασης για τους ταξιδιώτες είναι τα ανοδικά ρεύματα που σχηματίζονται όταν ο άνεμος χτυπήσει την κλίση της βουνοπλαγιάς.

Επιπλέον, τα πουλιά προτιμούν να πετούν τη νύχτα, πιθανώς επειδή εκείνη την ώρα ο αέρας είναι πιο πυκνός και επομένως προσφέρει μεγαλύτερη άνωση.

Περαιτέρω μελέτες, ελπίζουν οι ερευνητές, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ποιες είναι οι φυσιολογικές προσαρμογές που επιτρέπουν σε αυτά τα αξιοθαύμαστα πτηνά να λειτουργούν σε τόσο χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

in.gr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ» μέσω του οποίου θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 7.000 απόφοιτοι ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 26η Ιανουαρίου. Οσοι επιλεγούν θα λάβουν συνολικά το ποσό των 3.280 ευρώ. Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει ένα σύνολο σπονδυλωτών και αλληλένδετων δράσεων για την ανάπτυξη και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 80 ώρες θεωρητικών μαθημάτων με στόχο την αναβάθμιση των οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και την ανάπτυξη επαγγελματικής ετοιμότητας, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας έως 6 μηνών, με λήξη την 31η Οκτωβρίου 2015.
Δικαιούχοι
Δυνητικά δικαιούχοι υποτροφιών είναι οι απόφοιτοι: Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑΣ του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημοσίων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που είτε διαθέτουν Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης είτε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής και να είναι δημότες των 8 «Περιφερειών Σύγκλισης» (ήτοι Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ηπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο). Οι δικαιούχοι υποτροφιών θα μοριοδοτηθούν με βάση συγκεκριμένα εκπαιδευτικά, κοινωνικά, ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εκπαιδευτική επίδοση, χρόνος ανεργίας, ηλικία, φορολογητέο εισόδημα κ.λπ.), σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που θα εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τις 80 ώρες θεωρητικών μαθημάτων προβλέπεται χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος υποτροφίας στους ωφελουμένους καθαρού ύψους 400 ευρώ (5 ευρώ/ώρα θεωρητικής εκπαίδευσης) και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Ενώ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας έως 6 μηνών προβλέπεται χορήγηση υποτροφίας στους ωφελουμένους ύψους 480 ευρώ καθαρά για κάθε μήνα και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικτυακή πύλη www.diasindesi.gr έως τις 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 24.00.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Βρετανία: 5χρονος δεν πήγε σε πάρτι και του ζητούν να πληρώσει
Οι γονείς ενός πεντάχρονου αγοριού στην Βρετανία έλαβαν μία διαταγή πληρωμής για τα έξοδα που αντιστοιχούσαν στον γιο τους, ο οποίος δεν κατάφερε να πάει στο πάρτι μίας συμμαθήτριάς του στο οποίο ήταν προσκεκλημένος. Μάλιστα, απειλούνται να συρθούν στα δικαστήρια σε περίπτωση που δεν καταβάλουν το ποσό των 15,95 λιρών (περίπου 21 ευρώ) - τόσα ήταν τα χρήματα που ξόδεψε η οικογένεια του κοριτσιού που έκανε το πάρτι για κάθε παιδί που είχε καλέσει.

Ο Ντέρεκ Νας και η Τάνια Γουόλς από την Κορνουάλη, βρήκαν έναν καφέ φάκελο στη σχολική τσάντα του γιου τους, Άλεξ, στον οποίο εσωκλειόταν η διαταγή πληρωμής που έστειλε η Τζούλι Λόρενς, η οποία υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκε ποτέ για τη μη συμμετοχή του πεντάχρονου στο πάρτι. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ο μικρός Άλεξ έλαβε την πρόσκληση για το πάρτι σε χιονοδρομικό κέντρο στο Πλίμουθ και είπε στους γονείς του ότι επιθυμούσε να πάει.

Αρχικά οι γονείς επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή του Άλεξ, αλλά τελικά διαπίστωσαν, ότι ο γιος τους την ίδια ημέρα είχε κανονίσει να περάσει χρόνο με τους παππούδες του - όπως τελικά έκανε. Οι ίδιοι είπαν ότι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τα στοιχεία επικοινωνίας της Τζούλι Λόρενς και έτσι δεν μπόρεσαν να την ειδοποιήσουν. «Μπορώ να καταλάβω ότι αναστατώθηκε επειδή έχασε χρήματα. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, είναι ο τρόπος που επέλεξε να προσπαθήσει να πάρει τα χρήματα από εμένα. Μου συμπεριφέρθηκε σαν να είμαι παιδάκι που πρέπει να κάνει ό,τι του λέει» είπε ο Ντέρεκ Νας. Η Λόρενς απάντησε: «Όλες οι λεπτομέρειες ήταν στην πρόσκληση του πάρτι. Είχαν όλα τα στοιχεία για να επικοινωνήσουν μαζί μου».
in.gr

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 478 ατόμων, ανακοινώνει η ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι θα καλύψουν εποχικές ή παροδικές ανάγκες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, του Νομού Κοζάνης, και του Νομού Φλώρινας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 23.1.2015 έως τις 2.2.2015.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Ανακοίνωση ΣΟΧ 6/2014 για τον Ν. Φλώρινας
Ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2014 για τον Ν. Κοζάνης
Ανακοίνωση ΣΟΧ 7 για τον Ν. Κοζάνης

Kim Jong Un supervising a flight drill of the KPA Air and Anti-Air Force Unit 2620
Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας ξεπερνούν ακόμη και αυτές των πιο αρρωστημένων δικτατόρων που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η κυβέρνησή του απαγορεύσει μια σειρά από δραστηρίοτητες στους πολίτες που για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν φυσιολογικές και καθημερινές.
10. Να παρακολουθούν ελευθέρα τηλεόραση
Απαγορεύεται στους πολίτες να παρακολουθούν οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στην τηλεόραση εκτός από αυτά που μεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια. Αυτά τα προγράμματα έχουν να κάνουν μόνο με τη προβολή πολιτικής  προπαγάνδας υπέρ του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί επειδή παρακολουθούσαν τα τηλεοπτικά κανάλια της Νότιας Κορέας.
9. Απαγόρευση θρησκείας
Κάθε δικτατορικό καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του σπεύδει να απαγορεύσει τη θρησκεία, αφού δεν χωρούν φανατισμοί στην πολιτική που ακολουθεί, παρόλα αυτά οι πολίτες μπορούν να λατρεύουν ελεύθερα τον πατέρα του έθνους. Η Βόρειος Κορέα, ένα από τα αθεϊστικά κράτη του κόσμου έχει φαινομενική ανεξιθρησκία, καθώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν βασανιστεί εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Το 2013, 80 Χριστιανοί εκτελέστηκαν δημοσίως επειδή βρέθηκε στην ιδιοκτησία τους η Βίβλος.
8. Κατανάλωση Αλκοόλ
Οι Βορειοκορεάτες μπορούν να καταναλώνουν αλκοόλ μόνο κατά τη διάρκεια ειδικών εορτών και οι φοιτητές- μαθητές ανακρίνονται σε περίπτωση που παραβιάσουν την απαγόρευση. Το 2012 ένας αξιωματικός του στρατού εκτελέστηκε όταν συνελήφθη να πίνει κατά τη διάρκεια της 100ης ημέρας πένθους για το θάνατο του πρώην ηγέτη Κίμ Γιονγκ Ιλ.
7. Οδήγηση
Οι πολίτες δεν μπορούν να κινούνται ελευθέρα στην χώρα, αφού αντιστοιχεί λιγότερο από ένα αυτοκίνητο για 1000 ανθρώπους. Παρόλα αυτά, οι επίσημοι του έθνους διαθέτουν σοφέρ και πολυτελέστατα αυτοκίνητα σαν ένδειξη υπερηφάνειας για την πολίτικη τους αφιέρωση στο καθεστώς.
6. Να παίζουν μουσική
Η μουσική ελέγχεται από την κυβέρνηση στη Βόρεια Κορέα αφού πρέπει εξυμνεί το καθεστώς. Η δυτική μουσική απαγορεύεται και η αναπαραγωγή της θεωρείται έγκλημα κατά του έθνους, που τιμωρείται με θάνατο.
5. Οι διεθνείς κλήσεις
Η επικοινωνία με το εξωτερικό θεωρείται έγκλημα και για αυτό και τιμωρείται με θάνατο. Το 2013, ένας Βορειοκορεάτης εκτελέστηκε δημόσια επειδή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του που ζει στη Νότια Κορέα.
4. Το να μιλούν
Οι πολίτες που πιάνονται να κριτικάρουν ή να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη κυβέρνηση της χώρας θα σταλούν σε "στρατόπεδα επανεκπαίδευσης". Οι κρατούμενοι θα πρέπει να εργαστούν σκληρά και θα υποβληθούν σε ιδεολογική κατήχηση ώστε να μάθουν εκ νέου τις αξίες του καθεστώτος.
3. Να ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Ένα από τα σημαντικότερα εγκλήματα είναι η εγκατάλειψη της χώρας και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Συνήθως οι αποστάτες καταφεύγουν στη Κίνα, όπου ζητούν άσυλο, ωστόσο αν συλληφθούν από τις αρχές θα επιστραφούν πίσω για να εκτελεστούν.
2. Απαγόρευση πορνογραφίας
Η παρακολούθηση ή η εμπορεία πορνογραφικού υλικού οδηγεί στη θανατική ποινή. Το 2013, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτέλεση την πρώην φίλη του μπροστά από την οικογένειά της επειδή, όπως ισχυρίστηκε, είχε βιντεοσκοπήσει μια ερωτική συνεύρεση.
1. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο
Στη Βόρεια Κορέα το διαδίκτυο χρησιμοποιείται μόνο για τη προπαγάνδα της κυβέρνησης, οι χρήστες του μπορούν να κάνουν χρήση μόνο με εξουσιοδότηση και υπό έλεγχο. Το 2013, ένας διαδικτυακός δημοσιογράφος φυλακίστηκε για 6 μήνες για τυπογραφικό λάθος σε ένα άρθρο του στο ίντερνετ.
news247.gr

Οι συχνοί χρήστες γενικότερα του διαδικτύου και ειδικότερα των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter, δεν έχουν μεγαλύτερο επίπεδο στρες σε σχέση με όσους δεν τα χρησιμοποιούν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι είναι μάλλον υπερβολικοί οι φόβοι πως η σύγχρονη τεχνολογία και κυρίως η συνεχής δικτύωση κάνει τους ανθρώπους πιο αγχωμένους.

Η έρευνα, που πραγματοποίησαν το κέντρο ερευνών Pew και το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς σε 1.800 άτομα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους New York Times, συσχέτισε τη συχνότητα χρήσης της τεχνολογίας με τον βαθμό ικανοποίησης κάποιου από τη ζωή του. Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι η τεχνολογία δεν «στρεσάρει» περισσότερο όσους την χρησιμοποιούν.

Η μελέτη, δείχνει μάλιστα ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τακτικά το Twitter, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ανταλλαγής φωτογραφιών, έχουν λιγότερο στρες από ό,τι οι γυναίκες που δεν τις χρησιμοποιούν (μια διαφορά που δεν παρατηρείται μεταξύ των ανδρών χρηστών και των ανδρών μη χρηστών).

Μεταξύ των χρηστών, οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερο άγχος έναντι των ανδρών. Όμως οι γυναίκες που χρησιμοποιούν συχνά τις νέες τεχνολογίες, εμφανίζουν κατά μέσο όρο 21% λιγότερο στρες σε σχέση με όσες δεν τις χρησιμοποιούν.

Από την άλλη, μια γυναίκα με ένα μέσο αριθμό φίλων στο Facebook έρχεται αντιμέτωπη με 13% περισσότερα στρεσογόνα συμβάντα (διαζύγια, θάνατοι κ.α.), ενώ ο μέσος άνδρας χρήστης του Facebook μαθαίνει 8% περισσότερα τέτοια γεγονότα.

Η έρευνα επιβεβαιώνει πως τα κοινωνικά δίκτυα είναι πιθανό να αυξήσουν όντως το άγχος ενός χρήστη, στο βαθμό που αυτός εκτίθεται συχνότερα σε ειδήσεις για τις δυσκολίες και τις τραυματικές εμπειρίες πιο στενών ανθρώπων του (θάνατοι, αρρώστιες, ανεργία κ.α.). Όταν όμως ο ίδιος χρήστης μαθαίνει μέσω Facebook για ανάλογα προβλήματα που δεν αφορούν δικούς του ανθρώπους, τότε το άγχος του φαίνεται να μειώνεται, ίσως επειδή ευγνωμονεί τον εαυτό του που δεν συμβαίνει και του ίδιου κάτι τέτοιο.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα έρευνα μάλλον απομυθοποιεί τις φοβίες ορισμένων αναλυτών ότι το Ίντερνετ, τα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν παγιδέψει και χειροτερέψει την προσωπική ζωή των χρηστών.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι χρήστες κοινωνικών δικτύων νώθουν περισσότερο στρες από ό,τι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λιγότερο ή καθόλου τις ψηφιακές τεχνολογίες. Υπερεκτιμάμε τις επιπτώσεις που οι νέες τεχνολογίες έχουν στις ζωές μας», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Κιθ Χάμπτον, καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Ράτγκερς.

Πάντως, άσχετα με τα ευρήματα της νέας έρευνας, μετά την επιθυμία για αδυνάτισμα και για κόψιμο του τσιγάρου, η «αποτοξίνωση» από τη διαδικτυακή ζωή (ο λεγόμενος και «ψηφιακός θάνατος») κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς ολοένα περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να νιώσουν πιο ελεύθεροι από όλα αυτά τα «χρυσά δεσμά» της νέας τεχνολογίας που δένουν κάποιον, σχεδόν όλο το 24ωρο.


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Το Facebook εργάζεται σε ένα νέα χαρακτηριστικό του Messenger, μέσω του οποίου γίνεται μετατροπή ενός ηχητικού μηνύματος σε κείμενο.

Όπως αποκάλυψε ο μηχανικός του Facebook, David Marcus, μέσω του The Verge, έχει διατεθεί σε λίγους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, η δυνατότητα μετατροπής ενός μηνύματος ήχου, σε μήνυμα κειμένου.

Το Messenger εκτός από μηνύματα κειμένου και φωτογραφιών, υποστηρίζει και ηχητικά μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα για να τα ακούσει ο παραλήπτης, πατάει την αναπαραγωγή και το μήνυμα ακούγεται από το ηχείο του, με αποτέλεσμα να το ακούσει και κάποιος που βρίσκεται δίπλα στον παραλήπτη.

Με το νέο χαρακτηριστικό που ετοιμάζουν στο Facebook και βρίσκεται σε πειραματική μορφή, το ηχητικό μήνυμα μετατρέπεται σε κείμενο, ώστε να μην χρειαστεί ο παραλήπτης να πατήσει πλήκτρο για την αναπαραγωγή.

Πηγή: e-pcmag.gr
Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε προϊόντα από το διαδίκτυο
Τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχει ζητήσει η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή για τον εντοπισμό των παραβατών σχετικά με ηλεκτρονικές πωλήσεις για εξαπάτηση καταναλωτών ενώ έχει ενημερώσει την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τη λήψη σε βάρος τους των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών μέτρων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος, με αφορμή καταγγελίες περί εξαπάτησης και μη σεβασμού των δικαιωμάτων των καταναλωτών που προβλέπονται από την νομοθεσία, ζήτησε την έκδοση από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, Οδηγιών Προστασίας του Καταναλωτή για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στις Οδηγίες, είναι απαραίτητο, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, να παρέχονται στους καταναλωτές οι εξής πληροφορίες:

· η ταυτότητα του προμηθευτή (π.χ. η εμπορική επωνυμία του)

· η ταχυδρομική διεύθυνση του προμηθευτή

· ο αριθμός τηλεφώνου/τηλεομοιοτυπίας καθώς και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προμηθευτή και κατά περίπτωση

· η γεωγραφική διεύθυνση και η ταυτότητα του προμηθευτή για λογαριασμό του οποίου ενεργεί.

Επισημαίνεται, ότι ο προμηθευτής υποχρεούται να παρέχει, πριν την κατάρτιση σύμβασης από απόσταση, τις πληροφορίες που είναι κρίσιμες προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα στην υπαναχώρηση αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εγγύηση.

Η έκδοση της Οδηγίας από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, κρίθηκε αναγκαία μετά από την αυτεπάγγελτη έρευνα που διενεργήθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη σοβαρών παραβάσεων σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων με περιεχόμενο που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα, στις οποίες αναφέρεται, είτε μόνο η ηλεκτρονική διεύθυνση είτε ο αριθμός τηλεφώνου της διαδικτυακής επιχείρησης, ενώ δεν υφίσταται ταχυδρομική διεύθυνση προμηθευτή εγκατεστημένου στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
news.gr
Το κοκκίνισμα των αυτιών δεν είναι πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα, γι' αυτό και όταν εκδηλωθεί πρέπει να σας υποψιάσει.

Εάν λοιόν είστε σε κατάσταση ηρεμίας και τα αυτιά σας κοκκινίσουν, μπορεί να είναι ένδειξη επινεφριδικής ανεπάρκειας.

Οι επινεφρίδιοι αδένες βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα νεφρά και εκκρίνουν τη γνωστή σε όλους ορμόνη αδρεναλίνη, η οποία προετοιμάζει το σώμα μας να αντιδράσει όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση ή σε περίπτωση κινδύνου και κάθε κατάσταση που συνοδεύεται από έντονο στρες.

Η επινεφριδική ανεπάρκεια μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει στην εκδήλωση υπότασης, στη δραστική απώλεια βάρους και τη νεφρική ανεπάρκεια.

Τα κόκκινα αυτιά μπορεί επίσης να σχετίζονται με ένα σπάνιο σύνδρομο, το Red Ear Syndrome, το οποίο χαρακτηρίζεται από το ξαφνικό κοκκίνισμα στο ένα ή και τα δύο αυτιά και ένα ταυτόχρονο αίσθημα καύσου. Το σύνδρομο αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Άλλες αιτίες των κόκκινων αυτιών είναι η υπερλειτουργία του συκωτιού και πιθανό πρόβλημα της σπλήνας.

Υπάρχει τέλος το ενδεχόμενο, το αυτί σας να έχει κοκκινίσει επειδή έχετε πάθει μόλυνση. Συμβουλευτείτε τον ωτορινολαρυγγολόγο για να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!