Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τι να προσέχετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου
Βρίσκεστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και σκέφτεστε ότι ο συγκεκριμένος χώρος, σάς κάνει να νιώθετε «σαν στο σπίτι σας, μακριά από αυτό», με την οικεία ατμόσφαιρα και το όμορφο περιβάλλον που το διακρίνει.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Τι πρέπει να κάνετε, ωστόσο, έτσι ώστε να αποφύγετε διάφορες κακοτοπιές και ευτράπελα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε αυτό;
Ακολουθούν οχτώ έξυπνες συμβουλές για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να επηρεάσουν τις διακοπές σας...

1. Μην χρησιμοποιείτε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Μπορεί να μην παρατηρείτε καθόλου σκόνη στις μεγάλες επιφάνειες του δωματίου σας, ωστόσο σε αντικείμενα όπως το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης συσσωρεύονται μικρόβια και βρομιές που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά μπορείτε να έχετε μαζί σας αντιμικροβιακά μαντηλάκια μιας χρήσης, να κατεβάσετε μια εφαρμογή για τον έλεγχο της τηλεόρασης από τη συσκευή του κινητού σας ή απλώς να αποφύγετε να δείτε τηλεόραση!

2. Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας σε εμφανή σημεία

Μπορεί να είναι προφανές, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί κλοπές αντικειμένων αξίας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Γι' αυτό τοποθετήστε τα πολύτιμα αντικείμενα που έχετε μαζί σας σε μια θυρίδα ασφαλείας ή σε περίπτωση που δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε με κάτι παραπάνω κρύψτε σε ανυποψίαστα σημεία όπως ένα κουτί βιταμινών, ένα πακέτο χαρτομάντηλα κ.α. Η καλύτερη λύση, βέβαια, είναι να μην τα πάρετε μαζί σας καθώς οι κλέφτες ξενοδοχείων ξέρουν πολύ καλά από «έξυπνες» κρυψώνες.

3. Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε το «Μην ενοχλείτε»


Το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου δεν είναι τόσο ιδιωτικό, όσο φαντάζεστε μέχρι να το δηλώσετε. Έτσι, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις υπάρχουν και οι ενδείξεις «Μην ενοχλείτε». Αν θέλετε, λοιπόν, να απολαύσετε ιδιωτικές στιγμές χωρίς διαλείμματα, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε την ένδειξη στο πόμολο της πόρτας.

4. Μην ανοίγετε την πόρτα του δωματίου σας

Αν ακούσετε χτύπο στην πόρτα μην ανοίξετε, όπως είθισται ως φυσιολογική αντίδραση. Ακόμη κι όταν περιμένετε κάποιον -την υπηρεσία δωματίου για παράδειγμα- καλό είναι να ρωτήσετε πρώτα. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιος μπορεί να είναι, ρωτήστε πρώτα. Ομοίως, μην αφήνετε την πόρτα μισάνοιχτη αν περιμένετε να σας φέρουν λίγο πάγο κλπ. ή στην περίπτωση που θέλετε να αφήσετε κάτι έξω από το δωμάτιο για το room service, καθώς η πόρτα μπορεί να κλείσει και να μην έχετε την κατάλληλη ενδυμασία!
Ιαπωνία: «Χαλαρώστε με τα τατουάζ, γιατί υπάρχουν και τουρίστες»
Τα τατουάζ δημιουργούν κακούς συνειρμούς στους Ιάπωνες, καθώς παραπέμπουν στο οργανωμένο έγκλημα. Όμως οι Αρχές της χώρας καλούν τους επιχειρηματίες -ιδίως τους ιδιοκτήτες spa- να δείξουν περισσότερη κατανόηση, καθώς υπάρχει και το τουριστικό προϊόν.

Όπως γράφουν οι Times της Ιαπωνίας, στις μη δεσμευτικές οδηγίες του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες στα spa θα μπορούσαν ενδεχομένως να καθιερώσουν διαφορετικές ώρες της ημέρας για όσους φέρουν τατουάζ, ώστε να μην έρχονται σε δύσκολη θέση οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τοι 2015, το 56% των ξενοδοχείων της Ιαπωνίας δεν επέτρεπε στους ένοικους που φέρουν τατουάζ να χρησιμοποιούν κοινά λουτρά ή spa.

Μάλιστα, το 2013 είχε προκληθεί αρκετός ντόρος στη χώρα, όταν επιχείρηση απαγόρευσε σε μια γυναίκα Μαορί (ιθαγενής της Νέας Ζηλανδίας) να εισέλθει στo spa, λόγω των (παραδοσιακών) τατουάζ που είχε στο πρόσωπό της.
in.gr
Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, προέβησαν τουρκικά αεροσκάφη.

Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης των δύο οπλισμένων τουρκικών ζευγών από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, νοτιοδυτικά των Ψαρρών, όπου ενεπλάκησαν κατά τη διαδικασία αναχαίτισης, ζεύγος ελληνικών μαχητικών με το πρώτο ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως.

Δέκα λεπτά αργότερα, το ζεύγος των ελληνικών μαχητικών αναχαίτιζε διά εμπλοκής νοτίως της Χίου και το δεύτερο ζεύγος των οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις εικονικές αερομαχίες είχαν τη δυνατότητα να δουν σε πραγματικό χρόνο, η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η τουρκική TCG GOKOVA και η ολλανδική VAN AMSTEL που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της NATOϊκής αποστολής για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

Συνολικά στο FIR Αθηνών εισήλθαν 10 τουρκικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

http://www.enikos.gr

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας
Το προσφυγικό και τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους θα αναδείξει την 21η Μαρτίου ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών, με σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στη Στοά του Βιβλίου (ώρα 19:00), Έλληνες αλλά και ξένοι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους για τους πρόσφυγες.
Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως και σε πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη, σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών Refuges Welcome GR.
«Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποδεικνύουν πως οι ποιητές δεν ταξιδεύουν στον ουρανό. Αντιθέτως, πατούν και με τα δυο τους πόδια στο έδαφος και έχουν έτοιμες τις κεραίες τους για όλα» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ντίνος Σιώτης, ποιητής και πρόεδρος του σωματείου Κύκλος Ποιητών.
«Εκείνο που θέλουμε είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Ας μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες υπήρξαν πρόσφυγες το 1922 και μπορούν να συναισθανθούν σε όλο του το βάθος το σημερινό πρόβλημα. Ας γίνει η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ευκαιρία για να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Γιατί και τα δυο αυτή τη στιγμή είναι διάχυτα στην Ευρώπη» προσθέτει.
Τις αναγνώσεις των ποιητών στη Στοά του Βιβλίου θα συνοδεύσει έκθεση φωτογραφίας των Αχιλλέα Ζαβαλλή, Γιώργου Κυβερνήτη και Χρήστου Τόλη. Θα απαγγείλει η Δήμητρα Χατούπη ενώ μουσική θα παίξουν οι Γ. Γενναίος, Ορφέας Γεωργακόπουλος, Γιώτης Κύτταρης, Έλσα Μαμέλη και Ειρήνη Τεννέ. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Μηνά Βιντιάδη.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα (βρεφικό γάλα σε σκόνη για όλες τις βρεφικές ηλικίες και βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια) για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά.
Ποιήματά τους στη Στοά του Βιβλίου θα διαβάσουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Ανδρέου, Νάνος Βαλαωρίτης, Ευάγγελος Κ. Βαλσαμίδης, Τάσος Γαλάτης, Κική Δημουλά, Ιουλία Ηλιοπούλου, Δημήτρης Κακαβελάκης, Άγγελος Καλογερόπουλος, Κώστας Καναβούρης, Τασούλα Καραγεωργίου, Θεώνη Κοτίνη, Χάρης Μελιτάς, Ηρώ Νικοπούλου, Παυλίνα Παμπούδη, Τίτος Πατρίκιος, Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου, Γιώργος Ρούβαλης, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Ράτι Σαξενά, Αγγελική Σιδηρά, Αλίσια Στάλινγκς, Λουάν Τζούλις, Κωστής Τριανταφύλλου, Γιώργος Χουλιάρας και Τηλέμαχος Χυτήρης.
Οι άλλες ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης είναι τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Καλαμάτα, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Λάρισα, τα Λεχαινά, το Ναύπλιο, η Πάτρα, τα Τρίκαλα, η Τρίπολη, η Χαλκίδα και τα Χανιά.
Από τα νησιά συμμετέχουν η Κέα, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα, η Λέσβος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σύρος και η Χίος. Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα γιορταστεί στην Ασία (Ινδία, Κίνα, Τουρκία), στην Αφρική (Γκάνα, Μαυριτανία), στην Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Κροατία, Νορβηγία, Σερβία, Σλοβενία), καθώς και στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Μεξικό, Περού).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από έξοχος Σέρλοκ Χολμς σε τραγικό Άμλετ και από εκεί στην αγενή «Όλα» στο Zoolander 2. Ένας μεσογειακός χαμαιλέοντας. Μιλάει λίγα ελληνικά, λατρεύει τα γεμιστά και τα τηγανητά καλαμαράκια και ομνύει στον ήλιο και στη θάλασσα. Οι ελληνικές καταβολές του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δεν κρύβονται…
Ο βραβευμένος ηθοποιός, με το αριστοκρατικό ονοματεπώνυμο, μια χώρα έχει στην καρδιά του και σε αυτή τη χώρα θα ήθελε να φέρει τα παιδιά του για διακοπές. Ποια είναι αυτή;
Η Ελλάδα, στην οποία ο Κάμπερμπατς έχει περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας «έχει στενούς φίλους, μια ολόκληρη ‘οικογένεια’» και τώρα κατά καιρούς επιστρέφει, όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.
Οι καλοκαιρινές διακοπές του ήταν γεμάτες ήλιο, θάλασσα και… μουσακά.
«Λατρεύω σαν τρελός την ελληνική κουζίνα» είχε δηλώσει παλιότερα «λατρεύω την κουλτούρα και την καθημερινότητα που περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια».
Παρόλο που ο 39χρονος ηθοποιός δεν αποκαλύπτει αυτό το «μυστικό μέρος» στην Ελλάδα, το οποίο αποκαλεί «ησυχαστήριο» εντούτοις, σύμφωνα με πηγές, η οικογένεια Κάμπερμπατς διατηρεί σπίτι πέριξ του Γαλαξιδίου.
Η μητέρα του, Γουάντα, περνάει αρκετούς μήνες το χρόνο στο συγκεκριμένο εξοχικό και πολλές φορές η οικογένεια, στην πλήρη σύνθεση της, δειπνεί σε ένα από τα πιο όμορφα ταβερνάκια της περιοχής, με ελληνικό φαγητό μαγειρεμένο σαν σπιτικό.
Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καταφέρνει και περνάει απαρατήρητος.
SHERLOK HOLMS



Εντάξει, πέρασε η εποχή που ήμασταν φοιτητής/φοιτήτρια και κάποια πράγματα ήταν από ανεκτά έως must να τα αντικρίζει κανείς στο πρώτο δικό μας, ολόδικό μας σπίτι. Όσο «χαρακτήρα» και αν μπορεί να νομίζουμε πως έδιναν στο χώρο, απλά πρέπει να τα αποχωριστούμε …
Αναρωτιέστε ακόμη ποια μπορεί να είναι αυτά. Ιδού μερικά μόνο απ’ όλα εκείνα τα αντικείμενα πρέπει να πάρουν δρόμο:
1.Οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για κουρτίνα αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κουρτίνα (σεντόνια, μουσαμάδες κλπ)
curtain towel window
2.Οτιδήποτε μοιάζει με διακοσμητικό που κανονικά θα συναντούσαμε σε ένα μπαρ. Εκεί ναι, θα έδειχνε υπέροχο και επίσης θα έπρεπε να μείνει ακριβώς εκεί
3.Ένα στρώμα πεταμένο στο πάτωμα. Ξέρετε από αυτά που δεν έχουν ούτε υπόστρωμα, ή ένα κρεββάτι από κάτω…
mattress floor
4.Τα άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτέ. Όχι δεν «προσθέτουν» στο χώρο, δεν είναι διακοσμητικά, δεν αναδεικνύουν καμία ξεχωριστή πτυχή του χαρακτήρα σας
empty bottles
5.Όσο και αν σας αρέσει ο χαμηλός φωτισμός βρείτε άλλους τρόπους να φωτίσετε το χώρο. Τα λαμπάκια των Χριστουγέννων – ή όλα αυτά που μοιάζουν με λαμπάκια Χριστουγέννων- ανήκουν σε ένα εφηβικό δωμάτιο. Δώστε τα στην αδερφή σας
lights mirror
6.Τα υπέροχα πόστερ που είχατε κολλημένα για χρόνια στους τοίχους του εφηβικού ή φοιτητικού σας δωματίου. Ήταν ούτως ή άλλως κάπως κακόγουστα αλλά τώρα που μεγαλώσατε είναι απαράδεκτα
posters room
7.Η βιβλιοθήκη είναι άλλο πράγμα και άλλο μια βιβλιοθήκη που τη χρησιμοποιείται για βάζετε τα CD και τα DVD σας. Και μην μπερδεύεστε. Δεν είναι η συλλογή από πολύτιμους, σπάνιους δίσκους
cd library room
8.Πόσες φορές δεν έχετε γελάσει όταν μπήκατε στο σπίτι κάποιας θείας ή γειτόνισσας και αντικρίσατε πλαστικά λουλούδια; Ε το ίδιο ισχύει και τα πλαστικά φυτά!
fake plant
9.Πείτε όχι το πλαστικό. Τα πλαστικά έπιπλα πχ καρέκλες, ράφια κλπ απλά δείχνουν πως έχετε μείνει πίσω κάμποσα χρόνια. Και όχι το πλαστικό δεν θα είναι ποτέ vintage
plastic chair
Πηγή: huffingtonpost.gr

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι επιστήμονες έχουν λύσεις για τα πάντα!
Πώς να αδυνατίσετε, πώς να ρίξετε τη χοληστερίνη σας, πώς να προστατεύσετε την καρδιά σας, πώς να κάνετε το δέρμα σας πιο λαμπερό, πώς, πώς, πώς… Η καινούργια επιστημονική πρόταση απαντά στο πώς να φαίνεστε πιο έξυπνοι.
AdTech Ad
bigstock Handsome Happy Young Man Gestu 120970934 1
Εάν λοιπόν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά και δεν έχετε χρόνο να αγοράσετε γυαλιά μυωπίας ή να αποστηθίσετε μερικές έξυπνες ατάκες του Αϊνστάιν, φροντίστε τουλάχιστον να κοιμηθείτε καλά το προηγούμενο βράδυ!
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας, ένα πρόσωπο που μοιάζει «ξύπνιο» και συγκεντρωμένο δίνει την εντύπωση ότι το άτομο είναι πιο έξυπνο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους στη Σκωτία έκαναν μια σειρά από πειράματα ώστε να διαπιστώσουν πώς επηρεάζει η όψη του προσώπου την εκτιμώμενη ευφυΐα ενός ατόμου. Οι ερευνητές εστίασαν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου ασχέτως του πόσο ελκυστικό είναι ή θεωρείται ένα άτομο.
Περίπου 200 εθελοντές βαθμολόγησαν τα πρόσωπα 100 ενηλίκων ηλικίας 18-33 ετών και 90 παιδιών ηλικίας 5-17 ετών. Οι εθελοντές έπρεπε να δηλώσουν πόσο έξυπνο αλλά και πόσο όμορφο θεωρούν το κάθε άτομο. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες επεξεργάστηκαν ψηφιακά τις εικόνες, αλλάζοντας το μέγεθος των ματιών και την καμπυλότητα του στόματος και ζήτησαν από τους εθελοντές να βαθμολογήσουν εκ νέου τα πρόσωπα.
Ασχέτως της βαθμολογίας που πήραν τα πρόσωπα ως προς την ομορφιά, οι απαντήσεις των εθελοντών υπέδειξαν ότι το άνοιγμα των βλεφάρων και η καμπυλότητα των χειλιών επηρεάζουν σημαντικά την εντύπωση που δίνει ένα πρόσωπο για την εξυπνάδα του ατόμου. Συγκεκριμένα, τα «ξύπνια», ορθάνοιχτα μάτια και το ελαφρώς χαμογελαστό στόμα φάνηκε να δίνουν την εντύπωση ότι το άτομο είναι πιο έξυπνο. Αντιθέτως, όσοι είχαν πιο «κοιμισμένο» βλέμμα, με τα βλέφαρά τους ελαφρώς κλειστά, και πιο «κατσουφιασμένο» στόμα έδωσαν στους εθελοντές την εντύπωση ότι είναι λιγότερο έξυπνοι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια του ύπνου!
Πηγή: onmed.gr



Πρόκειται για έναν από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που έφτασαν στη Χίο για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών...

Τα πολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας, την ώρα που το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πνίγει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταδεικνύει το περιστατικό εισόδου ενός εκ των έξι Τούρκων Αστυνομικών που έφθασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής κάνοντας χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους. Ο Τούρκος Αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε ερωτώμενη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού. Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για εσκεμμένη κίνηση της γειτονικής χώρας αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης τους ψευδοκράτους από την Ελλάδα.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος», ανέφεραν τα ίδια στελέχη. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πηγή: politischios.gr



Κάθε επί πλέον φορολογική επιβάρυνση λειτουργεί αρνητικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, αφού μειώνει την κατανάλωση και παράλληλα αυξάνει το μεταφορικό κόστος και το κόστος παραγωγής.

Αυτή είναι η άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων με αφορμή τις πληροφορίες περί αύξησης του φόρου στα καύσιμα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση του φόρου ως και 10 λεπτά το λίτρο, κάτι που θα σημάνει αύξηση 0,12 ευρώ στη λιανική τιμή εκτινάσσοντας τις τιμές πάνω από το 1,40 ευρώ το λίτρο.

Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι η φορολογική επιβάρυνση των πετρελαιοειδών προϊόντων διαμορφώνεται ήδη στο 70% και ότι παραμένει προς το παρόν σε εκκρεμότητα η εφαρμογή διατάξεων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων, από την οποία χάνονται δημόσια έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το γκλάμορους σούπερ σκάφος φιλοξένησε τους διασημότερους ανθρώπους της εποχής του Ωνάση, μεταξύ των οποίων ο Κέννεντι, ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φρανκ Σινάτρα και η Μέριλιν Μονρό.
Το γιότ Κριστίνα Ο αγοράστηκε το 1954 από τον Αριστοτέλη Ωνάση προς 34.000 δολάρια και μετά από μεγάλες και ακριβές ανακαινίσεις έγινε το διασημότερο σημείο συνάντησης των ισχυρών και όμορφων ανθρώπων του 1950.
Εκεί ο Ωνάσης φιλοξένησε τον ερωτά του με την Μαρία Κάλλας αλλά εκεί φλέρταρε και την Τζάκι Κέννεντι η οποία στη συνέχεια έγινε σύζυγός του.

Ο Ωνάσης είναι ο μοναδικός Ελληνας εφοπλιστής που έκανε το όνομα της Ελλάδας τόσο διάσημο συχνάζοντας τους ισχυρούς της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Οι εμφανίσεις του Ωνάση ήταν το θέμα των ΜΜΕ παγκοσμίως και έδιναν αίγλη και ισχύ όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στην χώρα του.
Εδώ, ο σταρ Ρίτσαρντ Μπάρτον τηλεφωνεί στο Λονδίνο, μέσα από το γιότ. Η Ελίζαμπεθ Τέηλορ κάνει κουβεντούλα με την κόμησα Ζακλίν ντε Ριμπ, διάσημο μανεκέν του ’60:

Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και το πολυτελές γιότ πέρασε στην κατοχή της κόρης του Χριστίνας. Η Χριστίνα έκανε νέα ανακαίνιση στο χλιδάτο πλωτό παλάτι και του προσέδωσε νέα αίγλη το 2001.
Το παλάτι μπορούσε να φιλοξενήσει 36 άτομα, είχε 35 άτομα προσωπικό και 18 δωμάτια. Διέθετε πισίνα, βιβλιοθήκη, αίθουσα γυμναστικής, αίθουσα ομορφιάς, αίθουσα για μασάζ και τζακούζι.
Οι προσκεκλημένοι προτιμούσαν την μοναδικής αισθητικής πισίνα με το μινωικό ψηφιδωτό που μετατρεπόταν σε πίστα χορού. Επίσης το μπαρ ήταν κατασκευασμένο από τα συντρίμμια ενός παλιού ισπανικού καραβιού και τα σκαμπό ήταν επενδυμένα με δέρμα από πέος φάλαινας. Η «Χριστίνα» ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και μπορούσε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς προσκεκλημένους.





Η Τζάκι Ωνάση είχε δηλώσει ότι διάλεξε μόνη της τα χρώματα και το ντεκόρ για τις καμπίνες.

Ο Nicholas Edmiston της εταιρείας που ανέλαβε να πουλήσει το γιότ μετά τον θάνατο της Χριστίνας έχει δηλώσει ότι το Christina O ήταν το σύμβολο ισχύος και η ένδειξη μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που έχτισε μόνος του  ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
«Ηταν από τα τελευταία σύμβολα πολυτέλειας και μεγαλείου. Πολλές προσωπικότητες ανέβηκαν στο γιότ όχι μόνο γιατί ήταν πανέμορφο αλλά γιατί μπορούσε μοναδικά να τους προσφέρει λίγες ιδιωτικές στιγμές», πρόσθεσε.
Αυτή είναι η σουίτα του Ωνάση πάνω στο γιότ:




Η τραπεζαρία για τους διάσημους καλεσμένους:

Ο Ωνάσης και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ έχουν κατεβάσει πολυθρόνες μέσα στην πισίνα. Χριστούγεννα 1959:

Eνώ στη συνέχεια οι δύο άντρες παίζουν χαρτιά:

Το ζευγάρι Ωνάση-Κέννεντι έκανε πολλά πάρτι πάνω στο γιότ, το οποίο είχε μετατραπεί σε επίκεντρο της κοσμικής τους ζωής:



Πάνω στο γιότ έκανε ο Ωνάσης την δεξίωση μετά τον γάμο του με την Τζάκι:



Χαρακτηριστική της σχέσης που είχε ο Ωνάσης με τον φωτογράφο-σκιά του που άκουγε στο όνομα Δημήτρης Κουλούρης ήταν και μία από τις πολλές απόπειρες του τελευταίου να πλησιάσει τον μεγιστάνα μαζί με την Τζάκι Κένεντι στη θαλαμηγό Χριστίνα ανοιχτά του Σκορπιού όπως την αφηγείται στο βιβλίο της η Αλεξία Κουλούρη:
«Μία μέρα ο πατέρας μου πλησίασε στη θαλαμηγό Χριστίνα, μεταμφιεσμένος σε ψαρά. Είχε φορέσει ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο και κρατούσε καλάμι. Όταν, όμως, έβγαλε από την τσάντα τον τηλεφακό, το πλήρωμα τον είδε. Εκείνη την ώρα ο Ωνάσης καθόταν αναπαυτικά στην πολυθρόνα του στο κατάστρωμα της θαλαμηγού και διάβαζε εφημερίδα, όταν ξαφνικά άκουσε τους δικούς του να διαπληκτίζονται με κάποιον. Σηκώθηκε και πλησίασε στην πρύμνη. Ταυτόχρονα ξεπρόβαλε και η Όλγα Ροντίλ, η γυναίκα που φρόντιζε να μην λείψει τίποτα από την Τζάκι και τη συνόδευε σε κάθε βήμα, στον Σκορπιό, στη Γλυφάδα αλλά και στην Αμερική. Εκείνη λοιπόν μου περιέγραψε την απίστευτη σκηνή που ακολούθησε.

“Έχετε τον λόγο μου, υποσχέθηκε και καθώς ο Ωνάσης ετοιμαζόταν να ποζάρει, τον άκουσε να του λέει: “Όχι έτσι, αφεντικό. Δεν τις θέλω στημένες. Πάρε στα χέρια σου τους Financial Times και κάθισε αναπαυτικά στην πολυθρόνα, όπως ακριβώς καθόσουν πριν εμφανιστώ”, θυμάται η Όλγα Ροντίλ.Ο Ωνάσης του έκανε αυτό το χατίρι. Ίσως γιατί είχε τις καλές του. Ίσως γιατί ήθελε να ξεμπερδεύει μαζί του, και όταν ήρθε η ώρα να φύγει, του είπε: “Τώρα δεν μου φωνάζεις και την Τζάκι, μια που είμαι εδώ, να τις βγάλω κανά δυό φωτογραφίες” για να λάβει την απάντηση: “Ε, δεν υποφέρεσαι…”.
Καθώς απομακρυνόταν με το κρις κραφτ, είδε την Τζάκι να ξεπροβάλει. Δεν έχασε λοιπόν, την ευκαιρία και ζούμαρε στην κουπαστή του πλοίου αποτυπώνοντας την εικόνα του ζευγαριού που ρέμβαζε.
“Είναι αθεόφοβος, είναι τρομερός”, μονολογούσε ο Ωνάσης, κάθε φορά που του έλεγαν οι δικοί του “διώξαμε τον Κουλούρη”, αλλά και όποτε έβλεπε φωτογραφίες, που του είχε τραβήξει κρυφά, να βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως μου αποκάλυψαν άνθρωποι που εργάστηκαν κοντά στον Αριστοτέλη Ωνάση».
«“Π’αναθεμά σε, ρε Κουλούρη, δεν υποφέρεσαι”, είπε ο Ωνάσης, μόλις τον αντίκρισε. “Μα τι θες, βρε κερατά”; τον ρώτησε.“Τι άλλο, να σε βγάλω φωτογραφίες”, του απάντησε εκείνος.
“Τράβα με, βρε… να δω τι θα καταλάβεις”, συνέχισε ο Ωνάσης εκνευρισμένος και κατέβασε ο μαγιό του στρέφοντας προς τον φωτορεπόρτερ τα οπίσθια του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της Όλγας Ροντίλ. Ο Κουλούρης όμως, δεν τον τράβηξε. Μόνο κατέβασε τη μηχανή και του είπε: “Αφεντικό… θέλω να με αφήσεις να ανέβω πάνω. Να σε βγάλω μερικές φωτογραφίες και μετά θα φύγω. Σ’ το υπόσχομαι, θα σε αφήσω ήσυχο”.
“Άντε Κουλούρη, ανέβα. Άλλα μέχρι να φύγω από το νησί, δεν θέλω να με ξαναενοχλίσεις. Ούτε την Τζάκι”.
Πηγή: iefimerida.gr

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί ποιο είναι το δημοφιλέστερο επίθετο στην Ελλάδα αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν την απάντηση.
Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας jakubmarian.com τα επίθετα στην χώρα μας δίνονταν κυρίως από τη δουλειά που έκανε ο πατέρας του παιδιού.
Δείτε στο παρακάτω γράφημα τα συνηθέστερα επίθετα στην Ευρώπη.
Εδώ δείτε την εξήγηση που δίνετε για τα επίθετα.
Πηγή: enikos.gr
Το κλείσιμο των συνόρων και της Βουλγαρίας ζητά η Αυστριακή ΥΠΕΣ
Έπειτα από πρωταγωνιστικές της πρωτοβουλίες, επί εβδομάδες, για το σφράγισμα της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες και με φραστικές επιθέσεις και απειλές της εναντίον της Ελλάδας (αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν), η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, ζητά τώρα το κλείσιμο και της Διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων.
Σε σημερινή μακρά συνέντευξη της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, η προερχόμενη από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Εσωτερικών, προειδοποίησε πως, μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, υπάρχει ένα "δυναμικό" 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν τώρα να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην Κεντρική Ευρώπη.
Η Μικλ-Λάιτνερ εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία, όπως είπε, δεν λύνει το πρόβλημα, για το λόγο αυτό πρέπει τώρα οι προσπάθειες να καταβληθούν στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή στα Ανατολικά Βαλκάνια, καθώς, διαφαίνονται ήδη, από αυξανόμενες περιπτώσεις και δραστηριότητες διακινητών, κινήσεις παράκαμψης προς τη Βουλγαρία, όπου, κατά την άποψή της, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας νέος διάδρομος μαζικής μετανάστευσης.
Προς τούτο έχει δώσει εντολή στον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας στο υπουργείο της, για ανάλογες προετοιμασίες, ενώ η ίδια προσωπικά, είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα τη Βουλγαρία μαζί με τον, προερχόμενο από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Αυστριακό υπουργό Αμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, ο οποίος έρχεται στις 6 Απριλίου για επίσκεψη στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμένου, και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Σκόπια.
Επαναλαμβάνοντας την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, πάγια θέση της πως η Ευρώπη πρέπει να γίνει ένα "φρούριο", η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ τόνισε στη συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση πως για τους λόγους αυτούς και παρά τη συμφωνία με την Τουρκία, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται τα αυστριακά σύνορα και, εάν καταστεί αναγκαίο, θα είναι δυνατόν να δημιουργηθούν και περαιτέρω συνοριακές διελεύσεις με φράχτες και κοντέινερ, όπως συμβαίνει στο συνοριακό σταθμό στο Σπίλφελντ.
Η ίδια επιβεβαίωσε πως μέσα στις τελευταίες ημέρες υποβάλλονταν στην Αυστρία περίπου 100 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου ημερησίως, και αυτό όχι στα σύνορα αλλά στο εσωτερικό της χώρας (αντί του ανωτάτου ορίου των 80 που έχει επιβληθεί από τον περασμένο μήνα), κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι εάν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, το ανώτατο όριο των συνολικά 37.500 για το 2016, θα έχει επιτευχθεί ήδη το φθινόπωρο, για το λόγο αυτό το υπουργείο της θεωρεί ως αναγκαία τη λήψη επιπλέον μέτρων για να μην υπάρξει εφέτος υπέρβαση του αριθμού 37.500.
Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας συνωστισμός περίπου 60.000 αιτήσεων χορήγησης ασύλου, με τη μέση διάρκεια για τη διεκπεραίωση τους να ανέρχεται στους επτά μήνες, ενώ η ίδια θέλει να επιταχύνει τις απελάσεις εκείνων στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί δικαίωμα ασύλου και προς τούτο θα μεταβούν στα τέλη Απριλίου με τον υπουργό Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, στο Μαρόκο για σχετικές διαβουλεύσεις.
news.gr

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο κατά τη σημερινή εκδήλωση στο Κιλελέρ όταν αγρότες αποδοκίμασαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά που επιχειρούσε να διαβάσει κείμενο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσει την ομιλία της η κ. Βαγενά αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών άναψαν τις μηχανές των 6 με 7 τρακτέρ και αρχίζουν να κορνάρουν. Η κ. Βαγενά ζήτησε την προστασία του προέδρου της ΕΝΠΕ περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που, όπως είπε, την είχε προσκαλέσει αλλά οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και εντάθηκαν όταν εκείνη κατέθεσε στεφάνι. Αποτέλεσμα, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στον Κ. Αγοραστό αρχικά κατηγορώντας τον ότι «χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών ενώ εμείς λέμε αλήθειες» και στη συνέχεια να «γιουχάρει» η ίδια τον περιφερειάρχη όταν κατέθετε στεφάνι στο Ηρώο. Αποδοκιμασίες κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας όταν κατέθετε το στεφάνι ακούστηκαν και από αγρότες.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!