Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

1. Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947 στο Brixton, και έχει γενέθλια ίδια μέρα με τον Elvis Presley. To πραγματικό του όνομα είναι David Robert Jones.
2. Το πρώτο του hit στη Μεγάλη Βρετανία ήταν το  “Space Oddity” του 1969, το οποίο το BBC χρησιμοποίησε για να καλύψει το γεγονός της προσελήνωσης.
3. Το 1970, έφτιαξε μια μπάντα τους The Hype, και όλα τα μέλη ήταν ντυμένοι ως σούπερ ήρωες. Το κοινό τους αποδοκίμαζε έντονα σε κάθε τους εμφάνιση, και η σύντομη καριέρα τους τελείωσε άδοξα.
4. Ο ετεροθαλής αδερφός του Terry ήταν σχιζοφρενής και αυτοκτόνησε το 1985. 5. Στον δίσκο “Diamond Dogs” παίζει  ο ίδιος όλα τα όργανα.
6. Ο Bowie στον ελεύθερο του χρόνο ζωγραφίζει, ασχολείται με τη γλυπτική και γράφει. Οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες είναι οι Tintoretto, John Bellany, Erich Heckel, Picasso και Michael Ray Charles.
7. Είναι παντρεμένος με το top model Iman και μαζί έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Έχει επίσης έναν γιο, τον Duncan Jones, που είναι σκηνοθέτης.
8. Η σεξουαλική του ταυτότητα ήταν πάντα αντικείμενο συζήτησης. Πειραματίστηκε όσο λίγοι με το ανδρόγυνο look, ενώ η περίεργη σχέση του με άλλους μουσικούς όπως του Iggy Pop έχουν περάσει στη rock μυθολογία. Ένα αποτύπωμα αυτής της σχέσης αποτυπώθηκε στην ταινία “The Velvet Goldmine”, στο οποίο οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών είναι σαφώς επηρεασμένοι από τους δύο καλλιτέχνες.
9. Σε μια ψηφοφορία του BBC το 2002 για τους πιο σημαντικούς Βρετανούς, βρέθηκε στο νούμερο 23 της κατάταξης. Το 2004 το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στη θέση 39 στους πιο σημαντικούς μουσικούς όλων των εποχών. 10. Το 2003 η Βασίλισσα Ελισάβετ θέλησε να τον χρίσει ιππότη, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Όπως δήλωσε δεν είχε καμία πρόθεση να δεχτεί κάτι τέτοιο, και είπε ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος που δούλευε όλη τη ζωή του.
clickatlife.gr



Ο στόχος των 6.500-7.000 απολύσεων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014 θα υλοποιηθεί υποσχέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρόικα. Ζήτησε όμως και ανταλλάγματα.


Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας. Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη μια, εκπρόσωπο των δανειστών από την άλλη και στη μέση διαθεσιμότητα, απολύσεις, αξιολόγηση υπαλλήλων και ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Κορυφαίος στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε έναντι των εκπροσώπων των δανειστών ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις το 2014. Δηλαδή, θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη 6.500-7.000 απολύσεις όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, όπως αποκαλύπτει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου. Όπως υποστήριξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει μεγαλύτερη υποστηρικτική διάθεση από ό,τι το ΔΝΤ, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο σκέλος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πιο σκληρά μέτρα
Σε αντάλλαγμα, η τρόικα δεν θα επιμείνει σε νέες απολύσεις για το 2015. «Όπως εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, έτσι και αυτοί τις δικές τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας.

Σημειώνεται ότι, η τρόικα είχε αρχικά ζητήσει επιπλέον 6.000- 8.000 απολύσεις για τη διετία 2015 -2016. Η ελληνική πλευρά είχε αντιπροτείνει την ολοκλήρωση του ελέγχου για επίορκους υπαλλήλους, κυρίως γι αυτούς που είτε προσελήφθησαν, είτε- κατά βάση- μονιμοποιήθηκαν με πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ζήτημα να βρεθούν και άλλοι υπάλληλοι εκτός Δημοσίου, από τις νέες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών.

Στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κορυφαίο παράγοντα, η πλειονότητα των Γενικών Διευθυντών «κάνει την δουλειά της», ενώ το υπουργείο αναμένει και την απόφαση της Δικαιοσύνης, στην οποία έχει προσφύγει κατά της απεργίας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα, τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέπεμψαν στις συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και τρόικας.
Click4more: Η κυβέρνηση αποφασισμένη να αγνοήσει την τρόικα - Προχωρά κανονικά σε σχέδιο φοροελαφρύνσεων Σημειώνεται ότι, μετά από πέντε αναβολές, μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας έχουν μετακινηθεί μόνον περίπου 900 άτομα από το σύνολο των 3.000 υπαλλήλων που έπρεπε να ενταχθούν στη διαδικασία.

Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το υπουργείο αναμένει σχετική μελέτη, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του, καταδεικνύει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, αλλά και παθογένειες (π.χ. μεταξύ υπαλλήλων με ομοειδείς δραστηριότητες, ενώ εμφανίζονται απόφοιτοι δημοτικού να αμείβονται καλύτερα από καθηγητές πανεπιστημίου).

Εξάλλου, εντός των επομένων εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον ΟΟΣΑ (άρση των διοικητικών βαρών), το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να αναφέρει ότι «δεν ξέρω εάν θα έχει και τα άλλα προαπαιτούμενα».
newsit.gr
Μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες είναι αυτές που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Το γεγονός ότι «πατούν» επάνω στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι εξάπτει το ενδιαφέρον του κοινού.
Ωστόσο, πολλές φορές οι «αληθινές ταινίες» δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συνέβησαν στην πραγματικότητα!
Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ταινιών, που… δε θα έπρεπε να λένε ότι περιέχουν πραγματικά περιστατικά.
Επτά ταινίες, που οι ιστορικοί βρίσκουν από εντελώς ανυπόφορες έως… γελοίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα howstuffworks.com:
  1. «Ποκαχόντας»
Το 1995 η Disney δέχτηκε πολλές κριτικές για την εκδοχή της στην ιστορία της Ποκαχόνταs, κατά την οποία η ιθαγενής Ποκαχόντας ερωτεύεται ένα βρετανό έποικο, τον John Smith, με αποκορύφωμα τη στιγμή που εκείνη προσπαθεί να σώσει τη ζωή του.
Στην πραγματικότητα, όταν συνέβη αυτό το περιστατικό η Ποκαχόντας ήταν μόλις 10 ή 11 ετών, ενώ στην ταινία φαίνονται και οι δύο στην ενήλικη ζωή τους.
Ο Smith όντως έγινε φίλος μαζί της και εκείνη όντως παντρεύτηκε ένα Βρετανό, όμως όχι αυτόν, αλλά τον John Rolfe.
Δείτε εδώ
  1. «JFK»
Οι θεωρίες συνομωσίας γύρω από τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου John F. Kennedy είναι πολλές.
Η πραγματικά διαμάχη «άναψε» το 1991 όταν κυκλοφόρησε η ταινία του Oliver Stone, η οποία προϋποθέτει ότι μία θεωρία γύρω από τη δολοφονία είναι πραγματική και ακολουθεί τον εισαγγελέα Jim Garrison στις έρευνές του.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο στρατός, το FBI,η CIA και άλλοι εμπλέκονται στη δολοφονία του προέδρου, καταγγέλλοντας μάλιστα τον Lyndon Johnson για βοήθεια στη συγκάλυψη των γεγονότων.
Δείτε εδώ
  1. «Shakespeare in Love»
Σύμφωνα με την ταινία «Shakespeare in Love» του 1998, ο Σαίξπηρ εμπνεύστηκε το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» όταν ερωτεύτηκε μια νεαρή γυναίκα, η οποία ήθελε να γίνει ηθοποιός.
Οι ιστορικοί αναφέρουν, ωστόσο, ότι ο Σαίξπηρ προσάρμοσε την πλοκή του έργου από άλλες πηγές, επομένως η ιδέα ότι ανέπτυξε την ιστορία σταδιακά και δεν είχε φανταστεί το τέλος, ενώ βρισκόταν στα μισά -όπως υποστηρίζει η ταινία- είναι απίθανη.
Δείτε εδώ
  1. «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι»
Παρότι θεωρήθηκε ως μια συναρπαστική απεικόνιση των ηθικών διλημμάτων που αντιμετώπιζαν οι σύμμαχοι, που είχαν πέσει αιχμάλωτοι των Γιαπωνέζων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η συγκεκριμένη ταινία θεωρήθηκε ως «χαστούκι» στο πρόσωπο ενός πραγματικού βρετανού αξιωματικού.
Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το χαρακτήρα του βρετανού συνταγματάρχη Nicholson.
«Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ταϊλάνδης, ο Ιάπωνας συνταγματάρχης Σάιτο (Σεσούι Χαγιακάβα) υποχρεώνει τους βρετανούς αιχμαλώτους να εργαστούν στην κατασκευή μιας γέφυρας τεράστιας στρατηγικής σημασίας, εφόσον επρόκειτο να ενώσει τη Βιρμανία με την Ταϊλάνδη. Ο συνταγματάρχης Νίκολσον, που βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με τον Ιάπωνα, δέχεται να ηγηθεί των ανδρών του στην κατασκευή της γέφυρας. Η κατασκευή της γέφυρας πρόκειται να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τον Νίκολσον και τους άνδρες του. Όταν όμως η γέφυρα είναι πια έτοιμη, ένας αμερικανός διοικητής του ναυτικού, ο Σίαρς (Γουίλιαμ Χόλντεν), που κατάφερε να αποδράσει από την αιχμαλωσία των Γιαπωνέζων βρίσκεται κοντά στην περιοχή, με αποστολή να ανατινάξει τη γέφυρα πάνω από την οποία πρόκειται να περάσει το τρένο για τον ανεφοδιασμό των Ιαπώνων» αναφέρει η Wikipedia.
Ο πραγματικός «Nicholson» λεγόταν Philip Toosey, και σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα ο συνταγματάρχης δεν είχε δεχτεί να χτίσει τη γέφυρα, αλλά με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να διατηρήσει ζωντανούς τους άντρες του.
Δείτε εδώ
  1. «The Far Horizons»
Η ταινία «The Far Horizons» του 1955 αναφέρεται στον έρωτα ανάμεσα σε μια Ινδιάνα της Αμερικής και σε έναν λευκό εξερευνητή και επικεντρώνεται στην περίφημη εκστρατεία των Meriwether Lewis και William Clark. Οι δύο άντρες είχαν σταλεί στην περιοχή από τον πρόεδρο Thomas Jefferson για να εξερευνήσουν την περιοχή της Louisiana.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους συνάντησαν μια Ινδιάνα, με το όνομα Sacagawea. Στην ταινία η Sacagawea και ο Clark ερωτεύονται ενώ διασχίζουν επικίνδυνες περιοχές και έρχονται αντιμέτωποι με τον ζηλιάρη κακοποιό Toussaint Charbonneau.
Αυτό που δεν αναφέρει η ταινία είναι ότι η Sacagawea και ο Toussaint ήταν παντρεμένοι.
Δείτε εδώ
  1. «Braveheart»
Η ταινία «Braveheart» κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το κοινό, ενώ απέσπασε και πέντε Όσκαρ.
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σκωτία του 13ου αιώνα, όταν ο William Wallace επέστρεψε στην πατρίδα του, την οποία είχε κατακτήσει ο βάναυσος βασιλιάς Εδουάρδος ο Α΄ της Αγγλίας.
Όταν οι άγγλοι στρατιώτες σκότωσαν τη γυναίκα του ο Wallace οδήγησε τους Σκωτσέζους σε πόλεμο με τους Άγγλους. Στην πορεία ερωτεύεται τη νύφη του βασιλιά.
Σύμφωνα με ιστορικούς, ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ δεν είχε θεσμοθετήσει την ιδέα της «πρώτης νύχτας» -όπως αναφέρεται στην ταινία- κατά την οποία οι βρετανοί στρατιώτες μπορούσαν να κοιμηθούν με μια γυναίκα μετά το γάμο της. Επιπλέον, οι σκωτσέζοι στρατιώτες δε φορούσαν σε όλες τις μάχες κιλτ.
Κατά τους ιστορικούς, ο έρωτας του Wallace με την Isabella δεν ευσταθεί, καθώς εκείνη την εποχή εκείνη ήταν μωρό.
Δείτε εδώ
  1. «Gladiator»
Ο σκηνοθέτης Ridley Scott είχε προσλάβει έναν ιστορικό, για να τον βοηθήσει να φέρει την ταινία του όσο πιο κοντά γινόταν στην πραγματικότητα.
Βέβαια, ο πρωταγωνιστής Maximus (τον οποίο υποδύεται ο Russell Crowe) είναι φανταστικός χαρακτήρας.
«Ο Μάξιμος Δέκιμος Μερίδιος είναι ένας ικανός, αφοσιωμένος και ατρόμητος Ρωμαίος λεγεωνάριος ισπανικής καταγωγής στον στρατό του Μάρκου Αυρήλιου. Ο Αυρήλιος τον αγαπάει σαν παιδί του και τον εκτιμάει για τις πολεμικές ικανότητες και τον χαρακτήρα του και γι' αυτό τον προορίζει για διάδοχό του. […] Ο Μάξιμος όμως έχει κουραστεί να πολεμάει και θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του όπου η γυναίκα του και τα παιδιά του τον περιμένουν. Ο Αυρήλιος του δίνει άδεια, αλλά και τον παρακαλεί αφού το σκεφτεί να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Κόμμοδος διαισθάνεται τα σχέδια του πατέρα του και τον δολοφονεί την ίδια νύχτα. Φωνάζει έπειτα τον Μάξιμο για να του αναγγείλει ότι ο Αυτοκράτορας «πέθανε» και ότι πριν πεθάνει όρισε τον Κόμμοδο διάδοχό του. Ο Κόμμοδος απαιτεί από τον Μάξιμο την υποταγή του και την παραμονή του στο στρατό. Ο Μάξιμος όμως επειδή κατάλαβε την προδοσία, αρνείται και φεύγει, όμως στο δρόμο πέφτει πάνω σε μπλόκο του Κόμμοδου και τραυματίζεται βαριά. […] Ο Μάξιμος θα ξυπνήσει σε ένα κάρο που είναι γεμάτο σκλάβους για πούλημα. Έχει πέσει στα χέρια ενός δουλέμπορου που τελικά τον πουλάει κι αυτόν μαζί με άλλους σε μια επαρχιακή σχολή πλανόδιων Μονομάχων ενός ξεπεσμένου πρώην ηρωικού Μονομάχου που ο Αυρήλιος του είχε κάποτε χαρίσει την ελευθερία. Στην απόγνωσή του ο Μάξιμος παίρνει μέρος σε όλο και περισσότερες αιματηρές μονομαχίες αψηφώντας τον θάνατο και τους αντιπάλους του. Η φήμη του γίνεται όλο και πιο μεγάλη και φτάνει ως την Ρώμη» αναφέρει η Wikipedia.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, στην ταινία γίνεται αναφορά σε μάχες που δε συνέβησαν ποτέ, εμφανίζονται μεγάλοι καταπέλτες που δε θα μπορούσαν να υπάρχουν σε ανοιχτά πεδία μαχών, καθώς επίσης και μια ράτσα γερμανικού ποιμενικού που δεν υπήρχε εκείνη την εποχή.
Δείτε εδώ
Στη διαθήκη του ο Αδόλφος Χίτλερ μπορεί να ισχυριζόταν ότι ήταν ένας άνθρωπος με λιγοστά μέσα, όμως στην πραγματικότητα είχε συσσωρεύσει μια περιουσία δισεκατομμυρίων μέσα από ακίνητα, έργα τέχνης και μετρητά.
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Χίτλερ ήταν νεκρός, οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η περιουσία του ήταν αρκετά μικρή και έφτανε –σε σημερινά χρήματα- περίπου τις 800.000 δολάρια.
Ο ίδιος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Daily Beast, ισχυριζόταν ότι δεν ενδιαφερόταν για τα χρήματα και μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη διαθήκη του είχε γράψει: «Ό,τι έχω, εφόσον έχει κάποια αξία, ανήκει στο κόμμα».
Λέγεται ότι ο Χίτλερ είχε αποκτήσει μια αμύθητη περιουσία σε ακίνητα, έργα τέχνης και μετρητά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όσο δε σχεδίαζε την άνοδό του στην εξουσία στη Γερμανία και στην υποδούλωση άλλων ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ άλλων ο Χίτλερ διοχέτευε εκατομμύρια σε προσωπικούς λογαριασμούς μέσω κρατικών αγορών του βιβλίου του.
Φυσικά, τα πλήθη που τον λάτρευαν δεν είχαν ιδέα για τα κερδοσκοπικά του παιχνίδια, αλλά ούτε και η γερμανική εφορία γνώριζε για τα σχέδιά του. Μέχρι τη στιγμή που έγινε καγκελάριος χρωστούσε 3 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ένα ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης.
Πολύ σύντομα, αποφασίστηκε κρυφά ότι οι καγκελάριοι δε χρειάζεται να πληρώνουν φόρους.
«Πίστευε ότι το να πληρώνει φόρους ήταν κάτι πολύ κάτω από αυτόν» εξήγησε ο CrisWhetton, συγγραφέας του βιβλίου «Hitler’sFortune». «Αγαπούσε τα χρήματα. Απλά δεν ήθελε να εργαστεί γι’ αυτά».
Το ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης με τίτλο «TheHuntforHitler’sMissingMillions» ασχολείται με το τι απέγινε αυτή η τεράστια περιουσία.
«Μέχρι το 1944 είχε σίγουρα συγκεντρώσει αμύθητο πλούτο, που σε σημερινές αναλογίες θα ήταν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Από κοντά στην πτώχευση έφτασε να κατέχει δισεκατομμύρια μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία» υποστηρίζει ο Whetton.
Επένδυσε πολλά σε ακίνητη περιουσία, ξοδεύοντας περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση της εξοχικής του κατοικίας σε ένα συγκρότημα 30 υπνοδωματίων με περσικά χαλιά, ταπετσαρίες και έργα τέχνης.
Ο ιστορικός τέχνης Godfrey Barker υποστηρίζει ότι η εκτίμηση που έτρεφε ο Χίτλερ για τις καλές τέχνες τον οδήγησαν στη συγκέντρωση μιας εντυπωσιακής προσωπικής συλλογής, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. «Ο Φύρερ που ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο ήταν το δημόσιο πρόσωπο του Χίτλερ. Στην ιδιωτική του ζωή η καρδιά του χτυπούσε για την τέχνη. Διοργάνωνε βραδιές στο σπίτι του στο Berchtesgaden, όπου μαζί με τους στρατηγούς-καλεσμένους του μιλούσαν για τις τέχνες και δεν έλεγαν λέξη για τις θηριωδίες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης» είπε ο ίδιος.
Ο Barker εκτιμά ότι περίπου 3.000 από τους 8.500 πίνακες που είχε ο Χίτλερ στη συλλογή του άξιζαν πολλά εκατομμύρια ο κάθε ένας.
Οι Ναζί είχαν λεηλατήσει πολλά έργα τέχνης στο καταστροφικό τους πέρασμα στην Ευρώπη, αλλά ο Whetton αναφέρει ότι με έκπληξη ανακάλυψε ότι αυτό δεν φαίνεται να ήταν η «πηγή» της συλλογής του Χίτλερ.
«Περίμενα να βρω ότι ευθύνεται άμεσα αυτός για τις λεηλασίες και τις κλοπές των έργων ζωγραφικής που ήθελε για τον εαυτό του, όμως δε μπόρεσα να βρω αποδείξεις γι’ αυτό. Βρήκα αποδείξεις ότι είχε πληρώσει γι’ αυτά –μερικές φορές για άγνωστα ποσά- αλλά δεν ήταν άμεση κλοπή» υποστηρίζει ακόμη.
Ο Χίτλερ σίγουρα είχε την οικονομική άνεση να το κάνει. Ο φίλος και εκδότης του βιβλίου του «Mein Kampf», Max Amann, του έδινε το 10% των δικαιωμάτων από τα εκατομμύρια αντίτυπα που πούλησε, πολλά από τα οποία αγοράστηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση. Πληρωνόταν επίσης μέσω του επίσημου φωτογράφου του από τη δεκαετία του 1920, Heinrich Hoffmann, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα να δίνει άδεια χρήσης της εικόνας του έναντι κάποιου τέλους, ακόμη και για κάθε σφραγίδα που έβαζε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν δεκαετίες αργότερα, στο πλαίσιο μιας έρευνας της OSS -πρόδρομος της CIA- το 1940 διαπιστώθηκε η ύπαρξη λογαριασμών αξίας πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια.
Η διαθήκη του Χίτλερ, που γράφτηκε στο καταφύγιό του λίγο πριν αυτοκτονήσει, ανακαλύφθηκε από μια ειδική γερμανόφωνη μονάδα του βρετανικού στρατού. Ο Herman Rothmann, ένας γερμανο-εβραίος πρόσφυγας ο οποίος διέφυγε στη Βρετανία και μπήκε στο στρατό σε ηλικία 18 ετών ήταν εκεί όταν συνελήφθη ένας από τους βοηθούς του Χίτλερ.
«Στη μονάδα μας υπήρχε ένας άντρας, στον οποίο απευθυνόμασταν όταν κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι βάτες δεν έδειχναν σωστές» είπε. Μέσα σε αυτές βρήκαν διπλωμένες μερικές σελίδες. «Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε την υπογραφή “Αδόλφος Χίτλερ”. Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό έγγραφο».
Οι συμμαχικές δυνάμεις αποδέχτηκαν το έγγραφο αυτό, που έκανε λόγο για «μέτρια περιουσία». Ο 89χρονος σήμερα Rothmann σχολίασε ότι τα τεχνάσματα του Χίτλερ στο τέλος είχαν αποτύχει. «Ήθελε να δείξει ότι οι φιλοδοξίες του είχαν ως απώτερο στόχο το γερμανικό λαό. Ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν θα έκανε τα πάντα για να προστατέψει αυτήν του την εικόνα στην αιωνιότητα».

 
news.gr
Με τον υδράργυρο στα ύψη, η χρήση κλιματιστικού στο σπίτι είναι επιβεβλημένη.
Ωστόσο, τα κλιματιστικά, όταν δεν συντηρούνται σωστά, όχι μόνο δεν θα σας εξασφαλίσουν την όαση δροσιάς που υπόσχονται οι διαφημίσεις, αλλά μπορεί να σας προκαλέσουν και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δείτε από τι κινδυνεύετε από ένα κλιματιστικό το οποίο δεν έχει συντηρηθεί σωστά.
Νόσος των λεγεωνάριων (legionella)
Εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε άτομα που είχαν παρευρεθεί σε αμερικάνικη συγκέντρωση λεγεώνων στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1976 και στην οποία προσεβλήθησαν 220 άτομα, από τα οποία τα 34 πέθαναν.
Μετά το περιστατικό, οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μικρόβιο legionella, το οποίο μεταδίδεται μέσω της αναπνοής και της εισρόφησης σταγονιδίων που περιέχουν τον μικροοργανισμό και φωλιάζει στις μονάδες κλιματιστικών. Συνήθη συμπτώματα είναι ο υψηλός πυρετός, τα ρίγη, ο βήχας, οι μυϊκοί πόνοι και ο πονοκέφαλος.
Η μόλυνση από τον μικροοργανισμό μπορεί να αποφευχθεί αν γίνεται επαρκής συντήρηση και καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών.
Αλλεργική ρινίτιδα
Η αλλεργική ρινίτιδα προσβάλλει ποσοστό μεγαλύτερο από το 28% του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση κλιματιστικών με ακάθαρτα φίλτρα σε συνδυασμό με τον μη επαρκή εξαερισμό, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρινικό επιθήλιο και κατ” επέκταση να δυσχεράνει την αναπνοή.
Η λύση και σε αυτή την περίπτωση είναι να τοποθετούνται αποτελεσματικά φίλτρα στα κλιματιστικά, τα οποία θα καθαρίζονται ή θα αλλάζονται ανά τακτό χρονικό διάστημα.
Ιοί
Όταν δεν καθαρίζονται αποτελεσματικά, ειδικά όσα βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους αποτελούν τον νούμερο ένα «ένοχο» για τη μετάδοση των περισσότερων ιών της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου και του Η1Ν1. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συσσωρεύουν παθογόνους μικροοργανισμούς από την αναπνοή και τον ιδρώτα και τους διαχέουν στην ατμόσφαιρα «ανακυκλώνοντάς» τους.
Και σε αυτή την περίπτωση η λύση βρίσκεται στη σωστή συντήρηση και στην τήρηση των οδηγιών που ορίζει ο κατασκευαστής.
Τι πρέπει να κάνετε
- Αλλάζετε τα φίλτρα συχνά, ανάλογα με την χρήση τους. Επίσης εάν η κατασκευή τους το επιτρέπει, καθαρίζετέ τα με ειδικό αντιμικροβιακό υγρό.
- Απολυμαίνετε τις κυψέλες
- Αφήνετε πάντα ένα παράθυρο μισάνοιχτο στον χώρο που κλιματίζεται, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας
- Αερίζετε συχνά τους χώρους του σπιτιού και ξεσκονίζετε έπιπλα που μπορεί να πιάσουν σκόνη. Το κλιματιστικό ανακυκλώνει την σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών.
Πηγή: onmed.gr
Αφίσα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί σε στάσεις λεωφορείου στο Λονδίνο. Σε αυτήν αναγράφονται στοιχεία- σοκ για τη χώρα μας, όπως ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους το 2014, τις επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.α. Στο τέλος επισημαίνεται το γεγονός ότι 2 άνθρωποι κάθε μέρα διαπράττουν το απονενοημένο διάβημα.

aftodioikisi.grSTASI

Βραζιλία και Ολλανδία θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωπες για την 3η θέση της κατάταξης στο Μουντιάλ. Το παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως  «τελικός της παρηγοριάς» (23:00) με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα αγώνα ο οποίος θα είναι στη σκιά του μεγάλου τελικού της Κυριακής ανάμεσα σε Αργεντινή και Γερμανία.

Στο Εστάντιο Νασιονάλ ντε Μπραζίλια η Βραζιλία αναμένεται να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το 1-7 με την Γερμανία ενώ η Ολλανδία από τη μεριά της, θα παίξει για την ιστορία της και τους φίλους της ομάδας που βρίσκονται ακόμη στην «χώρα του καφέ».

Προϊστορία

Αυτή θα είναι η 12η φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες και η παράδοση είναι ακριβώς μοιρασμένη (3-5-3).

Από αυτά τα ματς τα τέσσερα ήταν για το Μουντιάλ και το ρεκόρ είναι 2-1-1 υπέρ της Ολλανδίας. Πιο πρόσφατη νίκη της Ολλανδίας ήταν το 2010 στα προημιτελικά (2-1) και πιο πρόσφατη της Βραζιλίας το 1994. Στη μοναδική τους ισοπαλία το 1998, προκρίθηκε στα πέναλτι η Βραζιλία.

Η φετινή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Ολλανδίας, που τερματίζει για δύο συνεχόμενα Μουντιάλ στη τετράδα (1974, 1978 οι δύο προηγούμενες). Σκόραρε 12 γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια της, αλλά κανένα στα προημιτελικά και ημιτελικά.Με την ήττα από την Αργεντινή στα πέναλτι, η Ολλανδία έχει χάσει πλέον τα 5/7 παιχνίδια της που πήγαν στα πέναλτι σε Μουντιάλ και Euro. Αυτός θα είναι ο δεύτερος μικρός τελικός στην ιστορία της σε Μουντιάλ (το 1998 είχε χάσει 2-1 από την Κροατία).

Ο Τζαμέλ Χαϊμουντί διαιτητής

Τον Αλγερινό διαιτητή, Τζαμέλ Χαϊμουντί, όρισε η FIFA για να διευθύνει τον μικρό τελικό. Ο 43χρονος θα γίνει ο πρώτος ρέφερι που από τη Μαύρη Ήπειρο που θα «σφυρίξει» σε αγώνα που θα κρίνει την τρίτη θέση ενός Μουντιάλ και θα διεξαχθεί στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια.
real.gr
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η πισίνα σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιο ξενοδοχείο είναι πολύ μικρή; Ίσως θα ήταν καλύτερα να ήταν λίγο μεγαλύτερη; Πώς θα σας φαινόταν να ήταν μισό μίλι; Και βάθος 135 πόδια; Και όμως υπάρχει τέτοια πισίνα.
Το San Alfonso del Mar είναι ένα ιδιωτικό θέρετρο στο Algarrobo, Χιλή, που διαθέτει τη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου. Η πισίνα είναι 0,6 μίλια μακριά και καλύπτει 20 στρέμματα συνολικά. Σε κάθε δεδομένη στιγμή περιέχει περίπου 66.000.000 λίτρα φιλτραρισμένου θαλασσινού νερού από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η πισίνα άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2006. Σήμερα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο .

Τα νερά της είναι εντυπωσιακά.

Η πισίνα κόστισε περίπου $ 1,5 με 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της.

Το σύστημα φιλτραρίσματος του νερού κοστίσει περίπου 3.500.000 δολάρια.
 
 

Η ετήσια συντήρηση για την πισίνα κοστίζει περίπου $ 4.000.000.
 
 
 
aftodioikisi.gr
Πριν λάβει κάποιος μια σημαντική απόφαση, καλό θα ήταν πρώτα να κοιμηθεί, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό θα βελτιώσει την υποσυνείδητη ικανότητά του να πάρει τη σωστή απόφαση.

Η λαϊκή σοφία γνωρίζει ότι ο ύπνος μπορεί να καθαρίσει το μυαλό κάποιου και να τον απαλλάξει από το άγχος πριν πάρει την απόφασή του.

Ο ύπνος μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην οργάνωση της μνήμης και στην επεξεργασία των πληροφοριών της ημέρας, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων (γι' αυτό άλλωστε συνιστάται στους μαθητές και φοιτητές πριν τις εξετάσεις).

Όμως η νέα έρευνα από τον Δρ Απ Ντικστερχούις (συγγραφέα το 2007 του μπεστ-σέλερ «Το έξυπνο υποσυνείδητο») και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ράντμπουντ, σύμφωνα με το Live Science, πάει ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι άλλο επίσης που «δουλεύει» την ώρα του ύπνου: το υποσυνείδητο.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές φορές όσο πιο συνειδητά σκεπτόμαστε και προβληματιζόμαστε ποια απόφαση να πάρουμε, τόσο τα «μουσκεύουμε» και παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, όπως δείχνει και η νέα έρευνα, αυτό που χρειάζεται, είναι μια περίοδος υποσυνείδητης σκέψης, την οποία ακριβώς προσφέρει ο ύπνος.

Σε μια σειρά πειραμάτων που αφορούσαν μια απόφαση (π.χ. την αγορά ενός διαμερίσματος), αποδείχτηκε ότι όσοι εθελοντές έπαιρναν τις αποφάσεις τους μετά από μια περίοδο συνειδητής σκέψης όντας ξύπνιοι, έπαιρναν χειρότερες αποφάσεις σε σχέση με όσους αποφάσιζαν μετά από ασυνείδητη σκέψη και ύπνο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αντίθετα με ό,τι είναι ευρέως αποδεκτό, η υποσυνείδητη σκέψη είναι μια ενεργή και στοχο-προσηλωμένη διαδικασία σκέψης, που είναι όμως απαλλαγμένη από τις συνήθεις προκαταλήψεις που περιορίζουν και κατευθύνουν τη συνειδητή σκέψη. Στην ασυνείδητη σκέψη, οι άνθρωποι μπορούν να ζυγίσουν πιο ανεπηρέαστα και ισότιμα τη σημασία των επί μέρους παραγόντων που θα καθορίσουν την λήψη μιας απόφασης.

Οι Ολλανδοί ερευνητές, κάνοντας τα σχετικά πειράματα, διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές μπορούσαν να προβλέψουν καλύτερα τα αποτελέσματα των επόμενων ποδοσφαιρικών αγώνων μετά από υποσυνείδητη παρά συνειδητή σκέψη. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ασυνείδητη σκέψη, κατά τους επιστήμονες, επιτρέπει στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν καλύτερα τις διαθέσιμες πληροφορίες τους και να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Έτσι, αν ένας ειδικός σε έναν τομέα έχει λίγο χρόνο να σκεφτεί ποια απόφαση θα πάρει στον τομέα της ειδικότητάς του (συνειδητή σκέψη), πιθανότατα θα πάρει χειρότερη απόφαση από το αν προτιμήσει μια αστραπιαία (υποσυνείδητη) απόφαση.

Αυτό συμβαίνει, επειδή όσο πιο πολύ κανείς σκέπτεται κάτι, τόσο περισσότερο επιτρέπει στις διάφορες προκαταλήψεις του να «τρυπώσουν» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αντίθετα, η στιγμιαία (υποσυνείδητη) σκέψη δεν έχει τέτοια βάρη και επιτρέπει καλύτερες αποφάσεις.

Πάντως, χρειάζονται και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η ανωτερότητα της υποσυνείδητης σκέψης και σε ποιό βαθμό ισχύει. Αλλες έρευνες δεν έχουν βρει μια αντίστοιχη υπεροχή για την υποσυνείδητη σκέψη έναντι της συνειδητής, ενώ υπάρχουν πολλές πολύπλοκές περιπτώσεις όπου η συνειδητή σκέψη, μετά από πολλή περισυλλογή μάλιστα, είναι αναγκαία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, λίγος υπνάκος δεν θα έβλαπτε.

Πηγή: tovima.gr
Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος για να βγάζεις συναρπαστικές φωτογραφίες. Ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις κατά πολύ την ποιότητα των λήψεών σου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι τραβούν όλο και περισσότερες φωτογραφίες, τις οποίες σε χρόνο ρεκόρ μοιράζονται διαδικτυακά με φίλους και οικογένεια. Κατηγορείς την φωτογραφική σου μηχανή για το ότι οι φωτογραφίες σου δεν είναι το ίδιο καλές όσο άλλες που βλέπεις στο διαδίκτυο;

Κι όμως, ακολουθώντας μερικές οδηγίες μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα των εικόνων σου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις ένα πακτωλό χρημάτων για μια καινούργια μηχανή. Κράτα στο μυαλό σου αυτές τις 10 απλές συμβουλές, για την επόμενη φορά που θα θες να απαθανατίσεις τις στιγμές της ζωής σου.

Αν έχεις κάποια συμβουλή που σε έχει βοηθήσει να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες μπορείς να τη μοιραστείς μαζί μας σαν σχόλιο στο τέλος!

1. Ακολούθησε τις βασικές αρχές σύνθεσης

Η καρδιά της φωτογραφίας είναι η σύνθεση της, δηλαδή η θέση των διαφορετικών αντικειμένων μέσα στο κάδρο. Ο πιο εύκολος κανόνας που μπορείς να μάθεις και να θυμάσαι πάντα είναι ο Κανόνας των Τρίτων. Βασικά, διαιρείς το κάδρο σου σε εννέα ισομεγέθη τετράγωνα με δύο κάθετες και δύο οριζόντιες γραμμές. Δοκίμασε στην συνέχεια να τοποθετήσεις το θέμα σου πάνω στις γραμμές που δημιουργούνται ή στις συμβολές τους. Αυτό αμέσως θα δώσει άλλη δυναμική στην φωτογραφία από το να το τοποθετήσεις στο κέντρο του κάδρου. Πολλές καινούργιες μηχανές έχουν ήδη αυτό το πλέγμα με τετραγωνάκια του Κανόνα των Τρίτων, το οποίο και μπορείς να ενεργοποιήσεις πριν το κλικ.

2. Χρησιμοποίησε την αντιστάθμιση έκθεσης

Εφόσον δεν χρησιμοποιείς πλήρως χειροκίνητες ρυθμίσεις, η ψηφιακή σου μηχανή αποφασίζει για την έκθεση που θα έχει η φωτογραφία σου – πόσο φωτεινή ή πόσο σκοτεινή θα φαίνεται με απλά λόγια-. Βασικά οι περισσότερες μηχανές είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε να φωτομετρούν το μέσο τόνο του γκρι χρώματος στο 18% και όχι στο 50% -για τον λόγο αυτό υπάρχουν ρυθμίσεις για συνθήκες σε χιόνι, διαφορετικά η μηχανή θα απέδιδε γκρι το χιόνι αντί για άσπρο.

Αν η φωτογραφία σου βγαίνει πολύ φωτεινή ή πολύ σκούρα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα προεπιλεγόμενα προγράμματα ρύθμισης που έχουν οι νέες μηχανές ανάλογα με τις συνθήκες σου ή να πατήσεις το κουμπί της αντιστάθμισης έκθεσης. Για την αντιστάθμιση έκθεσης οι περισσότερες μηχανές έχουν ένα κουμπί με τον συμβολισμό +/-. Αν η φωτογραφία σου είναι πολύ σκούρα ρύθμισε τη κλίμακα πατώντας το κουμπί ώστε να είναι πάνω από το μηδέν. Αν είναι πολύ ανοιχτόχρωμη δοκίμασε κάνω από το μηδέν.

3. Διάλεξε τη σωστή ρύθμιση

Σίγουρα η μηχανή σου διαθέτει μια γκάμα επιλογών από εντελώς αυτόματη λειτουργία μέχρι εντελώς χειροκίνητη. Αν φωτογραφίζεις την κίνηση επίλεξε προτεραιότητα ταχύτητας (σύμβολο “S”) και αύξησε την ταχύτητα σε 1/125 sec αν θες να «παγώσεις» την εικόνα σου.

Αν φωτογραφίζεις με χαμηλές συνθήκες φωτισμού επίλεξε προτεραιότητα διαφράγματος («Α») ρυθμίζοντας το σε μικρό αριθμό ώστε να σιγουρευτείς ότι θα περάσει από τον φακό όσο δυνατόν περισσότερο φως.
Αντίθετα, αν φωτογραφίζεις τοπία με τρίποδο ρυθμίζεις το διάφραγμα με μεγάλο αριθμό ώστε η εικόνα να έχει μεγαλύτερο βάθος πεδίου και να είναι όλη η εικόνα καθαρή και νεταρισμένη από το έδαφος μέχρι τον ορίζοντα. Αν είσαι χρήστης DSLR κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιείς προτεραιότητα ταχύτητας και διαφράγματος («S-A»).

4. Μη ξεχνάς την ισορροπία λευκού

Η μηχανή σου αυτόματα θα ρυθμίσει την ισορροπία λευκού ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες φωτισμού. Σε συνθήκες με έντονο κίτρινο φως ή μπλε ή πράσινο η μηχανή αυτόματα θα εξισορροπήσει το λευκό χρώμα στη φωτογραφία ώστε να φαίνεται πιο φυσική. Ωστόσο όταν η εικόνα περιέχει πολλά ήδη φωτισμού η μηχανή μπορεί να μπερδευτεί.

Για τον λόγο αυτό στις περισσότερες DSLR μηχανές μπορείς μόνος σου να ρυθμίσεις την ισορροπία λευκού (σύμβολο WB). Μπορείς να διορθώσεις το χρώμα της φωτογραφίας σου σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών όμως σίγουρα η φωτογραφία σου θα φαίνεται καλύτερη με μια σωστή ισορροπία λευκού χρώματος κατά τη λήψη.

5. Δώσε σημασία στο φως!

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις την ποσότητα του φωτός που έχεις, την ποιότητά του και από που πηγάζει. Αν είσαι σε εξωτερικό χώρο πρόσεξε να μην είναι ο ήλιος στην πλάτη αυτού που φωτογραφίζεις γιατί θα γεμίσει σκιές. Αν φωτογραφίζεις ένα μνημείο ή είσαι σε θέση που δεν μπορείς να μετακινηθείς μπορείς να επιλέξεις την ενεργοποίηση του φλας χειροκίνητα που θα γεμίσει τις σκιές. Η μηχανή μας κατά πάσα πιθανότητα θα το απενεργοποιήσει σε μια ηλιόλουστη μέρα γιατί δεν θα το θεωρήσει απαραίτητο στην αυτόματη λειτουργία.

6. Χρησιμοποίησε σοφά το φλας

Πόσες φωτογραφίες σου έχουν «καεί» από το φλας δείχνοντας τους φίλους σου σαν φαντάσματα; Αυτό σημαίνει ότι μάλλον έχεις πάει πολύ κοντά σε αυτό που φωτογραφίζεις. Αν οι συνθήκες σου επιβάλουν την χρήση του φλας τότε μπορείς να απομακρυνθείς λίγο από το αντικείμενο και με τον τηλεφακό (zoom) να το φέρεις πιο κοντά σου ώστε το φως να είναι πιο μαλακό και η φωτογραφία σου να έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Πολλές μηχανές σου δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την ένταση του φλας. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, δοκίμασε μια μικρή ένταση που θα φωτίσει τις σκιές και θα δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα στη φωτογραφία σου.

7. Πρόσθεσε στο φλας σου διαχυτή

Αν το φλας σου δεν έχει επιλογή μείωσης της έντασής του, μπορείς να προσθέσεις έναν διαχυτή φλας που θα βοηθήσει να διαθλάσει περισσότερο το φως. Τα μικρά φλας δεν μπορούν να απλώσουν το φως με μεγάλη περιοχή, γι’αυτό και το θέμα φαίνεται δραματικό, σα να έχει φωτογραφηθεί με προβολέα ακριβώς από πάνω του.

Οι χρήστες compact μηχανής μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι ριζόχαρτο μπροστά από το φλας που θα διαθλάσει το φως και θα μαλακώσει το αποτέλεσμα. Οι χρήστες DSLR μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους διαχυτή φλας, παίρνοντας μια άδεια θήκη για 35άρι φιλμ, λευκή κατά προτίμηση, η οποία με ένα μικρό κόψιμο θα προσαρμοστεί εύκολα στο φλας.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν οδηγίες εκμάθησης για να το φτιάξεις μόνος σου, όπως εδώ. Αν το να φτιάξεις τον δικό σου διαχυτή φλας δεν σου ακούγεται και τόσο εύκολη υπόθεση υπάρχουν στην αγορά αξεσουάρ που προσαρμόζονται στην μηχανή σου, αναδεικνύοντας ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

8. Χρησιμοποίησε τρίποδο ή μονόποδο

Πολλές φορές η τέλεια φωτογραφία θέλει περισσότερο χρόνο έκθεσης μέχρι να πατήσεις το κλικ. Ένα καλό τρίποδο μπορεί να σε βοηθήσει να σταθεροποιήσεις την εικόνα σου, να στήσεις το κάδρο σου ή να φωτογραφηθείς μαζί με την οικογένεια σου επιλέγοντας την λειτουργία του χρονοδιακόπτη.

Οι χρήστες DSLR είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουν σε ένα καλό τρίποδο με σταθερά πόδια που θα αντέχει το βάρος της μηχανής και θα απορροφά τους κραδασμούς. Σε φωτογραφίσεις όπως αθλητικά γεγονότα ή σε ζωολογικό πάρκο που πρέπει να κινηθείς το μονόποδο θα σε βοηθήσει να σταθεροποιήσεις την εικόνα σου γρήγορα και πρακτικά.

9. Γίνε επιλεκτικός

Το πιο εύκολο όταν φωτογραφίζεις ψηφιακά είναι να βγάζεις άπειρες φωτογραφίες μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να γεμίζεις την κάρτα μνήμης σου σκουπίδια, τα οποία ανεξαιρέτως δημοσιεύεις στο Facebook.
Αφιέρωσε λίγο χρόνο να κοιτάξεις τις εικόνες σου, να ξεκαθαρίσεις ποια κλικ ήταν περιττά και να απορρίψεις τις εικόνες που δεν είναι εστιασμένες ή δεν έχουν καλό φωτισμό. Είναι προτιμότερο να έχεις μια δημοσίευση με λίγες και εξαιρετικές εικόνες, παρά πολλές μέσα στις οποίες οι καλές εικόνες χάνονται.


10. Μη ξεχνάς την επεξεργασία εικόνας

Ένα πρόγραμμα όπως το Picasa ή το iPhoto μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση των εικόνων σου. Τα προγράμματα αυτά σου δίνουν τη δυνατότητα να κόψεις την εικόνα, να διορθώσεις τον φωτισμό, να αφαιρέσεις τα κόκκινα μάτια, αλλά και άλλες βασικές λειτουργίες επεξεργασίας που θα διορθώσουν δραστικά την εικόνα σου. Το κροπάρισμα της εικόνας μπορεί να διορθώσει και να αναδείξει τη σύνθεση σε μια φωτογραφία ή η περιστροφή να φέρει σε ευθεία γραμμή τον ορίζοντα.

Στόχος είναι οι εικόνες να είναι σωστές ήδη από μηχανή, αλλά μια μικρή επεξεργασία μετέπειτα δεν έβλαψε κανέναν!

Πηγή: e-pcmag.gr
Η Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, συστάθηκε το 1975 και στις αρμοδιότητες της περιλαμβάνεται ο προγραμματισμός και η εποπτεία των έργων που εκτελούνται στο βράχο της Ακρόπολης.
Σήμερα, η ΕΣΜΑ με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα σε όλους να περιηγηθούν στον ιερό βράχο και να θαυμάσουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως.
Ο επισκέπτης, μέσω μίας ανανεωμένης ψηφιακής εφαρμογής εικονικής περιήγησης, μπορεί να «περπατήσει» ανάμεσα στα μνημεία, ακόμη κι αν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη!
Ένα κλικ στον υπολογιστή ή στο tablet/smartphone είναι αρκετό για να μεταφερθεί κανείς στον Παρθενώνα, στον ναό της Αθηνάς Νίκης, στο Ερέχθειο και να απολαύσει την πανοραμική θέα της Αθήνας.
Η εικονική περιήγηση στον ιερό βράχο, περιλαμβάνει πλούσιο ψηφιακό υλικό για την αναστήλωση και τη συντήρηση των μνημείων της Ακρόπολης, δημοσιεύσεις αλλά και φωτογραφίες των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο.
Ο χρήστης διαθέτει την πρόσβαση στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη του στο χώρο, καθώς και τα αντίστοιχα περιγραφικά έντυπα στη διάρκεια της ξενάγησης του.
Πρόκειται για μία εφαρμογή που φέρνει την Ακρόπολη πιο κοντά στους πολίτες όλου του κόσμου, με τον διαδικτυακό επισκέπτη να πραγματοποιεί εικονικό περίπατο επιλέγοντας τη δική του διαδρομή, ενώ συγχρόνως μπορεί να αντιλαμβάνεται τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.
Για μία περιήγηση στην Ακρόπολη επισκεφθείτε το acropolis-virtualtour.gr
echoes.gr
Συναγωνίζεται σε ομορφιά τις ωραιότερες πισίνες του κόσμου. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές. Αντιθέτως, εκείνες σίγουρα θα ζήλευαν τη μοναδικότητα της Γκιόλα.
Πρόκειται για μία πανέμορφη φυσική λιμνοθάλασσα που μοιάζει με πισίνα μέσα στους βράχους, δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται στο νησί της Θάσου κοντά στο χωριό Αστρίς και εντυπωσιάζει με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την φυσική της ομορφιά.
Η Γκιόλα είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης! Την αγκαλιάζουν οι βράχοι που χαμηλώνουν σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, αφήνοντας ένα πολύ μικρό πέρασμα για τα κύματα της θάλασσας που κάθε τόσο ανανεώνουν το νερό της. Το βάθος της είναι περίπου 3 μέτρα και το νερό της είναι θερμότερο από αυτό της θάλασσας, κάτι που το καθιστά ευχάριστο για κολύμπι.
Η σμαραγδένια λιμνοθάλασσα της Θάσου αρχίζει να κατακτά ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα σε άρθρο του San Francisco Globe «φιγουράρουν» οι 28 ωραιότερες πισίνες του κόσμου (φυσικές και τεχνητές), με βάση το design αλλά και το πώς αυτό βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον. Η Γκιόλα βρίσκεται στην 24η θέση, ενώ η λίστα περιλαμβάνει και πισίνες που βρίσκονται στη Σαντορίνη αλλά και στην Ελούντα της Κρήτης.
Σύμφωνα με το θρύλο, η πισίνα δημιουργήθηκε από τον Δία ώστε η Αφροδίτη να απολαμβάνει το κολύμπι της εκεί. Ένας άλλος θρύλος λέει πως η Γκιόλα ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.
Αυτή η υδάτινη γωνιά του τόπου μας είναι σίγουρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή!
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!