Τρίτη 26 Μαρτίου 2019


Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 ανακοίνωσε σήμερα η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
H υπηρεσία, σε συνεργασία με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, διενήργησε 358 τακτικούς και έκτακτους έλεγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 123 παραβάσεις σε 110 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 19 διοικητικές κυρώσεις.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν συνολικά 65 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε., ενώ διενεργήθηκαν και 600 αυτοψίες που αφορούν ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις που αφορούν Κ.Υ.Ε. καθώς και για γενικής φύσεως ζητήματα.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 396 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 719 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.
Όσον αφορά τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό και δίνοντας έμφαση στο ιστορικό κέντρο, βεβαιώθηκαν συνολικά 26.189 τροχονομικές παραβάσεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 174 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως λ.χ. σε ράμπες ή σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ.
Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 119.864 έλεγχοι (σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) όσο και στις θέσεις επισκεπτών (λευκή διαγράμμιση). Ακόμη, εξετάστηκαν 1.194 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 601 τηλεφωνικές και 84 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.
Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 12 επισκέψεις, στη διάρκεια των οποίων απευθύνθηκε σε 444 μαθητές, γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες και σε εμπορικό επίπεδο της δεκαετίας του ’90, ήταν ο «Φόρεστ Γκαμπ» με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, ο οποίος μάλιστα είχε λάβει και το Όσκαρ καλύτερο ηθοποιού. Γενικά, η ταινία που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1994, είχε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κατακτώντας τις έξι, ανάμεσα τους κι εκείνες της καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας (Ρόμπερτ Ζεμέκις), ενώ οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα 677 εκατ. δολάρια.
Γιατί, όμως, δεν υπήρξε «Φόρεστ Γκαμπ 2», από τη στιγμή μάλιστα, που υπήρχαν σχέδια για τη συνέχισή της; Σύμφωνα με δηλώσεις του σεναριογράφο της ταινίας, Έρικ Ροθ στο Yahoo! Entertainment, το σενάριο ήταν έτοιμο και μοιράστηκε λεπτομέρειες της ιστορίας.
«Θα ξεκινούσε με το μικρό αγόρι (τον γιο του Φόρεστ Γκαμπ) που είχε προσβληθεί από AIDS» ανέφερε ο Ροθ, ο οποίος ήταν για πέμπτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ με το σενάριο της ταινίας «A Star Is Born». «Και οι μαθητές δεν θα ήθελαν να είναι στην ίδια τάξη μαζί του στη Φλόριντα» πρόσθεσε.
Όπως και στην πρώτη ταινία, ο Φόρεστ επρόκειτο επίσης να συναντήσει μερικές διασημότητες σε ιστορικές στιγμές.
«Τον είχα στο πίσω μέρος του Bronco του OJ», δήλωσε αναφερόμενος στην περίφημη καταδίωξη το 1994 του O J Simpson ο σεναριογράφος.
«Επίσης θα ήταν χορευτής, πραγματικά καλός, και τελικά θα χόρευε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα» σημείωσε.
Αλλά η ταινία δεν προχώρησε ποτέ, αρχικά λόγω της διάθεσης μεταξύ των δημιουργών της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον σεναριογράφο.
«Και ο Τομ (Χάνκς) και εγώ και ο Μπομπ (Ζεμέκις) συναντηθήκαμε στις 9/11 για να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το πώς ήταν η ζωή στην Αμερική και πόσο τραγικό ήταν. Και είδαμε ο ένας τον άλλον και είπαμε: «Αυτή η ταινία δεν έχει νόημα πια, με αυτή την έννοια».
Σύμφωνα με το σχέδιο σεναρίου στην ταινία θα γινόταν αναφορά στη βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα, το 1995, της τρομοκρατικής επίθεσης με τους περισσότερους νεκρούς στην ιστορία των ΗΠΑ. Στη συνέντευξη, ο Ροθ είπε ότι σκηνή που συνδεόταν με τρομοκρατία, ήταν καταλύτης για την ακύρωση της συνέχειας.

Το πολυαναμενόμενο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Νορβηγίαςυποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες, την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Το εντυπωσιακό Under είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης.
Το εστιατόριο Under, που στα νορβηγικά σημαίνει θαύμα, είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό κτίσμα, που σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta, η οποία σχεδίασε επίσης την ‘Οπερα του ‘Οσλο και το Εθνικό Μουσείο – Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Στην όψη μοιάζει με φαρδύ συμπαγή σωλήνα, ένα μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ εσωτερικά το επάνω τμήμα του είναι καλυμμένο με ξύλινες σανίδες, ενώ μία σκάλα 8 μέτρων οδηγεί στο κάτω μέρος του, όπου βρίσκεται η μεγάλη τραπεζαρία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 40 άτομα. Η αίθουσα χωρίζεται από την θάλασσα με ένα τεράστιο παράθυρο που προσφέρει απίστευτη θέα στον βυθό.

«Η γοητεία είναι ακριβώς αυτή η μετάβαση, που ενώ είσαι πάνω από το νερό φτάνεις κάτω από τη θάλασσα, καθώς διασχίζεις το κτίριο. Το μεγάλο παράθυρο δείχνει το υποθαλάσσιο περιβάλλον όχι όπως ένα ενυδρείο, αλλά την πραγματική εικόνα», δήλωσε ο ιδρυτής της Snoehetta, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν.
Ο Τούρσεν σημείωσε επίσης, ότι η κατασκευή μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη κακοκαιρία και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξει αυτό που αποκάλεσε «το κύμα του αιώνα». Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας, γεμίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, φιλτραρισμένο από το πρασινωπό χρώμα του νερού.

Όσο για την κουζίνα του, στο μενού περιλαμβάνονται 18 πιάτα, τα οποία βασίζονται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, ενώ κοστίζει έως 3.700 κορώνες (περίπου 380€) το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών. Η τιμή βέβαια δεν φαίνεται να εμποδίζει τη λαχτάρα του κόσμου να γευματίσουν στο εντυπωσιακό υποθαλάσσιο εστιατόριο, μιας και ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 κρατήσεις!

Έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μία κολόνα, ενώ ήταν μεθυσμένος και συνελήφθη. Ο γνωστός ηθοποιός είχε και στο παρελθόν μπλεξίματα και είχε συλληφθεί ξανά, όμως δεν έβαλε μυαλό…
Ο Michael Madsen είχε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής, 24 Μαρτίου, σε δρόμο στο Malibu της California.
Ο ηθοποιός αφού είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ πήρε το αυτοκίνητό του για να γυρίσει στο σπίτι του και έπεσε πάνω σε μία κολόνα.
Οι διερχόμενοι ειδοποίησαν τις Αρχές και οι αστυνομικοί έπειτα από αλκοτέστ που του έκαναν, τον συνέλαβαν. Ο ηθοποιός ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.
Ο Michael Madsen οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και ορίστηκε εγγύηση 15.000 δολαρίων, η οποία πληρώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Την παρέλαση της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ παρακολούθησε, κρατώντας ελληνικές και καναδικές σημαίες, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. «Zito Hellas! Περάσαμε υπέροχα σήμερα στο Παπινό, στην παρέλαση στο Μόντρεαλ για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τζάστιν Τριντό, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με στιγμιότυπα από την παρέλαση.
 
«Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω ο Καναδάς!» έγραψε στην ελληνική γλώσσα, σε ανάρτησή της στο Twiiter, η υπουργός Τουρισμού του Καναδά Μελανί Ζολί (Mélanie Joly) και σημείωσε: «Η ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ, πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία, έχει συμβάλει σημαντικά στον οικονομικό και πολυπολιτισμικό ιστό του Καναδά. Σας ευχαριστούμε για τη θερμή και ενθουσιώδη σας υποδοχή σήμερα στην Παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!