Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Σημάδια ότι θα ζήσεις περισσότερο από τον μέσο όροΗ μητέρα σου ήταν νέα όταν σε γέννησε
Αν η μητέρα σου ήταν κάτω από 25 ετών όταν σε γέννησε, οι πιθανότητες να φτάσεις τα 100 διπλασιάζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα ωάρια των νέων γυναικών οδηγούν σε πιο υγιείς απογόνους.

Αγαπάς το τσάι
Αν πίνεις συχνά πράσινο ή μαύρο τσάι και μάλιστα σε γενναίες δόσεις, μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Σε μελέτη, ερευνητές βρήκαν ότι γυναίκες που πίνουν πέντε τουλάχιστον φλιτζάνια τσάι την ημέρα, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Προτιμάς το περπάτημα
Όσοι περπατούν τριάντα λεπτά την ημέρα, ακόμα κι αν δεν κάνουν κάποια άλλη άσκηση ή ακόμα κι αν έχουν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους από το κανονικό, ζουν κατά μέσο όρο περισσότερα χρόνια από όσους περπατούν λιγότερο.

Έχεις δυνατά πόδια
Η δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος μεταφράζεται σε καλή ισορροπία, ευλυγισία και αντοχή. Όσο μεγαλώνεις σε ηλικία, αυτά τα χαρακτηριστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου πτώσεων, τραυματισμών και επιδείνωσης της γενικότερης υγείας.

Δεν ήσουν υπέρβαρος/η στην εφηβεία σου
Σύμφωνα με αφρικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pediatrics, τα παιδιά που είναι υπέρβαρα στην ηλικία των 14, έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ στην ενήλικη ζωή τους. Και οι ενήλικες με διαβήτη έχουν δυο ως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή πάθηση.

Έχεις πάει στο Πανεπιστήμιο έστω και μία χρονιά
Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι όσοι έχουν παραπάνω από 12 χρόνια εκπαίδευσης, δηλαδή έστω και ένα χρόνο παραπάνω από το Λύκειο, ζουν κατά μέσο όρο 18 μήνες περισσότερο από τους υπόλοιπους. Κι αυτό γιατί όσο περισσότερη εκπαίδευση λαμβάνεις, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να καπνίζεις, λένε οι στατιστικές.

Περνάς καλά με τους φίλους σου
Οι καλοί φίλοι είναι καλή άμυνα ενάντια στο στρες, το οποίο μπορεί να κάνει αδύναμο το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιταχύνει το «γέρασμα» των κυττάρων.

…Και οι φίλοι σου είναι υγιείς
Αν οι κοντινοί σου άνθρωποι πάρουν βάρος, αυξάνονται και οι δικές σου πιθανότητες να πάρεις βάρος κατά 57%, σύμφωνα με τις μελέτες. Οι φίλοι με υγιεινές συνήθειες και κοινούς στόχους με σένα σε βοηθούν να διατηρηθείς υγιής.

Ένας αστεροειδής διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων, ο 2018 CC, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στις 4 Φεβρουαρίου φέτος από αστρονόμους στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Catalina Sky Survey (CSS) στην Αριζόνα, πέρασε την Τρίτη σε απόσταση 184.000 χιλιομέτρων από τη Γη.
Ακόμη πιο κοντά, σε απόσταση μόνο 64.000 χιλιομέτρων, δηλαδή λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης, θα περάσει σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ένας δεύτερος αστεροειδής, ο 2018 CB, ο οποίος ανακαλύφθηκε από το ίδιο τηλεσκόπιο επίσης στις 4 Φεβρουαρίου και έχει διάμετρο 15 έως 40 μέτρων.
«Αν και ο 2018 CB είναι αρκετά μικρός, είναι μάλλον μεγαλύτερος από τον αστεροειδή που εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013. Αστεροειδείς αυτού του μεγέθους δεν πλησιάζουν συχνά τόσο κοντά στον πλανήτη μας, ίσως μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο» δήλωσε ο Πολ Τσόντας, διευθυντής του Κέντρου Μελετών για τα Κοντινά στη Γη Αντικείμενα του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

Ο τσιγαρόβηχας είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό. Το σώμα σας πάντα προσπαθεί να επιδιορθώσει τα όσα δεν πάνε καλά στον οργανισμό. Ακόμα και αν εσείς δεν συνειδητοποιείτε (ή απλά δεν παραδέχεστε…) ότι προκαλείτε πολλά προβλήματα με τις συνήθειές σας (κάπνισμα, κακή διατροφή, καθιστική ζωή κλπ).
H διακοπή του καπνίσματος είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορέσετε να σταματήσετε μόνιμα τον βήχα του καπνιστή. Εντούτοις, υπάρχουν 6 ακόμα γρήγοροι και δοκιμασμένοι τρόποι για να βοηθήσετε το σώμα σας να θεραπευθεί πιο αποτελεσματικά, να ανακουφίσει τον ερεθισμό και να σταματήσει προσωρινά τον βήχα.
Ο τσιγαρόβηχας έχει ορισμένες απλές θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αισθανθείτε λίγο καλύτερα
Πίνετε αρκετό νερό: Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί και οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντα σας συνιστούν να πίνετε περισσότερο νερό. Είναι το πρώτο βήμα για να διαχειριστείτε κάθε πρόβλημα υγείας, από τις αλλεργίες μέχρι την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα βοηθά στην ανακούφιση του βήχα του καπνιστή. Αυτό συμβαίνει επειδή αραιώνει τη βλέννα στους πνεύμονες και τον λαιμό σας. Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μπορούν επίσης να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στον ερεθισμένο λαιμό.
Απλά προσθέστε μέλι: Προσθέτοντας λίγο μέλι στο τσάι σας, ή απλά αν τρώτε ένα κουταλάκι από καλό, αγνό μέλι, μπορεί να απαλύνει πραγματικά το λαιμό σας. Την γεύση του ξεπερνούν μόνο οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες!
Παστίλιες λαιμού: Οι κλασικές παστίλιες για τον βήχα θα μειώσουν τον ερεθισμό που οδηγεί σε βήχα. Οι παστίλιες με βιταμίνη C παρέχουν την ίδια ανακούφιση για το λαιμό σας. Αλλά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα των βιταμινών που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Ατμός από ευκάλυπτο ή μέντα στο δωμάτιο: Αφήσετε ατμό από βρασμένο ευκάλυπτο, είτε ατμό από βρασμένα φύλλα μέντας ως ένα ιδιότυπο «υγραντήρα» στο δωμάτιό σας. Θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα.
Ύπνος με το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο: Στηρίξτε το κεφάλι σας σε 1-2 μαξιλάρια, ενώ κοιμάστε. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την αποστράγγιση της βλέννας προς τον λαιμό σας, που οδηγεί σε βήχα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός. Δεν αφήνει τον λαιμό σας να γεμίζει με βλέννα και έτσι αισθάνεστε πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα, ειδικά το πρωί.
Να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε: Αυτά τα δύο αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε υγιεινού τρόπου ζωής. Ακριβώς επειδή καπνίζετε, πρέπει να προσέχετε ακόμα παραπάνω την υγεία σας.

Η «μάχη» των πυρηνικών που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία Εκπληκτική απεικόνιση σε ψηφιακές υδρογείους που αναδεικνύουν με σαφήνεια ποιος μπορεί να απειλήσει ποιον – Οι παραδοσιακές δυνάμεις, η «τρομακτική» πρόοδος της Βόρειας Κορέας και οι επτά με την περιορισμένη εμβέλειαΜία εκπληκτική απεικόνιση της πυραυλικής εμβέλειας των δυνάμεων που μπορούν να πλήξουν με βαλλιστικό πύραυλο οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, σε  ψηφιακή υδρόγειο παρουσίασαν ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν όλα τα δεδομένα, δηλαδή τα πραγματικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις και αναφορές των διεθνών υπηρεσιών.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη, μόλις πέντε κράτη είναι εκείνα που διαθέτουν πυραυλική εμβέλεια ικανή να καλύψει όλον τον πλανήτη, με τη Βόρεια Κορέα να μην συμπεριλαμβάνεται στη μικρή αυτή λίστα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναδείχθηκαν από τα κορυφαία αμερικανικά ΜΜΕ, οι πέντε χώρες που μπροούν να «απειλήσουν» με πυραύλους κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία.
Όπως διαπιστώνετε και στις ψηφιακές υδρογείους, η Βόρεια Κορέα, η αποκαλούμενη και ως «παγκόσμια απειλή», δεν συμπεριλαμβάνεται στην «πεντάδα». Εντούτοις, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει να παρουσιάσει μία εκπληκτική πρόοδο στην εξέλιξη του βαλλιστικού της προγράμματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Βόρεια Κορέα μπορεί να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και άλλα μέρη του πλανήτη, με εξαίρεση τη Νότια Αμερική και περιοχές του Νότιου Πόλου.
Άλλα επτά κράτη έχουν αναπτύξει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων για την άμυνά τους, με περιορισμένη, αν και ικανή, εμβέλεια κρούσης. Μετά την πρώτη «πεντάδα» και την… εμβόλιμη στην 6η θέση Βόρεια Κορέα, ακολουθεί το Ισραήλ, το οποίο μπορεί να απειλήσει το 90% της Αφρικής, ολόκληρη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος της ασιατικής ηπείρου.
Στη λίστα των επτά κρατών με περιορισμένη πυραυλική εμβέλεια κρούσης, περιλαμβάνονται:
– η Ινδία, που μπορεί να απειλήσει μεγάλο μέρος της Ασίας, την αραβική χερσόνησο και το σύνολο του Ινδικού Ωκεανού, «αγγίζοντας» τα όρια της Αυστραλίας,
– η Σαουδική Αραβία, η οποίο περιορίζεται στην αραβική χερσόνησο και σε περιοχές της Ασίας και της Βορειοανατολικής Αφρικής,
– το Ιράν, με μικρότερη εμβέλεια, αλλά στις ίδιες περιοχές που μπορεί να πλήξει και η Σαουδική Αραβία,
– το Πακιστάν, που στρέφεται κυρίως προς την ινδική χερσόνησο,
– η Νότια Κορέα, που περιορίζεται σαφώς στην περιοχή της και στους «τοπικούς» κινδύνους που διατρέχει,
– και η Ταϊβάν, η οποία διαθέτει το μικρότερο εύρος και αφορά αποκλειστικά την περιοχή της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!