Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017


Το πολικό ψύχος φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε στον Καναδά, όπου ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έχει πέσει κάτω και από τους -40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ότι θα ανέβει πριν περάσουν αρκετές ημέρες, προειδοποίησαν σήμερα οι αρχές.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Environnment Canada πολλαπλασίασε τις προειδοποίησεις της για ακραία παγωνιά, καλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
«Σήμερα το πρωί είχαμε -40 βαθμούς στο Τζέραλντον, στο βόρειο Οντάριο. Πρέπει να ανατρέξουμε στο 1993 για να βρούμε τέτοιες θερμοκρασίες στο Οντάριο και το Κεμπέκ», εξήγησε ο μετεωρολόγος Αλεξάντερ Πάρεντ.
Η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ χαμηλότερα από τη συνηθισμένη για την εποχή στις επαρχίες της Αλμπέρτας, του Σασκάτσουαν και της Μανιτόμπας. Οι ψυχρές αέριες μάζες από την αρκτική, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους προκαλούν ακραίες συνθήκες όπως στο Γουάιτχορς όπου οι επιστήμονες αναμένουν σφοδρές χαλαζοπτώσεις.
Με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, είναι επίσης πολύ έντονος ο κίνδυνος υποθερμίας ή σοβαρού κρυοπαγήματος. Το υπουργείο Υγείας προειδοποίησε ότι με θερμοκρασία αέρα κάτω των -35 βαθμών το εκτεθειμένο δέρμα μπορεί να παγώσει σε λιγότερα από 10 λεπτά. Τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με περιορισμένη κινητικότητα και οι άστεγοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από την πολική παγωνιά.
Οι ξενώνες όπου φιλοξενούνται άστεγοι οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση καταλύματος και οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να προσφέρουν ζεστά ενδύματα. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Mission της Οτάβας πρόσθεσε κρεβάτια όχι μόνο στον κοιτώνα αλλά και στην τραπεζαρία του και σε μια γειτονική εκκλησία. Εθελοντές και εργαζόμενοι περιπολούν στους δρόμους για να εντοπίσουν τους άστεγους και να τους καλέσουν στο καταφύγιο. Από την πλευρά του, ο Στρατός της Σωτηρίας προσφέρεται να μεταφέρει δωρεάν όποιον έχει ανάγκη.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Aνοίγουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα και συνεχίζεται το εορταστικό ωράριο.
Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης, η οποία ήρθε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία
Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων από Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή έχει ως εξής:
Τετάρτη 27/12/2017 από 9.00 – 21.00
Πέμπτη 28/12/2017 από 9.00 – 21.00
Παρασκευή 29/12/2017 από 9.00 – 21.00
Σάββατο 30/12/2017 από 9.00 – 18.00
Κυριακή 31/12/2017 από 11.00 – 17.00
Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2018 ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να παραμείνουν κλειστά.
Οδηγός τραβάει φωτογραφίες την συνοδηγό γυναίκα του που συνεχώς... κοιμάται
Όταν ταξιδεύεις με παρέα τα οφέλη είναι πολλά. Για παράδειγμα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον συνοδηγό για να του ανοίγει το μπουκάλι του νερού, να τον βοηθά με τους χάρτες και τις διαδρομές, να αλλάζει τη μουσική..
Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην περίπτωση του συγκεκριμένου κυρίου, που αποφάσισε να συγκεντρώσει σε φωτογραφίες τα ταξίδια με τη σύζυγό του, που συνεχώς... κοιμάται.
Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το boredpanda.com και θα καταλάβετε..
bor1.jpg
bor2.jpg
bor3.jpg
bor4.jpg
bor5.jpg


Αν αφήσατε τις εκκρεμότητες με την Εφορία για την τελευταία στιγμή, οι ώρες που απομένουν έως το τέλος του έτους ενδεχομένως να μην είναι και από τις… καλύτερές σας. Μια σειρά από φορολογικές εκκρεμότητες απαιτούν διευθέτηση σήμερα προκειμένου να μην τις βρείτε μπροστά σας το 2018, είτε με τη μορφή απειλής κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε με τη μορφή έξτρα επιβαρύνσεων.

Τον τίτλο της πιο βαριάς εκκρεμότητας των τελευταίων ημερών κάθε έτους διεκδικούν αναμφίβολα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Απαιτούν την πληρωμή 1,1 δισ. ευρώ από τις τσέπες των ιδιοκτητών αυτοκινήτων αλλά ευτυχώς η εξόφληση γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς ταλαιπωρία.

Δεν ισχύει το ίδιο αν προτίθεστε να καταθέσετε τις πινακίδες του Ι.Χ σας για να αποφύγετε τα τέλη κυκλοφορίας. Το σενάριο το οποίο είχε καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια για παράδοση ακινήτων σε ειδικό «κυτίο» στις Δ.Ο.Υ δεν προχώρησε ποτέ βήμα παραπέρα από τη σφαίρα της φαντασίας και η κλασική εικόνα των τελευταίων ετών με ατελείωτες ουρές στα γκισέ των εφοριών επαναλήφθηκε.

Στην παρακάτω λίστα, θα βρείτε δέκα κλασικές εκκρεμότητες των επομένων ημερών.

1. Τέλη κυκλοφορίας. Δόθηκε παράταση έως και την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018 για τα τέλη κυκλοφορίας. Η προθεσμία εξέπνεε θεωρητικά στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά συμπίπτει με μη εργάσιμη ημέρα, επειδή είναι Κυριακή. Στο γκισέ οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν έως 2 ευρώ προμήθειας. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

2. Κατάθεση πινακίδων. Γίνεται αποκλειστικά στις Δ.Ο.Υ έως σήμερα (29 Δεκεμβρίου). Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

- Αδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

- Πινακίδες.

- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

- Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλετε στην Εφορία περιλαμβάνεται και η υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνετε ότι δεν θα σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο (δηλαδή, ότι έχετε ιδιωτικό χώρο), ώστε οι δρόμοι της πόλης να μην κατακλυστούν από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Τα παραπάνω δικαιολογητικά συνοδεύουν την δήλωση ακινησίας.

3. ΕΝΦΙΑ. Σήμερα είναι η προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και η τελευταία δόση στο τέλος Ιανουαρίου 2018. Εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου επιφέρει μηνιαία προσαύξηση 0,73%, μη πληρωμή της οφειλής βάζει τους φορολογούμενους στο κάδρο των κατασχέσεων.

4. Δόσεις ρυθμισμένων οφειλών. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους τους εντός των προθεσμιών βάζουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή ακόμα πιο απλά στην πιστωτική τους κάρτα. Μην ξεχάσετε τη δόση του Δεκέμβρη και ακόμα περισσότερο μην ξεχάσετε τη δόση του Γενάρη. Από το 2018 μια ημέρα καθυστέρησης στην εξόφληση της δόσης ρυθμισμένης οφειλής, οδηγεί σε απώλεια της ρύθμισης.

5. Οχύρωση έναντι τεκμηρίων. Φορολογούμενοι που κινδυνεύουν με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης μπορούν να «ξεγλιστρήσουν». Αρκεί να χρησιμοποιήσουν για τη κάλυψη των τεκμηρίων δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών. Για να μετρήσουν για το 2018, θα πρέπει να έχουν γίνει σήμερα.

Η γονική παροχή μπορεί να γίνει ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ή με δήλωση στην Εφορία του δωρητή. Και στις δύο περιπτώσεις η φορολογία είναι ίδια και ανέρχεται σε 10% επί του ποσού που παρέχεται. Ο φόρος 10% επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ των χρημάτων που δωρίζονται. Το τεκμήριο όμως μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβό.

6. Κληρονομικά. Μέχρι το τέλος του μήνα οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην Εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογουμένου που απεβίωσε το 2016. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ του αποβιώσαντος, πριν από την υποβολή της δήλωσης, με την ημερομηνία θανάτου και τα στοιχεία των νόμιμων κληρονόμων/ εγγύτερων συγγενών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

7. Αναδρομικές αποδοχές. Αν εισπράχθηκαν φέτος αναδρομικές αποδοχές του φορολογικού έτους 2016, θα πρέπει να δηλωθούν στην εφορία έως το τέλος Δεκεμβρίου. Οι σχετικές τροποποιητικές δηλώσεις παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

8. Επιχειρήσεις. Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.

9. ΦΠΑ. Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.

10. Μερίσματα. Τα νομικά πρόσωπα έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν και να πληρώσουν -μόνο στην Εφορία, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής- την παρακράτηση του 15% στα μερίσματα που διένειμαν.
Αυτά τα πέντε όπλα, σκότωσαν πέντε διασημότητες
Είναι πάντα μια τραγωδία όταν ακούμε για κάποιον που χάνει άσκοπα τη ζωή του, ωστόσο η δολοφονία μιας διασημότητας στέλνει πάντα ένα σοκ σε όλο τον κόσμο. Όταν μια διασημότητα δολοφονείται, η συζήτηση για το «πώς και τι» μπορεί να συνεχιστεί για μέρες, μήνες, χρόνια και ακόμη και δεκαετίες.
Συνήθως, ακούμε την προσωπική ιστορία του ατόμου και γινόμαστε μέρτυρες σε μερικά από τα πολλά αφιερώματα, αλλά αν δεν είναι ένα άλυτο μυστήριο, ποτέ δεν ακούμε πραγματικά κάτι ουσιαστικό για τις λεπτομέρειες του ίδιου του εγκλήματος.
Παρακάτω είναι μια λίστα με τα περίφημα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Αμερικής.
Τζον Κένεντι
οπλο1
Η δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy είναι μια από τις πιο τραγικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία. Υπήρξε αρκετή διαμάχη γύρω από τη δολοφονία του JFK τότε, εκείνη τη μοιραία ημέρα του Νοεμβρίου 1963, ακόμη και γύρω από τον άνθρωπο που διέπραξε το έγκλημα. Ο Lee Harvey Oswald κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Oswald χρησιμοποίησε ένα στρατιωτικό τουφέκι Mannlicher Carcano 6,5 mm των 40 ιντσών, για να δολοφονήσει τον Kennedy. Πίσω το 1963, αυτό το όπλο πωλείτο για περίπου $13. Αυτό μπορεί να είναι το πιο διάσημο τουφέκι στην ιστορία.
Σελένα Πέρες
οπλο2
Η 31η Μαρτίου 1995, θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο θλιβερές μέρες της μουσικής ιστορίας. Αυτή είναι η μέρα που η Selena Quintanilla Perez πυροβολήθηκε σε ξενοδοχείο του Τέξας από την προϊστάμενο της μπουτίκ της και τον πρόεδρο των fan club, Yolanda Saldivar. Η Πέρες είχε ανακαλύψει λίγο πριν τη δολοφονία της ότι η Saldivar απαίτησε χρήματα από το fan club της Selena και εκείνη συναντήθηκε με την Saldivar στο ξενοδοχείο με πρόθεση της δράστριας να την αντιμετωπίσει και να την πυροβολήσει. Μόλις η Πέρες παρουσίασε την απόδειξη της υπεξαίρεσης, η Γιολάντα πυροβόλησε την 23χρονη τραγουδίστρια με περίστροφο. Πρόκειται για το 38 caliber Taurus Model Revolver.
Τουπάκ Σακίρ
οπλο3
Το όπλο αυτό φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις πιο περίεργες περιπτώσεις στην ιστορία των δολοφονιών διασημοτήτων: τη δολοφονία του ράπερ και ηθοποιού Tupac Shakur. Ο Shakur πυροβολήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1996 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα ενώ παρακολουθούσε αγώνα πυγμαχίας με μέλη της δισκογραφικής του εταιρείας Death Row Records. Παρόλο που κανείς δεν συνελήφθη επισήμως για τη δολοφονία αυτή, πολλοί άνθρωποι κατηγορήθηκαν κι ανακρίθηκαν. Στη συνέχεια το 1998, το όπλο αυτό δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε ότι ταίριαζε με εκείνο της δολοφονίας του Shakur. Μυστηριωδώς, το όπλο επανεξετάστηκε το 2006 και κατά περίεργο τρόπο βρέθηκε ότι δεν ταίριαζε. Κατόπιν καταστράφηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες αφήνοντας περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα.
Τζάνι Βερσάτσε
οπλο4
Το πιστόλι .40 Caliber είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία ενός από τους πιο αγαπητούς σχεδιαστές μόδας στον κόσμο. Ο Gianni Versace δολοφονήθηκε από τον 27χρονο κατά συρροή δολοφόνο, τον Andrew Cunanan. Ο Versace ήταν ένα από τα πέντε θύματα που άφησε πίσω του ο Cunanan χρησιμοποιώντας αυτό το όπλο σε διάστημα τριών μηνών. Ο Cunanan έκλεψε το όπλο από έναν πρώην φίλο του, ο οποίος αργότερα έγινε ένα από τα θύματά του. Ταξίδεψε στη χώρα, σκοτώνοντας αρκετούς άλλους πριν δολοφονήσει τον Versace, έπειτα γύρισε το όπλο προς το μέρος του, και αυτοκτόνησε. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Versace γνώριζε προσωπικά τον δολοφόνο του. Ο ιδιοκτήτης του όπλου ήταν ο δεύτερος από τους πέντε δολοφονημένους και η αστυνομία δήλωσε ότι εάν είχε αναφέρει αργότερα τη ληστεία του όπλου, θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν πιο γρήγορα και να αποτρέψουν τους θανάτους των άλλων θυμάτων.
Ρεβέκκα Σέφερ
οπλο5
Η χρήση αυτού του όπλου άλλαξε το νόμο και το Χόλιγουντ. Η 21χρονη ηθοποιός Rebecca Schaeffer δολοφονήθηκε με τη χρήση αυτού του όπλου τον Ιούλιο του 1989. Σύμφωνα με το people.com, ο δολοφόνος Ρόμπερτ Μπάρντο πυροβόλησε στο στήθος της την ηθοποιό του My Sister Sam, αφού πρώτα την πολιορκούσε επί μήνες με επιστολές και απειλές ότι θα την επισκεφθεί να τα πουν από κοντά. Η χρήση αυτού του όπλου στη δολοφονία αμφισβητήθηκε σε μεγάλο βαθμό, διότι όταν ο Μπάρντο προσπάθησε αρχικά να αγοράσει το όπλο στο κατάστημα, ο πωλητής αρνήθηκε επειδή ο Μπάρντο απάντησε «ναι» στο ερώτημα αν υποφέρει από ψυχικά νοσήματα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων προσπάθησε να εμποδίσει οποιονδήποτε στο κατάστημα να το πουλήσει, αλλά ο αδελφός του Μπάρντο μπόρεσε να αγοράσει το όπλο γι 'αυτόν. Ο ισχυρισμός του δράστη ότι ήταν σε θέση να αγοράσει τη διεύθυνση της ηθοποιού από έναν ιδιωτικό ερευνητή για $ 250 πυροδότησε μια παγκόσμια διαμάχη που τελικά οδήγησε σε νέα νομοθεσία κατά των καταδιώξεων, που τέθηκε σε ισχύ.
Γιατί δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να παραγγέλνεις πάγο στο αεροπλάνο
Υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη είναι να παραγγείλεις πάγο.
Θες αναψυκτικό; Μην ζητήσεις πάγο. Θες ποτό; Το ίδιο. Γιατί;
Το πιθανότερο είναι ότι ο πάγος στο ποτήρι σου προέρχεται από νερό βρύσης στο αεροπλάνο κι από νερό που αποθηκεύεται σε δεξαμενές.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Environmental Research and Public Health το 2015 αναφέρει ότι οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το νερό βρύσης σε ένα αεροπλάνο είναι πιθανό να είναι μολυσμένο με βακτήρια, καθώς οι δεξαμενές αυτές σπάνια καθαρίζονται.
Γι' αυτό αν θέλεις πάγο, νερό, ή ακόμα και καφέ ή τσάι (που φτιάχνονται με νερό βρύσης) ξανασκέψου του!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!