Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

 Νέα μελέτη ανατρέπει τον τρόπο που υπολογίζαμε μέχρι τώρα την ηλικία των σκύλων

Είναι λάθος η διαδεδομένη πεποίθηση –ακόμη και μεταξύ των κτηνιάτρων- ότι για να βρεθεί η «ανθρώπινη» ηλικία ενός σκύλου, αρκεί να πολλαπλασιάσει κανείς τα χρόνια ζωής του ζώου επί επτά.

Κάθε έτος του σκύλου στη διάρκεια της ζωής του δεν είναι ισοδύναμο με επτά ανθρώπινα χρόνια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι βασίστηκαν σε γενετική ανάλυση σκύλων και διαπίστωσαν ότι τα νεαρά σκυλάκια γερνάνε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τα γερασμένα.

Με βάση τα ευρήματά τους, ένας σκύλος ενός έτους έχει «ανθρώπινη» ηλικία περίπου 30 ετών (και όχι επτά ετών με βάση την παραδοσιακή μέθοδο), ένας τετράχρονος σκύλος αντιστοιχεί σε έναν άνθρωπο 52 ετών (και όχι 28 ετών), ενώ ένας γέρικος σκύλος 14 ετών έχει την ηλικία ενός 75χρονου ανθρώπου. Η σχέση σκυλίσιας και ανθρώπινης ηλικίας περιγράφεται από τη φόρμουλα: ανθρώπινη ηλικία = 16 λογάριθμος ηλικίας σκύλου + 31.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τρέι Άϊντεκερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Κρουζ, οι οποίοι μελέτησαν 105 «Λαμπραντόρ Ριτρίβερ» και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας Cell Systems, βασίζουν τη νέα μέθοδο στις λεγόμενες επιγενετικές αλλαγές που συμβαίνουν στο DNA, δηλαδή στις χημικές τροποποιήσεις στο γονιδίωμα που δεν μεταβάλλουν την αλληλουχία του DNA, αλλά μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να αδρανοποιήσουν κάποια γονίδια.

Τα σκυλιά, κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, εμφανίζουν ταχύτερες και άρα περισσότερες επιγενετικές αλλαγές στο γονιδίωμα τους από ό,τι οι άνθρωποι, πράγμα που δείχνει ότι γερνάνε με πιο γρήγορο ρυθμό. Καθώς όμως περνάνε τα χρόνια, επιβραδύνεται ο ρυθμός γήρανσης των σκύλων, σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό των ανθρώπων.

Πάντως άλλοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι είναι δύσκολο να «μεταφραστούν» απόλυτα τα χρόνια των σκύλων σε ανθρώπινα, καθώς, πέρα από τις βιολογικές αλλαγές στο «επιγενετικό ρολόι», υπεισέρχονται θέματα ορμονικά και συμπεριφοράς. Έτσι, ένα σκύλος ενός έτους, που υποτίθεται ότι είναι 30 χρονών (αν ήταν άνθρωπος), στην πραγματικότητα συμπεριφέρεται μάλλον ως έφηβος.

πηγή: in.gr

 

Η βασιλική οικογένεια στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ μετά τη συνέντευξη Μέγκαν-Χάρι στην Όπρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλεπουν ομοιότητες με την Νταϊάνα.

Με την επικεφαλίδα ότι η Μέγκαν Μαρκλ είχε αυτοκτονικές τάσεις το διάστημα που ζούσε με την βασιλική οικογένεια και ότι βίωνε ρατσιστική συμπεριφορά κυκλοφορούν όλα τα βρετανικά μέσα σήμερα, μετά και την προβολή της πολυαναμενόμενης συνέντευξης του ζευγαριού στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Γούινφρεϊ αφιλοκερδώς, όλοι βλέπουν ομοιότητες με αντίστοιχες συνεντεύξεις που είχε δώσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η Δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν, αποκάλυψε ότι έφτασε στο σημείο να σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, απόρροια της απώλειας των ατομικών της ελευθεριών, καταγγέλοντας μάλιστα πως, ενώ ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να την βοηθήσει από το Παλάτι, φοβούμενοι διαρροές που θα «έβλαπταν την εικόνα της Μοναρχίας».

Στο προσκήνιο ήρθαν και οι ρατσιστικές συμπεριφορές της οποίες βίωνε, αποκαλύπτοντας ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας, που δεν θέλησε να κατανομάσει, εξέφρασε στον σύζυγο της πρίγκιπα Χάρι, την ανησυχία του σχετικά με το πόσο «σκούρο θα ήταν το δέρμα του αγέννητου τότε παιδιού τους», αφήνοντας αιχμές για την καταγωγή της.

Και ενώ τώρα πια έχουν και επίσημα εγκαταλείψει τα βασιλικά τους καθήκοντα και μένουν στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε πληγωμένος από τη συμπεριφορά της οικογένειάς του. Μάλιστα ανέφερε, ότι η απόφασή τους να διαγράψουν τη δική τους πορεία ήταν ο λόγος που ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, έφτασε στο σημείο να μην απάνταει καν στα τηλεφωνήματά του, ενώ σχετικά με τον αδελφό του, πρίγκιπα Γούιλιαμ, σχολίασε απλώς ότι πλέον «βρίσκονται σε διαφορετικά μονοπάτια».

Ο Δούκας του Σάσσεξ, Χάρι, ο οποίος ήταν παρών στο δεύτερο μισό της συνέντευξης, αποκάλυψε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2020 η οικογένειά του «τον απέκλεισε οικονομικά». Το ζευγάρι στηρίζεται στα περιουσιακά στοιχεία που έχει κληρονομήσει από τη πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ «αναγκάστηκε» να κλείσει εμπορικές συμφωνίες με το Netflix και το Spotify για να «εξασφαλιστεί οικονομικά».

Μέσα στο καλοκαιρι το ζεύγος Μέγκαν-Χάρι περιμένει το δεύτερό του παιδί. Τα μάτια όλων παρόλα αυτά είναι τώρα στραμμένα στο αν θα δώσει απάντηση η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο

Πηγή: Deutsche Welle

 

Ένας άνδρας από το Βιετνάμ είχε αγανακτήσει καθώς δεν έβρισκε δουλειά λόγω της εμφάνισής του.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει πλαστικές επεμβάσεις και τελικά…έγινε μοντέλο.

Μάλιστα, ανέβασε μια σειρά βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok με παλιές φωτογραφίες του δίπλα στις καινούριες, μετά τις πλαστικές επεμβάσεις.

«Κάποτε είχα πάει σε συνέντευξη για δουλειά και το αφεντικό με περιγέλασε για την εμφάνισή μου» εξομολογείται ο νεαρός άντρας.

Μάλιστα, οι διαρκείς απορρίψεις στα επαγγελματικά του, που θεωρούσε ότι έχουν να κάνουν με την εμφάνισή του, τον οδήγησαν στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

Έπειτα από 9 επεμβάσεις και κοσμητικές θεραπείες, ο άντρας άλλαξε τη μύτη, τα χείλη και τα μάτια του. Έβαλε εμφυτεύματα στο πηγούνι κι έφτιαξε τα ζυγωματικά του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του, αλλά πλέον εργάζεται ως μοντέλο.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!