Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019


Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, να «κλειδώσει» το ποσό που θα µοιραστεί τον ∆εκέµβριο από το υπερπλεόνασµα της εκτέλεση του φετινού προϋπολογισµού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή του θεωρείται το διάστημα 16 – 20 Δεκεμβρίου. Τα ποσά αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα στα 250 με 1.000 ευρώ ανάλογα τα εισοδήματα των δικαιούχων. 
Το ποσό που θα μοιραστεί για το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει – ή και να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. Ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για το πού θα κατανεμηθεί, αλλά γίνονται εισηγήσεις για τη χορήγησή του σε:
-χαμηλοσυνταξιούχους
-κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Θεσμοί δεν διαφωνούν να πάρει απόφαση η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά σαφής είναι η προτίμησή στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το επίδομα της 13ης σύνταξης και πλέον πρέπει να δοθεί έμφαση στις πιο ασθενείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού.

Koinonikomerisma.gr: Η αίτηση βήμα-βήμα με βάση το 2018
aftodioikisi.gr

Σαν άνθρωπο της Εκκλησίας πλάσαρε τον εαυτό του στην τοπική κοινωνία 32χρονος που ήταν επικεφαλής χριστιανικής ομάδας εφήβων. Όταν, όμως, έμενε μόνος του με τον υπολογιστή του, έβγαζε στην επιφάνεια τη «διαβολική» πλευρά του, καθώς είχε μετατρέψει 240 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες, σε «σκλάβες του σεξ», αναγκάζοντας πολλές από αυτές να συνευρίσκονται ερωτικά με αγνώστους, ακόμη και με ζώα.
Ο Ρόνι Σελμπ από το Μουριαέ της Βραζιλίας, που εργαζόταν ως εμπορικός αντιπρόσωπος και προσέφερε τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε τοπική εκκλησία, έχοντας υπό την επίβλεψή του ομάδα εφήβων, συνελήφθη στις 11 Οκτωβρίου και κρατείται. Όπως αποκάλυψε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μάνιο Ματσάντο Νογκέιρα, ο Σελμπ «ψάρευε» τα θύματά του μέσω ψεύτικων προφίλ στα social media και το WhatsApp. Υποσχόταν σε γυναίκες σε διάφορες πολιτείες της χώρας ότι θα τις πληρώσει από 870 ευρώ έως 2.150 ευρώ αν του έστελναν γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο. Για να τις πείσει, μάλιστα, τους έστελνε και μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες ήταν ακάλυπτες.
Όταν έπαιρνε στα χέρια του το προκλητικό υλικό εκβίαζε τις γυναίκες ότι θα το κοινοποιούσε σε φίλους και συγγενείς τους αν δεν υπέκυπταν στις διεστραμμένες απαιτήσεις του. Συνολικά σε τέσσερα χρόνια μετέτρεψε σε «σκλάβες του σεξ» 240 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες οκτώ ανήλικα κορίτσια, 18χρονες και μια μεσήλικη, σε 11 βραζιλιάνικες πολιτείες. Πολλές από αυτές τις έβαλε να υπογράψουν συμβόλαιο παρόμοιο με εκείνο στην ταινία «50 αποχρώσεις του Γκρι», στο οποίο του επέτρεπαν «να τις κάνει ό, τι ήθελε» και να τις χτυπάει «όσο δυνατά το επιθυμούσε».
Επισκεπτόταν όσα από τα θύματά του ζούσαν κοντά του και τα ανάγκαζε να κάνουν βίαιο σεξ. Από τις γυναίκες που ζούσαν σε μακρινές πόλεις, άλλες ανάγκαζε να κάνουν σεξ με αγνώστους και άλλες με ζώα, απαιτώντας στη συνέχεια να του στείλουν βίντεο. Από άλλες απαιτούσε να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους, ακόμη και 20 φορές την ημέρα. Η αστυνομία τον συνέλαβε μετά την καταγγελία θύματός του.
Πηγή: Espresso

Αν κάποια στιγμή διαπιστώσετε ότι έχετε μέρες να δεχθήτε mail στο λογαριασμό του Gmail σας, φροντίστε να μπείτε άμεσα και να δείτε τι συμβαίνει με το αποθηκευτικό σας χώρο. Αν έχετε γεμίσει τα δωρεάν 15 GB που η Google σας δίνει, τότε έχετε πρόβλημα, καθώς πλέον… δεν έχει άλλο.
Όταν η Google παρουσίασε το 2004 για πρώτη φορά το 2004, το συγκριτικό πλεονέκτημά του έναντι άλλων e-mail υπηρεσιών ήταν ο χώρος αποθήκευσης και η δέσμευση ότι αυτός θα αυξάνεται διαρκώς. Όπερ και εγένετο ως το 2013, οπότε και έφθασε τα 15 GB.
Πλέον, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc., θέλει οι χρήστες των υπηρεσιών της να πληρώνουν για τον αποθηκευτικό χώρο που τους παρέχει. Μάλιστα, πρόσφατα παρουσίασε και μια ειδική υπηρεσία αποθήκευσης, το Google One, το οποίο λειτουργεί σε συνδρομητική βάση.
Τα ποσά που η Google ζητά για τη συνδρομή είναι μικρά, ωστόσο, δεδομένου του αριθμού των χρηστών των υπηρεσιών της, το ποσό που μπορεί να συγκεντρώνει από τις συνδρομές υπολογίζεται στα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Το Gmail δεν είναι το μόνο «θύμα» των περιορισμών που η Google θέτει στις δωρεάν αποθηκευτικές υπηρεσίες της. Για παράδειγμα, τα δωρεάν 100 GB για δύο χρόνια που απολάμβαναν οι χρήστες των Chromebooks έγιναν δωρεάν για ένα χρόνο. Τα ίδια συμβαίνουν και με το Google Photos.
H τακτική της Google ήδη χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες, με την Apple να έχει μεγάλα κέρδη από την υπηρεσία iCloud, ωστόσο, η κίνηση της Google σηματοδοτεί πολλά περισσότερα, καθώς η εταιρεία κατάφερε να έχει πάνω από ένα δισ. χρήστες στις διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσής της.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε απόψε ότι οποιαδήποτε μετακίνηση των στρατιωτικών θέσεων της Τουρκίας μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός των 120 ωρών, απόψε το βράδυ, θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα παραβίασε τη συμφωνία με την Ουάσινγκτον. Αναπόφευκτη συνέπεια του γεγονότος αυτού θα είναι η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας, σύμφωναμε το πρακτορείο Reuters.
Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Κούρδοι μαχητές ενημέρωσαν την Ουάσινγκτον ότι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανέφερε ότι έχουν αποσυρθεί «όλες οι δυνάμεις των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού)», της βασικής συνιστώσας των SDF που όμως θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκαν όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.
«Έχουμε τηρήσει πλήρως τους όρους της εκεχειρίας (…) και αποσύραμε όλους τους μαχητές και τις δυνάμεις ασφαλείας από τη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων», ανέφερε εξάλλου ο Ρεντούρ Χαλίλ, ένας από τους διοικητές των SDF.
Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία θα μεταβληθεί σε μόνιμη «μέχρι το τέλος του απογεύματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Πομπέο: «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια καλύτερη κατάσταση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διατύπωσε νωρίτερα την εκτίμηση ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να κρίνει κανείς την επιτυχία της εκεχειρίας στη βόρεια Συρία, την οποία διαπραγματεύτηκε με την Τουρκία κι ενώ απομένουν λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της.
«Έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας, εντούτοις, ότι η επιτυχία της συμφωνίας «δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί».
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια καλύτερη κατάσταση» συμπλήρωσε ο ίδιος, την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν την απόσυρσή τους από το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.
«Είναι μια περίπλοκη ιστορία, αυτό είναι βέβαιο» σημείωσε ο Μάικ Πομπέο.
«Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε την οικονομική δύναμη της Αμερικής για να αποφύγει μια ένοπλη σύρραξη με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις με τις οποίες προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!