Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017


Τον τίτλο του επίτιμου δημότη της Νάπολης απέκτησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα καθώς από το 1984 μέχρι το 1991 οδήγησε την ομάδα στις σημαντικότερες διακρίσεις της Ιστορίας της.
«Αισθήματα φιλίας, εκτίμησης, ευγνωμοσύνης, θαυμασμού και αγάπης για την πόλη της Νάπολης», οδήγησαν τον δήμαρχο της Νάπολης, Λουϊτζι ντε Ματζίστρις, να απονείμει τον τίτλο του επίτιμου δημότη στον διάσημο Αργεντινό.
Απαντώντας στους αρκετούς επικριτές της συγκεκριμένης απόφασης, ο πρώτος πολίτης της ιταλικής πόλης, σχολίασε: «Ο Μαραντόνα είχε την ικανότητα να ενώσει όλους τους Ναπολιτάνους, να τους κάνει να ονειρευθούν και να πραγματοποιήσει τα όνειρά τους. Απέδειξε μέσα στο γήπεδο, ότι δικαιούται τον τίτλο του επίτιμου δημότη»…
9 θεότρελα ψεύδη που καλούνται να πιστεύουν οι Βορειοκορεάτες
Η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα διαφορετική από κάθε άλλη. Απομονωμένη από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, οι ηγέτες της δημιουργούν έναν μικρόκοσμο γεμάτο ψέμματα και προπαγάνδα.
Ωστόσο κάποια πράγματα είναι πέρα για πέρα παράλογα.
1. Έτος 105
Δεν υπάρχει 2017, οι Βορεικορεάτες ζουν στο έτος 105 καθώς ως έτος 1 θεωρείται το 1912 όταν γεννήθηκε ο ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ.
2. ΟΙ Η.Π.Α. ξεκίνησαν τον πόλεμο της Κορέας
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η Νότια Κορέα παρουσιάζεται υπό αμερικανική κατοχή και οποιος περάσει στα σύνορα της πυροβολείται από τους Αμερικανούς.
3. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ γεννήθηκε με υπερφυσικό τρόπο
Σύμφωνα με τη βιογραφία του γεννήθηκε στο πιο απόμακρο βουνό της χώρας, και την ώρα της γέννησης δημιουργήθηκε ένα αστέρι, άλλαξαν οι εποχές και εμφανίστηκε διπλό ουράνιο τόξο.
4. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν παγκόσμιο fashion icon
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βορειοκορεατικής τηλεόρασης, η χαρακτηριστική χακί στολή του πρώην ηγέτη της χώρας έγινε παγκόσμια μόδα και στυλιστικό φαινόμενο.
5. Η Βόρεια Κορέα είναι ζηλευτή σε όλο τον κόσμο
Τα γενέθλια του ηγέτης της γιορτάζονται σε κάθε χώρα και όλος ο κόσμος τη ζηλεύει γιατί έχει την υψηλότερη ποιότητα ζωής.
6. Ο Κιμ Γιονκ Ιλ εφήυρε τα χάμπεργκερ
Μια βορεοκορεάτικη εφημερίδα έγραψε πως ο Κιμ Γιονκ Ιλ πρωτοέφτιαξε ένα σαντουιτς με διπλό ψωμί και κρέας για την σίτιση καθηγητών και μαθητών στα πανεπιστήμια.
7. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι μαγικός
Δεν χρειάζονταν να πηγαίνει τουαλέτα γιατί δεν είχε ούρα και περιττώματα, ενώ μπορούσε να ελέγχει τον καιρό ανάλογα με τη διάθεση του.
8. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι υπερταλαντούχος
Όσο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο, εξέδωσε 1500 βιβλία μέσα σε τρία χρόνια, ενώ συνέθεση και έξι όπερες.
Απίστευτες ήταν και οι επιδόσεις του στο γκολ και το μπόουλινγκ.
9. O Κιμ Γιονγκ Ιλ θεράπευσε τον νανισμό
Το 1989 ανακάλυψε ένα θαυματουργό φάρμακο που θεραπεύει τον νανισμό και το χορήγησε σε κοντούς Βορειοκορεάτες.

 

Είναι αναπόφευκτη η μελλοντική χρήση σεξουαλικών ρομπότ, αλλά στη χρήση τους πρέπει να τεθούν όρια, όπως π.χ. να απαγορευθεί η δημιουργία τέτοιων ρομπότ που θα μοιάζουν με παιδιά. Το σοβαρό ζήτημα αναδεικνύει μια νέα έκθεση από το Ίδρυμα Υπεύθυνης Ρομποτικής στη Χάγη, που καλεί την κοινωνία να θέσει σε δημόσιο διάλογο την προοπτική των μελλοντικών ρομπότ για σεξ.

Προς το παρόν, λίγες εταιρείες (Android Love Doll, Sex Bot, True Companion, Abyss Creations, Sinthetics, Trottla κ.α.) παράγουν απλές ανθρωποειδείς ρομποτικές κούκλες προοριζόμενες για σεξουαλική χρήση. Επειδή οι κατασκευαστές δεν αποκαλύπτουν τα σχετικά στοιχεία, είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι σήμερα κατέχουν τέτοια μηχανήματα (συνήθως με θηλυκή μορφή), με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ περίπου.

Όμως σε κάθε περίπτωση-όπως αναφέρει η έκθεση με τίτλο «Το σεξουαλικό μέλλον μας με τα ρομπότ»- είναι θέμα χρόνου να υπάρξει «έκρηξη» του αριθμού τόσο των ρομπότ όσο και των χρηστών τους, καθώς ωριμάζει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Ο υπεύθυνος της έκθεσης, καθηγητής ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης Νόελ Σάρκι του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι έφθασε η ώρα η κοινωνία να αφυπνισθεί στη νέα πραγματικότητα, όπου άνθρωποι και ρομπότ θα κάνουν σεξ.

«Όσοι χαράζουν πολιτική και το ευρύ κοινό πρέπει να αποφασίσουν τι θα είναι αποδεκτό και επιτρεπτό. Πρέπει να σκεφτούμε ως κοινωνία τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, απλώς θέτω τις ερωτήσεις», τόνισε. Μετά τις γνωστές ρεαλιστικές κούκλες με δέρμα σιλικόνης, που διατίθενται σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα σεξουαλικών ειδών, το επόμενο βήμα είναι οι κούκλες που κινούνται και μιλάνε. Το μεθεπόμενο θα είναι οι κούκλες αυτές του σεξ να είναι δεόντως έξυπνες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη τους και ποιός ξέρει τι άλλο έπεται.

Η έκθεση θεωρεί πιθανή τη χρήση τέτοιων ρομπότ σε οίκους ανοχής σε ρόλο πορνών, στα σπίτια σε ρόλο σεξουαλικού συντρόφου για μοναχικούς και ηλικιωμένους, σε κλινικές σε ρόλο σεξουαλικού «θεραπευτή» βιαστών ή παιδόφιλων, αλλά και άλλων ανθρώπων όπως ατόμων με αναπηρίες ή ψυχοσεξουαλικά προβήματα. Η έκθεση θέτει το ερώτημα αν τα σεξουαλικά ρομπότ όντως θα μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις κακοποιήσεις παιδιών ή αντίθετα αν θα επιτείνουν το πρόβλημα. Μεγάλη πρόκληση, όπως επισημαίνει, αποτελεί η πιθανότητα δημιουργίας σεξουαλικών ρομπότ με μορφή παιδιού.

Ήδη υπάρχουν τέτοιες ιαπωνικές «κούκλες» και ένα καναδικό δικαστήριο εξετάζει κατά πόσο η κατοχή τους είναι νόμιμη ή όχι. Στην Ασία υπάρχουν ήδη οίκοι ανοχής που χρησιμοποιούν κούκλες του σεξ αντί για κανονικές πόρνες. Η έκθεση ζητά την πλήρη απαγόρευση κάθε σεξουαλικού ρομπότ με μορφή παιδιού, καθώς και την απαγόρευση του ρομποτικού «βιασμού». Αποτελεί ερώτημα πάντως πόσο θα έχει προχωρήσει η τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει όντως σεξουαλικά ρομπότ που θα μιμούνται πειστικά την κίνηση και την ομιλία των ανθρώπων ή ακόμη και τα συναισθήματά τους. Από αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο τα σεξουαλικά ρομπότ θα εξαπλωθούν ευρέως ή η χρήση τους θα παραμείνει σχετικά περιορισμένη.

Έρευνα της κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης, δείχνει ότι περίπου τα δύο τρίτα των ανδρών και το ένα τρίτο των γυναικών υποστηρίζουν κατ' αρχήν τη χρήση των σεξουαλικών ρομπότ. Μερικοί ειδικοί δεν αποκλείουν ότι στο μέλλον οι άνθρωποι και τα ρομπότ θα φθάσουν να ερωτεύονται μεταξύ τους, ενώ άλλοι δεν προβλέπουν τίποτε περισσότερο από μια πιο προχωρημένη πορνογραφική σχέση, καθώς θεωρούν ότι ένα ρομπότ ποτέ δεν θα μπορέσει να αντιγυρίσει πραγματικά συναισθήματα σε έναν άνθρωπο, αλλά πάντα θα υποκρίνεται.
Αλλά, από την άλλη, δεν περισσεύει η υποκρισία και στις σημερινές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων;
Για ποιο λόγο οι Πορτογάλοι διατηρούν το κεφάλι του μεγαλύτερου serial killer της χώρας;
Εκτελέστηκε το 1841, αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζει να προκαλεί τρόμο. Ο λόγος για το διαβόητο serial killer της Πορτογαλίας, Ντιόγκο Άλβες, που το κεφάλι του μετά τον απαγχονισμό του, διατηρείται ακόμα μέσα σε ειδικό βάζο, και εξετάζεται από τους επιστήμονες για να μελετηθεί η ανατομία του εγκεφάλου εγκληματιών.
Μετακόμισε στη Λισαβόνα πολύ μικρός για να δουλέψει ως υπηρέτης σε σπίτι αριστοκρατικής οικογένειας. Η απείθαρχη συμπεριφορά του, τον οδήγησε στο δρόμο, όπου ξεκίνησε τις παρανομίες για να ζήσει. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος σωματικά, κατάφερε να γίνει ο φόβος και τρόμος της πρωτεύουσας, λόγω του πολύ εύστροφου τρόπου που λειτουργούσε.
Ο Ντιόγκο Άλβες, έστηνε καρτέρι στους βραδινούς ταξιδιώτες τους έκλεβε, αλλά δεν σταματούσε στις ληστείες. Τους βασάνιζε και μετά τους πετούσε από ύψος 65 μέτρων. Σε διάστημα 3 ετών σκότωσε 70 άτομα, χωρίς ποτέ κανείς να τον υποψιαστεί. Ο λόγος ήταν πολύ απλός, οι αρχές πίστευαν ότι και οι 70 απλά αυτοκτόνησαν.
Η απληστία τον έκανε να γυρίσει στη πόλη. Έτσι ξεκίνησε τις ληστείες σε σπίτια πλουσίων, ενώ η μοιραία για αυτόν ληστεία, ήταν όταν σκότωσε την τετραμελή οικογένεια που βρισόταν μέσα. Συνελήφθη, αφού όλη η αστυνομία της χώρας τον κυνηγούσε. Καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού.
Τότε όμως ένας γιατρός του πανεπιστημίου της Λισαβόνας, πρόσεξε το βλέμμα του, και ζήτησε να μη θαφτεί το πτώμα του δολοφόνου.
Οι ερευνητές πίστεψαν πως είχαν έναν σωστό θησαυρό στα χέρια τους, έτοιμο να τους αποκαλύψει ποια μορφικά στοιχεία του κρανίου ήταν αυτά που ευθύνονταν για την απόλυτη μοχθηρότητά του.
Κι έτσι το κεφάλι απομακρύνθηκε από το υπόλοιπο νεκρό του σώμα και διατηρήθηκε μέσα στο βάζο για όλες αυτές τις δεκαετίες. Πειστήρια πάντως για τις έρευνες που έγιναν υποτίθεται στο κρανίο του ή για τα εξαγόμενά τους δεν υπάρχουν, κάνοντας αρκετούς ιστορικούς να υποθέσουν ότι ο εγκέφαλος του διαβόητου serial killer δεν μελετήθηκε ποτέ!

 
Survivor: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο μεγάλος νικητής!
Το φαβορί επικράτησε και οι προβλέψεις για μεγάλη νίκη του Γιώργου Αγγελόπουλου στο φετινό Survivor επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Αυτός ήταν άλλωστε ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο στα αγωνίσματα, όσο και στην καθημερινότητα των παικτών στην παραλία του Αγίου Δομίνικου επί 5 μήνες και άξιζε το έπαθλο του παιχνιδιού που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και «έσπασε» τα μηχανάκι της AGB.
O Σκιαθίτης μέσα σε πραγματική αποθέωση από χιλιάδες κόσμου σήκωσε το κύπελλο του νικητή, ενώ θα παραλάβει και το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ.
Στη σκηνή μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ακολούθησαν αγκαλιές και φιλιά μεταξύ των δύο φιναλίστ, ενώ στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηαν όλοι οι παίκτες του Survivor Που σήκωσαν ψηλά τον Ντάνο. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η κραυγή «Survivors» από όλους τους πρωταγωνιστές των Κόκκινων, όπως έγινε και από την πλευρά των Μαχητών που αναγνώρισαν την προσπάθεια και την αξία του Μάριου Πρίαμου.
Με αυτά τα στιγμιότυπα ο Σάκης Τανιμανίδης αποχαιρέτησε θεατές και τηλεθεατές μετά από 5 μήνες και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη χρονιά με το Survivor 2...
Λίγη ώρα, ωστόσο, πριν από την έναρξη της live μετάδοσης, στο Άλσος Βεΐκου επικρατούσε το απόλυτο... χάος. Η παραγωγή είχε δώσει τόσο μεγάλο αριθμό προσκλήσεων, που ήταν αδύνατο να χωρέσουν όλοι στις κερκίδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ο κόσμος να κάθεται ακόμα και στα σκαλάκια ανάμεσα στις εξέδρες. Μικρά παιδιά αναγκάζονταν να καθίσουν στο χώμα, ενώ και πολλοί εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν όρθιοι τον τελικό.
Στα δεξιά του πλατό, μάλιστα, υπήρχε και ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα για τους VIP καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και η παρουσιάστρια της εκπομπής «Survivor Πανόραμα», Ελεωνόρα Μελέτη.
Αυτή τη φορά, οι παίκτες που αποχώρησαν από το παιχνίδι στα προηγούμενα επεισόδια, κάθισαν στις εξέδρες, ανάμεσα στο κοινό, ενώ στο πλατό βρίσκονταν μόνο ο παρουσιαστής, Σάκης Τανιμανίδης, και οι δύο φιναλίστ, Γιώργος Αγγελόπουλος και Μάριος-Πρίαμος Ιωαννίδης.
Λίγο πριν από τις 22:00, στον χώρο του παιχνιδιού έφτασε και ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί, συνοδευόμενος από την σύντροφό του. Εκμεταλλευόμενος το τηλεοπτικό διαφημιστικό διάλειμμα, ο Σάκης Τανιμανίδης έσπευσε στο πλευρό του, για να βγάλουν τις καθιερωμένες «selfie» κι έπειτα ο πρώτος κάθισε στη θέση του.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!