Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Τα ρωσικά McDonald's που «σαρώνουν» στις ΗΠΑ
Το ρωσικό «αντίπαλο δέος» των McDonald's κάνει θραύση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ρωσική αλυσίδα fast food ακούει στο όνομα Teremok και ήδη απειλεί ευθέως την παντοκρατορία των McDonald's και των KFC στη χώρα.
Τα Teremok αν κι έχουν τη ίδια ατμόσφαιρα με τις αμερικανικά παραδοσιακά «φαστφουντάδικα» δεν σερβίρουν μπέργκερς και πατάτες αλλά κλασικά ρωσικά πιάτα, όπως μπλίνι (πιτάκια), σούπες και κάσα (χυλός).
teremok_inside.jpg
Ο ιδρυτής της αλυσίδας Teremok εμπνεύστηκε το μενού από τις συνταγές της μητέρας του και γρήγορα «έχτισε» μια... αυτοκρατορία 300 εστιατορίων στη Ρωσία.
Μόλις πέρυσι αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, ανοίγοντας δύο εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.
teremoko2.jpg



Το αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ των περιπετειών του Αστερίξ  «Ο Γύρος της Γαλατίας» πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στο Παρίσι σε τιμή ρεκόρ, φτάνοντας το 1,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Drouot.
Το έγχρωμο εξώφυλλο, που φέρει χειρόγραφες αφιερώσεις των “μπαμπάδων” του Αστερίξ, του Ρενέ Γκοσινί και του Αλμπέρ Ουντερζό προς τον σκηνοθέτη Πιερ Τσερνιά, είχε εκτιμηθεί στα 180.000-200.000 ευρώ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Η Ασπίδα της Αρβέρνης», που αναμενόταν ότι θα πουληθεί σε παρόμοια τιμή, έπιασε τελικά 1.197.000 ευρώ.

Ο «Γύρος της Γαλατίας» δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό Pilote, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 1963. Κυκλοφόρησε σε άλμπουμ από τον οίκο Dargaud & Lombard το 1965.
Το 2014, το ασπρόμαυρο εξώφυλλο του άλμπουμ «Ο μάντης» πουλήθηκε έναντι 193.500 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.
Οι δημιουργοί του Αστερίξ ήταν στενοί φίλοι με τον Πιερ Τσερνιά, ο οποίος απεβίωσε το 2016 και μέρος της συλλογής του δημοπρατήθηκε σήμερα.

Άμεσα μέτρα για την ασφαλή εργασία των υπαλλήλων ΚΕΠ παίρνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν της βίαιης επίθεσης κατά υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.
Όπως περιγράφει η δημοτική αρχή, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, κλιμάκιο εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτό στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκου Φωτίου.
Κατά τη συνάντηση δηλώθηκε στους εργαζόμενους και στην παθούσα ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης α) εκτιμά την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι των Κ.Ε.Π. προς τους πολίτες υπό δυσχερείς συνθήκες εργασίας, β) αναγνωρίζει πλήρως την υποχρέωσή της αλλά και διαθέτει τη βούληση να διασφαλίζει στους υπαλλήλους συνθήκες ασφαλούς εργασίας και γ) προτίθεται να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα αποτροπής στο μέλλον παρόμοιων περιστατικών.
Χθες, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, το θέμα εισήχθη ως κατεπείγον σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Η επίσκεψη (Δευτέρα 15/10) στον χώρο του Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού ενός τεχνικού ασφαλείας της υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να συντάξει έκθεση για τα άμεσα μέτρα και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ασφάλεια του χώρου.
2. Η άμεση πρόσληψη υπηρεσίας ασφαλείας (security) για την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης του χώρου του ΚΕΠ.
3. Η επίσπευση των ενεργειών εφαρμογής της ειλημμένης απόφασης της Διοίκησης του Δήμου για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε χώρο που πληροί ικανοποιητικά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
«Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους του ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού ότι τα μέτρα για την ασφαλή εργασία τους θα εφαρμοστούν άμεσα και τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους προκειμένου να μη στερήσουν από τους πολίτες τις χρήσιμες υπηρεσίες τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.
Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης έχει κάνει λόγο για καθημερινές λεκτικές-υβριστικές επιθέσεις και απειλές, που έχουν δέχονται αποδέκτες του εργαζομένους του ΚΕΠ.

Ένας Βρετανός κηπουρός το έσκασε από το σπίτι του και πέρασε μια δεκαετία στα όρη και τα δάση για να ξεφύγει από τη χειριστική συμπεριφορά της καλής του.
Ο 62χρονος σήμερα Malcolm Applegate πέρασε πολύ καιρό στην ερημιά, μέχρι να βρει ένα απομονωμένο γηροκομείο και να ζήσει εκεί το υπόλοιπο διάστημα, δουλεύοντας ως κηπουρός.
Ο άνδρας εργαζόταν πολλές ώρες και η συμπεριφορά της συζύγου «γινόταν ολοένα και πιο ανορθολογική», όταν και πήρε την πικρή απόφαση να τα αφήσει όλα πίσω του. Πλέον βρήκε σπίτι σε ένα καταφύγιο αστέγων του νότιου Λονδίνου προσπαθώντας να ξανακερδίσει τη ζωή του.
Ο κηπουρός έκανε τίμια το επάγγελμά του για 25 συναπτά έτη, μέχρι που έκανε το λάθος, όπως λέει, να παντρευτεί. «Όσο περισσότερη δουλειά είχα, τόσο πιο πολύ εξαγριωνόταν η σύζυγος. Δεν της άρεσε να περνάω μεγάλα διαστήματα μακριά από το σπίτι».
Οι καυγάδες ήταν καθημερινοί και τα πράγματα ξέφευγαν. «Έπειτα από ένα μακρό διάστημα που προσπαθούσα να σώσω τη σχέση μας, αποφάσισα να φύγω για τα καλά. Χωρίς να πω λέξη σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά μου, μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα. Και ήμουν αγνοούμενος για 10 χρόνια».
Πλέον ζούσε στα δάση ως απόκληρος, μέχρι να πιάσει τη δουλίτσα στο γηροκομείο, όπου και παρέμενε όλη μέρα και όλη νύχτα για να είναι αθέατος.
Κι ενώ επανενώθηκε πρόσφατα με την οικογένειά του, συναντώντας ας πούμε την αδερφή του για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, τη σύζυγό του ούτε που την αναζήτησε…
Πηγή: protothema.gr
Στην Ιαπωνία το μενού των νοσοκομείων είναι παραπάνω από ελκυστικό!
Όποιον και να ρωτήσετε τι γνώμη έχει για το φαγητό των νοσοκομείων, θα σας απαντήσει με τα ίδια επίθετα, άνοστο, άχρωμο, αδιάφορο, ανάλατο και εντελώς ανούσιο.
Και γενικά - τουλάχιστον στην Ελλάδα - η πλειοψηφία των νοσοκομείων ακολουθεί μια πολύ αυστηρή διατροφή για τους ασθενείς της, που δεν έχει καμία γεύση και δεν προσφέρει ευχαρίστηση στον ουρανίσκο.
Στην Ιαπωνία όμως, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, καθώς όπως θα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια, το μενού που ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ οι ασθενείς στα νοσοκομεία και τις κλινικές, μοιάζει βγαλμένο από κατάλογο γκουρμέ εστιατορίου.
Αν λοιπόν τύχει και βρεθείτε στο Τόκυο και αναγκαστείτε να νοσηλευτείτε για κάποιον λόγο, να ξέρετε ότι τουλάχιστον το φαγητό θα είναι εκπληκτικό.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιάτα αυτά και θα σας τρέξουν τα σάλια:

 
Το νέο μεγαλύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος του κόσμου που διαθέτει ολόκληρη σουίτα
Η Bombardier ολοκλήρωσε την τέταρτη δοκιμαστική πτήση του Global 7000, της επόμενης γενιάς ιδιωτικού αεροσκάφους που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Το αεροπλάνο αξίας 72,8 εκατομμυρίων είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.
Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερις πολυτελείς χώροι, χωρητικότητας μέχρι 19 επιβατών, καθώς και χώρος ανάπαυσης πληρώματος.
Το αεροσκάφος έχει μέγιστη εμβέλεια άνω των 8.500 μιλίων, που σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει κατευθείαν από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη ή τη από τη Νέα Υόρκη στο Ντουμπάι.
Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να κάθονται σε μία από τις τέσσερις πολυτελείς θέσεις του τζετ - το "club suite", "σουίτα συναντήσεων", "σουίτα ψυχαγωγίας" ή "master suite".
Σύμφωνα με την Telegraph, η Bombardier δήλωσε ότι το Global 7000 είναι ήδη sold out μέχρι το 2021.

 
Ντραγκέτα: Η ιστορία της «αόρατης» μαφίας της Ιταλίας
Η Ιταλία είναι πασίγνωστη για την μαφία της. Η ταινία «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, την έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο, όμως επικεντρώθηκε στην μαφία της Σικελίας, την «Κόζα Νόστρα», απ΄ όπου βέβαια και ξεκίνησε η ιστορία της ιταλικής μαφίας.
Τα τελευταία χρόνια, η μαφία της Νάπολης, η φοβερή και τρομερή «Kαμόρα», έχει έρθει και αυτή στο προσκήνιο. Όμως μια ακόμα μεγάλη μαφία που προέρχεται από την φτωχή περιοχή της Καλαβρίας, δεν έχει τραβήξει τόσο πολύ τα φώτα, ούτε της δημοσιότητας αλλά ούτε και του κινηματογράφου. Η πολύπλοκη δομή της Ντραγκέτα (‘Ndrangheta), μαζί με την παλαιών αρχών λειτουργία της, την έχουν μετατρέψει σε ένα μυστήριο για τις αρχές και παρόλο που δραστηριοποιείται σε όλον τον κόσμο, δεν έχει καταστεί δυνατή η εξάρθρωσή της. Ένας Ιταλός εισαγγελέας μάλιστα κάποτε την χαρακτήρισε «αόρατη».
Δημιουργήθηκε από εξόριστους «Σιτσιλιάνους» που ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα, είχαν εγκαταστήσει την «Κόζα Νόστρα» στην Σικελία. Για περίπου έναν αιώνα, η Ντραγκέτα παρέμεινε στα όρια της Καλαβρίας, όπου σιγά σιγά, έφτιαξε ένα αδιαπέραστο δίκτυο, παίρνοντας ουσιαστικά υπό τον έλεγχό της την περιοχή. Όλα αυτά μέχρι το 1975.
Οι παλαιότεροι θεώρησαν πως η Καλαβρία ήταν αρκετή γι’ αυτούς. Όμως η νέα γενιά, ήθελε να επεκταθεί. Η μαφία διασπάστηκε και ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τρόπο τέτοιο, ώστε να επικρατήσει ένας τρόπος σκέψης. Οι δολοφονίες ξεπέρασαν τις 300 και στην ιεραρχία επικράτησε το μέρος εκείνο που επιθυμούσε επέκταση.
Δυο χρόνια νωρίτερα, η Ντραγκέτα είχε επιλέξει τον τρόπο που θα της έδινε μεγάλα ποσά. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τις απαγωγές πλούσιων γόνων. Ξεκίνησε από τον εγγονό του μεγιστάνα του πετρελαίου, Τζον Πολ Γκετί, και αφού πήρε τα 2,2 εκατ. δολάρια, συνέχισε τις απαγωγές ζητώντας υπέρογκα ποσά σε λύτρα.
Με τα λεφτά των απαγωγών, οι Ντραγκέτα εισήλθε στο εμπόριο ναρκωτικών. Αρχικά αγόραζε κοκαΐνη από την Κόζα Νόστρα, αλλά δεν άργησε να κάνει τις δικές της συμφωνίες με τα καρτέλ της Κολομβίας. Η κοκαΐνη έγινε το σήμα κατατεθέν της Ντραγκέτα, αφού η Κόζα Νόστρα έκανε το λάθος να προτιμήσει την ηρωίνη, όπου το 1980, με το ξέσπασμα του ιού του AIDS, έχασε σε ζήτηση. Το 1987 και με την παρακμή της Κόζα Νόστρα, η ιταλική αστυνομία θεωρούσε την Ντραγκέτα την κορυφαία μαφία.
Σήμερα η Ντραγκέτα μετρά πάνω από 10.000 μέλη σε όλον τον κόσμο με δράση σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Αργεντινή, η Κολομβία, το Μεξικό κ.α. Εδώ και 40 περίπου χρόνια, ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το εμπόριο κοκαΐνης της Ευρώπης, αφού ευθύνεται για το 80% της διακίνησής. Η δυσκολία εξάρθρωσής της, βρίσκεται στην πανέξυπνη αλλά και παράξενη δομή της, που διαφέρει από εκείνη της Κόζα Νόστρα. Στην μαφία της Σικελίας, όλα είναι θέμα ιεραρχίας. Αν φτάσεις στην κορυφή, τότε όλο το οικοδόμημα θα πέσει. Στην Ντραγκέτα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.
Μπορεί οι οικογένειες να είναι συντονισμένες, αλλά κρατούν κάποια αυτονομία, ώστε κανείς ακόμα και μέσα από την μαφία, να μην ξέρει τα μυστικά ή το μέγεθος των «εργασιών» κάθε οικογένειας. Αν λοιπόν συλληφθεί κάποιος, αυτομάτως κάποιος άλλος θα βρεθεί να αναλάβει, χωρίς να μπορεί η αστυνομία να κάνει τίποτα γι’ αυτό.
Το 2014, έγιναν κάποιες συλλήψεις, αλλά δεν έδωσαν μεγάλο χτύπημα στην μαφία της Καλαβρίας. Και σήμερα, μπορεί η Καμόρα να κερδίζει λίγα περισσότερα χρήματα ετησίως και να έχει αποκτήσει την φήμη, όμως η Ντραγκέτα παραμένει «αόρατη», οργανωμένη στα πρότυπα των Μασόνων, με δράση που περνά απαρατήρητη.
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!