Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ImageΓάλλοι ψαράδες πέτυχαν το μεγαλύτερο αλίευμα της ζωής τους, όταν τύλιξαν στα δίχτυα τους ενα πορτογαλικό υποβρύχιο!

Το υποβρύχιο με μήκος 220 ποδια μπλέχτηκε στα δίχτυα του αλιευτικού κοντά στις αγγλικές ακτές, κατα την διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής.

Το Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πορτογαλίας, δήλωσε οτι το υποβρύχιο βρέθηκε πολύ κοντά στο σκάφος, περίπου 34 μίλια (55 χιλιόμετρα) κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας νοτιοανατολικά του Lizard Point στην Κορνουάλη.

Σύμφωνα με το RT - το οποίο επικαλείται η Daily Mail - το καράβι αλίευε στην περιοχή εν αγνοία του γεγονότος οτι κάτω απο αυτο βρισκόταν ενα πλήρως εξοπλισμένο υποβρυχίο με 8 τορπίλες! Οι ψαράδες δεν ειχαν την παραμικρή ιδέα οτι στα δίχτυα τους το μέγαλο ... "ψάρι" ήταν ενα υποβρύχιο κλασης Tridente, που ζυγίζει περισσότερο από 2.000 τόνους!
Το υποβρύχιο κόλλησε στα δίχτυα και στην προσπάθεια του να αναδυθεί χτύπησε το αλιευτικό.

Όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές το υποβρύχιο αναδύθηκε και ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με το αλιευτικό.
Κανείς δεν τραυματίστηκε στο μπέρδεμα και ως εκ θαύματος δεν υπήρξε καμία ζημια ουτε στο αλιευτικό αλλα ουτε και στο υποβρύχιο, ωστόσο οι ναύτες έκαναν δύο ώρες για να ξεμπερδέψουν το δίχτυ.

Αυτου του τύπου γεγονότα δεν ειναι ασυνήθιστα στα βρετανικά ύδατα με τα σκάφη να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τα υποβρύχια.

Daily Mail
Το Game of Thrones συγκέντρωσε ξανά τις περισσότερες υποψηφιότητες για βραβεία EmmyH σειρά που προβάλλεται στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο HBO, το Game of Thrones {στην Ελλάδα το βλεπουμε στην συνδρομητική τηλεόραση), προηγείται, όπως ακριβώς και πέρυσι, στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων των βραβείων Έμμυ έχοντας προταθεί 23 φορές για κάποια διάκριση.

Το 2015 η δημοφιλής σειρά είχε καταγράψει ακόμα καλύτερες επιδόσεις καθώς είχε συγκεντρώσει 24 υποψηφιότητες και της είχαν απονεμηθεί 12 βραβεία στην τελετή βράβευσης, αριθμός ρεκόρ.

Μεταξύ των φετινών υποψηφιοτήτων είναι αυτές της καλύτερης δραματικής σειράς, καλύτερου β΄ ανδρικού ρόλου για δύο ηθοποιούς της και τρεις υποψηφιότητες για τον καλύτερο β΄ γυναικείο ρόλο.

Επιπλέον η τηλεοπτική σειρά του δικτύου HBO προηγείται μιας εκπομπής τελείως διαφορετικού ύφους, του The People vs O.J. Simpson: American Crime Story, μιας μίνι σειράς που πραγματεύεται την πολύκροτη δίκη του διάσημου Αμερικανού αθλητή και ηθοποιού, την οποία προβάλλει το δίκτυο FX κι έχει συγκεντρώσει 22 υποψηφιότητες.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων είναι εκείνες για τον καλύτερο α΄ ανδρικό ρόλο για τους Κούμπα Γκούντινγκ Τζ. και Κόρτνεϊ Β. Βανς και καλύτερης ηθοποιού για την Σάρα Πόλσον.

Το δίκτυο FX, μια θυγατρική του ομίλου 21st Century Fox, έχει συγκεντρώσει επίσης 18 υποψηφιότητες για την σειρά Fargo, που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία των αδελφών Ίθαν και Τζόελ Κοέν που προβλήθηκε το 1996.

Το Game of Thrones θα αναμετρηθεί για το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με το Homeland του δικτύου Showtime, Τhe Americans του δικτύου FX, το Better Call Saul του AMC, το Downton Abbey του PBS, το House of Cards του Netflix και το Mr. Robot του USA Network's.

Στις κωμικές σειρές, η πολιτική σάτιρα του Veep του HBO προηγείται με 17 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών καλύτερης ηθοποιού για την Τζούλια Λούις Ντρέιφους.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί φέτος την 18η Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες.
tanea.gr
Όσοι έχουν προλάβει και έχουν γυρίσει ήδη από κάποιο καλοκαιρινό προορισμό ή σκοπεύουν να έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη Ιουλίου μπορεί τελικά να φανούν πιο τυχεροί από αυτούς που έχουν προγραμματίσει την άδειά τους για τον Αύγουστο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με επιχειρήματα του Time Prophecies, βρισκόμαστε μόνο δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του κόσμου. Η συντέλεια θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου εξαιτίας της αντιστροφής των πόλων. Αυτό  σημαίνει ότι η Γη θα συνταραχθεί και θα ενωθεί με το έδαφος, προκαλώντας τεράστια σεισμική δόνηση και σύννεφα σκόνης. Με το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος αναπρογραμματισμού των πλάνων, χαλάρωσης και απόλαυσης της ζωής για όσο διάστημα απομένει!

Οι υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, μάχονται στήθος με στήθος ενόψει των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος αναμένεται να λάβει επίσημα το χρίσμα κατά το συνέδριο του κόμματός του που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεντρώνει το 40% των ψήφων, όσο και η υποψήφια των Δημοκρατικών.
Τον Ιούνιο η διαφορά μεταξύ τους ήταν έξι μονάδες με την Κλίντον να προηγείται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το CBS και τους New York Times.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μοιάζει να πλήττεται, λόγω της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή e-mail όταν ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπόθεση για την οποία δεν της έχει ασκηθεί δίωξη αλλά είχε προκαλέσει τις έντονες επικρίσεις του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.
Το 67% των ψηφοφόρων εκτιμά πλέον ότι η Κλίντον δεν είναι τίμια ούτε άξια εμπιστοσύνης, έναντι 62% τον Ιούνιο, προτού ληφθεί η απόφαση να μην διωχθεί για την υπόθεση των e-mail.
Αλλά και ο Τραμπ δεν παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το 62% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, όμως το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Μόνο το ένα τρίτο των εκλογέων έχουν θετική γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ (30%) ή τη Χίλαρι Κλίντον (28%).
Περισσότεροι ψηφοφόροι (54%) δεν έχουν καλή γνώμη για την υποψήφια των Δημοκρατικών (+2 μονάδες). Ο Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (54%) μη ευνοϊκών γνωμών αλλά «χάνει» τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα.
Ωστόσο, το 50% των εκλογέων πιστεύουν πως η Χίλαρι Κλίντον είναι προετοιμασμένη για την προεδρία (το 48% πιστεύουν το αντίθετο), έναντι 30% για τον Ντόναλντ Τραμπ (67% πιστεύουν το αντίθετο).
Τα ταχυδρομεία της Ινδίας αναλαμβάνουν μια ιερή αποστολή. Θα στέλνουν στους ενδιαφερόμενους νερό από τον Γάγγη, το οποίο εμφιαλώνεται επί τόπου. Η τιμή είναι μάλλον προσιτή: 15 ρουπίες για τα 200ml ή 25 ρουπίες η ίδια ποσότητα από άλλη πηγή. Πάντως στην περιοχή του ιερού ποταμού λειτουργούν εδώ και χρόνια αρκετές μικρές επιχειρήσεις που κάνουν την ίδια δουλειά, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι η δουλειά που θα κάνει το ταχυδρομείο δεν συγκρίνεται με τη δική τους.
iero nero

Ψηφιδωτό της Ρωμαϊκής εποχής στο οποίο απεικονίζονται οι άθλιοι του Ηρακλή εντοπίστηκε κατά τις εργασίες στο αποχετευτικό σύστημα Λάρνακας της Κύπρου.
«Πρώτη φορά βρίσκουμε στην Κύπρο ψηφιδωτό με αυτό το θέμα, δηλαδή τους άθλους του Ηρακλή», επεσήμανε η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, δρ. Μαρίνα Σολωμίδου-Ιερωνιμίδου,
Φαίνεται, συνέχισε, ότι το ψηφιδωτό ανήκε σε συγκρότημα λουτρών, γιατί, όπως είπε, ο Ηρακλής συνδέεται συνήθως με λουτρά.
Η κ. Ιερωνυμίδου, η οποία επισκέφθηκε τον χώρο μαζί με τον υπουργό Συγκοινωνιών, Μάριο Δημητριάδη, είπε ότι το ψηφιδωτό που έχει αποκαλυφθεί, είναι περίπου 19 μέτρα σε μήκος και 4.60 μέτρα σε πλάτος. Ωστόσο, πρόσθεσε, το πλάτος αναμένεται γύρω στα 7 μέτρα.
Στο χώρο, που βρέθηκε το ψηφιδωτό έχουν ανασταλεί τα έργα για το αποχετευτικό σύστημα και οι αρχαιολόγοι εργάζονται να αποκαλύψουν όλο το ψηφιδωτό, το οποίο αποτελείται από πέντε πίνακες. Ήδη έχουν αποκαλυφθεί πλήρως οι δύο και μερικώς οι άλλοι τρεις.
Η κ. Ιερωνυμίδου τόνισε ότι το ψηφιδωτό είναι «μοναδικής αξίας και υψηλής τέχνης». Σύμφωνα με την ίδια, θα γίνει επέκταση του αρχαιολογικού μουσείου Λάρνακας για να τοποθετηθεί το ψηφιδωτό, αφού συντηρηθεί, για να μπορούν να το θαυμάζουν όλοι.

Μια νέα μέθοδο ψύξης ηλεκτρονικών στοιχείων προτείνει ο καθηγητής Baratunde Cola, η οποία βασίζεται σε νανοσωματίδια του διοξειδίου του πυριτίου, που επικαλύπτονται από ειδικό διηλεκτρικό πολυμερές.

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, είναι ότι η ψύξη δεν οφείλεται στα ίδια τα νανοσωματίδια, αλλά είναι αποτέλεσμα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που προκύπτει στην επιφάνεια της ειδικής αυτής «άμμου». Ας σημειωθεί ότι παρότι το εν λόγω υλικό εμφανίζει κανονικά ιδιότητες μονωτή, γίνεται αγώγιμο όταν τα νανοσωματίδια από τα οποία αποτελείται, συνδυαστούν με κάποιο διηλεκτρικό μέσο, όπως το νερό ή η αιθυλενογλυκόλη.

Σύμφωνα με άρθρο του Phys.org, η νέα αυτή μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή θερμότητας από ηλεκτρονικά στοιχεία και γενικότερα, από άλλες εφαρμογές που παράγουν υψηλά επίπεδα θερμότητας. Εκτιμάται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να ξεπεράσει σε απόδοση τις συμβατικές σημερινές μεθόδους ψύξης.

Φυσικά, παρότι η νέα αυτή τεχνολογία είναι χωρίς αμφιβολία πολλά υποσχόμενη, βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι κάποια υλοποίησή της να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές εφαρμογές.

Πηγή: e-pcmag.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!