Δευτέρα 13 Μαΐου 2019


Αλλαγές έρχονται όσον αφορά στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας από τις 15 Μαΐου 2019.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μεγάλη θα είναι η μείωση των χρεώσεων για κλήσεις εντός της ΕΕ. Οι πάροχοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν νέες και πολύ χαμηλότερες χρεώσεις για κλήσεις που κάνουν οι οικιακοί καταναλωτές προς άλλες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία).
Βάσει της νομοθεσίας που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, κάθε διεθνής κλήση, είτε μέσω κινητού είτε μέσω σταθερού τηλεφώνου προς άλλη χώρα εντός της ΕΕ, θα έχει πλαφόν χρέωσης 0,19 ευρώ ανά λεπτό της ώρας. Επίσης, κάθε μήνυμα μέσω κινητού (SMS) δεν θα κοστίζει περισσότερο από 0,06 ευρώ.
Στις παραπάνω χρεώσεις δεν περιλαμβάνονται φόροι (ΦΠΑ κ.λπ.).
To μέτρο επιβλήθηκε έπειτα από μελέτη που διεξήχθη σε ορισμένες χώρες της ΕΕ (η Ελλάδα δεν ήταν μέσα σε αυτές) και στην οποία αποδείχθηκε ότι οι διευρωπαϊκές κλήσεις είχαν πολλαπλάσιο κόστος έναντι των εθνικών κλήσεων.
Η απόφαση που ελήφθη αφορά μόνον στους οικιακούς καταναλωτές και δεν ισχύει για τους εταιρικούς πελάτες. Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκριναν ότι οι εταιρικοί πελάτες διαθέτουν σημαντική διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να πετυχαίνουν πιθανώς και καλύτερες χρεώσεις.
Τα στελέχη των εταιρειών κινητής αναφέρουν στην εφημερίδα, πάντως, ότι οι υψηλές χρεώσεις είναι μόνον ονομαστικές και ότι το 95% των πελατών τους αγοράζει πακέτα φωνής και μηνυμάτων που δεν εξαντλούνται σχεδόν ποτέ μέσα στον μήνα.

Ο σουλτάνος Ερντογάν πήγε με τις κάμερες μαζί να καταγράφουν και έκανε περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη. Μίλησε με κόσμο και θέλησε να προβάλει ένα απλό λαικό προφίλ ενός ηγέτη που νοιάζεται για το λαό του.
 Όμως όταν έφτασε σε έναν καστανά στο Πέρα, στην οδό Ιστιλκαλ, μάλλον έχασε την ψυχραιμία του και το βλέμμα που έριξε στον πλανόδιο πωλητή μαρτυρά πολλά.
Ο Ερντογάν σταμάτησε μπροστά από τον καστανά και του ζήτησε κάστανα. Ο άνθρωπος τα έχασε και με χέρια που έτρεμαν άρχισε να βάζει τα κάστανα σε σακουλίτσες. Έβαζε ο σουλτάνος, έβαζε και ο καστανάς. Συνολικά 5 σακούλες. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει ο Ερντογάν ρώτησε τον πωλητή πόσα χρωστάει. Και εκείνος του απάντησε ότι δεν χρωστάει τίποτε. Τότε ο Ερντογάν συννέφιασε και το πρόσωπο του πήρε μια δολοφονική έκφραση: «Τι λες τώρα, δεν γίνεται. Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή», είπε ο Τούρκος ηγέτης με επιτακτικό ύφος.
Τον καστανά τον έλουσε κρύος ιδρώτας: «Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες», είπε στον Ερντογάν, ο οποίος έδειχνε μάλλον να εκπλήσσεται δυσάρεστα από την τιμή.
«Πόσο πουλάς το κιλό;» ρώτησε τον πλανόδιο πωλητή, για να λάβει την απάντηση «100 λίρες». Στη συνέχεια τον ξαναρώτησε για την τιμή σαν να μην πίστευε στα αφτιά του. Τελικά, ο «σουλτάνος» έβγαλε χρήματα να πληρώσει, μάλλον δυσαρεστημένος από την ακριβή τιμή.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί περίπου 80% μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Δύο άγνωστες ιστορίες από τη σειρά «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» αποκάλυψε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.
Μιλώντας στην εκπομπή Top Story του OPEN, ο αγαπημένος ηθοποιός είπε πως αρχικά του είχαν προτείνει τον ρόλο που υποδύθηκε ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ενώ στη συνέχεια, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, απαίτησε να του φέρνουν γραβάτες με καρτούν και όχι απλές.
«Μου πρότειναν αρχικά τον ρόλο που έκανε ο Γιώργος Παρτσαλάκης. Και τους είπα ότι μου φαίνεται αναμενόμενο να κάνω εγώ τον ρομαντικό οδοντίατρο και ο Γιώργος τον πιο χύμα τύπο. Και ότι πολύ ευχαρίστως θα έκανα τα ανάποδα, αν θέλανε. Το σκέφτηκαν και είπαν ναι. Ζήτησα να μην μου ξαναφέρουν απλές γραβάτες, να είναι όλες με καρτούν. Η ενδυματολόγος σχεδόν έβαλε τα κλάματα γιατί θεωρούσε ότι αυτές οι γραβάτες είναι ξεπερασμένες», ανέφερε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

O ταγματάρχης Τομ Άρτσερ Μπάρτον, γνωστός ως Άρτσι στους φίλους του, ήταν ο επικεφαλής της μονάδας του πρίγκιπα Χάρι όταν εκείνος υπηρετούσε στον στρατό και μάλιστα, στην απόρρητη αποστολή του στο Αφγανιστάν το 2008.
Ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τους ανώτατους αξιωματικούς να επιτρέψουν στον πρίγκιπα να υπηρετήσει τη θητεία του στο Αφγανιστάν και να γίνει ο πρώτος γαλαζοαίματος μετά τον θείο του, πρίγκιπα Άντριου που συμμετείχε στη βρετανική αποστολή στην Αργεντινή και τα Φόλκλαντ. Έως εκείνη τη στιγμή έντονοι ήταν οι φόβοι για την ασφάλεια του πρίγκιπα καθώς οι Ταλιμπάν τον είχαν στοχοποιήσει και τον περίμεναν για να τον αφανίσουν.
Ο δεσμός ανάμεσά τους είναι τόσο δυνατός που φέρεται ο 41χρονος στρατιωτικός να έχει συναντήσει μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Χάρι, περιλαμβανομένης και της Μέγκαν και να ήταν η έμπνευση για το όνομα του νεογέννητου γιου τους.

Ο ταγματάρχης ήταν καλεσμένος τόσο στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι όσο και στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ. Είναι ένας άνδρας πρότυπο καθώς έκανε ποδήλατο για 120 χλμ. σε ολόκληρη την Αφρική για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό και να ξαναχτιστεί σχολείο στο Λεσόθο μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι το 2011. Άλλες φήμες πάντως λένε ότι Άρτσι ονομαζόταν η αγαπημένη γάτα της μητέρας της Μέγκαν που η ίδια είχε κοντά της ως παιδί.
Mε ήττα 2-0 (6-3, 6-4) από το νο 1 στον κόσμο, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε ακόμη μία ξέφρενη πορεία σε διεθνή τουρνουά, αυτή τη φορά της Ισπανίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρ’ όλα αυτά ο 20χρονος Τσιτσιπάς που κατάφερε στον ημιτελικό την πρώτη του νίκη, και μάλιστα εντός έδρας, επί του νο 2, του Ισπανού Ραφαέλ Ναδάλ, βρίσκεται ήδη στο νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης και το μέλλον είναι όλο δικό του.aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!