Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το πρωτότοκο παιδί είναι πιο έξυπνο από τα επόμενα αδέλφια του;
Η εξυπνάδα ενός ανθρώπου επηρεάζεται από τη σειρά γέννησής του, αλλά σε μικρό βαθμό, σύμφωνα με μία νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε ότι τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να είναι πιο έξυπνα, ενώ κάθε επόμενο παιδί να είναι λιγότερο έξυπνο.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Λειψίας και του Μάιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή Στέφαν Σμούκλε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 20.000 ενήλικες σε τρεις χώρες (Γερμανία, ΗΠΑ, Βρετανία).
Εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν σε ποιο βαθμό η σειρά γέννησης επιδρά στον άνθρωπο και κατά πόσο ισχύουν οι διάφορες λαϊκές πεποιθήσεις ότι οι πρωτότοκοι είναι πιο προστατευτικοί, οι μεσαίοι πιο διπλωμάτες, οι τελευταίοι πιο επαναστάτες κ.α.
Η νέα έρευνα συμπέρανε ότι κεντρικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως η εξωστρέφεια/εσωστρέφεια, η συναισθηματική σταθερότητα, η αίσθηση καθήκοντος, η φαντασία κ.α., δεν εξαρτώνται από τη σειρά γέννησης. Μικρή πάντως φαίνεται να είναι η επίπτωση στην εξυπνάδα, καθώς οι πρωτότοκοι έχουν συνήθως πλουσιότερο λεξιλόγιο και κατανούν πιο εύκολα τις αφηρημένες έννοιες.
Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι κάθε επόμενο παιδί που γεννιέται στην ίδια οικογένεια, είναι οριακά λιγότερο έξυπνο από το προηγούμενο. Ο δείκτης νοημοσύνης φαίνεται να πέφτει μιάμιση μονάδα σε κάθε επόμενο παιδί.
Η αιτία είναι ασαφής και ίσως σχετίζεται με το ότι το πρώτο παιδί απολαμβάνει της πλήρους προσοχής των γονιών του, ενώ επιπλέον αργότερα έχει την ευκαιρία να «ακονίσει» τις γνώσεις και τις ικανότητές του, καθώς «διδάσκει» τα μικρότερα αδέλφια του. Μπορεί, επίσης, να παίζει κάποιο ρόλο η βιολογία, καθώς τα τελευταία παιδιά από μεγαλύτερης ηλικίας γονείς ίσως είναι πιο επιρρεπή σε γενετικά προβλήματα.
Οι ερευνητές επισήμαναν όμως ότι το όποιο πλεονέκτημα υπέρ του πρωτότοκου αφορά μέσους όρους σε μεγάλο δείγμα πληθυσμού, ενώ σε ατομικό επίπεδο διαπιστώθηκε ότι πολύ συχνά (σχεδόν στο 40% των περιπτώσεων) το τελευταίο παιδί είναι εξυπνότερο από το πρώτο. Πάντως, όπως διαπιστώθηκε, τα ίδια τα τελευταία στη σειρά παιδιά συχνά θεωρούν τους εαυτούς τους λιγότερο έξυπνα.
«Τελικά, η πραγματική είδηση από την μελέτη μας είναι ότι δεν βρήκαμε κάποιες ουσιαστικές επιπτώσεις από τη σειρά γέννησης πάνω στην προσωπικότητα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση τόσο με προηγούμενες ψυχολογικές θεωρίες, όσο και με τη διαίσθηση πολλών ανθρώπων», δήλωσε ο Σμούκλε.
Μία άλλη έρευνα από σουηδούς και νεοζηλανδούς επιστήμονες, η μεγαλύτερη του είδους της, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health", συμπέρανε πρόσφατα ότι τα πρώτα παιδιά τείνουν να είναι υπέρβαρα, ενώ τα τελευταία πιο αδύνατα.
news.gr
Βίντεο: Σάλος με τη νεόπλουτη που πετάει δέσμες χρημάτων στην πωλήτρια
Ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία νεόπλουτη πελάτισσα να ρίχνει δέσμες χαρτονομισμάτων στο πρόσωπο μίας πωλήτριας έχει προκαλέσει σάλο και αγανάκτηση στην Κίνα.

Η λήψη του βίντεο έγινε στην πόλη Χνατάν, στην ανατολική επαρχία του Χεμπέι. Η πελάτισσα ακούγεται να φωνάζει στην πωλήτρια: «Νομίζεις ότι δεν έχω τα μέσα να αγοράσω ό,τι θέλω από τη βιτρίνα. Θα μπορούσα να αγοράσω ολόκληρο το δρόμο»!

«Ξέρετε ποιος είναι ο πατέρας μου;» συνεχίζει απτόητη, για να βγάλει στη συνέχεια από την τσάντα της μία δέσμη τραπεζογραμματίων των 100 γιουάν (σ.σ. περίπου 14 ευρώ) και να τα πετάξει στην αποσβολωμένη πωλήτρια, προτού παρέμβει μία άλλη πελάτισσα για να την καθησυχάσει.
Το βίντεο γρήγορα έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα της Κίνας.





Newsroom ΔΟΛ


Διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, πρωτότυπη υπόθεση, ευρηματικοί διάλογοι, χιούμορ, σασπένς, ελληνικό άρωμα και μοναδικές ερμηνείες συνθέτουν το διασημότερο και διασκεδαστικότερο μιούζικαλ, που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο, το «Mamma mia!» της Catherine Johnson, σε σκηνοθεσία της Phyllida Lloyd, το οποίο επισκέπτεται τη χώρα μας.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί (με ελληνικούς υπέρτιτλους) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 21 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου, και στο θέατρο Badminton, στην Αθήνα, από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου.

BRINKHOFF/MOEGENBURG
Με τα πολυαγαπημένα αφηγηματικά τραγούδια των Abba («Mamma mia», «Dancing queen», «Take a chance on me», «Money money money», «The winner takes it all», «Gimme! Gimme! Gimme!», «Super trouper», «Knowing me knowing you», «SOS», «The name of the game», κ.ά.) να αποτελούν τον καμβά του, το «Mamma mia!» είναι μία σαγηνευτική ιστορία αγάπης, έρωτα, χαράς, γέλιου και φιλίας, που ξεσηκώνει τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ποιος από τους τρεις;
Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας και της κόρης της, που ζουν σε ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί, η οποία διαδραματίζεται στο σήμερα. Η κόρη ετοιμάζεται να παντρευτεί και όνειρό της είναι να τη συνοδεύσει στην εκκλησία ο πατέρας της. Όμως, ποιος είναι ο άνθρωπος, που την έφερε στον κόσμο; Πώς θα το μάθει, αφού η μητέρα της ποτέ δεν της αποκάλυψε ποιος είναι; Σκαλίζοντας το ημερολόγιο τής μητέρας της, η κοπέλα ανακαλύπτει πως, την εποχή που έγινε η σύλληψή της, υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μαμάς της. Έτσι, κρυφά από αυτήν, καλεί και τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της στον γάμο.

BRINKHOFF/MOEGENBURG
Με πρωτοφανή επιτυχία

Το «Mamma mia!» έκανε πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου, στις 6 Απριλίου του 1999 - ίδια ημερομηνία με αυτήν που οι Abba είχαν κερδίσει, 25 χρόνια πριν, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το «Waterloo» - και, σύντομα, εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Έχει παιχτεί με πρωτοφανή επιτυχία σε περισσότερες από 440 πόλεις στον κόσμο, σε 49 παραγωγές και σε 17 διαφορετικές γλώσσες, «σπάζοντας» ταμεία και ψυχαγωγώντας πάνω από 54 εκατομμύρια θεατές σε όλη την υφήλιο. Στο West End του Λονδίνου βρίσκεται στον 17o χρόνο του, και είναι το 8o μακροβιότερο σόου στο Broadway. Μάλιστα, το 2011, έγινε το πρώτο σημαντικό δυτικό μιούζικαλ, που ανέβηκε ποτέ στην κινεζική γλώσσα, στην Κίνα.
«Η παράσταση είναι ακριβώς η ίδια παντού»
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου, ο παραγωγός της παγκόσμιας περιοδείας του «Mamma mia!», Νικ Γκρέις: «Πριν μερικά χρόνια, είχαμε ξαναέρθει στην Αθήνα, και ήταν πολύ σημαντικό για μας, γιατί η Ελλάδα είναι το πνευματικό μας σπίτι, και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που επιστρέφουμε και, μάλιστα, θα μας φιλοξενήσει και η όμορφη Θεσσαλονίκη αυτήν τη φορά.

BRINKHOFF/MOEGENBURG
Η παράσταση, που θα δείτε, δεν έχει καμία διαφορά από αυτήν, που βλέπουν, εδώ και χρόνια, στο West End ή στο Broadway. Είναι ακριβώς η ίδια. Έχουμε 65 συντελεστές στην παγκόσμια περιοδεία και 6 νταλίκες για τη μεταφορά των σκηνικών - κοστουμιών, για να είναι η παράσταση ακριβώς η ίδια παντού».

Τεράστια επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη
Οι τρεις γυναίκες που δημιούργησαν αυτήν την παγκόσμια θεατρική επιτυχία, η δημιουργός - παραγωγός Judy Cramer, η συγγραφέας Catherine Johnson και η σκηνοθέτις Phyllida Lloyd,  επανέλαβαν την επιτυχία τους με την ομότιτλη ταινία, με την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου του 2008, στο Λονδίνο. Με το που κυκλοφόρησε, το κινηματογραφικό «Mamma mia!» έγραψε ιστορία, ως η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών, σε Μ. Βρετανία και Ιρλανδία, και ως η ταινία που έχει κάνει τις μεγαλύτερες εισπράξεις μουσικής ταινίας, που έγιναν ποτέ παγκοσμίως.

BRINKHOFF/MOEGENBURG
Μια γυναικεία υπόθεση

Η παραγωγός του «Mamma mia!», Judy Craymer, ήταν αυτή, που είχε την αρχική ιδέα ότι οι στίχοι των κλασικών τραγουδιών των Abba είχαν μια έντονη θεατρικότητα και μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας ιστορίας, ενός πρωτότυπου μιούζικαλ. Χρειάστηκε κάποια χρόνια, για να πείσει τους Benny Andersson και Björn Ulvaeus των Abba και, στη συνέχεια, να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να υλοποιήσουν το όραμά της.
Ανέθεσε στη συγγραφέα Catherine Johnson να γράψει την ιστορία του μιούζικαλ, λέγοντάς της πως θα έπρεπε να είναι μια σύγχρονη ρομαντική ερωτική κωμωδία, με αναφορές σε δύο διαφορετικές γενιές, αφού και τα τραγούδια των Abba είναι, άλλοτε, πιο ανάλαφρα και νεανικά και, άλλοτε, πιο ώριμα. Στη συνέχεια, έπεισε την Phyllida Lloyd να αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Ανακαλύψαμε ότι και οι τρεις είχαμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και, σύντομα, δεθήκαμε πολύ. Ήταν αρκετά ασυνήθιστο, αν όχι πρωτάκουστο, τρεις γυναίκες να είναι η δημιουργική ομάδα πίσω από το έργο, που έμελλε να γίνει τέτοια εμπορική επιτυχία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Craymer.

BRINKHOFF/MOEGENBURG
Ταυτότητα παράστασης
Μουσική - στίχοι: Benny Andersson και Björn Ulvaeus, κείμενο: Catherine Johnson, σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd, χορογραφίες: Anthony Van Laast, σχεδιασμός παραγωγής: Mark Thompson, σχεδιασμός φώτων: Howard Harrison, σχεδιασμός ήχου: Andrew Bruce και Bobby Aitken, μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: Martin Koch.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία -  Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895800. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 21 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου: 21, 22, 27, 28, 29 και 30 Οκτωβρίου: 21.00, 23, 24, 25 και 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου: 17:00 και 21:00. Τιμές εισιτηρίων: από 20 έως 70 ευρώ. Προπώληση: εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους, τηλεφωνικά:  2310 895938 και 2310 895939, ηλεκτρονικά: tch.gr.
Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού - Γουδή, τηλ:. 210 8840600. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 5 έως 15 Νοεμβρίου: 5, 9, 11, 12 και 13 Νοεμβρίου: 20:30, 6, 7, 8, 14 και 15 Νοεμβρίου: 16:30 και 20:30. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 70 ευρώ, Α΄ ζώνη: 65 ευρώ, Β΄ ζώνη: 55 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 45 ευρώ, Δ΄ ζώνη: 30 ευρώ, Ε΄ ζώνη: 20 και 15 (φοιτητικό - ανέργων) ευρώ. Προπώληση: καταστήματα: Public, Media Markt, Ianos, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: abcd.gr και viva.gr.
naftemporiki.gr

Είτε είστε εξπέρ στη μαγειρική, είτε όχι, ξέρετε καλά ότι οι πιο δύσκολοι κριτές είναι αυτοί που το ύψος τους δεν... ξεπερνάει το 1,5 μέτρο. Κι επειδή ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε πιο σωστά και ισορροπημένα, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικούς τρόπους που μπορούν να σας κάνουν να τα καταφέρετε και να βάλετε λαχανικά (κι όχι μόνο) στο πιάτο τους, χωρίς να τα βρίσκετε πεταμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού αργότερα.
Μάθετέ τα από νωρίς σε διάφορα φαγητά
Όσο πιο ευρεία είναι η ποικιλία των τροφών που δίνετε στο παιδί σας από μικρή ηλικία, τόσο μικραίνει η πιθανότητα να αναπτύξουν ισχυρή άποψη αντιπάθειας για οποιαδήποτε από αυτές. Αν, για παράδειγμα, τους αρέσει το αβοκάντο κι εσείς τους το δίνετε καθημερινά, τότε θα αρχίσουν να αρνούνται άλλες τροφές, επιθυμώντας να φάνε αβοκάντο. Ακόμα χειρότερα, αν το τρώνε με τέτοια συχνότητα, μπορεί να το συνηθίσουν και να μην το θέλουν ξανά. Κάντε αλλαγές στο φαγητό και στα υλικά που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να διευρύνετε τις γευστικές τους προτιμήσεις.

Κάντε «παιχνίδι» με την υφή
Η υφή παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα εκτιμήσουμε ένα φαγητό, μερικές φορές ακόμα μεγαλύτερο και από τη γεύση (κι αν δεν το πιστεύετε, σκεφτείτε τι προτιμάτε ανάμεσα σε φρέσκο και μπαγιάτικο ψωμί, που έχουν την ίδια γεύση, αλλά διαφορετική υφή). Αν ένα παιδί πει ότι δεν του αρέσουν τα καρότα, το πιθανότερο είναι να το ενοχλεί η υφή κι όχι η γεύση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του ξαναδώσετε καρότο, αλλά να δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να του το προσφέρετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι: στον ατμό, τριμμένο στη σαλάτα, ωμό, τουρσί, πουρέ…
Χρησιμοποιήστε το ουμάμι
Το ουμάμι (umami) είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό, είναι δανεική από την ιαπωνική και μπορεί να μεταφραστεί σαν ευχάριστη, νόστιμη γεύση, αποτελώντας σημαντικό μέρος αυτού που κάνει το φαγητό γευστικό. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ενσωματώσετε το ουμάμι στη μαγειρική σας είναι ο ζωμός. Είτε πρόκειται για κονσομέ στη Γαλλία, είτε για ζωμό βοδινού στη Βρετανία, είτε για dashi στην Ιαπωνία, είναι ένα έξυπνο κόλπο, που νοστιμίζει το φαγητό και περιέχει την ίδια συγκέντρωση ουμάμι με το μητρικό γάλα -αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τα παιδιά είναι «προγραμματισμένα» να το βρίσκουν γευστικό. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ζωμό κρέατος, λαχανικών κ.ο.κ. σε διάφορα φαγητά, από το ρύζι μέχρι τα λαχανικά ή ακόμη και τα αβγά, προσθέστε τους γεύση και απαλλαχτείτε από το έξτρα αλάτι, λίπος ή ζάχαρη, κάνοντας τα παιδιά σας να αγαπήσουν φαγητά που δεν θα περιμένατε ότι θα έβαζαν ποτέ στο στόμα τους.

Βάλτε και τα παιδιά στη διαδικασία ετοιμασίας φαγητού
Ακόμη κι αν πρόκειται να κάνουν κάτι απλό, όπως το να ανακατέψουν το φαγητό στην κατσαρόλα ή να κόψουν το ψωμί με την καθοδήγησή σας, το να παίρνουν μέρος στη διαδικασία μαγειρικής, τα κάνει να «συμπαθούν» το φαγητό που πρόκειται να φάνε. Είναι σπάνιο ένα παιδί να βοηθήσει στο μαγείρεμα κάποιου φαγητού κι έπειτα να αρνηθεί να το φάει.
Γίνετε το παράδειγμα
Ένα μεγάλο μέρος των συνήθειών μας στο φαγητό, το μαθαίνουμε από τους γονείς μας. Όταν, λοιπόν, γινόμαστε κι εμείς γονείς, γίνεται το ίδιο με τα παιδιά μας, όποτε επιλέγουμε να μαγειρέψουμε ή να παραγγείλουμε απ’ έξω, να φάμε ένα μήλο ή να προτιμήσουμε ένα προφιτερόλ. Εκτός του ότι είναι δύσκολο να πείσουμε ένα παιδί να φάει λαχανικά όταν εμείς τρώμε συνεχώς φανατικά κρέας, το να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες στο φαγητό, θα ωφελήσει τελικά και εμάς και τα παιδιά μας. Μπορεί να χάσετε μερικές… μάχες με τη σοκολάτα και τα σουβλάκια, αλλά αν διατηρήσετε μια σταθερά υγιεινή τάση, τα παιδιά σας θα μάθουν σε αυτή.
clickatlife.gr


Ο αριθμός των πλαστικών σακουλών που διανέμονται από τα μεγάλα καταστήματα της Σκωτίας έχει μειωθεί κατά περίπου 650 εκατομμύρια από τότε που εισήχθη χρέωση πέντε πενών ανά σακούλα πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Η εισφορά οδήγησε σε μείωση κατά 80% στη χρήση πλαστικών τσαντών μέσα σε ένα έτος, δημιουργώντας επίσης έσοδα περίπου 6,7 εκατομμυρίων λιρών για καλούς σκοπούς. Η κυβέρνηση της Σκωτίας χαιρέτισε το εγχείρημα ως «μεγάλη επιτυχία».
Η μείωση έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσότερων από 4.000 τόνων πλαστικού και άλλων υλικών κάθε χρόνο, καθώς και τη μείωση χρήσης άνθρακα κατά περισσότερους από 2.500 τόνους διοξειδίου ετησίως.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρίτσαρντ Λόκχεντ δήλωσε ότι η επαναχρησιμοποίηση σακουλών έχει γίνει πλέον «δεύτερη φύση» για τους αγοραστές. «Ευχαριστώ τη Σκωτία που αγκάλιασε αυτήν την πολιτική, που δείχνει ότι είμαστε σοβαροί ως προς την αντιμετώπιση των απορριμμάτων, τη μείωση των αποβλήτων και τη δημιουργία ενός πιο καθαρού και πράσινου περιβάλλοντος για κάθε κάτοικο», πρόσθεσε.
Πριν από την εισαγωγή του μέτρου η Σκωτία κατανάλωνε 800 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο, πολλές εκ των οποίων κατέληγαν να μολύνουν το περιβάλλον και να απειλούν την άγρια ζωή.
Η πολιτική ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη Σκωτία στις 20 Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Μια παρόμοια εισφορά εισήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα στην Αγγλία, αλλά η Ουαλία ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο το 2011, όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο.
naftemporiki.gr

Σύμφωνα με τεστ της Kaspersky Lab, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν (ή γνωρίζουν, αλλά δεν ακολουθούν) βασικούς κανόνες ασφάλειας, όταν πραγματοποιούν online πληρωμές ή όταν χρησιμοποιούν online τραπεζικά συστήματα. Για παράδειγμα, μόνο οι μισοί χρήστες ελέγχουν αν μια ιστοσελίδα είναι αυθεντική πριν εισάγουν σε αυτή λεπτομέρειες χρηματικού περιεχομένου, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο θεωρεί εντελώς περιττό να λάβει οποιοδήποτε μέτρο για να προστατεύσει τα χρήματά του.

Το τεστ, το οποίο πραγματοποιήθηκε online, περιλάμβανε έναν αριθμό από πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις με τις οποίες οι χρήστες έρχονται συχνά σε επαφή στο Διαδίκτυο, ανάμεσα στις οποίες και οι χρηματοοικονομικές λειτουργίες. Πάνω από 18.000 χρήστες συμμετείχαν στο τεστ.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν μία από τέσσερις εικονικές ιστοσελίδες τραπεζών για να εισάγουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους. Μόνο οι μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν ποια ήταν η πραγματικά ασφαλής ιστοσελίδα που δεν είχε τροποποιημένο όνομα (οι αλλαγές στο όνομα ενός οργανισμού είναι μια κοινή τακτική phishing) και το πρόθεμα https που υποδείκνυε κρυπτογραφημένη σύνδεση. Επιπλέον, το 5% των ερωτηθέντων επέλεξε τοποθεσίες με ανορθόγραφη διεύθυνση, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να είναι ψεύτικες ιστοσελίδες, που δημιουργήθηκαν για να υποκλέψουν τα οικονομικά δεδομένα των χρηστών.

Στη συνέχεια, οι χρήστες ρωτήθηκαν ποια μέτρα θα λάμβαναν πριν εισάγουν τα οικονομικά τους στοιχεία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια online πληρωμή. Μόνο το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επαληθεύει την αυθεντικότητα του ιστότοπου. Το 21% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί εικονικό πληκτρολόγιο για να προστατεύσει τους κωδικούς πρόσβασής από υποκλοπές μέσω κακόβουλου λογισμικού, ενώ το 20% ελέγχει αν η λύση ασφαλείας του λειτουργεί σωστά, για να εξασφαλίσει ότι η πληρωμή είναι ασφαλής από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση.

Σχεδόν το ένα τρίτο των χρηστών (29%) δήλωσε ότι δεν θα προχωρούσε σε καμία πρόσθετη ενέργεια, επειδή «οι ιστότοποι των μεγάλων και γνωστών εταιρειών προστατεύονται επαρκώς».Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και ένα προστατευμένο site δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες δεν θα παρέμβουν στη διαδικασία πληρωμής ή ότι μια συσκευή δεν θα«μολυνθεί» από ένα κακόβουλο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει χρήματα. Το 11% των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιούσε λειτουργίες «ανώνυμης περιήγησης» για να προστατεύσει μια πληρωμή, ενώ το 4% θα κατέφευγε σε μια λύση anonymizer και το 7% θα «διέγραφε» επανειλημμένα τα δεδομένα «για να μπερδεύει τους ιούς». Δυστυχώς, αυτές οι ενέργειες δεν βοηθούν καθόλου στην προστασία των οικονομικών πληροφοριών ενός χρήστη.

Αποδείχθηκε ότι ορισμένοι χρήστες ήταν εξίσου απρόσεκτοι και με την προστασία των λεπτομερειών πληρωμής και στον πραγματικό κόσμο. Το 20% δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στο να αφήσει την τραπεζική του κάρτα εκτός του οπτικού του πεδίου όταν πληρώνει σε ένα εστιατόριο, δίνοντας έτσι στους απατεώνες την ευκαιρία να κάνουν αντίγραφό της.

Πηγή: techgear.gr

Με ένα διάλειμμα που διήρκεσε περισσότερα από 10 χρόνια, οι συνωμοσιολόγοι θαυμαστές των «The X Files» ενθουσιάστηκαν με την επιστροφή της καλτ σειράς και κάποιοι ακόμα πιο τυχεροί είχαν την αναπάντεχη χαρά να δουν το πρώτο επεισόδιο του 10ου κύκλου στις Κάννες την Τρίτη το βράδυ.

Σε ένα κατάμεστο Palais, το πρώτο από τα έξι νέα επεισόδια με τίτλο «Ο Αγών μου» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MIPCOM και τα νέα είναι καλά. Ο σκεπτικισμός της Σκάλι, το ιδιόμορφο χιούμορ του Μόλντερ, η '90s νοσταλγία και οι εξωγήινοι με τα υπερμεγέθη κεφάλια είναι «εκεί έξω».



Αυτό δε σημαίνει πως η σειρά δεν κοιτά το σήμερα. Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, η προεδρία Ομπάμα, ο Τζίμι Κίμελ και η μετά 9/11 εποχή είναι παρόντα. «Ένιωσα ότι έπρεπε να ήμαστε ειλικρινείς» δήλωσε στο Q&A που ακολούθησε ο δημιουργός της σειράς Κρις Κάρτερ «στην πραγματικότητα, ένα από τα πράγματα που με ενθουσίασε ήταν η ευκαιρία να διηγηθούμε τις ιστορίες μας μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που διανύουμε. Η ψηφιακή πληροφορία στην εποχή του ίντερνετ έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας - τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο - και πιστεύω πως ο Μόλντερ και η Σκάλι πρέπει να ζουν σε αυτή την εποχή και πρέπει να την αναφέρουμε με ειλικρίνεια».

Ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει όμως με την πάροδο του χρόνου, είναι οι εικονικοί τίτλοι αρχής της σειράς. «Αυτό θα φαινόταν σαν ιεροσυλία! Οι τίτλοι υποστήριξαν 202 επεισόδια. Ανήκουν και στα επόμενα 6», εξήγησε ο Κάρτερ.

Κι αν το πρώτο επεισόδιο απλά άνοιξε την όρεξη, αναμονή έως τον Ιανουάριο του 2016.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Η νέα Porsche 911 R;
Το πολύ-αναμενόμενο μοντέλο αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημο ντεμπούτο κάποια στιγμή το νέο έτος, αλλά ήδη έχει γίνει ανάρπαστο σε παραγγελίες, με έναν από τους υποψήφιους ιδιοκτήτες του να επιβεβαιώνει ότι σε αυτή τη φωτογραφία είναι όντως η νέα Porsche 911 R. Παρά την κάκιστη ανάλυση της φωτογραφίας, παίρνουμε μια δυνατή γεύση του πως θα είναι η 911 R, η οποία θα αποτελέσει την ιδανική αφορμή για τον εορτασμό της 50ης επετείου του γερμανικού μοντέλου.
Σύμφωνα με τις πρώτες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες θα εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο κινητήρα των 3,8 λτ., απόδοσης 475 ίππων και 438 Nm ροπής, ο οποίος προέρχεται από την 911 GT3. Ωστόσο, η έκδοση R πιθανολογείται ότι θα διαθέτει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ θα είναι και σαφώς ελαφρύτερη από την 911 GT3.
Επίσης δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το κόστος αγοράς της νέας Porsche 911 R, αλλά φημολογείται ότι θα παραχθούν μόλις... 600.
Πηγή: autotriti.gr

Έρχεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά του πολυσχιδούς ηθοποιού John Malkovich στο οποίο συνεργάζεται με τον φωτογράφο και σκηνοθέτη διαφημιστικών σποτ Sandro και τον ομογενή παραγωγό και συνθέτη Eric Alexandrakis.

Το άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει μόνο υπό μορφή βινυλίου στις 27 Νοεμβρίου τιτλοφορείται Like a Puppet Show και το single που ξεχωρίζει αναμφίβολα είναι η έμπνευση του Alexandrakis, η μίξη της Απολογίας Σωκράτους του Πλάτωνα!



Ο John Malkovich απήγγειλε αποσπάσματα από το μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα όπως το διασκεύασε ο Alexandrakis υπό τους ήχους της μουσικής του, ενώ ο Sandro φωτογράφιζε τον ηθοποιό/σκηνοθέτη.

Πληθώρα ήχων και χρωμάτων, μουσικών εμπνεύσεων και συνεργασιών. Άλλοι καλλιτέχνες που συνεργάζονται και συμμετέχουν είναι οι OMD, Yoko Ono, Sean Lennon, Dweezil Zappa, Harry Waters, Sameer Gadhia, Efterklang, Dandy Warhols, Chris Stein, Placebo, Dolores O’Riordan.

Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το Cryoblue Cheese O με τη μίξη του Ocasek
real.gr

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) στο taxisnet. Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριάκων Συστημάτων αναφέρεται σχετικά: «Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)». Η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Οκτωβρίου και στόχος είναι η άντληση εσόδων 2,650 δισ. ευρώ.

Μία ακόμη μαγική νύχτα για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League. Μετά το Εμιρέιτς, οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν και το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ και πλέον κρατάνε στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Ιντέγε να σκοράρει στο 79ο λεπτό, επικράτησαν 1-0 της Ντιναμό στην Κροατία, έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν με την Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο.

Επόμενη ευρωπαϊκή στάση για τον Ολυμπιακό, θα είναι το ματς της 4ης Νοεμβρίου με την Ντιναμό στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού

Τους χαμένους και τους κερδισμένους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη παρουσιάζει έρευνα της ΕΚΤ, η οποία ωστόσο αδυνατεί να διορθώσει τις αποκλίσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο 2009-2013, οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες έχουν χάσει τον περισσότερο ατομικό τους πλούτο από οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος.
Συγκεκριμένα, οι Ιρλανδοί έχουν χάσει, σε αυτό το διάστημα, πάνω από 18.000 ευρώ κατά κεφαλήν και οι Έλληνες περίπου 17.000 ευρώ. Αντίστοιχα, οι Ισπανοί έχουν χάσει περίπου 13.000 ευρώ.
Η αιτία, εκτός από τα υψηλά χρέη, «κρύβεται» και στην καταβαράθρωση της αγοράς ακινήτων στις τρεις αυτές χώρες.
Αντίθετα, στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ο ατομικός πλούτος έχει αυξηθεί κατά 33.000 και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων.
Το Reuters, πάντως σημειώνει ότι τα συμπεράσματα αυτά εξάγονται με βάση τα στοιχεία πριν την οικονομική ανάκαμψη της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, αλλά παρ’ όλα αυτά υπογραμμίζουν τις σημαντικές αποκλίσεις που υπάρχουν στην ζώνη των 19 κρατών μελών.
«Αν και η ΕΚΤ αναγνωρίζει τις αποκλίσεις, δεν μπορεί να κάνει πολλά για να τις διορθώσει», αναφέρει το Reuters, προσθέτοντας ότι ακόμα και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας είναι έτσι δομημένο ώστε οι αγορές να γίνονται με βάση το μέγεθος της κάθε χώρας κι όχι με βάση τις οικονομικές της ανάγκες.
Για να διορθωθούν οι αποκλίσεις μεταξύ των ισχυρών βιομηχανικών χωρών κι εκείνων του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου, οι αναλυτές υποστηρίζουν, εδώ και καιρό, ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων από τα πλούσια κράτη στα πιο φτωχά, ένα σύστημα που η Γερμανία αρνείται κατηγορηματικά, αφενός γιατί θεωρεί ότι θα την επιβαρύνει με πολύ μεγάλο κόστος κι αφετέρου γιατί εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση θα απομακρύνει τα κράτη από τη λιτότητα.
Πάντως, σε ένα ξεχωριστό διάγραμμα της ΕΚΤ, τα στοιχεία από την αρχή του 2015 δείχνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται για τα αδύναμα κράτη μέλη του ευρώ.
«Τα στοιχεία δείχνουν βελτιώσεις στα εισοδήματα, σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, με εξαίρεση ίσως έναν μικρό αριθμό κρατών, όπως η Κύπρος», καταλήγει το Reuters.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!