Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Pornhub έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα του επιτρέψουν να φτιάξει το πρώτο διαστημικό πορνό.

Αυτός ναι είναι ένας στόχος αξιώσεων. Η γνωστή ιστοσελίδα θέλει περίπου 3,4 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την πρώτη διαγαλαξιακή πορνοταινία.

Η ταινία θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία Digital Playground, η οποία έχει αναλάβει το casting αλλά και γενικότερα την παραγωγή, η οποία θέλει να εξερευνήσει τα βάθη του διαστημικού sex όπως ανακοινώθηκε.
Οι Eva Lovia και Johnny Sims είναι οι δυο πορνοστάρ που έχουν επιλεγεί για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Μία παγωμένη Coca-Cola μοιάζει ιδανική επιλογή για μία καυτή καλοκαιρινή ημέρα. Ομως, εκτός από το να σας δροσίζει, έχει κι άλλες χρήσεις, όπως το να αφαιρεί σημάδια από σκουριά, αίμα και λάδια μηχανής.

Δείτε όλες τις εναλλακτικές χρήσεις της Coca-Cola όπως τις παραθέτει το supercompressor.com:

1. Αφαιρεί λεκέδες από αίμα
2. Καθαρίζει τη σκουριά
3. Καθαρίζει καμμένα μαγειρικά σκεύη
4. «Ξυπνάει» την μπαταρία του αυτοκινήτου
5. Μπορεί να λειτουργήσει ως μικρής διάρκειας μπαταρία
6. Χαλαρώνει σφιγμένες βίδες
7. Ξεκολλάει τσίχλα από τα μαλλιά
8. Ηρεμεί το δέρμα από τσιμπήματα εντόμων
9. Καθαρίζει παράθυρα και καθρέφτες
10. Καθαρίζει την τουαλέτα
11. Γυαλίζει τα κοσμήματα
12. Καθαρίζει σημάδια από λάδια αυτοκινήτου


http://www.iefimerida.gr
Είναι το κορυφαίο σίριαλ της διετίας και πηγαίνει φουλ για τρίτη σεζόν. Όπως σας είχαμε γράψει και παλιότερα, όμως, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια αντικατάσταση.
 
Το ταιριαστό ζευγάρι Χάρη – Βάσως (Πάνος Βλάχος – Ιωάννα Τριανταφυλλίδου) στη “Μουρμούρα” δεν θα είναι στις οθόνες μας από το φθινόπωρο. Οι φήμες που ήθελαν τον Πάνο Βλάχο και την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου να αποχωρούν επιβεβαιώνονται.

Ποιοί θα είναι οι αντικαταστάτες τους; Σύμφωνα με όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας τον ρόλο του Χάρη φαβορί είναι να πάρει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και τη θέση της Βάσως η Αθηνά Οικονομάκου.

Αυτοί είναι οι δυο ηθοποιοί – φαβορί, όπως αποκάλυψε το TV24, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν οι ανατροπές, αφού ούτε ακόμα η αποχώρηση του ενός ζευγαριού έχει ανακοινωθεί, ούτε πολύ περισσότερο ποιοί θα τους διαδεχτούν.

http://www.pinnokio.gr 

Πρόγραμμα ανάκλησης για προϊόντα που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τους καταναλωτές λόγω υπερθέρμανσης της μπαταρίας ανακοίνωσε η Apple.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας πρόκειται για τα φορητά ηχεία Beats Pill XL.

To ηχείο Beats Pill XL διατέθηκε στην Ελλάδα, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα από την Beats by Dr.Dre, την Apple και άλλα καταστήματα λιανικής σε ποσότητα 170 τεμαχίων. Κανένα άλλο προϊόν της Apple ή της Beats δεν έχει επηρεαστεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, σε σπάνιες περιπτώσεις, η μπαταρία του φορητού ηχείου Beats Pill XL μπορεί να υπερθερμανθεί και να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια λόγω φωτιάς, που μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ τραυματισμό ή περιουσιακή ζημία.

Παγκοσμίως, έχουν αναφερθεί οκτώ φερόμενα συμβάντα καπνού ή πιθανής φωτιάς παγκοσμίως, ενώ μόνο τα πέντε από αυτά έχουν εξακριβωθεί. Όλες αυτές οι αναφορές προήλθαν από τη Βόρεια Αμερική.

Η Apple ανακαλεί εθελοντικά το Pill XL και ζητά από τους πελάτες της να επιστρέψουν τα ηχεία Beats Pill XL χωρίς χρέωση. Σε αντάλλαγμα η Apple θα δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ενός πιστωτικού σημειώματος που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα καταστήματα Apple Store ή μιας ηλεκτρονικής μεταβίβασης ποσού 300 ευρώ.

Η Apple παρέχει πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την διαδικασία επιστροφής στο τμήμα υποστήριξης της ιστοσελίδας της ή στην ιστοσελίδα της Beats by Dre https://www.apple.com/gr/support/beats-pillxl-recall/.

http://www.thestival.gr 


Με την συμπλήρωση του έκτου έτους λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά μια σειρά εκθέσεων με έργα από την ελληνική περιφέρεια έτσι ώστε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων Μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό.
Το Σάββατο 20 Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, κου Δημήτρη Μάτσα.

Η περιοδική έκθεση θα ανοίξει για το κοινό την ίδια ημέρα, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. 

Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας», με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.
Την ημέρα των γενεθλίων του οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

naftemporiki.gr
O Τούρκος αστυνομικός που ψέκασε με σπρέι δακρυγόνου μια γυναίκα που φόραγε ένα κόκκινο φόρεμα, κάτι που έγινε σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την χώρα πριν από δύο χρόνια, κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά, με το δικαστήριο να του επιβάλει μια μάλλον ασυνήθιστη ποινή: τον διέταξε να φυτέψει 600 δέντρα.

Το στιγμιότυπο όπου απεικονίζεται η «γυναίκα με τα κόκκινα», η Τσεϊντά Σουνγκούρ, ενώ την ψεκάζει με χημικά στο πρόσωπο ο αστυνομικός Φατίχ Ζενγκίν κάνοντας τα μαλλιά της να κυματίσουν στον αέρα, διαδόθηκε ραγδαία από χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύτηκε σε αφίσες, κούπες, αλλά και αυτοκόλλητα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε ότι ο Φατίχ είναι ένοχος για «πρόκληση εκ προθέσεως σωματικών βλαβών» και «ανάρμοστη συμπεριφορά». Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή «λόγω καλής διαγωγής», μια ποινή που ο Ζενκίν θα εκτίσει μόνο εάν επαναλάβει το ίδιο αδίκημα τα επόμενα 5 χρόνια.

Επιπλέον, ωστόσο, του επέβαλε να φυτέψει τα 600 δέντρα και να προσέχει για ένα διάστημα έξι μηνών την ανάπτυξή τους.

Η ποινή αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως ειρωνεία εκ μέρους του δικαστή: οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν λόγω της οικοδόμησης του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είχαν απορριφθεί από την κυβέρνηση εκείνη την περίοδο καθώς όπως υποστηριζόταν δεν είχαν «καμία σχέση με τα δέντρα».

http://www.seleo.gr 

Η σωστή αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών χρειάζεται σωστό σχεδιασμό, προκειμένου να μην καταλήξουν στα σκουπίδια κι εσείς έχετε χάσει και χρήμα και θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας. Κι επειδή ξέρουμε ότι η συνήθης τακτική είναι να παρασύρεστε στο σούπερ μάρκετ, να αγοράζετε πολλά φρούτα και λαχανικά που δεν πρόκειται να καταναλώσετε σύντομα και στη συνέχεια να τα τοποθετείτε όλα στα κάτω συρτάρια του ψυγείου, δείτε τι πρέπει να ξέρετε έτσι ώστε να τα διατηρήσετε φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τα περισσότερα φρούτα και τα λαχανικά δεν κρατάνε περισσότερο από 1 εβδομάδα
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να τα ψωνίζετε με βάση το τι σκοπεύετε να καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα. Αυτό αποτελεί τη σίγουρη εξασφάλιση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά σας θα καταναλωθούν στην ώρα τους, χωρίς παρατράγουδα.
Ψωνίστε με βάση το μέγεθος του ψυγείου σας
Μην βάλετε τίποτα στη σακούλα σας προτού βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος γι’ αυτό στα συρτάρια του ψυγείου σας. Αν το συρτάρι είναι μεγάλου μεγέθους, τότε μπορείτε να υπολογίσετε μερικά έξτρα φρούτα και λαχανικά στα ψώνια σας.

Δημιουργήστε χώρους αποθήκευσης εκτός ψυγείου
Σε κάποιες τροφές όπως στις ντομάτες, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα πεπόνια, τα καρπούζια κ.ά. δεν αρέσει το ψυγείο. Χρειάζεται, λοιπόν, να δημιουργήσετε χώρους στην κουζίνα σας για την αποθήκευσή τους. Μερικά ράφια, μια βάση από μπαμπού, ένα έξτρα συρτάρι είναι πάντα χρήσιμα για τα είδη που δεν μπαίνουν στο ψυγείο.
Πλύνετε τα είδη μαναβικής μόνο όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε
Λόγω του ότι χαλάνε γρήγορα όταν αποθηκεύονται υγρά, προτιμήστε να βάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας στο ψυγείο άπλυτα και να τα ξεπλένετε πριν τα καταναλώσετε. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα βάλετε στο ψυγείο πλυμένα, φροντίστε να τα στεγνώσετε σωστά πριν τα τοποθετήσετε στην ψύξη.
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά χαλάνε εύκολα αν δεν τα προσέξετε
Αν δεν θέλετε να συναντήσετε… σκουλήκια και άλλα τέτοιου είδους ζωύφια στο πιάτο σας, θα πρέπει να χειριστείτε πολύ προσεκτικά τα πράσινα λαχανικά σας. Φροντίστε πάντα να τα ξεχωρίζετε, να αφαιρείτε τα σάπια φύλλα τους, να τα αφήνετε να στεγνώσουν σε σουρωτήρι ή κάποιο μπολ πριν τα αποθηκεύσετε ή τα καταναλώσετε και να τα τυλίγετε, άπλυτα, σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί η υγρασία, η οποία θα τα έκανε να σαπίσουν. Καλό είναι αφού τα τυλίξετε, να τα βάλετε σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο.
Ξεφορτωθείτε άμεσα ό,τι σαπίσει
Ένα σαπισμένο φρούτο ή χαλασμένο λαχανικό θα μεταδώσει το πρόβλημα και στα υπόλοιπα πριν καν το καταλάβετε. Γι’ αυτό πρέπει να ελέγχετε συχνά τους χώρους που τα αποθηκεύετε, έτσι ώστε να πετάτε ό,τι πρόκειται να προκαλέσει ζημιά.

Ξεχωρίστε τα σωστά
Ο λόγος είναι το αιθένιο ή αιθυλένιο, ένας ακόρεστος υδρογονάνθρακας, μια φυτική ορμόνη που προκαλεί την ωρίμανση των φρούτων. Εν ολίγοις, μερικά φρούτα και λαχανικά παράγουν αυτή την ουσία, ενώ άλλα είναι ευαίσθητα σε αυτή κι όταν βρίσκονται κοντά στα είδη που την παράγουν, σαπίζουν εύκολα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα ξεχωρίσετε και να τα τοποθετήσετε μακριά. Μερικά από τα φρούτα και λαχανικά που παράγουν αιθυλένιο είναι τα μήλα, οι μπανάνες, οι ντομάτες, τα πεπόνια, η παπάγια κ.ά. και κάποια από αυτά που είναι ευαίσθητα είναι το μαρούλι, το μπρόκολο, το μάνγκο, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα καρότα κ.ά.
5 μικρά «μυστικά» αποθήκευσης
  • Οι μπανάνες μπορεί να μαυρίζουν μέσα στο ψυγείο, αλλά στην ουσία το εσωτερικό τους παραμένει υγιές. Αν θέλετε να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο, χωρίς να μαυρίζουν, δοκιμάστε να τις βάλετε σε ένα πλαστικό σακουλάκι.
  • Αφήστε τις ντομάτες εκτός ψυγείου, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τη γεύση τους. Προτιμήστε να τις βάλετε σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από φως, με το μίσχο προς τα πάνω και να τους αλλάζετε συχνά θέση μέσα στο μπολ για να αποφύγετε «τραυματισμούς». Έτσι θα τις διατηρήσετε για περισσότερο από 1 εβδομάδα.
  • Δώστε πνοή… ζωής στα μαραμένα λαχανικά του ψυγείου, με ένα παγωμένο μπάνιο. Βάλτε τα μαρούλια και τα μυρωδικά σας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και κουνήστε τα για 1-2 λεπτά.
  • Κρατήστε τις πατάτες σας μακριά από φως. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους είναι σε μια χαρτοσακούλα στο πιο δροσερό και σκοτεινό μέρος της κουζίνας. Αποφύγετε το ψυγείο, καθώς το κρύο μετατρέπει γρηγορότερα το άμυλο σε ζάχαρη, όπως και το πλύσιμο που θα τις κάνει να σαπίσουν γρηγορότερα.
  • Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χρειάζονται ένα ξηρό και σκοτεινό μέρος που αερίζεται για να διατηρηθούν. Κρατήστε τα μακριά από τις πατάτες, οι οποίες εκλύουν υγρασία και αέρια που θα προκαλέσουν την καταστροφή τους και αν τα ξεφλουδίσετε, μπορείτε να τα συντηρήσετε σε ένα κλειστό τάπερ στο ψυγείο.
clickatlife.gr
Δυο τουρίστριες ξαναμμένες συναντούν ένα τσοπάνο στον περίπατο του βουνού. Χωρίς πολλά λόγια του την πέφτουν και βγάζουν τα μάτια τους για κανένα μισάωρο. Κατενθουσιασμένες προσπαθούν να τον πείσουν:
- Να έρθεις μαζί μας στη Σουηδία. Θα περνάς ζωή και κότα μαζί μας.....
τέτοιος άνδρας που είσαι!
- Τουν αδιρφό μ' να πάριτι μαζί σας.
- Γιατί είναι καλύτερος από σένα; απορούν οι τουρίστριες.
- Καλύτιρους δι λέτι τίπουτας. Πέρισυ γ*μησι μια αρκούδα κι ακόμα τουν φέρνει μέλι στου χουριό!


Ευρήματα μίας νέας μελέτης δείχνουν ότι οι χιμπατζήδες έχουν τη δυνατότητα να χαμογελούν, χωρίς να παράγουν ήχους γέλιου, ακριβώς όπως οι άνθρωποι.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ διαπίστωσαν ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να παράγουν και να χρησιμοποιούν εκφράσεις του προσώπου ως μέσο επικοινωνίας των συναισθημάτων τους, γεγονός που δίνει νέα στοιχεία για την εξελικτική πορεία τόσο αυτών όσο και των ανθρώπων.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τις δραστηριότητες 46 χιμπατζήδων που ζουν σε καταφύγιο στη Ζάμπια. Τα μισά από τα ζώα γεννήθηκαν στην άγρια ​​φύση, αλλά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, ενώ τα υπόλοιπα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο καταφύγιο.
Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο με λογισμικό σχεδιασμένο να καταγράφει και να αναλύει τις κινήσεις του προσώπου πρωτευόντων θηλαστικών. Κατά αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές μπόρεσαν να εξετάσουν τις ανεπαίσθητες κινήσεις των προσώπων των χιμπατζήδων.
Στη συνέχεια οι ερευνητές συνέκριναν τις εκφράσεις του προσώπου των ανθρώπων και των χιμπατζήδων και διαπίστωσαν ότι και οι δύο σχηματίζουν τις ίδιες εκφράσεις, τόσο όταν γελάνε δυνατά όσο και όταν χαμογελούν. Η ευελιξία αυτή βοηθάει στην επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατόμων της ίδιας κοινότητας.
«Κατά τη διάρκεια του γέλιου, οι χιμπατζήδες συχνά εμφάνισαν τρεις χαρακτηριστικές ενεργοποιήσεις μυών του προσώπου που χαρακτηρίζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων όταν γελούν», αναφέρουν οι ερευνητές.
Η ανακάλυψη αυτή υποδεικνύει ότι το χαμόγελο των χιμπατζήδων έχει την ίδια εξελικτική προέλευση με αυτό των ανθρώπων, γεγονός που σημαίνει ότι προέρχεται από κάποιο κοινό πρόγονο.
Τη 2η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος "Φίλων Γεωργίου Κυπαρίσση", το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Πλαγίων, από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι.
Στα πλαίσια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί.... φιλανθρωπική εκδήλωση την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην ψαροταβέρνα Κοχύλι στα Ν. Πλάγια, μετά τις 8.30 το απόγευμα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε ορφανοτροφεία της περιοχής.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 13 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ζωντανή μουσική και επιδείξεις TAEKONDO, καθώς και χορών λάτιν.
Κατά τη διάρκεια τόσο της αιμοδοσίας όσο και της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τις ανάγκες του αγροτικού ιατρείου Ν. Πλαγίων και το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, και υλικά όπως γάζες, βαμβάκι, σύριγγες, αντιβιώσεις κλπ.
http://simantra.blogspot.gr

Oι γάτες, ως γνωστόν, είναι πολύ πιο επιλεκτικές ως προς την τροφή τους συγκριτικά με τους σκύλους. Οσοι έχουν γάτες το έχουν άλλωστε βιώσει: μια γεύση που τους αρέσει σήμερα μπορεί να μην τις ενθουσιάζει αύριο.

Ερευνητές από την αμερικανική εταιρεία «γευσιγνωσίας» ζωοτροφών AFB International, η οποία αναπτύσσει ενισχυτικά γεύσης για ζωοτροφές, σε συνεργασία με ειδικούς από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Integral Molecular, μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι γευστικοί υποδοχείς της γλώσσας των αιλουροειδών σε διάφορες ουσίες.

Συγκρίνοντας τους υποδοχείς της γάτας που ευθύνονται για τη δυσάρεστη πικρή γεύση με εκείνους του ανθρώπου, οι ειδικοί είδαν ότι το χαριτωμένο τετράποδο εμφανίζει μεγάλη ευαισθησία στην ουσία δενατόνιο και μικρότερη σε ουσίες που προέρχονται από το φυτό αλόη και τη σακχαρίνη, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που φαίνεται να ενοχλείται από την πικρή επίγευση που αφήνουν τα τελευταία δύο στο τέλος.

Λαχταριστή τροφή ή πικρή απέχθεια;
Με στόχο την αποκάλυψη των γευστικών «παγίδων» που οδηγούν στην αντίληψη της πικρής γεύσης στις γάτες, οι ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν το γιατί πολλές φορές τα χαριτωμένα μας κατοικίδια υιοθετούν συμπεριφορές απέχθειας απέναντι στο φαγητό τους, οι οποίες συχνά εκλαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες τους ως σνομπισμός.
Τα αιλουροειδή, από τις γάτες ως τις άγριες τίγρεις, είναι σαρκοβόρα ζώα που καταναλώνουν κυρίως κρέας και ένα μικρό μόνο μέρος φυτικών τροφών σε συμπληρωματικό επίπεδο. Κατά τους ερευνητές, μπορούν να συναντήσουν πικρές γεύσεις τόσο μέσα από την τροφή τους όσο και σε φάρμακα που ενδεχομένως να λάβουν. Για τον λόγο αυτόν πολλές εταιρείες παρασκευής ζωοτροφών και κτηνιατρικών φαρμάκων προσπαθούν να εντοπίσουν ουσίες οι οποίες είτε μπλοκάρουν είτε αλλοιώνουν την πικρή γεύση. Σκοπός τους είναι η δημιουργία πιο ευχάριστων γευστικά προϊόντων.

Ανιχνεύοντας το πρόβλημα
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές εξέτασαν τη συμπεριφορά δύο διαφορετικών τύπων γατίσιων υποδοχέων πικρής γεύσης σε κυτταρικό επίπεδο. Συγκεκριμένα μελέτησαν την ανταπόκρισή τους σε πικρές ουσίες και στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα με την ανθρώπινη εκδοχή τους. Στην περίπτωση του ανθρώπου μάλιστα συμπεριέλαβαν τον υποδοχέα TAS2R38, ο οποίος κάνει κάποια άτομα «υπεργευσιγνώστες» καθώς τους χαρίζει υπερευαισθησία στις πικρές ουσίες.

Κάτι τέτοιο, εξηγούν οι ειδικοί, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί κάποια άτομα απεχθάνονται π.χ. το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Συγκριτικά με τον ανθρώπινο υπερευαίσθητο υποδοχέα πικρής γεύσης TAS2R38, η γατίσια εκδοχή του ήταν δέκα φορές λιγότερο ευαίσθητη στην πικρή ουσία φαινυλοθειοκαρβαμίδιο, γνωστή και ως PTC, ενώ δεν αποκρινόταν καθόλου στην ουσία 6-n-προπυλθειουρακίλη ή Prop. Ο συγκεκριμένος γατίσιος υποδοχέας, σε αντίθεση με τον ανθρώπινο, εμφάνιζε μικρότερη ευαισθησία σε ουσίες της αλόης και μεγαλύτερη στο δενατόνιο. Ακόμη δεν εμφάνιζε καμία ευαισθησία στη σακχαρίνη, μια τεχνητή γλυκαντική ουσία η οποία συνήθως αφήνει μια πικρή επίγευση στον άνθρωπο.

«Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση των επιλεκτικών γάτων καθημερινά» εξηγεί η δρ Νάνσι Ρόσον από την AFB International και μία εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να εντοπίζουμε απρόσμενες αντιδράσεις των γευστικών υποδοχέων στις πικρές ουσίες οι οποίες δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί για οποιοδήποτε άλλο είδος».

«Τα ευρήματα αυτά, όπως και οι μελλοντικές ανακαλύψεις, είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τον σχεδιασμό και την παρασκευή εύγευστων γατοτροφών, όπως επίσης για την παρασκευή ανεκτών φαρμάκων» καταλήγει η ειδικός.

Πηγή: tovima.gr

Η υπηρεσία διανομής ψηφιακής μουσικής, Spotify, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες της έχουν φτάσει τους 75 εκατομμύρια, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας Apple Music.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, 20 εκατομμύρια επί του συνόλου των χρηστών του Spotify πληρώνουν για την υπηρεσία streaming.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν σημαντική αύξηση του αριθμού των χρηστών σε σχέση με αυτά που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Ιανουάριο --60 εκατομμύρια εν χρήστες εκ των οποίων 15 εκατομμύρια συνδρομητές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, η χρονική στιγμή που το Spotify επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, καθώς λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα η Apple αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC, τη νέα της υπηρεσία παροχής ψηφιακής μουσικής Apple Music.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μουσική της υπηρεσία θα αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστή του Spotify, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένας χρόνος!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Spotify μέσω του blog του. «Στο τέλος του Μαΐου του 2014 είχαμε φτάσει τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές και 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σήμερα, έχουμε ξεπεράσει τους 20 εκατομμύρια συνδρομητές και 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες».

«Δέκα εκατομμύρια συνδρομητές τα πρώτα πεντέμισι χρόνια λειτουργίας του Spotify - και ακόμα 10 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους!. Αυτό κατά μέσο όρο σημαίνει: ένας νέος συνδρομητής κάθε τρία δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημαντική αύξηση έχει σημειωθεί στον αριθμό των χρηστών που επιλέγουν να πληρώσουν το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλη την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει το Spotify.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, 25% των χρηστών της υπηρεσίας πλήρωναν για την υπηρεσία, σε σχέση με τώρα που το ποσοστό αυτό έχει φτάσει στο 26,7%.
Εκτός από τη μουσική υπηρεσία της Apple, το Spotify δέχεται πιέσεις και από άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Pandora, το Deezer και το Tidal.
real.gr
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Εργασίας, ώστε σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ...
να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για να επισπευσθεί η έκδοση της απαραίτητης πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ ώστε να φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ, παιδιά σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016.

Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr είναι να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ έως το τέλος της εβδομάδας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Πρόκειται για την πλέον βασική φάση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τοποθέτηση χωρίς καθυστερήσεις των παιδιών στις δομές παιδικής μέριμνας έως τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα, όπως έχει εκτιμήσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πρόκειται να διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα (200 εκατ. ευρώ). Σε ένα τέτοιο σενάριο θα παραμείνουν στα επίπεδα των 90.000 και οι θέσεις φιλοξενίας που θα προκύψουν, όπως ακριβώς συνέβη και κατά την σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ήδη το υπουργείο Εργασίας φαίνεται να έχει εξασφαλίσει 125 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα εκτιμάται ότι μπορεί να προκύψουν ως μέρος από ευρωπαϊκά κονδύλια της τάξης των 365 εκατ. ευρώ, για τα οποία όμως πρέπει να συμφωνήσει και η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πάντως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει ζητήσει να υπάρξει αύξηση στον προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη παροχή και να ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από 89.642 που ήταν πέρσι η θέσεις που προέκυψαν, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι θέσεις που θα διατεθούν. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι υποβλήθηκαν αιτήσεις για να φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς, πάνω από 112.000 παιδιά.

http://simantra.blogspot.gr 
Το υγρό και σκοτεινό περιβάλλον του παπουτσιού είναι ιδανικό για να αναπτυχθούν βακτήρια, άρα και να κάνουν την εμφάνισή τους οι δυσάρεστες μυρωδιές που αυτά προκαλούν.

Δοκιμάστε τις τέσσερις παρακάτω στρατηγικές ώστε να αποφύγετε την κακοσμία των ποδιών.

1. Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά
Φροντίστε να σκουπίζετε καλά τα πόδια σας, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα, μετά το μπάνιο, ώστε να απομακρύνετε πλήρως η υγρασία. Προμηθευτείτε επίσης πούδρα που βοηθά να παραμείνουν τα πόδια στεγνά και να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί.

2. Φοράτε πάντα κάλτσες
Πολλές φορές φοράμε ορισμένα είδη παπουτσιών –όπως τα ανοιξιάτικα πάνινα– χωρίς κάλτσες, όμως αυτό είναι λάθος. Η κάλτσα βοηθά να απορροφάται η υγρασία που υπάρχει εντός του παπουτσιού.

3. Προετοιμάστε τα παπούτσια σας
Ρίξτε λίγη πούδρα στα παπούτσια πριν τα φορέσετε αλλά και αμέσως μετά. Επίσης, φροντίστε να μην τα κρατάτε κλεισμένα σε κάποια σκοτεινή ντουλάπα ή παπουτσοθήκη, καθώς πρέπει να αερίζονται.

4. Σκουπίστε τις πατούσες σας με λίγη βότκα
Καλά ακούσατε, βότκα! Πάρτε ένα πανί ή λίγο βαμβάκι, ρίξτε μερικές σταγόνες βότκα και τρίψτε τις πατούσες σας. Η μεγάλη περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλη βοηθά να απομακρυνθεί η υγρασία και να εξουδετερωθούν οι μικροοργανισμοί που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές.



Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!