Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018


«Αυτός είναι ο καλύτερος πειρατής στον κόσμο… Ποιος είναι; Ο Κάπτεν Σπάροου;». Τα λόγια του Βρετανού αξιωματικού, λίγα μετά την εμφάνιση του άντρα με την πειρατική στολή, ο οποίος «συστήθηκε» πάνω σε μία βάρκα που βούλιαζε, είναι ενδεικτικά! Το καπέλο πρόδιδε την ιδιότητά του. Παραπατώντας στην… τρικυμία της ξηράς, αναστάτωσε ένα ολόκληρο φρούριο, έκλεψε ένα μεγάλο καράβι του βρετανικού στόλου και το έσκασε για να αναζητήσει το… Μαύρο Μαργαριτάρι, στο μυθικό νησί των πειρατών. Ο Τζόνι Ντεπ ενσάρκωσε τον ρόλο του Κάπτεν Σπάροου στην άκρως πετυχημένη σειρά «Πειρατές της Καραϊβικής», εμπνέοντας εκατομμύρια φαν του σινεμά, αλλά και παιδιά σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου. Μετά από πέντε ταινίες, η παρουσία του Τζόνι Ντεπ στους «Πειρατές της Καραϊβικής» φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς οι φήμες που θέλουν τον Αμερικανό ηθοποιό να αποσύρεται από τον ρόλο του Τζακ Σπάροου, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνονται.
Το τελευταίο διάστημα η προσωπική ζωή του Τζόνι Ντεπ έχει πάρει την κατιούσα, με συνέπεια ένα οδυνηρό διαζύγιο και την οικονομική του κατάρρευση. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να «μέτρησε» στους παραγωγούς της Walt Disney, καθώς η «έξωθεν καλή μαρτυρία» των πρωταγωνιστών, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις επιλογές των ανθρώπων της μεγάλης εταιρείας.
Ο 55χρονος Τζόνι Ντεπ φαίνεται να αποσύρεται από τον ρόλο του Κάπτεν Σπάροου μετά από πέντε πετυχημένες ταινίες. Οι παραγωγοί φέρονται να αναζητούν ήδη τον αντικαταστάτη του στον ρόλο του θρυλικού πειρατή, αλλά και το γενικότερο κόνσεπτ για τη μετάβαση στη νέα εποχή της σειράς ταινιών, τα σενάρια των οποίων δουλεύονται, αν δεν είναι ήδη έτοιμα. Η παρουσία του Τζόνι Ντεπ ως Κάπτεν Σπάροου ήταν το σήμα κατατεθέν των Πειρατών της Καραϊβικής, καθώς ο αστέρας του Χόλιγουντ κατάφερε με το ιδιαίτερο ταλέντο του να κάνει «δικό του» τον ρόλο.
Ένας από τους συγγραφείς των βιβλίων της σειράς Πειρατές της Καραϊβικής, ο Αυστραλός Στιούαρτ Μπιάτι, μίλησε σε τηλεοπτικό δίκτυο για τις φήμες, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την αποχώρηση του Τζόνι Ντεπ από τον ρόλο. Ο συγγραφέας αρνήθηκε να πει ευθέως αν ο 55χρονος ηθοποιός θα «κρατήσει» τον Κάπτεν Σπάροου ή όχι, αλλά την ίδια στιγμή απέφυγε τα διαψεύσει τα σενάρια.
Οι δηλώσεις του, ωστόσο, «φωτογραφίζουν» το μέλλον, καθώς ο Αυστραλός είπε με νόημα ότι «πρέπει να μένουμε σε αυτά που έχουν γίνει και όχι σε όσα θα γίνουν. Ο Τζόνι Ντεπ ήταν καταπληκτικός, σπουδαίος. Θα σας πω ένα ρητό. Μην στενοχωριέστε γιατί τελείωσε, να χαίρεστε γιατί συνέβη».
Ο Τζόνι Ντεπ πήγε σε ένα άκρως επεισοδιακό διαζύγιο με την Άμπερ Χερντ το 2016 και ακολούθησε μία πολυδάπανη δικαστική διαμάχη με τον πρώην επιχειρηματικό του μάνατζερ.
Η Walt Disney δέχθηκε αιτήματα από δημοσιογράφους, προκειμένου να σχολιάσει τις φήμες και την έμμεση επιβεβαίωση για την απόσυρση του Τζόνι Ντεπ από τον ρόλο του Κάπτεν Σπάροου. Η μεγάλη εταιρεία δεν απάντησε, επιβεβαιώνοντας ότι το θέμα είναι «ανοιχτό», παρ’ ότι όλα δείχνουν ότι δεν έχει «κλείσει» οριστικά.

Σειρά δημοσιευμάτων της aftodioikisi.gr αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης όσες προσλήψεις από τους περίπου 30.000 συμβασιούχους του Δημοσίου που εργάζονται επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να γίνουν με το μοντέλο 3Κ/2018 επιβεβαιώνει και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ 247 ήταν σαφής: «Το Σύνταγμα απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη διαρκή ανανέωσή τους. Η λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πριμοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία. Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον το καθεστώς ομηρείας».
Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης, διευκρίνισε ότι «η λύση είναι αυτή που ακολουθούμε στο Βοήθεια στο Σπίτι: Μόνιμες θέσεις. Βεβαίως θα δούμε σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι που εργάζονται τόσα χρόνια σε αυτές τις θέσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες να έχουν προτεραιότητα», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι του κ. Χαρίτση είχε προηγηθεί η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και η σημερινή υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κυβέρνηση στην περίπτωση των 3.000 προσλήψεων στο Βοήθεια στο Σπίτι, επιχειρεί να εφαρμόσει ένα βελτιωμένο μοντέλο της 3Κ/2018 με την μοριοδότηση περισσότερων των 24μηνών προϋπηρεσίας, ώστε να αποφευχθεί το φιάσκο της 3Κ/2018, όπου έμειναν εκτός χιλιάδες συμβασιούχοι.
Τέλος οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και πολλοί υπουργοί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, είχαν υποσχεθεί αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Η εταιρεία Google απέλυσε τα τελευταία δύο χρόνια 48 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 13 ήταν υψηλόβαθμοι, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της, Σουντάρ Πιτσάι, σε ένα εσωτερικό υπόμνημα που απευθύνεται στους υπαλλήλους του ομίλου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!