Τρίτη 12 Απριλίου 2016


“Αν είναι η κλοπή Wi-Fi αμαρτία…” θα μπορούσε να λέει κάποιο μελλοντικό σουξέ στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εάν τα πράγματα δεν ήταν κάπως σοβαρότερα όταν καταδικάζεται μια συμπεριφορά με θρησκευτική οδηγία του Ισλάμ.
Την οδηγία που καταδικάζει ως απαράδεκτη για μουσουλμάνους συμπεριφορά την κλοπή WiFi από τους γείτονες, εξέδωσε το Τμήμα Ισλαμικών Υποθέσεων και Δραστηριοτήτων Φιλανθρωπίας του Ντουμπάι, με την εξής διευκρίνιση:
«Δεν υπάρχει τίποτε κακό με τη χρήση του WiFi των γειτόνων, εάν εκείνοι σας το επιτρέπουν, αλλά, εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε».

To λευκό δαντελένιο εσώρουχο του μοντέλου που αφήνει σχεδόν ακάλυπτη την «ευαίσθητη περιοχή», μπορεί να ερεθίσει τους μετανάστες. Για το λόγο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαγορεύσει όλες τις προκλητικές διαφημίσεις, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Επικαλούμενη το περιοδικό «Spiegel», η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μαας, είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απαγόρευση όλων των διαφημίσεων στη χώρα που μπορεί να ερεθίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ύστερα από τα απανωτά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας κατά γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.
Ακόμα και μία γυναίκα που ποζάρει τόπλες αλλά έχει καλύψει το πλούσιο στήθος της με το χέρι της, ακόμα κι αν μέσα στο μπάνιο, το μόνο σημείο ενός γυναικείου κορμιού που εκτίθεται είναι η οπίσθια πλευρά του, πλέον για την κυβέρνηση του Βερολίνου θα είναι «κόκκινο πανί».
Σύμφωνα με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, οι σεξουαλικού τύπου διαφημίσεις που θα λογοκρίνονται δεν θα αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Πάντως, οι ειδικοί εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους αναφορικά με το κατά πόσο η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα φρενάροντας τις… ορμές των επίδοξων βιαστών.
Για τον καθηγητή Στεφάν Ένγκελς, μία τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να φρενάρει τους επίδοξους βιαστές. Ο ίδιος επισημαίνει πως, με την απαγόρευση ανάλογων διαφημίσεων δεν πρόκειται να περιοριστούν τα περιστατικά σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στη χώρα. Από την πλευρά του, ο Μάνφρεντ Παρτέινα, Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας της Διαφήμισης θεωρεί πως, με την απαγόρευση της διαφήμισης, δεν θα περιοριστούν τα κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αεροσυνοδούς και υπαλλήλους πωλήσεων θα προσλάβει η Aegean. Αναλυτικότερα και προκειμένου να καλύψει τις επιχειρησιακές της ανάγκες, η εταιρεία αναζητά Μέλη Πληρώματος Θαλάμου Επιβατών με έδρα την Αθήνα και τo Ηράκλειο. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου, άριστη γνώση αγγλικών, γνώσεις μιας δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά, ή ρωσικά, ή ιταλικά, ή γερμανικά) θα θεωρηθούν προσόν, όπως επίσης και η κατοχή πτυχίου ανωτέρων ή ανωτάτων Σχολών.
Για τους άντρες υποψήφιους, θα πρέπει να είναι εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις. Μαζί με τα βιογραφικά σημειώματα, οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να επισυνάψουν πρόσφατη φωτογραφία τους. Παράλληλα η εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει Υπαλλήλους Τμήματος Κρατήσεων και Τηλεφωνικών Πωλήσεων, για την έδρα της στην Κηφισιά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ/ ΤΕΙ, άριστη γνώση αγγλικών, άριστη γνώση γερμανικών, ή γαλλικών, ή ρωσικών, ή ιταλικών, ή ισπανικών, καλή γνώση χειρισμού Η/Υ και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Το τμήμα κρατήσεων λειτουργεί καθημερινά με κυλιόμενο πρόγραμμα. Αποστολή βιογραφικών έως τις 31 Μαΐου ΕΔΩ

Αμεση αλληλοϋποστήριξη! Κάποιες φορές είναι ένα από τα προνόμια που σου προσφέρει ο γάμος. Μια νέα έρευνα υποστηρίζει δε, ότι ο γάμος παίζει θετικό ρόλο στη ζωή ενός καρκινοπαθούς, αφού οι παντρεμένοι ασθενείς συνήθως ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο και του Ινστιτούτου Πρόληψης Καρκίνου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία-Έλενα Μαρτίνεζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Cancer” της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 800.000 άτομα που διαγνώσθηκαν με καρκίνο.
Η μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό θανάτων των ανδρών ασθενών ήταν 27% μεγαλύτερο μεταξύ των άγαμων σε σχέση με τους παντρεμένους. Όσον αφορά τις γυναίκες καρκινοπαθείς, οι θάνατοι ήσαν 19% περισσότεροι μεταξύ όσων ήσαν ανύπαντρες.
Εν μέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διαφορά αυτή εξηγείται από το ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν συνήθως υψηλότερο εισόδημα, ζουν σε πιο υγιείς γειτονιές, διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση, τείνουν να κάνουν πιο υγιεινή ζωή και παρέχουν άμεση αλληλοϋποστήριξη.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι γιατροί πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή στο κατά πόσο οι ανύπαντροι ασθενείς έχουν κοινωνική, οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη από άλλους ανθρώπους στο στενό περιβάλλον τους.

Τα πραγματικά έξυπνα άτομα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Psychology», έχουν μικρότερο αρθιμό φίλων.
Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι Satoshi Kanazawa και Norman Li, από τη Βρετανία που διεξήγαγαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι για τους πιο πολλούς ο βαθμός ευτυχίας τους προσαρμόζεται ανάλογα με την αλληλεπίδραση που έχουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτοί που είναι αρκετά έξυπνοι νιώθουν στην πραγματικότητα πιο χαρούμενοι όταν έχουν λίγους και καλούς φίλους.
Σε άρθρο της εφημερίδας «The Washington Post», η Carol Graham αναφέρει ότι “ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς τέτοιου είδους άτομα δεν είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κοινωνικοποίησή τους, γιατί συνήθως είναι επικεντρωμένοι σε άλλους, πιο μακροπρόθεσμους προσωπικούς στόχους. Είναι κυριώς επικεντρωμένα σε επαγγελματικά πρότζεκτ και στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν μια μοναδική καινοτομία ή να αποδείξουν κάποια θεωρία”.
Έτσι λοιπόν, αν σας αρέσει να μένετε συχνά σπίτι για να εργάζεστε περισσότερο ή θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί μόνοι σας στην ησυχία σας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα, αυτό μπορεί να δείχνει απλώς ότι έχετε υψηλότερο δείκτη ευφυίας.

Σειρά φωτογραφιών από το κέντρο του Αμαρουσίου με τα έργα και τις (πρώτες) ημέρες της ιδιωτικής Αστυνομίας την οποία προσέλαβε πληρώνοντας 180.000 ευρώ ο δήμαρχος κύριος Πατούλης, έστειλαν στην aftodioikisi.gr και στη στήλη «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο» δημότες της πόλης.
Οι συγκεκριμένοι αναγνώστες της aftodioikisi.gr αντίθετα απ’ όσα ισχυρίζεται ο κύριος Πατούλης ότι η εταιρεία προσελήφθη για να προστατεύσει τους πολίτες του Αμαρουσίου και τις περιουσίες τους, καταγγέλλουν ότι το μόνο που κάνει είναι να παρκάρει παράνομα τα αυτοκίνητα της στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων.
Για τους λόγου του αληθές μας έστειλαν σειρά φωτογραφικών ντοκουμέντων, αρχής γενομένης από την Τρίτη 5 Απριλίου.
Δείτε τις κατά ημέρα:
Τρίτη 5 Απριλίου
marousi_idiotiki_astynomia5416_2_aftodioikisi
marousi_idiotiki_astynomia5416_3_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia5416_5_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia5416_6_aftodioikisi
Τετάρτη 6 Απριλίου
marousi_idiotiki_astynomia6416_1_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia6416_2_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia6416_3_aftodioikisi
Πέμπτη 7 Απριλίου
marousi_idiotiki_astynomia7416_1_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia7416_2_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia7416_3_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia7416_2_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia7416_4_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia7416_5_aftodioikisi
Παρασκευή 6 Απριλίου
marousi_idiotiki_astynomia8416_1_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia8416_2_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia8416_3_aftodioikisimarousi_idiotiki_astynomia8416_4_aftodioikisi
Κλείδωσε όπως όλα δείχνουν η αύξηση στα τσιγάρα και τα λοιπά καπνικά, μια είδηση ιδιαίτερα κακή για εκατομμύρια καπνιστές. Οι δανειστές έχουν ζητήσει αύξηση στην τιμή των τσιγάρων, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους καπνιστές αφού στα λεγόμενα φθηνά πακέτα θα είναι από 0,15 με 0,20 ευρώ, ενώ στα ακριβά η αύξηση μπορεί να αγγίξει ακόμα και το ένα ευρώ.

Κατά μία ημέρα επιμηκύνονται οι διακοπές των εργαζομένων τις ημέρες του Πάσχα καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για τις 3 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στα πόστα τους μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και θα επιστρέψουν στη δουλειά τους την Τετάρτη, μετά το Πάσχα.
Αυτό συνέβη μετά την απόφαση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, η αργία της Πρωτομαγιάς που συνέπεφτε με την ημέρα του Πάσχα, μεταφέρθηκε 2 μέρες μετά, συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου.
Αναλυτικά οι αργίες:
  • Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου (ημιαργία)
  • Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου (αργία)
  • Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου (αργία)
  • Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου (αργία)
  • Τρίτη 3 Μαΐου (αργία)

Οργή και αγανάκτηση στη ΔΕΗ Βόλου. Καταναλωτής φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την αναμονή που έφερε η ρύθμιση των 36 δόσεων. Καθώς ο χρόνος εξυπηρέτησης είχε φτάσει και ξεπεράσει τη μιάμιση ώρα, λόγω της ρύθμισης των 36 δόσεων, έδωσε χαρτί προτεραιότητας σε Σουηδέζα με μικρότερο νούμερο από αυτό που είχε έναντι 30 ευρώ!
Ουρά σχημάτιζαν στις 10.00 έξω από τη ΔΕΗ Βόλου οι καταναλωτές. Περισσότεροι από 129 πολίτες είχαν απευθυνθεί στο τοπικό κατάστημα, προκειμένου να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους είτε αυτές αφορούσαν σε ρεύμα για οικιακή χρήση είτε για επαγγελματική ή να τακτοποιήσουν άλλες υποχρεώσεις τους. Ο Η.Τ. ανέφερε για την κίνηση ότι βρισκόταν στη ΔΕΗ από τις 8.30 το πρωί και ήδη στο κατάστημα ανέμεναν για εξυπηρέτηση 79 άτομα. Στις 10 συνέχιζε να περιμένει τη σειρά του, καθώς εξυπηρετούταν ο 44ος πολίτης.
Αν και η αναμονή ξεπερνούσε τη μιάμιση ώρα, οι καταναλωτές περίμεναν υπομονετικά για να εξυπηρετηθούν πλην, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται κάποιος εκμεταλλεύτηκε την ταλαιπωρία επειγουσών υποχρεώσεων για να βγάλει μεροκάματο. Οπως καταγγέλθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από καταναλώτρια, Σουηδέζα είχε χαρτί προτεραιότητας με μεγάλο αριθμό, με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολο αν θα εξυπηρετηθεί μέχρι το πέρας του ωραρίου και κάποιος προσφέρθηκε για να τη βοηθήσει.
«Της έδωσε χαρτί προτεραιότητας με μικρότερο αριθμό από αυτό που είχε και της ζήτησε 30 ευρώ» είπε εξοργισμένη η πολίτης για τη συμπεριφορά του καταναλωτή. «Εάν θέλεις να εξυπηρετήσεις κάποιον γιατί έχεις καλή πρόθεση δίνεις το χαρτί προτεραιότητας με μικρότερο νούμερο. Δεν ζητάς όμως χρήματα. Αυτό είναι παράνομο» ανέφερε η ίδια και διερωτήθηκε αν αυτό συνέβη και άλλη φορά χθες ή αν γενικότερα είναι σύστημα. Η ταλαιπωρία για τη ρύθμιση των 36 δόσεων χθες ήταν μεγάλη για πολλούς καταναλωτές. Αλλος πολίτης που επισκέφτηκε τη ΔΕΗ Βόλου στις 9.30 είχε σειρά προτεραιότητας Νο 129 και αμφέβαλε εάν θα προλάβαινε να διεκπεραιώσει το διακανονισμό που ήθελε για ρεύμα για οικιακή χρήση, ενώ επαγγελματίας που ήθελε να κάνει ρύθμιση και να επανασυνδέσει το μαγαζί του με ρεύμα έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση».
Να επισημανθεί ότι την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της ρύθμισης των 36 δόσεων που δίνει ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη ΔΕΗ Βόλου έκαναν ρύθμιση τουλάχιστον διακόσιοι με διακόσιοι πενήντα καταναλωτές, ενώ ο αριθμός των διακανονισμών εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς αρκετοί απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 11770. Οι εργαζόμενοι Υπέρογκη, πάντως, προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σύνολο των πολιτών, καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Βόλου. Στο τοπικό κατάστημα εργάζονται συνολικά εννέα άτομα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την εξυπηρέτηση ολόκληρου του Νομού. Η ΔΕΗ μετρά στη Μαγνησία 140.000 καταναλωτές καθώς εξυπηρετεί και άλλους παρόχους. Στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά αντιστοιχούν 15.555 καταναλωτές.
Πηγή: taxydromos.gr

Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ένας νεαρός άρπαξε το μπλοκάκι με τις κλήσεις από τα χέρια δημοτικής αστυνομικού και τράπηκε σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η δημοτική αστυνομικός περιπολούσε στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά στο Βασιλικό θέατρο.
Στη διάρκεια βεβαίωσης μιας παράβασης την πλησίασε ένας νεαρός και άρπαξε το μπλοκάκι της. Αμέσως μετά άρχισε να τρέχει πεζός προς το πάρκο του Ξαρχάκου.
Η δημοτική αστυνομικός κάλεσε την άμεση δράση της ΕΛ.ΑΣ. Δικυκλιστές της Αστυνομίας πραγματοποίησαν αναζητήσεις στο πάρκο του Ξαρχάκου.
Λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το μπλοκάκι με τις κλήσεις. Ο νεαρός είχε γίνει «καπνός».
thestival.gr

Όταν έρχεται κάποιος αντιμέτωπος με την απιστία στη σχέση του, η πρώτη σκέψη που του περνά από το μυαλό είναι συνήθως η εξής: «Να μείνω ή να φύγω;»
Το να διαλύσει κάποιος μια σχέση με έναν άνθρωπο που αγαπά είναι εξίσου επίπονο με το να παραμείνει σε σχέση με έναν άνθρωπο που τον έχει πληγώσει.
Το δίλημμα είναι λοιπόν τεράστιο και όποια απόφαση κι αν πάρει κανείς μοιάζει αρχικά λάθος…
Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ πιστεύει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η απάντηση είναι πολύ ξεκάθαρη. Αν και η απιστία δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη, πότε θεωρεί η ειδικός ότι η συγχώρεση δεν «πρέπει» να αποτελεί επιλογή;
– Εάν είστε κατά συρροή απατημένος/η
Εάν η απιστία αποτέλεσε αγκάθι σε κάθε σχέση που είχατε στο παρελθόν, ίσως πρέπει να αναλογιστείτε κατά πόσο επιλέγετε τους κατάλληλους συντρόφους.
Ενδεικτικά, η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ωθήσει το άτομο να εμπλέκεται σε προβληματικές σχέσεις που δεν χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό.
– Ο/Η σύντροφος έχει βεβαρημένο ιστορικό απιστίας
Εάν η απιστία είναι «συνήθεια», τότε δύσκολα κόβεται… Βέβαια, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα και ένας άνθρωπος μπορεί να αναθεωρήσει τη στάση που κρατούσε στο παρελθόν και να αποφασίσει να αλλάξει εάν βρει τον κατάλληλο σύντροφο.
– Η απιστία δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό
Η απιστία συνεπάγεται κρίση εμπιστοσύνης στο ζευγάρι, η οποία χρειάζεται χρόνο και κόπο για να αποκατασταθεί. Εάν η σχέση έχει περάσει ήδη μία φορά από αυτή τη διαδικασία και έχει αντέξει, τότε ένα δεύτερο (τρίτο ή και τέταρτο) «χτύπημα» δύσκολα ξεπερνιέται, καθώς συνήθως υποδεικνύει έλλειψη σεβασμού απέναντι στα συναισθήματα του άλλου.
– Άρνηση της απιστίας παρά τα αδιάσειστα τεκμήρια
Άλλο οι υποψίες και οι φήμες και άλλο οι αποδείξεις. Ένα ο άπιστος έχει πιαστεί «στα πράσα» και συνεχίζει να αρνείται ότι έχει απατήσει, δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς οτιδήποτε άλλο λέει…
– Ο/Η σύντροφος λέει ψέματα για τα πάντα
Η εμπιστοσύνη αποτελεί τη βάση για κάθε σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική. Ένας σύντροφος που λέει συνεχώς ψέματα, όχι μόνο για του πού βρίσκεται και με ποιον αλλά και για άλλα πράγματα, η σχέση είναι μάλλον καταδικασμένη και θα ήταν καλύτερο για εσάς να επενδύσετε το χρόνο και τα συναισθήματά σας κάπου αλλού.
– Η ζήλια και η αμφιβολία παραμένουν
Δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να συγχωρήσουν την απιστία. Για ένα άτομο που δεν μπορεί να διαχειριστεί το αίσθημα της ζήλιας και την έλλειψη εμπιστοσύνης, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό ψυχολογικά να προσπαθεί να σώσει τη σχέση.
Πηγή: onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!