Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019


Τις υποψίες των ιστορικών που κρατούσαν χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες η φημισμένη φυλακή του Αλκατράζ χτίστηκε για στρατιωτική οχύρωση στον εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν αρχαιολόγοι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του SFGate, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια σειρά από χτίσματα και σήραγγες κάτω από τον αύλειο χώρο των φυλακών, στον οποίο κάποτε κρατούνταν ο περιβόητος Αλ Καπόνε.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Near Surface Geophysics αναφέρει ότι οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος, λέιζερ επίγειας σάρωσης, ιστορικούς χάρτες και φωτογραφίες. Ανακάλυψαν πλήρως θαμμένες κατασκευές και τούνελ ενώ οι έρευνες πρόκειται να συνεχιστούν.
Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι η φυλακή χτίστηκε τον 20ο αιώνα πάνω από υπάρχουσες κατασκευές.
Το Αλκατράζ κέντρισε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1840, όταν πήραν το έλεγχο της Καλιφόρνιας από το Μεξικό. Η θέση του στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο το έκανε ιδανικό για στρατιωτική οχύρωση. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, το φρούριο Αλκατράζ ήταν η επίσημη στρατιωτική φυλακή της Δυτικής Ακτής.
Οι πρώτοι ομοσπονδιακοί κρατούμενοι άρχισαν να φτάνουν εκεί τη δεκαετία του 1930, με τον τελευταίο έγκλειστο να φεύγει το 1963.
Πηγή:
Associated Press

Άθλιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν την Υεμένη μετά από τον μακροχρόνιο πόλεμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι γονείς αναγκάζονται να παντρέψουν τις ανήλικες κόρες τους, ακόμα και σε ηλικία τριών ετών, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να αγοράσουν λίγο φαγητό η ένα κατάλυμα.
«Πιστεύουν πως είναι ο μόνος τρόπος» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας Oxfam, προσθέτοντας πως «με την προίκα μπορεί να προστατευτεί τόσο η άμεση οικογένεια όσο και πολλοί ακόμη συγγενείς».
Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα βρίσκονται στα όρια της πείνας, σύμφωνα με το RT. Σχεδόν 400.000 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό, συμπέρασμα του απολογισμού των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ξεσπάσει η μεγαλύτερη επιδημία χολέρας του αιώνα.
Το μυστικό… στο μενού ρυθμίσεων του Messenger
Υπάρχει μια «σκοτεινή λειτουργία» του Messenger που θυμίζει ταινία του πράκτορα 007.
Ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί επίσημα σαν λειτουργία από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, καθώς βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Ωστόσο με μερικά εύκολα βήματα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σκοτεινό φόντο στο Messenger.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε σε κάποιον φίλο σας το emoji με την ημισέληνο. Έπειτα, μία βροχή από μισοφέγγαρα θα κατακλύσει το chat σας και θα σας ανοίξει ένα παράθυρο το οποίο θα σας δίνει συγχαρητήρια που ανακαλύψατε το dark mode και θα σας προσφέρει την επιλογή να το ενεργοποιήσετε.
Μετά από αυτή την ενέργεια, η νυχτερινή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση από το μενού ρυθμίσεων του Messenger.
Με αυτόν τον τρόπο το Messenger ακολουθεί την τάση της εποχής, αφού ήδη από πέρυσι το YouTube έχει υιοθετήσει την συγκεκριμένη λειτουργία.

Ο σπουδαίος Γιόχαν Κρόιφ το 2013 επισκέφθηκε την Μονεμβασιά, αλλά και την Αθήνα. Κατά την διάρκεια των διακοπών του είχε πει πως σε μια πενταετία ο Άγιαξ θα είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα!
Ο αναμορφωτής της Μπαρτσελόνα, ο άνθρωπος που φύτεψε τους σπόρους ενός ολλανδικού μοντέλου το οποίο εφαρμόστηκε πρώτα από τον Άγιαξ και μετέπειτα στους Καταλανούς τρία χρόνια πριν από τον θάνατο του είχε επισκεφθεί την Μονεμβασιά και την Αθήνα,
Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μεταξύ άλλων εκείνη την εποχή είχε ερωτηθεί και για το μέλλον του Άγιαξ
Ο Κρόιφ, μολονότι η ολλανδική ομάδα απείχε παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του παρελθόντος είχε εμφανιστεί βέβαιος πως ο «Αίαντας» θα επέστρεφε σε βάθος πενταετίας στις επιτυχίες.
«Ο Άγιαξ σε μια πενταετία θα είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα. Η επόμενη γενικά της ομάδας θα γράψει ιστορία. Θα με θυμηθείτε», είχε πει χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά και στον Λιονέλ Μέσι.
«Δεν χρειάζεται Μέσι ο Άγιαξ, χρειάζονται 11 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα γνωρίζουν την δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο».
Έπειτα από 21 χρόνια ο Άγιαξ κατάφερε το 2017 να προκριθεί στον τελικό του Europa League γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η χθεσινή εμφατική επικράτηση με 4-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επανέφερε συνειρμικά τα λόγια του μεγάλου Κρόιφ!
Πηγή: gazzeta.gr

Σε μια νέα φάση φαίνεται ότι μπαίνει το Facebook με τις αλλαγές να είναι καταιγιστικές στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Το πρώτο βήμα από τις επερχόμενες αλλαγές είναι η ενοποίηση με τις υπηρεσίες του Snapchat, Messenger και Instagram.
«Οι τάσεις προς τις αλλαγές αυτές, θα επηρεάσουν το μέλλον της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζούκερμπεργκ, προαναγγέλλοντας ένα νέο «τσουνάμι» στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αυτό που σχεδιάζεται είναι το «ανοιχτό δίκτυο κρυπτογραφημένων μηνυμάτων»; Ο Mr Facebook το αποκάλεσε ως μία «πλατεία συζήτησης στον ατομικό χώρο του καθενός». Με πιο απλά λόγια ο χρήστης θα κάθεται στον καναπέ του και μπροστά του θα ανοίγεται ένα ψηφιακό παράθυρο, ένα ολόγραμμα ή ακόμη και μέσω οθόνης, το οποίο θα λειτουργεί με κρυπτογραφημένο κώδικα και θα συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν και συμπεριλαμβάνονται στην «ομάδα».
Ο Ζάκερμπεργκ οραματίζεται μία «πλατεία συζήτησης, από τον προσωπικό χώρο σας»:
«Στο μέλλον βλέπω το Messenger και το What’s Up να γίνονται οι βασικοί άξονες λειτουργίας του Facebook, στη μορφή που θα έχουν εξελιχθεί», πρόσθεσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: «Το επόμενο βήμα θα είναι να προσθέσουμε περισσότερες επιλογές για προσωπικές ανταποκρίσεις με τους φίλους, τα γκρουπάκια και την εργασία. Αυτό είναι το μέλλον του ίντερνετ».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!