Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εθισμένοι με το ιντερνετικό σεξ είναι οι έλληνες, όπως προκύπτει από νέα μελέτη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, ενώ πολλοί (6 στους 10) επισκέπτονται τον ...κυβερνοχώρο για γνωριμίες με το άλλο φύλο και χωρίς την προοπτική μιας σοβαρής και σταθερής σχέσης.

Σύμφωνα με το onmed.gr στην νέα έρευνα της ΕΜΑΣ συμμετείχαν 800 άντρες και 800 γυναίκες από 18 έως 65 ετών, και όπως προκύπτει, 8 στους 10 άντρες και 7 στις 10 γυναίκες επισκέπτονται διαδικτυακούς χώρους με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Το εντυπωσιακό 43% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δηλώνει πως έχει κάνει σχέση μέσα από το internet. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το στοιχείο ότι οι παντρεμένοι, ενδεχομένως από την κούραση των ετών, καταφεύγουν πολύ συχνά στο internet για μία εφήμερη σχέση. Τόσο οι έγγαμοι όσο και οι άγαμοι, δηλώνουν ότι το διαδικτυακό σεξ τους βοηθά να απελευθερωθούν και να βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή, παρόλο που οι παντρεμένοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θεωρούν πως πρόκειται για ταμπού και απιστία.

Ακόμη, το 48% των ερωτηθέντων έχουν δηλώσει ότι μέσα από την διαδικασία αυτή αυτοικανοποιούνται, το 26% ότι τους έχει απελευθερώσει ενώ μόλις το 2% ότι έχει βλάψει την σεξουαλική τους ζωή. Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ότι ένα μεγάλο ποσοστό 43% αναζητά ιατρικές συμβουλές για προβλήματα στυτικής λειτουργίας στο διαδίκτυο.

http://www.thestival.gr
Η Σάρα Σμιθ, 42 ετών, πίνει έως και τρία λίτρα νερό την ημέρα.

Αυτή ήταν η συμβουλή που της έδωσαν ο νευρολόγος και ο διατροφολόγος της ώστε να καταπολεμήσει τους συχνούς πονοκεφάλους και τη δυσπεψία που την ταλαιπωρούσαν. Παρατήρησε όμως ότι το νερό είχε μια εκπληκτική επίδραση και στο πρόσωπό της.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον 1 στις 5 γυναίκες καταναλώνει λιγότερο νερό απ’ όσο προτείνουν οι γιατροί σε ημερήσια βάση.Η Σάρα ξεκίνησε να πίνει 3 λίτρα νερό κάθε μέρα για ένα μήνα. Έβγαλε μια φωτογραφία τον εαυτό της πριν και μετά και η σύγκριση είναι συγκλονιστική.

«Είμαι 42 ετών, όμως στην πρώτη φωτογραφία μοιάζω 52. Έχω μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δείχνω εξαντλημένη, έχω ρυτίδες και κόκκινες κηλίδες σε όλο το πρόσωπο, ενώ το δέρμα μου έχει χάσει εντελώς τη λάμψη του.»

Όλα τα παραπάνω είναι τα σημάδια της αφυδάτωσης στο πρόσωπό μας.

Κάθε σύστημα και λειτουργία του οργανισμού μας εξαρτάται από το νερό. Το νερό απομακρύνει τις τοξίνες, μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και απομακρύνει παθογόνους οργανισμούς.Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, όλος ο οργανισμός υπολειτουργεί. Δεν πρέπει λοιπόν να αμελούμε να καταναλώνουμε τις απαραίτητες ποσότητες για καλύτερη υγεία και περισσότερη λάμψη.





http://www.tsekouratoi.gr


Θέλετε να αποκτήσετε καλογυμνασμένους κοιλιακούς; Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να διαθέτετε υπομονή και φυσικά επιμονή! Μάθετε να πίνετε πολύ νερό και πράσινο τσάι, να τρέφεστε σωστά, να μειώσετε την κατανάλωση γλυκών και φυσικά να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα.

Τέρμα οι δικαιολογίες, τώρα μπορείτε να γυμνάσετε μόνες σας τους κοιλιακούς σας στο σπίτι σας, με αυτό το superworkout. Δέκα λεπτά τη μέρα αρκούν. Μείνετε πιστές στο ραντεβού σας και δείτε την κοιλιά σας σιγά-σιγά να μεταμορφώνεται!




http://www.queen.gr







Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από την ζωή ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Χάρολντ Ράμις. Ο τελευταίος έγινε γνωστός από την ταινία «Ghostbusters" που έκανε τεράστια επιτυχία καθώς και από την ταινία Μέρα της Μαρμότας».

Ο Ράμις ταλαιπωρούνταν από μια σπάνια ασθένεια η οποία έχει ως βασικό σύμπτωμα την διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων.

"Η δημιουργικότητα, το πάθος, η ευφυΐα, το χιούμορ και το πνεύμα του θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή που εξέδωσε.

http://www.thestival.gr
Στην επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησε η κυβέρνηση σχετικά… αθόρυβα, καθώς με Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα ενεργοποιείται εκ νέου η διάταξη νόμου που είχε συμπεριληφθεί σε ΦΕΚ στις 11 του μήνα. Το συγκεκριμένο επίδομα ανέρχεται μέχρι και 150 ευρώ τον μήνα και το δικαιούνται, μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):

Ειδικότερα, το δικαιούνται υπάλληλοι:

- του Δημοσίου
- των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού
- των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου το Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α)

Υπάγονται ακόμη:

- οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
- οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Εμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,
- οι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,
- οι υπάλληλοι της Βουλής, όσον αφορά τα μισθολογικά θέματά τους τροποποιουμένου αναλόγως του Κανονισμού της Βουλής, και το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας,
- οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων,
- οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.),

οι υπάλληλοι και, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, οι θρησκευτικοί λειτουργοί των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, των εξομοιούμενων προς αυτά κατά την παράγραφο 3, του άρθρου 63, του ν.3801/2009 (Α” 163) των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Χ. Σταϊκούρα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν στο εποπτεύον υπουργείο τα αιτήματά τους, και κατόπιν το υπουργείο θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, για το σύνολο των φορέων που εποπτεύει, και να το υποβάλλει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη για συνυπογραφή, κάνοντας παράλληλα μία εκτίμηση της συνολικής απαιτούμενης δαπάνης.

http://www.aftodioikisi.gr 
Aπογευματινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”, στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου. 
 
 
Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο προγραμματισμός των ραντεβού αυτών γίνεται είτε τηλεφωνικώς στα 2313 301 848 - 2313 301 849 είτε απευθείας στη γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων. Οι ασθενείς επιλέγουν τον γιατρό που επιθυμούν και την καθορισθείσα ημέρα και ώρα πραγματοποιείται η επίσκεψη. Οι ώρες που προγραμματίζονται τα ραντεβού αυτά είναι από 15.15 έως 21.30.
Οι ασθενείς, πριν από την εξέτασή τους, καταβάλλουν στο ταμείο της γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων το ποσό που αντιστοιχεί στο βαθμό του γιατρού που θα επισκεφθούν. Προκειμένου να αποφεύγονται η ταλαιπωρία και η ένταση που προκαλούνται από την αθρόα προσέλευση, παρακαλούνται οι ασθενείς να προσέρχονται στο νοσοκομείο 15 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται βαρύνουν είτε τους ίδιους (ιδιώτες) είτε τα ασφαλιστικά τους ταμεία (ασφαλισμένοι).
Το βελάκι στα Windows έχει μια κλίση 45 μοιρών προς τα αριστερά αλλά πλέον μας φαίνεται φυσιολογικό. Κάποιοι όμως που έχουν φυσική περιέργεια αλλά και παιδιά που έχουν την απορία, έψαξαν το γιατί το διάσημο βελάκι του υπολογιστή κοιτάει προς τα αριστερά.

Το βελάκι έχει την ίδια κλίση και σε άλλα λειτουργικά συστήματα και ο λόγος είναι πλέον "ιστορικός". Το ποντίκι εμφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1968 από τον Douglas Englebart και τότε το βελάκι έδειχνε προς τα πάνω.

Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα, η XEROX, γράφει το e-go, δημιούργησε τον πρώτο υπολογιστή με παράθυρο και κεντρικό μενού διαχείρισης.

Στο XEROX Parc εμφανίστηκε και ο κέρσορας ο οποίος έδειχνε προς τα κάτω.

Η φορά του δείκτη αλλά και η κακή ανάλυση στις οθόνες της εποχής, έκαναν πολύ δυσδιάκριτο το δείκτη.

Έτσι ο Douglas Englebart αποφάσισε να δώσει τη χαρακτηριστική κλίση στο ποντίκι. Το ίδιο ποντίκι με την ίδια κλίση πήραν και ο Steve Jobs και ο Bill Gates για τους προγόνους των συστημάτων OS και Windows αντίστοιχα.

Σήμερα τα ποντίκια έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα καθώς κερδίζουν έδαφος συσκευές με οθόνες αφής όπως τα smartphone και τα tablet.

Ήρθε η ώρα η σκληρή και… δύσκολη, ναι εκείνη που πρέπει να ράψετε τη μπλούζα σας που ξηλώθηκε και πρέπει να περάσετε κλωστή στη βελόνα. Προσπαθείτε, προσπαθείτε αλλά τίποτα μιας και η κλωστούλα δε λέει να σας κάνει τη χάρη.

Τώρα σας έχουμε δύο τρόπους που θα σας λύσουν τα χέρια. Θα την περνάτε σε ένα δευτερόλεπτο, χωρίς κούραση και νεύρα:


  • Ψεκάστε την αρχή της κλωστής με λακ ή
  • Περάστε διάφανο βερνίκι στην αρχή της κλωστής
Και στις δυο περιπτώσεις, θα σκληρύνει η αρχή της κλωστής και θα μπορέσετε πανεύκολα να την περάσετε στη βελόνα. Προσοχή, επιλέξτε μία από τις δύο μεθόδους. Τόσο απλά, τόσο εύκολα!

http://www.4news.gr 
Η γυναίκα ρωτά ναζιάρικα τον άνδρα της "Αγάπη μου, τι σου αρέσει περισσότερο σε μένα;

Το πανέμορφο πρόσωπό μου ή το σέξι κορμί μου;"

Ο άντρας της την κοιτά από πάνω μέχρι κάτω και της απαντά..."Το χιούμορ σου"


http://www.pinnokio.gr 
Αν νομίζατε πως τα είχατε ακούσει όλα σχετικά με το θέμα, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε...

Όλοι ξέρουμε πως η ζωή ενός μοντέλου, αν βγάλεις στην άκρη το glamorous του επαγγέλματος, έχει τις δυσκολίες της, ειδικά όσον αφορά την προσπάθεια που καταβάλουν τα κορίτσια για να μείνουν στα κιλά και τις αναλογίες που επιβάλει η βιομηχανία της μόδας.

Πόσοι από εμάς όμως, γνωρίζουμε ολόκληρη την αλήθεια;

Η 22χρονη Kira Dikhtyar (φώτο από πάνω), πετυχημένο top model από τη Ρωσία με διεθνή καριέρα, αποκάλυψε πρόσφατα σε μια συνέντευξή της μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αδυνατίσματος που ακολουθεί η πλειοψηφία των μοντέλων, διάσημων και μη. Είστε έτοιμοι; Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πακέτα επί πακέτων τσιγάρων, διαιτητικά χάπια, καθημερινά κλύσματα και κατανάλωση καθαρτικών είναι τα μεγαλύτερα «όπλα» των μοντέλων στη μάχη για γρήγορο αδυνάτισμα. Μια ακόμα λύση που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι οι ενέσεις ενίσχυσης του μεταβολισμού. Όπως περιέγραψε συγκεκριμένα η Dikhtyar:

«Υγιή μοντέλα στρέφονται στις HCG ενέσεις που τις συνδυάζουν με δίαιτες των 500 θερμίδων και ενέσεις Τ3 του θυροειδούς, οι οποίες επιταχύνουν τη λειτουργία του θυροειδή και πετυχαίνουν έναν πολύ πιο γρήγορο μεταβολισμό».

Η HCG (human chorionic gonadotropin) είναι μια ορμόνη που βρίσκεται στα ούρα των εγκύων και η οποία, υποτιθέμενα, λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Συνήθως χορηγείται με ένεση στον μηρό ή με υπογλώσσιες σταγόνες, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά επίσημη επιστημονική απόδειξη για την αποτελεσματικότητά της.

Το 22χρονο μοντέλο αποκάλυψε επίσης πως πολλοί ατζέντηδες προτρέπουν τις πελάτισσές τους να παίρνουνσκληρά ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη και speed τις μέρες πριν το show, ώστε να μην πάρουν βάρος (και να είναι οι ίδιοι σίγουροι για την επένδυσή τους, φυσικά).

Ένα άλλο, πρώην, μοντέλο και νυν σχεδιάστρια μόδας, η Jackie Christie, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Dikhtyar, προσθέτοντας μάλιστα πως πολλά μοντέλα καταφεύγουν στην ύπνωση ώστε να καταπολεμήσουν το αίσθημα της πείνας και κάποια άλλα καταπίνουν μπάλες από βαμβάκι ώστε να αποβάλλουν το περιττό βάρος και τα σωματικά υγρά πριν ανέβουν στη πασαρέλα.

Μετά από όλα αυτά, υποθέτουμε πως δεν χρειάζεται καν να υπογραμμίσουμε το επικίνδυνο και «άρρωστο» του όλου θέματος, σωστά;

http://peiraxtiri.gr
Το απίστευτο βίντεο με πάνω από 25 εκ. views μέσα σε λίγες ημέρες!
 
Οι Ontheroofs είναι μια ομάδα από δύο ριψοκίνδυνους νεαρούς,οι οποίοι σκαρφαλώνουν με γυμνά χέρια στα ψηλότερα κτίρια του κόσμου...

Στο νέο τους βίντεο σκαρφαλώνουν στο δεύτερο υψηλότερο κτίριο του κόσμου,τον Πύργο της Σανγκάης στη Κίνα,στα 650 μέτρα...


http://www.whos.gr 
Έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Θετική η εξέλιξη σήμερα για τους σχολικούς φύλακες της Πάτρας μετά την δικαστική δικαίωσή τους με αφορμή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ενάντια στην κατάργηση των θέσεών τους.

Σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών εξέδωσε την απόφασή του (η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί εντός δύο ημερών το αργότερο) κάνοντας δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των περίπου εξήντα σχολικών φυλάκων της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οι σχολικοί φύλακες της Πάτρας θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους έως και τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε θα εκδικαστεί η συνταγματικότητα της απόφασης του υπουργείου.

http://dimastin.blogspot.gr




Επίδομα 200 ευρώ σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους αναμένεται να καταβάλει φέτος ο ΟΑΕΔ με τα νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το βοήθημα και ισχύουν για τις αιτήσεις από 1/1/2014.

Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν στελέχη του Οργανισμού με δεδομένο ότι στο πρώτο δίμηνο του έτους υποβλήθηκαν 5.000 αιτήσεις.

Στο πρώτο δίμηνο του 2013 (με τα παλιά κριτήρια) είχαν υποβληθεί 3.600 αιτήσεις, ενώ για όλο το έτος επιδοτήθηκαν 23.300 μακροχρόνια άνεργοι και όσον αφορά στο 2012 το επίδομα πήραν για όλη τη χρονιά μόλις 8.100 μακροχρόνια άνεργοι.

Το ποσό που θα διατεθεί φέτος είναι 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα στόχος της Διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι να εξαντληθεί το κονδύλι αυτό, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια επιλογής των ανέργων.

Προϋποθέσεις:

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν συνολικά 5 προϋποθέσεις για να πάρουν το επίδομα του μακροχρονίως ανέργου:

-Να είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας

-Να έχουν ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ως ημερομηνία για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους λογίζεται η ημερομηνία γέννησης.

-Να έχουν εξαντλήσει τη 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας (360 ευρώ), ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλαδή με αναστολές και συνεχίσεις). Δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών ή έχουν πάψει να είναι εγγεγραμμένοι μετά τη λήξη της τακτικής τους επιδότησης.

-Να υποβάλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.

-Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

http://www.enikos.gr 

Το ΦΕΚ που προκαλεί "σεισμό" ή ο σεισμός που προκάλεσε το ΦΕΚ

Επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Κεφαλονιάς σύμφωνα με το ΦΕΚ τέυχος Γ αριθμ. 214/2014. Η κυβέρνηση που κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία με το επιχείρημα ότι δεν πέτυχε το σκοπό της σήμερα επαναφέρει στα καθήκοντά τους τους δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μόνο στην Κεφαλονιά και μόνο για τους επόμενους δύο μήνες, καθώς πρόκειται να συμμετέχουν κανονικά στο σχέδιο πολιτικής προστασίας για να επανέρθει το συντομότερο δυνατόν το νησί σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση επαναφέρει την "αποτυχημένη" Δημοτική Αστυνομία πίσω στην υπηρεσία των πολιτών, πράγμα που αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα της κατάργησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Από την άλλη , το πρόγραμμα κινητικότητας "τρέχει" και είναι απορίας άξιο τι θα συμβεί με τους συγκεκριμένους Δημοτικούς Αστυνομικούς που επιστρέφουν στο δήμο, ως ειδικό ένστολο προσωπικό, ενώ βρίσκονται υπό μετάταξη.

Είναι να απορεί κανείς με τη διοικητική "μεταρρύθμιση" που κάποιοι ευαγγελίζονται...
Κλιμάκιο του ΕΣ έκρινε παράνομη την περικοπή στο εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου. Στην Ολομέλεια παραπέμπεται το ζήτημα για οριστική κρίση.
Σε δικαστική τροχιά κατάρρευσης μπαίνουν μετά τις τελευταίες μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων (σε ειδικά μισθολόγια) και οι ευρύτερες περικοπές που έγιναν στα εφάπαξ στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος", κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή που έγινε στο εφάπαξ συνταξιούχου δημοσίου ταμείου και το ζήτημα πρόκειται να παραπεμφθεί, υποχρεωτικά λόγω της αντισυνταγματικότητας, στην Ολομέλεια ΕΣ για οριστική επίλυση, μόλις δημοσιευθεί επίσημα το σκεπτικό της.
Η δικαστική απόφαση θα προκαλέσει σοκ στο οικονομικό επιτελείο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς σε περίπτωση που η Ολομέλεια του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου επιβεβαιώσει στο μέλλον την αντισυνταγματικότητα τις περικοπές του εφάπαξ, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή αναδρομικά πολύ μεγάλων κονδυλίων στους δικαιούχους, που συνταξιοδοτούμενοι πήραν ποσά εφάπαξ συρρικνωμένα σε ποσοστό έως και 35%.
Ταυτόχρονα θα «ανάψει πράσινο» για να εισπράξουν μεγαλύτερα κι όχι μειωμένα εφάπαξ όσοι «περιμένουν στην ουρά» εδώ και 2-3 χρόνια για το σχετικό βοήθημα. Επίσης μια τέτοια απόφαση μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα για σχεδιαζόμενες νέες περικοπές, εφόσον διαπιστωθεί από δικαστικές πλευρές ότι θίγουν την αρχή της ανταποδοτικότητας.
Έντονη κόντρα συλλόγων εμπόρων και δήμου Θεσσαλονίκης έχει ξεσπάσει, με αφορμή απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, να εγκρίνει ίδρυση Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς (γιουσουρούμ), στην περιοχή....


"Φιξ" στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η άδεια δόθηκε μετά από αίτημα της μιας ομοσπονδίας Ρομά (τσιγγάνων) πλανοδίων εμπόρων. Στη λειτουργία του γιουσουρούμ, αντιτίθενται και οι ξενοδόχοι της περιοχής, καθώς θεωρούν ότι θα υποβαθμίσει την περιοχή, ενώ αντιπολιτευτικές παρατάξεις του δήμου μιλούν για "τα ψηφαλάκια των (πολυάριθμων) τσιγγάνων ψηφοφόρων", που θέλει η διοίκηση του δήμου.

Τέλος, εκφράζονται από φορείς επαγγελματιών, επιφυλάξεις για τη δυνατότητα ελέγχου μιας τέτοιας αγοράς, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

http://simantra.blogspot.gr 
Πόση ώρα θα μπορούσε να αντέξει κάποιος μέσα σε ένα φέρετρο αν τον έθαβαν ζωντανό; Από δέκα λεπτά μέχρι μία ώρα, ή έξι με 36 ώρες;
Οι επιστήμονες έχουν διαφορετικές απόψεις, όμως συμφωνούν σε ένα πράγμα: δε θα ήταν για πολύ!
Εξαρτάται από την ποσότητα αέρα που υπάρχει «διαθέσιμη» μέσα στο φέρετρο. Όσο πιο μικρόσωμος είναι κανείς, τόσο περισσότερο θα επιβιώσει, κι αυτό γιατί καταλαμβάνει λιγότερο χώρο μέσα στο φέρετρο, άρα υπάρχει περισσότερος χώρος για οξυγόνο.
Όταν τελειώσει αυτό… τελειώνουν όλα!
Οι κολυμβητές ή οι μαραθωνοδρόμοι ίσως θα κατάφερναν να αντέξουν μερικά λεπτά παραπάνω, έχοντας μάθει πώς να κρατούν την αναπνοή τους.
Ας πούμε ότι ένα μέσο φέρετρο είναι διαστάσεων 213 x 71 x 58 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος του είναι 886 λίτρα, αναφέρει δημοσίευμα στο popsci.com.
Ο μέσος όγκος ενός ανθρώπινου σώματος είναι 66 λίτρα. Δηλαδή, μένουν 820 λίτρα αέρα, το ένα πέμπτο των οποίων (164 λίτρα) είναι οξυγόνο. Αν ένα εγκλωβισμένο άτομο καταναλώνει μισό λίτρο οξυγόνου το λεπτό, αυτό σημαίνει ότι το οξυγόνο σε ένα φέρετρο θα… «τελείωνε» σε 5,5 ώρες.
«Δε θα μπορούσε να κάνει κανείς κάτι, αν βρισκόταν θαμμένος μέσα σε ένα καλά κλεισμένο φέρετρο, κάτω από σχεδόν δύο μέτρα χώμα» ανέφερε ο Alan R. Leff, ομότιμος καθηγητής στο πνευμονολογικό τμήμα του πανεπιστημίου του Σικάγο. «Ακόμη κι αν μπορούσε να βγει κανείς από το φέρετρο χωρίς να έχει ξοδέψει όλο το οξυγόνο, η πίεση από το χώμα δε θα επέτρεπε στο στήθος να επεκταθεί για να πάρει ανάσες. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει ότι κάποιος βρίσκεται μέσα σε μια χιονοστιβάδα ή κατολίσθηση. Μέσα σε δευτερόλεπτα θα ήταν σα να έχει πέσει τσιμέντο επάνω σας. Το χιόνι είναι πολύ βαρύ, όμως το χώμα ακόμη περισσότερο. Ακόμη κι αν μπορούσατε να κινηθείτε, το χώμα θα έμπαινε στο στόμα και τη μύτη σας και θα έφραζε τους αεραγωγούς σας» πρόσθεσε ο διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών για Κατολισθήσεις του Κολοράντο, Ethan Greene.
Επίσης, η εκπνοή διοξειδίου του άνθρακα θα είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή να νιώσετε νύστα και τελικά να πέσετε σε κώμα, προτού σταματήσει η καρδιά σας και τα υπόλοιπα όργανά σας.
«Θα νιώθατε ότι πνίγεστε και θα ήταν κάτι πολύ τρομακτικό. Όμως τις τελευταίες στιγμές δε θα είχατε τις αισθήσεις σας…» κατέληξε ο Dr. Leff.
Ό,τι κι αν ισχυρίζονται οι επιστήμονες, και όσο κι αν διαφωνούν για το πόσο χρόνο μπορεί να αντέξει τελικά κανείς… ένα είναι σίγουρο: ότι δεν πρέπει να το δοκιμάσετε!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το όμορφο κορίτσι που «φτιάχνει» ανθρώπινα όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα, αλλά και συνιδρύτρια της εταιρείας «Transplants without Donors LCC», είναι το ίδιο κορίτσι που αναδείχτηκε «Γυναίκα της χρονιάς» για το 2013 από την κριτική επιτροπή της βρετανικής διοργάνωσης FDM Every woman in Technology Awards.

Η 25χρονη Ελένη Αντωνιάδου από τη Θεσσαλονίκη, που από πολύ μικρή θυμάται να την εξιτάρει καθετί που είχε σχέση με το διάστημα και το όνειρό της ήταν να γίνει αστροναύτης, αυτή την περίοδο έχει ενταχθεί στο Astronaut Training Division για την Ευρώπη, όπου προετοιμάζουν τους αστροναύτες για τις αποστολές 39,40 & 41 στο ISS.
Στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Μαρία Ενεζλη στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από τη μακρινή αυτή μονάδα αποκαλύπτει όλα όσα ονειρευόταν και όσα τις συμβαίνουν μέσα από τη «φανταστική» καθημερινότητα που βιώνει. «Τα όνειρά μου σε μικρή ηλικία ήταν ένα καταφύγιο από τους περιορισμούς της πραγματικότητας και όπως τα περισσότερα παιδιά έτσι και εγώ ήθελα να πετάξω, να γίνω αστροναύτης, να εξερευνήσω τα πάντα. Το βραβείο μάλιστα που μου απονεμήθηκε, εκτός από μεγάλη τιμή για μένα, ήταν και αναγνώριση της μικρής συνεισφοράς μου και μεγάλη στήριξη στο ερευνητικό μου έργο, από τους πιο σημαντικούς φορείς του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Αγγλίας. Είμαι ευτυχής που μέσα από αυτή τη βράβευση υπήρξε η αφορμή για να ενημερωθεί το ευρύ κοινό σχετικά με τις εξελίξεις στην αναγεννητική ιατρική και τη διαστημική έρευνα».

«ΘΑΥΜΑ».

Μόλις στα 21 της, με τη συμφοιτήτριά της Κλερ Κρόλεϊ, στο Λονδίνο, κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή τραχεία και, χάρη σε έναν «εθελοντή» καρκινοπαθή τελικού σταδίου, το 2011 πραγματοποιείται η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση τεχνητής τραχείας. Η μελέτη τους κερδίζει το πρώτο βραβείο στο University College London. Στα 22 της ιδρύει την εταιρεία «Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες» και εργάζεται στον Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, στον οποίο πειραματίζεται με τη δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.
Με τους φίλους και την οικογένειά της να τη στηρίζουν, πάντα μάχιμη, προκειμένου να ζήσει μέχρι τέλους το όνειρό της, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτό που της συμβαίνει. «Νιώθω σαν να είμαι ξύπνια στο παιδικό μου όνειρο. Η NASA έχει αποδείξει ότι είναι μια αναντικατάστατη πηγή επιστημονικής καινοτομίας που συνδέει το παρόν με το μέλλον όπου επιχειρούνται αποστολές που ξεπερνούν τα τεχνολογικά στεγανά των καιρών μας. Αφορμή λοιπόν να συνεργαστώ μαζί τους υπήρξε η πρόσκληση από τη διεύθυνση της NASA για τη συμμετοχή μου στην πειραματική μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας και της μικροβαρύτητας στις εγκεφαλικές λειτουργίες».
Η Ελένη που το παρουσιαστικό της σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε αυτό με το οποίο ασχολείται, την παρούσα περίοδο βρίσκεται στο κέντρο αστροναυτών για να συμμετάσχει στην αστροναυτική εκπαίδευση για τα επιστημονικά πειράματα (βιοϊατρικής και βιοφυσικής μηχανικής) που θα λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τα επόμενα δύο έτη.

Η NASA

Από το μέρος που φαντάζει άπιαστο για οποιοδήποτε ανθρώπινο ον, εκείνη ζει τη δική της πραγματικότητα που όσο και αν την περιγράφει φαντάζει ουτοπική. «Στη διαστημική βάση υπάρχουν αυστηρά πειραματικά πρωτόκολλα και κανονισμοί εμπιστευτικότητας των επιστημονικών δεδομένων για τη διαπίστευση της ασφάλειας και της ποιότητας των αποστολών. Ωστόσο, είναι συναρπαστικό να δουλεύεις σε ένα τεχνολογικά πρωτοποριακό περιβάλλον μαζί με ευφυείς αστροναύτες και τους καλύτερους επιστήμονες και μηχανικούς. Είναι μοναδικό, γιατί οι ανακαλύψεις συμβαίνουν πολύ πριν η επιστήμη έχει τα εμπειρικά και θεωρητικά δεδομένα για να τις προσεγγίσει».
Οι δυσκολίες και η πειθαρχία, αλλά και οι ώρες μελέτης που χρειάζονται μπορεί να είναι σκληρές όμως δεν την πτοούν και η ίδια μπροστά στην μαγεία που τις προσφέρει αυτό που κάνει δεν έχει σκεφτεί ούτε στιγμή να παραιτηθεί από τους στόχους και τα «θέλω» της. «Το να παίρνεις μέρος σε αποστολές στις οποίες μας απελευθερώνουν από τις "αλυσίδες" του βαρυτικού πεδίου της Γης, όπου χτίζονται πύραυλοι που ταξιδεύουν μέχρι τη Σελήνη και τον Άρη, όπου λαμβάνεις νέα από διαστημόπλοια που βρίσκονται στις άκρες του ηλιακού συστήματος και ανακαλύπτουν την αρχή της δημιουργίας της ζωής, είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία».
Με μία καθημερινότητα που εμπεριέχει ατελείωτες ώρες πειραμάτων και εκπαίδευσης των αστροναυτών, πολλές συσκέψεις , πολύ μελέτη και ελάχιστη επικοινωνία με τα αγαπημένα της πρόσωπα, η «Γυναίκα της Χρονιάς» από την μία αισθάνεται ευλογημένη και τυχερή για όλο αυτό που της συμβαίνει, από την άλλη όμως ταξιδεύει νοητικά και αναπολεί την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. «Μου λείπει η αντίληψη που έχουμε ως λαός για την ποιοτική ζωή, την πνευματική καλλιέργεια και την αναψυχή, αλλά και ο ήλιος, τα όμορφα τοπία και η ελληνική κουζίνα!».

http://www.fpress.gr

Ο Γιώργος Φραδελάκης γράφει στο gazetta.gr για τον αγώνα Osasuna-Atletico :
Της... τριάρας έγινε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν αυτό το σαββατοκύριακο, αφού μετά το κάζο της Μπαρτσελόνα από τη Σοσιεδάδ (3-1) στο «Aνοέτα», ήρθε το ακόμα πιο ηχηρό «χαστούκι» της Οσασούνα, που χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο για να φορτώσει με τρία «τεμάχια» την εστία του Κουρτουά, για την πρώτη νίκη επί της Ατλέτικο έπειτα από τον Οκτώβριο του 2009 κι ενώ μετρούσε έκτοτε 6/7 ήττες (0-1-6)! Έτσι άφησε μόνη της στην κορυφή τη Ρεάλ, στο +3 από τη συμπολίτισσά της και τους «μπλαουγκράνα», μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτη (Ατλέτικο-Ρεάλ) στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου η ομάδα του Σιμεόνε θα παίζει με την... πλάτη στον τοίχο και υπό τον φόβο ενός πιθανού -6!
Οι «ροχιμπλάνκος» που προέρχονταν από τον θρίαμβο μέσα στο Μιλάνο την Τετάρτη, φωνάζουν πάντως για το πρώτο γκολ των γηπεδούχων και μάλλον δικαιολογημένα, αφού ο Κουρτουά φαίνεται να παρεμποδίζεται από αντίπαλό του να πάει πάνω στη φάση μετά την εκτέλεση φάουλ του Αρμεντέρος από αριστερά. Ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα, σε μία φάση πάντως που δεν ήταν εύκολη αφού όλα έγιναν πολύ γρήγορα κι ο Κεχούδο δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό.   
Το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Χάβι Γκράθια ήρθε μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Ατλέτικο, που έδωσε... ασίστ στον Αρμεδέρος κι εκείνος με έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή, έγραψε το 2-0 μόλις στο 21ο λεπτό της συνάντηση, αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι. Ο εφιάλτης του πρώτου μέρους ωστόσο είχε και συνέχεια για τους Μαδριλένους, αφού μετά από έναν όμορφο συνδυασμό, ο Νταμιά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ατλέτικο κι ο Ρομπέρτο Τόρες με καρφωτή κεφαλιά έκανε και το 3-0, με το συγκρότημα του Σιμεόνε να μη μπορεί καν να μειώσει σε ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο. 
Το σχόλιο της στήλης : Πριν από δυο μήνες η πρωτοπόρος, πλέον και μάλιστα με διαφορά 3 βαθμών, Real βρισκόταν 5-6 βαθμούς πίσω από Barcelona και Atletico και φαινόταν τουλάχιστον δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση αφού οι αντίπαλοι της δύσκολα έχαναν βαθμούς ενώ την είχαν κερδίσει και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τι συνέβη λοιπόν και είχαμε αυτή την ανατροπή ; Αρχικά να κάνουμε σαφές ότι μιλάμε για τη Real οπότε καμιά ανατροπή δεν είναι απίθανη απλά πάντα υπάρχει μια εξήγηση και αυτή βρίσκεται στο πρόγραμμα των ομάδων μέσα στο Φεβρουάριο. Οι τρεις διεκδικητές του τίτλου χρειάστηκε να δώσουν μέσα σε διάστημα 21 ημερών 7 αγώνες για πρωτάθλημα, Copa del Rey και Champions League, με συνεχείς μετακινήσεις και σε δύσκολες έδρες. Στο διάστημα αυτό οι προπονητές ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν rotation για να μπορέσουν οι παίκτες να αντέξουν το βαρύ πρόγραμμα και εδώ ακριβώς βρίσκεται η εξήγηση της 'βασιλικής πρωτιάς'. Η Real διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ και μάλιστα με διαφορά από τους αντιπάλους της και αυτό ήταν αδύνατο να μη φανεί κάποια στιγμή. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η Barcelona στο διάστημα αυτό είχε 4 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες και η Atletico 3 νίκες και 4 ήττες, όταν και οι δυο μέχρι εκείνη την αγωνιστική είχαν μόλις από μια ήττα για το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα η Real , έπαιξε ένα παιχνίδι λιγότερο και είχε 5 νίκες, οι δυο μάλιστα επί της Atleitico για το κύπελλο, και μόλις μια ισοπαλία στο Bilbao, έχοντας πετύχει 16 γκολ και δεχόμενη μόλις 3. Παρά την απουσία του Ronaldo από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος λόγω της αποβολής στο Bilbao οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο ήταν καθοριστικές. Ο Jese , ο Isco , ο Illaramendi ακόμα και ο Bale , η επιστροφή των Arbeloa και Varane στην άμυνα, δίνει την ευκαιρία στον Ancelotti να ξεκουράζει παίκτες και να παρουσιάζει ένα δυνατό σύνολο σε κάθε αγώνα. Το ζητούμενο πλέον για τη Real είναι να ανταποκριθεί στα ντέρμπι που θα έρθουν με πρώτο και καλύτερο αυτό της επόμενης αγωνιστικής στο Vicente Calderon με την Atletico να παίζει το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο. Ανεξάρτητα πάντως από τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή η Primera είναι το πιο συναρπαστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα της Ευρώπης και αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να φέρνει στα εκατομμύρια των φιλάθλων σε όλο τον πλανήτη που το παρακολουθούν.
Υ.Γ Η Osasuna και η Pamplona μπορούν φέτος να καμαρώνουν ότι το κάστρο τους έμεινε άθικτο και με τους τρεις διεκδικητές του τίτλου. 0-0 με τη Barca, 2-2 με τη Real και το χθεσινό 3-0 σαν κερασάκι στην τούρτα που έφτιαξε ο Javi Gracia, που κάποιοι ίσως θυμούνται από το πέρασμα του από Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα το 2011-12 όπου δεν στέριωσε, προφανώς γιατί ήταν λίγος για τα στάνταρ της Σουπερλίγκας, τρομάρα μας.

Να μην λάβουν μέρος στη διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας καθώς κινδυνεύουν με απόλυση καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο  «κατά το 2014, στα τέλη Μαρτίου, αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι (Β΄ κύμα διαθεσιμότητας) εκ των οποίων 1.500 υπάλληλοι αναμένεται να ανακατανεμηθούν εσωτερικά από Δήμο σε Δήμο, παραμένοντας ένα (1) μήνα στη διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι 1.500 υπάλληλοι αναμένεται να επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου (εκτός του αρχικού φορέα διαθεσιμότητας/Δήμων), υποθέτοντας ότι θα παραμείνουν 8 μήνες στη διαθεσιμότητα το 2014», τονίζει ότι «η αναφορά αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τις αρχικές εκτιμήσεις μας ότι η όλη διαδικασία είναι ενταγμένη στις δεσμεύσεις των μνημονίων και της τρόικα για χιλιάδες νέες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναζητούσε «εθελοντές για απόλυση»»
Γι” αυτό το λόγο «η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μη συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία που θα τους οδηγήσει εθελοντικά σε απόλυση και όλοι μαζί να αγωνιστούμε το επόμενο χρονικό διάστημα για να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων όταν την ίδια στιγμή δημιουργούν νέες στρατιές «ομήρων» και σύγχρονων «σκλάβων» μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα.»
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,μέχρι σήμερα σχεδόν κανείς εργαζόμενος δεν έχει κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας το οποίο, σημειωτέον,  ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 και λήγει στις 6 Μαρτίου.
Επιπλέον, η ΠΟΕ- ΟΤΑ κάνει λόγο για «βόλεμα ημετέρων», γεγονός που αποδεικνύεται από την άδικη μοριοδότηση, την οποία η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «φωτογραφική διαδικασία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:
«Η δημοσιοποίηση της διαδικασίας για τον τρόπο επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων για την εφαρμογή του «Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας», αλλά κυρίως η παράγραφος του με αριθμ. πρωτ.: 2/13791/14-2-2014 εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών-Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης που απαντά σε ερώτημα του Υπουργείου Εσωτερικών για τη νέα περικοπή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (94 εκατ. ευρώ από τους Κ.Α.Π. του 2014) αποδεικνύει πώς στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μόνο.
Η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρει:
«3. Κατά το 2014, στα τέλη Μαρτίου, αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι (Β΄ κύμα διαθεσιμότητας) εκ των οποίων 1.500 υπάλληλοι αναμένεται να ανακατανεμηθούν εσωτερικά από Δήμο σε Δήμο, παραμένοντας ένα (1) μήνα στη διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι 1.500 υπάλληλοι αναμένεται να επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου (εκτός του αρχικού φορέα διαθεσιμότητας/Δήμων), υποθέτοντας ότι θα παραμείνουν 8 μήνες στη διαθεσιμότητα το 2014».
Η αναφορά αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τις αρχικές εκτιμήσεις μας ότι η όλη διαδικασία είναι ενταγμένη στις δεσμεύσεις των μνημονίων και της τρόικα για χιλιάδες νέες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναζητούσε «εθελοντές για απόλυση».
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αρνήθηκε εξαρχής να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιτροπή ή συζήτηση που θα νομιμοποιούσε μια διαδικασία για την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων και θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε διάλυση, με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τόσο με τη νομοθετική ρύθμιση, άρθρο 30 του Ν.4223/2013, όσο και μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τον τρόπο και τη διαδικασία της υλοποίησής της, φαίνεται ότι οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού είναι στο στόχαστρο της συνολικής επίθεσης της κυβέρνησης και της τρόικα για την κατάργηση με κάθε τρόπο του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της.
Όταν είναι πλέον επιβεβαιωμένες οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, σε βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει όλα αυτά τα κενά με τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. «Κοινωφελούς χαρακτήρα», ετοιμάζοντας το νέο εργασιακό μεσαίωνα με μόνο στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών της στην τρόικα, τις περισσότερες φορές με την συμμετοχή των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για ακόμη μια ένδειξη του μεγέθους της νέας επίθεσης που θα δεχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η σπουδή της συγκυβέρνησης αλλά και μεγάλης μερίδας αιρετών να προχωρήσουν χωρίς κανένα δισταγμό τη διαδικασία της δήθεν «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, χωρίς σύμπραξη των Συνταγματικά επιβεβλημένων οργάνων (των Υπηρεσιακών Συμβουλίων) αλλά ακόμα και αίροντας την πάγια απαγόρευση οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής λόγω της προεκλογικής περιόδου, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Είναι ολοφάνερο ότι μετά τη νομοθετική ρύθμιση και η έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης ήρθε να ολοκληρώσει το «βόλεμα» ημετέρων της συγκυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς πρόκειται για φωτογραφική διαδικασία μοριοδότησης ορισμένων εργαζομένων με συγκεκριμένα προσόντα.
Υποβαθμίζουν τα Πτυχία-Μεταπτυχιακά των υπαλλήλων Π.Ε. και Τ.Ε., καθώς μοριοδοτούνται με μόλις 5 και 4 μόρια αντίστοιχα στο μέγιστο βαθμό (δηλαδή για βαθμό πτυχίου άριστα 10), ενώ μόλις τέσσερα (4) σεμινάρια επιμόρφωσης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ισοδυναμούν με 4 μόρια και άρα με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνεται και η εκπαίδευση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.).
Αντιθέτως, ο βασικός τίτλος σπουδών, το απολυτήριο Λυκείου δηλαδή, μοριοδοτείται με 20 μόρια, ενώ η επιμόρφωση στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. πριμοδοτείται με 10 μόρια για τους υπαλλήλους Δ.Ε.
Τρανταχτό στοιχείο για την θεμελίωση του άδικου και ρουσφετολογικού της διαδικασίας είναι η απουσία στα «κριτήρια» μοριοδότησης των υπαλλήλων Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. των κοινωνικών κριτηρίων (οικογενειακή κατάσταση, αριθμός τέκνων, Α.Μ.Ε.Α. κ.λπ.) καθώς λαμβάνεται υπόψη μόνο στους υπαλλήλους Υ.Ε.
Η ρουσφετολογική διαδικασία ολοκληρώνεται καθώς το Α.Σ.Ε.Π. το μόνο που κάνει είναι να ομαδοποιεί τους πίνακες, χωρίς κανένα δικαίωμα ελέγχου των προσόντων και των δικαιολογητικών, καθώς η σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων γίνεται από τις Διευθύνσεις Προσωπικού των Φορέων Προέλευσης ενώ οι φορείς υποδοχής δεν έχουν κανένα δικαίωμα ελέγχου. Οι φορείς προέλευσης (βλέπε οι αιρετοί και όχι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια) διατηρούν και το δικαίωμα επιλογής μέσω της απαιτούμενης «σύμφωνης γνώμης», μεταξύ εκείνων που θα ζητήσουν να μεταταγούν, ποιους θα αφήσουν και ποιους όχι…
Με βάση τα πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ότι η δήθεν «εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα» σε συνδυασμό με την περίφημη επιτροπή Ραπακούλια για την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού είναι ο προθάλαμος για νέες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σοβαρό «εμπόδιο» για την υλοποίηση του νέου σχεδίου τους είναι αν υπάρχουν και οι απαραίτητες πιστώσεις που προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση, όταν είναι γνωστή η δεινή οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. αλλά και οι νέες περικοπές πόρων που έχουν προγραμματιστεί για το 2014.
Τη στιγμή που πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν ήδη μπει στο Οικονομικό παρατηρητήριο ή βρίσκονται στο προθάλαμό του, απαραίτητη προϋπόθεση της «ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» απαιτεί την βεβαίωση ύπαρξης πιστώσεων προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού. Και την ίδια στιγμή μεθοδεύονται αθρόες απολύσεις εργαζομένων μέσω της τροποποίησης του τρόπου αξιολόγησης των εργαζομένων, θεωρώντας εκ των προτέρων υποχρεωτικά «άχρηστο και ανίκανο» το 15% των αξιολογουμένων. Μια απαράδεκτη διαδικασία που θέτει ως στόχο τις απολύσεις και που δικαιώνει όσους καταγγέλλουν τις δήθεν αξιολογήσεις ως διαδικασία ενταγμένη στον μνημονιακό στόχο των απολύσεων και σε καμιά περίπτωση ως μέσο αναβάθμισης της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μη συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία που θα τους οδηγήσει εθελοντικά σε απόλυση και όλοι μαζί να αγωνιστούμε το επόμενο χρονικό διάστημα για να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων όταν την ίδια στιγμή δημιουργούν νέες στρατιές «ομήρων» και σύγχρονων «σκλάβων» μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα.»
aftodioikisi.gr
Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού 1122 προσλήψεις ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως επτά μήνες, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με διευρυμένο ωράριο λόγω της επικείμενης αυξημένης επισκεψιμότητας. Οι θέσεις αφορούν σε νυχτοφύλακες , καθαριστές , ηλεκτροτεχνίτες , μηχανολόγους , ψυκτικούς και υπαλλήλους άλλων διάφορων ειδικοτήτων με την πλειονότητα των προσλήψεων να αφορούν στους ημερήσιους φύλακες.
Δείτε όλες οι προσλήψεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για το 2014:



















Οι προσλήψεις του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Φύλακες Αρχαιοτήτων και Νυχτοφύλακες) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση ΣΟΧ του ΑΣΕΠ όταν θα προκηρυχθούν οι προσλήψεις από τις ΕΒΑ και τις ΕΠΚΑ.
aftodioiksi.gr
Η Κλαιρ από τη Μεγάλη Βρετανία προσπαθούσε χρόνια για να καταφέρει να αποκτήσει παιδί. Τελικά πριν μερικές μέρες κατάφερε να γεννήσει δίδυμα...
μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Στην αρχή ήταν πολύ ευτυχισμένη. Λίγες μέρες αργότερα όμως άρχισε να ανησυχεί πιστεύοντας ότι δεν είναι καλή μητέρα και δεν μπορεί να τα καταφέρει. Μάλιστα είχε το φόβο ότι το κράτος θα της έπαιρνε τα παιδιά αφού δεν θα ήταν ικανή μάνα.
Η ίδια αποτάνθηκε σε γιατρό ο οποίος και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.
Τελικά όμως αποφάσισε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο οποίο ήταν διευθύντρια...


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Οι επιστήμονες κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου από τη διαρκή αύξηση του πληθυσμού. Αν σας φαίνονται πολλά τα επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζούμε σήμερα στη Γη φανταστείτε τι θα γινόταν αν ζούσαν όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από τον πλανήτη τα τελευταία 50.000 χρόνια!


Ο συνολικός αριθμός θα ήταν 107,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σύμφωνα με το Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. O αριθμός φυσικά είναι κατά προσέγγιση, ωστόσο έχει μεγάλη δόση αλήθειας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από το 50.000 π.Χ. μέχρι και το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2011 είχαν ζήσει συνολικά στον πλανήτη μας 107.602.707.791 άνθρωποι. Απ' όλους αυτούς, σήμερα είναι ζωντανοί περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Με άλλα λόγια, σε κάθε ζωντανό άνθρωπο σήμερα, αντιστοιχούν 15... φαντάσματα!

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Γουέντι Μπάλντουιν μια καλή αρχή για να υπολογίσει κανείς πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη είναι οι γεννήσεις από τότε που περπάτησε στη Γη ο Homo sapiens, δηλαδή πριν από 50.000 χρόνια.

Ενδεικτικά λοιπόν, ο παγκόσμιος πληθυσμός μεταβλήθηκε ως εξής:

Ως το 8.000 π.Χ. 1.137.789.769
8.000 π.Χ. - 1 μ.Χ. 47.163.122.123
1 - 1200 73.754.465.123
1200- 1650 86.536.467.576
1650-1750 89.708.399.089
1750-1850 93.754.639.098
1850-1950 100.045.075.169
1950-2011 107.602.707.791

«Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδιάμεσο, το 99% των δεδομένων που θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες είναι ανύπαρκτο!», τονίζει η δρ. Μπάλντουιν η οποία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του πάζλ της Ζωής.

Κατά τον 20ό αιώνα ο ρυθμός των παγκόσμιων γεννήσεων ελαττώθηκε από 40 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους τον χρόνο στις 31 γεννήσεις το 1995 και στις 23 σήμερα.

Παλαιότερα, υποστηρίζει η δρ. Μπάλντουιν το ανθρώπινο είδος χρειαζόταν υψηλότερο ρυθμό αναπαραγωγής για να καταφέρει να επιβιώσει, δηλαδή γύρω στις 80 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους. Κι αυτό γιατί τότε οι άνθρωποι δεν είχαν μεγάλο προσδόκιμο ζωής ενώ οι άνθρωποι που γεννούσαν ήταν λιγότεροι σε σχέση με σήμερα.

http://www.seleo.gr

Στις 24 Φεβρουαρίου 1981 σημειώνεται ισχυρή σεισμική δόνηση, εντάσεως  6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, 77 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

303 - Ο Γαλέριος εκδίδει διάταγμα με το οποίο ξεκινά το διωγμό εναντίον των Χριστιανών στις υπό τον δικό του έλεγχο επαρχίες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

1303 - Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Πολέμου της Σκωτζέζικης Ανεξαρτησίας, οι Σκωτσέζοι νικούν τους Άγγλους στη μάχη του Ρόσλιν.

1386 - Δολοφονείται στη Βούδα ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ της Νάπολης.

1525 - Οι ενωμένες δυνάμεις της Ισπανίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας νικούν το γαλλικό στρατό στη Μάχη της Παβία.

1582 - Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ΄ ανακοινώνει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

1607 - Η όπερα "Ορφέας" του Κλαούντιο Μοντεβέρντι κάνει πρεμιέρα στη Μάντοβα.

1821 - Ελληνική Επανάσταση: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης υψώνει επαναστατική σημαία στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας.

1848 - Εκθρονίζεται ο βασιλιάς Λουδοβίκος-Φίλιππος της Γαλλίας («Φεβρουαριανή Επανάσταση»).

1920 - Το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (DAP) αλλάζει ονομασία με πρωτοβουλία του Χίτλερ σε Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (NSDAP).

1946 - Στην Αργεντινή εκλέγεται πρόεδρος ο Χουάν Περόν.

1981 - Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 R με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, 77 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

1983 - Τo E/Γ Ο/Γ Χρυσή Αυγή βυθίζεται στον Κάβο ντ' Όρο παρασύροντας στο θάνατο 28 επιβαίνοντες.

http://www.enikos.gr 
Την απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία υλοποίησης ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης για γλωσσομαθείς υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όλες οι λεπτομέρειες περιγράφονται στο ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύουμε. 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να μετατρέψει τους γλωσσομαθείς σε καταρτισμένους ξεναγούς. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι αναμένουμε και νέα αύξηση τουριστών, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να αυξήσει εκθετικά τις πιθανότητες να βρει κάποιος δουλειά το καλοκαίρι. Ιδού λοιπόν οι λεπτομέρειες αλλά και ολόκληρο το ΦΕΚ.

1. ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
.
2. ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Στις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 31 Μαρτίου 2014 έως 30 Μαΐου 2014.

4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.

5. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν από τις 26/02/2014 μέχρι τις 12/03/2014, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Α.Σ.Τ.Ε. και Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα) αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 7 της παρούσας, σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΙΤΛΩΝ). Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή γίνονται δεκτές, εφόσον ο φάκελος φέρει σφραγίδα του ταχυδρομείου εντός των ως άνω οριζόμενων προθεσμιών, ήτοι από 26/02/2014 έως και 12/02/2014

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής. Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση των γλωσσών αυτών αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας Η άριστη γνώση της πρώτης δηλωθείσας γλώσσας δεν μοριοδοτείται. Η άριστη γνώση κάθε επιπλέον ξένης γλώσσας πέραν της πρώτης δηλωθείσας, που δηλώνει ο υποψήφιος μοριοδοτείται. Τα δικαιολογητικά, τα μόρια και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε στο σχετικό ΦΕΚ.

http://www.fpress.gr


Αυτά είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Denver Business School του Πανεπιστημίου του Colorado.Όπως αναφέρει η έρευνα το 57% εκείνων που διέγραψαν φίλο από το Facebook έγινε...

για κάτι που συνέβει online, ενώ το 27% για αιτία που οφείλεται στην πραγματική ζωή.

Αναλυτικά η λίστα με το Top 10 των σημαντικότερων λόγων διαγραφής φίλων είναι:

1. Βαρετά posts

2. Πάρα πολλές ενημερώσεις του status

3. Σκληρά ή αγενή σχόλια

4. Ρατσιστικά σχόλια

5. Πολιτικές αντιλήψεις

6. Θρησκευτικές αντιλήψεις

7. Τέλος μιας φιλίας/σχέσης

8. Διαφωνία (offline)

9. Διαφωνία (online)

10.Διαγραφή ενοχλητικών γονέων


http://www.seleo.gr 

Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει η σοκολάτα! Κάθε φορά, λοιπόν, που δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον γλυκό πειρασμό, θα πρέπει να επιλέγουμε τη σοκολάτα που είναι πιο υγιεινή, αλλά και πιο θρεπτική.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της σε κακάο, τόσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα και τόσο πιο πολλά υγιή για την καρδιά φλαβονοειδή περιέχει.

Δείτε μερικούς κανόνες για το πώς να επιλέγετε την πιο υγιεινή σοκολάτα!

-Διαλέξτε μια μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο. Σιγουρευτείτε ότι η περιεκτικότητα σε κακάο αναγράφεται πριν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

-Το άγλυκο κακάο, η σκόνη κακάο και η σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, θεωρούνται 100% κακάο. Προϊόντα με ποσοστό κακάο πάνω από το 70%, δε θεωρούνται γαλακτοκομικά.

-Επιλέξτε βιολογική σοκολάτα. Οι κόκκοι του κακάο έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά φυτοφαρμάκων. Οι χαλαροί κανονισμοί στις χώρες που παράγουν κόκκους κακάο, επιτρέπουν τη χρήση φυτοφαρμάκων που σε άλλες χώρες απαγορεύονται.

-Αποφύγετε την αλκαλική σοκολάτα. Διαβάστε στο περιτύλιγμα να αναγράφεται μη-αλκαλικό ή ελαφρά αλκαλικό κακάο, αφού το αλκαλικό καταστρέφει τα σημαντικά για την υγεία φλαβονοειδή του κακάο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!