Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017


Αν σας ρωτούσαν σε ποια πόλη του κόσμου πιστεύετε ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ, τι θα απαντούσατε;
Πριν προλάβετε να πείτε το οτιδήποτε, σκεφτείτε προσεχτικά τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απάντηση σας.
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε την απάντηση… μη σκάτε!
Η εφαρμογή Lazeeva, πραγματοποίησε έρευνα σε πάνω από 450.000 άτομα, ηλικίας 18-70 ετών, και έχρισε την πόλη που αναμφισβήτητα όλοι οι άντρες θα θέλανε να ζήσουν εκεί.
Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα σχετικά με την αντισύλληψη και την ισότητα των φύλων από διάφορες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, προκειμένου να καταλήξουν στις περιοχές του κόσμου που οι γυναίκες έχουν εντονότερη σεξουαλική ζωή.
Οι ειδικοί, έχοντας ως κριτήριο ότι οι γυναίκες που είναι πιο σεξουαλικά ενεργές πρέπει να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες, να έχουν πρόσβαση σε σεξουαλικά παιχνίδια, να μην έχουν προκαταλήψεις και να ζουν σε μια κοινωνία που να στηρίζει την ισότητα των φύλων, κατέληξαν στις πόλεις που οι γυναίκες είναι πιο ενεργές σεξουαλικά και που τα σεξουαλικά τους ένστικτα δύσκολα κρύβονται.
Ποιες, λοιπόν, είναι οι πόλεις αυτές;
1. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
2. Παρίσι, Γαλλία
3. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
4. Λος Άντζελες, ΗΠΑ
5. Σικάγο, Ηπα
6. Όστιν, ΗΠΑ
7. Βρυξέλλες, Βέλγιο
8. Βασιλεία, Ελβετία
9. Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο
10. Γενεύη, Ελβετία
11. Βερολίνο, Γερμανία
12. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
13. Ζυρίχη, Ελβετία
14. Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο
15. Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες
16. Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
17. Αμβούργο, Γερμανία
18. Σιάτλ, ΗΠΑ
19. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
20. Ρότερνταμ, Ολλανδία
Πηγή: protothema.gr

Ο μαντρότοιχος ενός κοιμητηρίου σποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε πολίτη και το Δήμο Πατρέων; Κι όμως…
Μια γυναίκα έχει κινηθεί νομικά κατά του Δήμου από το 2013 με αγωγή της υποστηρίζοντας ότι το Α’ δημοτικό νεκροταφείο έχει επεκταθεί προς την πλευρά της ιδιοκτησίας της. Στα έγγραφα που έχουν περιέλθει στον Δήμο αναφέρεται ότι η ενάγουσα ισχυρίζεται πως ο δήμος έχει ξηλώσει μαντρότοιχο και έτσι δεν  παρεμποδίζεται η μακάβρια θέα, ενώ τα νερά της βροχής εγκυμονούν κίνδυνο για την υγεία των περιοίκων. Υποστηρίζει στην αγωγή ότι οι ενέργειες του Δήμου προσβάλλουν την προσωπικότητα της ως προς α) την ηθική της υπόσταση και το αισθητικό της συναίσθημα, καθώς υποχρεούται να έχει οπτική επαφή με τις νεκρώσιμες ακολουθίες και την ταφή νεκρών, β) την υγεία της ίδιας και της οικογενείας της γ) τη δημόσια υγεία και το οικιστικό περιβάλλον και δ) την ιδιοκτησία της.
Εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου (459/2016) η οποία έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή της γυναίκας και υποχρέωσε τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του χώρου της παράνομης επέκτασης του κοιμητηρίου, να κάνει υψηλή φύτευση και να μην φτιάξει νέους τάφους.
Ο Δήμος εκτιμά ότι υπήρξε κακή ερμηνεία του νόμου και του αποδεικτικού υλικού που προσκόμισε και γι’ αυτό αποφάσισε να προσβάλει την απόφαση ασκώντας έφεση. Υποστηρίζει ότι αρμόδιο δικαστήριο για να κρίνει ήταν το Ειρηνοδικείο και όχι το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Επίσης υποστηρίζει ότι το ακίνητο της ενάγουσας βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το κοιμητήριο και μεσολαβούν άλλες ιδιοκτησίες, ενώ θεωρεί ότι «η προσβολή της προσωπικότητας, της νομής και της κυριότητας δεν κρίνεται με υποκειμενικά στοιχεία με βάση το χαρακτήρα και τις συνήθειες του ιδιοκτήτη».

Τουλάχιστον ένας στους δέκα εφήβους 13 έως 15 ετών στον κόσμο (ποσοστό σχεδόν 11%) είναι καπνιστής, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα.

Οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ρενέ Αρατσόλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για 61 χώρες που αφορούσαν την περίοδο 2012-15.

Στις μισές χώρες σχεδόν το 15% των αγοριών και το 8% των κοριτσιών 13-15 ετών καπνίζουν τσιγάρα, πούρα ή άλλα προϊόντα καπνού.

Στην Ελλάδα (με βάση στοιχεία του 2013 και σε δείγμα σχεδόν 4.100 μαθητών) το ποσοστό καπνιστών μεταξύ των εφήβων και των δύο φύλων 13-15 ετών εμφανίζεται να είναι 13,3%, ενώ ειδικότερα τα ποσοστά στα αγόρια είναι 14,9% και στα κορίτσια 11,6%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εφήβων καπνιστών (και των δύο φύλων) υπάρχει στο Τιμόρ-Λέστε (35%) και το μικρότερο στη Σρι Λάνκα (1,7%).

Στα αγόρια οι περισσότεροι καπνιστές βρίσκονται στο Τιμόρ-Λέστε (61,4%) και οι λιγότεροι στο Τατζικιστάν (2,9%), ενώ στα κορίτσια το υψηλότερο ποσοστό εφήβων καπνιστριών υπάρχει στη Βουλγαρία (29%) και το χαμηλότερο στο Τατζικιστάν (1,6%).

Το κάπνισμα είναι η κυριότερη αιτία θανάτων και σοβαρών παθήσεων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, σκοτώνοντας περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

«Έχει δειχθεί ότι το κάπνισμα κάνει ζημιά σχεδόν σε κάθε όργανο του σώματος και οι περισσότεροι ενήλικοι καπνιστές ξεκίνησαν το κάπνισμα στη διάρκεια της εφηβείας τους.

Συνεπώς οι προσπάθειες αποφυγής χρήσης του καπνού από τους νέους είναι ζωτικές για την πρόληψη άλλης μιας γενιάς ενηλίκων, που θα καπνίζουν και θα υποφέρουν από σχετικές με το κάπνισμα παθήσεις και πρόωρο θάνατο», δήλωσε ο Αρατσόλα.

Στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον οι μισοί έφηβοι καπνιστές δήλωσαν ότι θέλουν να το κόψουν, με ποσοστά που κυμαίνονται από 32% στην Ουρουγουάη έως 90% στις Φιλιπίνες.

Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται γύρω στο 45% και είναι από τα χαμηλότερα διεθνώς (δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς έλληνες εφήβους δηλώνουν πρόθυμοι να το κόψουν).

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστημονική δημοσίευση.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ γέννησε δίδυμα στο Λος Άντζελες, αναφέρουν σήμερα αρκετές ιστοσελίδες που ασχολούνται με διασημότητες, επικαλούμενες πηγές που δεν κατονομάζουν.

Η 35χρονη σταρ και ο ράπερ και μουσικός παραγωγός Τζέι Ζ έχουν ήδη μια κόρη πέντε χρονών, την Μπλου 'Αιβι.

Η E! News, επικαλούμενη πολλές πηγές που δεν κατονομάζει, δημοσίευσε την είδηση της γέννησης, όπως και ότι ο Τζέι Ζ και η Μπλου 'Αιβι εθεάθησαν την Πέμπτη στην περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Η Us Weekly, που επίσης επικαλείται πολλές πηγές που δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι το ζευγάρι απέκτησε τα δίδυμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

"Η Μπι και ο Τζέι είναι κατενθουσιασμένοι και έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τα γεννητούρια στα μέλη της οικογένειάς τους και στους πιο κοντινούς φίλους τους", ανέφερε πηγή που δεν κατονομάζεται στο People.

Το Reuters δεν μπόρεσε να ελέγξει τις πληροφορίες. Εκπρόσωπος της Μπιγιονσέ δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Οι ιστοσελίδες που γράφουν ειδήσεις για διασημότητες δεν είχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία και η ώρα που γεννήθηκαν τα δίδυμα ή το φύλο τους.

Η τραγουδίστρια του "Lemonade", μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη μουσική βιομηχανία, ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος στο λογαριασμό της στο Instagram τον Φεβρουάριο αναρτώντας και μια φωτογραφία που τη δείχνει να φορά εσώρουχα και να κρατά τρυφερά την ήδη φουσκωμένη κοιλιά της.

Η ανακοίνωση είχε περισσότερα από 8 εκατομμύρια "like" το πρώτο 24ωρο και έγινε η "most-liked" ανάρτηση στην ιστορία του Instagram.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η τραγουδίστρια της R&B εμφανίστηκε στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy στο Λος Άντζελες παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τη φουσκωμένη κοιλιά της, επιδεικνύοντας έτσι τη μητρότητα. Έκτοτε δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες με γυμνή την κοιλιά της στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!