Τετάρτη 15 Απριλίου 2015


Ακούμε συχνά, κυρίως τους γονείς, να κατηγορούν τα βιντεοπαιχνίδια για εθισμό και «αποβλάκωση» των παιδιών. Ωστόσο, με τις κατάλληλες μετατροπές, μπορούν να χρησιμεύσουν και στην εκπαίδευση και προστασία μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «σοβαρά παιχνίδια» (serious games) τα οποία εκπαιδεύουν το προσωπικό μίας εταιρείας ή τους μαθητές ενός σχολείου στους κανόνες πυρασφάλειας με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο και σίγουρα πιο αποτελεσματικά από ένα βαρετό φυλλάδιο οδηγιών, ενώ μπορούν να βρουν εφαρμογή και στον τομέα του τουρισμού και της μάθησης.

Οπως επισημαίνει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα Καθημερινή, οι ξένες και οι ελληνικές εταιρείες ποντάρουν στο γεγονός ότι τα βιντεοπαιχνίδια κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών κάθε ηλικίας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εταιρεία ερευνών Ambient Insight, η βιομηχανία του serious gaming, μέχρι το 2017μ θα φτάσει παγκοσμίως σε ετήσιες πωλήσεις 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οπως εξηγεί η Δανάη Αντωνοπούλου, ιδρύτρια της InspiringCareer, που έχει αναπτύξει το Fire Safety Gaming, μία εφαρμογή για την εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων πυρασφάλεια: «Σκεφτήκαμε πώς από το να διαβάζει κανείς ένα βιβλίο για τους κανόνες πυρασφάλειας, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να τους ανακαλύπτει μόνος του παίζοντας». Μάλιστα η InspiringCareer, σχεδιάζει να διαθέσει την εφαρμογή αυτή σε μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και σχολεία, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και ένα βιντεοπαιχνίδι για τις πρώτες βοήθειες.

Στην περίπτωση της εκπαίδευσης για μαθητές, υπάρχουν serious games για την μουσειακή εκπαίδευση των σχολείων, καθώς και το ελληνικό GetCoding που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και της Microsoft και βοηθά τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό.

Παράλληλα, αυτά τα παιχνίδια βρίσκουν εφαρμογή και στον τουρισμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δημιουργίες της Mobile FX που ήταν εγκατεστημένες το περασμένο καλοκαίρι σε ένα σύστημα στο λιμάνι της Μυκόνου, ξεναγώντας ηλεκτρονικά τους επισκέπτες στο νησί, αλλά και το Mythical Peloponnese που ανέπτυξε η Trebble για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δίνει την ευκαιρία στους τουρίστες να γνωρίσουν την Πελοπόννησο μέσα από το smartphone τους.

Πηγή: techit.gr

Μία θηλυκή γκρίζα φάλαινα ταξίδεψε από την ανατολική ακτή της Ρωσίας έως το Μεξικό και πίσω ξανά, διασχίζοντας δύο φορές χωρίς διακοπή τον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, μια συνολική απόσταση 22.511 χιλιομέτρων, μέσα σε 172 μέρες.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ μετανάστευσης μεταξύ των θηλαστικών του πλανήτη μας, τουλάχιστον με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Έως τώρα, σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, το ρεκόρ κατείχε μια άλλη μεγάπτερη φάλαινα, που είχε εντοπιστεί να διασχίζει 16.400 χλμ.

Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ λέγεται «Βαρβάρα» και πλησιάζει στα ανοιχτά της ρωσικής νήσου Σαχαλίνης κάθε χρόνο για να τραφεί.

Οι Ρώσοι και Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Biology Letters", σύμφωνα με το BBC, της τοποθέτησαν ειδικό αισθητήρα που καταγράφει την πορεία της με τη βοήθεια δορυφόρου.

Οι γκρίζες φάλαινες, που ζουν συνήθως στα ρηχά παράκτια νερά του Δυτικού Βόρειου Ειρηνικού, αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν από τους φαλαινοθήρες κατά τον 20ό αιώνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπολογίζεται ότι δεν ζουν παγκοσμίως πάνω από 180 δυτικές γκρίζες φάλαινες, ενώ πολύ καλύτερα τα πάνε τα «ξαδέρφια» τους, οι ανατολικές γκρίζες φάλαινες, στην άλλη πλευρά του βόρειου Ειρηνικού, που έχουν ανακάμψει σε πάνω από 20.000.

Έως τώρα ελάχιστα πράγματα ήσαν γνωστά για τις μεταναστευτικές συνήθειες και ικανότητες των δυτικών γκρίζων φαλαινών (οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι ουσιαστικά είναι ένα ενιαίο είδος με τις ανατολικές).

Όπως αποδείχτηκε από την περίπτωση της «Βαρβάρας», οι φάλαινες αυτές διασχίζουν τη Βερίγγεια Θάλασσα, τον Κόλπο της Αλάσκα και κατεβαίνουν κατά μήκος της Βόρειας Αμερικής έως τον Κόλπο του Μεξικό, όπου κατά πάσα πιθανότητα είχαν κάποτε γεννηθεί.

Κατά την επιστροφή της, η «Βαρβάρα» δεν ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδρομή, ενώ δεν σταμάτησε για να τραφεί καθ' όλο το διαρκείας 5,5 μηνών ταξίδι της.

Είχε τόσο καλά φάει, όσο έμεινε στα ρωσικά νερά, που μπορούσε να αντέξει ένα τόσο μακρινό ταξίδι χωρίς άλλη τροφή.
real.gr

Τις λίστες με τα καλύτερα και τα χειρότερα επαγγέλματα στον κόσμο για το 2015 κατάρτισε ιστότοπος που ειδικεύεται σε εργασιακά θέματα.
Η CareerCast.com έφτιαξε τις εν λόγω λίστες λαμβάνοντας υπόψη το μέσο εισόδημα των επαγγελματιών του τομέα, τις προοπτικές του επαγγέλματος, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, το στρες και τις σωματικές απαιτήσεις.
Οι χειρότερες δουλειές για το 2015:
  • Δημοσιογράφος
  • Ξυλοκόπος
  • Στρατιωτικός
  • Μάγειρας
  • Παρουσιαστής
  • Φωτορεπόρτερ
  • Σωφρονιστικοί υπάλληλοι
  • Οδηγός ταξί
  • Πυροσβέστης
  • Ταχυδρόμος
Οι καλύτερες δουλειές για το 2015:
  • Οικονομικός αναλυτής ρίσκου
  • Ακουολόγος
  • Μαθηματικός
  • Στατιστικολόγος
  • Μηχανικός Βϊοατρικής Τεχνολογίας
  • Επιστήμονας δεδομένων
  • Ειδικός στοματικής υγείας
  • Μηχανικός λογισμικού
  • Εργοθεραπευτής
  • Αναλυτής συστημάτων υπολογιστή
Έπιασε καύσωνας στην Ανταρκτική!
Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ βίωσε η Ανταρκτική πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με μετεωρολόγους.
Οι αισθητήρες στο ερευνητικό κέντρο Esperanza Base της Αργεντινής, στη βόρεια άκρη της Ανταρκτικής χερσονήσου κατέγραψαν θερμοκρασία 17,5 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που έχουν καταγραφεί ποτέ στην παγωμένη ήπειρο.
Για διάστημα δύο ημερών στο τέλος Μαρτίου οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 17,4 και 17,5 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, το κύμα αυτό "καύσωνα" στην πιο κρύα ήπειρο της Γης δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (World Meteorological Organisation), όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Η προηγούμενη πιο θερμή θερμοκρασία που είχε καταγραφεί στην Ανταρκτική ήταν στις 24 Απριλίου του 1961, όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 17,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα Weather Underground ο μετεωρολόγος, Dr Jeff Masters.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναφέρει ως υψηλότερη θερμοκρασία στην ήπειρο αυτή που είχε καταγραφεί από το σταθμό Vanda την 1η Μαΐου του 1974, η οποία ήταν 15 βαθμοί Κελσίου.
news.gr

«Ναι» στο γυμνό, αλλά μόνο αν πρόκειται για έργο τέχνης λέει το Facebook, ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε πρόσφατα όταν ανανεώνοντας τους όρους χρήσης του έβγαλε κόκκινη κάρτα σε όσους αναρτούν εικόνες που απεικονίζουν γυμνά γυναικεία στήθη και ανδρικά ή γυναικεία οπίσθια.

Η διευκρίνιση όμως δεν ήταν επαρκής ωστόσο για να τη γλιτώσει το έργο του Γκιστάβ Κουρμπέ «Η προέλευση του κόσμου» και να μην «κατέβει» από το προφίλ ενός χρήστη, γεγονός που δεν έχουν ακόμη δικαιολογήσει οι αρμόδιοι του Facebook.

Η υπόθεση έφτασε στα γαλλικά δικαστήρια, ύστερα από μήνυση ενός δασκάλου κατά του Facebook καθώς του απαγορεύτηκε η ανάρτηση του συγκεκριμένου έργου τέχνης επειδή απεικονίζει γυμνά γυναικεία γεννητικά όργανα.

Οι γάλλοι δικαστές διατείνονται ότι έχουν λόγο επί του θέματος και η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για την 21η Μαΐου.

Οι νομικοί σύμβουλοι του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο υποστηρίζουν ότι οι χρήστες με την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα γνωρίζουν για όποιο θέμα προκύψει ως αρμόδια τα δικαστήρια της Καλιφόρνια.

Οι γάλλοι ωστόσο θεωρούν τη συγκεκριμένη ρήτρα καταχρηστική, ενώ η κίνηση δημιουργεί προηγούμενο, καθώς οι 22 εκατ. χρήστες του Facebook στη Γαλλία θα προσφεύγουν πλέον στη γαλλική δικαιοσύνη για όποια διαφορά έχουν με το συγκεκριμένο μέσο.

«Η προέλευση του κόσμου» του Κουρμπέ - νατουραλιστικό έργο του 1866 - είχε αφαιρεθεί και το 2011 από τον «τοίχο» Δανού καλλιτέχνη, ενώ την ίδια χρονιά είχε μπλοκαριστεί και η σελίδα της Ακαδημίας Τεχνών της Νέας Υόρκης λόγω της ανάρτησης ενός σχεδίου γυμνού γυναικείου κορμιού, αλλά τότε το Facebook είχε παραδεχθεί ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε τόσο δραστικά μέτρα δεδομένου ότι η επίμαχη εικόνα ήταν έργο τέχνης.

ΠΗΓΗ: tanea.gr


Ο ειδικός εξοπλισμός Chrome Line Exterior Deluxe, μεταμορφώνει το νέο ΜΙΝΙ, στο πιο λαμπερό του είδους, κατά κυριολεξία. Επί δεκαετίες, χρωμιωμένες επιφάνειες κοσμούσαν τα πλαίσια των προβολέων, των πίσω φώτων και της μάσκας, καθώς και άλλα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία. Για πρώτη φορά, το χαρακτηριστικό αυτό επεκτείνεται τώρα σε όλο το αμάξωμα, αντανακλώντας, απόλυτα, την αισθητική φιλοσοφία της μάρκας και των φίλων της. Ο εξοπλισμός που προορίζεται αποκλειστικά για το 3θυρο, παρουσιάσθηκε σε ομάδα επίλεκτων προσκεκλημένων της εταιρίας, προ ημερών. Για λόγους προστασίας, η MINI τόνισε, ρητά, στους φωτορεπόρτερ που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ότι είναι υποχρεωτικό να φοράνε γυαλιά ηλίου και ότι απαγορεύεται η χρήση φλας λόγω φυσικής αδυναμίας ελέγχου αντανακλάσεων.
Ο ειδικός εξοπλισμός Chrome Line Exterior Deluxe συνεχίζει, σταθερά, μία σχεδιαστική φιλοσοφία η οποία λανσαρίστηκε αρχικά με το κλασικό Mini το 1959. Το χρώμιο, αποδίδοντας μοναδικές οπτικές λεπτομέρειες, έχει καθιερωθεί σαν μέρος της παράδοσης ΜΙΝΙ όπως και η αίσθηση go-kart και το κεντρικό όργανο στο ταμπλό. Η σοφιστικέ λάμψη οδηγεί το βλέμμα στα σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας ΜΙΝΙ που εδώ και δεκαετίας το έχουν αναδείξει σε αρχέτυπο μοντέλο της premium μικρής κατηγορίας.

Ο νέος ειδικός εξοπλισμός θα επηρεάσει και τις διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Ο φωτισμός της αίθουσας θα χαμηλώνει αυτόματα κατά τη διάρκεια συναρμολόγησης του νέου 3θυρου ΜΙΝΙ με Chrome Line Exterior Deluxe. Επιπλέον, η ταχύτητα λειτουργίας του ιμάντα μεταφοράς θα μειώνεται για να προσφέρει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να καθρεφτίζονται στην αντανάκλαση του αμαξώματος του ΜΙΝΙ.
naftemporiki.gr

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος travelversed.com παρουσιάζει τις πιο όμορφες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο. 20 παραλίες που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης από τη Βραζιλία έως τις Φιλιππίνες. Στις κορυφαίες 10 παραλίες βρίσκονται 2 ελληνικές και μάλιστα και οι 2 είναι στην Κρήτη. Το Ελαφονήσι βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ στην 9η θέση βρίσκεται η μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, στην Κίσσαμο Χανίων. Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες 10 παραλίες σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστότοπο:
1. Phra Nang Beach, Ταϊλάνδη

2. Ελαφονήσι, Ελλάδα

3. White Beach, Boracay, Φιλιππίνες

4. Παραλία Saline, St. Bart’s

5. Mudhdhoo, Μαλδίβες

6. Black Sand Beach, Μάουι, Χαβάη

7. Rabbit Beach, Λαμπεντούζα, Ιταλία

8. Wineglass Bay, Τασμανία

9. Μπάλος, Ελλάδα

10. Παραλία Cavendish, Νησί Prince Edward, Καναδάς

Πηγή: ellines.com
Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ο Φάνης Γκέκας πήγε να προπονηθεί με την Ακίσαρσπορ όμως ο φύλακας δεν τον άφησε να μπει στο προπονητικό κέντρο, έπειτα από σχετική εντολή της διοίκησης!

Οι σχέσεις του Έλληνα φορ με τον τουρκικό σύλλογο έχουν φτάσει στα άκρα, με τον Ρομπέρτο Κάρλος πρόσφατα να τον «τελειώνει» ουσιαστικά από τη βασική ομάδα. Πλέον όμως, φαίνεται πως έχουν φτάσει στα άκρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα...

Ο Γκέκας πήγε να προπονηθεί με την ομάδα, όμως ο φύλακας δεν τον άφησε, λέγοντάς του πως υπάρχει σχετική διοικητική εντολή! Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου, τόνισε πως δεν επιθυμούν την παρουσία του διεθνούς επιθετικού, ο οποίος διαταράσσει την συγκέντρωση της ομάδας!

Επιπλέον, δόθηκε εντολή να προπονείται με την Κ-21 της Ακίσαρσπορ!

http://www.sdna.gr

Πάντα μετά από κάθε γιορταστική κραιπάλη πρέπει να αφιερώνουμε μερικές ημέρες στην αποτοξίνωσή μας, προσπαθώντας να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό μας από τις τοξίνες του κρέατος και των τροφών ζωικής προέλευσης. Προτού, όμως, ξεκινήσουμε, ας δούμε λίγο πιο βαθιά το θέμα «αποτοξίνωση», έτσι ώστε να ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε τις επόμενες ημέρες.
Περί τίνος πρόκειται;
Μια αποτοξινωτική διατροφή, όπως είπαμε, έχει στόχο να μειώσει τις τοξίνες του οργανισμού μας, μέσω ενός ελεγχόμενου διατροφικού πλάνου. Τέτοιου είδους διατροφές μπορείτε να βρείτε πολλές στο διαδίκτυο, οι οποίες να αναφέρονται σε οφέλη όπως απώλεια βάρους, περισσότερη ενέργεια, δυνατό ανοσοποιητικό και καλύτερη υγεία εν γένει. Κάποιες είναι πιο αυστηρές από άλλες, τόσο που ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια του ακραίου, προκαλώντας σκληρή κριτική από διαιτολόγους, επιστήμονες και γιατρούς. Έχετε υπόψη σας ότι αυτές οι μέθοδοι σπάνια κρατάνε όσο πρέπει και φτάνουν να δημιουργούν έντονη απογοήτευση σε όσους τις ακολουθούν, επηρεάζοντάς τους μετά άσχημα στη διατροφή τους, αλλά και στην ψυχική τους διάθεση.

Μέθοδοι αποτοξίνωσης
Αποτοξίνωση σημαίνει επιστροφή σε πιο φυσικές τροφές και απόρριψη των επεξεργασμένων εκδοχών τους, όπως και των αντίστοιχων ποτών (αναψυκτικά, αλκοόλ, καφές κ.λπ). Η καφεΐνη και το αλκοόλ βγαίνουν εκτός διατροφικού πλάνου, ενώ οι διάφορες μέθοδοι συνήθως περιλαμβάνουν:
  • Ωμοφαγία, δηλαδή κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών ή μαγειρεμένων σε θερμοκρασία κάτω των 40 βαθμών, έτσι ώστε να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους.
  • Βότανα
  • Πολλούς χυμούς και νερό
  • Συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων
  • Περιορισμό θερμίδων
  • Αποκλεισμό επεξεργασμένων τροφών, γαλακτοκομικών και κρέατος.
Αν, όμως, η διατροφή σας γενικότερα δεν είναι ισορροπημένη και ειδικά μετά από το… γλέντι των τελευταίων ημερών, είναι καλό να πάτε απότομα από το ένα άκρο στο άλλο; Σίγουρα αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, πάντως, δεν είναι αποχή από το φαγητό για κάποιες μέρες, γιατί τότε στερείτε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τον εαυτό σας. Όπως σε όλα τα πράγματα, απλώς χρειάζεται ένα μέτρο .

Πριν κάνετε οποιαδήποτε μορφή αποτοξίνωσης, ρωτήστε τον εαυτό σας:
Πού θα με ωφελήσει;
Τι θέλω να αποτοξινώσω, το σώμα ή το μυαλό μου;
Χρειάζεται να είμαι τόσο ακραίος/α;
Μήπως στην πραγματικότητα θέλω απλώς να χάσω 1-2 κιλά κι όχι να αποτοξινωθώ;
Θα μπορέσω να το διατηρήσω και μετά;
Μήπως μπορώ να βρω την ισορροπία στη διατροφή μου αλλιώς, χωρίς να πιεστώ τόσο πολύ;
Αν θέλετε πραγματικά να δοκιμάσετε τον εαυτό σας και είστε αποφασισμένοι, τότε κάντε την αποτοξίνωσή σας, χωρίς υπερβολές. Απαλλαχτείτε από κρεατικά και γαλακτοκομικά και φτιάξτε γεύματα με φρούτα και λαχανικά που θα σας τονώσουν, θα σας χαρίσουν βιταμίνες, θα σας ενυδατώσουν και θα φέρουν πάλι τον οργανισμό σας σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση, όπου το κοκορέτσι, η χοληστερίνη και το λίπος δεν θα εντοπίζονται σε κάθε γεύμα. Αποφύγετε τις ακραίες μεθόδους που σας θέλουν να καταναλώνετε μόνο χυμούς και νερό και προσπαθήστε να διατηρήσετε τη διατροφή σας όσο πιο φυσιολογική γίνεται, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερο και –γιατί όχι- να γίνει τρόπος ζωής, όπου το κρέας θα πάρει δεύτερο ρόλο στο τραπέζι σας.
Αν έχετε ενδοιασμούς, καλύτερα να μην πιέσετε τον εαυτό σας, καθώς έτσι μπορεί να προκαλέσετε αντίθετα αποτελέσματα και από την πίεση και την πείνα να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο και χειρότερα από το Πάσχα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απλώς μειώστε το κρέας στη διατροφή σας σε 1 φορά την εβδομάδα και κάντε μικρές αλλαγές, μειώνοντας τα γλυκά, το τυρί, το άσπρο ψωμί κ.ο.κ.

Αποτοξινωτικές συμβουλές που θα βοηθήσουν αποφασιστικούς και μη
  • Πιείτε 2-3 μη αλκοολούχα και μη καφεϊνούχα ποτά την εβδομάδα
  • Πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα
  • Τρώτε ένα φρούτο ανάμεσα στα γεύματα
  • Φάτε φρουτοσαλάτα για πρωινό
  • Κάντε μια βόλτα στο άλσος ή σε μια κοντινή πλατεία για να εισπνεύσετε καθαρό αέρα
  • Κοιμηθείτε σωστά, για να αποφύγετε την κούραση και τη μειωμένη αντοχή που προκαλεί η αϋπνία
  • Ασκηθείτε με όποιο τρόπο σας εκφράζει (περπάτημα, χορός, άθλημα, τζόκινγκ)
  • Ανοίξτε το μυαλό και το σώμα σας σε νέα πράγματα
Όταν κάνουμε αποτοξίνωση, όλα χρειάζονται ανανέωση κι αν αποφασίσετε να το κάνετε, μην περιοριστείτε μόνο στη διατροφή. Αποτοξινωθείτε απ’ άκρη σ’ άκρη και ίσως θελήσετε να απαλλαχτείτε όχι μόνο από τις μαγειρίτσες και τα αρνιά, αλλά από ένα κακό διατροφικό μοντέλο που ακολουθούσατε ασυναίσθητα μέχρι σήμερα.
AdTech Ad

boro.gr

Η BitTorrent πειραματίζεται τα τελευταία χρόνια με νέα προϊόντα που δεν έχουν σχέση με torrent clients (π.χ. Bleep και Chat) και αυτή τη φορά στοχεύει στους web browsers με την beta έκδοση του Project Maelstrom.

Πρόκειται για έναν νέο browser που βασίζεται στο Chromium και υπόσχεται ασφάλεια και ιδιωτικότητα, καθώς η πρόσβαση στις ιστοσελίδες γίνεται με βάση το πρωτόκολλο του BitTorrent (διαμοιρασμός μεταξύ χρηστών) και όχι μέσω κεντρικών servers.

“Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουμε μάθει πολλά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε μια ολοένα αναπτυσσόμενη κοινότητα από δοκιμαστές και δημιουργούς (σ.σ. περισσότεροι από 13.500) που μοιράζονται το όραμα μας για το Internet.

Σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά με την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Project Maelstrom, με το οποίο στοχεύουμε σε ένα ανοικτό Internet που δεν χρειάζεται servers και επιτρέπει στον καθένα να δημοσιεύει υλικό σε ένα πραγματικά ανοικτό δίκτυο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας”

Η beta έκδοση του Project Maelstrom είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για Windows PC.

Πηγή: e-pcmag.gr
Περίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανέφερε χθες η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά».

Η ΜΚΟ επικελέστηκε τις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και «πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι».

http://www.thestival.gr
Ο πονόλαιμος είναι το πρώτο σημάδι κρυολογήματος. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που χρειαζόμαστε όταν νιώσουμε το πρώτο «γρατζούνισμα» είναι η γρήγορη ανακούφιση ώστε να αποφύγουμε τη δυσκολία κατάποσης.

Δείτε μερικές απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο.

1. Αντιφλεγμονώδη
Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα μαζί. Έτσι, ανακουφίζουν από τον πόνο και ταυτόχρονα καταπραΰνουν το οίδημα στο λαιμό.

2. Γαργάρες με αλατόνερο
Οι γαργάρες με χλιαρό νερό και αλάτι βοηθούν να αντιμετωπιστεί το οίδημα στο λαιμό και κάνουν τη βλέννα πιο αραιή ώστε να απομακρύνονται ευκολότερα ερεθιστικοί παράγοντες και βακτήρια. Η αναλογία πρέπει να είναι μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι νερό.

3. Καραμέλες
Δεν είναι όλες οι καραμέλες εξίσου αποτελεσματικές ενάντια στον πονόλαιμο, όμως σε κάθε περίπτωση προωθούν την παραγωγή σάλιου κι έτσι ο λαιμός παραμένει ενυδατωμένος. Προτιμήστε όσες περιέχουν μέντα ή ευκάλυπτο.

4. Πολλά υγρά
Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα όταν ο λαιμός είναι ερεθισμένος ή υπάρχει στο σημείο αυτό φλεγμονή. Σημάδι επαρκούς ενυδάτωσης είναι τα εντελώς διάφανα ή ελαφρώς κιτρινωπά ούρα. Η αφυδάτωση δυσκολεύει τον οργανισμό να αντιμετωπίζει βακτήρια και ερεθιστικούς παράγοντες.

5. Τσάι
Για περισσότερη γεύση, αντικαταστήστε ένα ή δύο ποτήρια νερό που θα πίνατε κανονικά με τσάι. Ειδικότερα το πράσινο τσάι, παρέχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Ύπνος
Ειδικότερα αν ο πονόλαιμος οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, όπως ένα κρυολόγημα, είναι απαραίτητο ο οργανισμός να είναι ξεκούραστος ώστε το ανοσοποιητικό να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον παθογόνο μικροοργανισμό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!