Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το παράδειγμα της Ρωσίας φαίνεται πως ακολουθεί και η Γερμανία για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής κατασκοπείας από τις ΗΠΑ και αλλού, επαναφέροντας και αυτή στις υπηρεσίες της τις γραφομηχανές.

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα κατασκοπείας στη Γερμανία από την NSA, η κυβέρνηση της χώρας ψάχνει τρόπους να την αντιμετωπίσει και προχωρά σε μία λύση που κάποιοι θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν οπισθοδρομική.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας, Patrick Sensburg, δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι έχουν πάρει σοβαρά τα γεγονότα κατασκοπείας και δεν αποκλείεται να επιστρατεύσουν πίσω στις υπηρεσίες τις γραφομηχανές, ώστε να μην υπάρχει έλεγχος από τις ΗΠΑ και την NSA.

Επίσης, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται προσεκτική χρήση των smartphones από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ και εκεί ψάχνουν λύσεις με αυξημένη κρυπτογράφηση.

Παράλληλα, έθιξε το ζήτημα ασφαλούς αποστολής email μεταξύ των υπηρεσιών και γενικότερα της ασφαλούς επικοινωνίας.

Η Ρωσία, πάντως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τις γραφομηχανές, με τη δημιουργία των δικών της επεξεργαστών για την αποφυγή των όποιων πιθανοτήτων ηλεκτρονικής κατασκοπείας από τις ΗΠΑ.

Πηγή: e-pcmag.gr
Το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου είναι μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου.
Το μωρό ενώ κοιμάται πεθαίνει ξαφνικά χωρίς προφανή αίτια. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν αυτό είναι μεταξύ 2-5 μηνών.
Οι γονείς ανησυχούν πολύ και το άγχος είναι έντονο τους πρώτους μήνες καθώς φοβούνται πολύ για το μωράκι τους. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και μας είπαν τι μέτρα προφύλαξης μπορείτε να πάρετε προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισής του.
• Καλό είναι να ξαπλώνετε το μωρό ανάσκελα στο κρεβατάκι του.
• Μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρι.
• Σκεπάστε το παιδί μέχρι τους ώμους και με λεπτή κουβέρτα ή σεντόνι.
• Προσοχή στη θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 20-22 βαθμούς.
• Μην κάνετε το λάθος και κοιμάστε στο κρεβάτι μαζί με το μωρό.
• Μην καπνίζετε.
• Το μωρό δεν πρέπει να ντύνεται υπερβολικά ζεστά.
Τα μάτια του έτριβε ψαράς από την Κομοτηνή όταν ένας καρχαρίας 1,5 περίπου μέτρου και βάρους 60 κιλών έπεσε στα δίχτυα του ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους.

Ο ίδιος κατάφερε να τον περισυλλέξει και στη συνέχεια να τον εκθέσει σε γνωστό ψαράδικο της περιοχής, όπου έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστος. Δεν ήταν λίγοι αυτοί μάλιστα που έσπευσαν να αποθανατίσουν τον καρχαρία φωτογραφίζοντας τον.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο είδος καρχαρία που συναντάται στο Αιγαίο και ονομάζεται “σμπρίλιος” και ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος μιας και διαθέτει διπλή σειρά δοντιών και η φόρα τους είναι προς τα μέσα. Τα ψάρι τεμαχίστηκε και διατέθηκε προς πώληση, ενώ πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία τόσο για τον ψαρά όσο και για τους κατοίκους της περιοχής που είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά ή να το γευτούν.

Πηγή: thrakitoday.com

Μία θέση έχασε στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στην κορυφή ανέβηκε η Γερμανία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση ενώ η Γερμανία σκαρφάλωσε στην πρώτη. Η Ισπανία έπεσε στην 8η θέση μετά την αποτυχία της στα γήπεδα της Βραζιλίας.


Η κατάταξη της FIFA:

1. Γερμανία (1724)

2. Αργεντινή (1606)

3. Ολλανδία (1496)

4. Κολομβία (1492)

5. Βέλγιο (1401)

6. Ουρουγουάη (1330)

7. Βραζιλία (1241)

8. Ισπανία (1229)

9. Ελβετία (1216)

10. Γαλλία (1202)

11. Πορτογαλία (1148)

12. Χιλή (1098)

13. Ελλάδα (1091)

14. Ιταλία (1056)

15. ΗΠΑ (989)




http://www.newsit.gr
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όσοι θα πάνε διακοπές υπολογίζουν το κόστος της απόδρασης από το αστικό περιβάλλον.

Σημαντικό μέρος της δαπάνης είναι τα καύσιμα του αυτοκινήτου.

Οσο μάλιστα τα εισιτήρια των πλοίων είναι στα ύψη, όλο και περισσότεροι επιλέγουν την ηπειρωτική χώρα για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), στην αξιολόγηση των μοντέλων ντίζελ που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, με κριτήρια τη μέση εργοστασιακή κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, την πρώτη θέση καταλαμβάνει με μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές του το Volvo V60 στην υβριδική έκδοση.

Ειδικότερα στα ντίζελ, όπου έχει στραφεί η πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών, το Volvo V60 2.4 D6 Plug-InHybrid 283 ίππων Auto AWD έχει μέση κατανάλωση μόλις 1,8 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 μόνο 48 γρ./χλμ.

Το διακεκριμένο σουηδικό αυτοκίνητο διαθέτει προηγμένη τεχνολογία που ανταποκρίνεται στις αρχές της μάρκας, αλλά και στην προσπάθεια για μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Τη δεύτερη θέση παίρνει το γερμανικό VW Polo 1.4 TDI 75 ίππων Blue Motion, 3,1 λίτρα/100 χλμ. και CO2 82 γρ./χλμ. Ανανεώθηκε πρόσφατα και αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο μοντέλο της μάρκας μετά το αειθαλές Golf.

Στη τρίτη θέση ισοβαθμούν δύο γνωστά μοντέλα με κοινά τεχνικά στοιχεία, τα οποία προσέρχονται από την ανεξάντλητη δεξαμενή του γκρουπ VW.

Πρόκειται για τα Skoda Octavia 1.6 TDI Greenline 110 ίππων και το VWGolf 1.6 TDI BlueMotion 110 ίππων. Εχουν και τα δύο μέση κατανάλωση 3,2 λίτρα/100χλμ. και 85 γρ./χλμ.

Στις επόμενες θέσεις κατατάχθηκαν τέσσερα μοντέλα που έχουν κατανάλωση 3,3 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές 85 γρ./χλμ.

Ο λόγος για τα Citroen DS5 2.0 Hybrid, Peugeot 3008 2.0 Hybrid, Volvo V40 2.0 D4 190 ίππων και Ford Fiesta 1.6 110 ίππων (το πρώτο supermini στη δεκάδα). Στην ένατη θέση ένα ακόμη μέλος του γκρουπ VW, το ισπανικό Seat Leon 1.6 TDI Ecomotive 3,3 λίτρα ντίζελ/100 χλμ., 87 γρ. CO2/χλμ.

Μία από τις πληρέστερες προτάσεις της κατηγορίας των μικρομεσαίων με άριστη σχέση τιμής/προϊόντος/εξοπλισμού.

Στη δέκατη θέση υπάρχουν τρία μοντέλα του γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot - Citroen) τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και στην Ελλάδα.

Η γαλλική άποψη στα ντίζελ εκφράζεται και μέσω των Citroen C3 1.4 e-HDI 68, DS3 1.4 e-HDI 68 και Peugeot 208 1.4 e-HDI 68. Μέση κατανάλωση 3,4 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 87 γρ./χλμ.

Εχω μερικές παρατηρήσεις από την ανάλυση των στοιχείων της πρώτης δεκάδας. Απουσιάζουν από την κατάταξη τα ιαπωνικά, κορεατικά, ιταλικά κ.ά. μοντέλα.

Kυριαρχούν τα μοντέλα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού γκρουπ VW, του δυναμικού γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot - Citroen) και της αναπτυσσόμενης με ραγδαίους ρυθμούς Volvo.

Σε πολύ καλή θέση είναι το οδηγοκεντρικό Ford Fiesta, που του αξίζει καλύτερη εμπορική πορεία στην Ελλάδα.
real.gr
Μία γυναίκα με ενοχλητικό λόξυγκα για μέρες, πηγαίνει στα επείγοντα και την βλέπει ένας νεαρός γιατρός.

Μετά από 3 λεπτά εξέτασης, ο γιατρός της λέει ότι είναι έγκυος.

Αμέσως η γυναίκα βγαίνει έξαλλη από το εξεταστήριο και αρχίζει να ουρλιάζει, τρέχοντας στον διάδρομο.

Ένας ηλικιωμένος γιατρός, την πλησιάζει, ρωτά την συνέβη, την ηρεμεί και την βάζει να καθίσει σε ένα άλλο δωμάτιο.

Μετά πηγαίνει στο εξεταστήριο του νεαρού γιατρού:
- Τι στο καλό σκεφτόσουνα; Η γυναίκα είναι 63 χρονών, έχει δύο μεγάλα εγγόνια, και της λες ότι είναι έγκυος;

Ο νεαρός γιατρός συνεχίζει να σημειώνει στο μπλοκ του, και χωρίς να σηκώσει το κεφάλι του λέει:

- Ναι, αλλά δεν της πέρασε ο λόξυγκας;
Ξεκίνησε η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων 50.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου. Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου έχει το ΑΣΕΠ.
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα συνυπολογιστούν στις 6500 απολύσεις που περιλαμβάνει η μνημονιακή δέσμευση.
Ποιοι υπάλληλοι θα απολυθούν
Όσες συμβάσεις έχουν παρατυπίες, τότε οι υπάλληλοι θα απολύονται χωρίς αποζημίωση. Συγκεκριμένα, θα απολύονται αυτοδικαίως οι υπάλληλοι  που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, έχουν αποκρύψει στοιχεία που αν τα είχαν δηλώσει σε θα μετατρεπόταν η σύμβαση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και έχουν, γενικότερα, παρανομήσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης.
Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει αντιδράσει έντονα στον έλεγχο των συμβάσεων, τον οποίο θεωρεί «αμπαλάζ» για μαζικές απολύσεις.
Το επιχείρημα της Ομοσπονδίας είναι ότι  »η σύμβαση τους έχει μετατραπεί με γνωμοδότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ενέκρινε το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π.», ωστόσο δεν απαντάει στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν είναι θεμιτό να ελεγχθούν εκ νέου οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και σε περίπτωση που έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά να υποστούν τις συνέπειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα του ελέγχου παρουσιάστηκαν κρούσματα που εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών στους δήμους. Στο Χαλάνδρι, τον Ασπρόπυργο και τον Πειραιά οι ελεγκτές δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν τον έλεγχο.
 aftodioikisi.gr
Tις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην 39χρονη ιστορία της, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Microsoft. Συγκεκριμένα, τους επόμενους μήνες θα απολύσει 18.000 εργαζόμενους, τους περισσότερους στο τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia, το οποίο πέρασε στον αμερικανικό γίγαντα τον περασμένο Απρίλιο.
Όπως μεταδίδουν "tanea.gr" περίπου 12.500 θέσεις θα καταργηθούν στο πλαίσιο της εξάλειψης των επικαλύψεων με τη Nokia, η οποία εξαγοράστηκε για 7,2 δισ. δολάρια. Η Microsoft είχε δηλώσει τότε ότι σκόπευε να περιορίσει το κόστος κατά 600 εκατομμύρια το χρόνο.
Με την εξαγορά του τμήματος κινητών της φινλανδικής εταιρείας το προσωπικό της Microsoft εκτινάχθηκε στους 127.000.
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιους αφορούν οι υπόλοιπες απολύσεις πέρα από τη Nokia. Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα σκοπεύει να ανακοινώσει λεπτομέρειες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 22 Ιουλίου.
«Σκοπεύουμε να μειώσουμε τα επίπεδα μάνατζμεντ, τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, για να επιταχύνουμε τη ροή των πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων» έγραφε ο Ναντέλα σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι απολύσεις «είναι περίπου διπλάσιες σε σχέση με ό,τι περίμενε η Wall Street» σχολίασε στο Reuters ο Ντάνιελ Άιβς, αναλυτής της FBR Capital Markets. «Ο Ναντέλα καθαρίζει το κατάστρωμα για το επόμενο οικονομικό έτος. Καθαρίζει ένα μέρος της ακαταστασίας που άφησε ο [τέως διευθύνων σύμβουλος[ Στιβ Μπάλμερ» είπε.
Η Microsoft, η οποία σταδιακά απομακρύνεται από το λογισμικό και εστιάζεται στις υπηρεσίες cloud και τις φορητές συσκευές, δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που προχωρά σε περικοπές.
Η Hewlett-Packard απολύει 50.000 από τους 250.000 εργαζομένους της, η IBM περικόπτει 15.000 θέσεις, ή το 3% του δυναμικού της, ενώ η Intel και η Cisco ανακοίνωσαν πέρυσι ότι περικόπτουν το 5% των θέσεων εργασίας.

http://www.thestival.gr
Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και πολύ δημοφιλή γεύση έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και πρσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε όσους τις καταναλώνουν. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E και οι επιλογές κατανάλωσής τους είναι ποικίλες και για κάθε γούστο.
Αν θέλετε λοιπόν την άδεια για να τρώτε μαρμελάδα φράουλα, τάρτες με φράουλες και λαχταριστές πάβλοβες, ακολουθούν 10 λόγοι για να το κάνετε:
1. Ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγεικών παθήσεων
Οι φράουλες περιέχουν αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που εμποδίζουν την αύξηση της κακής χοληστερίνης, η οποία με τη σειρά της βουλώνει τις αρτηρίες οδηγώντας στα ανάλογα προβλήματα της καρδιάς.
Επιπλέον, ενισχύουν την αντιφλεγμονώδη δράση του οργανισμού, προωθώντας την υγεία της καρδιάς.
2. Ενισχύουν τη μνήμη
Ένα φυσικό φλαβονοειδές που περιέχεται στις φράουλες, με την ονομασία φισετίνη, ενεργοποιεί τα αντίστοιχα μονομάτια του εγκεφάλου, ώστε να ενισχύει την απόδοση της μνήμης σας. Σχετική μάλιστα έρευνα νευρολογικού κέντρου, δείχνει πως η κατανάλωση 2 μερίδων φράουλας τη μέρα, καθυστερεί την απώλεια μνήμης που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου, στις γυναίκες.

3. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Η υψηλή περιεκτικότητα, της φράουλας, σε βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες λοιμώξεις και τους επίδοξους εισβολείς. Μία κούπα φράουλες, περιέχει το 100% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης της βιταμίνης C, γι΄αυτό έχετε το νου σας κάθε άνοιξη που είναι η εποχή τους, να τρώτε πολλές.
4. Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και το διαβήτη
Εάν έχετε εντερικά προβλήματα, τότε οι φυτικές ίνες της φράουλας, θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε, ενώ θα συμβάλλουν και στη διατήρηση των καλών επιπέδων ζαχάρου στο αίμα σας. Οι διαβητικοί άλλωστε, έχουν το ελεύθερο να τρώνε φράουλες, δεδομένου του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη του φρούτου.
5. Εξασφαλίζουν υγιές δέρμα
Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που βρίσκονται σε καλές ποσότητες στον καρπό της φράουλας, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο. Οι φράουλες είναι ακόμα φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, το οποίο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής, ενώ κάνουν τις καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου.

6. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες
Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της φράουλας, εκτός από όλα τα παραπάνω, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ και η ίδια η βιταμίνη C, δίνει την ώθηση που χρειάζεται το ανοσοποιητικό για να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.
7. Δυναμώνουν τα κόκαλα
Ένας ακόμα από τους σημαντικότερους λόγους να τρώτε φράουλες είναι το πόσο καλό κάνουν στα κόκαλά σας. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγγάνιο και μεταλλικά στοιχεία προωθεί την σωστή ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση της δύναμης και υγείας τους. Γι΄αυτό το λόγο μη διστάζετε να τις κάνετε κύριο κομμάτι της διατροφής των παιδιών, που είναι στην ανάπτυξη.
8. Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Μια κούπα φράουλες έχει μόνο 53 θερμίδες και αυτό τις κάνει ιδανικές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Οι δε φυτικές ίνες που περιέχουν, φουσκώνουν και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα και αν, δε, καταναλώσετε μερικές πριν το κύριο γεύμα σας θα φάτε λιγότερο. Επιπλέον, η βιταμίνη C, επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθάει έτσι το σώμα να κάψει ακόμα περισσότερες θερμίδες.

9. Αποτρέπουν την τριχόπτωση
Οι φράουλες περιέχουν φολικό οξύ, ελλαγικό οξύ και βιταμίνες Β5 και Β6. Αυτά τα θρεπτικά στοιχεία με τη σειρά τους αποτρέπουν το αδυνάτισμα της τρίχας και εν τέλει την τριχόπτωση. Ακόμα, τα μεταλλικά στοιχεία που συναντώνται στη φράουλα, όπως είναι το μαγνήσιο και ο χαλκός εμποδίζουν την εμφάνιση πιτυρίδας και την ανάπτυξη μυκήτων.
10. Κάνουν καλό στο έμβρυο
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, οι φράουλες βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης και του κρανίου του εμβρύου, ενώ το προστατεύουν και από την εμφάνιση τυχόν ατελειών και ανωμαλιών. Αν λοιπόν είστε έγκυος, εντάξτε στη διατροφή σας  το θαυματουργό αυτό φρούτο και δώστε γερές βάσεις στο μωρό σας.
 clickatlife.gr
Οι πρόγονοί μας, σπάνια έπιναν «άκρατον τον οίνον». Η μείξη του με νερό τους εξασφάλιζε, εκτός από την πνευματική διαύγεια και την ψύξη του ποτού.
Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων και ακόμη, είχαν την δυνατότητα να ψύχουν τα διάφορα ποτά τους; Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική.
Ωστόσο ακόμη και η πιο σύντομη ανάπτυξή τους απαιτεί έκταση που ξεπερνά τον περιορισμένο χώρο μιας επιφυλλίδας. Έτσι θα περιοριστώ στο δεύτερο ερώτημα, επιφυλασσόμενος σε μια άλλη, ελπίζω επίσης καλοκαιριάτικη, επιφυλλίδα να ασχοληθώ και με το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό, το κατ” εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί. Οι συμμετέχοντες στις κρασοκατανύξεις αυτές συνήθως δεν έχαναν τη διαύγεια του νου τους επειδή το κρασί που κατανάλωναν ήταν νερωμένο. Σπάνια, και για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς, οι αρχαίοι Έλληνες έπιναν ανέρωτο κρασί, «άκρατον οίνον».
Η ανάμειξη του κρασιού με το νερό γινόταν μέσα σε μεγάλα ευρύστομα αγγεία, γνωστά ως κρατήρες, και η συνήθης αναλογία ήταν τρία μέρη νερού προς ένα οίνου. Αυτή την αναλογία προτείνει και ο Ησίοδος, ο ποιητής της υπαίθρου, δεν λείπουν ωστόσο γραπτές μαρτυρίες που κάνουν λόγο για μείξη με νερό σε μεγαλύτερη αναλογία. Αυτή ακριβώς η κυριαρχία του νερού ήταν που απέτρεπε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις για τους πότες. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που βάζει ο κωμικός ποιητής Αλέξις (4ος-3ος αι. π.Χ.) στο στόμα του Σόλωνα: «Ήδη από τα κάρα τον πουλάνε (τον οίνον) νερωμένο, όχι βέβαια για να κερδίσουν κάτι παραπάνω, αλλά γιατί προνοούν για τους αγοραστές, να έχουν μετά την οινοποσία το κεφάλι ελαφρύ» (μτφρ. Μ. Κοπιδάκη).
Το νερό που χρησιμοποιούσαν για το αραίωμα του κρασιού φρόντιζαν να προέρχεται από «σκιαράν παγάν» (πηγή), από «κρήνην αέναον και απόρρυτον» ή από «ψυχρόν φρέαρ». Έτσι μαζί με τη μείξη του κρασιού τους οι αρχαίοι πετύχαιναν συγχρόνως και την ψύξη του. Πολύ διαδεδομένη ήταν και η πρακτική να χρησιμοποιούν και νερό που προερχόταν από λιώσιμο χιονιού, το οποίο, ως γνωστόν, το συντηρούσαν ακόμη και το καλοκαίρι και το εμπορεύονταν.
Ωστόσο είχαν εφεύρει και ιδιαίτερους τρόπους ψύξης του κρασιού. Γύρω στα μέσα του 6ου αι. π.Χ. επινόησαν ένα αγγείο ειδικής κατασκευής που επέτρεπε την ψύξη του οίνου και τη διατήρησή του σε ψυχρή κατάσταση όσο αυτός βρισκόταν αποθηκευμένος σε μεγάλα στενόστομα αγγεία, στους αμφορείς, προτού μεταφερθεί στους κρατήρες. Πιο συγκεκριμένα κατασκεύασαν έναν ειδικό τύπο αμφορέα με κύριο γνώρισμα τα διπλά του τοιχώματα. Με την βοήθεια των εσωτερικών τοιχωμάτων δημιουργούνταν ο κατ” εξοχήν χώρος του αγγείου, μέσα στον οποίο έχυναν, από το στόμιό του, το κρασί. Ο χώρος που σχηματιζόταν από τα εξωτερικά τοιχώματα και περιέβαλλε τον εσωτερικό γέμιζε με τη βοήθεια μιας προχοής που βρισκόταν στο πάνω μέρος με ψυχρό νερό ή χιόνι.
Έτσι πετύχαιναν τη μόνιμη ψύξη του κρασιού, αφού εύκολα μπορούσαν να ανανεώνουν το ψυκτικό μέσο, όταν αυτό έλιωνε και ζεσταινόταν, με φρέσκο. Διά μέσου μιας οπής που βρισκόταν στο κάτω μέρος του αγγείου απομάκρυναν το ζεστό νερό και στη συνέχεια, σφραγίζοντάς την, έριχναν στον εξωτερικό χώρο του φρέσκο χιόνι ή κρύο νερό. Τέτοια αγγεία, γνωστά στους αρχαιολόγους ως αμφορείς – ψυκτήρες, κατασκευάζονταν στο δεύτερο μισό του 6ου αι. π.Χ. στην Αθήνα, αλλά και σε ένα άλλο μέρος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, πιθανόν στο Ρήγιο της Μεγάλης Ελλάδας, στη Ν. Ιταλία. Ανάλογες κατασκευαστικές λεπτομέρειες που πετύχαιναν την ψύξη του κρασιού και γενικότερα υγρών συναντούμε σποραδικά και σε άλλα οινοφόρα αγγεία των αρχαίων Ελλήνων, όπως π.χ. σε οινοχόες.
Μέσα στο τρίτο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. Αθηναίοι κεραμείς βρήκαν έναν άλλο τρόπο ψύξης κρασιού που εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες των συμποσιαστών. Ο προηγούμενος, που μόλις περιγράψαμε, απαιτούσε τη γρήγορη κατανάλωση του κρασιού από τη στιγμή που αυτό περνούσε από τον αμφορέα – ψυκτήρα στον κρατήρα. Αν όμως ο ρυθμός κατανάλωσης ήταν αργός, τότε το κρασί μέσα στον κρατήρα θα έχανε τη δροσιά του.
Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να εφευρεθεί ένας άλλος τρόπος που θα εξασφάλιζε μόνιμη ψύξη του κρασιού. Δηλαδή, όταν αυτό θα γέμιζε τα κρασοπότηρα των αρχαίων γλεντζέδων, γνωστά κυρίως ως κύλικες, θα έπρεπε να είναι ακόμη κρύο ή δροσερό. Επινοήθηκε έτσι ένα χαρακτηριστικό μανιταρόσχημο αγγείο, το οποίο, αφού το γέμιζαν με κρασί, το τοποθετούσαν μέσα στον κρατήρα που ήταν γεμάτος με κρύο νερό ή χιόνι. Πετύχαιναν δηλαδή έναν τρόπο ψύξης που θυμίζει αυτόν με τον οποίο σήμερα διατηρούμε κρύο ένα μπουκάλι σαμπάνιας ή κρασιού καθώς το τοποθετούμε μέσα σε δοχείο που περιέχει παγάκια. Το κρασί το αντλούσαν από το στενόστομο μανιταρόσχημο αγγείο, τον ψυκτήρα, όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, με τη βοήθεια μιας κουτάλας που είχε μακριά λαβή. Το σκεύος αυτό οι αρχαίοι το ονόμαζαν αρύταινα ή κύαθο. Είναι πολύ πιθανό ότι το κρασί στους ψυκτήρες αυτούς ήταν ανέρωτο, οπότε το αραίωμά του γινόταν εκ των υστέρων, μέσα στα ίδια τα κρασοπότηρα, με κρύο νερό που έφερναν με ένα κανάτι, την αρχαία οινοχόη. Έτσι, εκτός από τη μείξη του κρασιού, πετύχαιναν συγχρόνως και την καλύτερη ψύξη του.
Ότι οι μανιταρόσχημοι ψυκτήρες, οι οποίοι με το ψηλό πόδι και το φουσκωτό σώμα τους «επέπλεαν» μέσα στο κρύο νερό (ή στο χιόνι) του κρατήρα, περιείχαν κρασί είναι σήμερα βέβαιο. Εκτός από ορισμένες σχετικές παραστάσεις, το μαρτυρούν και τρία ιδιόμορφα αγγεία που έγιναν σχετικά πρόσφατα γνωστά στην έρευνα. Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις κρατήρες που στο εσωτερικό τους έχουν ενσωματωμένο έναν ψυκτήρα.
Δηλαδή, κρατήρας και ψυκτήρας αποτελούν στις περιπτώσεις αυτές ένα ενιαίο κατασκευαστικά σύνολο και γι” αυτό τα αγγεία αυτά τα αποκαλούμε κρατήρες – ψυκτήρες. Στο κάτω μέρος τους φέρουν προχοή, η παρουσία της οποίας δικαιολογείται μόνο αν δεχθούμε ότι διά μέσου αυτής απομακρυνόταν το ζεστό πια νερό του αγγείου, όταν ανανέωναν το ψυκτικό υλικό του. Επομένως το κρασί υποχρεωτικά πρέπει να βρισκόταν στον ψυκτήρα των αγγείων αυτών. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αγγεία αυτά είχαν λειτουργία ανάλογη με αυτήν των αμφορέων – ψυκτήρων που είδαμε παραπάνω. Ο τρόπος ψύξης που μόλις περιγράψαμε ήταν σε χρήση για 80 περίπου χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 530 ως το 460/50 π.Χ.
Οπωσδήποτε οι κρατήρες – ψυκτήρες δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα συχνοί στην αρχαιότητα. Σποραδικά απαντώνται και σε άλλες εποχές, όπως π.χ. ένας που βρέθηκε στη μυκηναϊκή Τίρυνθα και χρονολογείται στον 13ο αι. π.Χ. Η σπανιότητά τους πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχαίοι προτιμούσαν λίγο περισσότερο το κόκκινο κρασί που δεν απαιτεί ιδιαίτερη ψύξη. Κυρίως όμως στο ότι, όπως ήδη είπαμε παραπάνω, το νερό με το οποίο αραίωναν το κρασί φρόντιζαν να είναι «παγωμένο» έτσι ώστε δεν απαιτούνταν καμία φροντίδα για περαιτέρω ψύξη του θείου αυτού ποτού.

Μιχάλης Α. Τιβέριος
Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ

http://www.4news.gr 

Υποβρύχιο εικαστικό Μουσείο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Αγίας Νάπας, στην παράλια περιοχή «Περνέρα». Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το Μουσείο θα έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία και στόχος είναι αυτή η υποβρύχια γκαλερί να αποτελέσει το πρώτο τού είδους του στην Ευρώπη, ώστε να εμπλουτίσει την εμπειρία του τουρίστα και να προσελκύσει τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Η βύθιση των πρώτων δημιουργιών και γλυπτών για το υποβρύχιο εικαστικό Μουσείο στην περιοχή «Περνέρα» στην Αγία Νάπα θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2015. Ήδη έχει εγκριθεί από τον δήμο το κονδύλι των 100.000 ευρώ για τις πρώτες εργασίες.

Η πόντιση των γλυπτών θα ακολουθεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της συνθήκης της Βαρκελώνης, δηλαδή θα γίνει κατάλληλη χωροθέτηση και θα ληφθούν αποφάσεις ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των γλυπτών με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως του Τμήματος Αλιείας, έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παράκτια μορφολογία και οικολογία.


Ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια Μουσεία


Στην κορυφή της χερσονήσου του Γιουκατάν, αγναντεύοντας τη θάλασσα της Καραϊβικής βρίσκεται το Κανκούν. Μέρος προικισμένο με πεντακάθαρα νερά, συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών και λάτρεις των καταδύσεων.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ένα υπέροχο υποθαλάσσιο τοπίο που κατέχει μια παγκόσμια μοναδικότητα, αφού τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά του φιλοξενούν ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια Μουσεία του πλανήτη. Βρίσκεται στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και διαθέτει ένα πλήθος από δημιουργίες του Jason de Caires Taylor, κυρίως στις Δυτικές Ακτές των Ίσλα Μουχέρες.

Άνοιξε τις πύλες του  το 2011 και υπολογίζεται ότι το επισκέπτονται 750.000 τουρίστες τον χρόνο, ενώ στόχος των δημιουργών του είναι η περιοχή να αναβαθμιστεί τουριστικά και να γίνει αποσυμφόρηση επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή του Κανκούν προς όφελος και άλλων σημείων της δημοφιλούς παραλιακής πόλης.

naftemporiki.gr
Κόκκινα μάτια, τσούξιμο, πονοκέφαλος ή θολή όραση είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν όσοι...

περνούν πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε; Πέρα από τα τεχνητά δάκρυα, τις οφθαλμικές σταγόνες ή τα ειδικά γυαλιά για την ακτινοβολία, υπάρχουν και κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ξεκουράσετε τα μάτια σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές όπως δημοσιεύθηκαν στο faysbook.gr:

1. Πάρτε τα μάτια σας από τον υπολογιστή και περιστρέψτε τα στο χώρο, εστιάζοντας για λίγα δευτερόλεπτα σε μακρινά αντικείμενα. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης να θυμάστε να εισπνέετε και να εκπνέετε αργά. Επαναλάβετε για 10 φορές.

2. Φανταστείτε ότι μπροστά σας βρίσκεται ένα μεγάλο ρολόι. Κοιτάξτε τον αριθμό 12 για 3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κοιτάξτε το 6 και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας 5 φορές. Μόλις τελειώσετε, καλύψτε τα μάτια σας με τις παλάμες των χεριών σας και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 1 λεπτό.

3. Τρίψτε τις παλάμες σας μέχρι να ζεσταθούν λίγο και στη συνέχεια καλύψτε τα μάτια σας, χωρίς να τα πιέζετε. Μείνετε στο σκοτάδι για 1 λεπτό.

 http://peiraxtiri.gr





Το όνομα της ομάδας είναι «Project Zero», και ο όλος «αέρας» μιας «ελίτ» ομάδας έχει προκαλέσει αίσθηση στο Διαδίκτυο, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για μία ομάδα «hacker elite», στην υπηρεσία της κυβερνοασφάλειας και όχι της «σκοτεινής πλευράς».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Google, «θα έπρεπε να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το web χωρίς να φοβάστε ότι ένας εγκληματίας ή κάποιος κρατικά υποστηριζόμενος φορέας εκμεταλλεύεται bugs λογισμικού για να μολύνει τον υπολογιστή σας, να κλέψει μυστικά ή να παρακολουθήσει τις επικοινωνίες σας.

Ωστόσο, σε εξελιγμένες επιθέσεις βλέπουμε τη χρήση “zero day vulnerabilities” για τη στόχευση, για παράδειγμα, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή τη διεξαγωγή βιομηχανικής κατασκοπείας. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Το Project Zero αποτελεί τη «συνεισφορά» της Google στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος: «στόχος μας είναι η σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που βλάπτονται από στοχευμένες επιθέσεις. Προσλαμβάνουμε τους καλύτερους πρακτικά σκεπτόμενους ερευνητές ασφαλείας και συμβάλουμε με το 100% του χρόνου τους στη βελτίωση της ασφάλειας σε όλο το Ίντερνετ».

Όπως σημειώνεται, δεν τίθενται συγκεκριμένα όρια στο όλο εγχείρημα, καθώς επιδιώκεται η βελτίωση της ασφάλειας σε κάθε λογισμικό που χρησιμοποιείται από μεγάλους αριθμούς χρηστών, ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις τεχνικές, τους στόχους και τα κίνητρα των αυτουργών των επιθέσεων.

Παράλληλα, η Google διασαφηνίζει ότι η δουλειά θα συνοδεύεται από διαφάνεια, καθώς κάθε bug που θα εντοπίζεται θα καταχωρείται σε μια εξωτερική βάση δεδομένων. Τα bugs θα αναφέρονται στους προμηθευτές λογισμικού και όχι σε «τρίτους».

Μόλις τα bugs δημοσιοποιούνται (συνήθως όταν υπάρχει έτοιμο κάποιο patch) θα είναι δυνατή η παρακολούθηση των επιδόσεων του προμηθευτή στη διόρθωση, συζητήσεων περί εκμετάλλευσής τους κ.α. Επίσης, υπάρχει δέσμευση για αποστολή αναφορών στους προμηθευτές «όσο πιο κοντά στον πραγματικό χρόνο είναι δυνατόν» και στη συνεργασία μαζί τους για να φτάνουν διορθώσεις στους χρήστες εντός λογικού χρονικού πλαισίου.

«Προσλαμβάνουμε. Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι ερευνητές ασφαλείας κάνουν αυτό που κάνουν επειδή το αγαπούν. Αυτό που προσφέρουμε, το οποίο θεωρούμε ότι είναι καινούριο, είναι ένα μέρος όπου θα κάνετε αυτό που αγαπάτε να κάνετε- αλλά ανοιχτά και χωρίς περισπασμούς. Θα αναζητούμε επίσης τρόπους να εμπλέξουμε την ευρύτερη κοινότητα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
«Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάλω 50 ευρώ»...
λέει η 42χρονη Helen Smith από τη Βόρεια Ουαλία που κέρδισε σχεδόν 216.000 ευρώ πουλώντας στο eBay ένα φόρεμα φτιαγμένο από 24.000 λαστιχάκια BANDS LOOM που είναι το τελευταίο διάσημο trend.



Celebrities σε όλο τον κόσμο φορούν τα λαστιχάκια στα χέρια τους δίπλα στα πανάκριβα κοσμήματά τους. Το φόρεμα που έφτιαξε η Helen Smith δέχτηκε περισσότερες από 100 προσφορές. Η 42χρονη που έχει δύο παιδιά, έχασε πριν από πέντε χρόνια τον άντρα της κι έζησε πολύ δύσκολες στιγμές όταν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε έμεινε χωρίς σπίτι και δουλειά.

«Έλαβα περισσότερα από 866 μηνύματα μετά την ανάρτηση του φορέματος και σκοπεύω να απαντήσω σε όλα, ακόμα κι αν πρόκειται να πω μόνο ένα απλό ευχαριστώ»  λέει η γυναίκα που έγινε πλούσια από τη μια μέρα στην άλλη. Τώρα, όπως λέει η ίδια, έχει τη δυνατότητα να κάνει μαθήματα οδήγησης στο γιο της και να του αγοράσει ένα αυτοκίνητο και να φυλάξει χρήματα για την ενηλικίωση της κόρης της. Πριν από όλα αυτά όμως, σκοπεύει να κάνει μερικά ταξίδια αναψυχής!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το sombre είναι η ανανεωμένη μορφή του ombre! Ουσιαστικά βγαίνει από τις λέξεις soft και ombre, δηλαδή ελαφρύ ombre με πιο ανοιχτή ρίζα και όχι μεγάλες διαφορές στην ένταση της απόχρωσης.

Εξάλλου το καλοκαίρι θέλει ανέμελα και φυσικά μαλλιά και αυτό οι διάσημες το υποστηρίζουν καλά.

Η Jessica Biel και η Jennifer Lopez είναι μερικές από τις διάσημες που επέλεξαν την sombre τεχνική γι’αυτούς τους μήνες και κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Πηγή: jenny.gr
Για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της οροφής του σταθμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και της Διακλάδωσης της Γραμμής προς Σταυρούπολη απαιτείται ο προσωρινός αποκλεισμός των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Μοναστηρίου και οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα του Σαββάτου (19/7/2014 στις 15:00) έως τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/7/2014 στις 7:00) διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, από την Πλατεία Δημοκρατίας έως την οδό Μιχ. Καλού.

Για τις ώρες που θα διαρκέσουν οι ανωτέρω εργασίες η κυκλοφορία των οχημάτων θα συντονίζεται από τροχονόμους και θα διεξάγεται ως εξής:

- Για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση ανατολικά:
μέσω των οδών Μοναστηρίου – Μιχ. Καλού – Λαγκαδά – Εγνατία

- Για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση δυτικά:
μέσω των οδών Λαγκαδά – Μιχ. Καλού – Μοναστηρίου

Παράλληλα, αντιδρομείται η οδός Αφροδίτης και διαμορφώνεται εναλλακτική πορεία ανατολικά από Μοναστηρίου – Μιχ. Καλού – Αφροδίτης – Λαγκαδά – Εγνατία, ενώ ισχύει και η πορεία από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών Μοναστηρίου – Αναγεννήσεως – Γιαννιτσών – Βουτυρά – Π. Σταθμού – 26ης Οκτωβρίου – Εγνατία.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ σας ευχαριστεί θερμά για τη κατανόηση και συνεργασία σας.

http://www.thestival.gr
Αν είσαι από αυτούς που η κοπέλα σου λέει ότι «σου πάει το μούσι», «σε κάνει πιο αρρενωπό» αλλά ταυτόχρονα ξενερώνεις που όλοι στις παραλίες έχουν μούσι, τατουάζ και κοιλιακούς και δεν θες να τους μοιάσεις… αλλά να ξεχωρίσεις με το δικό σου μοναδικό στυλ…, οι «ειδικοί» της μόδας σου δίνουν τη λύση με το φετινό «μούσι-λουλούδι» στυλ! Ήδη πολλά περιοδικά το αναδεικνύουν ενώ έχει κατακτήσει και το διαδίκτυο.


aftodioikisi.gr
Εάν θέλετε να αποφύγετε τη νεφρολιθίαση – κοινώς τις πέτρες στα νεφρά – και να κρατήσετε τα πολυτιμότερα «φίλτρα» του οργανισμού σας σε άριστη κατάσταση πρέπει να καταναλώνετε αρκετά υγρά.

Είναι γνωστό πως πρέπει να πίνουμε πολύ νερό ώστε τα νεφρά να μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τοξίνες και άλλα περιττά υπολείμματα μέσω των ούρων.

Δείτε όμως τι άλλο πρέπει να πίνετε για να κρατήσετε τα νεφρά σας υγιή.

1. Κρασί
Λίγο κρασί είναι ευεργετικό για τα νεφρά και προστατεύει την καρδιά σε ασθενείς που ήδη πάσχουν από νεφροπάθεια, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Οι αναλύσεις τους έδειξαν ότι μισό έως ένα ποτήρι κρασί συσχετίζεται με 37% μικρότερο κίνδυνο χρόνιας νεφροπάθειας, σε σύγκριση με άτομα που δεν πίνουν καθόλου κρασί. Από τους συμμετέχοντες που αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα στα νεφρά, όσοι έπιναν λίγο κρασί καθημερινά είχαν κατά 29% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα στην καρδιά.

2. Χυμός κράνμπερι
Το κράνμπερι προστατεύει τόσο τα νεφρά όσο και το ουροποιητικό σύστημα, καθώς περιέχει ένα πολύτιμο συστατικό που εμποδίζει το βακτήριο Εσερίχια κόλι να προσκολλάται στα τοιχώματα του ουροποιητικού. Το βακτήριο αυτό ευθύνεται για το 80-90% όλων των περιστατικών ουρολοίμωξης. Η ουρολοίμωξη εμφανίζεται όταν τα βακτήρια εισβάλλουν στο ουροποιητικό και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα το οίδημα και το πόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λοίμωξη περιορίζεται στην ουροδόχο κύστη, εάν όμως δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά και να προκαλέσει σοβαρότερης μορφής λοίμωξη (πυελονεφρίτιδα).

3. Χυμός από εσπεριδοειδή
Προτιμήστε τη λεμονάδα και το χυμό από λάιμ, καθώς περιέχουν περισσότερα υποπροϊόντα των νιτρικών οξέων. Οι ουσίες αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της νεφρολιθίασης. Ο χυμός θα πρέπει να είναι βέβαια φυσικός και να μην περιέχει πρόσθετη ζάχαρη – η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση άμμου ή πέτρας στα νεφρά. Τα νιτρικά οξέα αποτρέπουν τη συνένωση του ασβεστίου με άλλα μεταλλικά στοιχεία, μια διαδικασία που οδηγεί κανονικά στο σχηματισμό κρυστάλλων στα νεφρά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!