Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψει κανείς τις κακές συνήθειες, άλλοι καλύτεροι, άλλοι χειρότεροι. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, η χειρότερος τρόπος για κόψεις μια κακή συνήθεια είναι να καταπιέζεις τις σκέψεις σου για αυτή, αφού αυτό συνήθως έχει τον αντίθετο αποτέλεσμα. Για να μην μιλήσουμε για την επίπτωση που έχει στην υγεία του ανθρώπου…
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 134 άνδρες και γυναίκες, διαπίστωσε ότι και τα δύο φύλα έφαγαν περισσότερη σοκολάτα, έχοντας ήδη αποφασίσει να μην σκέφτονται το συγκεκριμένο γλυκό για πέντε λεπτά.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να καταπιέσουν ή να εκφράσουν τις σκέψεις τους για την κατανάλωση σοκολάτας. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταπίεσαν τις σκέψεις τους βρήκαν ότι, τελικά, έφαγαν περισσότερη απ’ ότι η άλλη ομάδα.
Αντίστοιχες, έρευνες έχουν διεξαχθεί και για το κάπνισμα και τον εθισμό στα social media.
Ένας τρόπος για να το καταπολεμήσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο διαλογισμός, δηλαδή η συνειδητή καταγραφή των σκέψεων και η ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς μια αρνητική σκέψη από την αντίδραση σε αυτήν.




Οι πολίτες θα πληρώσουν, όπως πάντα, το κόστος για την αλλαγή Οι νέες ταυτότητες έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Η μορφή τους και τα στοιχεία τους θα βασίζονται σε εντελώς νέες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, όταν και οι αρμόδιοι θα διαπραγματευθούν και θα κατατεθούν προσφορές από επτά με οκτώ μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Υπολογίζεται ότι ως τον Δεκέμβριο του 2018 η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων θα έχει αρχίσει. Το κόστος για το κράτος υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ. Έτσι εκτιμάται ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι από 8 ως 10 ευρώ.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι ταυτότητες θα είναι πλαστικές και θα περιέχουν ένα μικρο-τσιπ. Σε αυτό θα είναι αποθηκευμένα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Δεν θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά θα παραμείνει στην εμφάνιση η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου.

Η δουλειά λένε κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί. Μόνο που μεροκάματο δεν βγάζεις μόνο στην οικοδομή, δεν είναι απαραίτητο να λερώνεις τα χέρια σου για να βγάλεις τα προς το ζην και υπάρχει ένα τεράστιο εύρος εργασιακών επιλογών, που φυσικά έχουν και διαφορετική αντιμετώπιση φτάνοντας στο λογιστήριο. Για παράδειγμα, η αφεντιά μου κατέληξε να πατάει κουμπιά σε ένα πληκτρολόγιο και να γράφει χιλιάδες λέξεις την ημέρα. Κάποιοι άλλοι πατούν κουμπιά σε ένα υπέρ-σύγχρονο τιμόνι και πεντάλ σε ένα θηριώδες αγωνιστικό μονοθέσιο, γράφοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. Βίοι παράλληλοι μα ταξίδια και προορισμοί τόσο μα τόσο διαφορετικοί. Γιατί εκεί που έφτασα εγώ, καλούμαι να γράφω για τις στρωμένες με δολάρια, ρούβλια και ευρώ πίστες που τερματίζουν εκείνοι.
Κάπου εδώ θα κατηγορήσω ευθέως την έλλειψη σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο, καμουφλάροντας με αγανάκτηση την παντελή έλλειψη ταλέντου μέσα μου. Αλλά δεν βαριέσαι, στην Ελλάδα ζούμε. Ότι δηλώσεις είσαι και ότι ονειρευόσουν μπορείς να υποστηρίξεις πως θα ήσουν, αν δεν αυτό ή δεν εκείνο. Αφορμή για την μουρμούρα, αποτελεί η διαρροή των συμβολαίων των οδηγών της Formula 1 για τη σεζόν ξεκινά στις 25 Μαρτίου με το Grand Prix Αυστραλίας. Μία χρονιά που περιλαμβάνει πρώτα δύο τετραήμερα δοκιμών εξέλιξης, συνολικά 21 στάσεις στο αγωνιστικό καλεντάρι και μία σειρά από υποχρεώσεις για τα μάτια των χορηγών.
Δεν ακούγεται χάλια, τσάμπα θα το έκανα, το λέω με το χέρι στην καρδιά. Βέβαια φαίνεται πως κάποιοι άλλοι το κάνουν όντως σχεδόν τσάμπα, κρίνοντας με το χέρι στην τσέπη. Η F1 αποδεικνύεται μικρογραφία της κοινωνίας και οι αποκλίσεις στους μισθούς των θεωρητικά 20 καλύτερων οδηγών του κόσμου είναι τεράστιες! Ενδεικτικά θα σας πω ότι ο καλύτερα αμειβόμενος πιλότος θα παίρνει 400 φορές τα χρήματα εκείνου που βρίσκεται στο άλλο άκρο της λίστας!
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά πόσα παίρνει ο κάθε οδηγός στην ‘τάξη’ του 2018!

#20 Charles Leclerc (Alfa Romeo Sauber) 150.000€

Inline Image
Πρωτοεμφανιζόμενος μα προικισμένος, άγουρος μα ταλαντούχος, ο 20χρονος Μονεγάσκος κάνει ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 με την Alfa Romeo Sauber. Καιρό τώρα το καράβι του είχε βάλει πλώρη για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η εμπορική συμφωνία του FCA Group με τη Sauber, έφερε το λογότυπο της Alfa Romeo πάνω στο μονοθέσιο της ελβετικής ομάδας και εκείνον πίσω από το τιμόνι. Αποτελεί προστατευόμενο της Ferrari και ελπίδα για το αύριο. Τι μπορεί να πάρει με αυτά τα λεφτά ο LeClerc; Αν του κάνουν και μία μικρή έκπτωση ως εργαζόμενος στην εταιρεία, μία Ferrari 458 Italia θα ήταν ότι πρέπει για τις βόλτες του στην Κυανή Ακτή!

#19 Brendon Hartley (Scuderia Toro Rosso) 350.000€

Inline Image
O Νεοζηλανδός είναι οκτώ χρόνια μεγαλύτερος αλλά κι αυτός στην παρθενική σεζόν πλήρους εμπλοκής στην F1. Έφτασε κοντά πριν από σχεδόν μία δεκαετία αλλά αδυνατώντας να βρει θέση επίσημου οδηγού, στράφηκε σε αγώνες αντοχής. Έκανε όνομα εκεί, κέρδισε τον 24ωρο αγώνα του Μαν, αποτελεί ακόμα οδηγό της Porsche αλλά παραμένει και μέλος της οικογένειας της Red Bull. Δεν συμβαίνει συχνά να σε πληρώνουν για να έχεις μία δεύτερη ευκαιρία. Και με αυτά τα λεφτά μπορεί να αγοράσει ένα ωραίο σπιτάκι τριών υπνοδωματίων στην πατρίδα του για όταν αποφασίσει να πατήσει φρένο στους αγώνες.

#18 Pierre Gasly (Scuderia Toro Rosso) 400.000€

Inline Image
Teammate του Hartley, μαζί επιστρατεύτηκαν πέρυσι προς το φινάλε της σεζόν, μαζί κυνηγούν το όνειρο τους. Αμφότεροι προήλθαν από τη Junior Team της Red Bull μόνο που ο Gasly είναι ακόμα πιτσιρικάς (21). Και με το γαλλικό Grand Prix να επιστρέφει στο καλεντάρι φέτος με τον αγώνα στο Πολ Ρικάρ, θα αποδειχθεί και ιδιαίτερα δημοφιλής! Με το ετήσιο συμβόλαιό του θα μπορούσε να αγοράσει ένα ωραίο chateau στην πατρίδα του, με πισίνα και κήπο!

#17 Marcus Ericsson (Alfa Romeo Sauber) 500.000€

Inline Image
Ετών 27, με τέσσερις σεζόν ήδη στην πλάτη αλλά μόνο πέντε παρουσίες σε βαθμολογούμενες θέσεις σε 76 εκκινήσεις. Δέχομαι πως δεν είχε ποτέ και κανένα σοβαρό μονοθέσιο αλλά παρότι αποτελεί το καμάρι της Σουηδίας, δεν είναι από εκείνους που βάζουν φωτιές στις πίστες. Κι όμως με το συμβόλαιό του θα μπορούσε να αγοράσει ένα μικρό νησί με βίλα στην περιοχή Bocas del Toro στον Παναμά! Να δει και λίγο ήλιο το δέρμα του.

#16 Carlos Sainz Jr. (Renault) 750.000€

Inline Image
Γιος του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι και νικητή του φετινού Ράλι Ντακάρ, Carlos Sainz, ο Junior θέλει περισσότερο να βγει από τη σκιά του μπαμπά του παρά να βγάλει τον επιούσιο. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Βέβαια οι μεστές εμφανίσεις του με τη Scuderia Toro Rosso τον έκαναν περιζήτητο και παρότι ‘δανεικός’ στη Renault το 2018, θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 750 χιλιάρικα. Και λογικά εκεί θα τα αφήσει, να αυγατίζουν, καθώς στην οικογένεια ‘λεφτά υπάρχουν’.

#15 Sergey Sirotkin (Williams) 1.000.000€

Inline Image
Εδώ το νούμερο το μεταφέρουμε με άκρα επιφύλαξη. Όχι επειδή δεν θα είναι αληθινό, επειδή η προέλευσή του μάλλον είναι άγνωστη! Βλέπετε δεν είναι απλά το γεγονός ότι προέρχεται από τη Ρωσία – αποτελεί καμάρι της SMP Racing που ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα ανάδειξης οδηγών από τη χώρα αυτή. Ανεξαρτήτως κόστους και μεθοδολογίας. Άρα η αμοιβή του λογικά θα κατατίθεται εντός ιδίας τραπέζης και χωρίς καν να αλλάζει νόμισμα. Με τους αποπροσανατολισμούς στη μαμά πατρίδα να είναι πολλοί, θα μπορούσε να ξοδέψει το ποσό αυτό για να αγοράσει στην αγαπημένη του ένα κολιέ με διαμάντια 36.5 καρατίων από τη Mikimoto. Και να του μείνουν και μερικά ψιλά για να συνοδέψει το δώρο με λουλούδια.

#14 Lance Stroll (Williams) 1.800.000€

Inline Image
Στη Williams φέτος αποφάσισαν το οδηγικό δίδυμο με ‘λεφτά αισθήματα’. Ενώ ο Sirotkin φέρεται να φέρνει σε χορηγίες περίπου 20.000.000 ευρώ, άλλα τόσα φέρνει και ο οδηγός τον οποίο συναντά στην ιστορική ομάδα – ο Stroll. Μόνο που ο βαθύπλουτος μπαμπάς του έχει ήδη καταβάλει άλλα 40 εκατομμύρια ώστε να προετοιμάσει το γιο του, πραγματοποιώντας ιδιωτικά τεστ τα προηγούμενα χρόνια. Τα 1.8 εκατομμυριάκια, λογικά δεν αφορούν αυτό που παραδοσιακά εμείς θεωρούμε ‘μισθό’ αλλά μάλλον το ‘χαρτζιλίκι’ του 19χρονου!

#13 Kevin Magnussen (Haas) 2.500.000€

Inline Image
Άλλη μία περίπτωση οδηγού που εκπροσωπεί ολόκληρη χώρα καθώς είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Δανίας στην F1. Γιος πρώην οδηγού στο σπορ, μήλο που έπεσε από μηλιά, ξεκίνησε πολύ δυναμικά την καριέρα του ανεβαίνοντας στο βάθρο στην παρθενική του κιόλας σεζόν! Το 2014 στην Αυστραλία, στην τελευταία αξιοπρεπή σεζόν της McLaren προτού αρχίσει το μαρτύριο με τη Honda. Μετά από μία καλή σεζόν εκεί, μία δεύτερη σεζόν στη βρετανική ομάδα ως δοκιμαστής και μία μέτρια χρονιά στη Renault, από πέρυσι αγωνίζεται για λογαριασμό της Haas. Βάσει επιτευγμάτων δεν πληρώνεται κι άσχημα αφού με τον ετήσιο μισθό του θα μπορούσε να αγοράσει μία εντυπωσιακή Bugatti Chiron!

#12 Esteban Ocon (Haas) 3.000.000€

Inline Image
Θεωρείται ένα από τα μεγάλα αστέρια του αύριο και παρότι μετράει μόλις μιάμιση σεζόν στη Formula 1, είναι ήδη κοντά στο μέσο της λίστας αμοιβών! Σε 29 Grand Prix μετράει μόνο μία εγκατάλειψη, λάμποντας πέρυσι για λογαριασμό της Force India. Μάλιστα οι 27 σερί αγώνες που είδε την καρό σημαία του τερματισμού, από το ντεμπούτο του το 2016 στο Βέλγιο μέχρι και το Μεξικό πέρυσι, αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του σπορ! Είναι προστατευόμενος της Mercedes και αργά ή γρήγορα θα τον δούμε σε μονοθέσιο με σήμα το αστέρι και με μισθό που δεν αποκλείεται να έχει ένα επιπλέον ψηφίο.

#11 Romain Grosjean (Haas) 4.450.000€

Inline Image
Μάλλον ο πιο γκρινιάρης οδηγός στο grid αλλά Γάλλος είναι, τι περιμένεις; Το άλλοτε ‘crash kid’ έχει ωριμάσει και αποτελεί ατού για την αμερικανική Haas, βοηθώντας στα μέγιστα στο δυναμικό της ξεκίνημα στη Formula 1. Η συμμετοχή του στο σπορ του έχει φέρει παχυλούς μισθούς αλλά και μία πανέμορφη σύζυγο καθώς παντρεύτηκε την πρώην ρεπόρτερ της γαλλικής τηλεόρασης Marion Jolles. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά άρα τα λεφτά αυτά πάνε για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων τους και τα ‘μικροέξοδα’ της υπόλοιπης ζωής τους!

#10 Sergio Perez (Force India) 5.000.000€

Inline Image
Στο Μεξικό αποτελεί εθνικό ήρωα, στη Formula 1 ένα ταλαντούχο οδηγό που στη Force India έχει βρει το ιδανικό περιβάλλον για να δείξει το ταλέντο του. Μετά το ‘μπαμ’ με τη Sauber είχε την ευκαιρία να λάμψει με τη McLaren, λύγισε υπό πίεση, όμως η ινδική ομάδα τον βοήθησε να ανακάμψει. Και δεν τον πληρώνει κι άσχημα αφού με τις ετήσιες απολαβές του μπορεί να αγοράσει μία έπαυλη στη Χονολουλού!

#9 Nico Hulkenberg (Renault) 5.500.000€

Inline Image
Πρόκειται για τον ικανότερο οδηγό στο grid που όμως δεν έχει καταφέρει να ανέβει καν στο βάθρο! Δεν είναι πια ‘ταλέντο’, πάτησε τα πρώτα ‘άντα’ αλλά η αξία του είναι δεδομένη και γι’ αυτό πληρώνεται αναλόγως από τη γαλλική ομάδα. Όσο για το που θα ξοδέψει τα λεφτά, έχω πρόταση και είναι απλή. Μιας και του αρέσει και η μπαλίτσα και ενίοτε παίζει με τη Nazionale Piloti, να δώσει στον ‘κύριο Πρόεδρο’ τα 5.5 εκατομμύρια της ρήτρας του Κέβιν Μιραλάς για να τον αγοράσουμε το καλοκαίρι και εγώ θα του δώσω το διαρκείας μου για 1-2 παιχνίδια να τον δει να κεντάει στο γήπεδο.

#8 Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) 6.000.000€

Inline Image
Το γελαστό παιδί της F1 δεν βρίσκεται όσο ψηλά αξίζει στη λίστα. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που παίρνει το χρόνο του να σκεφτεί τα επόμενα βήματά του. Το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και το που θα βάλει την υπογραφή του θα είναι καθοριστικής σημασίας. Θέλει και τα λεφτά που αξίζει ως νικητής 5 Grand Prix αλλά και μία ομάδα που θα μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Δεδομένου πως τον γλυκοκοιτάζουν Ferrari και Mercedes, τον στόχο σε $$$ σίγουρα θα τον πετύχει. Το θέμα είναι να πάρει και τη σωστή απόφαση από αγωνιστικής πλευράς.

#7 Stoffel Vandoorne (McLaren) 7.000.000€

Inline Image
Μέχρι τώρα είχαμε κακοπληρωμένους οδηγούς στη λίστα, εδώ βλέπουμε το νόμισμα από την άλλη του πλευρά. Τον θεωρώ εξαιρετικά ικανό οδηγό, δεν είναι τυχαίο ότι εκτόπισε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Jenson Button από τη McLaren, όμως επτά εκατομμύρια το χρόνο σε πιλότο που έχει μόνο μία πλήρη σεζόν εμπλοκής στο σπορ και δεν έχει τερματίσει ψηλότερα από την έβδομη θέση; Μάλλον στη βρετανική ομάδα πρέπει να κάνουν μαθήματα διαχείρισης πόρων. Όσο για τον Βέλγο, μιας και προέρχεται από τον κόσμο του sim racing, με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε να αγοράσει 17.500 κομμάτια από το PlayStation 4 Pro και να τα μοιράσει σε όλα τα παιδιά του Κόρτραϊκ από το οποίο κατάγεται!

#6 Max Verstappen (Red Bull Racing) 10.000.000€

Inline Image
Το μεγαλύτερο ίσως ταλέντο στη Formula 1, ο οδηγός που χρίστηκε μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής πριν καν ξεκινήσει να κάνει πρωταθλητισμό. Βέβαια πρόλαβε να μας δώσει γερές δόσεις από το πλούσιο ταλέντο του, τις εντυπωσιακές ικανότητές του στη βροχή και το περίσσιο θράσος του παντός συνθηκών. Μιας και μνηστήρες υπήρχαν πολλοί, η Red Bull έσπευσε να τον ‘δέσει’ επεκτείνοντας το μεταξύ τους συμβόλαιο και βελτιώνοντας τους όρους του. Με τα χρήματα που του δίνει ετησίως η αυστριακή εταιρεία, θα μπορούσε να εξασφαλίσει τηλεοπτική διαφήμιση 100 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του Super Bowl! Αλλά μάλλον ο ‘Mad Max’ αποτελεί καλύτερη διαφήμιση!

#5 Valtteri Bottas  (Mercedes) 12.000.000€

Inline Image
Περίπτωση αντίστοιχη του Vandoorne καθώς μπορεί το να καλύπτεις το κενό ενός παγκόσμιου πρωταθλητή (Nico Rosberg) να μην είναι εύκολο, όμως για να παίρνεις 12 εκατομμύρια το χρόνο, μάλλον πρέπει να έχεις πετύχει περισσότερα στην καριέρα σου απ’ ότι ο 28χρονος σήμερα Φινλανδός. Ρόλο κλειδί στην πλουσιοπάροχη συμφωνία του με τη γερμανική ομάδα, έπαιξε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff. Όχι μόνο τον επέλεξε για τη θέση αλλά του έδωσε και ‘Γη & ύδωρ’. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως είναι μέλλος της ομάδας μάνατζμεντ που τον ανέδειξε!

#4 Fernando Alonso  (McLaren) 30.000.000€

Inline Image
Και κάπου εδώ αρχίζουν να απογειώνονται τα νούμερα. Μπορεί ο τελευταίος του τίτλος να ήταν στο μακρινό πια 2006, όμως ο Alonso θεωρείται δικαίως ως ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός της γενιάς του. Παρότι οι επιλογές του δεν ήταν πάντα οι καλύτερες από αγωνιστικής πλευράς, ήταν πάντα εξαιρετικές στον οικονομικό τομέα. Η επιστροφή του στη McLaren συνοδεύτηκε με συμβόλαιο ετήσιων απολαβών 30 εκατομμυρίων και το αστείο ήταν πως τα περισσότερα από αυτά του τα κατέβαλε μέχρι πέρυσι η Honda, την οποία έκραζε με κάθε ευκαιρία! Αυτό που λέμε ‘και κερατάς και δαρμένος΄. Οι Ιάπωνες αποτελούν παρελθόν πράγμα που έπεισε τον Alonso να μείνει. Υπέγραψε νέο συμβόλαιο, τους όρους του οποίου ίσως να έγραψε και μόνος του, καθώς του επιτρέπει να αγωνίζεται σε άλλους θεσμούς όπως το WEC και ο 24ωρος αγώνας του Μαν αλλά να διαφημίζει και τα brand που έχει ο ίδιος δημιουργήσει.

#3 Kimi Raikkonen  (Ferrari) 40.000.000€

Inline Image
Ο άλλοτε αγέλαστος ‘Iceman’ έχει χαλαρώσει τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας μια άλλη πτυχή του εαυτού του. Μεταξύ μας, με μισθό 40 εκατομμύρια ανά σεζόν κι εγώ θα χαμογελούσα! Ειδικά αν ήμουν ο γηραιότερος στο χώρο μου, όντας ήδη στα 38. Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Ο Φινλανδός αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο ‘βοηθό’ στον κόσμο, μιας και την τελευταία τριετία αποτελεί Νο2 στο πλευρό του Sebastian Vettel.

#2 Lewis Hamilton  (Mercedes) 50.000.000€

Inline Image
Μπαίνουμε πλέον στη στρατόσφαιρα! Ο Βρετανός μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Mercedes, το οποίο γεμίζει το πορτοφόλι του με περισσότερα χρήματα απ’ ότι θα μπορούσε να μετρήσει. Χρήματα που αξίζει δεδομένου πως έφτασε πλέον στους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους και αποτελεί αδιαμφισβήτητο ηγέτη της πρωταθλήτριας Mercedes! Όντας στην καλύτερη φάση της καριέρας του, σύντομα θα υπογράψει ένα εξίσου αστρονομικό αν όχι ακόμα μεγαλύτερο συμβόλαιο. Πάντως με αυτά τα χρήματα, θα μπορούσε να αγοράσει περίπου 63.000 ζευγάρια παπούτσια Jimmy Choo για την φερόμενη ως αγαπημένη του, Winnie Harlow!

#1 Sebastian Vettel  (Ferrari) 60.000.000€

Inline Image
Και φτάνουμε επιτέλους στην κορυφή της λίστας. Το κορυφαίο συμβόλαιο στη Formula 1 έχει τα ίδια ψηφία αλλά και αρκετή διαφορά από εκείνο του Hamilton. Ανήκει στον Vettel, τον οδηγό που έχοντας 4 τίτλους στο βιογραφικό του, έγινε κάτοικος Μαρανέλο με στόχο να ‘αναστήσει’ τη Scuderia Ferrari. Σε ένα βαθμό το έχει καταφέρει αλλά μένει να κάνει αυτό το τελευταίο βήμα, προτού καθίσει ξανά στο θρόνο. Πάντως οι Ιταλοί του έδωσαν νέο συμβόλαιο, με όσα χρήματα ζητούσε αλλά και τον teammate της αρεσκείας του. Τι άλλο να του δώσουν; Είναι τόσα, μα τόσα πολλά τα λεφτά Άρη…
πηγή: m.oneman.gr

Ένας αρκετά προκλητικό νυφικό αποφάσισε να φορέσει μια Ρωσίδα στο γάμο της προκαλώντας ποικίλα σχόλια.
Δείτε τις εικόνες:

Αμέτρητοι παίκτες της «Μονόπολη» έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να «κλέψουν» προκειμένου να κερδίσουν, όμως πλέον μια νέα έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού όχι μόνο θα κάνει το «κλέψιμο» νόμιμο, αλλά θα το ενθαρρύνει κιόλας.

Η εταιρεία Hasbro πρόκειται να παρουσιάσει το φθινόπωρο μια ειδική έκδοση της «Μονόπολη» για «κλέφτες», αφού έρευνα που διεξήγαγε σε περίπου 2.000 ανθρώπους αποκάλυψε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι σχεδόν οι μισοί παραβιάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Οπότε το 2018 αποφασίσαμε ότι έχει έρθει η ώρα να δώσουμε στους οπαδούς του παιχνιδιού αυτό που ήθελαν πάντα, μια “Μονόπολη” που ουσιαστικά ενθαρρύνει το “κλέψιμο”», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Hasbro.

Η νέα εκδοχή της «Μονόπολη» θα περιλαμβάνει 15 επιπλέον κάρτες που θα επιτρέπουν στους παίκτες να επιδίδονται νομίμως τις πιο κοινές παρατυπίες: να προσθέτουν ξενοδοχεία χωρίς να πληρώνουν, να κλέβουν χρήματα από το ταμείο ή να «πηδάνε» ένα τετραγωνάκι.

«Κάθε παίκτης θα αναλαμβάνει την τράπεζα όταν έρχεται η σειρά του (…) γεγονός που θα κάνει πιο εύκολες τις “κλεψιές”», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η «Μονόπολη» δημιουργήθηκε το 1935 από έναν άνεργο που καταστράφηκε από το κραχ του 1929. Πλέον διανέμεται σε 114 χώρες και έχει πουλήσει περισσότερα από 275 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Αν το είχατε υποπτευθεί ή το φοβόσασταν, είναι αλήθεια. Ένας σκύλος είναι πιθανότερο να δαγκώσει έναν άνθρωπο, ιδίως άνδρα, που είναι αγχώδης και νευρωτικός, σύμφωνα με μια νέα μικρή βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου και στον κίνδυνο δαγκώματος από σκύλο. Όσο πιο συναισθηματικά σταθερός και λιγότερο νευρωτικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να τον δαγκώσει κάποιος σκύλος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κάρι Γουέστγκαρθ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Hesalth", μελέτησαν σχεδόν 700 ανθρώπους που ζούσαν σε μια ημιαστική περιοχή.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για την ψυχολογική κατάστασή τους με βάση τεστ προσωπικότητας και παράλληλα ρωτήθηκαν αν είχαν ποτέ δαγκωθεί από σκύλο και πόσο σοβαρά. Διαπιστώθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις είχε δαγκωθεί τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι άνδρες είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να δαγκωθούν από ό,τι οι γυναίκες.

Ακόμη, σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έχουν σκύλο είναι πιθανότερο να δαγκωθούν από ό,τι όσοι δεν έχουν. Αν κάποιος έχει πολλά σκυλιά στο σπίτι του, υπάρχει υπετριπλάσια πιθανότητα να δαγκωθεί, σε σχέση με κάποιον που δεν έχει κανένα σκύλο. Περισσότεροι από τους μισούς (55%) ανέφεραν ότι δαγκώθηκαν από άγνωστο σκύλο.

Τα πραγματικά δαγκώματα είναι πολύ περισσότερα -σχεδόν τριπλάσια- από τις περιπτώσεις που καταγράφονται επίσημα από τα νοσοκομεία ή την αστυνομία. Ένα στα τρία δαγκώματα (33%) χρειάσθηκε ιατρική φροντίδα, αλλά ένα ελάχιστο ποσοστό (0,6%) οδήγησε σε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Όμως ακόμη και μικρά δαγκώματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο στρες στους ανθρώπους.

Από την άλλη, οι επιστήμονες δεν είχαν κάτι να πουν για την πιο σπάνια περίπτωση που ένας άνθρωπος δαγκώνει σκύλο και αν αυτό δείχνει κάτι για τη νευρωτική προσωπικότητα του...σκύλου.

Η Ούμα Θέρμαν κατηγόρησε τον έως πρότινος πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για επίθεση και άσκηση πιέσεων σε βάρος της, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Έπεται από ένα επαγγελματικό ραντεβού στο Παρίσι που είχε μια αναπάντεχη τροπή καθώς ο Γουάινσταϊν προσκάλεσε την πρωταγωνίστρια στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, κατόπιν σε μια σάουνα του ξενοδοχείου όπου διέμενε, η Ούμα Θέρμαν βρήκε τον παραγωγό της στο Λονδίνο, επίσης στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

«Με έσπρωξε και προσπάθησε να μου ριχθεί και να γδυθεί. Έκανε πολλά δυσάρεστα πράγματα» περιγράφει η ίδια στη συνέντευξη.

«Ο Γουάινσταϊν παραδέχθηκε ότι προσέγγισε ερωτικά την κ. Θέρμαν αφού παρερμήνευσε την συμπεριφορά της στο Παρίσι. Ζήτησε αμέσως συγγνώμη» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του πρώην παραγωγού, που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία στην Αριζόνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου περιγράφει τη σχέση μεταξύ των δύο ως μια «επαγγελματική σχέση διασκεδαστική, αναμειγμένη με αποπλάνηση».

Μετά την επίθεση, που διαπράχθηκε μετά την κυκλοφορία στους κινηματογράφους του «Pulp Fiction» (1994) και προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Kill Bill: Vol. 1 (2003), η Ούμα Θέρμαν πήγε στο ξενοδοχείο του παραγωγού για να τον αντιμετωπίσει.

Η ίδια σημειώνει ότι τον προειδοποίησε: «Εάν κάνεις ό,τι έκανες σε εμένα και σε άλλους ανθρώπους, θα χάσεις την καριέρα σου, τη φήμη σου και την οικογένειά σου, στο εγγυώμαι».

Σύμφωνα με την φίλη της Ιλόνα Χέρμαν, που τη συνόδευε, η Θέρμαν έβραζε από οργή μετά τη συνάντησή της με τον Γουάινστιν εκείνη την ημέρα. Ο παραγωγός την απείλησε ότι θα καταστρέψει την καριέρα της.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε η πλευρά Γουάινσταϊν. Ο εκπρόσωπος τύπου του είπε ότι η Ούμα Θέρμαν ήταν μια «φανταστική ηθοποιός».

Που να φανταστεί αυτό το αγόρι από την Κίνα πως η κίνηση να φορτίσει το κινητό του θα ήταν… δολοφονική!
Ο 12χρονος βρέθηκε λουσμένος στα αίματα, μετά από έκρηξη. Το κινητό του, κινέζικης κατασκευής, που ήταν στην φόρτιση εξερράγη και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Οι γονείς του το πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο και οι γιατροί έδωσαν μάχη πέντε ωρών στο χειρουργείο. Το παιδί μπορεί να κέρδισε τη ζωή του, ωστόσο έχασε ένα δάχτυλο και την όρασή του στο ένα μάτι.
Από το πρόσωπό του αφαιρέθηκαν κομμάτια της συσκευής, ενώ η μητέρα του σοκαρισμένη ανέφερε στα media πως είχαν αγοράσει το κινητό πριν από δύο χρόνια.

Πλέον, το παιδί αναρρώνει και οι γιατροί πιστεύουν πως το μέλλον το 98% της παλάμης του θα ανταποκρίνεται στις εντολές του.
20+1 φωτογραφίες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό
Όταν ο φωτογράφος έχει την τύχη και την ικανότητα να απαθανατίσει πραγματικά περίεργες σκηνές και καταστάσεις προκύπτουν φωτογραφίες που σε αφήνουν άφωνο.
Φωτογραφίες που δημιουργούν απορίες που πιθανότατα δεν θα λάβουν ποτέ απαντήσεις και σίγουρα χαρίζουν γέλιο.
unexplainable-photos-raise-questions-13-5a6f2d928c3db__700.jpg
5a60b18bf27e6_3cjdwuk711dz__700.jpg
5a65a2bdb4702_rel0hlow585z__700.jpg
5a65a18169eff_i8Jlocv__700.jpg
5a65a1500477f_WLjt8xu__700.jpg
5a65e234532bb_DtI3dyu__700.jpg
Unexplainable-Photos-Raise-Questions-1-5a67321706200__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-3-5a6f1bd6c8cc2__700.jpg
Unexplainable-Photos-Raise-Questions-3-5a6736486e31f__700.jpg
Unexplainable-Photos-Raise-Questions-5-5a673b5a7833f__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-5a5f53160f652__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-8-5a6f25b17a0fd__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-9-5a6738e82c246__700.jpg
  unexplainable-photos-raise-questions-12-5a6f2a7b77259__700.jpg
 unexplainable-photos-raise-questions-13-5a5f63d39820b__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-17-5a5f69fdb098d__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-19-5a5f6b8c917fe__700.jpg
Unexplainable-Photos-Raise-Questions-20-5a5f6afe7d21d__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-21-5a65a66d46d35__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-97-5a60b6cb19726__700.jpg
unexplainable-photos-raise-questions-141-5a6202a55688c__700.jpg

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!