Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Μη μας κρατάτε σε κλουβί» λέει το πρώτο τρανσέξουαλ γκρουπ της Ινδίας
Η Κομάλ Τζάγκταπ συνήθιζε να εργάζεται ως τραγουδίστρια σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Ινδία. Για περίπου 5.000 ρουπίες, δηλαδή 52 δολάρια, τραγουδούσε και χόρευε σε γάμους και γενέθλια. Τα όνειρά της, ωστόσο, ήταν μεγάλα. Κάποια στιγμή, ενημερώθηκε από έναν συνεργάτη ότι πραγματοποιούνται οντισιόν για ένα νέο ποπ γκρουπ. Αυτή η στιγμή ήταν καθοριστική για την ίδια, αφού της άλλαξε τη ζωή.

Τώρα, η Τζάγκταπ είναι μέλος του γκρουπ 6 Pack Band και προκαλεί σάλο στη χώρα. Η ιστορία μέχρι στιγμής ακούγεται συνηθισμένη. Αυτό που είναι, ωστόσο, ασυνήθιστο, είναι ότι η Κομάλ και τα υπόλοιπα πέντε μέλη του συγκροτήματος είναι τρανσέξουαλ και αυτό που κάνουν είναι, θα έλεγε κανείς, επαναστατικό, σύμφωνα με τον Guardian.

«Εξωτερικά, ήμουν άντρας», εξηγεί η Κομάλ. «Ήμουν ο γιος δυο παραδοσιακών ανθρώπων. Μέσα μου, όμως, αισθανόμουν κορίτσι. Αν με άκουγε κανείς να μιλάω, καταλάβαινε ότι ήμουν διαφορετικό παιδί. Αισθανόμουν ότι αυτή δεν είναι η οικογένειά μου, ότι δεν ανήκω εδώ».

Περίπου 1,9 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ινδίας είναι τρανσέξουαλ. Είναι γνωστοί ως hijras, δηλαδή «κοριτσάκια». Αντιμετωπίζουν το στιγματισμό και την κοινωνική απομόνωση. Οι γονείς της Τζάγκταπ καλούνταν να αντιμετωπίσουν την ταυτότητα φύλου του παιδιού τους και παράλληλα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν και την απόρριψη του κόσμου. «Ένα ‘κοριτσάκι’ γεννήθηκε στο σπίτι σας». Και ακριβώς επειδή ήρθαν αντιμέτωποι με την κοινωνική κατακραυγή, στράφηκαν εναντίον του παιδιού τους.

Η πίεση που δεχόταν για να συμμορφωθεί, την οδήγησαν στο να εγκαταλείψει το σπίτι της. Όχι, όμως, ως έφηβη, αλλά στα οκτώ της μόλις χρόνια. «Τα αδέλφια μου, μου έλεγαν να φορώ παντελόνια και πουκάμισα και όλα θα πήγαιναν καλά», θυμάται η Τζάγκταπ, «αλλά εγώ έλεγα ότι δεν είμαι αυτό που προσπαθούν να με κάνουν». Όταν η οικογένειά της την είδε να φορά σάρι, το παραδοσιακό ρούχο των γυναικών στην Ινδία, η ρήξη ήταν οριστική. «Μην προσπαθήσεις να μας ξαναδείς. Για εμάς, είσαι νεκρός», μου είπαν, «και δεν επέστρεψα ποτέ».

Βρήκε άσυλο και παρηγοριά σε μια κοινότητα τρανσέξουαλ. Είπε στον γκουρού της κοινότητας, Μούχρα Νάνι, ότι είναι «κοριτσάκι» και ζήτησε να μείνει μαζί του. Εκεί, ζούσαν περίπου 30 «κοριτσάκια» και έμαθαν στην Κομάλ όσα χρειαζόταν για να επιβιώσει.

Για ένα άτομο τρανς στην Ινδία, η λεκτική βία και η κοινωνική διάκριση είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής. «Όταν περπατάμε στο δρόμο, οι άνθρωποι μας φωνάζουν με διάφορα ονόματα. Προειδοποιούν τα παιδιά τους να μείνουν μακριά. Ο γκουρού με συμβούλεψε να μην δείχνω ποτέ τον πόνο μου όταν οι άνθρωποι γελούν μαζί μου».

Τα πράγματα άλλαξαν την περασμένη άνοιξη, όταν ο Ασίς Πατίλ, ο επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής Y, εταιρεία- «παιδί» της Μπόλιγουντ εταιρείας Yash Raj Films, αποφάσισε να συγκροτήσει το πρώτο συγκρότημα από τρανσέξουαλ μέλη. Συγκεκριμένα, προσέλαβε χορογράφο, βραβευμένο στιλίστα και τραγουδιστή, για να «μεταμορφώσουν» το γκρουπ. Το μόνο που έλειπε ήταν τα μέλη.

«Ήταν δύσκολο να τους βρούμε», εξηγεί ο Πατίλ. «Σταματούσαμε σε φανάρια και ψάχναμε σε τρένα για να βρούμε τους ανθρώπους που θέλαμε. Αλλά, όταν τους προσεγγίζαμε, έλεγαν ‘γιατί να πιστέψουμε εσάς, όταν οι ίδιοι μας οι γονείς δεν έχουν κάτι τίποτα για εμάς’; Έτσι, δεν εμφανίζονταν στις οντισιόν και συνειδητοποιήσαμε ότι θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους».

Τα «κοριτσάκια» είναι αδύνατο να βρουν συμβατικές δουλειές. Η επαιτεία και η πορνεία είναι οι δυο βασικοί τρόποι για να κερδίσουν χρήματα. Όταν η Τζάγκταπ είπε στους φίλους της για τις οντισιόν, ήταν σκεπτικοί. «Κανείς δεν θα έκανε ένα συγκρότημα με ‘κοριτσάκια’». Σταδιακά, όμως, συνειδητοποίησαν ότι ο Πατίλ ήθελε πραγματικά να βοηθήσει.

Βοήθησε, ακόμη, και το γεγονός ότι η στάση των επίσημων αρχών απέναντι στους ανθρώπους αυτούς άρχισε να αλλάζει. Σε μια δίκη-ορόσημο το 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε τη νομιμοποίηση των τρανσέξουαλ ως «το τρίτο φύλο». Οι τρανσέξουαλ θα είχαν ακριβώς τα ίδια νομικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους κατοίκους.

Μάλιστα, την επόμενη χρονιά, τον Δεκέμβριο του 2015, η Ινδία και συγκεκριμένα η πόλη Raigarh ψήφισε την πρώτη τρανσέξουαλ δήμαρχο. Η Μαντού Κινάρ έγινε η πρώτη διεμφυλική δήμαρχος στην ιστορία της χώρας. Λίγο αργότερα, τηλεοπτικός σταθμός της χώρας προσέλαβε την πρώτη τρανσέξουαλ παρουσιάστρια ειδήσεων.

Το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες στα κρατίδια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για ισότιμη μεταχείριση σε μονάδες υγείας, εκπαίδευσης και εργασίας. Επίσης, όλα τα επίσημα έγγραφα, όπως τα πιστοποιητικά γέννησης, τα διαβατήρια και οι άδειες οδήγησης έχουν πλέον ένα τρίτο κουτάκι φύλου.

Ωστόσο, η ετυμηγορία δεν φαίνεται να ισχύει για τους γκέι. Οι ΛΟΑΤ κοινότητες της Ινδίας παραμένουν σε μια κατάσταση ρευστή, μιας που το «σεξ ενάντια στην προσταγή της φύσης», δηλαδή το γκέι σεξ, θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Πολλοί άντρες, όχι τρανς, και διψασμένοι για δόξα πήγαν στις οντισιόν, αλλά οι υπεύθυνοι τους απέκλεισαν. Έτσι, έμειναν 200 άτομα, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τελικά έξι. Για τους επόμενους εννιά μήνες τα επιλεχθέντα μέλη πέρασαν από την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος, Hum Hain Happy, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο για να συμπέσει με την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία. Το βιντεοκλίπ παρουσιάζει μια ανεκτική κοινωνία, στην οποία και οι τρανσέξουαλ μπορούν να είναι ευτυχισμένοι. Το πρώτο αυτό κομμάτι είχε κοντά στις 1,87 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ το δεύτερο άγγιξε τα τρία εκατομμύρια.

Η ζωή της Κομάλ Τζάγκταπ έχει αλλάξει ριζικά. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, αλλαγή αφορά στο πως την αντιμετωπίζουν πλέον όσοι κάποτε την περιφρονούσαν. «Μετά από χρόνια σιωπής, ο αδελφός μου με κάλεσε σπίτι. Οι γείτονες, τώρα, λένε στους γονείς μου ‘κοίτα τον γιο σου στην τηλεόραση, τραγουδά τόσο καλά’». Οι άνθρωποι που κάποτε την εξευτέλιζαν στο δρόμο, τώρα την βλέπουν και λένε «αυτή είναι ο σταρ από τους 6 Pack Band».

Η Τζάγκταπ έχει ένα μήνυμα για όλες τις οικογένειες σαν τη δική της. «Θα υπάρχει πάντα ένα παιδί που γεννήθηκε ως ‘κοριτσάκι’ σε μια οικογένεια, κάπου στον κόσμο. Αξίζει κι αυτά να ζήσουν. Μην τα κρύβετε. Μην τα κρατάτε σε κλουβί. Και αν δεν μπορείτε να τα αποδεχτείτε, αφήστε τα να ζήσουν με ανθρώπους που μπορούν να τα καταλάβουν. Αφήστε τα ελεύθερα. Λόγω του 6 Pack Band, απέδειξα στον κόσμο ότι μπορώ να κάνω κάτι. Μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε. Είμαι περήφανη που είμαι ‘κοριτσάκι’. Σήμερα, είμαι κάποιος, είμαι κάτι».

Μαρία Πετροπούλου


Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Κόπολα έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία ενός νέου project, με τίτλο «The Beguiled».

Πρόκειται για ριμέικ της ταινίας, «Ο Προδότης», που σκηνοθέτησε το 1971 ο Ντον Σίγκελ, με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ.

Αλλά το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο: φαίνεται ότι η Κόπολα έχει εξασφαλίσει για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από την Ντανστ, τη Νικόλ Κίντμαν και την Ελ Φάνινγκ. Η ιστορία θα είναι μια παραλλαγή της πλοκής του αυθεντικού φιλμ, που βασίζεται στη νουβέλα του Τόμας Π. Κάλιναν.

Οι παραγωγοί μάλλον επιθυμούν τον Κρις Πρατ στον ρόλο που ενσάρκωσε ο Κλιντ Ιστγουντ στην ταινία του Σίγκελ (ενός στρατιώτη που η παρουσία του σε ένα κολέγιο θηλέων, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, πυροδοτεί μια τραγωδία ζήλιας, μίσους και λαγνείας), ενώ πιθανότατα η Κίντμαν θα ερμηνεύει την διευθύντρια του σχολείου, η Ντανστ μια καθηγήτρια και η Φάνινγκ μια από τις εσώκλειστες κοπέλες.

Η Κόπολα δεν έχει σκηνοθετήσει ταινία από το 2013, που έκανε το «Οι Ύποπτοι Φορούσαν Γόβες», οπότε ελπίζουμε να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο (καθυστέρησε πολύ δουλεύοντας, αλλά εγκαταλείποντας τελικά, μια κινηματογραφική μεταφορά της «Μικρής Γοργόνας»), φέρνοντας κάτι αξιόλογο στη μεγάλη οθόνη.



Πάντως αυτό το γυναικοκρατούμενο project μας προδιαθέτει θετικά, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η σκηνοθέτις έχει αποδείξει με το «Αυτόχειρες Παρθένοι», πως βρίσκεται στο στοιχείο της όταν ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες γυναίκες.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Διανύουμε την εποχή όπου το να «τσεκάρει» κανείς το κινητό του ενώ συναντά, συνομιλεί ή τρώει με τον φίλο, τον γνωστό, ή ακόμη και τον άγνωστο, αποτελεί μια απόλυτα φυσιολογική κίνηση - ή τουλάχιστον για τους περισσότερους. Οι ειδικοί, ωστόσο, τονίζουν ότι τα άτομα που δεν μπορούν να αποχωριστούν τις συσκευές τους ούτε για μερικά λεπτά τείνουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των παρορμητικών συμπεριφορών τους.

Στο πλαίσιο της μελέτης των ψυχολόγων του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεμπλ, φάνηκε ότι τα άτομα που ασχολούνται διαρκώς με το smartphone τους εμφανίζουν έντονη ανυπομονησία και αναζητούν στιγμιαία αναγνώριση και επιβράβευση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν για μεγαλύτερα ανταλλάγματα. Η εν λόγω συμπεριφορά, κατά τους ερευνητές, υποδηλώνει επίσης ότι τα μελλοντικά ανταλλάγματα στα άτομα αυτά φαντάζουν μικρότερης αξίας, ακόμη και αν είναι μεγαλύτερα από τα στιγμιαία ανταλλάγματα του παρόντος.

«Οι συνήθειες που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως π.χ. η συχνότητα με την οποία τσεκάρει κανείς το κινητό του, φαίνεται ότι έχουν παρορμητικό υπόβαθρο» εξηγεί ο κύριος συγγραφέας της μελέτης που παρουσιάζεται στο επιστημονικό έντυπο «Psychonomic Bulletin and Review», δρ Χένρι Γουίλμερ.

Με τα μάτια στη συσκευή

Στις δοκιμές των ειδικών έλαβαν μέρος συνολικά 91 φοιτητές οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την καθημερινή χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ επιπλέον υποβλήθηκαν σε μια σειρά από γνωστικά τεστ. Στη συνέχεια, έλαβαν μέρος σε δοκιμασίες κατά τις οποίες οι ειδικοί τούς προσέφεραν την υποθετική δυνατότητα να λαμβάνουν στιγμιαία ένα ποσό, το οποίο όσο περίμεναν μεγάλωνε.


Φάνηκε, λοιπόν, ότι όσοι τσέκαραν το smartphone τους συχνά και έμπαιναν διαρκώς στα social media έτειναν να λαμβάνουν τη στιγμιαία προσφορά των μικροποσών, καθώς δεν έδειχναν την απαιτούμενη υπομονή για τα μεγαλύτερα ποσά. Τα άτομα αυτά, όπως φάνηκε βάσει των αποτελεσμάτων των τεστ, ήταν εκείνα που συγκέντρωναν το υψηλότερο σκορ, υπογραμμίζοντας τις παρορμητικές συμπεριφορές τους.

Επέκταση του εαυτού μας το smartphone

Ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Τζέισον Τσέιν, αναφέρει ότι ο διαρκής έλεγχος της συσκευής προέρχεται από μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα «κολλημένα» με τις συσκευές τους σε επίπεδο εθισμού, με αποτέλεσμα το κινητό τους να παρεμβαίνει στη ζωή τους.

Κάποια άτομα μάλιστα παραδέχονται ότι στέλνουν εκατοντάδες γραπτά μηνύματα την ημέρα ή ξοδεύουν ατελείωτες ώρες καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τους ειδικούς, πάντως, ο μέσος χρήστης ελέγχει τη συσκευή του περί τις 85 φορές την ημέρα, ενώ για τη χρήση εφαρμογών και για το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο αφιερώνει έως πέντε ώρες σε καθημερινή βάση.

Πηγή: tovima.gr

Με κριτήριο την καλύτερη επίδοση που μπορεί να έχει μία χώρα σε ότι αφορά το περιβάλλον και με βάση το πόσο καλά διαχειρίζονται την προστασία της ανθρώπινης υγείας και των ευπαθών οικοσυστημάτων, συστάθηκε για φέτος η λίστα με τις 5 πιο “πράσινες” χώρες.
Κάθε χρόνο ο Δείκτης Περιβαλλοντικής Απόδοσης του Yale University καταρτίζει την συγκεκριμένη λίστα δίνοντας ως άριστα το 100.
Γνωρίστε τις 5 πιο “πράσινες” χώρες για το 2016 σύμφωνα με την έρευνα και το δημοσίευμα του Business Insider.
5. Σλοβενία, 88,98
Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος ως τον παγκόσμιο ηγέτη της προστασίας των οικοτόπων, μια και τα αποτελέσματά της στις προστατευόμενες περιοχές και την προστασία των ειδών είναι άριστα. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα βρέθηκε στην 8η θέση και στην 15η για τα δάση.

4. Δανία, 89,21
Αν και χρειάζεται να βελτιωθεί στον τομέα της αλιείας, η Δανία κατατάσσεται στο top 20 για τις επιπτώσεις στην υγεία, το νερό και την αποχέτευση, τους υδάτινους πόρους, τη βιοποικιλότητα και τους βιότοπους.

3. Σουηδία, 90,43
Είχε σχεδόν άριστα αποτελέσματα όσον αφορά στην ποιότητα του πόσιμου νερού και της επεξεργασίας των λυμάτων. Κατατάσσεται πέμπτη στον τομέα της προστασίας της υγείας, δέκατη στο κλίμα και την ενέργεια και βρίσκεται στο top 20 για την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς για τους υδάτινους πόρους. Χρειάζεται όμως να ανεβάσει τις επιδόσεις της στον τομέα των δασών.

2. Ισλανδία, 90,51
Φιγουράρει στην δεύτερη θέση της λίστας με κορυφαία απόδοσή της, την συνάρτηση της γεωλογίας της καθώς περίπου το 25% της ηλεκτρικής ενέργειάς της, παράγεται γεωθερμικά, μεγαλύτερο ποσοστό από οπουδήποτε αλλού στη Γη.

1. Φινλανδία, 90,68
Η πρωτιά της ανήκει, αν και δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στις κατηγορίες της γεωργίας και των δασών. Ανήκει όμως στο top 20 των χωρών όσον αφορά το κλίμα και την ενέργεια, τη βιοποικιλότητα και τους βιότοπους, τους υδάτινους πόρους, καθώς και την ποιότητα του αέρα.
echoes.gr

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα που ανεβάσατε στο Facebook ασφαλή, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε σοβαρά τι ανεβάζετε, ποιοι είναι (και παραμένουν) οι πραγματικοί σας φίλοι, πού κάνετε κλικ στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά και πόσο συχνά αλλάζετε τον ισχυρό κωδικό σας.

Μια διαφορετική ματιά στο θέμα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων που δημοσιοποιούμε μέσω Facebook ρίχνει ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας στο πανεπιστήμιο του Φοίνιξ, Dan Konzen.

Τι έχεις ανεβάσει στο FB; Ο καθηγητής επισημαίνει ότι όλα όσα υπάρχουν στο προφίλ μας είναι πληροφορίες δυνητικά προσβάσιμες από τρίτους. Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου έδειξε ότι τουλάχιστον στις ΗΠΑ δύο στους τρεις ενήλικες κατόχους λογαριασμού στα social media έχουν πέσει θύμα χάκινγκ (64%).

Απόρρητη προσωπική πληροφορία στο Facebook, όχι όμως δημόσια; Ακόμα κι αν έχουμε επιλέξει να μην δημοσιοποιήσουμε πληροφορίες όπως η διεύθυνση ή το τηλέφωνό μας, οι πληροφορίες αυτές δεν είναι παρά κρυμμένες πίσω από κάποια φίλτρα που οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να προσπεράσουν. Γι'αυτό θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε, είτε δημόσια, είτε σε περιορισμένο κύκλο.

Πόσους φίλους και πόσους «φίλους» έχετε στο Facebook; Επιπλέον, ο καθηγητής αναφέρεται στους φίλους και συνιστά να αναθεωρήσουμε τη σχέση που μας συνδέει με κάθε έναν από τους εκατοντάδες διαδικτυακούς μας φίλους στο μέσο: μπορεί να μην είναι πραγματικοί φίλοι, αλλά επίδοξοι υποκλοπείς που κατορθώνουν να μας πείσουν για τα φιλικά τους αισθήματα και έτσι να συλλέξουν προσωπικές πληροφορίες που στα χέρια τους μας καθιστούν ευάλωτους.


Πού κάνετε κλικ στο Facebook; Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στέκεται ο καθηγητής Konzen, είναι οι αλληλεπιδράσεις μας στο κοινωνικό δίκτυο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα link που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε: κάθε επιλογή link πρέπει να έχει σαφή σκοπό, διαφορετικά μπορεί να μας οδηγήσει σε άγνωστα μονοπάτια (με κυριότερο την προσβολή του συστήματός μας με κακόβουλο λογισμικό).

Επιλέξτε ισχυρό κωδικό, που θα αλλάζετε κάθε τρεις και λίγο: Τέλος, ο καθηγητής αναφέρεται στη σημασία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης που περιέχει κεφαλαία και πεζά γράμματα, τουλάχιστον έναν αριθμό και ένα σύμβολο. Αντενδείκνυται η χρήση λέξεων ή φράσεων που προκύπτουν από στοιχεία για τη ζωή (π.χ. eimai30etwn), τις σχέσεις (π.χ. agapotondimitri) ή τα προσωπικά μας στοιχεία (odosmixalakopoulou80).

Εκτός από τον ισχυρό κωδικό, ιδιαίτερη σημασία έχει και η συχνότητα αλλαγής του κωδικού αυτού -πρέπει να αλλάζετε τον κωδικό σας αρκετά συχνά για να παραμένετε ασφαλείς.

Στις συστάσεις αυτές να προσθέσουμε την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που έχει η φύλαξη του κωδικού εισόδου σας στην θυρίδα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, καθώς εκεί καταλήγουν όλες οι ειδοποιήσεις της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.
real.gr

Είναι μια από τις πιο γνωστές ταινίες παγκοσμίως που ακόμα και σήμερα, ο κόσμος την βλέπει, ενώ μάλιστα οι ατάκες της, αλλά και το σενάριό της χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν καταστάσεις. Δημοσίευμα του Vanity Fair έρχεται να ταράξει τα νερά και να αποκαλύψει περιστατικά κατά την διάρκεια των γυρισμάτων που έκαναν το συνεργείο να μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Το Vanity Fair λοιπόν δημοσιεύει απόσπασμα από την ανεπίσημη βιογραφία «Her Again: Becoming Meryl Streep» του Michael Schulman στην οποία όσα αποκαλύπτει αλλάζουν εντελώς όλα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα. Στην βιογραφία αναφέρεται ο Ντάστιν Χόφμαν έκανε τον βίο αβίωτο στην Μέριλ Στριπ την ώρα που θρηνούσε γιοα τον θάνατο του συντρόφου της που «έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο.

Της έλεγε ότι είναι νέα στον χώρο και δεν δικαιούται ίση μεταχείριση: «Σε παρακαλώ άσε στην άκρη τις φεμινιστικές αηδίες και απλά παίξε το σενάριο»… Ο Χόφμαν ήθελε να χρησιμοποιήσει το… βιωματικό method acting και την κατέκρινε για την σχέση της.

«Τη δεύτερη μέρα των γυρισμάτων, σε ένα διάλειμμα και καθώς προετοιμάζονταν να γυρίσουν κάποια κοντινά πλάνα ο Ντάστιν και η Μέριλ συνέβη κάτι που τους σόκαρε όλους. Ο Χόφμαν χαστούκισε με θυμό την Στριπ αφήνοντας της ένα σημάδι στο πρόσωπο» αναφέρεται στο βιβλίο.


Στα γυρίσματα ο Χόφμαν αυτοσχεδίαζε. Της πέταξε μέχρι και θρύψαλα από γυαλί. Στην σκηνή του δικαστηρίου, της ψέλλιζε στο αυτί άσχημα λόγια για τον νεκρό σύντροφό της, την βασάνιζε ψυχολογικά και σωματικά.

Η Μέριλ Στριπ δεν έχει σχολιάσει κάτι σχετικά με την βιογραφία αυτή, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι το 2012 ο Ντάστιν Χόφμαν είχε πει στο Hollywood Reporter ότι τον καιρό που γύριζε το Kramer Eναντίον Kramer ήταν στα χωρίσματα και έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: gossip-tv.gr

Σε 13 χώρες του κόσμου το να είσαι άθεος είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου.
Κι αυτό γιατί στις εν λόγω χώρες (όλες με μουσουλμανικές πλειοψηφίες) υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν στο κράτος να επιβάλει τη θανατική ποινή σε όσους είναι άθεοι.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent, οι χώρες αυτές είναι οι εξής:
Αφγανιστάν
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ιράν
Κατάρ
Μαλαισία
Μαλδίβες
Μαυριτανία
Νιγηρία
Πακιστάν
Σαουδική Αραβία
Σομαλία
Σουδάν
Υεμένη
Σε κάποιες άλλες χώρες, βέβαια, η θανατική ποινή δεν είναι «επίσημη τιμωρία», ωστόσο πολλοί άθεοι έχουν δολοφονηθεί από θρησκευτικούς εξτρεμιστές.
Μάλιστα, σε χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές η αστυνομία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι ουσιαστικά «καλύπτει» τέτοιου είδους δολοφονίες, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν προχωρά όπως θα έπρεπε την προανάκριση και έτσι δεν εξιχνιάζονται.

Ένα από τα μυστικά του καλού σεξ είναι η ποικιλία και η πρωτοτυπία και τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας αποκαλύπτουν ότι οι νέοι σήμερα ακολουθούν αυτήν την τάση.
Περισσότεροι από 5.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή και μία από αυτές ήταν πού προτιμούν να κάνουν σεξ.
Η πιο δημοφιλής τοποθεσία για σεξ στο σπίτι είναι το σαλόνι και αμέσως μετά το ντους, σε ποσοστό 78% και 74% αντίστοιχα. Παραδόξως, η κρεβατοκάμαρα δεν μπήκε καν στο top 3 των προτιμήσεων, αφού την τριάδα συμπληρώνει το σεξ εκτός σπιτιού, συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο (ποσοστό 64%).
Αρκετά ζευγάρια δήλωσαν επίσης ότι έχουν κάνει σεξ σε κάποιο δημόσιο χώρο (ποσοστό 22%), με δημοφιλέστερη τοποθεσία την παραλία (ποσοστό 23%).
Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από μεγάλη εταιρία προφυλακτικών, αποκαλύπτει επίσης ότι οκτώ στους δέκα νέους είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή και ότι οι περισσότεροι από αυτούς (οι άντρες σε ποσοστό 97% και οι γυναίκες σε ποσοστό 89%) καταφέρνουν συνήθως να φτάσουν σε οργασμό τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του σεξ.
Πηγή: onmed.gr

Τη λύση για να γνωρίζετε μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο συνομιλείτε το περιεχόμενο της συζήτησης  δίνει πλέον το facebook.
Το νέο πληκτρολόγιο Kaboom δίνει την δυνατότητα να αυτοκαταστρέφονται τα μηνύματα. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να στείλει ένα «κρυφό» μήνυμα είναι, αφού κατεβάσει την εφαρμογή, να το πληκτρολογήσει, να επιλέξει το Kaboom Keyboard, από τις επιλογές του Facebook και να ορίσει την διάρκεια ζωής του.
Σύμφωνα με το Facebook, ακόμα και οι εργαζόμενοι της εταιρίας δεν θα μπορούν να δουν τα μηνύματα. Φυσικά, αν ένα άτομο θελήσει, τότε μπορεί απλώς να πάρει φωτογραφία το μήνυμα και να… σπάσει την νέα εφαρμογή.

Στα… αζήτητα παραμένουν εδώ και μια πενταετία 178 φορείς του Δημοσίου καθώς τη σχετική μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας (αρ. 35 του ν. 4024/2011), αρνούνται να απογραφούν! Πρόκειται, σύμφωνα με  απάντηση  του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερβαρδάκη σε ερώτηση  του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά για ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη μετά την τελευταία εγκύκλιο που απέστειλε στις 9.11.2015, 26 φορείς (25 ΝΠΔΔ και 1 ΝΠΙΔ) από τα συνολικά 204 που μέχρι τότε δεν είχαν απογραφεί, μπήκαν τελικά στο μητρώο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), με αποτέλεσμα οι φορείς που απομένουν να είναι 178.
«Παρότι ο αναπληρωτής υπουργός έχει εκδώσει δυο εγκυκλίους δίνοντας παρατάσεις για την απογραφή των δημόσιων φορέων, ορισμένα υπουργεία εξακολουθούν να καλύπτουν κάποιους οργανισμούς – ζόμπι και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ – φαντάσματα που συντηρούνται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και συνεχίζουν την πορεία τους στην…ανυπαρξία», αναφέρει ο κ. Αμυράς και ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα την ονομαστική λίστα όλων των δημοσίων φορέων που δεν έχουν ακόμα απογραφεί και να διακοπεί άμεσα η χρηματοδότησή τους.
Να σημειωθεί ότι στην απάντηση του ο κ. Βερναρδάκης αποκαλύπτει ότι δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ  των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την επιβολή κυρώσεων στους φορείς με την αναστολή χρηματοδότησης όσων δεν προβαίνουν στις ενέργειες απογραφής και ένταξης στην Ε.Α.Π. “Αναφορικά με το ερώτημα, πόσα ΝΠΙΔ λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, θέτουμε υπόψη σας ότι στην υπ΄ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.81/167/οικ.34787/9-11-2015 εγκύκλιο της υπηρεσίας μας απάντησαν μέχρι στιγμής  τρία (3) Υπουργεία. Ως εκ τούτου, πλέον αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών που διαθέτει όλα τα δεδομένα κρατικής χρηματοδότησης σε Ν.Π.Ι.Δ.”, προστίθεται στην απάντηση.
“Τέλος, αναφορικά με το ερώτημα της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης των δημόσιων φορέων και οργανισμών, θέτουμε υπόψη σας ότι η απογραφή του προσωπικού των Ν.Π.Ι.Δ. και των Δημοσίων και Δημοτικών Επιχειρήσεων παρουσιάζει δυσκολία, αφενός λόγω των διατάξεων που εξαιρούν τα εν λόγω Ν.Π.Ι.Δ. από τις γενικές διατάξεις του δημόσιου τομέα (ενδεικτικά αναφέρεται ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, η Εστία Ναυτικών, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) και αφετέρου λόγω της προσφυγής στη Δικαιοσύνη ομάδων Ν.Π.Ι.Δ. (όπως π.χ. πολλές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, οι οποίες έχουν ενημερώσει την Υπηρεσία μας ότι εφαρμόζουν προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, σύμφωνα με τις οποίες, μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, δεν απογράφουν το προσωπικό τους). Οι προαναφερθείσες δικαστικές εκκρεμότητες καθιστούν δύσκολη και την επιβολή κυρώσεων στα εν λόγω Ν.Π.Ι.Δ., δεδομένου ότι η Διοίκηση δεν μπορεί να επιβάλει αναστολή χρηματοδότησης ή άλλες κυρώσεις εάν η υποχρέωση απογραφής ενός Ν.Π.Ι.Δ.  δεν επιβεβαιωθεί πέραν πάσης νομικής αμφιβολίας. Ως εκ τούτου, η ολοκλήρωση της απογραφής των Ν.Π.Ι.Δ. που απομένουν θα γίνει όταν αρθούν οι νομικές αμφισβητήσεις σχετικά με την υπαγωγή ορισμένων Ν.Π.Ι.Δ. ή κατηγοριών Ν.Π.Ι.Δ.  στις διατάξεις περί απογραφής”, καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Βερναρδάκης.
Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην aftodioikisi.gr, υποβάθμιζαν το θέμα τονίζοντας ότι πρόκειται για δευτερεύοντες και (μάλλον) ασήμαντους φορείς, ορισμένοι εκ των οποίων είτε δεν έχουν καθόλου υπαλλήλους είτε αυτοχρηματοδοτούνται. Πρόσθεταν, δε, ότι το θέμα θα έχει λήξει έως τον Ιούνιο.
Για την ιστορία της απογραφής στο Δημόσιο κάντε κλικ ΕΔΩ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΜΥΡΑ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ-1Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ-2Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ-3

Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.
Η επιχείρηση αυτή με την ονομασία Opson V κατέγραψε ένα ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση. Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.
Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σ’ όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτει η Intepol, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων.
Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν). Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές “βαμμένες” με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, εξηγεί η Interpol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν (Γαλλία).
Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.
Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.
Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Interpol αφηγείται την κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.
Οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελεούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.
Πηγή: Newsit
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!