Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου, εξαφανίστηκε η ανήλικη Μαρία από την περιοχή της Νέας Σμύρνης...


Η 16χρονη έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά, ύψος 1,60 μ. και βάρος 48 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε άσπρη αμάνικη μπλούζα και τζίν σορτς.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr


































http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Εθνική Ελλάδος που με «πρώτο βιολί» τον Καλάθη πήρε διαφορά ασφαλείας από την Γεωργία και μετά έκανε απλά διαχείριση δυνάμεων ενόψει του αυριανού τελικού με την Σλοβενία.

Μάλιστα στην δεύτερη περίοδο και με πολύ «δυνατή» περιφέρεια κατάφερε να φτάσει την διαφορά στους 28 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως είναι λογικό, η ομάδα του Κατσικάρη κατέβασε «στροφές» με τους Γεωργιανούς να καταφέρνουν λίγο πριν την λήξη να πάνε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και τον Κουφό να κάνει το τελικό 79-68.

Πλέον η εθνική προετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με την Σλοβενία που θα γίνει σε μόλις.. 18 ώρες από τώρα και ο στόχος είναι η νίκη ή έστω να μην χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των δυο πόντων και πετάξει στα σκουπίδια το τρία στα τρία.

http://www.seleo.gr 
Τα 50α Δημήτρια, το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ξεκινούν στις 26/9. Δείτε το φετινό πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα των Δημητρίων, dimitria.thessaloniki.gr

Με κεντρικό σύνθημα «Παίζω κουτσό και διασκεδάζω», 100 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το κουτσό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρες 9.30 έως 11.30, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ.
Το παραδοσιακό παιχνίδι κουτσό επιλέχθηκε ως βασική αθλητική δραστηριότητα του προγράμματος «Junior Hop», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Erasmus+ Sport) και έχει στόχο την προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη συνειδητοποίηση της σημασίας της υγείας.
«Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορούν να το παίξουν παιδιά όλων των ηλικιών και ικανοτήτων και δεν απαιτεί ιδιαίτερη υλικοτεχνική υποδομή. Το κουτσό, μαζί με άλλα παραδοσιακά παιχνίδια, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εναλλακτική πρόταση για την άσκηση των παιδιών και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας κατά την παιδική ηλικία» αναφέρει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Βασίλης Μπαρκούκης.
Συντονιστής του προγράμματος είναι η «Junior Hop Association» από τη Ρουμανία και στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς, από την Ελλάδα (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ), τη Βουλγαρία (Association for the Development of Sport & Culture Footura), την Τουρκία (Sitka Kocman Muğla University) και τη Δημοκρατία της Τσεχίας (Association Hodina H), σχηματίζοντας ένα δίκτυο οργανισμών, με σκοπό να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό.
Αμέσως επόμενος στόχος είναι η συνδιοργάνωση του ΑΠΘ με τους εταίρους του προγράμματος, του μεγαλύτερου παιχνιδιού κουτσό στον κόσμο, με 100 παιχνίδια κουτσό και με στόχο τη συμμετοχή 7.000 παιδιών. Πρόκειται για την κεντρική εκδήλωση του προγράμματος που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (European Week of Sport), το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Cismigiu στο Βουκουρέστι.
Η εκδήλωση αναμένεται να σπάσει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχής παιδιών σε παιχνίδια κουτσό και να καταχωρηθεί στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ «Γκίνες»(Guinness World Records).
naftemporiki.gr


Σύμφωνα με το διεθνή Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης OECD, η βιομηχανία κρέατος έχει επιζήμια επίδραση στο περιβάλλον και την υγεία μας, παρά την απασχόληση και τα έσοδα που παράγει.
Η αύξηση στην κατανάλωση του κρέατος σε όλο τον πλανήτη συνδέεται με την αστικοποίηση, μια τάση που συνεπάγεται αλλαγές στο lifestyle και τις καταναλωτικές συνήθειες και, για να πάρετε μια γεύση, δείτε πόσα κιλά κρέατος καταναλώνει το χρόνο ο κάθε πολίτης από τις παρακάτω 15 χώρες, οι οποίες σημειώνουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση.
Αυστραλία 93
Η.Π.Α 91,1
Ισραήλ 86
Αργεντινή 84,9
Ουρουγουάη 82,9
Βραζιλία 78,1
Νέα Ζηλανδία 73,5
Χιλή 72,5
Καναδάς 70,5
Μαλαισία 54,9
Νότια Αφρική 50,7
Σαουδική Αραβία 50,5
Ρωσία 50,2
Νότια Κορέα 50,2
Κίνα 48,8
Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν την κατανάλωση μοσχαρίσιου, βοδινού, χοιρινού κρέατος, αλλά και πουλερικών και προέρχονται από το OECD-FAO Agricultural Outlook 2014. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Αυστραλία με κάθε πολίτη της να καταναλώνει σχεδόν 100 κιλά κρέατος το χρόνο -ή αλλιώς περίπου 250 γραμμάρια την ημέρα-, ενώ στη 2η θέση βρίσκονται οι Η.Π.Α. και στην 3η το Ισραήλ.
Κι όσο κι αν η Ελλάδα δεν φαίνεται πουθενά σε αυτή τη λίστα, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι τελικά ίσως και να μην καταναλώνουμε τόσο κρέας όσο νομίζουμε, σύμφωνα με στοιχεία προηγούμενων ετών που παρουσιάστηκαν το 2014 σε εκδήλωση με θέμα: «Τα trans -λιπαρά οξέα στη διατροφή μας» (διοργάνωση: Το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών), η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση σε κατανάλωση κρέατος, με τη διαφορά ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν μόνο την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τα οφέλη και τους κινδύνους του κόκκινου κρέατος.
clickatlife.gr

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι με το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τη χρήση αλατιού στη διατροφή μας, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 γραμμάρια, δηλαδή το 1 κουταλάκι ή τα 2.300 mg νατρίου. Αν πιστεύετε ότι έχετε περιθώρια για μερικούς κόκκους αλατιού ακόμη στη διατροφή σας, δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο στα παρακάτω φρούτα και δείτε πώς μεταμορφώνεται η γεύση τους.
Ανανάς: μοιάζει παράδοξο, αλλά λίγο αλάτι κάνει τον ανανά ακόμη πιο γλυκό.
Γκρέιπφρουτ: αντικαταστήστε τη ζάχαρη με λίγο αλάτι και θα δείτε τι εννοούμε.
Αβοκάντο: τίποτα δεν αναδεικνύει περισσότερο την κρεμώδη γεύση του αβοκάντο από λίγο αλάτι. Ροδάκινα: το κλασικό αλάτι συνδυάζεται ιδανικά, αλλά, αν σας βρίσκεται λίγο καπνιστό αλάτι, ακόμα καλύτερα.
Ντομάτα: λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μπορούν να μετατρέψουν το αγαπημένο αυτό φρούτο-λαχανικό στο απόλυτο σνακ.
Πράσινα μήλα: δοκιμάστε τα με αλάτι κοσέρ. Καρπούζι: για πιο έντονη γεύση.
Πεπόνι: το αλάτι ελέγχει λίγο τη γλυκύτητά του.
Φράουλες: «μπερδέψτε» τη ζάχαρη με το αλάτι και δείτε πόσο διαφορετικές γίνονται.

Την Τετάρτη η Apple θα μας παρουσιάσει τις δύο νέες ναυαρχίδες της και συγκεκριμένα τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus.

Πάρα αυτά οι φήμες και οι εικασίες για τον διάδοχο αυτών των συσκευών έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα από βαριά ονόματα του χώρου.

Έτσι λοιπόν ο γνωστός και έγκυρος αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo έγραψε στους πελάτες του σήμερα ότι το iPhone της Apple που θα δούμε το 2016 θα ονομάζεται iPhone 7 και θα είναι ακόμη πιο λεπτό από το τωρινό μοντέλο του iPhone 6.

Σύμφωνα με την αναφορά του που δημοσιεύεται στο AppeInsider το iPhone 7 θα είναι τόσο λεπτό όσο το πρόσφατο iPod touch 6ης γενιάς και στις ίδιες γραμμές με το iPad Air 2.

Ας δούμε λίγο τι σημαίνει αυτό:

• iPod touch 6ης γενιάς — 0.24 inch (6.1 mm)
• iPad Air 2 — 0.24 inch (6.1 mm)
• iPhone 6 — 0.27 inch (6.9 mm)
• iPhone 6 plus — 0.28 inch (7.1 mm)

Το iPhone 7 λοιπόν θα έχει ένα πάχος μεταξύ των 6.00 και 6.5 χιλιοστών. Αν επαληθευτεί αυτό θα σημαίνει πως για να καταφέρει κάτι τέτοιο η Apple θα κρατήσει την ίδια τεχνολογία προσαρμογής της οθόνης που συναντούμε από το iPhone 5 και μετά.

Βεβαία κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πρόσφατες διαρροές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple που θέλει την εταιρεία να χρησιμοποιεί το glass-on-glass πάνελ με νέες διαστάσεις επαναφέροντας όμως μια τεχνολογία που είδαμε από το πρώτο iPhone μέχρι και το iPhone 4.

H τεχνολογία glass-on-glass θα μπορούσε σε ένα μελλοντικό μοντέλο της Apple να αφαιρέσει ένα επίπεδο από την οθόνη και να οδηγήσουν και ακόμη σε μια συσκευή χωρίς bezels – πλευρικά πλαίσια δηλαδή.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Το «καυτό» βράδυ που πέρασε με τον Τζορτζ Μάικλ περιγράφει σε συνέντευξή του ένας κομμωτής, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα οποία έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια!

«Η συνάντησή μας ήταν μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου», λέει, στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror», ο Κάρλος Αρτούτο Ορίθ και περιγράφει όσα πέρασε με τον καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με τον 64χρονο κομμωτή, η γνωριμία με τον 52χρονο τραγουδιστή έγινε μέσω Ίντερνετ, ενώ ακολούθησε συνάντησή τους στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Μάιλ, το «Park Hyatt» του Σίδνεϊ.

«Συναντηθήκαμε και περάσαμε υπέροχα! Ο Τζορτζ με κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του… Όταν μου άνοιξε την πόρτα ήταν ημίγυμνος, φορούσε μόνο το παντελόνι του. Ήταν σε τέλεια φόρμα, γυμνασμένος και γεμάτος ζωή και ενέργεια… “Αράξαμε” στο κρεβάτι για ώρες», λέει, μεταξύ άλλων, ο Ορτίθ, που έδωσε στην εφημερίδα φωτογραφίες από τη βραδιά, όπου βλέπουμε τους δύο άνδρες ημίγυμνους κι αγκαλιασμένους.



Όπως υποστηρίζει, ο τραγουδιστής τον κάλεσε να τον επισκεφθεί στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο, εκείνος είχε ενδοιασμούς καθώς ο Μάικλ δεν ήταν single: «του είπα ότι δεν μπορούσα να πάω από τη στιγμή που έχει φίλο και μένουν μαζί, αλλά θα μπορούσαμε να κρατήσουμε επαφή μέσω τηλεφώνου. Επικοινωνούσαμε για λίγο καιρό, αλλά, δυστυχώς, κόψαμε κάθε επαφή με την πάροδο του χρόνου».

ΠΗΓΗ: star.gr

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του videogame Minecraft, Markus Persson βαρέθηκε να είναι πλούσιος.
Ο διάσημος σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών ανάρτησε διάφορα tweets στα οποία αποκάλυπτε πόσο μόνος και απομονωμένος νιώθει, χωρίς να έχει πλέον κανένα κίνητρο για τίποτα.
«Το πρόβλημα με το να τα έχεις όλα είναι ότι σου τελειώνουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση καθίσταται αδύνατη λόγω της ανισορροπίας» έγραψε ο ίδιος σε ένα από τα tweet του.
«Στην Ίμπιζα με παρέα και σε πάρτι διάσημων μπορώ να κάνω ό, τι θέλω, αλλά εγώ ποτέ δεν έχω νιώσει πιο απομονωμένος» έγραψε σε ένα ακόμα.
Παράλληλα έγραψε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας του τον μισούν τώρα και ότι βρήκε μια εξαιρετική κοπέλα αλλά «εκείνη φοβήθηκε εμένα και τον τρόπο ζωής μου και προτίμησε να κάνει σχέση με ένα κανονικό άτομο».
Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που είδαν τα tweets του δισεκατομμυριούχου έσπευσαν να πουν πως πάσχει από κατάθλιψη. Τότε εκείνος ανταπάντησε σήμερα με ένα νέο του tweet λέγοντας:
«Ενώ υπάρχουν άρθρα που κάνουν λόγο για κατάθλιψη επειδή είχα μια κακή ημέρα… κάθομαι εδώ τώρα απολαμβάνοντας την ωραία μέρα».
Πηγή: newmoney.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!