Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018


Μια αίτηση εργασίας που είχε υποβάλει ο εκλιπών ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες που αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία του να εργαστεί στην τεχνολογία και στη σχεδίαση.
Η αξία της οποίας εκτιμάται περίπου στα 50.000 δολάρια, θα βγει στο σφυρί τον προσεχή μήνα.
Στη μονοσέλιδη αίτηση που συμπλήρωσε το 1973 ο 18χρονος Τζομπς κάνοντας λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης, γράφει στο πεδίο του ονόματος: «Steven jobs» και σε αυτό της διεύθυνσης: «Reed College», το κολέγιο στο ‘Ορεγκον όπου φοίτησε για σύντομο χρονικό διάστημα.
Κοινώς, δεν είχε γράψει με κεφαλαία το επώνυμό του, το όνομα του Κολλεγίου, αλλά με πεζά, όπως επίσης και τις λέξεις English, Lit
Αναφέρει ότι είναι χαρισματικός στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και στο βιομηχανικό σχέδιο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών RR στη Βοστόνη.
Στο πεδίο «Ειδικά προσόντα» ο Τζομπς γράφει «τεχνολογία, μηχανικός σχεδίασης, ψηφιακή τεχνολογία, κάνοντας μια αναφορά στη Hewitt-Packard, την πρωτοπόρα καλιφορνέζικη εταιρία τεχνολογίας.
Στην αίτηση εργασίας δεν αναφέρεται για ποια θέση ενδιαφέρεται ο Τζομπς, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Στίβεν Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple περίπου τρία χρόνια αργότερα. Ο Τζομπς πέθανε από καρκίνο το 2011 σε ηλικία 56 ετών.
Παρότι ο Τζομπς συμπλήρωσε στην αίτηση ότι έχει άδεια οδήγησης, έγραψε ότι η πρόσβασή του στα μέσα μεταφοράς ήταν «δυνατή αλλά όχι πιθανή». Δίπλα στο πεδίο «Τηλέφωνο», έγραψε «κανένα».
Η αίτηση αυτή περιλαμβάνεται στη δημοπρασία αντικειμένων ποπ κουλτούρας που θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 16 Μαρτίου, μαζί με δύο ακόμη προσωπικά αντικείμενα του Τζομπς: ένα τεχνικό εγχειρίδιο Mac OS X που υπογράφει ο ίδιος το 2001, αξίας 25.000 δολαρίων, και ένα υπογεγραμμένο απόκομμα εφημερίδας του 2008, με φωτογραφία του Τζομπς και τίτλο «Νέο, γρηγορότερο iPhone θα πωλείται αντί 199 δολαρίων», αξίας 15.000 ευρώ.
Η δημοπρασία περιλαμβάνει μια κάρτα με τα αποτυπώματα του Τζίμι Χέντριξ από τη σύλληψή του στο Τορόντο το 1969 για ναρκωτικά, που φέρει την υπογραφή του αείμνηστου μουσικού της ροκ, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 15.000 δολάρια. Επίσης, μια μονοσέλιδη ερωτική επιστολή της ‘Ειμι Γουαϊνχάουζ στον σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, εκτιμάται στα 4.000 δολάρια. Η βρετανίδα τραγουδίστρια στολίζει την επιστολή εκτός από τα τρυφερά της λόγια, με ένα σκίτσο που παρουσιάζει ένα κροκοδειλάκι βρέφος το οποίο περιβάλλει με καρδούλες. Η Γουαϊνχάουζ πέθανε από οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ στο Λονδίνο το 2011 σε ηλικία 27 χρονών.

Κοινό μυστικό η μετάβαση Ελληνίδων καλλονών από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στο Μιλάνο δήθεν για… ψώνια σε οίκους μόδας
Βουίζουν οι κοσμικοί κύκλοι για το «γαϊτανάκι» με τις βίζιτες που έχει ανοίξει στη μητρόπολη της μόδας,το Μιλάνο, με πρωταγωνίστριες νεαρές Ελληνίδες καλλονές, μοντέλα και κυρίες υπεράνω υποψίας, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα παχυλό και άνετο «μεροκάματο» στις αγκαλιές ευκατάστατων Ιταλών.
Όπως γράφει η Espresso, για να μη δίνουν στόχο, προφασίζονται ότι πηγαίνουν στην πρωτεύουσα της μόδας, στη Λομβαρδία, για να κάνουν τα…ψώνια τους.
Φροντίζουν, μάλιστα, όσες είναι από την Αθήνα να μηδενίσουν τα έξοδα τους χρησιμοποιώντας τη Θεσσαλονίκη ως αφετηρία για τα ταξίδια-αστραπή, που καταλήγουν σε καυτά ερωτικά ραντεβού… με το αζημίωτο.
Και αυτό γιατί ο διεθνής κρατικός αερολιμένας Μακεδονία θεωρείται η πιο φτηνή επιλογή για ένα ολιγοήμερο ταξίδι στην ιταλική πόλη, με το εισιτήριο να κοστίζει μόλις 26 ευρώ!
Για τον λόγο αυτό τα κορίτσια κανονίζουν από νωρίς τα ταξίδια των «επαγγελματικών» τους υποχρεώσεων, ώστε να τα συνδυάζουν με τα χρονικά διαστήματα που ισχύει η συγκεκριμένη τιμή των 26 ευρώ, 47 με την επιστροφή!
Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι πλέον κοινό μυστικό ότι γίνεται… πασαρέλα κάθε φορά που πλησιάζουν οι μέρες των εκπτωτικών τιμών (που είναι αρκετές μέσα στον χρόνο), καθώς δεν είναι λίγες οι νεαρές κοπέλες που ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος λόγω της εμφάνισης και του ιδιαίτερου στιλ τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περισσότερες μοιάζουν εντυπωσιακά η μια με την άλλη μετά τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής που έχουν κάνει!
Νόμιζαν ότι έβγαζαν φωτογραφία με τον αγαπημένο τους σταρ, αλλά...
Αυτοί οι άνθρωποι νόμιζαν πως για μια στιγμή έζησαν το όνειρό τους. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση, καθώς οι διάσημοι στο πλευρό των οποίων έβγαλαν φωτογραφία... δεν ήταν καθόλου διάσημοι.
Σε ό,τι αφορά τώρα τους... σωσίες των διασήμων, το BoredPanda αναφέρει πως χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: σε αυτούς που αποκαλύπτουν στους «θαυμαστές» τους ότι δυστυχώς δεν είναι σταρ, απλώς μοιάζουν με αυτούς, οπότε να μην κάνουν τον κόπο να ψάξουν το κινητό τους για να βγουν μαζί τους φωτογραφία . Υπάρχουν όμως και εκείνοι που όχι μόνο δεν διαλύουν τη  ψευδαίσθηση αλλά ποζάρουν όλο χαμόγελα και καμάρι υποδυόμενοι τον Τομ Κρουζ ή τον Μόργκαν Φρίμαν και δέχονται μάλιστα και συγχαρητήρια για τις... επιτυχίες τους.
Κάντε το τεστ και προσπαθήστε να ξεχωρίσετε στις παρακάτω φωτογραφίες του πραγματισμούς από τους... fake διάσημους που ποζάρουν με θαυμαστές για μια φωτογραφία.
mark1
mark2
mark3
mark4
mark7
mark8
mark9
mark10
mark11
mark12

Ερείπια αρχαίας πόλης που πιστεύεται ότι χτίσθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα. Τα ερείπια βρίσκονται στο Βουνό Ντελίνγκ στη δυτική Εσωτερική Μογγολία, σε απόσταση 1,3 χλμ. βορειοδυτικά ενός τμήματος του Σινικού Τείχους που κατασκευάστηκε την εποχή της Δυναστείας των Ανατολικών Χαν (25 μ.Χ. έως 220 μ.Χ.).
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη χτίστηκε από τους ηγέτες της δυναστείας για να στεγαστούν αιχμάλωτοι στρατιώτες των Νοτίων Σιονγκνού, που ήταν μια αρχαία εθνοτική φυλή.
Τα τείχη της πόλης, η οποία καλύπτει μία έκταση 2.100 στρεμμάτων, έχουν 5.850 μέτρα μήκος και προστατεύονται από μία μεγάλη τάφρο. Μέσα στην πόλη βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση πάνω από εκατό κατοικίες χτισμένες σε ευθεία διάταξη με τα χαρακτηριστικά των στρατοπέδων που χρησιμοποιούσαν οι βόρειες εθνοτικές ομάδες στην αρχαία Κίνα. Ανακαλύφθηκε επίσης μία μεγάλη σκηνή, διαμέτρου 32 μέτρων. Τα κεραμικά δοχεία που ήρθαν στο φως ήταν διακοσμημένα με κυματιστά και τοξοειδή σχέδια και είχαν μικρές τρύπες κοντά στον πυθμένα, δύο χαρακτηριστικά του πολιτισμού των Σιονγκνού.
Η φυλή των Σιονγκνού ήταν μία ομοσπονδία νομαδικών φυλών, γνωστή και ως Ούννοι, η οποία έκανε την εμφάνισή της γύρω στα τέλη του τρίτου αιώνα π.Χ. και είχε τεράστια επιρροή στην κινεζική και στην παγκόσμια ιστορία. Στη διάρκεια της Δυναστείας Χαν, οι Σιονγκνού και η Κίνα συγκρούστηκαν αρκετές φορές.

Υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, ψήφισαν οι Ολλανδοί βουλευτές. Παράλληλα, αποφάσισαν την αποστολή ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου, για την επέτειο της σφαγής που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17.
Με συντριπτική πλειοψηφία, 142 υπέρ έναντι 3 κατά η Κάτω Βουλή ενέκρινε το ψήφισμα που ζητούσε «να μιλά το κοινοβούλιο με σαφήνεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων», μια ενέργεια που πιστεύεται ότι θα επιτείνει την ένταση στις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα.
Η ολλανδική κυβέρνηση είχε πάρει αποστάσεις από αυτό το ψήφισμα.
«Διατηρούμε πάντα την ελπίδα να δούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να συμφιλιώνονται αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο τρόπος για να φτάσουμε ως εκεί είναι διαφορετικός από το προτεινόμενο ψήφισμα» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Σίγκριν Κάαγκ. «Τιμούμε τα θύματα και τους συγγενείς κάθε σφαγής μειονοτήτων», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα κρίνει αν πρόκειται ή όχι για γενοκτονία. Ζήτησε επίσης να επιδεικνύεται «η ύψιστη προσοχή» όταν χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για παρελθόντα γεγονότα. «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική με τις σχέσεις της με την Τουρκία, που υπήρξαν και καλύτερες», πρόσθεσε.
Οι Αρμένιοι υπολογίζουν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17. Πολλοί ιστορικοί και περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Η Τουρκία από την πλευρά της μιλά για 500.000 Αρμένιους που σκοτώθηκαν σε μάχες ή όταν εκτοπίστηκαν στη Συρία και τον Λίβανο, χώρες που τότε ήταν οθωμανικές επαρχίες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!